evde karpuz nasıl yetiştirilir / Karpuz Nasıl Ekilir? Evde Karpuz Nasıl Yetiştirilir? - YouTube, | Karpuz, Bi̇tki̇, Youtube

Evde Karpuz Nasıl Yetiştirilir

evde karpuz nasıl yetiştirilir

Karpuz Nasıl Yetiştirilir? Evde Karpuz Bakımı Nasıl Olur, Ne Zaman Ekilir Ve Kaç Günde Büyür?

Karpuzu evinizin bahçesinde ya da büyük tarlalarda yetiştirebilirsiniz. Ekonomik değeri olduğundan yaz mevsimi gelmeden önce geniş arazilerde ekimi bolca gerçekleştirilir. Ancak bahçesi olan kişiler de kendi tüketebilecekleri ölçüde karpuz yetiştirme imkanı bulabilirler. Karpuzu ekonomik değeri nedeniyle yetiştirmeyi düşünüyorsanız tüketiciye ulaşana kadar çok uzun bir yolu olduğunu bilmeniz gerekir.

Karpuz Nasıl Yetiştirilir?

Karpuz yetiştirirken birtakım malzemelere ihtiyaç duyulur. Aynı zamanda toprağınızın besin değerinin yüksek olması da önemlidir. Evde hem iç kısmı kırmızı hem de sulu karpuzlar yetiştirmek için şu malzemeler önemlidir:

  • Mineral açıdan zenginleştirilmiş toprak
  • Çekirdekten yetiştirmek istiyorsanız karpuz tohumları
  • Derin ve geniş bir saksı ya da toprak alanı
  • Sulamak için de dinlendirilmiş su
  • Fideden yetiştirmek isterseniz karpuz fidesi

Gibi malzemelere gereksinim vardır. Bunların yanında mutlaka doğal bir yetişme ortamı hazırlamak gerekir.

Küp Karpuz Nasıl Yetiştirilir?

Küp karpuzlar son yıllarda oldukça popüler hale gelen karpuzlardır. Bunları yetiştirebilmek için özel tasarlanan küplerden yararlanılır. Karpuzlar büyümeye başladıkça kafeslerin şeklini alırlar. Teknik açıdan birçok tarım ürünü için de uygulanabilen bir yöntemdir. Karpuzların besin değerinde herhangi bir farklılık meydana gelmez.

Karpuz Kaç Günde Yetişir?

Karpuzlar için uygun koşullar sağlandığında yaklaşık olarak ile gün arasında yetişirler. Bu süre sonrasında hasata hazır hale gelen karpuzlar toplanarak tüketici ile buluşturulur. Toplanma döneminde bir fide karpuzdan ortalama olarak 3 ya da 5 karpuz alabilme imkanı vardır.

Karpuz Kaç Ayda Yetişir?

Karpuzların yetişme süreci sağlanan koşullara bağlı olarak farklılık gösterir. Bu süre aynı zamanda iklimden de etkilenebilir. İklim ve tam koşullar sağlandığında ortalama 3 ya da 4 ayda karpuzlar hasata hazır duruma gelirler.

Evde Karpuz Bakımı Nasıl Olur, Kaç Ayda Ve Kaç Günde Yetişir?

Evde karpuz yetiştirmek isteyen kişilerin elde ettiği verim çok daha fazla olabilir. Tat ve karpuzun kalitesi ev ortamında genelde daha yüksektir. Çünkü daha az sayıda fide dikildiğinden her fide ile tek tek ilgilenebilme şansı vardır. Karpuzlarınızı ev ortamında da gün civarında hasata hazır duruma getirebilirsiniz.

Bakımını yaparken özellikle sulamasına dikkat etmeniz büyük bir önem taşır. Toprağının sıcaklığının 12 derecede kalmasına dikkat etmelisiniz ve 10 günde bir defa sulamak da yeterlidir. Bir kök fideden elde edilen kapuzların bir tanesinin ortalama kilogramı 7- 8 civarındadır. Bu durum bakım ve sulamaya göre de değişebilir.

Karpuz Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Karpuz Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

 Karpuz tohumu karpuz çekirdeklerinin ekilmesi ile oluşmaktadır. Karpuz tohumu çekirdeklerin alınıp kuru ve serin bir yerden muhafaza edilmesiyle elde edilmektedir. Karpuz tohumu çekirdeklerin belirli şekilde kurutulması ve saklanması yoluyla olmaktadır. Karpuz çekirdekleri küçük siyah veya kahverengi renkte olmaktadır. Karpuz tohumu tamamen karpuzun çekirdekleri ile oluşmaktadır. 

Karpuz Tohumu Nereden Alınır ve Nerede Bulunur?

 Karpuz tohumu yaz mevsiminde olgunlaşmış karpuzların çekirdeklerinden elde edildiği gibi sebze tohumu satan firmalardan da satın alınabilen bir tohumdur. Karpuz tohumu veya fidesi ilkbaharda birçok üretici firmadan temin edilebilmektedir. Karpuz fideleri de karpuzun tohumlarından üretilerek aşılanmış fide olarak ekilmekte ve istenilen verim sağlanabilmektedir. 

Karpuz Tohumu Nasıl Ekilir?

 Karpuz tohumu ekiminde öncelikle toprak hazırlanmalıdır. Toprak düzenlenerek organik gübre ile karıştırılarak bir öbek oluşturulur. Oluşturulan öbeğe belirli sayıda tohum ekilerek üzeri hafif toprak ile kaplanarak hafif şekilde sulanır. Karpuz tohumu ekiminde kapalı ortamda plastik ambalajlar içerisine yumuşak toprak ve az miktarda organik gübre konularak tek tek ekme işlemi yapılabilmektedir. Ekildikten sonra hafif şekilde sulanmaktadır. 

 Karpuz tohumu ekildikten sonra filizlenmeye başlamaktadır. Filizler yeterince büyüdüklerinde toprağa dikilerek üretimi yapılmaktadır. 

Karpuz Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir?

 Karpuz tohumu ekimi ilkbaharda dikim yapılabilmek için kapalı ve ılık bir ortamda dikilmektedir. Karpuz ekimi yapıldıktan sonra ilkbahar aylarında fide haline geldikten sonra toprağa dikilmektedir. Karpuz hasadı geç hasat olarak haziran temmuz aylarında yapılmaktadır. Erken hasat edilen bölgelerde karpuz dikimi daha erken yapılmaktadır. 

Karpuz Tohumu Ne Zaman Çimlenir?

 Karpuz tohumu çimlenmesi için öncelikle ıslatılarak bir beze sarılmak ile kısa zamanda çimlenmesi sağlanabilmektedir. Karpuz tohumu çimlenmesi için mümkün olduğu kadar nem gerekmektedir. Uzun süre suda bekletilmemelidir. Uzun süre suda bekletilen karpuz tohumu çürüyebilmektedir.

 Karpuz çimlenmesi için bir hafta civarında ılıman ve nemli ortamda çimlenme gerçekleşmektedir. 

Karpuz Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır?

 Karpuz tohumu ekimi çimlendikten sonra yapıldıysa toprağın hafif şekilde nemli olması gerekmektedir. Karpuz tohumları filizlendikten sonra ekildiğinde de toprağın nem ve ışık dengesi iyi ayarlanmalıdır. Çok fazla güneş alan filizler güneşten etkilenebilmektedir. 

 Karpuz tohumu sulanması sıcaklığa göre haftada bir veya iki kez yapılabilmektedir. Karpuz dalları yayıldıktan sonra sulama işlemi devam etmektedir. Karpuzların olgunlaşma sürecinde de sulama yapılması karpuzların verimliliği için gerekli olmaktadır. 

Karpuz Tohumu Nasıl Saklanır?

 Karpuz tohumu karpuz çekirdeklerinden oluşmaktadır. Karpuz çekirdekleri alınarak gölgede kurutulmaktadır. Kurutulan çekirdekler nem ve güneş almayan serin yerlerde saklanarak muhafaza edilmektedir. Karpuz tohumları gereken ortamlar sağlandığında bir sonraki ekim dönemine kadar bekleyebilmektedir.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası