yurtdışı çıkış harcı 2017 ne kadar / Yurt Dışına Çıkış Harcı, TL oldu - Havayolu

Yurtdışı Çıkış Harcı 2017 Ne Kadar

yurtdışı çıkış harcı 2017 ne kadar

Yurt dışı çıkış harcı ve Babacan’ın istifası

Türkiye'nin geldiği durumun son örneği; 'da yurtdışı çıkış harcını 15 TL'ye indiren Ali Babacan'ın partisinden istifa ettiği gün AKP yurt dışı çıkış harcının 50 TL'ye çıkarılması için TBMM'ye teklif verdi.

Zeynep GÜRCANLI

Yayınlanma: - 08 Temmuz Güncellenme:

Yurt dışı çıkış harcı ve Babacan’ın istifası

CHP’nin Ankara, İstanbul, Antalya, Adana ve Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı açık farkla kazandığı seçimlerin ardından, AKP karıştı. Herkes Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine ve parti üst düzey yönetiminde değişikliğe gitmesini beklerken, süpriz partinin “temel taşlarından” birinden geldi; AKP’nin kurucu üyesi olan, AKP iktidarının büyük bölümünde “ekonominin patronu” konumunu üstlenen Ali Babacan partiden istifa etti.
Babacan’ın istifa dilekçesini partisine gönderip, kamuoyuyla paylaştığı gün yaşanan bir başka gelişme ise, AKP’nin içinde bulunduğu çıkmazın somut örneği gibi ortaya çıktı.
Hazine’den sorumlu Devlet Bakanı olduğu dönemde, yılında, yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarının ödemekle yükümlü olduğu 50 ABD Doları olan yurt dışı çıkış harcını 15 TL’ye indiren kişi Ali Babacan olmuştu.
Ali Babacan’ın AKP’den istifasını verdiği gün de AKP, TBMM’ye gönderdiği bir torba yasa teklifiyle yurt dışı çıkış harcının 50 TL’ye çıkarılmasını istedi.

Son dakika Ali Babacan AKP'den istifa ettiİlginizi ÇekebilirSon dakika Ali Babacan AKP'den istifa etti

EN UZUN SÜRE BAKANLIK YAPAN İSİM BABACAN…

Ali Babacan, AKP’nin ’de başlayan iktidarında en uzun süre bakanlık yapan ismi olarak tarihe geçti. Çoğunlukla ekonomi alanında bakanlık ya da Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan Babacan’ın kısa bir süre de Dışişleri Bakanlığı yapmışlığı var. AKP’nin Abdullah Gül tarafından oluşturulan tarihli ilk kabinesinden, Ahmet Davutoğlu’nun 1 Kasım seçimlerinin ardından kurduğu kabineye kadar, her hükümette Ali Babacan yer aldı.

AKP’DE KARIŞIKLIK “CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ” İLE BAŞLADI

AKP içindeki karışıklık aslında MHP desteğiyle oluşturulup, ’de halk oyuna sunulan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile başladı. Parlamenter sistem yerine getirilen bu sistemin Türkiye’ye uymayacağını düşünen AKP içindeki isimlerin rahatsızlıkları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kimi zaman ikna için yumuşak söylemleri, kimi zaman da sert çıkışları ile bastırıldı. Ancak bu rahatsızlık hiç ortadan kalkmadı.
Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ise AKP’nin içinden çıkan ilk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül’ün aday olacağı söylentisi, AKP içindeki bölünmenin “ikinci raundu” gibi görüldü. Ancak Gül’ün adaylık konusu da, dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın bir helikopter ile Gül’ün evinin arka bahçesine inip, kendisini aday olmaması konusunda ikna etmesiyle kapandı.
Ancak bu olayın ardından AKP içinde sular hiç durulmadı.
AKP’nin “özgül ağırlık sahibi” Bülent Arınç, Cemil Çiçek gibi isimlerinin alt perdeden dile getirdikleri itirazlar ise, bu isimlerin kurulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’na dahil edilmeleri ile kamuoyunda duyulmaz oldu.
Ancak Abdullah Gül ile Ali Babacan ortaklığı ile, diğer yanda Ahmet Davutoğlu’nun kamuoyu önünden uzakta yaptıkları toplantılarda dile getirdikleri eleştiriler Ankara kulislerinde yankılanmaya devam etti.

30 MAYIS’TA SARAY’A ÇIKTI, ERDOĞAN’A AYRILACAĞINI SÖYLEDİ

Ankara kulislerine göre AKP içinden çıkacak iki ayrı hareket var; İlki Ali Babacan önderliğinde, Abdullah Gül desteğiyle oluşan hareket.
Nitekim, AKP’nin kurucu üyesi olan Ali Babacan’ın da 30 Mayıs’ta Saray’a giderek, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “ayrılacağımı benden duyun” diyerek, istifasını haber verdiği kamuoyuna yansıdı. Bu haberler, ne Saray, ne de Babacan cephesi tarafından hiç yalanlanmadı.
30 Mayıs tarihli bu görüşme ile, Babacan’ın istifa ettiği bugün arasında, 23 Haziran’da yaşanan ikinci İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminde muhalefetin ezici üstünlükle zafer ilan etmesi de, Gül-Babacan hareketini hızlandırdı. Kulislerde “Eylül ayında düğmeye basılacak” söylentileri, 23 Haziran sonrasında “temmuz ayında ilk hareket başlayacak” olarak değişti. Nitekim Babacan da 8 Temmuz’da AKP’den istifa ederek, yeni hareket için ilk somut adımı atmış oldu.

DAVUTOĞLU CEPHESİNİN BABACAN İLE İLGİSİ YOK

AKP içinde, yurt içinde çeşitli toplantı, yemek ve mitinglerle varlığını ve mevcut yönetiminin bazı uygulamalarına itirazını yükselten eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun hareketinin, Babacan-Gül ile hiçbir bağlantısı olmadığı da konuşuluyor. Hatta kulislerde, Davutoğlu’nun hareketinin Babacan-Gül hareketini zayıflatma ihtimaline karşılık, bizzat Saray tarafından da desteklendiği bilgisi yayılmaya başlandı.

PARTİLEŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanlığı görevinin sona ermesinin ardından, kurucusu olduğu AKP’ye geri dönmeyen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, mevcut sistemden duyduğu rahatsızlığı 23 Haziran günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için oy kullanırken CHP’nin “herşey güzel olacak” seçim sloganına atıfla “inşallah herşey güzel olur” cümlesini kullanarak dile getirdi.
Babacan’ın lideri olması beklenen, Gül’ün ise desteklediği bilinen hareketin, partileşip partileşmeyeceği, ya da ne zaman resmi bir siyasi parti haline geleceği ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Ahmet DavutoğluAKPAli BabacanBaşbakanCHPCumhurbaşkanıDışişleri BakanlığıEkonomi bakanlığıFETÖGenelkurmay BaşkanıhelikopteristifaMHPParlamenter sistemRecep Tayyip Erdoğanson dakikaTBMMTürkiye

30 Mart CUMA

Resmî Gazete

Sayı :

TEBLİĞ

Gelir İdaresi Başkanlığından:

YURT DIŞINA ÇIKIŞ HARCI HAKKINDA KANUNUN UYGULANMASINA

DAİR GENEL TEBLİĞ

(SERİNO: 1)

Kapsam

sayılı Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun ile Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun(1) ile 29/6/ tarihli ve sayılı Kanun(2) yürürlükten kaldırılarak, yurt dışına çıkış harcı konusunda yeni düzenlemeler yapılmıştır. Bu çerçevede, yurt dışına çıkış harcı ile ilgili uygulama usul ve esaslar bu tebliğin konusunu oluşturmaktadır.

1. Yasal Düzenlemeler

sayılı Kanunun 1, 5 ve 6 ncı maddeleriyle yapılan düzenleme aşağıdaki gibidir.

"Yurt dışına çıkış harcı

MADDE 1 – (1) Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkış yapanlardan çıkış başına 15 YTL harç alınır.

(2) Yurt dışına çıkış harcının mükellefi, yurt dışına çıkış yapan kişilerdir.

(3) Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunanlar ve 7 yaşını doldurmamış olanlar ile yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatından yurt dışına çıkış harcı alınmaz.

(4) Harcın beyan ve ödenmesinden sorumlu tutulan gerçek ve tüzel kişiler, tahsil ettikleri harcı gelir veya kurumlar vergisi bakımından bağlı oldukları vergi dairesine bir beyannameyle bildirmek ve üç gün içinde ödemekle yükümlüdürler.

(5) Bu Kanun hükümlerine göre ödenen harç, katma değer vergisi matrahının hesabında dikkate alınmaz.

(6) Gelir İdaresi Başkanlığı; harcın tahsilat şeklini belirlemeye, harca tabi işlemlere taraf olanları harcın ödenmesinden sorumlu tutmaya, harca ilişkin beyan dönemlerini tahsilat tutarına bağlı olarak onbeş günlük, aylık veya üçer aylık dönemler itibarıyla tespit etmeye, harcın iadesi ile bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.

(7) Bu madde uyarınca alınan harçlar sayılı Toplu Konut Kanununun 2 nci maddesinin (f) bendine göre Toplu Konut İdaresine aktarılır."

"Yürürlükten kaldırılan hükümler

MADDE 5 – (1) 29/6/ tarihli ve sayılı Yurt Dışına Çıkışlardan Harç Alınması ve Sayılı Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun,

yürürlükten kaldırılmıştır."

"Yürürlük

MADDE 6 – (1) Bu Kanunun;

a) 1 inci maddesi ile 5 inci maddesinin birinci fıkrası yayımını takip eden aybaşında,

yürürlüğe girer."

2. Yurt Dışına Çıkış Harcının Mükellefi

Yurt dışına çıkış harcının mükellefi Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkış yapanlardır. Türkiye Cumhuriyeti pasaportu dışında başka bir ülke pasaportuyla yurt dışına çıkış yapanlar ile pasaport dışındaki belgelerle yurt dışına çıkan kişiler söz konusu harca tabi değildir.

3. Yurt Dışına Çıkış Harcından Muaf Olanlar

Yapılan düzenlemeyle Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkış yapılmasına karşın;

- Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunduğunu belgeleyenlerden,

- Ticari amaçla yük ve yolcu taşımaya yönelik kara, deniz, hava ve demiryolu araçlarında, yurt dışına çıkış sırasında fiilen mürettebat olan görevlilerinden,

- 7 yaşını doldurmamış olanlardan,

harç aranılmayacaktır.

Yurt dışına çıkış harcından bağışık tutulmayı talep edenler, yurt dışında oturma izni bulunduğunu veya 7 yaşın altında olduğunu belgelendirmek zorundadırlar.

Ticari araç mürettebatı olarak yurt dışına çıkışlarda harç muafiyeti, fiilen ticari araçta görevli olarak araçla birlikte yurt dışına çıkanlar için uygulanacaktır.

Karayolu ticari araç mürettebatına ilişkin istisna, ticari taksi, minibüs ve kamyonetler için bir kişi, diğer motorlu kara taşıtlarında ise en fazla 3 kişi için uygulanacaktır.

4. Yurt Dışına Çıkış Harcına İlişkin Uygulama

1/4/ tarihinden itibaren yurt dışına çıkış harcı, kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma araçlarıyla veya münferit çıkışlarda, "yurt dışına çıkış harç pulu" alınmak suretiyle ya da vergi daireleri, gümrük saymanlıkları ve yetkili bankalara makbuz karşılığı ödenecektir.

Toplu taşıma araçları ile yurt dışına çıkışlarda harç uygulaması

Toplu taşıma araçları ile yurt dışına yolcu taşıyan firmalara ait biletin Türkiye’de düzenlenmesi halinde, bileti düzenleyen gerçek ya da tüzel kişiler tarafından bilet üzerine "yurt dışına çıkış harç pulu" yapıştırılmak suretiyle harç tahsil edilecektir.

Biletin yurt dışında veya elektronik ortamda düzenlenmesi halinde ise yurt dışına çıkış harcı mükellefler tarafından, ilgili firmaların yurt dışına çıkış noktalarındaki bilet satış yerlerinden harç pulu temin edilerek pasaport üzerine ya da boarding kartına yapıştırılmak suretiyle ödenebileceği gibi vergi tahsilatına yetkili bankalara, gümrük saymanlıklarına veya vergi dairelerine ad, soyad ve pasaport numarası belirtilmek suretiyle makbuz karşılığı da ödenebilecektir.

Sistemin sağlıklı işleyebilmesi açısından, taşımacı firmalar ya da yurt dışındaki taşımacı firmaların Türkiye’deki temsilcileri, yurt dışına çıkış esnasında, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkış yapan her bir yolcunun yurt dışına çıkış harcını ödediğini kontrol ederek söz konusu harcın ödenmemiş olması durumunda ilgili kişileri harcın ödenmesi konusunda uyaracaklardır.

Söz konusu taşımacı firmalar ile bilet satan gerçek ya da tüzel kişiler, düzenleyecekleri biletlere veya boarding kartına yapıştırılan harç pullarını ilgili saymanlıklardan satın alacaklardır.

Toplu taşıma araçları kullanılmadan münferit çıkışlarda harç uygulaması

Münferit çıkışlarda yurt dışına çıkış harcı, vergi daireleri, gümrük saymanlıkları ve yetkili bankalara ad, soyad ve pasaport numarası belirtilerek makbuz karşılığı ödenebileceği gibi ilgili gümrük saymanlıkları ve vergi dairelerinden "yurt dışına çıkış harç pulu" alınıp pasaport üzerine yapıştırılmak suretiyle de ödenebilecektir.

Yurt dışına çıkış harcının kontrolü

Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkışlarda, harcın ödenmesine veya muafiyet uygulanmasına ilişkin denetim, çıkış kapılarında görevli emniyet mensuplarınca yapılacaktır.

Önceki bölümlerde açıklandığı şekilde pasaport, boarding kartı ve bilet üzerine yapıştırılan harç pulu veya harç makbuzu, iptal kaşesi uygulanarak kontrol edilecektir.

5. İade Uygulaması

Yurt dışına çıkış harcının ödenmesine karşın yurt dışına çıkışın yapılmaması veya muafiyet kapsamında olan kişilerden harç tahsil edilmiş olması halinde, tahsil olunan harç aşağıda belirtilen esaslara göre iade edilecektir.

Toplu taşıma araçları ile çıkışlarda iade uygulaması

Bilet düzenlenmesi sırasında bilet üzerine "yurt dışına çıkış harç pulu" yapıştırılarak tahsil edilen yurt dışına çıkış harcı, yurt dışına çıkılmadan biletin iptal edilmesi halinde söz konusu tutar, bileti düzenleyenler tarafından iade edilecektir. Biletle birlikte tahsil edilen ve bilet düzenleyenlerce iade edilen harçlar bağlı bulunulan vergi dairesince aylık dönemler itibarıyla iade edilecektir. İade işleminin yapılabilmesi için ekli liste doldurularak iptal edilen pulların ve iptal edilen bilete ilişkin bilgilerin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Toplu taşıma araçları ile bilet düzenlenmeksizin yurt dışına çıkışlarda tahsil olunan harçlar münferit çıkışlara ait esaslar dahilinde iade edilecektir.

Münferit çıkışlarda iade uygulaması

Pasaporta "yurt dışına çıkış harç pulu" yapıştırılarak veya makbuz karşılığı ödenen yurt dışına çıkış harçları, yurt dışına çıkılmaması halinde, mükellefler tarafından vergi daireleri veya ilgili gümrük saymanlıklarına başvurulması ve ilgili belgenin ibrazı ile iade edilecektir.

Tebliğ olunur.

…….. VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

Aşağıda adı, soyadı belirtilen kişiler için düzenlenen biletler yurt dışına çıkış yapılmadığı için iptal edilmiştir.

Bilet üzerine yapıştırılarak iptal olunan yurt dışına çıkış harç pullarının bedellerinin tarafımıza iade edilmesini arz ederim. …/…/…..

İlgili kişi/kurum ve imza

Ek:1liste (… sayfa)

İPTAL EDİLEN BİLET BİLGİLERİ

Dönem :

…//….

YolcununAdı Soyadı

Biletin Düzenlendiği Tarih

Biletin Seri Ve Sıra funduszeue.info

Yurt Dışına Çıkış Harç Pulunun Seri Numarası

Sıra

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

––––––––––––––––––––

(1) 23/3/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

(2) 12/7/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır.

VERGİ DOSYASI

HARÇLAR

ByDr. Hasan AYKINon

Yurt dışına çıkış harcını kimler öder?

Yurt Dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ödeyecektir.

Yurt dışına çıkış harcı nasıl ve nerede ödenir?

Yurt dışına çıkış harcı, çıkış kapılarında bulunan satış noktalarından yurt dışına çıkış harç pulu alınmak suretiyle ya da vergi daireleri, gümrük saymanlıkları veya yetkili bankalara makbuz karşılığı ödenir.

Örneğin Sabiha Gökçen Havaalanında, harç pulu yatırma noktası terminal binası dış hat giden yolcu katında danışmanın yanında bulunmaktadır.

Makbuz veya harç pulu, çıkış noktasındaki görevliye ibraz edilmek suretiyle çıkış yapılır.

Yurt dışı çıkış harcının artık GİB Mobil uygulaması üzerinden de ödenmesi mümkündür.

yurtdışı çıkış harcının gib mobil uygulaması ile ödenmesi

Yurt dışına çıkış harcı tutarı ne kadar?

Yurt dışına çıkış harcı 15 Türk Lirası olarak uygulanmakta idi. Ancak sayılı Kanun ile Yurt Dışına Çıkış Harcı 50 Türk Lirasıolarak belirlenmiş ve Cumhurbaşkanına bu tutarı Türk Lirasına kadar artırma yetkisi verilmiştir. sayılı Kanunun yürürlük maddesi uyarınca artırılmış yurt dışı çıkış harcı uygulaması Kanunun yayımını takip eden ay başından itibaren geçerli olacaktır. Bu nedenle 01 Ağustos tarihinden itibaren yurt dışına çıkış harcı 50 TL olarak uygulanacaktır. 

Bir Yılda Ne Kadar Yurt Dışına Harç Tahsil Ediliyor?

Bir yılda tahsil edilen harç tutarı yıllar itibariyle değişiyor. Örneğin yılında tahsil edilen yurt dışına çıkış harcı milyon TL olmuştur. yılında tahsil edilen yurt dışına çıkış harcı rakamı ise milyon TL idi. yılında yurt dışına çıkış harcı tahsilat rakamı ise milyon TL olarak gerçekleşmiştir. döneminde tahsil edilen toplam yurt dışına çıkış harcı tutarı 1 milyar 45 milyon TL olmuştur.

Öğrenciler Yurt Dışına Çıkış Harcı Öder mi?

Öğrenciler de dahil olmak üzere yurt dışına çıkış yapan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından yurt dışına çıkış harcı alınmaktadır.

Yurt dışı çıkış harcından muaf olanlar?

  • Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunanlar,
  • 7 yaşını doldurmamış olanlar,
  • pasavan ve benzeri belgelerle çıkış yapanlar,
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine kimlik belgesiyle çıkış yapanlar ile
  • yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatı

harçtan muaftır.

Çifte Vatandaşlığa Sahip Türk Vatandaşları Yurt Dışı Çıkış Harcı Öder mi?

Çifte vatandaşlar yabancı ülke pasaportu ile seyahat edebildiklerinden, bu şekilde seyahat etmek suretiyle yurt dışı çıkış harcı ödemeden yurt dışına çıkış yapabilmektedirler.

Yurt dışı çıkış harcı ödedim ancak yurt dışına çıkmadım, iade alabilir miyim?

Yurt dışına çıkış harcı pulu veya makbuz karşılığı harcın ödenmesine rağmen yurt dışına çıkmaktan vazgeçilmesi halinde veya muafiyet kapsamında olunduğu halde harç ödenmiş olması halinde, makbuzla tahsilâtlarda ilgili vergi dairesine, pul yapıştırılmak suretiyle tahsilâtlarda ise ilgili saymanlığa başvurulması gerekmekte olup, iadenin yapılabilmesi için pulun veya makbuzun ibrazı gerekmektedir.

Yurt Dışına Çıkış Harç Gelirleri TOKİ&#;ye

İlgili mevzuat uyarınca yurt dışına çıkış harcı olarak ödenecek 50 liranın 15 lirası  TOKİ&#;ye aktarılmaktadır. Geri kalan tutar ise bütçeye gelir kaydedilecektir.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCININ DAYANAĞI MEVZUAT: 

&#; YURT DIŞINA ÇIKIŞ HARCI HAKKINDA KANUN İLE ÇEŞİTLİ KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

Madde 1

(1)  Yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından çıkış başına 50 Türk Lirası harç alınır. Cumhurbaşkanı, bu miktarı üç katına kadar artırmaya veya sıfıra kadar indirmeye yetkilidir.

(2) Yurt dışına çıkış harcının mükellefi, yurt dışına çıkış yapan kişilerdir.

(3) ( sayılı Kanunun 52&#; nci maddesiyle değişen fıkra Yürürlük; ) Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunanlar, 7 yaşını doldurmamış olanlar, pasavan ve benzeri belgelerle çıkış yapanlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine kimlik belgesiyle çıkış yapanlar ile yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatı  yurt dışına çıkış harcı alınmaz.

(4) Harcın beyan ve ödenmesinden sorumlu tutulan gerçek ve tüzel kişiler, tahsil ettikleri harcı gelir veya kurumlar vergisi bakımından bağlı oldukları vergi dairesine bir beyanname ile bildirmek ve üç gün içinde ödemekle yükümlüdürler.

(5) Bu Kanun hükümlerine göre ödenen harç, katma değer vergisi matrahının hesabında dikkate alınmaz.

(6) Gelir İdaresi Başkanlığı; harcın tahsilat şeklini belirlemeye, harca tabi işlemlere taraf olanları harcın ödenmesinden sorumlu tutmaya, harca ilişkin beyan dönemlerini tahsilat tutarına bağlı olarak, onbeş günlük, aylık veya üçer aylık dönemler itibarıyla tespit etmeye, harcın iadesi ile bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.

(7) Bu madde uyarınca alınan harcın çıkış başına 15 Türk lirası (Cumhurbaşkanınca 15 Türk lirasından düşük bir miktar belirlenmesi hâlinde belirlenen miktar) 2/3/ tarihli ve sayılı Toplu Konut Kanununun 2 nci maddesinin (f) bendine göre Toplu Konut İdaresine aktarılır, kalan miktar genel bütçeye gelir kaydedilir

Güncelleme

Güncelleme

Hasan AYKIN

vergidosyasi

KONUYLA İLGİLİ YAZILAR

Categories: HARÇLAR

Tagged as: yurt dışına çıkış harcı tahsilatı, yurt dışına çıkış harcı tutarı, , 50 TL, öğrenci, öğrenciler yurt dışı çıkış harcı öder mi?, bir yılda ne kadar yurt dışına çıkış harcı tahsil ediliyor?, toki, yurt dışı çıkış harcı kaç lira, Yurt dışı çıkış harcından muaf olanlar, yurt dışı çıkış harcını kim öder, yurt dışına çıkış harcı nasıl nerede ödenir?, yurt dışına çıkış harcı TOKİ, yurt dışına çıkış harcının dayanağı mevzuat

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası