güzel sanatlar mezunu maaşları / Görsel Sanatlar Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Güzel Sanatlar Mezunu Maaşları

güzel sanatlar mezunu maaşları

Görsel Sanatlar Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Görsel Sanatlar bölümü hangi üniversitelerde var, Görsel Sanatlar bölümü iş olanakları,Görsel Sanatlar bölümü taban puanları,Görsel Sanatlar bölümü olan üniversiteler,Görsel Sanatlar bölümü atamaları,Görsel Sanatlar bölümü dersleri,Görsel Sanatlar bölümü taban puanları,Görsel Sanatlar bölümü kaç yıllık,Görsel Sanatlar maaşları

Görsel Sanatlar Bölümü Nedir?

Güzel sanatlar bölümü, beş sanat dalını kapsar. Resim, heykel, müzik, şiir ve mimarlık alanında verilen eğitimler teorik ve uygulamalı olarak ikiye ayrılır. Bu bölümde modern sanatlar ile klasik sanatların karşılaştırması yapılır. İlk iki yılda daha çok kuramsal eğitim verilirken, 3. ve 4. sınıfta uygulamalı derslere ağırlık verilir. Bazı üniversitelerin eğitim programlarında felsefe ve sanat tarihi gibi dersler de yer almaktadır.

Güzel sanatlar bölümünü kazanmak için taban puanları ve başarı sıralaması kadar yetenek sınavından alınan puan da önemlidir. Öğrenciler, 3. ve 4. sınıfta Erasmus ile Avrupa ülkelerine gidebilir, burada bulunan müzeleri ve sanat merkezlerini gezebilir.

Bu bölümden mezun olan kişilere, uzmanlaştıkları alana göre mimar, ressam, müzisyen ve heykeltıraş denir.

Görsel Sanatlar Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Görsel Sanatlar bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Görsel Sanatlar Bölümü Dersleri Nelerdir?

&#; Temel Sanat Eğitimi I, II
&#; Sanat Tarihi I, II
&#; Görsel Sanatlar Tarihi I, II, II
&#; Sanat Kavramları
&#; Fotoğraf
&#; Temel Bilgisayar I, II
&#; Desen I, II, III, IV, V
&#; Modelaj
&#; Bilgisayar Destekli Tasarım I, II, III
&#; Resim I, II, III
&#; Özgün Baskı I, II
&#; Mitoloji
&#; Türk Sanatı Tarihi
&#; Yazı ve Tipoloji
&#; Heykel I, II, III
&#; Yerleştirme I, II, III
&#; Resim Teknolojisi
&#; Fotoğraf Stüdyo
&#; Metal Ahşap Heykel I, II, III
&#; Sanat Eseri Analizi
&#; Grafik Stüdyo
&#; Çağdaş Sanat Yorumları
&#; Sanat Sosyolojisi
&#; Sanat Felsefesi
&#; Disiplinlerarası Stüdyo
&#; Güncel Sanat
&#; Metin Yazımı
&#; Müzecilik
&#; Görsel Sanatlar Projesi
&#; Portfolyo Tasarımı
&#; Küratörlük ve Sanat Yönetimi

Görsel Sanatlar Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Görsel Sanatlar bölümü mezunları, kamu ve özel müzelerde ve sanat galerilerinde ‘sanat danışmanı’, ‘küratör’ olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca kendilerine ait sanat atölyesi açıp, sanat çalışmalarını ‘sanatçı’ (ressam, heykeltraş, grafik sanatçısı, fotoğraf sanatçısı, vb.) olarak bireysel bir şekilde de devam ettirebilirler. Kamu veya özel eğitim kurumlarında sanat ve tasarım alanlarında öğretmenlik veya eğitmenlik yapabilirler. Mezunlar lisansüstü eğitim yaparak üniversitelerde akademisyen de olabilirler.

Görsel Sanatlar Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Görsel Sanatlar bölümü mezunları için kariyer olanakları genellikle kültür ve sanat sektörlerindedir. Kurumsal olarak; kamu veya özel sektördeki müzeler, kültür ve sanat vakıflarında ve sanat galerilerinde çalışabilmektedirler. Kendi özel atölyelerinde de çalışabilen mezunlar, kamu ve özel eğitim kurumlarında sanat ve tasarım alanlarında öğretmenlik ve eğitmenlik yapabilirler. Lisansüstü eğitimi tamamlayan bu bölüm mezunlarının, akademik ortamlarda çalışma imkânları da bulunmaktadır.

Görsel Sanatlar Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Görsel Sanatlar bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Görsel Sanatlar Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Görsel Sanatlar Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Görsel Sanatlar Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Görsel Sanatlar Taban Puanları için tıklayınız.

Görsel Sanatlar bölümü atamaları, Görsel Sanatlar bölümü dersleri, Görsel Sanatlar bölümü hangi üniversitelerde var, Görsel Sanatlar bölümü iş olanakları, Görsel Sanatlar bölümü kaç yıllık, Görsel Sanatlar bölümü olan üniversiteler, Görsel Sanatlar bölümü taban puanları, Görsel Sanatlar maaşları

Görsel Sanatlar bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Görsel Sanatlar bölümü var. Aşağıda sırasıyla Görsel Sanatlar bölümü nedir, puan türü nedir, Görsel Sanatlar bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Görsel Sanatlar bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Görsel Sanatlar bölümü; dünyadaki çağdaş sanat gelişmelerini takip eden, bunları eğitim-öğretim programlarına yansıtabilen; resimden baskıresime, heykelden sanatta bilgisayar kullanımı ve multimedyaya kadar uzanan önü açık, disiplinlerarası bir program yapılanması içindedir. Program hem sanat stüdyo derslerinde hem de kuramsal derslerde seçmeli ders ağırlıklıdır. Öğrencilere ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geniş yelpazeli bir eğitim olanağı sunar. Sanat çalışmaları, sanat tarihinden felsefeye kadar kuramsal bilgi ile desteklenir.

Görsel Sanatlar Bölümü Nedir?

Görsel Sanatlar bölümü sanatsal yaratma süreçleri içinde kendi sanatsal deneyimlerini yaratmaya yönelik özgün çalışmalar yapabilen sanatçı adaylarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

Görsel Sanatlar Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Görsel Sanatlar için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Görsel Sanatlar, SÖZ (SÖZEL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Görsel Sanatlar baraj puanı da puandır.

Görsel Sanatlar Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Görsel Sanatlar mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Görsel Sanatlar mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

Mezunlar, kişisel sanat atölyelerini kurarak, yapıtlarını üretmeye devam edebilir ve yurt içi ve yurt dışı galeri, müze, kamusal alanlarda yapıtlarını sergileyebilir, bienal, sempozyum, ve sanat festivali gibi etkinliklerde yer alabilirler. Mezunlar ayrıca, müze ve galerilerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi devlet dairelerinde, sanat danışmanı, kreatif direktör veya küratör olarak çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Mezunlar, lisansüstü eğitimlerini tamamladıkları takdirde devlet ve vakıf üniversitelerinde akademisyen olarak görev alabilirler.

Görsel Sanatlar Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Görsel Sanatlar mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Biz, bölüm mezunlarının resim öğretmeni olduğunu varsayarak görsel sanatlar öğretmeninin görevlerinibelirteceğiz. Görevleri şunlardır:

1- Alanı ile ilgili gelişmeleri izler, bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur.

2- Eğitici kol çalışmalarında görev alarak öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler düzenler.

3- Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı yapar.

4- Kendisine ayrılan ders saatlerinde bu planı uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır.

5- Nöbetçi olduğu günlerde, okulun düzen ve disiplinini sağlamak üzere görev yapar.

6- Öğrencilerin başarılarını değerlendirir.

7- Öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne yardımcı olur.

8- Sınıf öğretmeni olarak, öğrencilerin alan ve ders seçmelerine yardımcı olur, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır.

9- Sorumlu olduğu atölye, laboratuvar, işlik vb. yerleri sürekli olarak eğitime hazır durumda bulundurur.

Bu bölümden mezun olan öğrenciler, resmi ve özel sanat kurumları, sergi salonları, müzeler, sanat organizasyon şirketleri, sanat fuarları, tanıtım  sektörü, resim ve sanat galerileri, gazete ve dergiler, tiyatro, sinema, sahne sanatları, özel ve resmi  kurum ve kuruluşlarda çalışabileceklerdir. Aynı zamanda bölüm mezunları sanatçı olarak da kendi atölyelerinde çalışabileceklerdir.

Görsel Sanatlar Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Görsel Sanatlar maaşları lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Görsel Sanatlar maaşları lira arasındadır.

Görsel Sanatlar Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Görsel Sanatlar bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Görsel Sanatlar bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Görsel Sanatlar dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

funduszeue.info

Görsel Sanatlar Bölümü Dersleri Nelerdir?

Görsel Sanatlar Programı, temel sanat kavramları, sanatsal teknik, yöntem ve gelişmeler, sanatta yaratıcı ve dinamik süreçleri takip eden, kurumsal sanat yönetimi, kurumsal sanat denetimi ve görsel sanatlarda bu kavramların uygulama ve sentezlerini, çeşitli problemlerin çözümüne, yönlendirilmesine, denetlenmesine, yönetilmesine ve değerlendirmesine yönelik çalışmaları kapsamaktadır. Derslerde teorik ve uygulamalı konular ele alınacak ve bunlar stüdyo çalışmaları ile desteklenecektir.

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Bilgisayar Teknolojileri
  3. Çiçek Tasarımı
  4. Disiplinlerarası Stüdyo
  5. Desen I
  6. Fotoğraf
  7. Fotoğraf Stüdyo
  8. Görsel Sanatlar Tarihi
  9. Grafik Stüdyo
  10. Heykel
  11. İngilizce
  12. Metal Ahşap Heykel
  13. Özgün Baskı
  14. Resim
  15. Sanat Kavramları
  16. Sanat Tarihi
  17. Temel Sanat Eğitimi
  18. Türk Dili
  19. Türk Resim Sanatı
  20. Yazı ve Tipografi

Görsel Sanatlar Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Görsel Sanatlar KPSS taban puanları için , , , , ve atamalarına baktık. Görsel Sanatlar bölümüne son beş yılda toplam 4 kontenjan verilmiş ve mezunlar 67 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

Görsel Sanatlar Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Görsel Sanatlar tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilmeli.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- El ve parmak becerisine, göz-el koordinasyonuna sahip olmalı.

5- Genel yeteneğe sahip olmalı.

6- Girişimci, yaratıcı olmalı.

7- İnsanlarla iyi iletişim kurabilmeli.

8- İşine özen gösteren biri olmalı.

9- İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilmeli.

Kendini geliştirmeye istekli, coşkulu olmalı.

Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlayabilmeli.

Planlı çalışmayı bilmeli.

Renkleri ayırt edebilmeli.

Şekilleri ve renkleri ayırt edebilme ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip olmalı.

Sevecen, hoşgörülü olmalı.

Görsel Sanatlar Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Görsel Sanatlar yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Görsel Sanatlar nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Görsel Sanatlar iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

Güzel Sanatlar Bölümü

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Nedir?

Güzel Sanatlar Eğitimi bölümünün temel amacı, eğitimini tamamlamış sanatçıların üretim yaparak sektöre, sanata, ülkeye ve dünyaya ürün sağlayarak faydalı olacak kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Güzel Sanatlar Eğitimi bölümünü tercih etmeyi düşünen öğrencilerde sanatsal bakış açısı, eğitmen olmaya ilgili, disiplinli, yaratıcı, sorumluluk sahibi aranan özelliklerin başında gelmektedir.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Güzel Sanatlar Eğitimi bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Güzel Sanatlar Eğitimi bölümü öğrencileri 8 dönemlik eğitim hayatları boyunca sanat ve sanat eğitmenliği hakkında detaylı ve faydalı eğitimler ile karşı karşıya geleceklerdir. Öğrencilerin birçok uygulamalı dersleri bulunmaktadır.

Güzel Sanatlar Eğitimi bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;

  • Temel Tasarım,
  • Eğitim Sosyolojisi,
  • Desen,
  • Eğitim Psikolojisi,
  • Sanat Tarihi,
  • Eğitimde Araştırma Yöntemleri,
  • Görsel Sanatlar Öğretim Programları,
  • Sınıf Yönetimi,
  • Ölçme ve Değerlendirme,
  • Çocuğun Sanatsal Gelişimi

Başta olmak üzere, birçok dersten 4 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ‘‘Güzel Sanatlar Eğitimi Lisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir. Diplomasını alan kişilere “Güzel Sanatlar Eğitmeni” unvanı verilir.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Güzel Sanatlar Eğitimi bölümünden mezun olmuş bireyler eğitim hayatında öğrendikleri bilgileri iş hayatlarında da kullanmaları istenmektedir. Eğitmen kişiler çalıştıkları kurum veya kişiler için en uygun sanat eğitimi programını hazırlayarak, kişi veya kişilere sanatsal bakış açısı kazandırmaya, sanatın temelleri ve tekniklerini öğretmek başlıca görevleri arasındadır.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Güzel Sanatlar Eğitmeni kişiler mezun olduktan sonra özel eğitim kurumları veya devlet bünyesinde bulunan kurumlarda kendilerine yer bulabilirler. Özel eğitim kurumları, özel ders eğitmenliği ve danışmanlık başlıca mezunların yöneldiği alanlardandır.

Söz konusu iş imkanlarından devlet kurumlarında yer alan fırsatlardan yararlanabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan elde edilecek puan belirleyici olacaktır.

G&#;zel Sanatlar B&#;l&#;m&#; nedir ve mezunu ne iş yapar? B&#;l&#;m&#; olan &#;niversiteler, dersleri ve iş imkanları

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 30,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Sözel okuyan öğrencilerin en sık tercih ettiği bölümlerin başında Güzel Sanatlar geliyor. Resim, müzik, heykel gibi birçok sanatı bünyesinde barındıran Güzel Sanatlar Fakültelerinde iletişim ve medya gibi bölümler de yer almaktadır. Güzel Sanatlar bölümünde hangi dersler var? Bölümden mezun olanlar nerelerde çalışabilir? Sizin için ayrıntılı bir şekilde derledik.

Haberin Devamı

Özel üniversiteler dışında İstanbul'da 4, İzmir'de 5 ve Ankara'da 2 Güzel Sanatlar Fakültesi bulunmaktadır. Bu fakültelerde resim, heykel ve müzik dışında birçok bölüm yer alıyor. Bu bölümler, grafik, seramik, fotoğraf, geleneksel Türk sanatları, endüstri ürünleri tasarımı, tekstil ve iç mimarlıktır.

Güzel Sanatlar Bölümü Tanıtımı ve Hakkında Bilgi

 Güzel Sanatlar Bölümünde dersler teorik ve uygulamalı olarak ikiye ayrılmaktadır. Birçok sanatı kapsayan bu bölümde uygulamalı dersler ağırlıktadır. Örneğin resim okuyan öğrenciler ilk yıl sanat akımlarını ve resim tekniklerinin teorisini öğrenir. Daha sonraki dönemlerde ise kağıt ve tuval üzerinde bol bol pratik yaparlar.

Güzel Sanatlar Nedir?

 Güzel Sanatlar, toplam beş sanat türünden oluşur. Bunlar sırasıyla şiir, resim, heykel, müzik ve mimarlıktır. Son yıllarda Güzel Sanatlar fakültesinde birçok yeni bölüm açılmıştır. Bu bölümlerden bazıları özel üniversitelerde açılan fotoğraf, grafik, senaryo ve seramiktir.

Haberin Devamı

Güzel Sanatlar Bölümünün Amacı Nedir?

 Güzel Sanatlar Bölümünün amacı, özgün eserler üreten sanatçılar yetiştirmektir. Bu bölümden mezun olanlar ülkemizde resim, edebiyat, fotoğraf ve heykel gibi sanatların gelişmesine katkıda bulunurlar. Ürettikleri eserler ile Türkiye'yi yurt dışında temsil ederler.

Güzel Sanatlar Mezunu Ne İş Yapar?

 Güzel Sanatlar mezunu okuduğu bölüme ve kendini geliştirdiği alana göre farklı birçok işte çalışabilir. Sanat galerileri ve müzelerde yöneticilik yapabilirler, televizyon ve dizi projelerinde danışman olabilirler. Bunun dışında senaristlik, fotoğrafçılık, sanat yönetmenliği ve editörlük de yapabilecekleri meslekler arasında yer alıyor.

Güzel Sanatlar Kaç Yıllıktır?

 Güzel Sanatlar Bölümü 4 yılık bir lisans programıdır. Bazı üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesinde yer alan Giyim Üretim Teknolojisi ve Mimari Dekoratif Sanatlar bölümleri ise 2 yıllıktır.

Güzel Sanatlar Okumak İçin Ne Gereklidir?

 Güzel Sanatlar okumak için önce YGS sınavına girmek gerekiyor. Bu sınavda barajı aşanlar daha sonra yetenek sınavına girmelidir. Yetenek sınavını da geçen öğrenciler aldıkları puana göre tercih yapabilirler.

Haberin Devamı

Güzel Sanatlar Öğretimi İngilizce midir?

 Güzel Sanatlar bölümünün öğretim dili Türkçedir.

Güzel Sanatlar Hangi Puan Türü ile Öğrenci Alıyor?

 Güzel Sanatlar Fakültesinin oyunculuk, resim ve iletişim gibi bölümleri sözel puan ile öğrenci almaktadır. Mimarlık gibi belli başlı bölümler içinse öğrencilerin eşit ağırlık ve sayısal puanlarına bakılır.

Güzel Sanatlar Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. ve 2. Dönem Dersleri

 Resim Eğitimi

 Mesleki Teknolojisi

 Genel Sanat Tarihi

 Görsel Anlatım Teknikleri

 Tasarım Tarihi ve Kültürü

funduszeue.info 4. Dönem Dersleri

 Plastik Sanat Öğeleri ve İlkeleri

 Temel Fotoğrafçılık

 Mitoloji ve İkonografi

 Sanat Sosyolojisi

 Sanat Tarihi

funduszeue.info 6. Dönem Dersleri

 Sanat Eseri Analizi

 Güncel Sanat

 Görsel İletişim

 Dijital Baskı Teknikleri

 Çağdaş Resim Sanatı

Haberin Devamı

7.ve 8. Dönem Dersleri

 Tasarım Yöntemleri

 Temel İletişim Kuramları

 Sanat Psikolojisi

 Sanat Felsefesi

 Popüler Kültür İncelemeleri

Güzel Sanatlar Bölümünün İş İmkanları ve Olanakları Nelerdir? Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir?

 Güzel Sanatlar birçok branşı ve sanatı kapsadığı için iş imkanları oldukça geniştir. Bu bölümden mezun olanlar, sinema sektöründe, belgesel film yönetmeni, senarist, set fotoğrafçısı, senaryo danışmanı, prodüksiyon amiri olabilirler. Diğer meslekler ise şu şekilde sıralanabilir:

 Resim öğretmeni

 Heykeltıraş

 Müzisyen

 Sanat okullarında eğitmen

 Müze müdürü

 Sanat galerisi sorumlusu

 Çevirmen

 Editör

 Redaktör

 Reklam yazarı ve sanat yönetmeni

 Görsel sanatlar öğretmeni

 Grafik tasarımcısı

 Sosyal medya uzmanı

 Art direktör

 Tiyatro eğitmeni

 Müzik öğretmeni

Haberin Devamı

Güzel Sanatlar Çalışma Alanları Nelerdir?

 Güzel sanatlar çalışma alanları şunlardır: Resim, Müzik, Edebiyat, Eğitim, Heykel, Tasarım.

Güzel Sanatlar Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

 İstanbul'da Güzel Sanatlar bölümü olan üniversiteler:

 Mimar Sinan Üniversitesi

 Yıldız Teknik Üniversitesi

 Marmara Üniversitesi

 İzmir'de Güzel Sanatlar bölümü olan üniversiteler:

 Dokuz Eylül Üniversitesi

 Ekonomi Üniversitesi

 Diğer üniversiteler:

 Hacettepe Üniversitesi

 Afyon Kocatepe Üniversitesi

 İbrahim Çeçen Üniversitesi

 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

 Sıtkı Koçman Üniversitesi

 Uludağ Üniversitesi

 Namık Kemal Üniversitesi

 Yüzüncü Yıl Üniversitesi

 Dumlupınar Üniversitesi

 Selçuklu Üniversitesi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası