4 aylık bebek nasıl kilo alır / Gebelikte Bebeğin Kilo Alması ve Gelişmesi İçin Ne Yemeli? - funduszeue.info

4 Aylık Bebek Nasıl Kilo Alır

4 aylık bebek nasıl kilo alır

Bebeklere Kilo Aldırmak

Bebeğinize Kilo Aldırmak İçin Ne Yapabilirsiniz?

Birçok anne bebeğinin beslenmesi konusunu her zaman dert edinmiştir. Yenidoğan zamanlarından anne sütü yeterli mi, emiyor mu, emmiyorsa maması yeterli mi veya her ağlamasına aç mı acaba düşünceleri ile bebeğin dünyaya gözlerini açtığı ilk an itibari ile bebek beslenmesi en önemli konulardan biridir.

Beslenmenin yeterli olup olmadığının en önemli göstergesi de büyüme gelişme eğrisi ile takip edilen bebeklerde boy ve kilo artışının olmasıdır.

Yeni doğan bebekler, ilk 6 ayda her gün gr alır, sonraki 6 ay da bu ağırlık artışı gr’ a düşer. funduszeue.infoın sonunda doğum ağırlıklarının 2 katı, 1 yaş itibari ile doğum ağırlıklarının 3 katı, 2 yaş itibari ile ise haftada 50 gr almaya devam ederek doğum ağırlıklarının 4 katı olması beklenir. yaş dönemi ile birlikte ağırlık artışı iyice yavaşlar ve ergenlik çağlarına kadar belirli oranda devam eder.

Ücretsiz üye olarakeğitici oyunları gör!

Çocuğunuzun gelişimini en iyi şekilde takip edin
Aylık gelişim bilgilerini görün ve takip edin
’den fazla eğitici oyunla çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunun
Annelik ve babalık hakkında uzmanlarla görüşün

Her bebek aynı oranda büyüme eğrisi ile devam etmeyebilir. Kimi bebek yüksek doğum ağırlığı ile doğar daha yavaş alır ve kendi ayındaki diğer bebekler ile ortalamayı tutturabilirken, prematüre, zamanından önce veya düşük doğum ağırlıklı bebekler ise daha hızlı büyüme eğrisi ile normalden daha fazla kilo artışı ve boy uzaması ile yine diğer kendi ayındaki bebekleri ortalamalarını yakalayabilirler.

Bebekler Neden Kilo Almaz?

Bebeklerin beslenme düzeni, anne sütü alıp almadığı, mama takviyesi varsa hangi çeşit mama kullandığı, uyku düzeni, aşı takvimi, annenin çalışma durumu gibi birçok etkene bağlı olarak değişebilmektedir. Bu düzen içerisinde bebeğin yeterli beslenemediği, aldığı besinleri (besin ögelerini) yeterince vücut yapı taşlarına dönüştüremediği (aleri, çölyak gibi) ve/ veya beslenmeden yeterli kaloriyi alamadığı (ishal/ kusma gibi) durumlar olabilir. Bu durumların sonucu olarak da beklenen kiloyu alamaz. Ek gıdaya geçiş sürecinde yeni gıdaların denenmesi, besin reddi, besin seçiciliği, bazı bebeklerde BLW yöntemi de kilo alamamaya neden olabilir. Ayrıca emekleme, yeni yürümeye başlama, yürüdükten sonra da çok hareketli bebekler kilo alma konusunda geride kalabilirler.

İki ay boyunca yeterli ağırlık artışı olmayan veya altı aylık izlem süresince boy percentil inde değişiklik olmuyorsa hemen çocuk doktorları tarafından incelemeye alınmalıdır.

Bebeklere Kilo Aldırmak İçin Neler Yapmalı?

Öncelikle bebeğin beslenme günlüğü tutulmalıdır. Hangi zamanda hangi öğünü tüketiyor, ne kadar yiyor, günün hangi saatinde daha fazla yemek yeme eğilimi olduğunun ayrı ayrı notları alınmalıdır.

Bebeğe su veriliyorsa hangi öğünde ve ne kadar verildiği sorgulanmalıdır. Doktoru ile birlikte herhangi bir vitamin ve mineral eksikliği var mı kontrol edilmelidir. Eğer varsa vitamin ve mineral eksikliklerini yerine konması konusunda gerekli takviyeler yapılmalıdır.

Eğer bebek sadece anne sütü alıyorsa, emzirme saatleri sıklaştırılmalıdır. Her 2 veya 3 saati beklemek yerine bebek her ihtiyaç duyduğunda emzirilmelidir. Annenin beslenmesi gözden geçirilmelidir, sütün içeriği ve kalitesi bebeğin büyüme ve gelişmesi açısından yeterli olmalıdır. Eğer anne gün içerisinde yeterli beslenemiyor, aç kalıyor ve/veya zayıflama diyetleri gibi kalori kısıtlaması yapıyorsa bebeğin sütünün de miktarı fazla olsa da bebeğin kilo alımı için yeterli olmayacaktır. Eğer anneden kaynaklı farklı fizyolojik sebepler ile süt yeterli gelmiyorsa, doktoruna danışarak ayına uygun mama takviyesi başlanabilir.

Mama takviyesi varsa, mamanın çeşidi ve bebeğin ayına uygun olup olmadığı gözden geçirilmelidir. Mamanın hazırlanma şekli, ne kadar su ile hazırlandığı az veya çok su ile sulandırılıp sulandırılmadığı mutlaka sorgulanmalıdır.

Bebeklere Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Ek gıdaya geçtikten sonra bebeğin hazırlanan tüm yiyeceklerine ekstra zeytinyağı, süt alerjisi yoksa tereyağı eklenmesi kalori alımına en önemli desteklerden olacaktır.

Günlük beslenme düzeninde bebeğin öncelikle kıyma, kuşbaşı, tavuk eti, mevsimine göre balık, hububatlar, yumurta, yoğurt, lor peyniri başta olmak üzere peynir çeşitlerinin mutlaka bulunması, bebeğin tüketimine göre birbirlerinin yerine ikame etmesi gerekmektedir. Örneğin yumurta yemeyen bir bebeğin öğününe yumurta eklenmiş terbiyeli, az sulu bir çorba hazırlanabilir veya yoğurt yemeyen bir çocuğa kahvaltısına yoğurtlu, tam buğday unlu bir poğaça yapılabilir.

Tahıllardan irmik, bebek makarnaları, bebek ekmeği gibi karbonhidrat kaynakları hem iştah açıcı hem de kalori açığını dengeleme konusunda destek olacaktır. Ekmeği yumurtalı ekmek olarak hazırlamak, her türlü sebze yemeğine irmik veya bulgur eklemek, köfte veya et tüketiminde zorlanıyorsa kıymalı makarna yapmak hem pratik hem de besleyiciliği yüksek öğünlerdir.

Çorbalarına ve yemeklerine eklenecek kemik suları, et suları, tavuk suları gibi içerik anlamında sadece kalori değil aynı zamanda protein, yağ gibi besleyici özelliği olan besin ögelerinden zengin besin kaynakları kullanılmalıdır.

Meyve tüketirken -özellikle pürelerine- alerjisi yoksa ayına uygun olarak ceviz ,badem, fındık gibi kuruyemişler rondodan geçirilerek eklenebilir.

Kahvaltılarına pekmez, avokado gibi hem mineral içeriği yüksek hem de kalori kaynağı olabilecek besinler eklenebilir. Kahvaltılarda yulaf unu, keçiboynuzu unu gibi vitamin değeri yüksek un grupları ile pankek, krepler yapılabilir. Bu kreplerin içerisine yemediği sebzeler veya süt/ yoğurt/ kefir/peynir alternatifleri ile zenginleştirilebilir. 1 yaş itibari ile susam yağının iştah açıcı etkisinden yararlanmak üzere tahin eklenebilir.

Ev yapımı bol kuru meyveli, cevizli, tahinli, içerisine bol süt/ yoğurt eklenen kek, kurabiye, tereyağlı, peynirli, kıymalı poğaça gibi kalorisi yüksek, kendinin de eline alıp yiyebileceği ara öğünler hazırlanabilir.

Gece uyumadan önce yulaf, irmik, hurma, pekmez, ceviz, tereyağı içeren muhallebiler hazırlanabilir.

Bebeklere Kilo Aldıran Tarifler

HURMALI MUHALLEBİ

  • 2 adet kuru hurma
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı irmik veya çift çekilmiş yulaf ezmesi
  • 3/4 bardak su

İrmik/ yulaf su ile pişirilir. Ateşten alındıktan sonra pekmez, tereyağı eklenir. Hurmalar çekirdekleri çıkarılarak ayrı bir yerde az suda haşlanır, püre haline getirilir ve tüm karışıma eklenir.

AVOKADO PÜRESİ

  • 1 küçük boy patates
  • 1 küçük boy havuç
  • 1/3 olgun avokado
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çiçek brokoli
  • 1 çorba kaşığı irmik

Avokado hariç tüm sebzeler ve irmik buharda pişiricide pişirilir. Avokado ile birlikte hepsi birlikte ezilerek zeytinyağı ile yumuşatılır.

KEMİK SULU SEBZE

  • 1/4 küçük boy soğan
  • 1/2 küçük boy havuç
  • 1/2 küçük boy patates
  • 1 bardak kemik suyu (tercihen 2 yaşına kadar kuzu kemiği)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1/2 bardak bezelye/ taze fasulye/ kereviz

Tüm sebzeler küçük parçalara doğranır. Tereyağı ısıtılır ve üzerine sebzelerin tümü eklenerek 1 dk sotelenir, daha sonra üzerine kemik suyu eklenerek ağzı kapatılır ve sebzeler yumuşamaya başlayınca bulgur eklenir. Bulgurun pişmesi ile altı kapatılır.

KIYMALI MERCİMEK

  • 1 çorba kaşığı kıyma (çift çekilmiş)
  • 3 yemek kaşığı yeşil mercimek ( saat suda bekletilip, suyu dökülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı erişte
  • 1/4 küçük boy soğan
  • 1/2 diş sarımsak

Kıyma 2 kaşık su ile pişirilir üzerine tereyağı, soğan ve sarımsak eklenir. 1 dk sotelendikten sonra 1 bardak su ve mercimekler karıştırılır. Kısık ateşte pişirilirken, ateşten almadan 10 dk önce erişteler eklenir ve erişteler de piştikten sonra ateşten alınır.

MUZLU SMOOTHİE (1 yaş üzeri çocuklar için)

  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu
  • 1 bardak süt
  • 1 küçük boy muz
  • adet çiğ badem

Hepsi blenderdan geçirilerek gece yatmadan önce içirilir.

Anne Karnındaki Bebek Nasıl Kilo Alır?

26Şub

Anne Karnındaki Bebek Nasıl Kilo Alır?

Hamilelik döneminde beslenme hem anne için hem de bebek için çok önemli bulunmaktadır. Bunun için anne karnındaki bebek nasıl kilo alır sorusu anne adayları tarafından sıkça sorulmaktadır. Bebeğin gayet sağlıklı büyüyebilmesi için ve aynı zamanda gelişebilmesi için beslenme çok önemli olmaktadır. Hamilelik döneminde annenin ihtiyaçlarının karşılanması bebeğinde sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olmaktadır.

Beslenme düzeni hamilelik dönemlerinde çok önemli olduğu için bu sitede hizmet veren diyetisyen tarafından sizlerin ihtiyacınız olan beslenme programlarının düzenlenmesi sağlanmaktadır. Site bu gibi hizmetleri vermektedir. Hamilelik çok önemli bir süreç olduğu için beslenme de o derece önemli olmaktadır.

Anne Karnındaki Bebeğe Kilo Aldırmak İçin Hangi Besinlerin Tüketilmesi Gerekiyor?

Anne adaylarının bebeklerine kilo aldırmak için bazı besin değeri bakımından yüksek gıdalara yönelmeleri gerekmektedir. Sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek adına bu besinlerin alınması çok önemlidir. Bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına almak isteyen annelerin bazı besinlerden faydalanması gerekmektedir. Bu besinler nelerdir?

  • Ispanak
  • Yumurta
  • Süt ve süt ürünleri
  • Meyve ve sebzeler
  • Ceviz
  • Kabak çekirdeği
  • Et ve et ürünleri

Hamilelik dönemlerinde anne adayları kilo almamak adına ekmek veya bulguru kesme kararı almaktadır. Bu kesinlikle yanlış bir karar olmaktadır. Çünkü annenin bu yukarıda belirtilen ve ekmek, bulgur gibi besinleri tüketmesi bebeğin sağlığı ve kendi sağlıkları açısından son derece önemlidir.

Anne Karnındaki Bebek Nasıl Kilo Alır?

Anne Karnındaki Bebek Nasıl Kilo Alır?

Gebelikte Bebek İçin yumurta Tavsiye Edilmesinin Sebepleri Nelerdir?

Yumurta, anne sütünden sonra gelen kaliteli bir protein kaynağı olduğu için anne adaylarının bebekleri için alması gereken bir besin olmaktadır. Aynı zamanda mineral ve vitamin deposu olduğu bilinmektedir. Kahvaltılarda anne adaylarının yumurta yemesi gerekmektedir. Çünkü folik asit içerdiği için ve bu da bebeklerin beyinlerinde oluşan hastalıkların gelişmemesi adına son derece önemli bir besindir.

Ispanağın Bebek Gelişiminde Faydası Nedir?

Ispanak içerisinde folik asit ve C vitamini barındırdığı için bebek gelişiminde önemli besinler arasında yerini almaktadır. Çünkü ıspanak bebek gelişimi sırasında omurganın korunmasında yardımcı olan bir besin olmaktadır.

Anne Karnındaki Bebek İçin Faydalı Olan Diğer Besinler

Hamilelik dönemlerinde anne karnındaki bebek nasıl kilo alır? Çok fazla insan tarafından merak konusu olduğu için faydalı besinler araştırmasına girilmektedir. Bu besinlerden bir tanesi meyve ve sebzelerdir. Anne adayları her öğününe mutlaka bir meyve veya sebze eklemelidir. Çünkü bu dönemde anne adayları bebekleri için bol lifli besinleri almaları gerekmektedir.

Öğünlerin yanında salata bulundurulması bebeğiniz açısından olumlu faydaları olmaktadır. Bu dönemlerde ihtiyaç duyulan bir diğer besin ise ceviz olmaktadır. Ceviz içerisinde bulundurduğu önemli maddeler ile bebeklerin beyin ve göz gelişiminde çok önemlidir. Hamilelik döneminde düzenli bir şekilde cebiz tüketilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda ceviz tokluk sürenizi uzatan bir besin olmaktadır. Eğer bir anne adayı bebeğine kilo aldırmak gibi bir düşüncesi var ise beslenmesinde mutlaka süt ve süt ürünlerine yer vermesi gerekmektedir. Kalsiyum bakımından süt ve süt ürünleri çok zengindir.

Bu kalsiyum bebeklerin kemik gelişimi açısından çok önemlidir. Kabak çekirdeği de aynı şekilde demir eksikliği açısından anne adaylarının tüketmesi gerekmektedir. Gebelik sürecinde ilerleme kat ettikten sonra protein ihtiyacı biraz daha arttırmaktadır. Bunun için et ve et ürünlerinin biraz daha fazlalaştırmak gerekmektedir. Çünkü bu besin iyi bir demir deposu özelliği göstermektedir. Bunların içerisinde balık bebeğinizin beyin ve göz gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Anne adayları bebekleri için bu besinleri alması gerekmektedir.

​​​​​

 

Bebekler Nasıl Kilo Alır? Bebeklere Kilo Aldırmak İ&#;in Ne Yapılmalıdır?

Bebeklerin sağlıklı olarak kilo alması mümkündür. Bebeklerin kilo alması için hazır mamalar yerine, pirinç ve buğday unundan yapılmış mamalar verilebilir.

Bebekler Nasıl Kilo Alır?

Yeni doğan bebekler bazen kilo sorunları yaşayabiliyor. Bebeklerin zayıf olması anne ve babaları korkutan bir durumdur. Bebeklerinin zayıf olduğunu düşünen bireyler bebeklerine kilo aldırmak için farklı yollara başvurabiliyor. Bebeklere verilen hazır mamalar yerine farklı mama çeşitleri kullanılabilir.

Evlerde yapılacak gıdalar bebeklerin daha hızlı kilo almasına yardımcı olacaktır. Gün içerisinde bebeklerin kilo için tüketmesi gereken gıdalardan biri de, yoğurttur. Yoğurt bebeklerin hem kilo almasına hem de gelişimlerinin hızlanmasına yardımcı olacaktır.

Bebeklere Kilo Aldırmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Bebeklere kilo aldırmanın farklı yöntemleri bulunuyor. Bebeklere verilen hazır mamalar, bebeklerin kilo almasını yavaşlatabilir. Evde yapılan herhangi bir sebze yemeğinin püre haline getirilip bebeklere yedirilmesi kilo alımına yardımcı olacaktır. Bebekler hazır mama dışında evlerde yapılan sağlıklı ürünlerle beslenebilir. Vitamin deposu olan meyvelerin bebeklere verilmesi, kilo alımına yardımcı olabilecek bir durumdur.

Bir Bebeğin Büyüme Hikayesi…

Her bebek özeldir. Kendine ait özellikleri, kilosu, boyu ve karşı konulamaz hayat dolu, meraklı bakışları vardır. Ancak bebeğin sağlığı için bazı konularda dikkatli olunması gerektiği gibi, büyüme ve gelişmesi de düzenli olarak takip edilmelidir. Avrasya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, yaş arası bebeklerin büyüme eğrisini anlatıyor.

Bebeğimin büyüme oranları normal mi?

Bebeklerin gelişim düzeyleri ortalama olarak aynı olmakla birlikte farklılıklar gösterebilir. Çünkü büyümede birçok etken rol oynar. Bunların başında genetik faktörler gelmektedir. Ayrıca beslenme, egzersizler, hastalıklar ve çevresel faktörler de büyüme eğrisini etkileyen nedenler arasındadır. Ancak genel olarak kabul edilen bazı ortalama değerler söz konusudur. Doktorların büyüme eğrisini incelerken baz aldığı 3 farklı ölçüm noktası vardır. Bunlar; kilo, baş çevresi ve boydur. Bu noktadan hareketle normal bir bebeğin büyüme değerlerini şu şekilde özetlemek mümkündür.

yaş arası bir bebeğin kilo değerleri nasıl olmalı?

Bir bebeğin gelişimi anne karnında başlar. Dünyaya gözlerini açan bir bebeğin normal kilosu gramdır. Doğumdan sonraki günlerde vücuttaki sıvının azalmasına bağlı olarak bebekte belli miktarda kilo kaybı yaşanabilir ancak yaklaşık 15 gün sonra kaybettiği ağırlığı tekrar kazanmaya başlar. İlk üç ayda ise haftada gram, ay arasında ise gram alır. Günde ortalama gram alındığını söylemek mümkündür.

Bebekler aylar arasında ise günde yaklaşık gram almaya başlar. Bir yaşına geldiğinde bebeğin doğum kilosunun ortalama 3 katına, 2 yaşına geldiğinde ise yaklaşık 4 katına çıkması beklenir. yaş aralığında ise kilonun ayda gram olacak şekilde artması normaldir. Bu durumda yılda ,5 kilo alabilirler.

yaş arası bir bebeğin boy değerleri nasıl olmalı?

Yeni doğan bir bebeğin ortalama boyu 50 santimetre kadardır. İlk üç ayda bebeğin boyunda 8 santimetrelik bir değişim olur. İkinci üç ayda ise yine aynı şekilde 8 santimetrelik bir büyüme söz konusudur. Bir sonraki üç aylık dilimde büyüme yaklaşık 4 cm, diğer üç aylık evrede ise 4 cm uzama meydana gelir. Bu durumda 1 yaşına geldiğinde ilk uzunluğunun yaklaşık 1,5 katı uzamış olur. Boy uzunluğu yaş arasında toplam cm, 2 yaştan 3 yaş sonuna kadar yılda 7 cm uzar.

Boy değerleri kilo gibi hızlı değişmez. Daha karmaşıktır ve birçok farklı faktör boyun uzamasında devreye girer. Normal büyüyen bir çocuğun boyu aylıktan sonra genetik potansiyeline uygun bir persantil değerine yaklaşmaya başlar. Genellikle yaşlarından sonra anne-baba boyu ile çocuğun boyu anlamlı bağlantı gösterir. Ayrıca boy ile ilgili şöyle bir bilgi söz konusudur. Doğum tartısı gebelik süresine göre düşük olarak doğan ve ilk 2 yaşta büyümede akranlarını yakalayamayan çocukların boylarının kısa olacağı öngörülmektedir.

yaş arası baş çevresi değerleri nasıl olmalı?

Bebeklerde baş çevresi ölçümü sanıldığından çok daha önemlidir. Çünkü merkezi sinir sisteminin gelişimini gösteren bir değerdir. Dolayısıyla uzman ve deneyimli bir sağlık personeli tarafından ölçülmelidir. Bebekte beyin gelişiminin bir göstergesi olan baş çevresinde kıstas doğumda boya göre ¼ oranındadır. Bir bebeğin doğduğu andan itibaren baş çevresi ortalama 35 santimetredir. Üçüncü ayda cm, altıncı ayda, 43 cm, 1 yılın sonunda ise 46 cm kadardır. Bebek 1 yaşına geldiğinde baş ölçüsündeki büyüme hızı düşmeye başlar. baş çevresinde yaşanan normal sayılabilecek büyüklük ve küçüklük oranları genetik faktörlere göre değişebilir. Ancak aşırı büyüme ve küçüklüklerde başka hastalık olasılıkları değerlendirilmelidir. Çünkü ortalamadan daha büyük baş çevresine sahip olan bebeklerde beyin omurilik sıvısının dolaşım sorunu olan hidrosefali hastalığı olabilir.

Büyüme sürecini etkileyen faktörler nelerdir?

Büyüme ve gelişme sürecini etkileyen ilk faktör cinsiyettir. Erkek bebeklerin boy ve kiloları kız bebeklerine göre daha fazladır. Diğer bir faktör ise çok önemli bir belirleyici olan genetik unsurlardır. Bebeğin anne ve babadan aldığı genler boy, kilo, kemik ve baş çevresi ölçümlerini etkilemektedir.

Bebeğin büyümesinde ilk 2 yıl beslenme doğrudan etkilidir. Bebeğin aldığı enerjinin % 10’undan fazlası büyümeye harcanır. Dolayısıyla bebeğin çok iyi beslenmesi, ilk 6 ay boyunca mutlaka anne sütü alması gerekir. İlk 6 ay anne sütü yeterliyken doğru bir gelişim için ek gıdalara başlanmalıdır. Çünkü normal büyüme için yeterli protein ve kalori alımı gerekir. büyümeyi etkileyen bir diğer önemli faktör ise çeşitli hastalıklardır. Eğer bebekte doğumsal kalp hastalığı ve astım gibi kronik hastalıklar varsa bebeğin gelişimi yavaşlayabilir.

Hamilelikteki beslenme ve yaşam alışkanlıkları bebeğin doğum kilosunu etkiler mi?

Bebeğin gelişimi anne karnından itibaren başladığından annenin ne yediğinden nasıl hissettiğine kadar birçok faktör bebeğin gelişimini ve dolayısıyla kilosunu etkiler. Şöyle ki, anne karnındaki bebeğin büyümesi plasenta yoluyla sağlanır. Eğer plasentada bir sorun varsa, anne adayında kansızlık veya vitamin eksikliği söz konusuysa, anne adayı ilaç kullanıyorsa bunlar doğrudan bebeğin kilosunu etkiler. Aynı zamanda annenin geçirdiği enfeksiyonlar da etkili bir diğer faktördür. Eğer anne adayı sigara içiyor ve alkol tüketiyorsa veya daha başka kötü alışkanlıkları varsa bu durum bebeğin hem sağlığı hem de kilosu için çok ciddi tehlikeler yaratır.

Bebeğinin sağlıklı bir gelişimi olmasını isteyen annelerin yapması gereken ara ve ana öğünlerden oluşan ve hamilelik döneminde artan protein, karbonhidrat ve yağ ihtiyacını karşılayan gıdaları tüketmektir. Mutlaka sebze- meyve tüketilmeli, demir ihtiyacını karşılayacak besinler tercih edilmelidir.

Büyüme nasıl takip edilmelidir?

Bebeğin büyüme süreci onun sağlıklı gelişimi hakkında önemli bilgiler barındırdığından baş, boy ve kilo ölçümü düzenli aralıklarla yapılmalıdır. İlk ay haftada bir, ilk 6 ayda; ayda bir, ay arası, 2 ayda bir; 1 ile 2 yaş arasında ay aralıklarla çocukluk döneminde ise yılda bir ölçümler yapılmalıdır.

ETİKETLER: avrasya, doktor, hasta, insan, sağlık, şifa

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası