nergis bakımı / Nergis Nasıl Bakılır? Evde Nergis Çiçeği Bakımı ve Sulama

Nergis Bakımı

nergis bakımı

Nergis Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? Baharın Habercisi Nergis Çiçeğinin Bakımı ve Hikayesi

Haberler

Blog

Nergis Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? Baharın Habercisi Nergis Çiçeğinin Bakımı ve Hikayesi

Nergis çiçeği, baharın habercisi olarak bilinen ve güzel kokusu ile tanınan bir çiçek türüdür. Genellikle sarı renkli çiçekleriyle tanınan nergis çiçeği, aynı zamanda beyaz, pembe ve turuncu renklerde de görülebilir. Nergis çiçeği, tarihi ve sembolik anlamları ile de özellikle Avrupa kültüründe çok değerli bir çiçek türüdür. Peki, nergis çiçeğinin hikayesi nasıldır? Nergis çiçeği nasıl yetiştirilir?

İşte, nergis çiçeğinin hikayesi...

Nergis Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Nergis Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Nergis Çiçeğinin Renklerine Göre Anlamları

Nergis Çiçeğinin Renklerine Göre Anlamları

Nergis Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Nergis Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Nergis Çiçeğinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Nergis Çiçeğinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Nergis Çiçeğinin Hikayesi Nedir?

Nergis Çiçeğinin Hikayesi Nedir?

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Nergis Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? Nergis Soğanı Dikim ve Bakımı

Nergis Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? Nergis Soğanı Dikim ve Bakımı13.2.2021

Merhaba Bitki Severler, bugün sizlerle birlikte çiçek soğanları serimizin devamı olan ''Nergis Soğanı Dikim ve Bakımını'' ele alıyoruz.


                                                                               Görsel: Pixabay

Nergis Çiçeği Nedir?

Nergisgiller familyasına ait, kokusuna hayran kaldığımız, 15-20 türü olduğu bilinen, Anavatanı Türkiye olan, zehirli ve kendine has bir çiçek türüdür. Şemsiyeye benzeyen yaprakları, gövde kısmına doğru eğimlidir. Otsu ve sık bir bitki türüdür. Fulya Çiçeği adıyla da bilinir. Kendine has renkleriyle çok özel bir çiçek olduğunu belli eder. Nergis'in anlamı güzelliktir. En güzel ve en alımlı anlamlarını da taşır. 

Nergis Çiçeği Soğanı Dikim ve Bakımı

Nergis Çiçeği Soğanı'nın aslında özel bir bakıma ihtiyacı yoktur. Soğanları sonbahar sonu, kış başlangıcı ekilmelidir. 

Dikimi: Ekileceği yere göre Nergis Çiçeği Soğanı'nın dikim şartları değişir. İlk önce nereye ekeceğinize karar verip, ona göre hazırlık yapmalısınız.

Eğer saksıda ekmeye karar verdiyseniz şu adımları takip etmeniz gerekiyor:

1. Nergis Çiçeği Soğanı'nın ekeceğiniz saksının derin olması gerekiyor, örneğin 5 litrelik bir saksı olabilir.

2. Mutlaka Nergis Çiçeği Soğanı'nı ekeceğiniz saksının altında, su tahliye kanallarının olması gerekiyor.

3. Toprak seçimini; cocopeat ve perlit karışımı ya da humuslu, kumlu (su tutmayan) topraktan yana yapmanız Nergis Çiçeği Soğanı'nın çimlenmesinde önemli rol oynayacaktır. Toprak steril olmalıdırherhangi yabani ot, larva vs. içermemelidir.

4. Saksının %80'nini belirttiğimiz toprak çeşidiyle doldurup, Nergis Çiçeği Soğanlarını 3-4 cm arayla sivri uçları yukarıya gelecek şekilde saksıya konumlandırılmalıdır. Nergis Çiçeği Soğanlarını yerleştirdikten sonra üstünü dikkatlice kapatmalısınız. En çok yapılan hatalardan biri, Nergis Çiçeği Soğanı'nın saksıdaki konumunu ayarlayamamaktan kaynaklanıyor. Bulunduğunuz iklim eğer ılıman bir iklimse Nergis Çiçeği​​​​​​​ Soğanı'nın saksının yukarı kısmına ekebilirsiniz. Eğer karasal iklimdeyseniz ve çok sert donlara maruz kalıyorsanız, saksının biraz daha derinine ekmeniz, Nergis Çiçeği​​​​​​​ Soğanı'nın gelişimi açısından önemli rol oynayacak ve dondan etkilenmeyecektir. Buraya dikkat edelim.

5. Son olarak, ektiğimiz Nergis Çiçeği​​​​​​​ Soğanı​​​​​​​ları'nın  çimlenmesi için 1-2 ay soğuk bir yerde bırakılması gerekiyor. Balkon, teras, bahçe gibi yerler uygun olabilir. Direkt olarak içerde oda sıcaklığında çimlenemez. Mutlaka soğuk alması gerekiyor. Soğuğa maruz kalmazsa %90 çimlenmeyecektir.

Eğer bahçede ekmeye karar verdiyseniz: Yukarda belirttiğimiz toprak çeşitlerinden, bahçenizde uygun bir alan seçip yine Nergis Çiçeği​​​​​​​ Soğanı​​​​​​​'nın gövdesini bulunduğunuz iklime bağlı olarak ekiminizi yapabilirsiniz.

Gelin, şimdi size soğanlarınız çiçek açtıktan sonra rutin bakımı nasıl olmalıdır onu anlatalım.


                                                                                Görsel: Pexels

Nergis Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Nergis Çiçeğisoğuk mevsimlerde eylül ayından ocak ayına kadar dikim yapılmalıdır. Şubat-Mart ayında çiçeklenmeye başlar. İyi bakıldığı bakıldığı takdirde 20-25 cm aralığında büyüme gösterir. Uzun ömürlü sık ve otsu bitkidir. Uzun yıllar çoğalarak çiçek vermeye devam eder.

Bulunması gereken ortam: Nergis Çiçeği, serin havaları sever. Ekimini yapıp, konumlandırdığınız alanın serin olduğundan emin olun. Balkon, bahçe ve terasınıza güvenle konumlandırıp, yetiştirebilirsiniz. Yarı aydınlık ortamlar Nergis Çiçeği için yeterli olacaktır. Çiçek açtıktan sonra ılık bir yere konumlandırabilirsiniz, buraya dikkat.

Toprak ve Saksı Seçimi: Nergis Çiçeği, toprak ayırt eder. Mineralli ve vitaminli topraklara bayılır. Cocopeat ve perlit karışımı ya da humuslu, kumlu (su tutmayan) topraktan yana yapmanız Nergis Çiçeği'nin gelişiminde önemli rol oynayacaktır. Toprak steril olmalıdırherhangi yabani ot, larva vs. içermemelidir. Bu sayede gelişimini 4 mevsim boyunca pürüzsüz bir şekilde gösterecektir. Nergis Çiçeği'nin saksısının altı muhakkak delikli olmalıdır. Geniş olmayan bir saksı seçimi yapmanızı öneriyoruz. 1 parmak boyunca kökten pay bırakılıp, saksıya öyle ekilmelidir.

Sulama: En dikkat edilmesi gereken husus, Nergis Çiçeği'nde sulamada aşırıya kaçınılmamalıdır. Bulunduğunuz bölgenin hava şartlarına göre, elle toprağa temas ederek çiçeğin su ihtiyacını ölçmelisiniz. Haftada en az 2 kere su verilmesini öneriyoruz fakat aşırıya kaçınılması durumunda Nergis Çiçeği'nin soğanları çürüyecek ve maalesef solmasına neden olacaktır. Dikkat!

Dayanıklılık: -30 Dereceye kadar don olaylarına dayanıklılık gösterebilen bir bitki türüdür.


                                                                               Görsel: Pexels

İşte bu kadar! Umuyoruz bu detaylı bakım yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. 

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.

Eğer sizde bu güzel Nergis Çiçeği Soğanı'na sahip olmak isterseniz BURAYA tıklayarak  EN UYGUN FİYATLA siparişi verebilir, FideButik'in ayrıcalıklı dünyasına sizde katılabilirsiniz. Ayrıca siz bitki severler için 7/24 satış sonrası desteğimiz ile sorun ve görüşlerinizi bize bildirebilirsiniz..

Paylaş:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası