tefbis giriş ekranı / TEFBİS Portal Girişi | E-Okul Mebbis

Tefbis Giriş Ekranı

tefbis giriş ekranı

TEFBİS projesi kapsamında okullara ait gerçek bilgiler sisteme girilecek

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sayı : BSGB/ 31/12/

Konu : TEFBİS

&#;lgi: a) Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığının tarihli ve BHED / sayılı Makam Onayı.

b) Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının tarihli ve BSGB/ sayılı yazı.

Bilindiği üzere TÜBİTAK ?Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projeleri Destekleme Programı ()? çerçevesinde ?Türkiye'de Eğitimin Finansmanı ve Eğitim Harcamaları Bilgi Yönetim Sistemi Projesi? (TEFBİS) geliştirilerek hayata geçirilmiştir. Proje ile il, ilçe ve okullar düzeyinde okulların kaynak türlerine göre gelir ve gider envanterleri; öğrenciye yapılan eğitim harcamaları, gerçek ve güncel verilerle elektronik ortamda, iller, ilçeler ve okullar bazında tespit edilerek eğitime sağlanan kaynakların etkin ve verimli kullanılması, optimum yatırımlara dönüştürülmesi ve eğitimde fırsat ve imkan eşitliğinin sağlanması hedeflenmiştir. Proje ile Bakanlık merkez, il, ilçe ve okul yöneticilerinin kullanabilecekleri açık, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim bilgi sistemi oluşturulmuştur.

TEFBİS Projesi kapsamında geliştirilen yazılım programının Bakanlığımıza bağlı tüm eğitim kurumlarında kullanılmasını sağlamak amacıyla ?Eğiticilerin Eğitimi? faaliyetinin birincisi; Şubat, Şubat ve Mart tarihleri arasında Başkent Öğretmenevinde, ikincisi ise ilgi (a) Makam Onayı ile Ekim tarihleri arasında Yalova- Esenköy Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde gerçekleştirilmiştir.

Türkiye genelinde birinci eğitime , ikinci eğitime ise kişi katılmış ve bu katılımcılar formatör olarak yetiştirilmiştir.

Bu formatörlerin TEFBİS Projesi sonucunda geliştirilen yazılım programının ildeki tüm eğitim kurumlarında uygulanmasında sorumlu oldukları ilgi (b) yazıda belirtilmiştir.

İlgi (b) yazı ile ayrıca il formatörlerinin yazılım programının ildeki tüm kurum yöneticileri tarafından kullanılmasını sağlamak amacıyla 10 Aralık tarihine kadar ildeki tüm eğitim kurumu yöneticilerine eğitim vermeleri belirtilmiş ve konuya ilişkin yapılan eğitim programlarının da 25 Ekim tarihine kadar Bakanlığımıza bildirilmesi istenmiştir.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri ilgi (b) yazı doğrultusunda eğitim programlarını Bakanlığımıza bildirmiş ve 10 Aralık tarihi itibariyle eğitimler sona ermiştir.

Bakanlığımıza bağlı tüm eğitim kurumları 1 Ocak tarihinden itibaren yapılan tüm iş ve işlemlere ait verileri; (daha önceki tarihlere ait veriler sisteme girilmeyecektir)funduszeue.info adresinden TEFB&#;S Projesinde yer alan; Okul Aile Birliği Modülü, Döner Sermaye &#;şletmeleri Modülü, Pansiyon Bütçeli &#;şletmeler Modülü, Okul Öncesi Eğitimi Modülü, Okullar Modülü, Milli Eğitim Müdürlükleri Modülü ve Özel Okullar Modülüne her türlü gelir-gider (harcama) ayni ve nakdi bağışlar ile diğer verileri sisteme gireceklerdir. Veri girişleri funduszeue.info adresinde yer alan ?Kullanıcı Kılavuzları? ve ekte gönderilen açıklamalar doğrultusunda okul müdürünün sorumluluğunda okul aile birliğinden sorumlu okul müdür yardımcısı tarafından yapılacaktır.

TEFBİS Sistemine daha önce ve eğitimler esnasında deneme amaçlı girilen veriler 31 Aralık tarihi itibariyle silinecektir. T.C. MİLLÎ Eİ&#;TİM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sayı : BSGB/ 31/12/

Konu : TEFBİS

Bakanlığımıza bağlı okulların tahmini gelir-gider bütçeleri Ocak tarihleri arasında TEFBİS Sistemine girilecektir. Merkez İlçeye bağlı okulların bütçeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, diğer ilçelere bağlı okulların bütçeleri ise bağlı oldukları İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından Ocak tarihleri arasında sistem üzerinden onaylanacaktır.

Ayrıca, okula ait ödenmiş veya ödenmemiş su, elektrik, doğalgaz, telefon ve internet faturalarının takibi için düzenlenen; Okullar Modülündeki ?Fatura Takip? işlemi altında yer alan ?Fatura İşlemleri? bölümüne ilgili fatura bilgilerinin kayıtları okul kullanıcıları tarafından, faturaların takibi ise bağlı oldukları ilçe veya il milli eğitim müdürlüklerince yapılacaktır.

Yukarıda belirtilen işlemlerin doğru, eksiksiz ve zamanında yerine getirilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim.

Nimet ÇUBUKÇU

Millî Eğitim Bakanı

Ekler :

Ek TEFBİS Sistemine İlişkin Açıklama

Dağıtım :

Gereği : Bilgi :

A, B Planı Maliye Bakanlığına

(Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü)

(Muhasebat Genel Müdürlüğü)

(Strateji Geliştirme Başkanlığı)

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)

Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı

Müsteşarlığı 1

TEFBİS SİSTEMİ

SİSTEM GİRİŞ:

TEFBİS Sistemine funduszeue.info adresini kullanarak girebilirsiniz. Giriş için, kullanıcı adı olarak kurumunuzun İLSİS kodunun başına eklenmiş halini (Toplam 11 hane), şifre olarak ta kullanınız.

Örn. İLSİS kodu= için

Kullanıcı Adı: Şifre:

Örn. İLSİS kodu = için

Kullanıcı Adı: Şifre:

Örn. İLSİS kodu= için

Kullanıcı Adı: Şifre:

AMAÇ:

Gelir ve gider bilgilerinin kayıtlarının yapılabilmesi, bu kayıtların izlenebilmesi ve basılı çıktıların alınabilmesi.

İŞLEV:

Gelir, gider bilgilerinin girilmesi, listelenmesi ve basılı çıktılarının alınması tüm modüllerde gerçekleştirilmektedir. Okul modülü kendine bağlı modüllerin gelir ve gider bilgilerini de listeleyebilmekte ve bu bilgilerin basılı çıktılarını alabilmektedir.

GİRİŞ:

Güvenlik Kodu, Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerinizi girerek sisteme giriş yaptığınızda menüden ?Ayarlar? işlemini seçiniz ve ?Şifre Değiştirme? kategorisinden Türkçe karakter kullanmadan 6 (altı) karakterli yeni şifrenizi oluşturunuz.

Modülün menüsünden ?Ayarlar? işlemini seçiniz ve ?Okul Bilgileri? kategorisini işaretleyiniz. Bu ekranda ?Detay Kayıt Ekle? linkine basarsanız bilgi giriş kısımları aktif hale gelecektir. Seçmiş olduğunuz unvana ait ad ? soyad bilgisini girdikten sonra (Kaydet) düğmesine bastığınızda detay bilgileriniz kaydedilecektir.

Modülün menüsünden ?Ayarlar? işlemini seçiniz ve ?Banka Hesap Bilgileri ? kategorisini işaretleyiniz. ?Yeni Ekle? düğmesine bastığınızda Banka Adı, Şube Adı, Şube Kodu Hesap Numarası IBAN numarası ve Hesap adı bilgilerini gireceğiniz pencere açılır. ?Tamam? düğmesine basarsanız yazdığınız bilgiler kaydedilecektir. 2

GELİR KAYDI:

Modülün menüsünden ?Gelir İşlemleri? altında bulunan işlemlerden seçiminizi yapınız. Karşınıza gelen kayıt ekranında aşağıdaki işlemleri gerçekleştiriniz. (funduszeue.infoAna sayfa menüsünde bulunan E-kitap bölümünden ilgili modülün Kullanıcı Kılavuzu)

1. ?Ödeyen Tipi? bilgisini listeden seçiniz. Kişi/Kurum Ekle düğmesine basınız. Açılan pencereden ödemeyi gerçekleştiren Kişiyi/Kurumu seçiniz.

funduszeue.info No, Evrak Tarihi, Faaliyet Kodu bilgilerini giriniz.

3. Miktar bilgileri kaydı için, Detay Kayıt Ekle düğmesine basınız. Aktif olan bilgi giriş alanlarını girerek Kaydetdüğmesine basınız. (Birden fazla detay kaydı ekleyebilirsiniz.)

4. Kayıt işleminizin gerçekleşmesi için kayıt ekranının sol üst köşesinde bulunan ?Kaydet? düğmesine basınız.

5. İmzalayan seçimi ekranından kayıt çıktısını imzalayacak yetkili seçimini yapınız. Karşınıza gelen ön izleme ekranından Formu Yazdır düğmesine basarak kaydınızın çıktısını alınız.

Döner Sermaye İşletmeleri Modülünde ise menüden ?Gelir İşlemleri? seçimini yapınız. Ay ve Yıl seçimini yaparak gelir kalemlerinin miktar bilgilerini giriniz. Bilgi girişlerini tamamladıktan sonra kayıt işleminizin gerçekleşmesi için kayıt ekranının sol üst köşesinde bulunan ?Kaydet? düğmesine basınız.

GİDER KAYDI:

Modülün menüsünden ?Gider İşlemleri? altında bulunan işlemlerden seçiminizi yapınız. Karşınıza gelen kayıt ekranında aşağıdaki işlemleri gerçekleştiriniz. (funduszeue.info Ana sayfa menüsünde bulunan E-kitap bölümünden ilgili modülün Kullanıcı Kılavuzu)

1. ?Ödenen Tipi? bilgisini listeden seçiniz. Kişi/Kurum Ekle düğmesine basınız. Açılan pencereden ödemenin gerçekleştirildiği Kişiyi/Kurumu seçiniz.

2. Evrak No, Evrak Tarihi, Faaliyet Kodu ve Karar No bilgilerini giriniz.

3. Miktar bilgileri kaydı için, Detay Kayıt Ekle düğmesine basınız. Aktif olan bilgi giriş alanlarını girerek Kaydetdüğmesine basınız. (Birden fazla detay kaydı ekleyebilirsiniz.)

4. Kayıt işleminizin gerçekleşmesi için kayıt ekranının sol üst köşesinde bulunan ?Kaydet? düğmesine basınız.

5. İmzalayan seçimi ekranından kayıt çıktısını imzalayacak yetkili seçimini yapınız. Karşınıza gelen ön izleme ekranından Formu Yazdır düğmesine basarak kaydınızın çıktısını alınız.

Döner Sermaye İşletmeleri Modülünde ise menüden ?Gider İşlemleri? seçimini yapınız. Ay ve Yıl seçimini yaparak gider kalemlerinin miktar bilgilerini giriniz. Bilgi girişlerini tamamladıktan sonra kayıt işleminizin gerçekleşmesi için kayıt ekranının sol üst köşesinde bulunan ?Kaydet? düğmesine basınız. 3

Gelir ve Gider Düzenleme İşlemleri

Sistemde, gelir ve gider kayıtlarında yapılan hatalar/değişiklikler için, TEFBİS sistemi dahilinde kullanmakta olduğunuz modülün ana menüsünden ?Düzenleme? işlemi seçilir. Düzenleme işlemi ?Gelir Düzenleme Listesi? ve ?Gider Düzenleme Listesi? olarak 2(iki) ana tipten oluşur.

Gelir Düzenleme Listesi

Gelir kayıtlarına ait düzeltmeler, ?Gelir Düzenleme Listesi? işlemini seçtiğinizde karşınıza gelen gelir kayıtlarının listesinden yapılmaktadır.

Listeden, düzenleme işlemini gerçekleştirmek istediğiniz kaydın hizasında bulunan ?? (Düzenleme) düğmesine basınız. Farenizle ?? (Düzenleme) düğmesinin üzerine geldiğiniz ?? pasif halden, ?? aktif hale geçecektir.

Aynı gün içinde ?? (Düzenleme) düğmesine bastığınızda, kaydı gerçekleştirdiğiniz sayfa tekrar ekrana gelecektir. Gerekli düzenlemeleri yaparak tekrar ekranının sol üst köşesinde bulunan ?Kaydet? düğmesine basınız.

Daha sonra?? (Düzenleme) düğmesine bastığınızda ?Düzenleme Talebi Çıktısı? penceresi açılacaktır. Açılan pencerede ?Ad-Soyad?, ?Kurum? ve ?Modül? bilgileri ile düzenleme talebi formunda belirtmek istediğiniz bilgileri yazabileceğiniz ?Mesaj? alanı bulunmaktadır. İhtiyaç duyduğunuz halde, ?Mesaj? alanına istediğiniz bilgileri yazarak ?Devam? düğmesine tıklayınız.

?Devam? düğmesine tıkladığınızda ?Düzenleme Talep Formu? ekrana gelir. Bu formun sağ üst köşesinde bulunan ?Formu Yazdır? düğmesine tıklayarak, düzenleme talebinde bulunacağınız işleme ait formu yazdırınız.

Çıktısı alınan bu form ile birlikte, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 1 (bir) ay içinde düzeltme başvurunuzu yapabilirsiniz. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce değerlendirmeye alınan düzeltme işlemi gerçekleştirildiğinde, müdürlükçe ilgili düzeltmeye ait ?düzeltme formu? verilecektir.

Gider Düzenleme Listesi

Gider kayıtlarına ait düzeltmeler, ?Gider Düzenleme Listesi? işlemini seçtiğinizde karşınıza gelen gider kayıtlarının listesinden yapılmaktadır.

Listeden, düzenleme işlemini gerçekleştirmek istediğiniz kaydın hizasında bulunan ?? (Düzenleme) düğmesine basınız. Farenizle ?? (Düzenleme) düğmesinin üzerine geldiğiniz ?? pasif halden, ?? aktif hale geçecektir.

Aynı gün içinde ?? (Düzenleme) düğmesine bastığınızda, kaydı gerçekleştirdiğiniz sayfa tekrar ekrana gelecektir. Gerekli düzenlemeleri yaparak tekrar ekranının sol üst köşesinde bulunan ?Kaydet? düğmesine basınız. 4

Daha sonra?? (Düzenleme) düğmesine bastığınızda ?Düzenleme Talebi Çıktısı? penceresi açılacaktır. Açılan pencerede ?Ad-Soyad?, ?Kurum? ve ?Modül? bilgileri ile düzenleme talebi formunda belirtmek istediğiniz bilgileri yazabileceğiniz ?Mesaj? alanı bulunmaktadır. İhtiyaç duyduğunuz halde, ?Mesaj? alanına istediğiniz bilgileri yazarak ?Devam? düğmesine tıklayınız.

?Devam? düğmesine tıkladığınızda ?Düzenleme Talep Formu? ekrana gelir. Bu formun sağ üst köşesinde bulunan ?Formu Yazdır? düğmesine tıklayarak, düzenleme talebinde bulunacağınız işleme ait formu yazdırınız.

Çıktısı alınan bu form ile birlikte, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 1 (bir) ay içinde düzeltme başvurunuzu yapabilirsiniz. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce değerlendirmeye alınan düzeltme işlemi gerçekleştirildiğinde, müdürlükçe ilgili düzeltmeye ait ?düzeltme formu? verilecektir.

UYARI :Kullanıcı hatalı girdiği kayıt işlemlerinin, giriş tarihini takip eden günün sonuna kadar düzeltme ve ya silme işlemlerini kendisi funduszeue.info süreden sonra kullanıcı, bağlı olduğu İlçe MEM'e ?Düzeltme Talebi Formu? ile başvuruda bulunarak gerekli düzeltmelerin yapılmasını talep edebilir. İlçe MEM, kullanıcı tarafından ?Düzenleme Talebi Formu? oluşturulmadığı takdirde talep doğrultusunda düzenleme işlemini gerçekleştiremez. Düzenleme işlemi İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, (düzenlemenin yapılacağı kayıt işleminin tarihini takiben) 1 (bir) ay içinde gerçekleştirilmektedir.

UYARI :Düzenleme listesinde kayıtların hizasında bulunan ??(Yazdır) düğmesi, Düzenleme Talep Formu çıktısı vermez.

ÖRNEK :Okulun düzenleme süresi bitiminden itibaren İlçe MEM tarafından yapılabilecek gelir düzenleme işlemi adımları,

1 Adım : Ana menüden Düzenleme işlemi seçilir.

2 Adım : Düzenleme işlemi altında bulunan menüden Gelir Düzenleme Listesi seçilir.

3 Adım : Düzeltme işleminin yapılacağı gelir kaydının hizasında bulunan ?? (Düzenleme) düğmesine basılır.

4 Adım : Açılan pencereden belirtilmek istenen mesaj (kayıtta yapılan hata) yazılarak ?Devam? düğmesine basılır.

5 Adım : Ekrana gelen form, ?Formu Yazdır? düğmesine basılarak yazdırılır.

6 Adım : Çıktısı alınan form imzalanarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 1 (bir) ay içinde düzeltme başvurusu yapılır. 5

Kullanıcı İşlemleri

Kullanıcı Yetkilendirme (Modül Atama)

Sistemde, kullanıcı yetkilendirme (kullanıcıya modül atama, modül içerisindeki işlemleri tanımlama,vs.) işlemleri ?Okullar Modülü? nden gerçekleştirilmektedir.

Kullanıcı yetkilendirme işlemleri için, okullar modülünün ana menüsünden ?Ayarlar? işlemi seçilir. Ayarlar işleminin altında bulunan menüden ?Kullanıcı Listesi? seçilir.

Kullanıcı Listesi seçimi yapıldıktan sonra karşınıza okulunuzda tanımlı kullanıcıların listesi gelecektir. Yetkilendirmek istediğiniz kullanıcının hizasında bulunan ?Modül Ata? düğmesine bastığınızda ?Kullanıcı Modül Atama? penceresi açılır.

Açılan pencerede ?Modül? bilgisi seçimini yapabileceğiniz alan bulunmaktadır. Bu alandan modül seçiminizi yaptıktan sonra ?Yetkiler? alanı açılacaktır.?Yetkiler? alanı 2 (iki) bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm ana işlemlerin seçimlerini, ikinci bölüm ise ana işlemlere ait detaylı işlem tiplerin seçimlerini kapsamaktadır.

Birinci bölümde, seçtiğiniz modüle ait işlemleri (TEFBİS sistemi modüllerinde, sol menüde bulunan ana işlemleri) yanında bulunan kutucukların üzerine basarak seçebilirsiniz.

(Ana işlem seçiminizi yaptıktan sonra ?Hepsini Seç? düğmesine bastığınızda, seçtiğiniz ana işlem/işlemlere ait alt işlemlerin (detaylı işlem tiplerin) hepsi ikinci bölümde işaretlenmiş olacaktır. ?Hepsini Kaldır? düğmesine bastığınızda ise seçtiğiniz ana işlem/işlemlere ait alt işlemlerin(detaylı işlem tiplerin) işaretleri kaldırılacaktır.)

İkinci bölümde, birinci bölümde seçtiğiniz işlemlerin, bu bölümde işlem adlarının üzerine basarak detaylı işlem tiplerini görebilirsiniz. Detaylı işlem tiplerinin yanında bulunan kutucukların üzerine basarak seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ana ve detaylı (alt) işlem tiplerinin seçimlerini tamamladıktan sonra ?Ekle? düğmesine bastığınızda girdiğiniz bilgiler kaydedilecektir.

UYARI : Kullanıcı listesinde bulunan ?Modül Değiştir? düğmesi kullanıcının standart (ilk tanımlı olduğu) modülü değiştirecektir. Standart modül, TEFBİS sistemine giriş yaptığınızda ekrana gelecek olan ilk modüldür. ?Modül Sil? düğmesi ise kullanıcıya tanımlanan, kullanıcının yetkilendirildiği modülleri , ana ve alt işlemleri kaldıracaktır.

UYARI :Kullanıcıyatanımlanan standart modül (TEFBİS sistemine giriş yapıldığında karşısına gelecek olan ilk modül) kaldırıldığı (silindiği) takdirde , standart modül ekranı açılmayacak, sisteme giriş yapamayacaktır.

Kullanıcı adı ve Şifre Sorunları: 6

Bu sorunlar için bağlı olunan İlçe MEM ile irtibata geçilecektir. İlçe MEM, bu tip sorunlar için gerekli yetki ve donanıma sahiptir. Sistem ile ilgili tavsiye, eleştiri ya da karşılaşılan hatalar ile ilgili "Hata Bildir" işlemini kullanınız. Bu yazı ?Hata Bildir? işlemi ile iletilen bildiriler doğrultusunda hazırlanmıştır.

Kullanıcı Silme :

Sisteme tanımlanan kullanıcılar, sistemden tamamen kaldırılmamaktadır. ?Kullanıcı Silme? sadece kullanıcı ile kurumu arasındaki ilişkiyi sonlandırır. Bir defa kaydı alınan kullanıcının kurum ile ilişkisi kesildiği takdirde, sistem üzerinde yetkilendirilecek ise ilgili kuruma atanır. (tekrar sisteme kaydedilmez.)(Bkz. Portal Ana sayfa menüsünde bulunan E-kitap bölümünden ilgili modülün Kullanıcı Kılavuzu) İlgili kuruma atanan kullanıcının yetkileri yoktur. Kullanıcıya gerekli yetkilerin güncellemesi yapılır.

TAHMİNİ BÜTÇE KAYDI

Gelir/gider tahmini bütçe kayıtları Okul Aile Birlikleri Modülü'nden yapılmaktadır. Okul Aile Birlikleri Modülüne giriş yaptığınızda sol menüde ?TAHMİNİ BÜTÇE? işlemi yer alacaktır. ?TAHMİNİ BÜTÇE? işlemine bastığınızda ?gelir tahmini bütçe? ve ?gider tahmini bütçe? olarak iki alt işlem, sol menüde listelenir.

ADIM 1 : Tahmini bütçenizi gireceğiniz (gelir ya da gider) işlemi seçiniz.

ADIM 2 : ?Bütçe Tahmin Yılı?nı seçiniz.

ADIM 3 : Ekrana gelen kayıt alanına (aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi) miktar bilgilerini giriniz.

ADIM 4 : Sol üst köşede bulunan ?KAYDET? düğmesine basınız.

?Kaydet? düğmesine bastığınızda tahmini bütçe kaydınız gerçekleşmiş olacaktır.

ADIM 5 : Bu adımı eğer varsa tahmini bütçenizde yapacağınız düzenlemeleri tamamladığınızda gerçekleştiriniz. ?Onay Talebi Gönder? butonuna bastığınızda tahmini bütçeniz İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nüze onaylanmak/iptal edilmek üzere gönderilecektir. Bu gönderiden sonra kayıt üzerinde değişiklik yapamazsınız.

UYARI: 5. Adımı gerçekleştirmeden önce kaydınızda güncelleme/düzenlemeleri ilk 4 adımı tekrarlayarak yapabilirsiniz. 7

FATURA TAKİP

Okul Fatura Bilgileri, Okullar Modülü'ndeki "Fatura Takip" işleminin altında bulunan, "Fatura İşlemleri" alanından kaydedilmektedir.

UYARI: Bu alan fatura bilgilerinin girişleri için hazırlanmıştır. Fatura, Okul/Okul Aile Birlikleri/ Döner Sermayeli İşletmeler tarafından ödendiği takdirde, ilgili modülden "Gider İşlemleri" altında yer alan ilgili gider kalemlerine kaydedilmelidir. Fatura takip alanından yapılan veri girişleri gider toplamına yansımamaktadır.

Fatura bilgi girişleri için, ?Detay Kayıt Ekle? linkine bastığınızda ?Fatura Adı? seçimi, ?Tutar? bilgisi girişi, ?Fatura Son Ödeme Tarihi? seçimi, ?Fatura Durumu? seçimi ve ?Ödeyen? seçimi alanları açılacaktır. Faturaya ait gerekli bilgileri girerek ( giriş yapılan satıra ait) ?Kaydet? düğmesine bastığınızda fatura bilgilerinizin kaydı yapılır.

Kaydı yapılan faturalara ait gerekli düzenlemeler için (örneğin ödemesi daha sonra gerçekleştirilen faturalar için) ?Değiştir? düğmesine basarak, ?Fatura Durumu? ve ?Ödeyen? seçimlerini değiştirebilir, hatalı giriş yaptıysanız diğer bilgileri de düzenleyebilirsiniz. Kayıtlı fatura bilgisini silmek için ilgili fatura satırında bulunan ?Sil? düğmesine basabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

1 TEFBİS OKUL AİLE BİRLİKLERİ Raporlama İşlemleri MODÜLÜ Bu ekranda Aylık Gelir Gider Raporu tablosu düzenlenmiş olarak gelecektir.

2 TEFBİS OKUL AİLE BİRLİKLERİ Tahmini Bütçe Giriş MODÜLÜ Tahmini bütçe girişleri bir sonraki yılın tahmini bütçesinin girilmesi demektir. TAHMİNİ BÜTÇE GİRİŞLERİ «OKUL AİLE BİRLİĞİ HESABINDAN» YAPILMAKTADIR TAHMİNİ BÜTÇE GİRİŞLERİ SON TARİH RESMİ YAZI İLE BİLDİRİLECEKTİR.

3 Tahmini BÜTÇE TEFBİS OKUL AİLE BİRLİKLERİ MODÜLÜ Gelir Tahmini Bütçe Okul Aile Birliği Modülü ana ekran görüntüsünde sol menüden, Tahmini Bütçe seçimi yapılır ve Gelir Tahmini Bütçe kategorisi işaretlenir. Okul Aile Birliği Modülünde Gelir Tahmini Bütçe seçtiğinizde Gelir Gider İşlemleri Tahmini Bütçe bütçe tanımları ekranı karşınıza gelir. Bu ekranda 3 (üç) alan bulunmaktadır. Alan 1 : Bu alanda tahminlerini yapacağınız kategoriler bulunmaktadır. Alan 2 : Bu alan satırlarında, işlem tanımlarına göre tahmini miktarlarınızı yazabileceğiniz alandır. Alan 3 : Bütçe Toplam Miktarı nı bu alanda görebilirsiniz. Kaydet butonuna bastığınızda girdiğiniz bilgiler kaydedilecektir.

4 Tahmini BÜTÇE TEFBİS OKUL AİLE BİRLİKLERİ MODÜLÜ AKTARIM GELİRİ: ÖNÜMÜZDEKİ YIL İÇİN DİĞER KURUM VEYA KURULUŞLARDAN OKULUNUZA AKTARILMASI PLANLANAN PARA MİKTARI (İL MEM, İLÇE MEM VEYA DİĞER KURUM VEYA KURULUŞLAR KANTİN GELİRİ: KANTİNLİ OKULLAR NET GELİRLERİNİ DEĞİL %10 İL PAYI, %10 İLÇE YAPI % 3 MALİYE PAYI KESİNTİSİ YAPILMADAN BÜRÜT TUTAR YAZACAKLAR.

5 Devreden Bakiye TEFBİS OKUL AİLE BİRLİKLERİ MODÜLÜ Kullanmakta olduğunuz modülün ana ekran görüntüsünden Devreden işlemi seçilir. Bu ekranda Devren bakiyeniz Yılından, Yılına devir bakiyeniz manuel olarak kurum kullanıcıları tarafından veri girişi yapılmıştır. Ancak, daha sonraki yıl geçişlerinde bu alana veri girişi yapılmayacaktır. Sisteme kullanıcılar tarafından veri girişi yapılan gelir gider kayıtlarının hesaplamaları sistem tarafından yapılarak, Gelecek Yıla Devreden Bakiyeniz otomatik olarak yansıtılacaktır.

6 Devreden Bakiye TEFBİS OKUL AİLE BİRLİKLERİ MODÜLÜ Devreden bakiye her yıl sonunda yapılan devir miktarının buraya girilmesi demek değildir. TEFBİS Sistemi yılında kurulmuş olup yılında Okul ve Kurumların kullanımına açılmıştır. Mevcut Okul Aile Birliği Gelir ve Giderlerinin denk ve eşit olabilmesi için Okul ve Kurumların yılı 31 Aralık tarihindeki banka be Gelir Gider defterindeki DEVREDEN BAKİYESİ nin bu alan yazılması gerekmektedir.

7 Devreden Bakiye TEFBİS OKUL AİLE BİRLİKLERİ MODÜLÜ Eğer «DEVREDEN BAKİYE» alanına SEHVEN hatalı bir kayıt girilmiş ise yapılması gereken; Bankadan alınan 31 Aralık tarihindeki hesap bakiyesini gösteren «HESAP DÖKÜMÜ» Okul Aile Birliği Gelir Gider defterindeki yılı yıl sonu kapama bakiyesini gösterir döküm, Her iki kayıtların «ASLI GİBİDİR» onaylı fotokopisi ile bir resmi yazı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aldığı bu yazıyı DYS üzerinden İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü gelen evrakları inceler ve TEFBİS İl Milli Eğitim Müdürlükleri Modülü üzerinden TEFBİS İl Koordinatörü tarafından gerekli düzelteler yapılır. Her kurumun için 1 düzeltme hakkı bulunmaktadır. Eğer İl MEM tarafından yapılan düzeltmede bir hata var ise 2. düzeltme işlemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen Maarif Müfettişlerinin denetimi sonucunda yazılan rapora istinaden düzeltilir.

8 TEFBİS OKUL AİLE BİRLİKLERİ MODÜLÜ Hesapların Denkleştirilmesi Okul Aile Birliği Gelir ve Gider kayıtlarının (BANKA KAYITLARI=İŞLETME DEFTERİ KAYITLARI=TEFBİS) birbirine eşit olmalıdır. Hesaplarda bir eşitsizlik var ise yapılması gerekenler; Her Ay düzenli olarak bankadan HESAP EKSTRESİ alınmalıdır. TEFBİS Sistemi üzerindeki «LİSTELEME» veya «RAPORLAMA» alanından aylık gelir ve gider kayıtları alınmalıdır. TEFBİS Sisteminden alınan kayıtlar ile İşletme Defterindeki kayıtlar tek tek karşılaştırılıp kontrol edilmelidir. Deftere yazılmış ancak sisteme girilmemiş olan kayıt olabilir kontrol edilmelidir. TEFBİS sistemine mükerrer kayıt girilmiş olabilir. Okul Aile Birliği Modülüne girilmesi gerekirken farklı bir modüle girilmiş kayıt olabilir. TEFBİS Sitemine gelir veya gider kaydı yapılırken nokta veya virgül hatası sonucu yanlış tutar girilmiş olabilir. Bankaya para yatırılmış ancak yatırılan paranın dekontu Okul Aile Birliğine teslim edilmemiş olabilir.

9 TEFBİS OKUL AİLE BİRLİKLERİ MODÜLÜ Hesapların Denkleştirilmesi Hesapların birbirine eşit olabilmesi için kayıtların mutlaka tek tek kontrol edilmesi gerekmektedir. Bir Kurumun hesaplarının dökümü ;

10 TEFBİS OKUL AİLE BİRLİKLERİ MODÜLÜ Hesapların Denkleştirilmesi

11

12 Okul Öncesi Birimleri Modülünde Bilinmesi Gerekenler Bu Modüle bünyesinde Okul Öncesi Birimi olan Okul veya Kurumlar ile Bağımsız Anaokulları giriş yapmakla yükümlüdürler. Okul Aile Birliği ile ilgili hiçbir kayıt bu modüle girilmeyecektir. Eğer yanlışlıkla girilmiş ise «DÜZENLEME» başlığı altından silme talep formu ile İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri TEFBİS sorumlusu tarafından silinmesi sağlanacaktır. Okul Öncesi Biriminin kayıtlarının tutulduğu bir GELİR-GİDER DEFTERİ nin olmalıdır. Deftere girilen kayıtlar ile TEFBİS Okul Öncesi Modülüne girilen kayıtlar birbiri ile eşit olmalıdır. Okul Öncesi Biriminin bağımsız bir Banka Hesap Numarası olmalıdır. Okul Öncesi Birimine alınan ÖZ BAKIM ÜCRETİ nin « Tarih ve Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan OKUL ÖNCESİ YÖNETMELİĞİ doğrultusunda harcama yapılmalıdır. TEFBİS Sistemine sadece Okul Öncesinden sorumlu Müdür Yardımcısı Öz Bakım Ücreti Gelir ve Giderlerini girmekle yükümlüdür.

13 Okul Öncesi Birimleri Modülünde Bilinmesi Gerekenler Okul Öncesi Modülüne girilecek olan Öz Bakım Ücretlerinin tutulduğu defter; Her sayfası numaralandırılmış, Orta kısımlar mühürlenmiş, Sayfa sonu yazılmış ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce onaylanmış olmalıdır. Okul Aile Birliklerinde kullanılan İşletme Defterlerinde olduğu gibi Okul öncesi İşletme Defterinde de HESAP KAPAMA işlemi yapılmalıdır. Okul Eğitim Öğretim Yılı Bitiminde Okul Öncesine öğrenci kaydı almamış ise Eğitim Öğretim Yılı Bitiminde HESAP KAPAMASI yapar. Eğer Yaz tatili sürecinde okulunda öğrenci devam etmekte ise yine OKUL AİLE BİRLİĞİ İŞLETME DEFTERİNDE yapılan «ARA KAPAMA» ve «YIL SONU KAPAMASI» yapmalıdır. TEFBİS Sistemine öğrenci velilerinden alınan ÖZ BAKIM ÜCRETLERİ her öğrenci tek tek girilmek zorundadır. Sisteme giriş yapılırken öğrenci velisinin TC Kimlik Numarası ile giriş yapılacağından mutlaka velilerin bankaya para yatırırken TC Kimlik Numaralarını yazdırmalarını belirmek gerekir. Sisteme girişte kolaylık sağlayacaktır.

14 Okul Öncesi Birimleri Modülü Ana Sayfa Okul Öncesi Birimleri Modülü TEFBİS Sisteminde, Okul Öncesi (Ana Sınıfı) Birimlerinin gelir ve gider kayıtlarını gerçekleştireceğiniz modüldür. Okul Öncesi Birimleri Modülünün ana sayfasında 6 (altı) önemli alan bulunmaktadır. Alan 1 : TEFBİS Sistemi dahilindeki yetkili olduğunuz modüllere erişimi sağlayan menü öğesidir. İlgili menü öğesinde kullanıcınızın o anda yetkili olduğu diğer modüller görünmektedir. Menü öğesindeki Okul Öncesi Birimleri Modülü linklerine bastığınızda Okul Öncesi Birimleri Modülünün ana sayfası aynı pencere içinde açılır.

15 Okul Öncesi Birimleri Modülü Ana Sayfa Alan 2 : TEFBİS Sisteminde tanımlı olan kullanıcı bilgileriniz gösterilmektedir. Bu alan içerisinde gösterilen alanlar; 1. Tarih : İçinde bulunulan tarih ve saat bilgisi gösterilmektedir. 2. Kullanıcı Adı : Kullanıcının Ad Soyad bilgisi gösterilmektedir. 3. Kurum Adı : İlgili modülün kullanımına yetkili olduğunuz kurum bilgisi gösterilmektedir. Alan 3 : Kullanmakta olduğunuz modülün ismi, sunucu adı ve sistemdeki kullanıcı sayısı görünmektedir. Alan 4 : TEFBİS Sistemi dahilinde o anda kullanmakta olduğunuz modülün genel durum bilgilerini görebildiğiniz alandır. Genel Bilgiler alanında o anda kullanmakta olduğunuz modülün ilgili kurumdaki Gelir - Gider Toplam Bilgileri, Haberler/Duyurular ve yapılan son üç işleme ait genel bilgiler görülmektedir. 1. Genel Toplam : Kullanmakta olduğunuz modülün sene başından, bulunduğunuz gün tarihine kadar olan toplam gelir ve gider miktarı bilgileri ile gelir ve gider toplamları arasındaki farkı göstermektedir. 2. Aylık Toplam : Kullanmakta olduğunuz modülün içinde bulunulan ay içerisindeki gelir ve gider toplamları ile gelir ve gider toplamları arasındaki farkı gösterilmektedir. Bu bölüm sayesinde ilgili modülün mali yıl içerisindeki ve aylık durumu ile modülde gerçekleştirilen son işlemler hakkında genel fikir edinebilirsiniz. Not : Gelir Gider toplam bilgileri gece güncellendiği için güncel toplamları bir sonra ki gün görebilirsiniz. Alan 5 : Araç Çubuğu Modül içerisindeki işlemlerinizde kullanabileceğiniz kaydetme, listeleme, yazdırma, Excel (.xls) ve Adobe Acrobat (.pdf) formatlarında veri aktarma seçenekleri ile yardım alma, hata bildirme ve sistemden çıkma işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz düğmeler bu alanda bulunmaktadır.

16 Okul Öncesi Birimleri Modülü Ana Sayfa Alan 6 : Kullanmakta olduğunuz modülün akordion menüsü görünmektedir. Sistem dahilindeki yetkili olabileceğiniz tüm modüllerde sol tarafta oluşacak menü içeriğinde bulunan başlıklar Menü Seçimi de göründüğü gibi olacaktır. Tüm modüllerde olan ortak başlıklar sırasıyla; Ana sayfa, Gelir İşlemleri, Gider İşlemleri, Düzenleme, Listeleme, Raporlama, Ayarlar, Fihrist, Çıkış öğelerinden oluşmaktadır.

17 Kullanıcı Şifre Değiştirme Okul Öncesi Birimleri Modülü ana ekran görüntüsünde, sol menüden Ayarlar işlemi seçilir ve Kullanıcı Şifre Değiştirme kategorisi işaretlenir.

18 Kullanıcı Şifre Değiştirme Modülün menüsünde Kullanıcı Şifre Değiştirme seçimi yapıldıktan sonra karşınıza gelecek olan bu ekranda Eski Şifre (sisteme giriş yapmak için hale hazırda kullandığınız şifre), Yeni Şifre (bu işlemden sonra sistem girişinde geçerli olmasını istediğiniz şifre) ve Yeni Şifre Tekrar (geçerli olmasını istediğiniz şifreyi tekrar yazdığınız kısım) bilgilerini girdikten sonra Tamam düğmesine bastığınızda Şifre Değiştirme işleminiz tamamlanmış olacaktır. Artık sisteme yeni şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

19 Fihrist Kullanmakta olduğunuz modülün ana ekran görüntüsünden Fihrist işlemi seçilir ve Kişiler kategorisi işaretlenir. Modülün menüsünde Kişiler seçimi yapıldıktan sonra karşınıza gelecek olan ekran Listesi kısmında görüldüğü gibi olacaktır. Kişi Kişi Listesi bu ekranda listeleme işlemi için 5 (beş) alan bulunmaktadır.

20 Kişiler 1. Bu alanda Diğer Gerçek Kişiler düğmesine tıkladığınızda karşınıza Diğer Gerçek Kişiler Listesi gelecektir. Yeni Ekle düğmesine bastığınızda listenize yeni kaynak tipi ekleyebilirsiniz. Düzenleme düğmesine bastığınızda listenizde varolan kişi bilgilerini güncelleyebilirsiniz. Sil düğmesine basarak tanımlı kişi bilgilerini silebilirsiniz. Sil düğmesine basmanız durumunda onay ekranı karşınıza gelecektir. Tamam düğmesine bastığınızda silme işleminiz gerçekleşecek, Vazgeç düğmesine bastığınızda silme işleminiz iptal edilip gelir düzenleme listesi ekranına geri dönülecektir.

21 Şirketler Kullanmakta olduğunuz modülün ana ekran görüntüsünden Fihrist işlemi seçilir ve Şirketler kategorisi işaretlenir. Modülün menüsünde Şirketler seçimi yapıldıktan sonra karşınıza gelecek olan ekran Cari Listesi kısmında görüldüğü gibi olacaktır.

22 Şirketler Bu alanda yapabileceğiniz 3(üç) işlem bulunmaktadır. 1. Düzenleme : Düzenleme düğmesine bastığınızda listenizde varolan cari bilgilerini güncelleyebilirsiniz. 2. Sil : Bu işlemde Sil düğmesine basarak cari bilgileri silebilirsiniz. 3. Yeni Ekle : Yeni Ekle düğmesine bastığınızda listenize yeni kaynak tipi ekleyebilirsiniz.

23 Şirketler Yeni Ekle düğmesine bastığınızda listenize yeni kaynak tipi Yeni Ödeyen Cari Bilgileri ekranında gerekli olan bilgilerin girişi yapıldıktan sonra Tamam düğmesine basıldığında yeni kaynak tipiniz listenize eklenmiş olur. İptal düğmesine bastığınızda ise söz konusu bilgileri kaydetmemiş olursunuz.

24 Kamu Kurumları Kullanmakta olduğunuz modülün ana ekran görüntüsünden Fihrist işlemi seçilir ve Kamu Kurumları kategorisi işaretlenir. Modülün menüsünde Kamu Kurumları seçimi yapıldıktan sonra karşınıza gelecek olan ekran Kamu Kurumları Listesi kısmında görüldüğü gibi olacaktır. Bu ekranda yapabileceğiniz 2 (iki) işlem bulunmaktadır. 1. Yeni Ekle : Yeni Ekle düğmesine bastığınızda listenize yeni kaynak tipi ekleyebilirsiniz. 2. Sil : Bu işlemde Sil düğmesine basarak kayıtlı kamu kurumunu silebilirsiniz.

25 Kamu Kurumları Yeni Ekle düğmesine bastığınızda listenize yeni kaynak tipi Yeni Ödeyen Kurum Bilgileri ekranında analatik bütçe sınıflandırmasına göre seviyeleri belirli kamu kurumunun gerekli olan bilgileri seçimi yapıldıktan sonra Tamam düğmesine basıldığında yeni kaynak tipiniz listenize eklenmiş olur. İptal düğmesine bastığınızda ise söz konusu bilgileri kaydetmemiş olursunuz.

26 Diğer Kurumlar Bu ekranda, tanımlı diğer kurumların alt başlıkları bulunmaktadır. Bu başlıkların bulunduğu düğmelerden; Birlikler Uluslararası Özel Kurum ve Borsalar Kuruluşlar Dernekler Vakıflar Diğer Yerel Yönetim Yurtdışı Kamu ve Kuruluşlar Birimleri Özel Daireler Meslek Odaları Özerk Kurum ve Kuruluşlar Muhtarlıklar İl Belediyeleri Sendikalar İlçe Belediyeleri Kullanmakta olduğunuz modülün ana ekran görüntüsünden Fihrist işlemi seçilir ve Diğer Kurumlar kategorisi işaretlenir. Modülün menüsünde Diğer Kurumlar seçimi yapıldıktan sonra karşınıza Diğer Kurum Listesi ekranı gelecektir.

27 Diğer Kurumlar Bu düğmelerden birini seçtiğinizde karşınıza Diğer Kurumlar a benzer görüntü gelecektir. Düzenleme düğmesine bastığınızda listenizde varolan kurum bilgilerini güncelleyebilir. Bu işlemde Sil düğmesine basarak kurum bilgilerini silebilirsiniz. Sil düğmesine basmanız durumunda onay ekranı karşınıza gelecektir. Tamam düğmesine bastığınızda silme işleminiz gerçekleşecek, Vazgeç düğmesine bastığınızda silme işleminiz iptal edilip gelir düzenleme listesi ekranına geri dönülecektir.

28 Diğer Kurumlar Yeni Ekle düğmesine bastığınızda listenize yeni kaynak tipi ekleyebilirsiniz.. Yeni Ekle düğmesine bastığınızda listenize yeni kaynak tipi Diğer Kurum Kaydı ekranında gerekli olan bilgilerin girişi yapıldıktan sonra Tamam düğmesine basıldığında yeni kaynak tipiniz listenize eklenmiş olur. İptal düğmesine bastığınızda ise söz konusu bilgileri kaydetmemiş olursunuz.

29 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir / Gider İşlemleri Okul Öncesi Birimleri Modülünde bulunan gelir işlemleri Öz Bakım Ücreti Gelirleri, Diğer Gelirler olarak 2 (iki) ana tipten oluşmaktadır. Bunun nedeni okulöncesi anasınıfı ve anaokullarında öğrencilerin temel bakım ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için alınan öz bakım ücreti ve banka faiz geliri kaynaklarından gelir kaydının olmasıdır.

30 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir İşlemleri Öz Bakım Ücreti Gelirleri Ana ekran görüntüsünden, gelir işlemleri kısmı işaretlendikten sonra Öz Bakım Ücreti Gelirleri seçimi yapılır ve Öz Bakım Ücreti Gelirleri kategorisi işaretlenir. Karşınıza gelecek olan ekran Öz Bakım Gelirleri Kaydı İşlem Genel Bilgileri kısmında görüldüğü gibi olacaktır.

31 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir İşlemleri Alan 1 : İşlem Genel Bilgileri alanında menüden seçmiş olduğunuz işlemin adı görüntülenir. Alan 2 : Gelir Bilgileri alanında Kaynak Tipi (Ödeyen tipi ile ödenen tipi bilgileri) kaynak tipi olarak ele alınmıştır. ve Açıklama kısımlarından oluşmaktadır. Kaynak Tipi gelir işleminin kimden sağlandığını belirlemeye, Açıklama kısmı ise gelir işlemiyle ilgili gerekli gördüğünüz açıklama bilgilerinizi kaydetmeye yaramaktadır. Kaynak Tipi Seçimi : Gelir işlemlerinde elde edilen gelirin kimden elde edildiğinin belirleneceği kısımdır.

32 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir İşlemleri Kaynak tipi başlığının solundaki açılır kutuya bastığınızda işleminize ait kaynak tipini belirleyeceğiniz kategori listesi gelecektir. Kaynak tipi sınıflandırması 7 (yedi) temel sınıflandırma ve bunların detayı olarak hazırlanmıştır. Açılır kutuda karşınıza gelen gruplar detaylı sınıflandırma listesidir. Bu alt sınıflandırmanın yapısı aşağıdaki şekildedir; Veli / Vatandaş - Veliler - Öğrenciler - Personel/Öğretmen - Hayırseverler -Diğer Gerçek kişiler Yerel Yönetim Birimleri - İl Belediyeleri - İlçe Belediyeleri - Muhtarlıklar - Diğer Yönetim Birimleri Kamu Kurum ve Kuruluşları - Bakanlıklar - Genel Müdürlükler - Başkanlıklar -Daire Başkanlıkları Sivil Toplum Örgütleri - Dernekler - Vakıflar - Birlikler - Meslek Odaları - Sendikalar - Borsalar Özel Kurum ve Kuruluşlar Özerk Kurum ve Kuruluşlar - Özel İdareler - Üst Kurullar - Özerk Kurumlar Uluslararası Kurum ve Kuruluşlar - Uluslar arası Organizasyonlar - Uluslararası Özerk Kuruluşlar - Uluslararası Özel Kurum ve Kuruluşlar - Yurtdışı Kamu Kurum ve Kuruluşları - Yurtdışı Yerel Yönetim Birimleri - Yurtdışı Özerk Kurum ve Kuruluşlar

33 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir İşlemleri Alan 3 : Toplam Tutar : Detay bilgi girişi yapmış olduğunuz satırların Satır Toplamı alanlarının toplamı sistem tarafından otomatik olarak bu alana yansır. Alan 4 : Evrak bilgileri kısmı Evrak No, Evrak Tarihi ve Faaliyet Kodu kısımlarından oluşmaktadır. Evrak No, Evrak Tarihi ve Faaliyet Kodu bilgileri girişi vardır. Alan 5 : Evrak Detay Bilgileri alanında sol üst kısımda bulunan Detay Kayıt Ekle linkine basarsanız alt kısımdaki bilgi giriş kısımları aktif hale gelecektir. Bilgi giriş kısmında 8 (sekiz) öğe bulunmaktadır Modülünüze girip menüden seçmiş olduğunuz Öz Bakım Ücreti Gelirleri işleminin kayıt detayını seçerek girmeniz için hazırlanmış kısımdır. 2. Seçmiş olduğunuz detay işlem bilgisinde yani işlem türü sınıflandırmasında elde ettiğiniz gelirin miktar bilgisinin bilgi girişini yaptığınız kısımdır. 3. Satır toplamı bilgisi girdiğiniz Miktar ve Birim Fiyat değerlerinin birbirleriyle çarpılarak elde edilen sonucunun gösterildiği alandır.

34 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir İşlemleri 4. Detay bilgisini girdiğiniz işlem türünün detay satırıyla ilgili eklemek istediğiniz açıklamaları girebileceğiniz kısımdır. 5. Bilgilerini girdiğiniz detay satırını kaydetmenize veya iptal etmenize yarayan düğmelerden oluşan kısımdır. (Kaydet) düğmesine bastığınızda detay bilgileriniz kaydedilecek, (İptal) düğmesine bastığınızda detay kayıt ekleme işleminiz iptal edilecektir. 6. Detay Kayıt Ekle linkini kullanarak işleminize detay bilgisi eklemeye devam edebilirsiniz. Detay Kayıt Ekle linkine tekrar bastığınızda var olan detay satırlarınızın altına yeni bir Detay Bilgi Girişi Satırı açılır. Yukarıda belirtilen 7 adımı takip ederek detay eklemeye devam edebilirsiniz. Bilgilerini girdiğiniz detay satırını kaydettiğiniz takdirde karşınıza İşlem Bilgileri Kaydı gelecektir.

35 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir İşlemleri Gelir Bilgileri, Evrak Bilgileri ve Detay Bilgileri ni girdiğiniz gelir işleminizi sisteme kaydetmek için Kaydet düğmesine basmayı unutmayınız!

36 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir İşlemleri Kaydet düğmesine bastığınızda karşınıza, işlem kaydınıza ait oluşturulan formu imzalayan seçimi ekranı gelecektir. İmzalayan Adı kısmından, sisteme kayıtlı imza yetkilisi seçiminizi yapabilirsiniz. Tamam düğmesine bastığınızda, işlem kayıt çıktısı ekranından Formu yazdır kısmına basarak çıktınızı alabilecek, İptal düğmesine bastığınızda yazdırma işleminiz iptal edilecektir. Kayıt Çıktısı

37 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gider İşlemleri Okul Öncesi Birimleri Modülünün ana ekran görüntüsünde sol menüde, Gider İşlemleri kısmını seçmeniz durumunda karşınıza gelecek olan ekran görüldüğü gibi olacaktır. Sol menüde Gider İşlemleri listesinde personel gider ve ödemeleri, kırtasiye ve büro malzemesi alımları, temizlik malzemesi alımı, enerji alımı ve demirbaş alımı vb. gibi harcama kalemleri ve her birinin altında alt kırılımlarına ulaşılacaktır. Sisteme veri girişini yapacağınız gider kayıtlarınız Analatik bütçe kodlamasına göre dördüncü düzey harcama kaydı olarak gerçekleştirilecektir.

38 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gider İşlemleri Ana ekran görüntüsünden, Sol menüden Gider İşlemleri kısmı işaretlendikten sonra Kırtasiye ve Büro Malzemeleri Alımı seçimi yapılır ve Kırtasiye Malzemeleri Alımı kategorisi işaretlenir. Alan 1 : Gider Bilgileri alanında Kaynak Tipi (Ödeyen tipi ile ödenen tipi bilgileri kaynak tipi olarak ele alınmıştır.) ve Açıklama kısımlarından oluşmaktadır. Kaynak Tipi gider işleminin kimden sağlandığını belirlemeye, Açıklama kısmı ise gider işlemiyle ilgili gerekli gördüğünüz açıklama bilgilerinizi kaydetmeye yaramaktadır. Kaynak Tipi Seçimi : Gider işlemlerinde alım/hizmet karşılığı yapılan ödemenin kime edildiğinin belirleneceği kısımdır.

39 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gider İşlemleri Ödenen Tipi solundaki açılır kutuya bastığınızda işleminize ait kaynak tipini belirleyeceğiniz kategori listesi gelecektir. Kaynak tipi sınıflandırması detayı olarak hazırlanmıştır. Kaynak tipinizi seçtikten sonra Kişi/Kurum Ekle butonuna bastığınızda, seçmiş olduğunuz (Özel Kurum ve Kuruluşlar) kaynak tipi kategorisinde, daha önce Fihrist bölümünden bilgi girişlerini gerçekleştirmiş olduğunuz Kurum ve Kuruluşa ait Vergi No ve Şirket Adı ile arama veya daha önce bilgi girişi yapılmamış ise Yeni Ekle seçeneklerinin sunulacağı ekran gelecektir. Yeni Ekle butonuna bastığınızda; seçmiş olduğunuz kategoriye göre (Özel Kurum ve Kuruluşlar) kurum bilgi giriş sayfası görüntülenecektir. İlgili kurum/kuruluşun bilgi kaydı tamamlandıktan sonra Kişi/Kurum Ekle butonu ile ilgili kurum Ödenen bölümüne atanmış olur. Açıklama : bölümüne ise gerek görülen açıklama bilgisi yazılabilinir.

40 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gider İşlemleri 4. Takvim : Açılan takvimde o günün tarihi turuncu renkte vurgulanmış olarak gelecektir. Seçmek istediğiniz tarih için ay değişikliği yapmak isterseniz takvim öğesinin sağ ve sol üst köşelerinde bulunan ok işaretlerine basarak ileri ya da geri gidebilirsiniz. 5. Faaliyet Kodu : Stratejik planda belirttiğiniz faaliyetlerin kodunu kaydedebileceğiniz alandır. Evrak bilgileri kısmı Evrak No, Evrak Tarihi ve Faaliyet Kodu kısımlarından oluşmaktadır. Bu alan bilgileri girişinde dikkat edilecek 4 kısım vardır. funduszeue.info No : Kurumunuzda gider işlemleri karşılığında hazırladığınız evrakların veya gider kayıt defterlerinizde tuttuğunuz evrak numaralarını kaydedebileceğiniz alandır. Bu kısma alfa-nümerik değerler girebilirsiniz. (Örn. ABC/7-A) Eğer kurumunuzda gider işlemleri için evrak düzenlenmiyorsa veya defter tutulmuyorsa ya da herhangi bir kayıt numarası işlemi yapılmıyorsa, TEFBİS sistemi üzerinden kendi belirleyeceğiniz bir numaralandırma sistemi evrak numarası girdisi yapabilirsiniz. 2. Evrak Tarihi : Kurumunuzda gider işlemleri karşılığında hazırladığınız evrakların veya gider kayıt defterlerinizde tuttuğunuz evrak kayıt tarihlerini kaydedebileceğiniz alandır. 3. Tarih Seçme : Evrak Tarihi kısmının sağında bulunan düğmesine bastığınızda Takvim alanı açılacaktır.

41 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gider İşlemleri Evrak Detay Bilgileri alanında sol üst kısımda bulunan Detay Kayıt Ekle linkine basarsanız alt kısımdaki bilgi giriş kısımları aktif hale gelecektir. Bilgi giriş kısmında 10 (on) öğe bulunmaktadır. 1. İşlem Türü : Modülünüze girip menüden seçmiş olduğunuz ilgili gider işleminin kayıt detaylarını seçerek girmeniz için hazırlanmış kısımdır. Bu kısım her işlem türüne göre değişmektedir. Bu kısımdaki liste TEFBİS proje geliştirme safhalarındaki saha çalışmaları ve yapılan detaylı araştırmalar sonucunda belirlenmiştir. Ayrıca bu detay işlem bilgileri Analitik Bütçe Sınıflandırması ile eşleştirilmiş ve tüm MEB teşkilatı için ortak bir standart sağlanmıştır. 2. Miktar : Seçmiş olduğunuz detay işlem bilgisinde yani işlem türü sınıflandırmasında elde ettiğiniz ayni giderin miktar bilgisinin bilgi girişini yaptığınız kısımdır. 3. Birim : Detay bilgisini girdiğiniz işleminizin ilgili ölçü birimi bilgisini seçeceğiniz açılır kutudur. Açılır kutuya bastığınızda karşınıza Kg. (Kilogram), mt (Metre), lt. (Litre), m² (Metrekare), m³ (Metreküp), Adet, Ton, Takım seçenekleri gelmektedir.

42 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gider İşlemleri 4. Birim Fiyat : Seçmiş olduğunuz işlem türü sınıflandırmasında seçtiğiniz kalemin birim fiyat bilgisini gireceğiniz kısımdır. Satır toplamı bilgisi girdiğiniz Miktar ve Birim Fiyat değerlerinin birbirleriyle çarpılarak elde edilen sonucunun gösterildiği alandır. 5. KDV Oranı (%): Seçmiş olduğunuz işlem türü sınıflandırmasında seçtiğiniz kalemin birim fiyatına uygulanan KDV oranını gireceğiniz kısımdır. 6. Satır Toplamı : Satır toplamı bilgisi girdiğiniz Miktar ve Birim Fiyat değerlerinin birbirleriyle çarpılarak elde edilen sonucunun gösterildiği alandır. 7. Detay Açıklaması : Detay bilgisini girdiğiniz işlem türünün detay satırıyla ilgili eklemek istediğiniz açıklamaları girebileceğiniz kısımdır. 8. Kaydet ve İptal : Bilgilerini girdiğiniz detay satırını kaydetmenize veya iptal etmenize yarayan düğmelerden oluşan kısımdır. (Kaydet) düğmesine bastığınızda detay bilgileriniz kaydedilecek, (İptal) düğmesine bastığınızda detay kayıt ekleme işleminiz iptal edilecektir. Bilgilerini girdiğiniz detay satırını kaydetmeyi onayladığınızda bilgi giriş kısmı girdiğiniz bilgileri gösterir şekilde pasif hale gider. 9. Detay Kayıt Ekle : (Detay Kayıt Ekle) linkini kullanarak işleminize detay bilgisi eklemeye devam edebilirsiniz. (Detay Kayıt Ekle) linkine tekrar bastığınızda var olan detay satırlarınızın altına yeni bir Detay Bilgi Girişi Satırı aktif hale gider. Toplam Tutar : Detay bilgi girişi yapmış olduğunuz satırların Satır Toplamı alanlarının toplamı sistem tarafından otomatik olarak bu alana yansır. Detay kaydı ekledikçe, düzenledikçe ve/veya sildikçe toplam tutar alanı güncellenir.

43 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gider İşlemleri Gider Bilgileri, Evrak Bilgileri ve Detay ilgileri ni girdiğiniz gider işleminizi sisteme kaydetmek için Kaydet düğmesine basmayı unutmayınız! Kaydet düğmesine bastığınızda karşınıza, işlem kaydınıza ait oluşturulan formu imzalayan seçimi ekranı gelecektir. İmzalayan Adı kısmından, sisteme kayıtlı imza yetkilisi seçiminizi yapabilirsiniz. Tamam düğmesine bastığınızda, işlem kayıt çıktısı ekranından Formu yazdır kısmına basarak çıktınızı alabilecek, iptal düğmesine bastığınızda yazdırma işleminiz iptal edilecektir.

44 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir Gider Düzenleme Listesi TEFBİS sistemi dahilinde düzenleme listeleri Gelir ve Gider olarak 2 (iki) ana tipten oluşmaktadır. Gelir/ Gider Düzenleme Listesi Kullanmakta olduğunuz modülün ana ekran görüntüsünden Düzenleme işlemi seçilir ve Gelir/Gider Düzenleme Listesi kategorisi işaretlenir. Modülün menüsünde gelir düzenleme listesi seçimi yapıldıktan sonra karşınıza gelecek olan ekran yukarıda görüldüğü gibi olacaktır. Gelir düzenleme listesi ekranında bulunan listenin sütunları Kullanıcı Adı, Ödeyen, İşlem Tipi, Ödeme Miktarı (TL), Ödeme Tarihi, Evrak No ve Kayıt Tarihi olarak adlandırılmıştır. Kullanıcı Adı sütununda; kaydı yapan sistem kullanıcısının adı ve soyadı, Ödeyen sütununda; gelirin elde edildiği / giderin yapıldığı kaynağın adı, İşlem Tipi sütununda; kullandığınız modülde seçmiş olduğunuz gelir/gider işleminin türü gösterilmektedir. İşlem türüne ait detaylı bilgiyi Alan 2 de bulunan ok işaretine basarak görebilirsiniz.

45 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir Gider Düzenleme Listesi 1 Alan 1 : Listeleme yaptıktan sonra çıkan bilgileri kendi içinde gruplamak isterseniz; sütun başlıklarını yukarıda "Sütun başlıklarını bu bölüme taşıyarak gruplama yapabilirisiniz." yazan bölüme sürükleyerek gruplayabilirsiniz. 2 Alan 2 : Bu alanda bulunan ok işaretine basarak işlem türüne ait detaylı bilgileri görebileceğiniz İşlem Tipi Bilgileri satırlar açılır.

46 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir Gider Düzenleme Listesi 3 Açılan satırlarda İşlem Tanım işlem türünü, Miktar işlem türünün adedini, Birim işlem türünün birimini, Birim Fiyat (TL) toplam gelir miktarının kesintisiz tutarını, Satır Toplam her bir gelir işleminin miktarını, Açıklama gelir işlemi ile ilgili kayıt esnasında eklenen bilgileri belirtir. İşlem türüne ait detaylı bilgilerin bulunduğu satırları kapatmak isterseniz aynı yerde bulunan ok işaretine tekrar basmanız yeterli olacaktır. Alan 3: Bu alanda aynı satırda bulunan gelir işlemini Sil düğmesine basarak silebilirsiniz. Sil düğmesine basmanız durumunda onay ekranı karşınıza gelecektir. Tamam düğmesine bastığınızda silme işleminiz gerçekleşecek, Vazgeç düğmesine bastığınızda silme işleminiz iptal edilip gelir düzenleme listesi ekranına geri dönülecektir.

47 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir Gider Düzenleme Listesi 4 Alan 4: Bu alanda aynı satırda bulunan gelir/gider işlemine ait bilgileri düzenleme düğmesine basarak ilgili kayıtta düzenleme yapabilirsiniz. Düzenleme düğmesine bastığınızda karşınıza ilgili kaydın İşlem Genel Bilgileri sayfası gelir, bu alanda istenilen düzenleme yapılarak kaydedilebilinir. Ancak; sistem, kaydı yapılan gelir/gider işleminde 2 (iki) gün süre ile düzenleme yapabilmenize izin verir. Bu sürenin aşımında ise Düzenleme düğmesine bastığınızda karşınıza gelecek olan ekran Düzenleme Talebi ekranı olacaktır.

48 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir Gider Düzenleme Listesi Düzeltme Talebi ekranında düzenleme talebinize ait iletinizi yazarak Devam düğmesine bastığınızda Düzenleme Talep Formu karşınıza gelecektir. Bu ekrandan Formu Yazdır düğmesine bastığınızda düzenleme talep formunuz yazdırılacaktır. Çıktısı alınan bu form ile birlikte, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ne 1 (bir) ay içinde düzeltme başvurunuzu yapabilirsiniz. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce değerlendirmeye alınan düzeltme işlemi 1 (bir) ay içinde gerçekleştirildiğinde, müdürlükçe ilgili düzeltmeye ait Düzeltme Formu verilecektir. (Bir işlem kaydının 2 günlük düzeltme süresi geçirildiğinde, İl /İlçe MEM tarafından düzeltilmesi için toplamda 2 (iki) aylık bir süre tanınmıştır.)

49 Okul Öncesi Birimleri Modülü Gelir Gider Düzenleme Listesi Alan 5: Bu alanda bulunan Yazdır düğmesine basarak satırda bulunan gelir işleminin bilgilerini yazdırabilirsiniz. Yazdır düğmesine bastığınızda işlem kaydınıza ait oluşturulan formu imzalayan seçimi ekranı gelecektir İmzalayan Adı kısmından, sisteme kayıtlı imza yetkisi bulunan kullanıcılardan seçiminizi yapabilirsiniz. Tamam düğmesine bastığınızda, işlem kayıt çıktısı ekranından Formu yazdır kısmına basarak çıktınızı alabilecek, İptal düğmesine bastığınızda yazdırma işleminiz iptal edilecektir.

50 Listeleme İşlemleri Listeleme Okul Öncesi Birimleri Modülü dahilinde Gelir-Gider Listeleme işlemleri; Aylık Gelir /Gider Listesi, Tarih Aralığına Göre Gelir / Gider Listesi, Gelir Tüm Listesi, Kaynak Tipine Göre Gelir Gider Listesi Gider Tüm Listesi,, İşlem Tipine Göre Gelir / Gider Listesi, Aylık Gelir Listesi, Aylık Gider Listesi, Faaliyet Koduna Göre Listeleme vb. olarak 14 (on dört) ana tipten oluşmaktadır. Örnek : Gider Tüm Listesi kullanmakta olduğunuz modülün ana ekran görüntüsünden Listeleme işlemi seçilir ve Gider Tüm Listesi kategorisi işaretlenir. Modülün menüsünde Gelir Tüm Listesi seçimi yapıldıktan sonra karşınıza gelecek olan ekran kısmında görüldüğü gibi olacaktır. Listeleme işlemini gerçekleştirmek istediğiniz yılın seçimini Yıllar alanından yapabilirsiniz. Yıl seçiminizi yaptıktan sonra (Listele) düğmesine bastığınızda karşınıza Tüm Gelir Listesi ekranı gelecektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası