iktisat mezunu ne iş yapar / İktisat Bölümü İş Olanakları ve Maaşları - Üniversite Bölümleri l Üniversite Rehberi

Iktisat Mezunu Ne Iş Yapar

iktisat mezunu ne iş yapar

İktisat Bölümü Nedir? İktisat İş Olanakları Nelerdir?

İktisat bölümü nedir?

İktisat, toplumların kaynaklarını nasıl kullanacaklarına karar vermek için ekonomik sistemleri, faaliyetleri ve sorunları inceler. İktisat, bir ülkenin ekonomisindeki üretim, dağıtım ve tüketim faaliyetlerini inceler ve bu faaliyetlerin nasıl yönetileceği konusunda politika önerileri sunar. İktisat bölümü, öğrencilere ekonomik sistemleri, ekonomik modelleri, ekonomik sorunları çözmek için matematiksel ve istatistiksel araçları, ekonomik düşünme yöntemlerini ve politika tasarımını öğretir. Öğrenciler, mikroekonomi, makroekonomi, matematiksel ekonomi, istatistik, ekonomik düşünce tarihi, kamu ekonomisi, uluslararası ekonomi ve finansal ekonomi gibi konularda kapsamlı bir eğitim alırlar.

İktisat mezunu ne iş yapar?

İktisat bölümü mezunları, birçok alanda iş bulabilirler. Özel sektörde bankacılık, finans, sigortacılık, pazarlama, danışmanlık ve uluslararası ticaret gibi birçok farklı sektörde iş bulunabilir. Kamu sektöründe ise ekonomik politika, kamu politikası, devlet planlama ve analizi, merkez bankası, uluslararası kuruluşlar ve kamu idaresi alanlarında çalışabilirler. Mezunlar, ekonomik analiz yapmak, ekonomik sorunları çözmek, ekonomik politika önerileri sunmak, finansal piyasaları takip etmek, uluslararası ticaret ve yatırım faaliyetlerini yönetmek, ekonomik verileri yorumlamak ve ekonomik modellemeler yapmak gibi birçok görevi üstlenebilirler.

İktisat bölümünde en iyi 5 üniversite nedir?

YÖK Atlas üzerinden alınan yılı verilerine göre İktisat bölümünde en iyi 5 üniversite aşağıdaki gibidir. Aynı zamanda tablonun altında bulunan İktisat taban puanları ve başarı sıralamalarını da inceleyebilirsiniz.

Üniversiteni Tanıt, üniversite derecelendirme kuruluşları, YÖK ve ÖSYM tarafından halka açık bir şekilde yayınlanan verileri öğrenciler için derlemektedir. En iyi üniversiteler ve istatistiklerini incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

İktisat taban puanları ve başarı sıralamaları

En hızlı iş bulan ön lisans bölümleri

Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.

En hızlı iş bulan lisans bölümleri

Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.

İktisat bölümü dersleri nelerdir?

İktisat bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane İktisat bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • Mikroekonomi
  • Makroekonomi
  • Ekonomik düşünce tarihi
  • İktisat teorisi
  • İktisadi büyüme teorisi
  • Para teorisi ve politikası
  • Uluslararası ekonomi
  • Kalkınma ekonomisi
  • Kamu ekonomisi
  • İktisadi analiz yöntemleri

İktisat bölümü eğitim süresi kaç yıldır?

İktisat bölümü EA ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 4 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi eşit ağırlık bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

Eşit Ağırlık puanı ile alan bölümler

Sizler için EA ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer eşit ağırlık mesleklerini veya eşit ağırlık bölümlerini de incelemeyi unutmayın.

Kocaeli Üniversitesi - İktisat Okumak

Kocaeli’de öğrenci olmak; şehri tanımak için en iyi doğal yollardan birisi. Buse'nin renkli anlatımı ile Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenci olmak ne demek hadi izleyelim:)

Üniversite Bölümleri ve Meslek Rehberi

Sizler için tüm üniversite bölümleri ve meslek rehberi hazırladık. 2 yıllık ön lisans programlarını ve 4 yıllık bölümleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

İçeriğe Git


Toplam Yorum: 0

Yorum Bırak
*İçeriğe yorum yazabilmek için üye olmanız gerekmektedir.

İktisat Bölümü Nedir? Mezunları Ne İş Yapar?

İktisat bölümü &#;iktisat&#; bilim dalını temel alır. İktisat; kaynakların kullanımı, paylaşımı, üretimi, fiyatların belirlenmesi, tüketim ve paranın sirkülasyonu gibi geniş bir yelpazeye ışık tutan bir bilim dalıdır. İktisat kelimesi Arapçadan dilimize geçmiştir. Kelime anlamı ise Ekonomidir. Ekonomi kelimesi “ev” ve “dağıtım” kelimelerinden gelmektedir. İşte İktisat Bölümü&#;nün yurt dışı fırsatları, geleceği, iş olanakları, mezunları, uzmanlık alanları, zorlukları gibi iktisat okumak hakkındaki en önemli sorular!

İktisat Bölümü Nedir?

iktisat bölümü

Sınırlı kaynaklarla, sınırsız ihtiyaçlara nasıl çözüm bulunacağı konusu iktisadın temel araştırma konularındandır. İktisat Bölümü, mikro ve makro ölçekte ekonomileri incelemeyi, insanların, şirketlerin, kurumların ve devletlerin ekonomik kararlarını takip etmeyi, bu kararlara öneriler getirmeyi, ekonomi politikalarını belirlemeyi ve bütün bunlarla birlikte anlamlı bir ekonomik anlatım sağlamayı amaçlar.

İktisat Nedir? İktisat Ne Demek?

İktisat aslında ekonomi kelimesinin eş anlamlısıdır. Mal ve hizmetlerin üretilmesinden dağıtımına ve tüketilmesi kadarki süreçleri yakından takip eden sosyal ve teknik bir bilim dalıdır. İktisat ayrıca ekonominin işleyişini, piyasa akışlarını, devletin ülkedeki iktisadi etkilerini ve piyasaya müdahalelerini incelemektedir. Ekonomiye dair tüm bu alanlardaki olan ve bitenleri algılayabilmek için de iktisat bilimine ihtiyaç duyulmaktadır.

İktisat Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

İktisat Bölümü eğitim süresi 4 yıldır. Lisans düzeyinde eğitim yapan İktisat Bölümü, adaylarını üniversite sınavında Eşit Ağırlık puan türüyle seçmektedir. İktisat Bölümünü başarıyla tamamlayanlar mezun olduklarında “Ekonomist” ünvanını alırlar. İktisat Bölümünde, Ekonomist adayları temel iktisadi verileri ve analiz tekniklerini öğrenir, bu verileri öğrenilen tekniklerle işleyerek ekonomiyi anlamlı bir bütün haline getirme, ekonomik kararların etkilerini gözlemleme ve tahmin etme konusunda kendilerini geliştirirler.

İktisat Bölümü Dersleri Nelerdir?

İktisat Bölümünde hem sözel hem de sayısal birçok ders bulunmaktadır. İlk iki yıl bölümün zorunlu derslerini tamamladıktan sonra kalan yıllarda zorunlu dersler dışında kalan seçmeli dersler için uzmanlaşmak istediğiniz konuları içeren dersleri tercih edebilirsiniz.

Bölümünün bazı dersleri şu şekildedir:

● İktisada Giriş
● Mikro Ekonomi
● Makro Ekonomi
● Matematik
● Hukukun Genel Kavramları
● Ticaret Hukuku
● Borçlar Hukuku
● İstatistik
● Ekonometri
● Sosyoloji
● Para Teorisi
● Siyaset Bilimi
● Uluslararası Ekonomi
● Büyüme Teorisi
● Ekonometri

Türkiye’deki en başarılı İktisat Bölümlerinin olduğu üniversiteler şu şekilde sıralanabilir:

● Boğaziçi Üniversitesi
● İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
● Galatasaray Üniversitesi
● TOBB Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi
● Orta Doğu Teknik Üniversitesi
● Yıldız Teknik Üniversitesi
● İbn Haldun Üniversitesi
● Türk-Alman Üniversitesi
● Marmara Üniversitesi
● Hacettepe Üniversitesi

İktisat Ne İş Yapar? İktisat Mezunu Ne İş Yapar?

İktisat Bölümü ne iş yapar? sorusunu şu şekilde yanıtlayabiliriz: Mezunları hem özel hem de kamuda kendilerine geniş bir yelpazede iş bulabilmektedirler. Ancak mezun sayısının fazla olması, adayların kendilerini farklı yeteneklerle ortaya çıkarmalarını zorunlu kılıyor. İktisat Bölümünden mezun olan Ekonomistler, kamu kurum ve kuruluşlarında denetçi, müfettiş ya da uzman olarak işe başlayabiliyorlar. Elbette kamuya ve özele ait bankalar da iktisat mezunları için iyi birere kariyer alanı.

Özel sektöre atılmak isteyen İktisat Mezunlarını zorlu bir mücadele beklese de kendini geliştiren adaylar başarılı denetim firmalarında, teknoloji firmalarında, aslında herhangi bir sektöre ait firmada ilgili departmanlarda çalışabilir. Bunlar; muhasebe ve finans, insan kaynakları olabilir. İktisat mezunlarının önü kendilerini geliştirdikleri takdirde pazarlama ve reklamcılık sektöründe de oldukça açıktır. Ayrıca adaylar gerekli sınavlara girerek Mali Müşavirlik yapmayı da tercih edebilirler.

İktisat mezunları için açılan bir diğer kariyer imkanı da İdari Hakim olma yoludur. İktisat mezunları İdari Hakimlik sınavından 83 ve üzeri almaları halinde İdari Hakim olabilirler. Son yıllarda yaşanan gelişmelerle birlikte artık İktisat mezunları formasyon alarak öğretmenlik de yapabilmektedirler. &#;İktisatçı ne iş yapar?&#; sorusuna bu şekilde cevap verebiliriz.

İktisat Bölümü Mezunları Ne Kadar Maaş Alır?

İktisat Bölümünden mezun olup KPSS ile atanan Ekonomistler, kamu kurum ve kuruluşlarında TL ile TL arasında bir memur maaşı ile çalışmaya başlarlar. Özel sektörde muhasebe departmanında işe başlayan bir çalışanın maaşı ise TL ile TL arasında değişebilir. Mali Müşavirlik maaşı ise başlangıç aşamasında TL civarında seyretmektedir. Özel sektörde, farklı alanlarda çalışan iktisat mezunları için maaşlar değişiklik göstermektedir. Terfi aldıkça maaşın yükselme sınırı bulunmuyor. 6 haneli miktarlara ulaşmak bile mümkün. İktisat bölümü konusunda öğrenciliğinizi ne kadar verimli geçirirseniz, alacağınız maaş da o kadar hızlı yükselir.

İktisat Bölümünün Zorlukları Nelerdir?

İktisat Bölümü okurken karşılaşabileceğiniz en önemli zorluk, üniversitede öğrendiğiniz bilgileri gerçek hayatla birleştirmek olabilir. Bu nedenle öğrendiklerinizi sağlam zeminlere oturtmak için küresel analizleri takip etmeli, TÜİK ile sağlıklı bir ilişki kurmalı ve öğretmenlerinizin önerdiği makaleleri ve haberleri mutlaka takip etmelisiniz.

Mezun olduktan sonra Ekonomistlerin karşılaştığı en büyük zorluk, İktisat bölümünden mezun olanların sayısının fazla olması ve bu nedenle iş bulma aşamasında çok fazla rakiple rekabet etmek zorunda kalmaları olmaktadır. Bu nedenle mutlaka uzmanlaşmak istediğiniz konularda kendinizi akademik anlamda geliştirmek, stajlar yapmak ve en az 2 yabancı dile hakim olmanız faydalı olacaktır.

Kimler İktisat Bölümünde Başarılı Olabilir?

İktisat Bölümündeki dersleri yukarıda sıralamıştık. Derslerden de anlaşılacağı üzere, İktisat Bölümünü tercih etmeyi düşünen adayların hem sayısal hem de sözel yönlerinin güçlü olması önem taşımaktadır. Ayrıca, ekonominin önemli bir gündem konusu olması ve farklı politik gündemlerden de etkileniyor olması nedeniyle gündemi takip etmeniz önemlidir. Makale okumaktan, grafik yorumlamaktan keyif alıyorsanız İktisat size göre. Analitik düşünme yapısı, problem çözme becerisi, noktaları birleştirme yetisi de önem taşımaktadır.

İktisat Bölümünün İş Olanakları Nelerdir?

Oldukça geniş bir çalışma alanı sunduğundan iş ve staj bulmak çok zor değildir. Ne var ki çok fazla iktisat öğrencisi de bulunduğu için kolay iş bulmak istiyorsanız kendinizi sürekli geliştirmeniz ve diğerlerinden bir adım öne çıkmaya çalışmanız gerekir. Geniş bir iş yelpazesinde, birçok rakiple rekabet edeceksiniz.

İktisat Bölümünün Yurt Dışı İmkanları Nasıldır?

Dil bildiğiniz takdirde yurtdışına çıkmak oldukça kolay. Zaten Türkiye&#;de de bulunan birçok uluslararası şirket mevcut. Bu şirketler aracılığıyla ya da yüksek lisans/doktora programları ile yurtdışına çıkılabilir.

İktisat Bölümü Mezunları Hangi Alanlarda Uzmanlaşabilir?

İktisat okuyanlar ne iş yapar? sorusunu cevaplarken aslında uzmanlaşma alanlarını da incelemek gerekir. İktisat Bölümü mezunları finans, danışmanlık, denetim, bankacılık ya da pazarlama alanlarında uzmanlaşabilirler. İktisat Bölümü öğrencilerinin üniversite yıllarında uzmanlaşmak istedikleri alana dair seçmeli dersler almaları, staj yapmaları, mümkünse uluslararası gönüllü programlarda yer almaları adayları farklı kılacaktır.

İktisat Bölümünün Geleceği Nedir?

Teknolojinin iş hayatına her geçen gün adapte olmasıyla birlikte İktisat Bölümünden mezun olan İktisatçıların, Ekonomistlerin iş alanı hem daralacak, hem de genişleyecek gibi görünüyor. İş alanları paranın dijitalleşmesi, dijitalleşen bankalarla birlikte alan bir yandan daralırken, analistlere olan ihtiyacın artması, pazarlama sektörünün büyümesi, danışmanlığın yükselişi ile birlikte bir yandan da genişleyecek gibi görünüyor.

Diğer tüm üniversite bölümlerine buradan ulaşabilirsiniz.

This post is also available in: English

İktisadi İdari Bilimler Bölümü

İktisadi ve İdari Bilimler Nedir?

İktisadi İdari Bilimler, iktisadi bilgileri analiz edip yönetebilen, sayısal verileri kullanabilen, yönetim ve idari alanda yetkin bireyler yetiştiren bölümleri kapsar. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan bölümlere dair araştırma yapılırken ilk olarak İktisadi ve İdari Bilimler nedir sorusu ile karşılaşılabilir. İktisadi ve İdari Bilimler temel amacı, istatistiksel ve ekonometrik analizler gerçekleştirerek verileri inceleyen donanımlı finans uzmanları ve idareciler yetiştirmektir. Bu programlarda eğitim gören bireyler; matematik, istatistik ve bilgisayar kullanımından faydalanarak kaynakları verimli kullanabilecek ve genel ölçümleri analiz edecek seviyeye ulaşır. İktisadi ve İdari Bilimler arasında şu bölümler yer alır; İşletme, İktisat, Ekonometri, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri. Bu bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin genel nitelikleri ise şunlardır; sayısal olarak düşünebilmeye yatkın, insan ilişkilerinde etkili, nicel verileri analiz edebilen, araştırma ve inceleme ile ilgilenen kişilerdir. İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü öğrencileri; sayısal verileri ölçümlemeyi öğrenmenin yanı sıra yönetici ve idareci vasıfları da edinecekleri kapsamlı ve çok yönlü bir eğitim alırlar.

İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

İktisadi ve İdari Bilimler eğitim süreci 4 yıldır. İktisadi ve İdari Bilimler sıralama bilgisi ve İktisadi ve İdari Bilimler taban puanları her yıl değişim göstermektedir. Bu bölümlerde eğitim gören öğrencilerin mezun olabilmeleri için AKTS gerekliliğini başarı ile tamamlamaları gerekir. Mezuniyet şartları yerine getirildiğinde “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lisans Programı Diploması” almaya hak kazanılır. Ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler başarı ile tamamlayan mezunlar; İktisat, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi gibi programlarda yüksek lisans yapabilir.

İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü Dersleri Nelerdir?


İktisadi ve İdari Bilimler eğitim gören öğrenciler, toplamda 8 yarıyıldan oluşan eğitim hayatları boyunca başta iktisat ve istatistik olmak üzere genel muhasebe, sermaye piyasaları, ekonometrik analiz ve uluslararası iktisatın işleyişi ile ilgili bir eğitim alırlar. İktisadi ve İdari Bilimler ne demek sorusunun yanıtı için fakültede verilen dersler incelenebilir. İktisadi ve İdari Bilimler eğitim gören öğrencilerin sorumlu olduğu bazı dersler şunlardır:

  • İktisada Giriş
  • İşletme
  • Genel Muhasebe
  • Mikro İktisat
  • Makro İktisat
  • Matematiksel İktisat
  • İstatistik
  • Kamu Maliyesi
  • İktisat Tarihi
  • İktisat Politikası
  • Para Teorisi
  • Para Politikası
  • Ekonometri
  • Türk Vergi Sistemi
  • İktisadi Düşünceler Tarihi
  • İktisat Tarihi
  • Uluslararası İktisat
  • Türkiye Ekonomisi

İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?


İktisadi ve İdari Bilimler mezun olan kişiler muhasebe ofisleri, sigorta şirketleri gibi birçok kurum ve kuruluşta çalışabilirler. Bu programlarda eğitim gören kişiler yönetim ve idare üzerine de temel eğitimler alır. Mezunlar; idari hakimlik, vergi müfettişi ve otel işletmeciliği gibi pozisyonlarda da çalışır. Aynı zamanda bu programlardan mezun olan kişiler; Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan yeterli puanı alarak Maliye Bakanlığı, PTT ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü gibi kamu kurum ve kuruluşlarında da çalışabilirler. 

İktisadi ve İdari BilimlerBölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

İktisadi ve İdari Bilimler mezunu ne iş yapar sorusu şu şekilde yanıtlanabilir; bu bölümleri başarıyla tamamlayan mezunlar, ekonomi ve idari işler ile ilgili faaliyet gösteren birçok alanda iş imkanı bulabilirler. Bu alandan mezun kişilerin çalışabilecekleri yerler ise şunlardır;

  • Bankalar
  • Merkez Bankası
  • Vergi Dairesi
  • Mali Müşavirlik Ofisleri
  • TBMM
  • İMKB (İstanbul Menkul Kıymetler Borsası)
  • Kaymakamlık
  • SPK (Sermaye Piyasası Kurulu)
  • Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu
  • Aracı Firmalar
  • Muhasebe Ofisleri

Bu alanda çalışmak isteyen adaylar, funduszeue.info üzerinden ilgili iş ilanlarına ulaşabilirler.

İktisat Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

İktisat bölümü hangi üniversitelerde var, İktisat bölümü iş olanakları,İktisat bölümü taban puanları,İktisat bölümü olan üniversiteler,İktisat bölümü atamaları,İktisat bölümü dersleri,İktisat bölümü taban puanları,İktisat bölümü kaç yıllık,İktisat maaşları

İktisat Bölümü Nedir?

Programın amacı öğrencilerin Türkiye ve dünya ekonomilerinde gelişmeleri anlamalarına ve yönlendirmelerine imkan verecek donanıma kavuşturmak, bunu yaparken bağımsız ve eleştirel düşünce yetilerini geliştirmektir. Bu amaca yönelik olarak tasarlanan eğitim müfredatının temel prensibi en iyi şöyle özetlenebilir: her iktisatçının edinmesi gereken zorunlu bilgilerin dışında mutlaka sosyal bilimci olarak kuvvetli yetişmelerine imkan verecek dersleri de almaları ve bunları tamamlayıcı şekilde farklı bilim dalları ve eğitim branşlarına da yönelerek bütünsel bir bakış açısı yakalayacakları bir üniversite eğitimi ile düşünsel olarak kendilerini zenginleştirmeleri. Bu genel prensiple birlikte her bireyin özel yetenekleri ve onları değerli kılan farklı özellikleri olduğu bilinci ile müfredatımızın esnek olması da önemsediğimiz bir prensip.

Temel bilimsel tabanı oluşturduktan sonra tüm bireylerin kendilerini keşfetmeleri ve bunu yaparken kendi tercihleri doğrultusunda bir yol çizebilmelerine imkan verecek bir eğitim sunmak önde gelen amacımız. Bölümün genel amacı temel taşları yenilikçi bilgi üretimi, bu bilginin tüm paydaşlarla ortak olarak ortaya konması ve üretilen bilginin yaygın bir şekilde ve karşılıklı iletişimle arttırılması. Bu misyondaki en önemli paydaşlardan birisi bölümün öğrencileridir. Amaç, öğrencilere sağlanan eğitim ve öğrenim imkanlarında üstünlük yaratmaktır.

İktisat Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

İktisat bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

İktisat Bölümü Dersleri Nelerdir?

Her üniversitede farklılık gösterebilir ancak genel itibariyle şu şekildedir;

&#; İktisata giriş I ve II
&#; Mikro İktisat
&#; Makro İktisat
&#; Genel Muhasebe
&#; Matematik
&#; İktisat Tarihi
&#; Yabancı Dil
&#; İstatistik
&#; Maliye Teorisi
&#; Hukukun Temel Kavramları
&#; İdare Hukuku
&#; Ekonometri
&#; İktisat Tarihi
&#; İktisat Politikası
&#; Ekonomik Göstergeler
&#; İktisadi Analiz
&#; Dünya ve Türkiye Ekonomisi
&#; İktisadi Kalkınma
&#; İktisadi Planlama
&#; Seçmeli Dersler
-Bu dersler AÖF İktisat Bölümü için de geçerlidir.

İktisat Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

İktisat bölümü mezunları ne iş yapar konusu ise burada başlıyor. İktisat bölümünden mezun olduktan sonra “İktisatçı” unvanı alınır. Ancak bazı “iktisatçılar” kendilerine “ekonomist” unvanını da vermektedir. Temelde iki unvan yerine “iktisatçı ekonomist” unvanı en doğrusudur. Bu unvan ile kamuda da özel sektörde de birçok iş şansı bulunmaktadır. Genel olarak kamuda Ekonomi ve Maliye alanında birçok memurluk şansı bulunmaktadır. Özel sektörde ise iktisatçılar genellikle bankalarda çalışmaktadır. Bazı büyük şirketlerde iktisatçı çalıştırmaktadır. Özellikle uluslararası çalışan birçok şirket ekonomik faaliyetlerini geliştirmek amacıyla sık sık iktisatçılardan yararlanmaktadır.

İktisat Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

İktisat bir mesleki eğitim değildir. Bu sebeple İktisat okuyan bireyler birçok iş alanında çalışabilmektedirler. Hem özel hem de kamu sektöründe neredeyse tüm kurumlarda çalışma alanı bulunmaktadır. Finans, bankacılık, yöneticilik, girişimcilik, pazarlama, muhasebe, denetim, kamu kurumlarında veya uluslararası kurumlarda ekonomistlik, akademisyenlik mezunlarımızın genel olarak tercih ettiği iş alanlarını kapsamaktadır.

İktisat Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

İktisat bölümüne DGS ile geçiş vardır.

İktisat Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

İktisat Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

İktisat Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

İktisat Taban Puanları için tıklayınız.

İktisat bölümü atamaları, İktisat bölümü dersleri, İktisat Bölümü Hangi Üniversitelerde Var, İktisat bölümü iş olanakları, İktisat bölümü kaç yıllık, İktisat bölümü olan üniversiteler, İktisat bölümü taban puanları, İktisat maaşları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası