burun ucu şişliği nasıl geçer / Burun Estetiği Sonrası Şişlikler Ne Zaman İner? - funduszeue.infoçuk İnanlı

Burun Ucu Şişliği Nasıl Geçer

burun ucu şişliği nasıl geçer

Rinoplasti sonrası burun ucu neden düşer? Burun ucu ödemi nasıl geçer?

Rinoplasti sonrası burun ucu neden düşer? Burun ucu ödemi nasıl geçer?

Burun estetiği sonrası “ödemlerin inmesi” denilirken hastalar burunda büyüklüğün bir balonun inmesi gibi her yerinden eşit şekilde inmesini düşünürler. Sanılan aksine ödemlerin inmesi çok daha farklı aşamalardan geçer. Peki Rinoplasti sonrası burun ucu neden düşer? Burun ucu ödemi nasıl geçer? İşte sorunun yanıtı:

Son zamanlarda sıkça sorulan ameliyat sonrası “Burun ucum düşer mi?” sorusunu ele aldık. İnsanlar yaşlandıkça bütün vücut dokularında olduğu gibi yerçekimi etkisiyle yüz dokularında ve burun ucunda bir miktar aşağı doğru yer değiştirme olur. Yani insan yaşlandıkça burun ucunda bir miktar düşme olur. Bu düşme bazı kişilerde bir miktar daha fazla olur. Bunun sebebi burun derisinin kalın olması, kilo alıp verme ve yapısal olarak burun ucunun düşük olmasındandır. Bu tip durumlarda daha erken yaşta burun ucu zaten düşmeye başlar. Yani ameliyat olmasa da burun ucu yaş ilerledikçe bir miktar düşer.  

Burun ameliyatı (rinoplasti) nasıl yapılır? Burun estetiği ameliyatı hangi durumlarda yapılır?İLİŞKİLİ HABERBurun ameliyatı (rinoplasti) nasıl yapılır? Burun estetiği ameliyatı hangi durumlarda yapılır?

Ameliyat sonrası dokuların gerginliğinin, sertliğinin yeterli olmamasından kaynaklanan burun ucunun yer değiştirmesi söz konusudur. Burun ucu bu yüzden düşer. Bu, herkeste olan bir durum değildir. Aslında sanıldığından çok daha az görülür. Genellikle ileri ki yaşta yapılan burun estetikleri sonucu, kalın ve yağlı derili burunlarda ve yüzüne göre burun derisi büyük olan kişilerde daha çok rastladığımız durumlardır.

PEKİ BURUN UCU ÖDEMİ NASIL GEÇER?

Burnumuz kemik, kıkırdak, yumuşak doku ve ciltten oluşur. Tüm bu dokularda iyileşmeden sorumlu farklı hücreler görev alır. Bundan dolayı her doku kendi içinde bağımsız bir şekilde kendini tamir eder.  Tüm yara iyileşme modellerinde tamir için öncelikle bölgeye hücreler birikir. Sonra haftalar içince bu hücrelere görevlerini tamamladıkça iyileşme bölgesinden uzaklaşırlar. Kemik dokuda ve yumuşak dokuda farklı iyileşmeler olduğu için burun iyileşirken özellikle ilk 6 ayda asimetrik görünebilir.

Burun üst kısmında yani kemik olan yerde cilt daha incedir ve çok daha hızlı iyileşir. Böylece ilk aylarda burnun ucuna doğru olan bölüm kaba ve şiş görünür. Bu da hastaları korkutur. Burun ucuna gittikçe cilt kalınlaşır ve iyileşme süresi gecikir. Ortalama birinci yıla gelindiğinde iyileşme eşitlenmiş olur ve burun daha güzel görülür.

Burnumuz yukarıdan aşağıya bir çizgi ile sağ ve sol taraf diye ikiye ayırırsak iyileşme olurken sağ ve sol tarafta iyileşme farklı hızlarda olabileceği için yine burunda asimetrik ve eğri görülebilir.  Burun estetiğindeki burun ucu şişliği kaçınılmaz bir sonuçtur. Ancak bunun derecesi ameliyatta kullanılan tekniğe göre değişir. Açık burun estetiğinde meydana gelen burun ucu şişliği daha fazla olur. Üstelik şişlikler daha sert olur. Kapalı burun estetiğinde ise, burun ucu şişliği daha az olur. İyileşme sürecinde bu şişlikler düzeleceğinden, hastaların sabırlı bir süreçten geçmesi gerekmektedir.

  • Hastanın burun estetiği sonrası burun ucu şişliği kısa süre içerisinde kendiliğinden geçecektir. Doktorun verdiği ilaçlar ve düzenli pansuman sayesinde şişlik kısa sürede iner. Hastanın burun ucunda gerçekleşen şişkinlik en aza indirilmesi için tampon tedavisi uygulanmaktadır.
  • Burun sırtına uygulanan bant ve uç kısma uygulanan tampon tedavisi ile hastanın burnunun hızlı bir şekilde iyileşmesi beklenir. Hastanın burun estetiğinden sonra hızlı bir şekilde iyileşme sağlaması için süreç boyunca hasta düzenli pansuman yaptırması gerekir. Tamponların 24 saatte bir değişmesi hijyen açısından ve enfeksiyon kapmaması için çok önemli bir önceliktir.
Zencefilin faydaları nelerdir? Ballı zencefil karışımı ne işe yarar? Eski çağların sağlık sırrı

İLİŞKİLİ HABER

Zencefilin faydaları nelerdir? Ballı zencefil karışımı ne işe yarar? Eski çağların sağlık sırrıEşkıya filmi ne zaman ve nerede çekildi? Eşkıya filminin çekim yerleri

İLİŞKİLİ HABER

Eşkıya filmi ne zaman ve nerede çekildi? Eşkıya filminin çekim yerleri

Burun estetiği ameliyatı iki farklı yöntem ile yapılır. Ancak iki farklı yöntemin sonucunda da burun ucu şişliği durumu % olarak gerçekleşir.

Kapalı burun ameliyatı ve açık burun ameliyatında burun ucu şişlikleri farklılık gösterirler. Açık burun ameliyatı kapalı burun ameliyatına göre daha çok ödem toplanmasına neden olur.

Oluşan şişlik çok daha büyük olabilir. Kemik ve kıkırdak üzerinde yapılan değişimler hastanın burun yapısının değişmesini sağlar.

Ancak bu değişiklikler normal olarak ameliyat sonrası burun ucu şişliği yaratabilir. Burun şişlikleri az da olsa kanamalara sebep olabilir. Ancak bazı durumlarda aşırı şişlikler nedeniyle burun ucu şişliği daha fazla kanamaya sebep olacaktır.

Burun Estetiği Sonrası Burun Ucu Şişliği Neden Oluşur?

Ameliyat esnasında her iki yöntemde de kıkırdak oynatıldığı için şişliğin bir süre var olması oldukça normal bir durumdur. Hastanın burun ucu şişliği sebebiyle şikayetlerine gerek yoktur.

Doktor tarafından yapılan gözleme bağlı gerekli müdahaleler yapılacaktır. Hastanın burun şişliğini en aza indirmek amacıyla burnun sırt kısmı olarak belirlediğimiz bölgeye bant tedavisi veya kalıp tedavisi uygulanır.

Bu sayede şişliğin fazla büyümemesi engellenmiş olur. Hastanın burun ucu şişliği genel olarak kıkırdak ve kemik yapısının değişmesinden dolayı oluşur.

Burun Estetiği Sonrası Burun Ucu Şişliği Nasıl Geçer?

Hastanın burun estetiği sonrası burun ucu şişliği kısa süre içerisinde kendiliğinden geçecektir. Doktorun verdiği ilaçlar ve düzenli pansuman sayesinde şişlik kısa sürede iner. Hastanın burun ucunda gerçekleşen şişkinlik en aza indirilmesi için tampon tedavisi uygulanmaktadır.

Burun sırtına uygulanan bant ve uç kısma uygulanan tampon tedavisi ile hastanın burnunun hızlı bir şekilde iyileşmesi beklenir.

Hastanın burun estetiğinden sonra hızlı bir şekilde iyileşme sağlaması için süreç boyunca hasta düzenli pansuman yaptırması gerekir. Tamponların 24 saatte bir değişmesi hijyen açısından ve enfeksiyon kapmaması için çok önemli bir önceliktir.

Burun Estetiği Sonrası Burun Ucu Şişliği Ne Zaman Geçer?

Ameliyatın ilk 48 saati en yoğun sürecini tamamlayan bu şişlik 48 saat tamamlandıktan sonra gün içerisinde inmesi beklenir. Ancak ameliyatın türüne ve yapılma nedenine bağlı olarak bu sürecin uzayabileceğini unutmayın. Bu yüzden bu söylediklerimi okuyorsanız.

Olacağınız ameliyata bağlı olarak doktorunuza burun ucu şişliği ne zaman geçer veya iner gibi sorularınızı da ameliyatı olmadan önce sormalısınız.

Kişilerin hassas ciltlerinin tampon tedavisine uygun olmaması durumunda bazen bu durum uygulanmayabiliyor. Böyle olduğunda ise bir süreliğine daha burun ucu şişliği yaşanabiliyor.

Doktorun gözleminde takip edilmesi beklenen bu olay burun estetiği açısından değişikliklere sebep vermez. Ancak hastanın iyileşme sürecinde biraz gerileme olabilir.

Yani tampon tedavisi uygulanmadığı takdirde burun ucu şişliği daha uzun bir sürece yayılacaktır. Hastaların bu konu hakkında doktorlarından yardım alması gerekir.

/tarafından Doç. Dr. Tayfun Türkaslan

Burun Estetiği Sonrası Burun Şekli Ne Zaman Oturur?

Burun estetiği sonrası burun şekli bazen isteğe göre yapılır bazen de tamamen kişiye özel doğal bir burun şekli tasarlanır. Eğer iyi bir doktor tarafından yapıldıysa, kişiye özel burunlarda estetik olduğu belli bile olmaz. Burun estetiği sonrası burnun şeklinin tam oturması ortalama 1 yıl kadar sürmektedir. Ancak bu durum bazen kişiden kişiye göre değişmektedir. Bu süre daha kısa ya da daha uzun olabilir. Ancak bu sürede burnun darbe almamasına dikkat edilmelidir.

Burun Ameliyatı Sonrası Burun Ucu Şişliği Ne Zaman Geçer?

Burun ucu şişliği yaklaşık hafta kadar devam edebilir. Burun şişliği biraz ameliyatın nasıl yapıldığına da bağlıdır. Açık yapılan ameliyatların iyileşme süreci kapalı yapılan ameliyatlara göre daha uzun sürmektedir. Ameliyattan sonraki birkaç hafta çok önemlidir. Burun dikkatli bir şekilde temizlenmelidir ve sıkılmamalıdır.

Burun Ameliyatı Sonrası Burun Ucu Kalkıklığı Ne Zaman Geçer?

Burun estetiği ameliyatından sonra göz altlarında ve burun yanlarında şişmeler olacaktır. Bu normaldir. Ameliyattan 1 ya da 2 hafta sonra bu şişlikler inmiş olur. İlk birkaç gün şişlikler ve morluklar olacaktır. Ayrıca, burun için çok hassas davranılmalıdır. Burnu spreyle yavaş bir şekilde temizlemelisiniz ve sümkürmek çok sakıncalıdır. Yüksekte yatmanız gerekir.

Burun Ameliyatı Sonrası Morluklar Ne Zaman Geçer?

Burun estetiği ameliyatı sonrasında göz altlarında ve burun çevresinde yoğun morluklar oluşur. Bunların geçmesi fazla uzun sürmez. Gün geçtikçe azalır ve 1 ya da 1,5 hafta içerisinde geçmiş olur. Ameliyattan sonra burnunuzda hafif sızıntı şeklinde kanamalar olabilir. Bu kanamalar genelde birkaç gün sürer. Ameliyattan sonra tamponlar çıkana dek nefes alamayacaksınız. Bu süre 1 haftadır. Burnunuzu her türlü darbeden korumalısınız. Bazen bandajlardan dolayı kaşınabilir ama asla kaşımamalısınız. Dudaklarınız bu sürede çok kuruyabilir ama kendiliğinden kabuk atacaktır. Bandajlar da 10 gün kadar sonra çıkartılır. Bazı doktorlar farklı süre verebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası