kuluçka makinesi kendin yap / Ev yapımı kuluçka makinesi - KendinYapSitesi

Kuluçka Makinesi Kendin Yap

kuluçka makinesi kendin yap

Kulu&#;ka Makinesi Yapımı Ve Malzemeleri: Tavuklar İ&#;in Kuluk&#;a Makinesi

Tavuklar için kuluçka makinesi yapımında dikkat edilmesi gereken beş parametre vardır. Bunlar; nemlendirme, ısıtma, çevirme, havalandırma ve vantilasyondur. Bu parametreleri dikkatlice kurarak çok düşük bir maliyet ile kendi kuluçka makinenizi yapabilirsiniz.

Tavuklar İçin Kuluçka Makinesi Nasıl Yapılır?

1. Adım

Kuluçka makinesi yapımı için ilk olarak çıkım sepetlerini ve yumurta viyöllerini almaktır. Bunlar yapmak istediğiniz makinenin boyutlarını çıkartmaya yardımcı olacaktır. Makinenin 2 viyöl arasını 12 ile 15 cm olacak şekilde ayarlayın. Viyol kasa araları en az 10 cm en fazla 20 cm olacak biçimde ayarlayın ve ölçüleri alın.

funduszeue.infoım

İstediğiniz her tür materyal ile kuluçka makinesinin kasasını yapabilirsiniz. Eğer makine çok soğuk bir alanda çalışacak ise yüksek yalıtımlı malzemeler tercih edebilirsiniz.

funduszeue.infoım

Kuluçka makinesi için üretilmiş PID kontrollü karları ya da yalnızca bir ısı kontrolcü kullanabilirsiniz. Bu durum bütçe ile alakalıdır. PID kontrollü kartlar şart değil bunun yerine derecelik bir termostat kullanarak da kuluçka makinesi yapılabilir.

funduszeue.infoım

Kuluçka makinesinin tüm donanımlarının montajı tamamlandıktan sonra güvenilir bir ısıölçer ile cihazı ölçün. En iyi sonuç için ıslak termometre ya da cıvalı termometre kullanabilirsiniz.

Kuluçka Makinesi Olası Problemler Nelerdir?

Kuluçka makinenizi tamamladıktan sonra karşılaşılabilecek olası problemler;

● Kuluçka makinesinin ısısı sabit durmuyor ise termostatın devreye girme zamanlarını kısıtlayın.
● Kuluçka makinesinin nemi sabit durmuyor ise makinenin içinde yüzey alanı daha küçük ya da daha büyük olan bir kap veya ek su kabı kullanın. Hava deliklerinin konumunu aşağı alın ya da delikleri büyütün.
● Kuluçka makinesinin ısısı çok yüksek ise kullanılan ısıtıcıyı küçültebilir ya da makinenin üst kısmına fazladan bir hava deliği açabilirsiniz.

         Kümes hayvanları hobisi olanlar için başlangıç düzeyinde ortalama 30 yumurta kapasiteli otomatik Kuluçka Makinesi yapımını kendi yaptığım deneme üzerinden paylaşıyorum. Makinenin yapımını tamamladım fakat çıkım günü tamamladığı için başarı oranı şuan belli değil, sonucu aldığımda bu bilgi ve makine ile ilgili iyileştirmeler de eklenecektir.

                    Kuluçka Makinesi için kap olarak 40 LT lik bir şeffaf saklama kabı, ısıtma için 3 adet edison (klasik sarı) ampul, nemlendirme için su kabı ve hava sirkilasyonu için çıkma 12V bilgisayar fanı kullandım. Daha sonra ısı kaybını önlemek için kabın dışını esnek izolasyon malzemesi ile kapladım. Geçelim kurulum aşamasına;

Amatör Kuluçka Makinesi Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

$ = TL 
  1.  40 LT Şeffaf Saklama Kabı. $25
  2. 3 Adet 40 Watt Sarı Ampul ve vidalanabilir duy ile yeteri kadar kablo. $10
  3. 1 Adet 12V Bilgisayar Fanı ve çalıştırmak için adaptör. (Min 5V max 12v DC adaptör.) (5 V şarj aleti kullanabilirsiniz.) $0
  4. Digital Harici Sensörlü Termostat $50
  5. Nemlendirme için küçük su kabı. $0
  6. Nem Ölçer. $30
  7. Maksimum 30 Yumurtalık Otomatik Çevirme sistemi ve Adaptörü. $90 (Günlük manuel çevirme yapacaksanız, yumurta kolisi de kullanabilirsiniz.)
  8. İzolasyon için Lpg montajında kullanılan esnek kaplama malzemesi.
  9. V Sigorta. $10
  10. 1 Adet Bilgisayar fanı 5$
Toplam Ortalama Maliyet: $ TL Burada belirtmek isterim ki piyasa da bir çok sitede tam otomatik olarak ortalama kapasiteli amatör kuluçka makinelerini TL - TL arasında fiyatlara bulabilirsiniz. Değerlendirmesini siz yapın.

El yapımı kuluçka makinesi

Ama eğer kendiniz

yapmak istersenizi kuşların yumurtasından suni olarak civciv çıkarmanın hassas bir iş olmasınıda bilmenizde fayda vardır.

Ve bazen küçük bir aksilik veya makinede arıza tüm yumurtaların bozulmasına neden olabilir. Ayrıca her türlü kuş yumurtasından kuluçka yapmak el yapımı kuluçka makinesi ile mümkün değildir.

Kuş yumurtalarının civcive dönüşmesi için 4 önemli faktöre bağlı olmaktadır. Isı, nem, havalandırma ve çevirme en önemli faktörler olmaktadır.

Bu değerlerin standarttan daha düşük veya yüksek olması yumurta içinde bulunan embriyonun telef olmasına neden olur. Ama bu arada yumurtaların ise sağlığı ve kaliteside önemli olmaktadır.

Ama yumurta satın almadan önce makinenin hazır olması gerekir. Ve bu paylaşımda evde nasıl kuluçka makinesi yapmanız ile ilgili bir basit eğitim paylaşılmıştır.

El yapımı kuluçka makinesi malzemeleri :

Eğer yapmak istediğiniz kuluçka makinesinden yüksek çıkım isterseniz, izolasyonu yüksek malzeme kullanmanız gerekmektedir.

Ve olabildiği kadar standartlara uygun malzemeler kullanmanız gerekmektedir. Ve kaliteli bir makine yapmanız gerekir. Böylece farklı kuş yumurtalarından kuluçka yapmanız mümkün olmaktadır.

Makine kasasını yapmak için farklı malzemeler kullanılması mümkün olmaktadır. Strafor kutu, MDF kasa veya karton kutu bile kullanmanız mümkün olmaktadır. Bazı kişiler ise evlerinde eskimiş ve kullanılmayan buzdolabı veya hatta mikrodalga fırın kasasını kullanırlar.

kasasında üretilen ısı değerinin ne kadar olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Ve bu yüzden makinede bir termometre olması şart. Her kuş yumurtası için ısı değeri farklıdır. Ve değeri tuturmanız gerekir.

Nem oranı ise aynı ısı gibi belirli bir miktarda gerekmektedir. Ve bu yüzden makine kasasında nem ölçmek için sensör kullanılması gerekmektedir.

Nem üretimi için gerekli suyun makinede olması gerekmektedir. Ve bu kabın derinliğinin fazla olmaması ve geniş olması gerekmektedir. Bazıları ise pazarda hazır olarak satılan ultrasonik cihaz kullanmayı tercih etmektedirler.

Biraz kablo, bir adet ampul, ve ampul duyu (ısıtıcı olarak) :

Ampulun kasa içine montaj edilmesi gerekmektedir. Ve bu ampul makinede ısıtıcı işini yapmaktadır. Ampul büyüklüğü kasa boyutuna uygun olması gerekmektedir. Ama unutmayınız ampulun bir termostata bağlanması gerekir. Aksi halde sıcaklık aşırı yükselir ve yumurtaların bozulmasına neden olur.

Yumurtaları dizilmesi için bir adet viyol ise gerekmektedir. Ve altın kuluçka web sitesinde el yapımı viyol ile ilgili bir makale paylaşılmıştır. Ve okumanızı tavsiye ederiz.

Bu eşyaların çoğu her evde bulunmaktadır ve satın almanıza gerek yoktur. Ve bu yüzden el yapımı kuluçka makinesi daha düşük fiyat ile biter. Ve ilk baştada söylediğim gibi

hassas bir iş ve fazla yüksek randıman beklentiniz olmasın.

Son zamanlarda üretilen

yüksek olmaktadır. Ve bu yüzden bazıları el yapımı kuluçka makinesi kullanmayı tercih edebilir.

İlk aşama - gövde malzemesi :

Döllenmiş yumurtaların büyümesi için sıcak ve nemli bir ortama ihtiyacı vardır. Bu ortamın yeterli oksijene sahip olması ve ayrıca daha az dalgalanması gerekir. Bu nedenle, cihazın gövdesi çok önemlidir.

El yapımı kuluçka makinesi

gövdesini yapmak için karton veya iyonolit kullanabilirsiniz. Yonolit çok daha iyi yalıtıma sahip olduğu için tavsiye edilir. Ancak yonolit kutunuz veya buzdolabınız yoksa karton kullanabilirsiniz. Tabii ki, daha iyi yalıtım için karton alüminyum folyo ile kaplanabilir. Bu durumda kartonun içindeki ısı daha iyi kontrol edilebilir olacaktır.

İkinci aşama, ısıtma sistemini :

Döllenmiş yumurtalar yaklaşık derecelik bir sıcaklıkta büyür. Gerekli ısıyı sağlamak için yüksek ısı üreten akkor lambaların kullanılması tavsiye edilir. Bunun için voltluk bir lamba yeterlidir. Kartonun içindeki sıcaklık bir ampulle 37,5 dereceye ulaşmazsa, kartona daha büyük bir ampul veya iki ampul koyun.

Kartonun yüksekliği yeterince yüksekse, kabloyu kartonun üstünden geçirin ve lambayı kapağın içine takın. Ardından telin cihaza girdiği yeri yapışkan bant ile lamba sabitlenecek şekilde sabitleyin. Değilse, kapağı kartonun üst kapağına yapıştırın ve lambanın içine yapıştırın. Ampul, döllenmiş yumurtalardan yeterince uzakta olmalıdır. Yumurtadan çıkan civcivler ampule dokunmasın, aksi takdirde yanacak ve zarar görecektir.

Üçüncü adım, kuluçka için gerekli nemi sağlamaktır :

için gerekli nemi sağlayabilmek için kartonun içine bir kap su koymalısınız. Lambanın ısısının buharlaşması ve nem oluşturması için lambanın yanında bir su kabı olması daha iyidir. Ayrıca su kabının içine enfiye ve bulut konularak suyun buharlaşma hızı arttırılabilir. Tabii ki suyun buharlaşma hızını arttırmak için cihazın içinde küçük bir fan kullanılması tavsiye edilir.

İnkübatör fanı, lambanın ısısını su haznesine atmalıdır. İnkübatör yapımında fan kullanmanın başka bir avantajı daha vardır. Fan, içerideki havayı dolaştırır ve yumurtalar arasında sıcaklık ve nemi dağıtır. Su kabı yeterince geniş ve keskin olmalıdır. Su kabının kenarı çok kısaysa civcivler yumurtadan çıktıktan sonra içine düşer ve enfeksiyon kapar.

Dördüncü adım, havalandırma fanı :

Döllenmiş yumurtaların büyümesi için belirli bir oksijen düzeyine ihtiyacı vardır ve soludukları karbondioksitin kartondan boşaltılması gerekir. Bunu yapmak için, cihazın gövdesi üzerinde yeterli havalandırma deliği oluşturmalıdır. Havalandırma deliklerinin sayısı kartonun boyutlarına bağlıdır. Ancak bir duvarda bir santimetre çapında 4 ila 5 delik açın.

El yapımı bir kuluçka makinesi kullanarak kuluçka nasıl yapılır?

El yapımı kuluçka makinesi bittikten sonra test etmeniz önerilir. Döllenmiş yumurtaları makine içine yatay olarak yerleştirin. Ama kesinlikle yumurtaları direkt olarak 37 derece sıcaklığa sahip bir alana hemen aktarılmaması gerekir.

Isı şokuna engel olmak için sıcaklığın kademeli olarak yükselmesini sağlamanız tavsiye edilir. Eğer tavuk yumurtasından civciv çıkarmak isterseniz, tavukların kuluçka süresinin 21 gün olduğunu,ve kuluçka makinası için ilk 18 günde 37,5 ila 37,7 sıcaklık ve %60 nem, ve son gün yani çıkım dönemi için 37,2 sıcaklık ila %75 nem gereklidir.

Belirlenen süre boyunca, döllenmiş yumurtaları günde 5 ila 6 kez 45 derecelik bir açıyla döndürmelisiniz. Bu manuel veya otomatik olarak yapılabilir.

Otomatik çevirme için bir kuluçka makinesi satın almanız veya motorlu bir kuluçka makinesi viyolu yapmanız veya satın almanız gerekir. Elle çevirmede ise yumurtaların bir tarafını kurşun kalemle işaretlemeniz tavsiye edilir, böylece çevirirken hata yapmazsınız.

Döllenmiş yumurtaların manuel olarak döndürülmesi sırasında kuluçka odasının sıcaklığını biraz artırmak daha iyidir, derece bu işlem için yeterlidir. Çünkü makinenin kapağını açtığınız zaman içinde oluşan sıcaklık hızlı bir şekilde düşmeye başlar ve bu yumurtalar için zararlıdır. Ayrıca, spermin zarar görmemesi için döllenmiş yumurtaları dikkatlice ve nazikçe döndürün.

Yedinci veya onuncu gün

yapılmalıdır. Bunu yaparak döllenmiş yumurtaların büyümesini fark edebilirsiniz. Döl kontrolü düzgün bir şekilde nasıl yapılacağına ilişkin ipuçları için Altın kuluçka weblog sayfasını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

günden itibaren yumurtaların çevrilmesini durdurun ve makinenin kapağını açmayın. Kuluçka makinesi ile civciv üretiminde çıkım dönemi hassastır. Ayrıca civcivlerin yumurtadan çıkma süresinin 3 ila 5 gün daha sürebileceğini unutmayın. Yani 21 gün sonra bir veya iki gün daha bekleyin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası