telefonda boş yer açma / Cihazda Yeterli Alan Yok Sorunu Nasıl Çözülür? - Android - Webtekno

Telefonda Boş Yer Açma

telefonda boş yer açma

&#;Cihazda Yeterli Alan Yok Sorunu&#; Nasıl Çözülür?

Android akıllı telefonlarda sıkça karşılaşılan yeterli alan yok sorunu birçok kullanıcıya baş ağrısı çektirebiliyor. Yeterli alan yok sorununun birden çok sebebi olabiliyor. Hatta telefonumuzda boş alan olmasına rağmen bile kimi zamanlarda bu hatayla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Hem telefonunuz alan olmasına rağmen yeterli alan yok diyorsa ne yapmalısınız sorusuna hem de telefonda uygulama silmeye bile gerek kalmayacak şekilde alan açma işlemlerine yakından bakıyoruz. Aynı şekilde  Telefonunuz birkaç dakika içerisinde bu sorundan kurtulabilir.

Yeterli alan yok sorunu nasıl çözülür?

Diğer yöntemlere geçmeden önce denemeniz gereken ilk yöntemler:

android yeterli alan yok

  • Telefonunuzu kapatıp yeniden başlatın.
  • Kullanmadığınız uygulamaları telefonunuzdan kaldırın.
  • Kullanmadığınız medya dosyalarını silin.
  • Harici depolama alanları kullanın.

Böyle bir hatayla karşılaştığınız zaman ilk atmanız gereken adım, yapılan tüm şakalara rağmen telefonunuzu kapatıp yeniden başlatmak. Çünkü teknik servisler tarafından bile sık sık önerilen bu yöntem yaygın inanışın aksine, gerçekten mantıklı bir açıklamaya sahip. Telefonunuzu yeniden başlatmak, RAM üzerine binmiş olan fazla yükü sıfırlayacak.

RAM üzerine binen gereksiz yük azaldığı zaman, hem telefonunuz daha hızlı çalışacak hem de eğer yeterli alan yok uyarısı bir yanlışlık sonucu verildiyse bu sorun ortadan kalkacak. Diğer yöntemimiz de kullanılmayan uygulamaları telefondan kaldırmak. Kullanılmayan uygulamalar illa ki bir gün kullanılır düşüncesiyle telefonda tutulabiliyor. Belli bir zaman sonra da bu kenarda bırakılan uygulamalar bir dağa dönüşüyor.

Hangi uygulamalayı sileceğinize karar vermenizde yardımcı olabilecek bir yöntem var. Ayarlar>Depolama dizinine gidildiği zaman, “Temizle” tuşuna basılınca karşınıza birçok sekme çıkıyor. Sekmelerden bir tanesi de “Kullanılmayan uygulamalar”. Burada uzun zamandır kullanmadığınız uygulamalar yanlarında boyutlarıyla birlikte listeleniyor. Yani hangi uygulamayı sileceğinizin seçimini buradan yapmak daha faydalı oluyor.

android yeterli alan yok

Android telefonlarda depolama alanı katili olan bir diğer husus da medya dosyaları. Özellikle yüksek kalite ve video çekimi yapan telefonlarda bu kanayan bir yara. Çünkü kalite arttıkça boyutlar da doğru orantılı olarak artıyor. Bu noktada medya dosyalarınızı kaybetmek istemiyorsanız önünüzde iki seçenek var. Dosyaları başka bir cihaza aktarmak ya da bulut depolama sistemlerine başvurmak.

Harici depolama alanlarından kastımız hafıza kartları. Hafıza kartlarını destekleyen telefonlarda SD kart tercihi yapmak birçok noktada hayat kurtarıyor. Tabii hafıza kartı seçimini doğru yapmakta fayda var. Örneğin bir SD kartın depolama alanı çok yüksek diye hemen onu almaya karar vermek çok doğru değil. Kartın okuma ve yazma hızlarına da dikkat etmelisiniz.

Eğer uygulamalarınızı ya da medya dosyalarınızı silmek istemiyorsanız yapabileceğiniz farklı işlemler de var. Aynı şekilde hafıza kartı desteklemeyen bir telefon da kullanıyor olabilirsiniz. Son olarak telefonu yeniden başlatmak da işe yaramadıysa diğer yöntemlerimize geçelim.

Uygulamaların önbellek verilerini silin:

android yeterli alan yok

  • Ayarlar”a gidin.
  • Uygulamalar”a basın.
  • Bir uygulamaya tıklayın.
  • Depolama” tuşuna dokunun.
  • Önbelleği sil” seçeneğine basın.

Uygulamalar daha hızlı çalışabilmek adına telefonunuzda geçici dosyalar oluşturur. Bunu telefonunuz ne çalıştıracağını anlarken kopya çekiyor olarak da değerlendirebiliriz. Ancak bu tip dosyalar bazen beklenmedik boyutlara ulaşabiliyor. Özellikle büyük boyutlu uygulamaların önbellek dosyaları 50 MB’ı bile aşabiliyor. Bu şekilde birkaç tane uygulamanın önbelleğini silseniz, telefonunuzda sıradan bir uygulama için yer açabilirsiniz.

Google Play Store’u sıfırlayın:

android yeterli alan yok

  • Uygulamalar”a tıklayın.
  • Listeden “Google Play Store”u seçin.
  • Üç nokta simgesine basın.
  • Güncellemeleri kaldır” tuşuna dokunun.
  • Google Play Store’un sıfırlanmasını bekleyin.
  • Google Play Store’a tekrar girin.

Telefonda yeterli alan olmasına rağmen alınan yetersiz alan hatasının en yaygın çözümlerinden bir tanesi de Google Play Store’u sıfırlamak. Endişelenmeyin, Google Play Store’un güncellemelerini kaldırmanız uygulamalarınıza zarar vermeyecek. Tam aksine yetersiz alan sorununu çözmek için kilit bir rol oynaması muhtemel. 

Google Play Store’u yeniden açtığınız zaman ekranda yerine getirmeniz gereken işlemler gösterilebilir. O işlemleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmelisiniz. Ancak korkmanıza gerek yok çünkü oldukça sıradan işlemler. Zaten çoğu telefonda da Google yapılması gereken işlemleri arka planda kendi kendine gerçekleştiriyor.

android yeterli alan yok

Yaşadığınız sorun yazılımsal bir sorunsa yukarıda verdiğimiz adımlarla üstesinden gelebilirsiniz. Eğer tüm adımları yerine getirmenize rağmen sorununuz çözülmediyse yüksek ihtimalle donanımsal bir hatayla karşı karşıyasınız demektir. Eğer donanımsal bir hatayla yüzleşiyorsanız telefonunuzu en kısa sürede yetkili teknik servise götürmenizi öneriyoruz.

Android işletim sistemi yüklü cihazlarda yeterli alan yok sorununu nasıl çözebileceğinizi anlattığımız yazımızın sonuna geldik. Dileriz sorununuz verdiğimiz adımları uyguladıktan sonra çözülmüştür. Gelecekte bu tip sorunlarla karşılaşmamak için düzenli aralıklarla telefonunuzun bakımını yapmanız gerektiğini de hatırlatmış olalım.

Emoji İle Tepki Ver

iPhone ve iPad'inizdeki saklama alanını kontrol etme

iOS ve iPadOS, her uygulamanın ne kadar alan kullandığını analiz ederek aygıtınızın saklama alanını izler. Aygıtınızın saklama alanını bilgisayarınızdaki Ayarlar, iTunes veya Finder'dan da kontrol edebilirsiniz.

iOS ve iPadOS, saklama alanını en iyi duruma nasıl getirir?

Aygıtınızdaki saklama alanı yetersizse aygıtınız uygulama yükleme, iOS veya iPadOS'i güncelleme, müzik indirme ve video kaydetme gibi işlemler gerçekleştirirken otomatik olarak alan açar.

Aygıtınız, daha fazla saklama alanı açmak için, tekrar indirilebilen veya artık ihtiyaç duyulmayan öğeleri de kaldırabilir. Buna, kullanmadığınız uygulamalar ve iCloud Drive'daki dosyaların yerel önbellekleri gibi öğeler de dahildir. Aygıtınız geçici dosyaları da kaldırarak önbelleğini temizler.

Saklama alanını kontrol etmek üzere aygıtınızı nasıl kullanacağınızı gösteren iPhone ekranı

Aygıtınızı kullanarak saklama alanını kontrol etme

  1. Ayarlar > Genel > [Aygıt] Saklama Alanı'na gidin. Aygıtınızın saklama alanını en iyi duruma getirmeye yönelik bir öneriler listesi ile birlikte, yüklü uygulamaların ve her uygulamanın saklama alanı kullanım miktarının bulunduğu bir liste görebilirsiniz.
  2. Saklama alanıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için bir uygulamanın adına dokunun. Önbelleğe alınmış veriler ve geçici veriler kullanım hesaplamasına dahil edilmemiş olabilir.

Ayrıntılı görünümdeyken aşağıdakileri yapabilirsiniz:

  • "Uygulamayı Kaldır" seçeneği, uygulama tarafından kullanılan saklama alanını boşaltır ancak uygulamanın belgelerini ve verilerini saklar.
  • "Uygulamayı Sil" seçeneği, uygulamayı ve uygulamayla ilgili verileri siler.
  • Uygulamaya bağlı olarak uygulamadaki bazı belgeleri ve verileri silebilirsiniz.

Aygıtınızdaki saklama alanı dolmak üzereyse ve aygıtınız yer açamıyorsa "Saklama Alanı Dolmak Üzere" uyarısı alabilirsiniz. Bu uyarıyı görürseniz saklama alanı önerilerini kontrol edin veya video ve uygulamalar gibi daha az kullanılan bazı içerikleri kaldırın. 

İçerik kategorileri

Aygıtınızda kullanılan içerikler aşağıdaki kategorilere ayrılır:

  • Uygulamalar: Yüklü uygulamalar ve bunların içerikleri, Dosyalar uygulamasındaki "iPhone'umda/iPad'imde/iPod touch'ımda" dizininde saklanan içerikler ve Safari indirmeleri 
  • Fotoğraflar: Fotoğraflar uygulamasında saklanan fotoğraf ve videolar
  • Ortamlar: Müzikler, videolar, podcast'ler, zil sesleri, resimler ve Sesli Notlar
  • Mail: E-postalar ve ilişikleri
  • Apple Books: Kitaplar uygulamasındaki kitap ve PDF'ler
  • Mesajlar: Mesajlar ve ilişikleri
  • iCloud Drive: Aygıtınıza yerel olarak indirilmiş iCloud Drive içeriği. Bu içerikler otomatik olarak silinemez.
  • Diğer: Siri sesleri, fontlar ve sözlükler gibi silinemez mobil öğeler, silinemez günlükler ve önbellekler, Spotlight dizini ve Anahtar Zinciri ile CloudKit Veri Tabanı gibi sistem verileri. Sistem, önbelleğe alınmış dosyaları silemez.
  • Sistem: İşletim sisteminin kapladığı alan. Bu alanın boyutu aygıtınıza ve aygıtınızın modeline göre değişiklik gösterebilir.

Saklama alanını en iyi duruma getirmek için önerileri kullanma

Ayarlar'daki Saklama Alanı bölümünde, aygıtınızdaki saklama alanını en iyi duruma getirmeye yönelik öneriler sunulabilir. Saklama alanını optimize etmek için:

  1. Aygıtınıza yönelik tüm önerileri görmek için Tümünü Göster'e dokunun.
  2. Tüm öneri açıklamalarını okuyun. Ardından, açmak için Etkinleştir'e veya silebileceğiniz içerikleri incelemek için öneriye dokunun.

Finder'ı veya iTunes'u kullanarak iOS aygıtınızdaki saklama alanını kontrol etme

  1. macOS Catalina veya sonraki bir sürüm yüklü bir Mac'te Finder'ı açın. macOS Mojave veya önceki bir sürüm yüklü bir Mac'te ya da bir PC'de iTunes'u açın.
  2. Aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın.
  3. Finder'da veya iTunes'da aygıtınızı seçin. İçerik türüne göre bölünmüş olarak, içeriklerinizin kullandığı saklama alanı miktarını gösteren bir çubuk görürsünüz. 
  4. İçerik türlerine göre kullanılan saklama alanını görmek için farenizi çubuğun üzerine getirin.
    iOS aygıtınızda saklama alanını kontrol etmek üzere Finder'ın nasıl kullanılacağını gösteren Mac ekranı

İçerik kategorileri

Aşağıda aygıtınızdaki içerik türlerinin listesini ve her türün içerdiği öğeleri görebilirsiniz:

  • Ses: Parçalar, sesli podcast'ler, sesli kitaplar, sesli notlar ve zil sesleri.
  • Video: Filmler, video klipler ve TV şovları.
  • Fotoğraflar: Fotoğraf Arşivi'ndeki, Film Rulosu'ndaki ve Fotoğraf Yayını'ndaki içerikler.
  • Uygulamalar: Yüklü uygulamalar. Uygulamaların içeriği Belgeler ve Veriler bölümünde listelenir.
  • Kitaplar: iBooks kitapları, sesli kitaplar ve PDF dosyaları.
  • Belgeler ve Veriler: Safari Çevrimdışı Okuma Listesi ve yüklü uygulamalarda saklanan dosyaların yanı sıra kişiler, takvimler, mesajlar, e-postalar (ilişikleri de dahil) gibi uygulama içerikleri.
  • Diğer: Ayarlar, Siri sesleri, sistem verileri ve önbelleğe alınmış dosyalar.

"Diğer" kategorisindeki önbelleğe alınmış dosyalar hakkında

Finder ve iTunes; önbelleğe alınmış müzikleri, videoları ve fotoğrafları gerçek parçalar, videolar veya fotoğraflar olarak değil, Diğer olarak sınıflandırır. Önbelleğe alınmış dosyalar; müzik, video ve fotoğraf gibi içerikleri yayınlarken veya görüntülerken oluşturulur. Müzik veya video yayını yaptığınızda bu içerik, aygıtınızda önbelleğe alınmış dosyalar olarak saklanır, böylece bu öğelere tekrar kolayca erişebilirsiniz.

Daha fazla alan gerektiğinde aygıtınız, önbelleğe alınmış ve geçici dosyaları otomatik olarak kaldırır.

Aygıtınızdaki saklama alanı Finder'da veya iTunes'da görünenden farklıysa

Finder ve iTunes, önbelleğe alınmış dosyaları Diğer olarak sınıflandırdığından Müzikler veya Videolar için bildirilen kullanım miktarı değişiklik gösterebilir. Aygıtınızdaki kullanımı görüntülemek için Ayarlar > Genel > [Aygıt] Saklama Alanı'na gidin.

Önbelleğe alınmış dosyaları aygıtınızdan silmek istiyorsanız

Daha fazla alan gerektiğinde aygıtınız, önbelleğe alınmış ve geçici dosyaları otomatik olarak siler. Bu dosyaları sizin silmenize gerek yoktur.

Apple tarafından üretilmeyen ürünler veya Apple tarafından denetlenmeyen veya test edilmeyen bağımsız web siteleri hakkındaki bilgiler bir öneri veya onay niteliği taşımadan sunulmuştur. Üçüncü taraf web sitelerinin veya ürünlerinin seçilmesi, performansı veya kullanılması konusunda Apple hiçbir sorumluluk kabul etmez. Apple, üçüncü taraf web sitelerinin doğruluğu veya güvenilirliğiyle ilgili herhangi bir beyanda bulunmamaktadır. Ek bilgi için tedarikçi ile irtibat kurun.

Yayın Tarihi: 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası