yemek yediğim halde kilo veriyorum / “Az Yiyorum Ama Kilo Veremiyorum” Diyorsanız! - Mahmure

Yemek Yediğim Halde Kilo Veriyorum

yemek yediğim halde kilo veriyorum

YEMEK YEDİĞİ HALDE AŞIRI KİLO VERENLERE &#;NEMLİ UYARI

Dünyam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Atalay, zehirli guatr ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunarak, ““Çarpıntı, terleme, çabuk sinirlenme, panik atak, yemek yediği halde aşırı kilo verenlerde zehirli guatr akla getirilmelidir” dedi.
Zehirli guatr ile ilgili bilgiler veren Dünyam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Atalay, “Tiroit bezinin normalden fazla çalışması, fazla hormon salgılaması durumunda zehirli guatr ortaya çıkar. Tiroit bezi fazla hormon salgıladığı için vücutta bazı değişiklikler oluyor. Bize daha çok terleme, çarpıntı, çabuk sinirlenme, yemek yediği halde kilo verme rahatsızlığı ile gelir. Bazılarında çarpındı nedeniyle kalp hastalıkları yaşar. Göğüs ağrıları olabilir. Hanımlarda adet düzensizlikleri, aşırı sinirlilik, çabuk yorulma, halsizlik gibi şikayetler olur. Yani bu tür şikayetleri olanlar zehirli guatr açısından incelenmesi gerekir. Bu incelemeyi yaptıktan sonra biz muayenemizin ardından görüntüleme yöntemleri ile tiroit bezinin içinde modül olup olmadığına bakıyoruz. Modül olmayanlarda tiroit hormonlarına da bakıyoruz” diye konuştu.
Tiroit bezindeki hastalığı tanımladıklarını belirten Atalay, “Tanımladıktan sonra modül varsa bunlardan parça alınıp patoloji de incelenir. Bu modüllerin iyi huylu mu ya da tümör şüphesi olup olmadığı araştırılır. Eğer iyi huylu ise takibe alınır. Kan testleri ve laboratuvar testleri ile bunu takip etmekteyiz. Tiroit bezinin fazla salgıladığı hormonu azaltıcı ilaçlar veriyoruz. Bu ilaçların yan etkileri olabiliyor. Onları değerlendiriyoruz. Tedavi sonrasında normale getirdiğimiz zaman da iki alternatif yolumuz oluyor. Bunlardan bir tanesi radyoaktif iyot tedavisidir. Radyoaktif iyot tedavisi halk arasında atom tedavisi olarak bilinen bir tedavidir. Emniyetli ellerde sağlıklı şekilde yapıldığı zaman tedavi edici değeri çok yüksektir. Eğer tümör şüphesi varsa cerrahi işlem yapmak lazım. Bunun içinde ameliyat yapılması gerekmektedir. Ameliyat ile tiroit bezinin tamamını çıkartmaktayız. Ameliyatta çıkarttığımız dokuyu da patolojiye gönderiyoruz. Patoloji sonucunda tümör var ise ameliyat sonrası yine radyoaktif iyot tedavisi ve diğer tedaviler yapılmaktadır. Bu tedavilerin sonucu son derece başarılıdır” şeklinde konuştu.
Atalay, vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, “Çarpıntı, terleme, çabuk sinirlenme, panik atak, yemek yediği halde aşırı kilo verenlerde zehirli guatr akla getirilmelidir. Detaylı olarak incelenmelidir. Tedavisi uzmanlar tarafından yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

&#;ok yedikleri halde kilo almayanları şanslı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz

Erkek güçlü, kuvvetli, yapılı olur klişesinin yiyip yiyip kilo alamayan bir erkek için nasıl bir kabusa dönüştüğünü tahmin edebilirsiniz. Ya da kilo almayı başaramayan bir kadının giydiği her elbisenin üzerinde emanet gibi durmasını.

Aslında başımda olmasa belki ben de bu konuya dikkat kesilmeyecektim. Yıllarca ne yersem yiyeyim kilo almadığım için arkadaşlarımın hışmına uğrayıp, karşılarında gofretleri çikolataları hüplettikçe benimle arkadaşlıklarını kesme tehditleriyle bile karşılaştım.

Geçen günlerde, kilo vermeye ve almaya yardımcı bitkisel ürünler satan ve yıllık ciroları 8 milyon YTL olan bir şirketin üst düzey yöneticisi, "Kilo aldırma özelliği olan bitkisel ürünlerimiz, zayıflatanlara göre daha fazla rağbet görüyor. Türkiye’de bu kadar çok şişmanlamak isteyen olması çok şaşırtıcı" deyince, kafamda bir ışık yandı. Diyetisyenleri aramaya başladım.

Diyetisyen Nilüfer Bayram, kendilerini şişmanlamak için arayanların utana sıkıla, "Şişmanlatıyor musunuz" diye sorduktan sonra kendilerine geldiğini söyledi. Bir de, çok zayıf kadınların yumurtlamada sorun yaşayıp, hamile kalmakta zorlandıklarından kilo almak için kendilerine başvurduğunu anlattı.

Diyetisyen Güneş Ayır ise niçin kilo alınamadığını ve kilo almanın aslında kilo vermekten niçin daha zor olduğunu şöyle anlattı: "Kilo vermek için, günlük toplam alınabilecek kalorinin bir miktarını kıssanız bile hemen kilo kaybı başlar. Ama kilo almak daha da zordur. Ayrıca kilo vermekten çok daha uzun sürer. Kilo alamayan kişilerde de ilk önce yaptığımız metabolizmasını taramaktır. Metabolizmada bir sorun yoksa bu kez tiroit, guatr ve sindirim sistemini tararız. Bazı insanlar da kilo almak istedikleri halde iştahı olmadığı için alamıyor, onun da iştah merkeziyle ilgili bir sorun oluyor. Ama her şeyine bakıldığı halde, hiçbir sorunu çıkmayanlara da şanslı azınlık, diyoruz. Bu konuda genetik miras da önemli."

Diyetisyen Nilüfer Bayram, genel kanının, "Aman canım yemekyerlerse kilo alırlar" olduğunu ve kilolu insanlarda ilaç tedavisi şansları olmasına rağmen, zayıflarda bu tür ilaçların kullanımının daha zor olduğunu ve öncelikle doğal yöntemlerle kilo aldırmaya çalıştıklarını söylüyor.

SEVİLAY ÇİÇEKLİ (33, Tekstilci)

Kilo alayım diye 20 gün işe gitmeyip sürekli yedim
/images//0x0/55eadffbb8f86ab


Boyum , yılında bir diyetyaptım ve 60 kilodan 45 kiloya düştüm. O gün bugün ne yaptıysam verdiğim kiloları bir daha alamadım. 25 yaşıma kadar bu konuyu kendime büyük takıntı yaptım ama artık kabullendim. boyunda 14 yaşında bir oğlum var ve ayna karşısında yan yana durduğumuzda, anne artık biraz kilo al, böyle kötü duruyoruz diyor. Anne dediğin etli butlu olur ya, beni anne gibi görmüyor. Doğumda 69 kiloya çıktım ve çok mutlu oldum. Bir daha bu halde kendimi göremem diye, fotoğrafçılardan çıkmadım. Yanaklarım dolmuş, gözlerim ortaya çıkmıştı. Ama doğumdan sonra yine 47 kiloya düştüm.

Kilo alabilmek için gittiğim doktorlardan, vitamin haplarından, kilo aldırıcı tozlardan fenalık geldi. Bir de önünüze gelen size kilo almanız için tavsiyede bulunuyor. "Kardeşim ben bunların hepsini yaptım" demekten bıktım usandım artık. Zaten milleti dinlediğim için bir gün komaya giriyordum. Aktardan pekmez, polen, arı sütünü al karıştır dediler. Yedim ve gıda zehirlenmesinden komalık oldum. Bir keresinde sırf kilo alayım diye 20 gün işe gitmeyip evde sürekli yedim içtim, kız kardeşim bana sürekli hamur işleri, helvalar yapıp yedirdi. Gece uyanıp ballı sütler içtim. O dönemde dört kilo aldım. Ama işe başlayıp hareket edince aldığım kiloları yine verdim. ’ten bu yana diyetisyenlere gidiyorum ve hálá kilo alamadım.

Kıyafet beğeniyorum, istiyorum ki göğüslerim, basenlerim belli olsun ama kıyafeti taşıyamıyorum, tahta gibiyim. Bluzlarıma yaka iğnesi takıyorum ama ne yapsam bluz yine aşağı düşüyor. Günlük kıyafetlerde neyse de düğünlerde istediğim kıyafetleri giyemiyorum diye çok üzülüyorum. Siyahı çok sevmeme rağmen iyice zayıf gösteriyor diye uzun bir süre giyemedim. Zayıf olduğum için gırtlağım çok belirginleşiyor, onu da fularla kapatıyorum. Sırf bu yüzden fular koleksiyonum oldu. Arkadaşlarım köprücük kemiklerine su doldursak, kuşlar su içer diye dalga geçiyor. Etraftakilere yiyorum ama kilo alamıyorum diye laf anlatamıyorum, kinayeli kinayeli "Hasta mısın acaba" diye soruyorlar. Mayo giyemiyorum çünkü kasık kemiklerim o kadar öne fırlıyor ki utanıyorum. Ama allahtan fiyonklu bikiniler çıktı da, kenarlarındaki fiyonkları tam kemiklerimin üzerine getirerek kamufle edebiliyorum. Hedefim 52 kilo olabilmek. Kilo almak için diyetisyene gidiyorum dediğimde, kahkaha atıyorlar, "Kızım yersen alırsın" diyorlar ama alamıyorum. Şimdiki diyetisyenim iki ayda bir kilo aldırdı, 48 kilo oldum. Hemen hesaplamalara başladım. Böyle giderse temmuza kadar birkaç kilo daha alıp tatile çıkabilirim.

BİR GÜNDE NE YİYOR?

Kahvaltıda peynir, reçel, kaymak, yumurta, zeytin, yiyebildiği kadar ekmek. ’de süt. Öğlen tavuk veya köfte, çorba, salata. ’de yiyebildiği kadar fındık, ceviz, üzüm. ’de sandviç ve ayran. ’da dilediği kadar akşam yemeği. Gece ’de tatlı, yatarken bira mayası karıştırılmış meyve suyu.

AHHAN ŞENER (26, Tiyatrocu)

Lakaplarım sıska, cımbız, tava sapı
/images//0x0/55eadffbb8f86ab

Diyetisyene gidip 7 ayda 6 kilo aldım


Ben kilomdan rahatsız değildim ama yaşımdan beri her tanıştığım insan, daha ilk tokalaşmada, "Ayy ne kadar zayıfsın" deyince, ister istemez bu işte bir acayiplik var galiba diye düşündüm. Sıska, cımbız, tava sapı gibi lakaplarım var ama ben bunlarla eğleniyorum. Niçin kilo alamıyorum diye bütün gerekli testleri yaptılar bir şey çıkmadı. Metabolizmam normalden fazla çalışıyormuş.

Çok yemek yerim. Yediğim şeylerin hepsi de kilo aldırıcıdır. Ama tek tip beslendiğimi diyetisyene gittiğimde öğrendim. Bu tür beslenme de kilo almaya engelmiş. Mantıyı çok sevdiğim için her akşam üstelik tam da yatmadan önce koca bir tabak mantı yer, öyle uyurdum. Arada yediğim kuruyemiş ve cipsleri saymıyorum bile. Şu anda da diyetisyenimin tavsiyesiyle yanımda sürekli bir şeyler taşıyorum. Çantamda fındıklar, bisküviler, meyveler, yoğurtlarla dolaşıyorum.

Kilo alamadığım için annem çok dertli çünkü bir de onu suçluyorlar, "Bu çocuğu hiç beslemiyor musun" diyorlar. Annemin gençliği de benim gibiymiş, sanırım genetik mirasım da var.

Atletler, bodyler, kısa kollu gömlekler giymeyi çok tercih etmiyorum. Onun yerine uzun kollu bir şeyin kolunu dirseklere kadar sıyırmayı tercih ediyorum. Şükür ki, slip mayonun modası geçti de dize kadar şort mayolar moda oldu. Can simidi gibi oldu onlar bana.

Sevgilim olduğu zaman bir süre sonra anaç tavra geçip, beni sürekli beslemeye çalışıyor. Fakat olan onlara oluyor, onlar da benimle birlikte yiyince ben değil onlar kilo alıyor. 26 yaşındayım ama daha küçük gösterdiğim için tiyatroda hálá ailenin en küçük çocuğu rolündeyim.

Ben çok yediğimi düşünüyordum ama yine de tek tip beslendiğim için bu bana yetmiyormuş, koşuşturma sırasında bir gün yere yığılıp kaldığımda bunu öğrendim. O gün bir diyetisyene gitmeye karar verdim. Boyum ve kilom Yedi aydır diyetisyene gidiyorum, başladığımda 54 kiloydum.

BİR GÜNDE NE YİYOR?

Kahvaltıda tereyağı, bal, reçel, peynir, yumurta, zeytin ve meyve suyu. Öğlen ’de süt, fındık ve ceviz. Öğlen sandviç, salata meyve suyu. ’da yoğurt. ’de tost, meyve suyu. ’de dolu dolu yiyebildiği kadar akşam yemeği. Yemekten sonra meyve. Yatmadan önce kuru kayısı, incir, ceviz. Canı çektiği anda pastalar, çikolatalar cabası.

“Az Yiyorum Ama Kilo Veremiyorum” Diyorsanız!

3Ne yapabilirsiniz

Ne yapabilirsiniz?

1 haftalık besin listesi ve fiziksel aktivite kaydı tutun. Hangi saatlerde ne kadar ne yediğinizi ve ne kadar hareket ettiğinizi bilmeniz, enerji açığınızı hesaplamanızı sağlar. Bu kaydın değerlendirilmesi konusunda diyetisyeniniz size yardımcı olabilecektir.

4Metabolizma hızınız yavaş olabilir

Metabolizma hızınız yavaş olabilir

Metabolizma hızı basitçe; besinlerden aldığınız enerjinin, vücuttan kalori olarak yakılma kapasitesini ifade ediyor. Metabolizma hızı; yaş, cinsiyet, hormonlar, fiziksel aktivite, vücut sıcaklığı, tüketilen besinler gibi birçok durumdan etkileniyor. Metabolizma hızınızın yüksek olması gün içinde daha fazla enerji harcamanızı sağlıyor. Bunun aksine metabolizma hızınız yavaş ise daha az yemek yemenize rağmen, daha zor kilo veriyorsunuz. Gerçek bazal metabolizma hızınız, tükettiğiniz oksijenin miktarıyla belirleniyor. Bunun için geliştirilmiş özel cihazlar ile aldığınız oksijenle bağlantılı olarak ölçüm yapılıyor. Sorunun metabolizma hızından kaynaklı olduğu düşünülüyorsa bu cihazlarda ölçüm yaptırabilirsiniz.

Sebepsiz kilo vermenin 8 nedeni

Sebepsiz kilo vermenin 8 nedeni

Özel İçerik

Kilonuzun yıl boyunca dalgalanması doğaldır. Belki tatillerde biraz fazla yiyip, biraz kilo alıyorsunuz ya da midenizi üşütüp birkaç kilo düşüyorsunuz, kiloda hafif dalgalanmalar normaldir ve endişelenecek bir şey değildir.

Ancak altı aydan daha kısa bir süre içinde vücut ağırlığınızın en az yüzde beşini kaybederseniz ve bu kilo kaybı için iyi bir açıklama bulamazsanız, doktorunuza neyin olup bittiğini bildirme zamanı gelmiş demektir. Bu, 70 kg iseniz, kısa bir süre içinde yaklaşık 3,5 - 4 kg ağırlık dalgalanmasının endişelenecek bir durum olabileceği anlamına gelir.

Bariz bir neden olmadan önemli miktarda kilo vermek yaygın bir durum değildir. Diyetinizde veya aktivite düzeyinizde hiçbir değişme olmadan kilo veriyorsanız, bunun için biraz endişelenmeniz gerekir.

Açıklanamayan kilo kaybı ciddi bir sağlık durumunun erken bir işareti olabilir. İşte aniden kilo verdiğinizi açıklayabilecek 8 sağlık sorunu.

Sebepsiz kilo vermenin 8 nedeni

ÇÖLYAK HASTALIĞI

Çölyak hastalığı, yaygın olarak görülen ve glüten tüketmenin ince bağırsağa zarar verdiği bir otoimmün bozukluktur. Kilo kaybına neden olabilir, ayrıca şişkinlik ve ishal gibi diğer sindirim sistemi rahatsızlıkları çölyak hastalığına eşlik edebilir. Bunun nedeni; çölyak hastalığınız varsa ve glüten tüketiyorsanuz, bağışıklık sisteminiz biraz çıldırır ve farklı reaksiyonlara girer. Bbu reaksiyonlar, ince bağırsağınızın iç yüzeyini bozabilir ve besinlerin doğru şekilde emilmesini engelleyebilir. Crohn hastalığı gibi iltihaplı bağırsak hastalıkları da emilim bozukluğu nedeniyle açıklanamayan kilo kaybına neden olabilir.

Sebepsiz kilo vermenin 8 nedeni

AŞIRI AKTİF TİROİD

Kilo kaybı, hipertiroidizmin veya aşırı aktif tiroidin yaygın bir belirtisidir. Bu, tiroidinizin (boynunuzdaki, metabolizmanızı ve büyümenizi düzenlemeye yardımcı olan kelebek şeklindeki bez), çok fazla hormon pompaladığı ve bu da bir miktar vücut değişikliğine neden olduğu anlamına gelir. Bir tiroid sorununa genelde, artan açlık, iştah veya kalp çarpıntısı eşlik eder. Uyku problemleri veya her zaman sıcak hissetmek de aşırı aktif bir tiroidin yaygın belirtileridir.

Sebepsiz kilo vermenin 8 nedeni

DEPRESYON

İştahsızlık, klinik depresyonun yaygın bir yan etkisidir ve ruh hali değişimlerinizin biraz daha ciddi bir şey olduğunun farkında değilseniz açıklanamayan kilo kaybına neden olabilir. Çoğu durumda, kişi depresyonda kaldığı için kilo kaybettiğinin farkına bile varmaz. Sinirlilik, kararsızlık ve uyku sorunları, depresyonun diğer yaygın belirtileridir.

Sebepsiz kilo vermenin 8 nedeni

DİYABET

Yeni başlayan diyabet özellikle erken dönemde kilo kaybına neden olabilir. Ayrıca çılgınca susuz hissedebilir ve çok sık idrara çıktığınızı fark edebilirsiniz. Vücudunuz glikozu tam anlamıyla idrarla birlikte atıyor, çünkü onu absorbe edemiyor ve bu da susuzluğa yol açıyor. Diyabet ayrıca vücudunuzun kaslarınızdan besinleri emmesine neden olur ve bu da ani kilo düşüşünü tetikler.

Sebepsiz kilo vermenin 8 nedeni

YETERSİZ BESLENME

Yaşamın ilerleyen dönemlerinde kilo kaybı daha büyük bir ölüm riski ile ilişkilidir. Yaşlandıkça mide daha yavaş boşalır ve bu da daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Ayrıca, iştahı ve doygunluğu kontrol eden bazı beyin sinyalleri de zayıflar. Tüm bunlar, yaşlı yetişkinlerin daha az yemesine, kilo vermesine ve vücutlarının ihtiyaçlarını karşılayacak kadar besin alamamasına neden olabilir. Vücudunuzun açlığı azaltmak, kan şekerini dengelemek ve kas kütlesi oluşturmak gibi önemli vücut işlevlerini yerine getirmesine yardımcı olmak için yeterince protein yediğinizden emin olun. Ki insanlar yaşlandıkça yetersiz beslenme eğiliminde olurlar. Pek çok ilaç iştahı etkileyebilir, bu nedenle ne kadar ve ne sıklıkla yediğinize dikkat etmeniz gerekir.

Sebepsiz kilo vermenin 8 nedeni

PANKREATİT

Sindirime yardımcı olan enzimler üreten pankreasınızla ilgili problemler de açıklanamayan kilo kaybına yol açabilir. Kronik pankreatiti olan insanlar (pankreasın iltihaplandığı bir hastalık), normal yemek yiyor olsalar bile hızlı kilo verme eğiliminde olurlar. Çünkü vücut besinlerin düzgün bir şekilde sindirilmesi için yeterli enzim üretemez. Yağlı yiyecekler yedikten sonra mide ağrısı, rengi değişmiş dışkı, ishal veya mide bulantısı gibi belirtiler verebilir.

Sebepsiz kilo vermenin 8 nedeni

ROMATOİD ARTRİT

Romatoid artrit (bağışıklık sisteminizin yanlışlıkla sağlıklı dokularınıza saldırdığı bir durum) gibi iltihaplı durumlar veya bazı enfeksiyon türleri, kişinin iştahını keserek kilo kaybına neden olabilir. Bu sağlık sorunları ayrıca bağırsağınızda iltihaplanmaya neden olabilir, bu da besin emilimini bozabilir ve tanıdan önce açıklanamayan kilo kaybına yol açabilir.

Sebepsiz kilo vermenin 8 nedeni

KANSER

Çeşitli kanser türlerinin yanı sıra midenizdeki veya bağırsaklardaki bir tümör veya ülser, sebepsiz kilo kaybına neden olabilecek iltihaplanma veya malabsorbsiyon sorunlarına neden olabilir. Açıklanamayan kilo kaybında doktorların kontrol edeceği ilk şey genelde midesini, kolon ve bağırsaklarda tümör veya iltihaptır. Ayrıca yemek borusunda oluşabilen tümörler de yutmayı zorlaştırabileceğinden, kilo kaybına neden olabilir.

DepresyonşekerdiyabetKanserkilo verme

Google News ile Takip Et

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası