peynirci baba bayilik maliyeti / Peynirci Baba Bayilik | Yeni İş Fikirleri

Peynirci Baba Bayilik Maliyeti

peynirci baba bayilik maliyeti

   Cevabın tamamını burada okuyun: funduszeue.info

Peynirci Baba helal mi?

Peynirci Baba Peynir Fabrikası; ISO Kalite Yönetim Sistemi, ISO Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve Helal Sertifikalarına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   

Peynircilik sektörü. Türkiye’de farklı yörelerde yetiştirilen birçok peynir çeşidi bulunuyor. Kimi firma bayilik yoluyla büyümek isterken, kimisi aracı olmadan satış ağını genişletiyor. Yatırımların arttığı bu alanda ihracat da dikkat çekici&#;

Peynircilik Sektörü

DÜNYADA binlerce yıl önce üretilmeye başlanan, zaman geçtikçe de farklı lezzetlerle çeşitlendirilen peynir, özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi. Türkiye ise adeta bir peynir cenneti. Her biri farklı lezzetler barındıran, değişik yöntemlerle hazırlanan, adına festivaller düzenlenen peynir, Türk Mutfağı’nda da önemli besin kaynakları arasında yer alıyor.

Edirne’den Kars’a, Konya&#;dan Kayseri’ye, Erzurum’dan Diyarbakır’a kadar birçok yörede özgün pek çok çeşit peynir üretiliyor. Türkiye’ye özgü bu peynirler, bölgesel iklim özelliklerine göre farklılıklar gösteriyor. Özellikle beyaz peynirde çeşitlilik oldukça fazla. Yıllardır sektörde markasıyla yer edinmiş firmalar ise, her yıl farklı ürünler çıkararak peynir severlerin beğenisine sunuyor. Firmalar yatırım yapmaya ve olan durumu büyütmeye devam ediyor. Peynir üreticilerinin kimisi bayilik yoluyla büyümeyi tercih ederken, kimisi ise aracısız dağıtım yapmayı tercih ediyor.

Peynircilik sektörü

Yatırımları Yolda

yılında İstanbul Unkapanı&#;nda kurulan ve peynir sektöründe yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Kaanlar Peynircilik, üretim tesislerinde her gün tonlarca peynir üretimi gerçekleştiriyor. Son teknoloji yatırımlarıyla el değmeden işlenen peynirler, zincir marketler kanalıyla tüketiciyle buluşuyor. Kaanlar Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Kaan; peynir sektörünün Tarım Bakanlığının son dönemde verdiği desteklerle çok fazla küçük firmanın yatırım yaparak bu sektöre girdiğini söylüyor. Yem fiyatlarına gelen zammın raflara da yansıdığına dikkat çeken Kaan, özellikle perakende sektörünün çok büyük sıkıntılar yaşadığını belirtiyor. Kaan, euro ve dolardaki dalgalanma, peynir sektöründe iş yapan firmaları olumsuz yönde etkilemeye devam etse de tüketiciye kaliteli hizmet sunmak için çabaladıklarını ifade ediyor.

Kaanlar Peynircilik ürünleri Metro, Bim, Çağrı Market Özkuruşlar gibi zincir marketlerde yer alıyor. Firmanın, Aydın Buharkent ve Samsun Kavak’ta son teknoloji ile donatılmış tesisleri bulunuyor. yılının sonlarına doğru ise planladıkları yeni projeyi hayata geçirmiş olacaklar. “Peynircilik sektöründe yatırım yapmaya devam edeceğiz. Kurun artması işleri epey zorlaştırdı. Hammadde maliyetlerine gelen zamlar, haliyle bizi ve sektörü etkiliyor&#; diyen Abdurrahman Kaan&#;a göre, gerekli zam yapılsa da karşılığını pek yansıtmıyor.

Kaanlar Peynircilik

Zararın Önüne Geçiliyor

Kaanlar Peynircilik mağazalaşma yoluyla değil, zincir marketler üzerinden dağıtım yapmayı tercih ediyor. Franchise yoluyla büyüyen firmaların ise perakendede kar edememesinden kaynaklı büyümeyi tercih ettiklerinin altını çizen Kaan&#;a göre; bu durum, firmalar açısından çok fazla kazandırmasa da zararına satışın bir nebze önüne geçilebiliyor. “Bazı markalar peynir sektöründe doğrudan pazarlamayı seçerken, bazıları ise dolaylı yoldan araya aracı koyuyor.

Bu, tamamen firmanın pazarlama stratejisine bağlı olarak yapılıyor. Fakat sektörde birkaç firma, yıllardır bayilik veriyor. Onların dışında başka markalar bulunmuyor” diyen Kaan, tüketicilerde yavaş yavaş ucuz ürünlere yönelik bir eğiliminin başladığını belirtiyor, Kaan, konuşmasını şöyle sürdürüyor: “Şu anda piyasayı regüle eden firmalar bulunuyor. Bu markalar; Şok, A, Bim. Bunlar aracısız çalışıyorlar ve fiyatları daha uygun oluyor. Biz de aracısız olarak buralara ürün vermeye çalışıyoruz. Fahiş fiyattan ürün satmak, bizim sektörde biraz daha zor. Tüketici, cebindeki parasına göre hareket ediyor. İşletmelerin maliyet unsurları artıkça, ürünlere de zam geliyor.”