güvercinin yumurtlaması için ne yapılır / Güvercinler Neden Tek Yumurta Yapar? +Neler Yapılmalıdır

Güvercinin Yumurtlaması Için Ne Yapılır

güvercinin yumurtlaması için ne yapılır

Arşiv Bağlantısı

Daha Fazla Cevap Göster

Cevap Ver

Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Sorulara Dön

Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın % okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katmak için hemen buraya tıklayın.

Popüler Yazılar

EA Akademi

Evrim Ağacı Akademi (ya da kısaca EA Akademi), yılından beri ürettiğimiz makalelerden oluşan ve kendi kendinizi bilimin çeşitli dallarında eğitebileceğiniz bir çevirim içi eğitim girişimi! Evrim Ağacı Akademi'yi buraya tıklayarak görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Etkinlik & İlan

Bilim ile ilgili bir etkinlik mi düzenliyorsunuz? Yoksa bilim insanlarını veya bilimseverleri ilgilendiren bir iş, staj, çalıştay, makale çağrısı vb. bir duyurunuz mu var? Etkinlik & İlan Platformumuzda paylaşın, milyonlarca bilimsevere ulaşsın.

Podcast

Evrim Ağacı'nın birçok içeriğinin profesyonel ses sanatçıları tarafından seslendirildiğini biliyor muydunuz? Bunların hepsini Podcast Platformumuzda dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, iTunes, Google Podcast ve YouTube bağlantılarını da bir arada bulabilirsiniz.

Aklımdan Geçen

Komünite Seç

Aklımdan Geçen

Fark Ettim ki

Bugün Öğrendim ki

İşe Yarar İpucu

Bilim Haberleri

Hikaye Fikri

Video Konu Önerisi

Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?

'te Türkiye'de bilimi yeşertmemize yardım edin!

Bu yıl sayfamızda gezdiniz.

Yeni yıl, yeni fırsatlar demek ve 'ten beklentimiz, bilimin Türkiye'nin her köşesine yayılması ve daha erişilebilir olması. Evrim Ağacı olarak, bu görevi yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bizim milyarder sahiplerimiz yok, koca koca şirketler arkamızda durmuyor, herhangi bir elçilikten fon almıyoruz. Bizim sorumlu olduğumuz tek kişi var: Sizsiniz! Ve tabii ki sizin gibi yüz binlerce bilimsever. Biz, siz gibi bilimseverlerin maddi destekleri sayesinde Türkiye'nin en büyük popüler bilim platformu olduk ve aynen bu çizgide devam etmek istiyoruz. Eğer bize destek olursanız, bu yıl da bilimin Türkiye geneline yayılmasına katkı sağlamış olacaksınız. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz arasına şimdi katılın.

Evrim Ağacı Logo

Kreosus (₺)YoutubePatreonDiğer Yöntemler

Geri Bildirim Gönder
Evrim Ağacı

Evrim Ağacı

Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close

“ Daha iyi ve daha çok bilime ihtiyacımız var. Teknoloji, eğlence, sağlık veya uzun ömür için değil! Var oluş mücadelemizde bize kattığı bilgelik umudu için.”
Lewis Thomas

Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?

Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu. Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda avantajından biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak reklamların %'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş yapmanızı tavsiye ederiz).

Üye Ol

Giriş Yap

Üyeliğin Avantajları

Güvercin Nasıl Yumurtlar

Güvercin Nasıl Yumurtlar
Güvercin Nasıl Yumurtlar, Güvercinler ülkemizde ve diğer ülkelerde oldukça tanınmış olan ve evcilleştirmeye yatkın olan türden kuşlardır. Bu kuşların evcilleştirilmesi biraz zahmet gerektirse de kolay olarak evcilleştirilir. Birçok türden cinste olan güvercinler süt beyaz ve beyazın tonları renkleri ile siyah, kahverengi olan renkleriyle de bilinmektedir. Oldukça sevimli görünüme sahiplerdir. Güvercin nasıl yumurtlar konusunda bazı kişiler az da olsa bilgi sahibidir. Fakat kişiler bu konuda çok fazla bilgi sahibi değillerdir. Hobi olarak güvercin yetiştiriciliği yapan bazı kişiler güvercinlerin kuluçka sürelerini ne zaman nasıl yumurta bırakacağını her şeyiyle ezberlemiş durumdadırlar.

Güvercin nasıl yumurtlar hususunda sizlerle bazı bilgiler paylaşacağım, bu hususta gereken bilgiyi sizlere eksiksiz olarak sunarak bilgi paylaşımında bulunacağım. Güvercinler doğanın şartlarına göre yaşamlarını sürdürebilmeleri için üreme yapmaları yani birleşmeleri gerekmektedir. Bu sayede gelecek nesilleri de aynı şekilde devam ederek soylarının tükenmeden sürekli olarak çoğalma sağlayacaklardır. Güvercinler kızışma dönemine girdiklerinde yani genellikle mart nisan aylarından başlayarak mevsim şartı olmaksızın çiftleşme gösterirler. Erkek güvercinin dişi olan güvercine kurlar yapması ile yavaş yavaş birleşme gerçekleşecektir. Belli aralıklarla dişi ile çiftleşerek dölleme sağlanarak dişinin kuluçkaya yatması başlayacaktır. Bir hafta süre içerisinde dişi kuş yuvaya yumurta bırakacaktır, yumurtalar bir ya da iki adet olarak değişebilir. Bu süre boyunca dişi kuş belli aralıklar ile sadece ihtiyaçlarını gidermek için yuvadan çıkacaktır. Kuluçka süresi 18 ile 20 gün olarak değişen ve bu süre sonrasında yavrular yumurtadan yavaş yavaş çıkarak anne ve baba güvercinin kendilerini beslemelerini bekleyeceklerdir. Bir hafta kadar süre ile anne baba güvercinin beslemesi ile bir hafta sonrasında kendileri gelişerek yuvadan atlayacaklar ve yavaş yavaş uçmaya başlayacaklardır. Bu süre zarfı sonrasında anne ya da babalarından yem kırmayı öğrenerek kendi hayatlarını kendileri sürdürmeleri devam edecektir.

Güvercin nasıl yumurtlar hususunda sizlerle bazı bilgiler paylaşarak sizlere yardımcı olmaya çalıştım. Bunların yanı sıra güvercinlerin nasıl yumurtlayacağı hususunda önemli olan bir husus ise dişi güvercinin yumurtlarken oldukça fazla güç kaybı yaşadığından ve bundan dolayı kalsiyum eksikliği oluşması ile dişiye vitamin ve kalsiyum takviyesi yapılmalıdır. Aksi taktirde dişi güvercinin yumurtlarken zorlanmasından dolayı ölümü gerçekleştirecektir. Bazen güvercinler yumurtlarken dişi kuşun poposunda yumurta tıkanması olur ve bu tıkanmanın etkisi ile dişi kuş aşırı derecede çaba sarf eder ve zorlanır. Demem o ki bu hususlarda kesinlikle dikkatli olmak gerekmektedir. Yoksa güvercinlerinizi yumurtlarken kaybedebilirsiniz. Bu tür kuşlarda yumurtlamak muazzam zordur ve dişiyi yıpratır. Sürekli olarak güvercinler kuluçkaya yatırılmamalı ve senede bir ya da iki kez yavru alınmak için dişi ve erkek güvercinin çiftlemesi önerilmektedir. Bu sayede sağlıklı olarak yumurtlama sağlanacak olup dişi güvercine de yumurtlama esnasında hiçbir zarar gelmeyecektir.

Son Güncelleme :

Güvercin Nasıl Yumurtlar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


2 Yorum Yapılmış "Güvercin Nasıl Yumurtlar"

Benim dört guvercinim var sürekli ciftlesiyorlar ama yumurta yapmıyorlar yuvaya girince düşü de erkek te ötüyor ama yumurta yok vitamin ilacı verdim kenevir verdim sürekli dışarıda gezdiriyorum kum parçaları yesinler diye ama yinede fayda etmedi
Sefa.

CEVAP YAZ

Hiç bir şey anlamadım ğŸ‘Ž
İsmini Vermek İsemeyen Kullanıcı.

CEVAP YAZ

Güvercin Kaç Günde Yumurtlar
Güvercin Kaç Günde Yumurtlar
Güvercin Kaç Günde Yumurtlar, Güvercinler ülkemizde yetiştirilmekte olan ve evcilleştirilmeye yatkın olan türden kuşlar olarak bilinirler. Birçok cinste olan güvercinlerden ülkemizde sadece 8 ile 10 kadar cinsi yaşama tutunmuşlardır. Doğal hava koşul
Güvercin Çiftleşmesi
Güvercin Çiftleşmesi
Güvercin Çiftleşmesi, Güvercin bakımı genelde hobi olarak görülen bir şeydir. Güvercinler sevgi bekler ve titizlikle bakım ister. Güvercinlerde çiftleşmeden önce çok farklı kur yapma özellikleri vardır. Güvercin çiftleşmesi diğer kuşlarla benzerdir f
Güvercin Yumurtası Kaç Günde Bozulur
Güvercin Yumurtası Kaç Günde Bozulur
Güvercin yumurtası kaç günde bozulur, güvercin yumurtasının bozulma süresi özellikle üretim sırasında çok önemli olmaktadır. Çoğu güvercin yetiştiricisi üretim zamanı geldiğinde güvercinlerinden yavru alamamaktan yakınır. Kuşların bir kısmı yumurtaya
Güvercin Eti
Güvercin Eti
Güvercin eti, Güvercin eti öncelikle İslami açıdan yenmesinde hiçbir sakınca olmayan yani caiz olan kuş etleri arasındadır. Bazı güvercinler özellikle eti için pişirilir. kg karkas ağırlığında olmak üzere yumurtadan çıktıktan sonra Günden iti
Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çatlar
Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çatlar
Güvercin yumurtası kaç günde çatlar, güvercinler iyi bir eş buldukları zaman kur yaparak eşleşir. Burada önemli olan güvercinlerin istedikleri kuşla değil, kendi cinsinden olan güvercinle eşleşmesidir. Bu yüzden eş olacak olan güvercinler diğer güver
Güvercin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır
Güvercin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır
Güvercin cinsiyeti nasıl anlaşılır, Güvercinlerin cinsiyetle ilgili olan kromozomları insanlarınkinin tam tersidir. Yani erkek güvercin XX iken dişi güvercinin kromozomu XY şeklindedir. Güvercinlerin 2 tane yavrularlar ve bu yavrular da genel olarak
Güvercin Yemi
Güvercin Yemi
Güvercin Yemi, Bilinen ve uygulanan güvercin besleme yöntemlerinin aksine, güvercinler yalnızca buğday gibi tahıllarla değil farklı çeşitlerdeki tohumlarla beslenmelidir. Bütün canlıların metabolizmalarında olduğu gibi güvercinlerin de dengeli beslen
Hünkari Güvercin
Hünkari Güvercin
Hünkari Güvercin: Hünkari (Oriantal Frill) ilk olarak Yüzyılın başında, Osmanlı kuşçularınca Manisa’ da Şehzade Sarayı için özel olarak yetiştirilmiş ve yetiştirilmesi sarayın dışında, yasaklanmış bir kuş ırkımızdır. Ana vatanı Türkiye, menşe
Güvercin Boyama
Güvercin Boyama
Güvercin boyama, güvercin yetiştiricileri bazen güvercinleri boyayarak görsel bir değişiklik yaparlar. Güvercinlere özel düzenlenen yarışmalarda bu türden boyanmış güvercinlere rastlanır. Bu konuda bazıları güvercin boyamanın zararlı olabileceğini, b
Güvercin Göz Hastalıkları
Güvercin Göz Hastalıkları
Güvercin göz hastalıkları, kronik solunum yolu hastalıkları adı altında ele alınır. Güvercinlerin gözlerini etkileyen hastalıklar Ornithosis, Coryza ve Mycoplasmosis olmak üzere üç tanedir. Bu rahatsızlar güvercinlerin solunum yollarını etkilemekte v
Güvercin Fiyatları
Güvercin Fiyatları
Güvercin Fiyatları, Güvercingiller 'Columbidae' kuşların sınıfına ait bir kuş türleridir. Birçok güvercin çeşitleri vardır. Fiyatları da ırkına, boyuna, yaşına göre ayarlanır. Öncelikle size güvercinler hakkında bilgi vermek istiyorum. Güvercin s
Güvercin Ne Yer
Güvercin Ne Yer
Güvercin Ne Yer, Her canlılarda olduğu gibi güvercinlerinde dengeli beslenmesi çok önemlidir. Yem karışımlarını hazırlarken, onların ihtiyacına göre besin maddeleri içinde bulundukları değişik dönemlere göre değişir. Yazları uzun ve sıcak günler için

 

Güvercin Kaç Günde Yumurtlar
Güvercin Çiftleşmesi
Güvercin Yumurtası Kaç Günde Bozulur
Güvercin Eti
Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çatlar
Güvercin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır
Güvercin Yemi
Hünkari Güvercin
Güvercin Boyama
Güvercin Göz Hastalıkları
Güvercin Fiyatları
Güvercin Ne Yer
Tetra
Rostov Güvercin
Ankut Güvercin
Şebab Güvercin
Güvercin Nasıl Yumurtlar
Kelebek Güvercin
İspir Güvercin
Yabani Güvercin
Adana Güvercinleri
Güvercin Kaç Yıl Yaşar
Bango Güvercin
Deste Kuyruk Güvercin
Keşpir Güvercin
Güvercin Bilezikleri
Güvercin Gübresi Nasıl Kullanılır
Saya Güvercin
Kahverengi Güvercin
Güvercin Nasıl Alıştırılır

Popüler İçerik

Tetra

Tetra

Tetra her kapsül içeriğinde, mg tetrasiklin Hcı vardır. Tetra Endikasyonlar: Duyarlı mikroorganizmaların sebep olduğu kulak burun boğaz

Rostov Güvercin

Rostov Güvercin

Rostov Güvercin: Güvercin, Güvercingillerden, hızlı ve uzun bir süre uçabilen, kısa vücutlu, sık tüyleri olan ve evcilleşmiş birçok türü bulunan, ye

Ankut Güvercin

Ankut Güvercin

Ankut güvercin, bu güvercin ırkı ülkemizde kut, gut, gud gibi isimlerle de anılır. Yurt dışında ise, Ankhut trumpeter ya da Ankut trumpeter olarak bil

Şebab Güvercin

Şebab Güvercin

Şebab Güvercin, taklacı güvercin türlerindendir. Arapça kökenli bir kelime olan Şebab ''güzel genç'' anlamına gelir. İsminden de anlaşılacağı üzere Şe

Kelebek Güvercin

Kelebek Güvercin

Kelebek güvercin, güvercin ırkları içinde Anadolu'ya özgü bir ırktır. Ülkemizde aynı isimle tanınmış olan tek ırktır. Çünkü güvercinlerde çoğu ırklar

İspir Güvercin

İspir Güvercin

İspir güvercin, bu güvercin ırkı Mısır ülkesinin ulusal ırkı olarak bilinir. Güvercinlerin kırlangıca benzer bir yapısı vardır. Hem fiziksel yapıları

G&#;vercin Yumurtası Ka&#; G&#;nde &#;ıkar? G&#;vercin Yumurtası Ka&#; G&#;nde Oluşur Ve Damarlanır?

Haberin Devamı

Güvercinler hem Türkiye içerisinde hem de diğer ülkeler içerisinde bilinen ve evcilleştirilebilme niteliğine sahip olan bir kuş türünü oluşturmaktadır. Bahsedilen bu kuş türü çok sayıda cinsten meydana gelmektedir. Bununla birlikte Türkiye içerisinde yalnızca 8 ya da 10 tane cinsi hayatını sürdürebilmektedir ve daha fazlası ise yaşamını sürdürememektedir. Doğal hava şartlarından ve iklimin de etkisi sebebi ile bu kuşların tamamı yaşamlarına devam edememektedir.

Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çıkar?

Güvercinler, ilk olarak mevsimin de etkisi ile birlikte ve genel itibariyle yaz mevsiminin ortaya çıkmasından sonra belli olmaktadır. Mart ya da nisan ayları arasındaki sıcaklıkların ortaya çıkmasından sonraki süreçte güvercinler birbirlerine kur yapmaktadır ve böylece çiftleşme belirtisi göstermektedir.

Haberin Devamı

Bahsedilen süreç birkaç gün olan aralıklar ile devam etmektedir. Ayrıca çiftleşmekte olan güvercinler çiftleşmelerinin ardından beş gün sonra yumurta bırakmaktadır. 18 ile 20 günlük bir kuluçka dönemi ile beraber değişimli bir şekilde dişi güvercin veya erkek güvercin yumurtaların üstünde yatmaktadır. 18 ile 20 günlük sürenin geçmesinden sonra ise mevcut olan yavrular yumurtadan çıkmaya başlamaktadır.

Güvercin Yumurtası Kaç Günde Oluşur ve Damarlanır?

Güvercinler, kuluçka dönemi süresince dişi veya erkek olan ebeveyn güvercinlerin kursakları içerisinde yavrularını besleyebilmek amacı ile kursak sütü de biriktirmeye başlamaktadır. Genel olarak bakıldığında güvercin yumurtaları on yedi gün ila on sekiz gün içerisinde çatlamaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası