kyk yurt giriş saatleri / KYK yurtlarında giriş çıkış saati kaç? KYK Yurtları Ne Zaman Açılacak? Odalar kaç kişilik?

Kyk Yurt Giriş Saatleri

kyk yurt giriş saatleri

KYK yurt kuralları KYK yurt giriş çıkış saatleri kaç?

KYK yurt kuralları KYK yurt giriş çıkış saatleri kaç?

monash.pw

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurt başvuru sonuçlarını e devlet üzerinden açıkladı. KYK yurtlarında kalma hakkına sahip olan öğrenciler KYK yurt kurallarına dair detayları sorgulamaya başladı.

KYK yurtları giriş çıkış saatleri, izin alma, odada bulunabilecek eşyalar gibi çeşitli kurallara sahip. Bu noktada öğrenciler, KYK yurt izinleri kaç gün, KYK son giriş saati kaçta? gibi sorulara yanıt arıyor.

Peki KYK yurt kuralları nelerdir? İşte giriş çıkış saatleri ve detaylar

KYK YURT GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİ KAÇ?

KYK yurtları güvenli barınma hizmeti sağlar. Yurtlara istenilen saatte girip çıkmak mümkün değildir. Mazereti olan öğrenciler mazeret bildirip giriş çıkış saatlerini belirtebilir. Yurtlara sabah en erken , gece en geç 'da girebilirsiniz. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler önce uyarı alır ardından yurttan atılabilir.

KYK YURT İZİN HAKKI KAÇ GÜN?

Kyk yurdunda kalan üniversite öğrencileri haftasonları dışında bir öğretim yılında 75 gün evci izni alabiliyorlar.

KYK yurt kuralları KYK yurt giriş çıkış saatleri kaç?

KYK YURT KURALLARI

1. Kapalı alanlarda sigara içmek yasaktır.
2. Odanızı terk etmeden önce yatağınızı ve odanızı düzenleyiniz.
3. Oda ve koridorlarda gürültü yapmayınız, yüksek sesle konuşmayınız, ders çalışan ve dinlenen arkadaşlarınızın olduğunu unutmayınız.
4. Odalarda her türlü yemek, kahvaltı yapmak, çay kahve hazırlamak yasaktır.
5. Odalarda ısıtıcı kullanmak ve elektrik kullanarak radyo teyp vb. aletlerle müzik dinlemek yasaktır.
6. Odalarda kokuşmaya ve bozulmaya elverişli yiyecek-içecek bulundurmak yasaktır.
7. Odalarda iskambil kağıdı, tavla, okey vb. oyunları oynamak ve müzik aleti çalmak yasaktır.
8. Ders çalışmak için okuma salonunu kullanınız. Okuma salonlarındaki masa ve sandalyelerin yerlerini keyfiyetinize göre değiştirmeyiniz. Masa üzerinde kitap ve doküman bırakmayınız. Diğer arkadaşlarınızın ders çalışma ihtiyaçlarınıda düşününüz.
9. Yurt eşya ve malzemelerinin yerlerini değiştirmeyiniz.
10. Yatağınızı idarenin belirlediği şekilde düzeltiniz.
11. Yatakhanelerde yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddeler ile ısıtıcı araç ve gereçleri bulundurmayınız.
20. Yurt giriş ve çıkışlarında parmak izi sistemini kullanınız.
21. Yurt öğrencisi olmayanların yurda veya yatakhaneye girmesine izin vermeyiniz.
22. Kişilerle olan ilişkilerinizde kaba ve saygısız olmayınız, tartışmalardan kaçınınız, çevrenizi temiz tutunuz ve gürültü yapmayınız.
24. Yurdun malzemesini izinsiz olarak dışarı çıkarmayınız, yurt eşya ve malzemelerinin yerlerini idareden izin almadan değiştirmeyiniz, yurt eşyasının temizliğine ve korunmasına özen gösteriniz.
25. Para karşılığı oyun oynamayınız, kumar oynamakta kullanılan araç ve gereçleri bulundurmayınız.
26. Alkollü içecek, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmayınız ve bulundurmayınız.
28. Milli birlik ve beraberliğimizi bozacak yayın ile genel ahlâka aykırı resim ve afişleri yurda getirmeyiniz, asmayınız ve odanızda bulundurmayınız.
29. Yurt binalarında duvarlara, kapılara, demirbaş eşya üzerlerine yazı yazmayınız, işaret ve benzeri şekiller çizmeyiniz, fotoğraf yapıştırmayınız.
30. Yurdun içinde ve dışında genel ahlâk kurallarına aykırı harekette bulunmayınız. Her ne sebeple olursa olsun, idareci ve görevlilerin görevlerini yapmalarına engel olmayınız.
31. Rencide edici davranışta ve fiili saldırıda bulunmayınız, tehdit etmeyiniz.
32. Yurt idaresinden izin almadan yurt içinde yasal olmayan toplantılar düzenlemeyiniz, eylemlerde bulunmayınız, idare ve idareciyi protesto maksadıyla gösteri düzenlemeyiniz, gösteriye katılmayınız.
33. Yurt içinde kesici delici alet veya silah bulundurmayınız. Her ne şekilde olursa olsun, yasadışı örgütlere katılmayınız
veya faaliyette bulunmayınız.
34. Daimi ikametgâh adresinizde değişiklik olduğunda 30 gün içerisinde yurt idaresine bildiriniz.
35. Yurt İdaresinden prosedüre uygun izin almadan geceyi dışarıda, ailenizin, arkadaşlarınızın vb. yanında geçirmeyiniz.
İdare tarafından verilen oda ve yatakta yatınız.

eğitim

Google News ile Takip Et

KYK yurtlarında giriş çıkış saati var mı? KYK yurt odaları kaç kişilik?

KYK yurt başvurularının başlamasıyla başvuru yapmak isteyen öğrenciler KYK yurtlarında giriş çıkış saati var mı sorusunu soruyor. KYK yurtları 7/24 kameralar ve güvenliklerle korunur ve öğrencilere güvenli barınma imkanı sunar. KYK yurtlarında giriş çıkış saati var mı? KYK yurt odaları kaç kişilik? KYK yurtlarına giriş çıkışlar serbest değildir. Yurt güvenliği ve düzeni açısından yurtlarda giriş çıkış saati kuralı geçerli.

KYK yurt başvuruları başladı. Açıklamayı Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu yaptı. Kasapoğlu paylaşımında şunları söyledi: "Üniversiteli arkadaşlarım GSB Yurtlarına hoş gelecek, sefa getirecek. Yurtlarımıza başvurular başladı… Sağlıklı, güvenli, konforlu ve gelişim dolu bir ortamda barınacağınız yurtlarımıza 12 Eylül, saat 'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz." Bakan Kasapolu'nun duyurusundan sonra KYK yurtları e-devlet üzerinden alınmaya başlandı. KYK yurt başvurusu yapmak isteyen adaylar KYK yurtları ile ilgili detayları araştırmaya başladı. KYK yurdunda kalmak isteyen öğrenciler KYK yurtlarında giriş çıkış saati var mı? KYK yurt odaları kaç kişilik? gibi sorulara yanıt arıyor.

KYK yurtlarında giriş çıkış saati var mı?

KYK yurtları güvenli barınma hizmeti sağlar. Yurtlara istenilen saatte girip çıkmak mümkün değildir. Mazereti olan öğrenciler mazeret bildirip giriş çıkış saatlerini belirtebilir. Yurtlara sabah en erken , gece en geç 'da girebilirsiniz. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler önce uyarı alır ardından yurttan atılabilir.

KYK yurtları kaç kişilik?

Tam KYK yurtlarında banyo ve tuvalet gibi alanlar ortak kullanıma açıktır ve bu alanlar koridorlarda bulunur. Bir odadaki kişi sayısı arasında değişim gösterir. Yarı Özel KYK yurtlarının odaları 3 veya 4 kişiliktir, banyo ve tuvalet odanın içerisindedir.. Oda içerisinde kalan her kişinin kendi kullanımı için bir masa ve komidini bulunur.

KYK yurtlarında yemek var mı?

KYK yurduna kayıt olmaya hak kazanan öğrencilere haftanın 7 günü günde iki öğün yemek verilir. Öğrencilere sunulan fiş miktarı ile öğrenciler kahvaltı ve öğle yemeğini yiyebilir. Sabahları 4,5 TL'lik fiş ve akşam yemeğinin de ise 8,5 TL fiş verilir. Belirtilen ücretin dışında ekstra bir ürün almak isteyenler farkı ödemeleri gerekiyor.

KYK nedir?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı, 22 Ağustos tarihinde kurulan ve yüksek öğrenim gören ve maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amaçlayan tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi özel bütçeli ve sosyal amaçlı hizmet veren bir kamu kurumudur.

Kurum, Anayasası'nın 50'nci maddesinde “Devlet maddi imkanlardan yoksun başarılı öğrencilerin, en yüksek öğrenim derecelerine kadar çıkmalarını sağlamak amacıyla burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar” hükmünden sonra anayasa ile devlete ait olduğu bildirilen bu görevlerin yerine getirilmesi için 22 Ağustos tarihinde yürürlüğe giren sayılı Kanun ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu kurulmuştur. Kurum, başlangıçta Millî Eğitim Bakanlığı'nın denetiminde iken, bu denetim 6 Şubat günlü Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi gereğince Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilmiş, daha sonra 13 Aralık tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan sayılı KHK'nin 52/b maddesi ile Millî Eğitim Bakanlığı'nın bağlı kuruluşu, 4 Mayıs tarih ve (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı'nın onayı ile Başbakanlığa bağlı kuruluş haline getirilmiş, 10 Aralık tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan sayılı Kanun ile Başbakanlığa bağlanmıştır. 8 Temmuz tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi gereğince de Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlanmıştır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır