kastamonu üniversitesi uzaktan eğitim yüksek lisans ücretleri / Kastamonu Üniversitesi | seafoodplus.info

Kastamonu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Ücretleri

kastamonu üniversitesi uzaktan eğitim yüksek lisans ücretleri

Kastamonu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi KUZEM Kastamonu

KUZEM'E GİTMEK İÇİN TIKLAYIN: 

yılında kurulan Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi üniversitemiz Önlisans ve Lisans Programlarında;

  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II
  • Türk Dili-I
  • Türk Dili-II
  • Yabancı Dil-I
  • Yabancı Dil-II

derslerini elektronik iletişim teknolojilerine dayalı olarak yürütülmesini ve koordinasyonunu gerçekleştirmektedir.

Bununla birlikte merkezimiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü ile ortaklaşa Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programları yürütmektedir. Güncel programlara web sitemizde ilgili linkten ulaşılabilir.

Bünyesinde Uzaktan Eğitim faaliyetlerini yürütebilmek için 1 adet interaktif yazı tahtası bulunduran toplam 5 adet, öğretim elemanlarının derslerini yürütebilmelerini sağlayan stüdyo ve 1 adet içerik geliştirme laboratuvarı bulunmaktadır.

Merkezimizde 3 adet idari personelimiz bulunmaktadır. Uzaktan Eğitimle geçekleştirilen derslerde kısmi zamanlı öğrenciler hizmetlerin aksamadan sürdürülmesi amacıyla destek personeli olarak çalışmaktadır.

MİSYONUMUZ

Kastamonu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin Misyonu bilimsel bilgi ve teknolojik amaçlar doğrultusunda aşağıdaki gibi oluşturulmuştur:

a) Üniversitede yürütülmekte olan uzaktan eğitim faaliyetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesini temin etmek.

b) Uzaktan eğitim ile ilgili araştırma-geliştirme ve uygulama çalışmaları yapmak.

c) Kurum ve kuruluşların uzaktan eğitim ihtiyaç ve isteklerine yardımcı olmak.

ç) Önlisans, lisans, lisansüstü ve yetişkin eğitiminde e-öğrenme temelli ders ve programları geliştirmek ve Üniversitede verilmekte olan dersleri e-öğrenme ile desteklemek.

d) Üniversite bünyesinde e-öğrenme yoluyla verilecek olan sertifika programlarının açılması, yürütülmesi ve koordinasyonunu sağlamak.

e) Kamu ve özel sektör kurumlarının eğitim programlarının e-öğrenmeye uyarlanması ve uzaktan eğitim sistemlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak.

f) Bilgi birikimini ilgili kurum ve kuruluşlara aktarmak, yayınlar yapmak.

VİZYONUMUZ

Kastamonu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin Vizyonu çağın eğitim sistemine geçiş yapmayı temel ilke edinerek aşağıdaki gibi oluşturulmuştur:

a) Uzaktan eğitim konularında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak.

b) Üniversite tarafından uzaktan eğitim yoluyla yürütülmekte olan diploma ve sertifika programlarının standartlarını belirlemek, ders içeriklerini hazırlamak, paydaşlara gerekli eğitimleri vermek, öğretim yönetim sistemi ve sunucu altyapılarını hazırlamak.

c) Üniversitede ve üniversite dışında yürütülen projelerde ihtiyaç duyulan yazılım, otomasyonları ve ders içeriklerini gerçekleştirmek, akreditasyonları yapmak, bu konularda danışmanlık yapmak ve gerekli koordinasyonu sağlamak.

ç) Bilgi toplumuna geçiş sürecinde Türkiye’nin kalkınmasına ve gelişmesine yardımcı nitelikteki eğitimlerin e-öğrenme vasıtasıyla yaygınlaştırılması için bilimsel ve teknolojik araştırmaları yapmak veya önermek.

d) Uzaktan eğitim ile ilgili araştırma ve uygulamalarda yerli ve yabancı kuruluşlarla işbirliği yapmak.

e) Eğitim öğretim imkânlarının paylaşımlarını sağlayarak Üniversite içinde, üniversiteler arasında, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde akademik etkileşimi ve yardımlaşmayı kolaylaştırmak, bu amaçla kurum ve kuruluşların uzaktan eğitim ihtiyaç ve desteklerine yardımcı olmak, ön lisans, lisans, lisansüstü, doktora ve yetişkin eğitiminde e-öğrenme temelli ders ve programları geliştirmek ve üniversitede verilmekte olan dersleri e-öğrenme ile desteklemek.

Kaynak:

Burak Yumukoğlu
İlgili Konular :#kuzem , #kastamonuüniversitesi ,

İlgili Haberler

Tezsiz yüksek lisans ücretleri bölüm ve üniversitelere göre çeşitlilik gösteriyor. Akademisyenlik yolunda ilerlemek istemeyenler tezsiz yüksek lisans ile iş hayatında terfi alabiliyor. Aynı zamanda ALES şartının aranmaması ve birçok üniversitenin uzak eğitim ile tezsiz yüksek lisans imkanı sunması tercih edilme oranlarını arttırıyor.

Tezsiz yüksek lisans başvuru tarihleri üniversiteler tarafından açıklanıyor. Genellikle güz dönemi için Ağustos – Eylül aylarında tarihler üniversitelerin web sitelerinden bildiriliyor. Siz de tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorsanız aşağıdaki üniversite ve ücretlerini inceleyebilirsiniz. Bölüm, üniversite ve tezsiz yüksek lisans ücretleri kıyaslaması yaparak en doğru yükseköğretim kurumu bulunabilir. 

En Ucuz Tezsiz Yüksek Lisans Ücretleri

Yüksek lisans yapmak için iki farklı yol vardır. Tezli yüksek lisans için öğrencilerin tez yazması ve ALES puanının olması en önemli farkları oluşturur. Tezsiz yüksek lisans eğitiminde ise öğrencilerin yılsonunda proje ödevini teslim etmesi gerekir ve ALES puanı istenmez.

Tezsiz yüksek lisans ücretleri tezli yüksek lisansa göre daha uygundur. Ayrıca üniversitelerin uzaktan eğitim yüksek lisans sunması da iş, şehir vb. engellere takılan kişiler için büyük bir avantaj oluşturmaktadır. En ucuz tezsiz yüksek lisans ücretleri genellikle devlet üniversitelerindedir. Ancak vakıf üniversiteleri de öğrencilere uygun fiyatlı yüksek lisans imkanı da sunmaktadır.

Devlet Üniversiteleri Tezsiz Yüksek Lisans Ücretleri

Devlet üniversiteleri tezsiz yüksek lisans için fiziki katılım veya online eğitim imkanı sunuyor. Ancak kontenjanların sınırlı olması nedeniyle kısa sürede katılım sağlanıyor. Bu nedenle devlet üniversitelerinde tezsiz yüksek lisans düşünüyorsanız başvuru tarihlerini yakından takip etmeniz gerekiyor.

Devlet üniversiteleri tezsiz yüksek lisans ücretleri TL’ye kadar yükselebilir. Aşağıda devlet üniversiteleri tezsiz yüksek lisans ücretleri ve bölümlerini inceleyebilirsiniz.

Adnan Menderes Üniversitesi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tezli, tezsiz ve doktora eğitimleri ile geniş bir kontenjan olanağı sunuyor. Aynı zamanda Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri enstitüleri ile birçok bölüm için en ucuz tezsiz yüksek lisans imkanı da bulunuyor.

İş Sağlığı Ve Güvenliği TL
Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi TL
Turizm İşletmeciliği TL
Farmakoloji ve Toksikoloji TL
İş Sağlığı Hemşireliği Ve Yara Bakımı Hemşireliği TL
Sağlık Turizmi TL
Spor Yönetim Bilimleri TL
Ekonomi, Finans Ve Bankacılık TL

Adnan Menderes Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri ve bölümlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi sadece bir bölüm için uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans imkanı tanıyor. En az iki en fazla ise üç yarıyıl eğitim ile lisans mezunları bu üniversiteyi tercih edebilir.

İş Sağlığı Ve Güvenliği TL

İbrahim Çeçen Üniversitesi tezsiz uzaktan eğitim ile ilgili başvuru koşullarına göz atmak için tıklayınız.

Akdeniz Üniversitesi

Antalya’da bulunan Akdeniz Üniversitesi, tezsiz uzaktan yüksek lisans eğitimi vermektedir. Yönetim ve Siyaset, Tarım Ekonomisi üzere iki farklı alanda öğrenciler eğitim alabilir.

Yönetim ve Siyaset TL
Tarım Ekonomisi TL

Akdeniz Üniversitesi uzaktan yüksek lisans ücretleri ve başvuru koşullarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Amasya Üniversitesi

En ucuz uzaktan yüksek lisans ücreti ile dikkat çeken yükseköğretim kurumlarından bir diğeri ise Amasya Üniversitesi’dir. Kredi başına ücretlendirme yapılan Amasya Üniversitesi’nde her dönem için de TL materyal ücreti alınmaktadır. Devlet üniversitesi olması nedeniyle birçok üniversiteye göre yüksek lisans fiyatları daha uygun.

Yenilenebilir Enerji ve Uygulamaları TL
Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi TL
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri TL
Sınıf Öğretmenliği TL

Amasya Üniversitesi uzaktan yüksek lisans ile ilgili ayrıntılı bilgilere göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi

Anadolu Üniversitesi en fazla program seçeneği sunan yükseköğretim kurumları arasında yer alıyor. Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Eğitim Bilimleri ile ilgili yüksek lisans programlarının birçoğunu Anadolu Üniversitesi’nde bulabilirsiniz. Ders saatine göre belirlenen ödemelerde en az 10 dersin alınması gerekiyor.

Bankacılık ve Finans TL
Pazarlama Yönetimi TL
Lojistik Yönetimi TL
Türk Dili ve Edebiyatı TL
Erken Çocuklukta Otizm Spektrum Bozukluğu TL
Eğitim Yönetimi TL
Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Programı TL
Kimya TL

Anadolu Üniversitesi uzaktan yüksek lisans bölümlerini incelemek ve başvuru tarihlerini incelemek için buraya tıklayınız.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi

Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türkiye’nin en yeni devlet üniversiteleri arasında yer alıyor. Birçok üniversiteye oranla tezsiz yüksek lisans için çok daha fazla bölüm seçme imkanı sunuyor. Dersler uzaktan eğitim ile yapılıyor ve ücretler dönem başında ödeniyor.

Alevi Bektaşi Kültürü TL
İnsan Kaynakları Yönetimi TL
Kamu Yönetimi TL
Yeni Medya TL
Halkla İlişkiler Ve Tanıtım TL
Radyo, Sinema ve Televizyon TL
İslam Tarihi ve Sanatları TL
Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği TL

Ankara Üniversitesi

Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans eğitimi için Ankara Üniversitesi’ni de tercih edebilirsiniz. Yüksek lisans eğitimini tamamlamak için en az on dersten başarılı olmanız gerekiyor. Uzaktan eğitim yüksek lisans için tez istenmezken dönemlik TL materyal ücreti bulunuyor.

Enformatik             Her bir kredi için TL
İnsan İlişkileriHer bir kredi için TL
 GazetecilikHer bir kredi için TL
Sosyal HizmetHer bir kredi için TL

Ankara Üniversitesi uzaktan eğitim yüksek lisans ücretleri ve bölümlerine erişim sağlamak için tıklayınız.

Atatürk Üniversitesi

Erzurum Atatürk Üniversitesi tezsiz uzaktan eğitim ile yüksek lisans eğitimi veren üniversiteler arasında yer alıyor. En ucuz uzaktan yüksek lisans arayışındaysanız Atatürk Üniversitesi iyi bir tercih olabilir. Yirmi beş kişi kayıt yaptırdığında dersler başlıyor. Başvuru tarihleri ise ATAUZEM tarafından açıklanmaktadır.

Sağlık Yönetimi TL
Güvenlik ve Adli Bilimler TL
İşletme TL
İşletme (İngilizce) TL
Yöneticiler İçin İşletme TL
E &#; MBA TL
İş Sağlığı Ve Güvenliği TL

Atatürk Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için buraya tıklayınız.

Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi, ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans eğitimi sunmaktadır. Ancak tezsiz yüksek lisans için de ALES şartı aranıyor. Buna göre adayların ALES, TOEFL, GRE, IELTS gibi sınavlardan en az %50 civarında puan / skor alması gerekmektedir.

Aynı zamanda iki adet referans mektubu da isteniyor. Boğaziçi Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri için ise üniversite ile iletişime geçilmelidir. Otomotiv mühendisliği, yazılım mühendisliği, finans mühendisliği, sınıf öğretmenliği ve Executive MBA gibi farklı bölümlerde tezsiz yüksek lisans yapılabilir.

Boğaziçi Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri ve bölümleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye erişmek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Celâl Bayar Üniversitesi

Manisa Celâl Bayar Üniversitesi, en ucuz yüksek lisans eğitimi alabileceğiniz yükseköğretim kurumları arasında yer alıyor. Bölüm sayısı sınırlı olsa da kontenjan sayıları birçok üniversiteye oranla daha yüksek.

Sağlık Hizmetlerinde İletişimKredi Saat Ücreti TL
Maliyeİki yarıyıl için toplam: TL
Mühendislik Yönetimiİki yarıyıl için toplam: TL
Kamu Yönetimiİki yarıyıl için toplam: TL

Celal Bayar Üniversitesi uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans ücretleri ile ilgili başvuru koşullarına göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Cumhuriyet Üniversitesi

Sivas’ta eğitim veren Cumhuriyet Üniversitesi, tezli ve tezsiz yüksek lisans eğitiminin haricinde doktora öğrencilerini de kabul ediyor. Eğitim Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri enstitüleri ile birçok bölüm için yüksek lisans öğrencisi kolayca başvuru yapabilir.

Uluslararası Ticaret Ve Lojistik TL
Endüstriyel İlişkiler Ve İnsan Kaynakları TL
Temel İslami Bilimler TL
Ebelik TL
Sağlık Yönetimi TL
İş Sağlığı Ve Güvenliği TL
Eğitim Programları TL

Cumhuriyet Üniversitesi tezsiz ikinci öğretim yüksek lisans başvuru tarihleri ve ücretlerine erişim sağlamak için tıklayınız.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) normal eğitim ve uzaktan eğitim ile tezsiz yüksek lisans avantajı sağlıyor. Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler programıyla yedi farklı bölüm arasından tercih yapılabilir.

Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi TL
Çalışma İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi TL
Maliye TL
Girişimcilik Ve Yenilik Yönetimi TL
Sınıf Eğitimi TL
İşletme Yöneticiliği TL
Eğitim Yönetimi TL

 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans ücretleri ve başvuru koşulları ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Çukurova Üniversitesi

Adana Çukurova Üniversitesi e-MBA ile birçok programda tezsiz yüksek lisans eğitimi veriyor. Çukurova Üniversitesi’nde tezsiz yüksek lisans eğitimi almak istediğinizde ise sadece iki kere okula gelmeniz yeterli oluyor. Sınav, proje, ders katılımı vb. faaliyetler online kanallar üzerinden yürütülüyor.

İşletme ve Teknoloji Yönetimi, Yönetim ve Organizasyon, Muhasebe, Pazarlama (Uzaktan Eğitim)Kredi / Saat Ücreti: TL
İşletme, Yönetim ve Organizasyon, Muhasebe, Pazarlama  Kredi / Saat Ücreti: TL
Sınıf ÖğretmenliğiKredi / Saat Ücreti: TL
EkonomiKredi / Saat Ücreti: TL
Özel HukukKredi / Saat Ücreti: TL
Uluslararası İlişkiler ve Ticaret YönetimiKredi / Saat Ücreti: TL

Çukurova Üniversitesi tezsiz yüksek lisans eğitimi ile ilgili detaylara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Dokuz Eylül Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi çok sayıda bölüm için yüksek lisans eğitimi veriyor. Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin, yıllık TL materyal ücretini ödemesi de gerekmektedir.

Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi TL
Felsefe TL
İnsan Kaynakları TL
Ceza Hukuku TL
Denizcilikte Emniyet Güvenlik ve Çevre Yönetimi TL
Ar-Ge ve İnovasyon Yönetimi TL
Üretim Yönetimi ve Endüstri İşletmeciliği TL
Kadın Çalışmaları TL

Dokuz Eylül Üniversitesi uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans başvuru tarihleri ve koşullarını incelemek için buraya tıklayınız.

Ege Üniversitesi

Türkiye’nin dördüncü üniversitesi olma özelliğini taşıyan Ege Üniversitesi, İzmir’de eğitim veriyor. Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitüleri ile yüksek lisans öğrencileri bu üniversiteyi de tercih edebilir. Tezsiz yüksek lisans eğitimi ikinci öğretim olarak yapılıyor. Uzaktan yüksek lisans ise eğitim programları ve öğretimi bölümü için tercih edilebilir.

Eğitim Programları ve ÖğretimKredi / Saat Başına Ücret: TL
Rehberlik ve Psikolojik DanışmanlıkKredi / Saat Başına Ücret: TL
İşletmeKredi / Saat Başına Ücret: TL
Aile DanışmanlığıKredi / Saat Başına Ücret: TL
Finansal EkonomiKredi / Saat Başına Ücret: TL
Uluslararası İlişkiler ve Siyaset BilimiKredi / Saat Başına Ücret: TL
Sosyal Medya ve Dijital İletişimKredi / Saat Başına Ücret: TL
Sağlık YönetimiKredi / Saat Başına Ücret: TL

Ege Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri ve ilgili duyuruları yakından incelemek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Erciyes Üniversitesi

Kayseri Erciyes Üniversitesi, en ucuz tezsiz yüksek lisans ücretleri ile sık sık tercih ediliyor. Tezsiz yüksek lisans eğitiminde ikinci öğretim dersleri yapılıyor. Ancak kontenjanı dolmayan bölümlerle ilgili ders iptali gerçekleşebiliyor. Birçok tezsiz yüksek lisans bölümü için yazılı veya sözlü mülakat yapılmıyor.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım TL
İşletme TL
Özel Hukuk TL
Sağlık Yönetimi TL
Sağlık Hukuku TL
Kamu Hukuku TL

Erciyes Üniversitesi’nin yüksek lisans ücretlerini incelemek için bu sayfaya tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz.

Fırat Üniversitesi

Elazığ Fırat Üniversitesi, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans olmak üzere iki farklı yöntemle eğitim veriyor. Eğitim Yönetimi, Eğitim Teknolojisi, Eğitim Programları ve Yönetimi bölümleri uzaktan yüksek lisans için tercih edilebilir. Diğer bölümler ikinci öğretim yüksek lisans ile eğitim veriyor.

Matematik Eğitimi TL
İş Sağlığı Ve Güvenliği TL
Afet ve Kriz Yönetimi TL
Eğitim Yönetimi (İ.Ö) TL
Eğitim Programları ve Yönetimi (İ.Ö) TL
Sağlık Yönetimi TL
Eğitim Programları ve Yönetimi (Uzaktan Eğitim) TL
Eğitim Yönetimi (uzaktan eğitim) TL
Eğitim Teknolojisi TL

Fırat Üniversitesi yüksek lisans başvuru tarihlerini takip etmek ve koşulları incelemek için bu sayfaya tıklayabilirsiniz.

Gazi Üniversitesi

Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer alan Gazi Üniversitesi, Ankara’da eğitim veriyor. Gazi Üniversitesi yüksek lisans ücretleri her bir ders için aynı olarak duyuruldu. Buna göre tezsiz yüksek lisans öğrencileri 3 kredi / 1 ders için TL ödemek zorundadır.

Sınıf Öğretmenliği
Eğitimde Ölçme Ve Değerlendirme
Drama Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Denetimi

Gazi Üniversitesi tezsiz yüksek lisans koşullarını incelemek için tıklayınız.

Gaziantep Üniversitesi

Gaziantep Üniversitesi en ucuz tezsiz yüksek lisans eğitimi alabileceğiniz üniversiteler arasında yer alıyor. Ayrıca birçok yükseköğretim kurumuna göre daha fazla bölüm imkanı da tanımaktadır. Ödemeler, dönem başında iki eşit taksitte yapılabiliyor.

Mühendislik Ve Teknoloji Yönetimi (İ.Ö) TL
Mühendislik Ve Teknoloji Yönetimi (uzaktan eğitim) TL
Yönetim Bilişim Sistemleri TL
İşletme TL
Medya ve İletişim Sistemleri TL
Sosyoloji TL

Gaziantep Üniversitesi yüksek lisans ile ilgili ayrıntılı bilgilere erişim sağlamak için tıklayınız.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, en ucuz tezsiz yüksek lisans ücretleri ile dikkat çeken üniversiteler arasında yer alıyor. Ücretler, iki dönemin başında iki eşit taksitte ödenebilir. Aynı zamanda öğrencilerin TL materyal ücretini de ödemesi gerekiyor. Başvurularda ALES ve dil puanı şartı aranmıyor.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Matematik Eğitimi, Fen Bilgisi Eğitimi, Sınıf Eğitimi (uzaktan eğitim) TL
Eğitim Yönetimi (uzaktan eğitim)                        TL

Gaziosmanpaşa Üniversitesi tezsiz yüksek lisans başvuru koşulları ve ilanlarını takip etmek için tıklayınız.

Hacettepe Üniversitesi

Türkiye’nin en iyi yükseköğretim kurumları arasında bulunan Hacettepe Üniversitesi, tezsiz yüksek lisans için de çok sayıda bölüm seçme imkanı sunuyor. Hacettepe Üniversitesi, tezsiz yüksek lisans ücretleri kredi başına fiyatlandırılıyor. Birçok üniversiteye göre fiyatları daha yüksek.

Sağlık Ekonomisi ve Farmakoekonomi (Uzaktan EğitimKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL
Bilişim HukukuKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL
PazarlamaKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL
Finansal EkonomiKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL
Siyaset BilimiKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL
MaliyeKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL
Türk İşaret Dili Çalışmaları ve UygulamalarıKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL
İnsan Kaynakları YönetimiKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL

Hacettepe Üniversitesi tezsiz yüksek lisans başvuru şartlarına yakından göz atmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Kafkas Üniversitesi

Kars Kafkas Üniversitesi iki bölüm için tezsiz yüksek lisans eğitimi veriyor. Yüksek lisans eğitimleri ikinci öğretim şekli ile gerçekleştiriliyor.

İnsan Kaynakları Yönetimi TL
İşletme TL

Kafkas Üniversitesi yüksek lisans duyurularını takip etmek için tıklayınız.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Ucuz tezsiz yüksek lisans eğitimi arayışındaysanız Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ni de tercih edebilirsiniz. Yüksek lisans eğitimleri, uzaktan veya ikinci öğretim olarak yapılıyor. Ödemeler, iki eşit taksitte yapılabilir.

Sağlık Yönetimi (u.e) TL
Sağlık Kurumları İşletmeciliği TL
İktisat TL
Kamu Yönetimi TL
Eğitim Bilimleri TL

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin tezsiz yüksek lisans ücretlerini incelemek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Kastamonu Üniversitesi

Kastamonu Üniversitesi, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim yüksek lisans imkanı sunan yükseköğretim kurumları arasında bulunuyor. İki eşit taksitte ödeme yapılırken dersten kalan öğrencilerin aynı dersi alabilmesi için TL daha fazla ödemesi gerekiyor.

İş Sağlığı Ve Güvenliği TL
Mühendislik Yönetimi TL

Kastamonu Üniversitesi tezsiz yüksek lisans bölümleri ve ders içeriklerini incelemek için tıklayınız.

Karadeniz Teknik Üniversitesi

yılında eğitime başlayan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Karadeniz’in ilk üniversitesi olma özelliğini taşıyor. Tezsiz yüksek lisans eğitimleri ise ikinci öğretim veya online olarak yapılıyor.

Kamu Yönetimi TL
İşletme TL
İş Sağlığı ve Güvenliği TL
ve Yenilik Yönetimi TL
Eğitim Teknolojileri TL

Karadeniz Teknik Üniversitesi yüksek lisans bölümlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kırıkkale Üniversitesi

yılında eğitim hayatına başlayan Kırıkkale Üniversitesi, on iki fakülte, bir meslek yüksekokulu ve üç enstitü ile hizmet veriyor. Tezsiz yüksek lisans ücretleri, iki eşit taksit halinde ödenirken yılsonunda da dönem projesi için ödeme yapılması gerekiyor.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İşletme, Sosyoloji, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği, Felsefe, Türk Dili Ve Edebiyatı, Türkçe Öğretmenliği, Özel Hukuk, Kamu Yönetimi, Kamu Hukuku, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Eğitim Yönetimi TL                                   

Kırıkkale Üniversitesi tezsiz yüksek lisans eğitimi ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Marmara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi yükseköğretim kurumları arasında yer alan ve köklü geçmişiyle ön plana çıkan üniversitelerden biri. Tezsiz yüksek lisans için ALES ve yabancı dil puanı istemiyor. Başvurular ise akademik not ortalamasına göre sıralanıyor.

Mühendislik Yönetimi TL
İş Güvenliği TL
Siber Güvenlik TL
Sürdürülebilir Büyüme ve Kalite Yönetimi TL
Finansal Piyasalar ve Yatırım Yönetimi TL
İnovasyon ve Girişimcilik Ekonomisi TL

Marmara Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretlerini incelemek için tıklayınız.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, uzaktan eğitim ve ikinci öğretim olarak yüksek lisans eğitimi veriyor. Ödemeler, eğitim başlangıcı öncesinde yapılırken bazı bölümler için TL materyal ücreti de isteniyor.

Siyaset Bilimi ve Kamu YönetimiKredi Başı Öğrenim Ücreti: TL
Evde Hasta Bakım HemşireliğiKredi Başı Öğrenim Ücreti: TL
BiyolojiKredi Başı Öğrenim Ücreti: TL
İşletme ve Endüstri İlişkileri (Disiplinlerarası)Kredi Başı Öğrenim Ücreti: TL
İktisatKredi Başı Öğrenim Ücreti: TL
Evlilik ve Aile DanışmanlığıKredi Başı Öğrenim Ücreti: TL
Veri BilimiKredi Başı Öğrenim Ücreti: TL

OMÜ yüksek lisans başvuru tarihleri, başvuru koşulları ve yüksek lisans ücretlerini yakından incelemek için tıklayınız.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kuruluşundan bu yana Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında ilk beş sırada yer alıyor. Ankara’da eğitim veren ODTÜ’nün tezsiz yüksek lisans ücretlerini aşağıda inceleyebilirsiniz. ODTÜ, tezsiz yüksek lisans eğitimini ikinci öğretim veya normal eğitim olarak veriyor.

Yazılım MühendisliğiKredi Başına Ücret: TL
Bilgisayar Mühendisliği Kredi Başına Ücret: TL
Yöneticiler İçin İşletmecilikKredi Başına Ücret: TL
Yazılım YönetimiKredi Başına Ücret: TL
Medya ve Kültürel ÇalışmalarKredi Başına Ücret: TL

ODTÜ yüksek lisans programlarını yakından incelemek için tıklayınız.

Sakarya Üniversitesi

Tezsiz yüksek lisansı uzaktan eğitim ve ikinci öğretim olarak veren üniversitelerden biri de Sakarya Üniversitesi’dir. Başvurularda sadece lisans mezunları kabul edilirken ALES puanı istenmiyor.

 T.C. Tarihi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Siyaset Bilimi, Kentsel Dönüşüm, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Mahalli İdareler ve Şehircilik, İslam Ekonomisi ve Finansı TL

Sakarya Üniversitesi yüksek lisans öğrenim ücretlerini incelemek için tıklayınız.

Selçuk Üniversitesi

Konya Selçuk Üniversitesi, uygun fiyata tezsiz yüksek lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumları listesinde yer alıyor. Ödemeler ise üç eşit taksitte yapılırken öğrencilere ekonomik kolaylık da sağlanıyor.

İşletme TL
Biyoekonomi TL
İş Sağlığı ve Güvenliği TL

Selçuk Üniversitesi’nin tezsiz yüksek lisans bölümlerini ve ücretlerine yakından göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Süleyman Demirel Üniversitesi

Süleyman Demirel Üniversitesi, uzun yıllardır Isparta’da eğitim veriyor. Lisans mezunları için birçok bölümde tezsiz yüksek lisans eğitimi sağlarken ücretlerini de makul seviyelerde tutmaktadır. Ucuz tezsiz yüksek lisans eğitimi arıyorsanız SDÜ’yü tercih edebilirsiniz.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi/Eğitim Teknolojileri TL
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Tezsiz Yüksek Lisans TL
İşletme Yöneticiliği TL
Bankacılık ve Finans TL

SDÜ tezsiz yüksek lisans bölümleri, ücretleri ve başvuru koşullarını bu sayfaya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Trakya Üniversitesi

Trakya Üniversitesi, Edirne’de on üç fakülte ve üç enstitü ile eğitim vermeye devam ediyor. Tezsiz yüksek lisans öğrencileri için ise genelde ikinci öğretim ile eğitim verirken bazı bölümlerde uzaktan eğitim de bulunuyor.

Eğitim Yönetimi TL
İktisat TL
Yönetim ve Organizasyon TL
İşletme TL
Üretim Yönetimi ve Pazarlama TL
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği TL
Finansal Karar Teknikleri ve Aktüerya TL

Trakya Üniversitesi yüksek lisans bölümlerini incelemek ve başvuru tarihlerini takip etmek için tıklayınız.

Yıldız Teknik Üniversitesi

Türkiye’nin en köklü üniversiteleri arasında yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi, tezli ve tezsiz yüksek lisans eğitimi veriyor. Tezsiz yüksek lisans eğitimleri genellikle ikinci öğretim olarak yapılıyor. Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans imkanı da bulunuyor.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği TL
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği TL
Yapı İşletmesi TL
Fen Bilgisi Eğitimi TL
İşletme Yönetimi TL
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık TL
İnsan Kaynakları Yönetimi TL
Sınıf Öğretmenliği TL

Yıldız Teknik Üniversitesi yüksek lisans eğitimi ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Özel Üniversite Tezsiz Yüksek Lisans Ücretleri

Özel üniversite tezsiz yüksek lisans ücretleri devlete bağlı üniversitelere oranla daha yüksektir. Ancak kontenjan sayıları ve bölüm çeşitliliği daha fazladır. Neredeyse her özel üniversitede kendiniz için en uygun bölümü bulabilirsiniz.

Özel üniversitelerde tezsiz yüksek lisans genellikle uzaktan eğitim ile yapılır. Ancak normal eğitim ve ikinci öğretimi uygulayan üniversiteler de bulunuyor. Aşağıda özel üniversite tezsiz yüksek lisans ücretleri ve bölümlerine göz atabilirsiniz.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, üç farklı enstitü ile tezsiz yüksek lisans imkanı sunuyor. Ancak birçok üniversiteye oranla kontenjan sayıları daha düşük. Bu nedenle bu üniversitede yüksek lisans almayı düşünüyorsanız başvuru tarihlerini yakından takip etmelisiniz.

İlaç Endüstrisinde Yönetim TL
Sağlık Yönetimi TL
Sporcu Beslenmesi TL

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi tezsiz ve tezli yüksek lisans ücretlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Atılım Üniversitesi

Ankara’da hizmet veren Atılım Üniversitesi, tezsiz ve tezli yüksek lisans ücretini aynı seviyede tutan sayılı üniversitelerden biri. Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitüleri ile yüksek lisans eğitimi sunuyor.

Uygulamalı İktisat, İşletme, Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Tünelcilik ve Yeraltı Yapıları, Matematik, Mekatronik Mühendisliği, Çeviri Bilim, Sağlık Yönetimi, Avrupa Birliği, Bankacılık ve Finans, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Özel Hukuk, Kimya Mühendisliği, Matematik, Turizm İşletmeciliği      TL  

Atılım Üniversitesi yüksek lisans bölümlerini incelemek için buraya tıklayınız.

Bahçeşehir Üniversitesi

Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul / Beşiktaş’ta eğitim hizmeti veriyor. Ayrıca farklı semtlerde de yerleşkeleri bulunuyor. Bahçeşehir üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri tüm bölümler için farklılık gösteriyor. Aşağıda örnekleri inceleyebilirsiniz.

Bahçeşehir Üniversitesi yüksek lisans ücretlerini incelemek ve başvuru koşullarına göz atmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Başkent Üniversitesi

Başkent Üniversitesi tezsiz yüksek lisans eğitimini online gerçekleştiriliyor. Uzaktan eğitim tezsiz  yüksek lisans eğitimi için bazı bölümlerde yabancı dil puanı aranıyor. Yabancı dil puanının istenmediği bölümlerde ise genel ortalamaya göre sıralama yapılıyor.

Tezsiz Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans BölümleriKredi Başına TL

Başkent Üniversitesi yüksek lisans bölümlerini incelemek ve başvuru tarihlerini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Beykent Üniversitesi

Beykent Üniversitesi birçok özel üniversiteye göre ucuz tezsiz yüksek lisans imkanı sunuyor. Ödemeler, üç eşit taksitte yapılırken Beykent Üniversitesi mezunları %50 indirim avantajından yararlanabiliyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği TL
 Diğer tezsiz yüksek lisans bölümleri TL

Beykent Üniversitesi tezsiz ve tezli yüksek lisans ücretlerine erişmek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Doğuş Üniversitesi

yılında Ümraniye / İstanbul’da eğitim vermeye başlayan Doğuş Üniversitesi, en kalabalık üniversiteler arasında yer alıyor. Aşağıda yer alan tezsiz yüksek lisans ücretleri, üç dönemlik toplam tutarı belirtiyor.

Klinik Psikoloji TL
Diğer tezsiz yüksek lisans bölümleri TL

Doğuş Üniversitesi yüksek lisans ücretlerine ulaşmak için tıklayınız.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep’te yılından beri eğitim hizmeti veriyor. Yedi fakülte ve iki enstitü ile hizmet veren üniversite, birçok bölüm için tezsiz yüksek lisans imkanı sunuyor.

Klinik Psikoloji TL
Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık TL
İnşaat Mühendisliği  TL
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme  TL
İç Mimarlık ve Çevre Tasarım  TL

Hasan Kalyoncu Üniversitesi tezsiz ve tezli yüksek lisans ücretleri ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

Ankara’da bulunan İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi olma özelliğini taşıyor. yılında eğitime başlayan Bilkent Üniversitesi, kurulduğu günden günümüze kadar en iyi üniversiteler arasında yer almaktadır.

0 Kredili ve 1 Kredili Dersler TL
2 Kredili Dersler TL
3 Kredili Dersler TL
4 Kredili Dersler TL
5 Kredili Dersler TL
6 Kredili Dersler TL

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ile ilgili duyuruları takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

İstanbul Gelişim Üniversitesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi tezli ve tezsiz yüksek lisans eğitimi için kontenjan sayısını fazla tutuyor. Aynı zamanda tezli ve tezsiz yüksek lisans arasında geçiş imkanı da sağlamaktadır. Bazı bölümlerde İngilizce eğitim de veriliyor.

Mimarlık TL
Psikoloji TL
Çocuk Gelişimi TL
Beslenme Ve Diyetetik TL
Klinik Psikoloji TL
Uçak Mühendisliği TL

İstanbul Gelişim Üniversitesi yüksek lisans ücretlerini incelemek ve duyurulara göz atmak için buraya tıklayınız.

İstanbul Okan Üniversitesi

İstanbul Okan Üniversitesi, on fakülte ve eğitim enstitüsü ile eğitim hizmeti veriyor. Yirmi yılı aşkın süredir eğitim veren Okan Üniversitesi, çok sayıda bölüm için hem tezli hem de tezsiz yüksek lisans imkanı tanıyor.

Girişimcilik, Bankacılık ve Finans, Lojistik Yönetimi, Kentsel Dönüşüm, Patlayıcı Mühendisliği, Müzik, Pazarlama, Spor Yönetimi, Toplumsal ve Kültürel Çalışmalar, Satış Pazarlama, Sinema ve Televizyon, İş Sağlığı ve Güvenliği         TL
Özel Hukuk        TL
Klinik Psikoloji         TL

İstanbul Okan Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri ve başvuru koşullarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

İstanbul Ticaret Üniversitesi

yılında kurulan İstanbul Ticaret Üniversitesi, iki farklı yerleşkesinde eğitim vermektedir. Ticaret ve iş ağırlıklı bölümleri ile her yıl çok sayıda öğrenciyi kabul etmektedir. İstanbul Ticaret Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretlerini aşağıda inceleyebilirsiniz:

 Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İşletme, İşletme (ing.), Küresel Pazarlama ve Marka Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret (ing.), Kamu Hukuku, Özel Hukuk, Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği Hukuku, Uygulamalı Psikoloji,      TL
Diğer tezsiz yüksek lisans programları      TL

İstanbul Ticaret Üniversitesi yüksek lisans ücretleri ve indirim oranlarını görmek için tıklayınız.

İzmir Ekonomi Üniversitesi

yılında kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesidir. Ekonomi ve matematik ağırlıklı bölümlerinde İngilizce ve Türkçe eğitim verilir. Ancak birçok bölümde eğitim dili İngilizcedir.

Bilgisayar Mühendisliği TL
Yöneticiler İçin İşletme TL
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler TL
Kamu Hukuku TL
Finans Ekonomisi TL
Marka İletişimi TL

İzmir Ekonomi Üniversitesi tezsiz yüksek lisans bölümleri ve ücretlerini yakından incelemek için tıklayınız.

Kadir Has Üniversitesi

Kadir Has Üniversitesi, İstanbul’da eğitim veriyor. Beş fakülte, iki enstitü ve üç yüksekokul ile binlerce öğrenciye eğitim veren Kadir Has Üniversitesi yılında açılmıştır.

 Psikoloji TL
Diğer tezsiz yüksek lisans bölümleri TL

Kadir Has Üniversitesi tezsiz yüksek lisans programlarını incelemek ve başvuru tarihlerine göz atmak için tıklayınız.

Koç Üniversitesi

Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversiteleri arasında kabul edilen Koç Üniversitesi, güçlü bir akademik kadroya sahip. Koç Üniversitesi, yüksek öğrenim ücretlerine rağmen her yıl kontenjan sayısını dolduruyor. Bu nedenle tezsiz yüksek lisans başvuru tarihlerini yakından takip etmelisiniz.

Elektrik – Elektronik Mühendisliği TL
Küresel Sağlık TL
Siber Güvenlik TL

Koç Üniversitesi tüm tezsiz yüksek lisans bölümleri ve ücretleri ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

KTO Karatay Üniversitesi

Konya KTO Karatay Üniversitesi, Konya’nın ilk vakıf üniversitesidir ve yılında kurulmuştur. Konya Ticaret Odası Vakfı tarafından kurulan üniversite ticari ve iş alanlarında bölümleriyle öne çıkmaktadır. KTO Karatay Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretlerini aşağıda inceleyebilirsiniz:

 İnşaat Mühendisliği, Çocuk Gelişimi, İşletme, Mimarlık, Enerji Yönetimi TL

KTO Karatay Üniversitesi tezsiz yüksek lisans bölümleri ile ilgili daha fazla bilgiye erişim sağlamak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Özyeğin Üniversitesi

İstanbul / Çekmeköy’de eğitim veren Özyeğin Üniversitesi, yılında kurulmuştur. Beş fakülte, üç enstitü ve iki yüksekokul ile eğitim hayatına devam etmektedir. Kalabalık öğrenci sayısı gereği tezsiz yüksek lisans bölümleri birçok üniversiteye oranla daha fazla kontenjana sahiptir.

Psikoloji                        TL
Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği                        TL
Yapay Zekâ, Veri Bilimi                        TL
İşletme                          TL
Özel Hukuk TL
Finans Mühendisliği                         TL

Özyeğin Üniversitesi tezsiz ve tezli yüksek lisans ücretlerini incelemek için tıklayınız.

Sabancı Üniversitesi

Türkiye’de ilk defa liberal eğitim veren Sabancı Üniversitesi, yılında kurulmuştur. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasındadır. Yönetim Bilimleri, Fen Bilimler ve Sosyal Bilimler olmak üzere üç farklı enstitüde yüksek lisans eğitimi vermektedir.

İş Analitiği TL
Veri Analitiği TL
Enerji Teknolojileri ve Yönetimi TL
Siber Güvenlik TL

Sabancı Üniversitesi yüksek lisans ücretleri ve başvuru tarihlerini yakından incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Üsküdar Üniversitesi

Davranış ve ruh sağlığı alanlarına yönelik kurulan Üsküdar Üniversitesi, yılından beri eğitim hayatına devam etmektedir. Beş fakülte ve beş enstitü ile tezsiz yüksek lisans bölümleri açısından da çok sayıda çeşitlilik sunuyor. Üsküdar Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri aşağıda:

Yeni Medya Gazetecilik, Medya ve Kültürel Çatışmalar, Nöropazarlama, Görsel İletişim Tasarımı, Uluslararası İlişkiler TL
Klinik Psikoloji       TL
Uygulamalı Psikoloji TL

Üsküdar Üniversitesi tezsiz yüksek lisans bölümleri, ücretleri ve başvuru şartlarına yakından göz atmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Yaşar Üniversitesi

İzmir’de eğitim veren Yaşar Üniversitesi’nin eğitim dili İngilizcedir. Hukuk bölümü dışında yüksek lisans programlarında da İngilizce eğitim verilir. Dileyen öğrenciler yüksek lisans eğitimine başlamadan önce ücrete tabii hazırlık sınıfında eğitim görebilir.

İç Mimarlık, Bilgisayar Mühendisliği, İşletme, İşletme Mühendisliği, Kamu Hukuku, Lojistik Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler, Mimarlık, Sanat ve Tasarım, Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Uluslararası Lojistik Yönetimi, İşletme Yönetimi         TL

Yaşar Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri ve başvuru tarihleri ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.

Yeditepe Üniversitesi

İstanbul’da eğitim veren Yeditepe Üniversitesi, Türkiye’nin en eski yüksek öğretim kurumları arasında yer almaktadır. On üç fakülte ve beş enstitü ile çok sayıda lisans ve yüksek lisans programına devam etmektedir.

Eğitim Yönetimi Ve Denetimi TL
 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi TL
Sürdürülebilir Enerji TL
Biyomedikal Mühendisliği TL
İlaç ve Kozmetik Üretim Teknolojileri TL
Plastik Sanatlar ve Resim TL
Halkla İlişkiler ve Tanıtım TL

Yeditepe Üniversitesi tezsiz yüksek lisans bölümleri ve ücretlerini incelemek için tıklayınız.

Kategoriler Üniversite Ücretleri

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

(1) Bu Yönetmeliğin amacı, Kastamonu Üniversitesine bağlı enstitülerde yürütülen lisansüstü eğitim-öğretim programlarına ilişkin esasları düzenlemektir.

Kapsam

(1) Bu Yönetmelik; Kastamonu Üniversitesine bağlı enstitülerde yürütülen ve tezli yüksek lisans, tezsiz yüksek lisans, uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans, doktora/sanatta yeterlik programlarından oluşan lisansüstü eğitim-öğretim ile bilimsel araştırma ve uygulama faaliyetlerine ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

(1) Bu Yönetmelik, 4/11/ tarihli ve sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

(1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Akademik takvim: Her lisansüstü eğitim-öğretim döneminde yarıyıl (güz veya bahar dönemi), yaz dönemi, dersler ve yeterlik sınav dönemlerini belirten takvimi,

b) ALES: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavını veya YÖK tarafından kabul edilen lisansüstü giriş sınavlarını,

c) Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS): Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesinde yedinci ve sekizinci düzey için belirlenen ve program bazında öngörülen bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılmasına dayalı öğrenci iş yükünü esas alan sistemi,

ç) Enstitü: Kastamonu Üniversitesine bağlı olarak lisansüstü eğitim-öğretim yapan enstitüleri,

d) EABD/EASD: Enstitü ana bilim dalını/enstitü ana sanat dalını,

e) Enstitü Kurulu (EK): Enstitü müdürünün başkanlığında, enstitü müdür yardımcıları ve enstitüde öğretim programları bulunan ve/veya ortak öğretim programı yürüten anabilim/anasanat dalı başkanlarından oluşan kurulu,

f) Enstitü Yönetim Kurulu (EYK): Enstitü müdürünün başkanlığında, enstitü müdür yardımcıları ve müdürün göstereceği altı aday arasından enstitü kurulunca seçilecek üç öğretim üyesinden oluşan kurulu,

g) Danışman: Enstitüde kayıtlı öğrenciye ders ve tez dönemlerinde rehberlik etmek üzere Enstitü Yönetim Kurulu tarafından atanan ve tercihen öğrencinin kayıtlı olduğu EABD/EASD’den öğretim elemanını,

ğ) İkinci Tez Danışmanı: Tezli yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik yapan öğrencinin tez veya uygulama konusunun özelliği gereği danışman ve EABD/EASD’nin önerisi üzerine EYK tarafından atanan kurum dışındaki öğretim üyesini,

h) Proje Yürütücüsü: Enstitüde kayıtlı öğrencinin enstitü kapsamında yürüttüğü projelerde rehberlik etmek üzere Enstitü Yönetim Kurulu tarafından atanan ve tercihen öğrencinin kayıtlı olduğu EABD/EASD’den öğretim elemanını,

ı) Dönem projesi: Tezsiz yüksek lisans programı öğrencilerince hazırlanacak 15 AKTS’lik proje çalışmasını,

i) Lisansüstü ikinci öğretim programı: YÖK’ün ilgili kurul kararları dikkate alınarak yapılan öğretim programını,

j) Lisansüstü uzaktan öğretim programı: Bilişim teknolojileri destekli internet aracılığı ile gerçekleştirilen lisansüstü öğretim programını,

k) Program: Yüksek lisans, doktora/sanatta yeterlik unvanlarına yönelik belirli sayıda ve belirli içerikte zorunlu ve seçmeli 7,5 AKTS’lik dersler ile doktora/sanatta yeterlik, tez ve uygulamalarını,

l) Bilimsel hazırlık programı: Yüksek lisans ve doktora programlarında, EABD/EASD’nin önerdiği EYK’nın onayladığı öğrencilerin eksiklerini gidermek amacıyla yürütülen programı,

m) Tez: En az 24 AKTS karşılığı olan, tezli yüksek lisans ve doktora tez çalışması ile sanatta yeterlik eserini,

n) Tez İzleme Komitesi (TİK): EABD/EASD’nin önerdiği EYK’nin belirlediği ve doktora tezini içerik olarak belli periyotlar ile izleme görevini üstlenen komiteyi,

o) TÖMER: Türkçe ve yabancı dil eğitim uygulama ve araştırma merkezlerini,

ö) Uzmanlık alan dersi: Her öğretim üyesinin, danışmanlık yapmakta olduğu lisansüstü öğrencisine verdiği 6 AKTS’lik dersi,

p) Seminer: Lisansüstü öğrencilerin ders döneminde hazırladıkları, bilimsel bir konunun incelenip irdelenmesine dayanan, sözlü olarak sunularak değerlendirilen yazılı bir metinden oluşan 7,5 AKTS’lik çalışmayı,

r) YDS: Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı ve YÖK tarafından kabul edilen dil sınavlarını,

s) Lisansüstü ders: Enstitü EABD/EASD açılmış olan tezli ve tezsiz yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlilik derslerini,

ş) Rektörlük: Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğünü,

t) KÜ: Kastamonu Üniversitesini,

u) Senato: Kastamonu Üniversitesi Senatosunu,

ü) Üniversite: Kastamonu Üniversitesini,

v) YÖK: Yükseköğretim Kurulunu

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Eğitim-Öğretime İlişkin Genel Esaslar

Öğretim dili ve yabancı dil hazırlık programı

(1) Enstitülerde ihtiyaç duyulduğu takdirde, EK’nin önerisi ve Senatonun kararı ile dersler farklı dillerde verilebilir.

(2) Enstitüler; Enstitü Kurulunun teklifi, Senatonun kararı, Rektörün önerisi ve YÖK’ün onayı ile yabancı dil hazırlık sınıfı açabilir. Hazırlık sınıfındaki eğitim-öğretimde uygulanacak usul ve esaslar Senato tarafından belirlenir.

Program ve/veya yeni ders açılması, ders görevlendirmeleri

(1) Enstitü bünyesinde lisansüstü programı, YÖK’ün belirlemiş olduğu lisansüstü program açma ölçütlerine uygun olmak şartıyla, 3/3/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği hükümleri ve YÖK’ün ilgili kurul kararları çerçevesinde ilgili EABD/EASD başkanlığının teklifi, EK’nin uygun görüşü, Senato tarafından kabulü ve YÖK’ün onayı ile açılabilir.

(2) EABD/EASD’de bir yarıyılda açılacak ders(ler), ilgili EABD/EASD kararı, EK’nin uygun görüşü ve Senato onayı ile gerçekleşir.

(3) EABD/EASD’de ders(ler)i yürütecek öğretim üyelerinin görevlendirme değişiklikleri; ilgili EABD/EASD kurulu kararı, EYK’nin uygun görüşü ile YÖK’ün ilgili kurul kararları dikkate alınarak gerçekleşir.

(4) Senato tarafından uygun görülmesi hâlinde ders(ler) sadece uzaktan öğretim veya hem uzaktan hem de örgün öğretim yoluyla yürütülebilir. Bu konu ile ilgili uygulamalar, sayılı Kanunun 44 üncü maddesi hükümlerine göre yapılır.

(5) Enstitülerde, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında aynı isim veya içerikle ders açılamaz.

Lisansüstü programların kontenjanı, başvuru ilanı ve öğrenci kabulü

(1) Her tür program için kontenjan ve başvuru şartları, ilgili EABD/EASD başkanlığının teklifi, EK kararı ile belirlenir. Her dönem için yeni öğrenci kontenjanları ilgili EABD/EASD’deki öğretim üyelerinin danışmanlık yükleri dikkate alınarak tespit edilir.

(2) Lisansüstü programlara öğrenci kabulü için gerekli şartlar ve başarı değerlendirmelerinde Senatonun belirlediği esaslar uygulanır.

(3) Öğrenci kabulüne ilişkin şartlar, Rektörlük tarafından ulusal ve yerel gazeteler aracılığı ile duyurulur. Ayrıca; öğrenci kabul edilecek programlar, kontenjanlar, başvuru şartları, gerekli belgeler ile başvuru, kabul, sınav ve kayıt tarihleri enstitü müdürlüğü tarafından enstitünün internet sayfasında duyurulur.

(4) Tezsiz yüksek lisans programına başvuruda ALES puanı istenmez. Başvuru için öğrencinin ilgili alanda veya EABD/EASD önerisiyle EYK’nin belirlediği alanda lisans diplomasına ve gerekli şartlara sahip olması gerekir.

Bilim, sanat sınavı jürilerinin belirlenmesi

(1) Sınav jürileri; ilan edilen her program için, ilgili EABD/EASD başkanlığının önereceği en az 5 (beş) öğretim üyesi arasından EYK tarafından belirlenen 3 (üç) asil 2 (iki) yedek üyeden oluşur.

Bilimsel hazırlık programına öğrenci kabulü

(1) Lisans veya yüksek lisans derecesini başvurdukları EABD/EASD dışındaki programlardan almış olan adayların eksiklerini gidermek amacıyla bilimsel hazırlık programı uygulanabilir.

(2) Bilimsel hazırlık programı Senatonun belirlediği esaslara göre yürütülür.

Özel öğrenci kabulü

(1) Bir yükseköğretim kurumu mezunu olup belirli bir konuda bilgisini artırmak isteyenler, ilgili EABD/EASD başkanlığının görüşü ve EYK’nin onayı ile lisansüstü derslere özel öğrenci olarak kabul edilebilir. Özel öğrenci kabulüne ilişkin olarak, ilgili mevzuat hükümleri ve Senatonun belirlediği esaslar uygulanır.

Yatay geçiş yolu ile öğrenci kabulü

(1) Yurtiçindeki veya yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumunda lisansüstü programlarda kayıtlı Türk vatandaşı veya yabancı uyruklu öğrencilerin, yatay geçiş ile kabulüne ilişkin olarak, ilgili mevzuat hükümleri ve Senatonun belirlediği esaslar uygulanır.

(2) Özel öğrenciler bu Yönetmenlikte geçen ilgili hükümlere tabidir.

Yabancı uyruklu öğrenci kabulü

(1) Yabancı uyruklu öğrencilerin kabulüne ilişkin olarak, ilgili mevzuat hükümleri ve Senatonun belirlediği esaslar uygulanır.

Özel şartlı öğrenci kabulü

(1) Engelli ve birinci derece şehit yakınlarının ilgili programlara kabulünde Senatonun belirlediği esaslar uygulanır.

Katkı payı ve öğrenim ücreti

(1) Lisansüstü programlara kayıt hakkı kazanan ve kayıtlı öğrenciler, güz ve bahar yarıyılları başında, akademik takvimde belirtilen tarihlerde, katkı payı ve/veya öğrenim ücretini ödemekle yükümlüdür. Süresi içinde katkı payı veya öğrenim ücretini ödemeyen ve mazeretleri ilgili EYK tarafından kabul edilmeyen öğrenciler o dönem için kayıt yaptıramaz ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.

(2) İkinci öğretim tezsiz yüksek lisans programları ücretli, birinci öğretim tezsiz yüksek lisans programları ücretli veya ücretsiz olarak açılabilir. Ücretli programa kayıt yaptıran öğrencilerden alınacak öğrenim ücreti ile ders veren öğretim elemanlarının ders EYK’nin teklifiyle Üniversite Yönetim Kurulunun onayına sunulur.

Kayıt, kayıt yenileme, derslerin açılması, ders değiştirme, kredi aktarma ve ders muafiyeti, farklı üniversiteden, enstitüden ders alma

(1) Lisansüstü programlara kayıt hakkı elde eden adaylar ile öğrenime devam eden öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri, öğrencilerin kayıt yaptırdıkları ders(ler)in açılmaması durumu, kredi aktarma ve ders muafiyetleri, farklı üniversiteden/enstitüden ders alma durumları akademik takvimde belirlenen süre içinde Senatonun belirlediği esaslara göre yürütülür.

Danışman, proje danışmanı belirleme, ikinci danışman atama, danışman, proje danışmanı değişikliği

(1) Danışman/proje danışmanı belirleme, ikinci danışman atama ve danışman/proje danışmanı değişikliğiyle ilgili hususlar, ilgili YÖK kararları ve Senatonun belirlediği esaslara göre yürütülür.

Tez, seminer, proje çalışması, yazım dili

(1) Tez/seminer/proje yazımı ve çoğaltılması ile ilgili hususlar, enstitüler tarafından hazırlanan ve EK tarafından onaylanan tez/seminer/proje yazım kılavuzunda belirtilir. Tezler, Türkçe veya İngilizce yazılır. Gerekli görülen hâllerde ilgili EABD/EASD’nin önerisi, EK ve Senatonun onayı ile tezin bir başka dilde de yazılmasına karar verilebilir.

Değerlendirme

(1) Öğrencilerin yarıyıl sonu başarı notu, aldıkları her ders için, öğretim elemanı tarafından aşağıdaki harf notlarından biri ile değerlendirilir. Lisansüstü programlarla ilgili devam, sınavdan başarılı sayılma şartları, ders tekrarı, sınav notuna itiraz ve öğretim üyesinin sınav sonucunu düzeltmesi ile ilgili hususlar Senatonun belirlediği esaslara göre yürütülür.

Başarı NotuKat Sayı KarşılığıPuan Karşılığı AA                        4,00                          BA                        3,50                           BB                        3,00                           CB                        2,50                           CC                        2,00                           DC                        1,50                           DD                        1,00                           FF                        0,00                        49 ve altı MU                         --                                -- GR                        0,00                            D                         0,00                           

(2) Derse devam yükümlülüklerini veya ders uygulamalarına ilişkin şartları yerine getiremediği için sınava girme hakkını elde edemeyen öğrencilere D (devamsız) notu verilir. (D) notu, not ortalaması hesabında (FF) notu işlemi görür. Tez çalışmalarını başarı ile sürdürmekte olan öğrencilere başarılı S (süren), başarılı olup bitirmişse B (başarılı), başarısız olup kalmışsa K (kaldı) notu verilir (Doktora eğitiminde bu değerlendirme, tez izleme komitesi raporlarına, yüksek lisansta tez danışmanının değerlendirmesine dayanılarak yapılır.). Ayrıca, uzmanlık alan dersleri ve seminerler de B (başarılı) veya başarısız olup kalmışsa K (kaldı) olarak değerlendirilir. Sınava girmeyen öğrenciler not belgelerinde GR (sınava girmedi) olarak belirtilir. Uzmanlık alan derslerine ve seminerlere ait (D) ve (B) notları genel not ortalamalarına katılmaz ve bu harf notları, yabancı dilde hazırlanan not belgelerinde sırası ile NA (notapplicable), SA (satisfactory) olarak yazılır. Bir dersten muaf olma durumunda MU (muaf) kullanılır.

(3) Sınavların değerlendirilmesinde Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) kullanılacaksa Enstitü Kurulunca belirlenecek çizelgeye göre notlandırma yapılır.

(4) Ölçme (sınav sonuç listeleri) belgeleri, enstitü müdürlüğü tarafından saklanır. Değerlendirme belgeleri (sınav evrakları) ise, EABD/EASD başkanlıkları tarafından iki yıl süreyle saklanır ve iki yılın sonunda, ilgili EABD/EASD başkanlıkları tarafından bir tutanakla imha edilir.

Genel ağırlıklı not ortalaması ve notların yükseltilmesi

(1) Genel ağırlıklı not ortalaması; her bir dersten elde edilen başarı notu katsayısının AKTS’si ile çarpılmasından bulunan sonucun toplam AKTS’ye bölünmesi yolu ile bulunacak değerdir.

(2) Genel ağırlık not ortalaması hesabında virgülden sonra üç haneli işlem yürütülür ve gösterim iki hane üzerinden yapılır. Yuvarlama işleminde virgülden sonraki üçüncü hane ise aşağı, ise yukarı yuvarlama yapılır.

(3) Genel ağırlıklı not ortalamasının yükseltilmesi amacıyla tekrar alınan derslerde son not geçerlidir.

(4) Uzmanlık Alan Dersi/Dönem Projesi ve Tez çalışması başarı notu ile değerlendirilmez ve not ortalamasına katılmaz.

Kayıt silme

(1) Aşağıdaki durumlarda, öğrencinin EYK kararıyla kaydı silinir ve ödemiş olduğu katkı payı ve öğrenim giderleri iade edilmez:

a) Kendi isteği ile kaydını sildirmek istediğini yazılı olarak beyan etmesi,

b) 18/8/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası alması.

(2) Kaydı silinen öğrencinin durumu ilgili birim ve kurumlara bildirilir.

Disiplin

(1) Lisansüstü öğrencileri, disiplin iş ve işlemlerinde; Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine tabidir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Tezli Yüksek Lisans Programı

Amaç

(1) Tezli yüksek lisans programının amacı; öğrenciye bilimsel araştırma yapma becerisinin yanında bilgiye erişme, değerlendirme, yorumlama, eleştiri ve çözüm önerisi getirebilme yetkinliğini kazandırmaktır.

Ders ve Avrupa kredi transfer sistemi kredi yükü

(1) Tezli yüksek lisans programı, 90 AKTS’den az olmamak şartıyla, EABD/EASD başkanlığının öngördüğü zorunlu ve seçimlik dersler ile seminer çalışması ve tez çalışmasından oluşur.

(2) Seminer dersi başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir ve 1. dönemde verilmez.

(3) Bir öğrenci bir yarıyılda en çok 45 AKTS’lik derse yazılabilir. AKTS ve değerlendirme Senatonun belirlediği esaslara göre yürütülür.

(4) Öğrencinin lisans eğitiminde başarılı olduğu dersler yüksek lisans eğitiminde ders yüküne ve kredisine sayılmaz.

Başarı denetlemesi

(1) Tezli yüksek lisans yapan öğrencinin; tez aşamasına geçebilmesi için ağırlıklı genel not ortalaması 2,50’den az olamaz. Ortalama şartını sağlayıncaya kadar tekrar veya yeni ders almakla yükümlüdür. Mezuniyet için ağırlıklı genel not ortalaması 2,50’den az olamaz.

Süre

(1) Tezli yüksek lisans programını tamamlamak için azami süre altı yarıyıldır. Ancak öğrenci; ilk iki yarıyılda AKTS yükünü tamamlamak ve en az bir yarıyılını tez çalışmasında geçirmek kaydıyla üç yarıyılda mezun olabilir.

(2) Azami süre sonunda AKTS yükünü tamamlayamayan, uzmanlık alan dersi ve tez savunma sınavından da başarılı olamayan öğrencinin, ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek şartıyla öğrencilik haklarından yararlandırılmaksızın, ders veya tez hazırlama hakkı verilerek öğrencilik statüsü devam eder.

Yüksek lisans tez konusunun belirlenmesi, değiştirilmesi

(1) Tez konusu belirleme: Öğrenci 60 AKTS’yi tamamladıktan sonra akademik takvimde belirtilen tarihler arasında tez konusunu belirleyerek danışmanın onayını taşıyan tez öneri formunu EABD/EASD başkanlığına teslim eder. EABD/EASD Kurulu kararı ile ilgili enstitüye iletilen tez önerisi EYK kararı ile kesinleşir.

(2) Tez konusu değişikliği: Akademik takvimde belirtilen sürede danışmanın onayını taşıyan tez öneri formunu öğrenci EABD/EASD başkanlığına teslim eder. EABD/EASD Kurulu kararı ile ilgili enstitüye iletilen tez konusu değişikliği EYK kararı ile kesinleşir.

(3) Tez konusu EYK kararı ile değiştirilen öğrenci, öğrenim süresi içinde EYK karar tarihini takip eden en az altı ay içinde tezini teslim edemez.

Yüksek lisans tezinin sonuçlanması

(1) Yüksek lisans tezinin sonuçlandırılması için öğrenci;

a) Tez yazım kılavuzuna uygun biçimde yazmak ve intihal raporu sunmak,

b) Eğitim ve öğretim yılı içerisinde tezini teslim etmek ve tezini jüri önünde sözlü olarak savunmak,

şartlarını yerine getirmelidir.

Tez savunma jürisi ve tez savunma sınavı

(1) Tez savunma jürisinin oluşumuna ilişkin esaslar şunlardır:

a) Jüri, ilgili EABD/EASD başkanlığının önerisi ve EYK onayı ile atanır. Yüksek lisans tez savunma jürileri, YÖK’ün ilgili kurul kararları dikkate alınarak en az 3 (üç) veya 5 (beş) öğretim üyesinden oluşur.

b) Jürinin üç kişiden oluşması durumunda EABD/EASD başkanlığı enstitüye, tez teslim formu ile danışman hariç kurum içinden üç, kurum dışından iki olmak üzere toplam beş öğretim üyesi ismi önerir. Üç kişiden oluşan jürilerde ikinci danışman jüride görev alamaz.

c) Beş kişiden oluşan jürilerde ikinci danışman jüride yer alabilir. Jüriyi belirlemek üzere, ilgili EABD/EASD başkanlığı enstitüye, tez teslim formu ile danışman ve ikinci danışman hariç kurum içinden dört, kurum dışından üç olmak üzere toplam yedi öğretim üyesi ismi önerir.

ç) EYK önerilen öğretim üyeleri arasından sıralamaya bakılmaksızın savunma jürisini oluşturur. Önerilen jüri üyelerinin uzmanlık alanları ile öğrencinin tez konusunun uyumlu olması gerekir.

(2) Tez savunma sınavıyla ilgili esaslar şunlardır:

a) Jüri üyeleri, söz konusu tezin kendilerine teslim edildiği tarihten itibaren en erken 7 (yedi) gün, en geç 30 (otuz) gün içinde toplanarak öğrenciyi tez savunma sınavına alır.

b) Zorunlu sebeplerle jüriye katılamayacak üyeler, katılamama gerekçelerini tezin kendilerine teslim edildiği tarihten itibaren en geç yedi gün içinde enstitü müdürlüğüne yazılı olarak bildirir. Gerekçesiz bir şekilde tez savunma sınavına katılmayan veya mazeretleri EYK tarafından uygun bulunmayan jüri üyesi öğretim üyelerine EABD/EASD başkanlığının önerisi ve EYK kararı ile bir yıl süre ile yeni danışmanlık ve lisansüstü ders verilmez.

c) Tez savunma sınavı tarihi danışman tarafından belirlenerek, ilan edilmek üzere sınav tarihinden yedi gün önce yazılı olarak enstitüye bildirilir. Sınav, enstitü tarafından belirlenen salonda ve ilan edilen tarihte dinleyiciye açık olarak yapılır.

ç) Tez savunma sınavı, tez çalışmasının sunulması ve bunu izleyen soru-cevap bölümlerinden oluşur. Sınav esnasında öğrenciye yalnız jüri üyeleri soru sorabilir.

d) Tez savunma sınavının tamamlanmasından sonra jüri üyeleri, tez çalışmasını başarı notu ile değerlendirir. Salt çoğunlukla başarılı/başarısız veya düzeltme kararı verir. Bu karar danışman öğretim üyesi tarafından tez savunma sınavını izleyen üç gün içinde ilgili EABD/EASD başkanlığı aracılığıyla enstitüye tutanakla bildirilir.

e) Tez savunma sınavı sonunda başarılı bulunup mezuniyet not ortalaması şartını sağlayan öğrencinin, tez savunma sınav tarihini takip eden iki ay içerisinde, şekil şartları yerine getirilmiş 4 (dört) adet ciltlenmiş tezi ile elektronik ortamda kaydedilmiş dört adet tez CD’si, ilgili enstitünün ve YÖK tarafından istenen diğer belge ve dokümanları tamamlayarak enstitüye teslim etmesi gerekir. Aksi halde mezuniyet işlemleri yapılmaz.

f) Düzeltme kararının verilmesi halinde, tezin düzeltilmesi için öğrenciye en fazla üç ay süre tanınır. Öğrenci yeniden gireceği tez savunma sınavı için en geç yedi gün önce düzeltme kararı veren jüriye tezini teslim eder ve aynı jüri önünde tezini yeniden savunur.

g) Düzeltme kararı sonunda belirtilen süre içerisinde tez savunma sınavına katılmayan veya savunma sınavı sonunda başarısız sayılan öğrenci için, EYK kararı ile ilgili EABD/EASD başkanlığından EABD/EASD kurulu kararı ile yeni bir danışman önerisi istenir. EYK kararı ile danışman atama işlemi yapılan öğrenci yeni danışman öğretim üyesi ile yeni bir tez konusu belirler.

ğ) Tez savunma sınavına katılmayan veya savunma sınavı sonunda başarısız sayılan öğrenci ile ilgili EABD/EASD önerisi ve EYK kararı ile yeni bir danışman önerisi istenir. EYK kararı ile danışman atama işlemi yapılan öğrenci yeni danışman öğretim üyesi ile yeni bir tez konusunu belirler.

Tezli yüksek lisans diploması

(1) Tezi kabul edilen öğrenci; tez savunma sınav tarihini takip eden iki ay içerisinde, tezinin dört adet ciltlenmiş kopyası ile elektronik ortamda kaydedilmiş dört adet kopyasını, nihai intihal raporu ve YÖK tarafından istenen diğer belge ve dokümanları tamamlayarak enstitüye teslim edip tez teslim şartlarını yerine getiren öğrencinin tezi EYK’de görüşülür. EYK kararı ile öğrenci yüksek lisans derecesi almaya hak kazanır.

(2) Yüksek lisans diploması üzerinde öğrencinin izlemiş olduğu EABD/EASD’de dalındaki programın onaylanmış adı bulunur.

(3) Diplomaya mezuniyet tarihi, diploma numarası ve T.C. kimlik numarası yazılır ve diploma ile birlikte program süresince almış olduğu derslerin not dökümü verilir.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Amaç

(1) Tezsiz yüksek lisans programının amacı; öğrenciye mesleki konuda bilgi kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir. Tezsiz yüksek lisans programları ikinci öğretim ve uzaktan eğitim olarak, Senatonun belirlediği esaslara göre yürütülür.

Ders ve AKTS yükü

(1) Tezsiz yüksek lisans programı; 90 AKTS’den az olmamak şartıyla, EABD/EASD başkanlığının öngördüğü zorunlu ve seçimlik dersler ile proje çalışmasından oluşur.

(2) Bir öğrenci bir yarıyılda en çok 45 AKTS’lik derse yazılabilir. AKTS ve değerlendirme Senatonun belirlediği esaslara göre yürütülür.

(3) Öğrencinin lisans eğitiminde başarılı olduğu dersler tezsiz yüksek lisans programı için ders yüküne ve kredisine sayılmaz.

Başarı denetlemesi

(1) Tezsiz yüksek lisans yapan öğrencinin; mezun olabilmesi için ağırlıklı genel not ortalamasının en az olması gerekir. Ağırlıklı genel not ortalaması ’den az olan öğrenciler proje dersinden başarılı olsalar dahi yeterlik sınavına giremez. Ortalama şartını sağlayıncaya kadar tekrar veya yeni ders almakla yükümlüdür.

Süre

(1) Tezsiz yüksek lisans programını tamamlamak için azami süre altı yarıyıldır. Ancak öğrenci; üçüncü yarıyılda AKTS yükünü tamamlamak, proje ve yeterlik sınavında başarılı olmak kaydıyla en erken üçüncü yarıyıl sonunda mezun olabilir.

(2) Azami süre sonunda AKTS yükünü tamamlayamayan, proje ve yeterlik sınavından başarılı olamayan bir öğrencinin, ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek şartıyla öğrencilik haklarından yararlandırılmaksızın, ders veya proje hazırlama hakkı verilerek öğrencilik statüsü devam eder.

Proje çalışma konusu belirlenmesi ve değiştirilmesi

(1) Tezsiz yüksek lisans programı öğrencisi, dönem projesine yazıldığı yarıyılın başladığı tarihten itibaren on beş gün içinde danışmanının onayladığı proje konusunu EABD/EASD aracılığıyla enstitüye bildirir.

(2) Öğrenci, proje dersini tekrarlayacağı yarıyıl başında proje dersine tekrar kayıt olmak şartıyla proje konusu değişikliği talebinde bulunabilir.

Proje yeterlik sınavının sonuçlanması

(1) Tezsiz yüksek lisans programı öğrencileri en erken 3 (üç)’üncü yarıyılda proje savunma sınavına alınır. Proje çalışmasında elde edilen sonuçlar, proje yazım kılavuzuna uygun olarak yazılmalıdır.

(2) Öğrenci projesini; ilgili enstitüye, eğitim ve öğretim yılı içerisinde akademik takvimde belirlenen tarihlerde, üç adet ciltli olarak teslim etmek ve jüri önünde sözlü olarak savunmakla yükümlüdür.

(3) Öğrenci AKTS yükünü tamamlamak kaydıyla jüri önünde proje yeterlik sınavına girer. Yeterlik sınavı sözlü olarak yapılır.

Proje savunma sınavı

(1) Proje savunma sınavı aşağıdaki esaslara göre yürütülür:

a) EABD başkanlığı teklifi ile EYK tarafından oluşturulmuş, biri öğrencinin proje danışmanı olmak üzere üç kişilik jüri önünde belirtilen proje savunma sınavı tarihinde yapılır.

b) Proje savunma sınavının tamamlanmasından sonra jüri üyeleri, salt çoğunlukla projeyi başarılı veya başarısız olarak değerlendirir. Bu karar jüri tarafından proje savunma sınavını izleyen üç gün içinde EABD/EASD aracılığıyla ilgili enstitüye tutanakla bildirilir.

c) Projesi jüri tarafından başarısız bulunan öğrenci için, EYK kararı ile ilgili EABD başkanlığından yeni bir proje danışmanı önerisi istenir. EYK kararı ile proje danışmanı atama işlemi yapılan öğrenci yeni proje danışmanı öğretim elemanı ile yeni bir proje konusunu belirler. Azami süreyi dolduran öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlandırılmaksızın, proje hazırlama hakkı verilerek öğrencilik statüsü devam eder.

Tezsiz yüksek lisans diploması

(1) Proje savunma ve yeterlik sınavından başarılı bulanan öğrenci, proje savunma sınav tarihini takip eden iki ay içerisinde, elektronik ortamda kaydedilmiş bir adet proje CD’sini ve ilgili belgeleri enstitüye teslim eder. Aksi hâlde mezuniyet işlemleri yapılmaz. Öğrenci EYK kararı ile yüksek lisans derecesi almaya hak kazanır.

(2) Yüksek lisans diploması üzerinde öğrencinin izlemiş olduğu EABD/EASD’de dalındaki programın onaylanmış adı bulunur.

(3) Ayrıca diplomada mezuniyet tarihi, diploma numarası ve T.C. kimlik numarası yazılır ve diploma ile birlikte program süresince almış olduğu derslerin not dökümü verilir.

BEŞİNCİ BÖLÜM

Doktora Programı

Amaç

(1) Doktora programının amacı; öğrenciye bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere ulaşmak için gerekli adımları belirleme kabiliyeti kazandırmaktır. Doktora çalışması sonunda hazırlanacak tezin, bilime yenilik getirme, yeni bir bilimsel yöntem geliştirme, bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulama niteliklerinden birini yerine getirmesi gerekir.

Ders ve kredi yükü

(1) Doktora programı; 90 (doksan) AKTS’den az olmamak şartıyla, EABD başkanlığının öngördüğü zorunlu ve seçimlik dersler ile seminer ve tez süresince alınacak uzmanlık alan dersi, doktora yeterlik ve tez önerisi ile tez çalışmasından oluşur.

(2) Bir öğrenci bir yarıyılda en çok 45 (kırk beş) AKTS’lik derse yazılabilir. AKTS ve değerlendirme esasları Senato tarafından belirlenir.

(3) Öğrencinin lisans ve yüksek lisans eğitiminde başarılı olduğu dersler üst öğrenimde ders yüküne ve kredisine sayılmaz.

(4) Öğrenci, danışmanın görüşü, EABD başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulunun onayı ile diğer EABD’lerden ve/veya diğer yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan lisansüstü derslerden de ders seçebilir.

Başarı denetlemesi

(1) Doktora yapan öğrencinin; yeterlik sınavına girebilmesi için ağırlıklı genel not ortalamasının en az olması gerekir. Ortalama şartını sağlayamayan öğrenci yeterlik sınavına giremez, tekrar veya yeni ders almakla yükümlüdür. Mezuniyet için genel ağırlıklı not ortalaması ’ten az olamaz.

Süre

(1) Doktora programını tamamlamak için asgari ve azami süreler 1/7/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre belirlenir.

Yeterlik sınavı

(1) Yeterlik sınavının amacı; öğrencinin temel konular ve doktora çalışmasıyla ilgili konularda yeterli bilgi sahibi olup olmadığının belirlenmesidir. Derslerini başarı ile tamamlayan öğrencilerin yeterlik sınavları zamanı enstitüler tarafından belirlenir.

(2) Yeterlik sınavına girmek isteyen öğrenci, enstitüler tarafından belirtilen tarihlerde yeterlik sınavı başvurusunu ilgili enstitüye yapar.

(3) Yeterlik sınavları, EABD başkanlığı tarafından YÖK’ün ilgili kararları dikkate alınarak önerilen ve EYK tarafından onaylanan beş kişilik öğretim üyesi (yeterlik sınav jürisi) tarafından yapılır.

(4) Doktora yeterlik sınavı, yazılı ve sözlü olarak iki bölüm halinde yapılır. Sınavlardan başarılı sayılmak için her iki sınavdan da (yüz) üzerinden en az 75 (yetmişbeş) puan almış olmak gerekir.

(5) Bu sınavlardan herhangi birinde başarısız olan öğrenci yeterlik sınavından başarısız sayılır ve takip eden yeterlik sınavı döneminde aynı jüri önünde yazılı ve sözlü olmak üzere her iki sınavı da tekrarlanır.

(6) Doktora yeterlik jürisi, öğrencinin başarılı veya başarısız olduğuna salt çoğunlukla karar verir. Bu karar, yeterlik sınavını izleyen üç gün içinde EABD aracılığıyla ilgili enstitüye tutanakla bildirilir.

(7) İkinci defa yeterlik sınavında başarısız olan öğrenci, almamış olduğu derslerden başlayarak takip eden yarıyılda danışmanının onaylayacağı en az 18 AKTS değerinde daha ders almak zorundadır. Öğrenci bu dersleri de başarıyla tamamladıktan sonra tekrar yeterlik sınav dönemlerinde sınava girmek için yazılı başvuruda bulunur.

(8) Zorunlu sebeplerle jüriye katılamayacak üyeler gerekçelerini, yeterlik sınavından önce ilgili enstitü müdürlüğüne yazılı olarak bildirir. Gerekçesiz bir şekilde yeterlik sınavına katılmayan veya mazeretleri EYK tarafından uygun bulunmayan jüri üyesi öğretim üyelerine EABD başkanlığının önerisi ve EYK kararı ile bir yıl süre ile yeni danışmanlık ve lisansüstü ders verilmez.

Tez izleme komitesi

(1) Yeterlik sınavında başarılı bulunan öğrenci için, enstitünün talebi, ilgili EABD başkanlığının önerisi ve EYK onayı ile yeterlik sınavını takip eden bir ay içinde bir TİK oluşturulur.

(2) TİK, EABD başkanlığınca önerilen altı öğretim üyesi içinden, danışmanından başka biri ilgili EABD içinden ve biri üniversite içinden veya dışından başka bir anabilim dalından olmak üzere sıralamaya bakılmaksızın EYK tarafından seçilen 3 (üç) öğretim üyesinden oluşur.

(3) Tez önerisi savunma sınavı ile takip eden tez izleme sınavları bu komite tarafından yapılır. Öğrencinin ikinci danışmanının olması durumunda, ikinci danışman dilerse TİK toplantılarına katılabilir.

(4) TİK’in kurulmasından sonraki dönemlerde, ilgili EABD başkanlığının gerekçeli önerisi ve EYK kararı ile üyelerde değişiklik yapılabilir.

Tez önerisi savunma sınavı

(1) Doktora yeterlik sınavını başarı ile tamamlayan öğrenci, sınav tarihinden itibaren en geç altı ay içinde, yapacağı araştırmanın amacını, yöntemini ve çalışma planını kapsayan tez önerisini TİK önünde sözlü olarak savunur.

(2) Öğrenci, tez önerisi ile ilgili yazılı bir raporu sözlü savunmadan en az on beş gün önce TİK üyelerine dağıtır.

(3) Tez önerisi savunma sınavı, yer ve saati ilan edilmek üzere, sınav tarihinden yedi gün önce enstitüye danışmanı tarafından EABD aracılığıyla yazılı olarak bildirilir.

(4) EYK tarafından kabul edilmiş bir mazereti bulunmadan komiteye süresi içinde rapor sunmayan veya ilan edilen gün ve saatte sınava girmeyen öğrencinin tez önerisi reddedilmiş sayılır.

(5) Tez önerisi savunma sınavından başarısız olan öğrenci en geç üç ay içerisinde, danışman değişikliği yapılan öğrenci ise en geç altı ay içerisinde tekrar tez önerisi savunma sınavına girebilir.

(6) TİK, öğrencinin sunduğu tez önerisinin kabul veya reddine salt çoğunlukla karar verir. Bu karar, danışman tarafından EABD aracılığıyla sınavı izleyen üç gün içinde ilgili enstitüye tutanak ve tez önerisi raporu ile birlikte bildirilir.

(7) Tez önerisinin kabul edilmesi durumunda tez konusu, EYK kararı ile onaylanır.

(8) Tez önerisi ikinci kez reddedilen öğrenci için, EABD başkanlığının önerisi ve EYK kararı ile yeni bir danışman ve/veya TİK atanır.

Tez izleme sınavları

(1) Tez önerisi kabul edilen öğrenci için TİK, altışar ay aralıklarla yılda iki kez toplanır.

(2) Öğrenci, tez izleme sınavı tarihinden en az on beş gün önce TİK üyelerine verilmek üzere enstitüye yazılı bir rapor sunar. Bu raporda o güne kadar yapılan çalışmaların özeti ve bir sonraki dönemde yapılacak çalışma planı belirtilir.

(3) Tez izleme sınavı, yer ve saati ilan edilmek üzere sınav tarihinden yedi gün önce EABD aracılığıyla enstitüye danışmanı tarafından yazılı olarak bildirilir.

(4) Tez izleme sınavı sonucunda öğrencinin tez çalışması, TİK tarafından başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir ve izleme raporu onanır.

(5) EYK tarafından kabul edilmiş bir mazereti bulunmadan ilan edilen gün ve saatte sınava girmeyen veya enstitüye yedi gün içinde TİK tarafından onanmış raporu sunmayan öğrencinin tez izleme sınavı başarısız sayılır.

(6) Tez izleme sınavına katılarak veya mazeretsiz olarak tez izleme sınavına katılmayarak üst üste iki kez veya aralıklı olarak üç kez başarısız bulunan öğrenci için enstitünün yazılı talebi, EABD başkanlığının önerisi ve EYK kararı ile yeni bir danışman ve/veya TİK atanır.

(7) Tez önerisi savunma sınavı sonucunda tez konusu kabul edilen, ancak takip eden tez izleme sınavları sonucunda tez konusu değişikliğinin söz konusu olduğu hallerde, TİK konuya ilişkin bir rapor hazırlar ve EABD aracılığıyla enstitüye sunar. TİK üyelerinin imzalarını taşıyan rapor EYK tarafından incelenir ve tez konusu değişikliği EYK kararı ile uygun görüldüğü takdirde EYK kararı tarihi itibari ile en geç altı ay içerisinde öğrenci tez önerisi savunma sınavına girer.

(8) Başarısızlıktan dolayı danışmanı ve/veya TİK değişen veya TİK tarafından tez konusu değiştirilen öğrenci yeni bir tez önerisi ve en az üç tez izleme sınavına girmek ve başarılı olmak zorundadır.

Doktora tezinin sonuçlanması

(1) Doktora tezinin sonuçlandırılması için öğrenci;

a) Tezini belirlenen tez yazım kılavuzuna uygun biçimde yazmak ve intihal raporu sunmak,

b) Yeterlik sınavını takip eden en erken dört yarıyıl tamamlandıktan sonra tezini enstitüye teslim ederek jüri önünde sözlü olarak savunmak,

c) Senato tarafından belirlenen doktora yayın şartlarını sağlamak

zorundadır.

Tez savunma jürisi ve tez savunma sınavı

(1) Tez savunma jürisinin oluşturulmasına ilişkin esaslar şunlardır:

a) Jüri, ilgili EABD başkanlığının önerisi ve EYK kararı ile atanır. Jüri, üçü öğrencinin TİK’te yer alan öğretim üyeleri ve en az ikisi başka bir yükseköğretim kurumunun öğretim üyesi olmak üzere beş kişiden, ikinci danışmanın yer alması durumunda yedi kişiden oluşur. Jüri oluşturulmasında ayrıca YÖK’ün ilgili kurul kararları dikkate alınır.

b) Jürinin beş kişiden oluşması durumunda ilgili EABD başkanlığı enstitüye, 3 (üç)’ü öğrencinin TİK’i sabit olmak üzere, üniversite içinden 3 (üç), farklı bir yükseköğretim kurumundan 3 (üç) olmak üzere toplam dokuz öğretim üyesi ismi önerilir.

c) Yedi kişiden oluşan jürilerde ikinci danışman jüride yer alabilir. Jüriyi belirlemek üzere, ilgili EABD/EASD başkanlığı enstitüye, 3 (üç)’ü öğrencinin tez izleme komitesi ve ikinci danışman öğretim üyesi sabit olmak üzere üniversite içinden 3 (üç), farklı yükseköğretim kurumundan 3 (üç) olmak üzere toplam 10 (on) öğretim üyesi ismi önerir.

ç) EYK önerilen öğretim üyeleri arasından sıralamaya bakmaksızın savunma jürisini oluşturur. Önerilen jüri üyelerinin uzmanlık alanları ile öğrencinin tez konusunun uyumlu olması gerekir.

d) Tez yazım kılavuzuna uygun olarak yazılmayan ve intihal raporu olmayan tezlerin EYK tarafından savunma jürileri oluşturulmaz.

(2) Tez savunma sınavına ilişkin esaslar şunlardır:

a) Jüri üyeleri, söz konusu tezin kendilerine teslim edildiği tarihten itibaren en erken 15 (on beş) gün, en geç 30 (otuz) gün içinde toplanarak öğrenciyi tez savunma sınavına alır.

b) Zorunlu sebeplerle jüriye katılamayacak üyeler, katılamama gerekçelerini tezin kendilerine teslim edildiği tarihten itibaren yedi gün içinde ilgili enstitü müdürlüğüne yazılı olarak bildirir. Gerekçesiz bir şekilde tez savunma sınavına katılmayan veya mazeretleri EYK tarafından uygun bulunmayan jüri üyesi öğretim üyelerine EABD başkanlığının önerisi ve EYK kararı ile bir yıl süre ile yeni danışmanlık ve lisansüstü ders verilmez.

c) Tez savunma sınavı tarihi danışman tarafından belirlenerek ilgili EABD tarafından ilan edilmek üzere sınav tarihinden yedi gün önce yazılı olarak enstitüye bildirilir. Sınav, belirlenen salonda ve ilan edilen tarihte dinleyiciye açık olarak yapılır.

ç) Tez savunma sınavı, tez çalışmasının sunulması ve bunu izleyen soru-cevap bölümlerinden oluşur. Sınav esnasında öğrenciye yalnız jüri üyeleri soru sorabilir.

d) Tez savunma sınavının tamamlanmasından sonra jüri üyeleri, tez çalışmasını başarı notu ile değerlendirir. Salt çoğunlukla başarılı/başarısız veya düzeltme kararı verir. Danışman öğretim üyesi tarafından tez savunma sınavını izleyen üç gün içinde jüri üyeleri tarafından hazırlanan jüri değerlendirme raporları ile birlikte tez savunma tutanağı ilgili EABD aracılığıyla enstitüye teslim edilir.

e) Düzeltme kararının verilmesi halinde, tezin düzeltilmesi için öğrenciye en fazla altı ay süre tanınır. Öğrenci sınav tarihinden en geç 15 (on beş) gün önce düzeltme kararı veren jüriye tezini teslim eder ve aynı jüri önünde tezini yeniden savunur.

f) Tez savunma sınavına katılmayan veya düzeltme kararı sonrasında belirtilen süre içerisinde tez savunma sınavına katılmayan veya savunma sınavı sonunda başarısız bulunan öğrenci için, EYK kararı ile ilgili EABD kurulu kararı ile yeni bir danışman önerilmesi istenebilir.

g) EYK kararı ile yeni danışman atama işlemi yapılan öğrencinin EYK kararı tarihinden itibaren en geç bir ay içerisinde tez izleme komitesi oluşturulur. Tez izleme komitesinin oluşturulmasından sonra öğrenci en geç altı ay içerisinde tez öneri savunma sınavına alınır.

Doktora diploması

(1) Tezi kabul edilen öğrenci; tez savunma sınav tarihini takip eden 1 (bir) ay içerisinde, tezinin 7 (yedi) adet ciltlenmiş kopyası ile elektronik ortamda kaydedilmiş 7 (yedi) adet kopyasını, nihai intihal raporunu ve enstitü ve YÖK tarafından istenen diğer belge ve dokümanları tamamlayarak enstitüye teslim eder.

(2) Doktora diploması üzerinde öğrencinin kayıtlı olduğu EABD adı bulunur. Ayrıca diplomaya mezuniyet tarihi, diploma numarası ve T.C. kimlik numarası yazılır. Diploma ile birlikte almış olduğu derslerin not dökümü de verilir.

ALTINCI BÖLÜM

Sanatta Yeterlik Çalışması

Amaç

(1) Sanatta yeterlik programının amacı; öğrenciye bağımsız araştırma yapmayı ve sanat/tasarım dalında yeni sentezlere ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği kazandırmayı ve öğrencinin kendi disiplini içerisindeki temel konularda yeterlik sahibi olmasıdır. Sanatta yeterlik programı sonunda hazırlanacak olan tezin ve birlikte sunulacak olan sergi, bireysel icra, konser, resital, gösteri, performans, temsil gibi uygulamalı çalışmaların; sanat/tasarım dalına yenilik getirme ve/veya yeni bir sanatsal yöntem geliştirme ve/veya bilinen bir sanatsal yöntemi yeni bir alana uygulama, niteliklerinden birini yerine getirmesi gerekir.

Ders ve kredi yükü

(1) Sanatta yeterlik programı; 90 (doksan) AKTS’den az olmamak şartıyla, EASD başkanlığının öngördüğü zorunlu ve seçimlik dersler ile her yarıyıl alınacak uzmanlık alan dersi, yeterlik ve tez ve/veya sergi, proje, resital, konser, temsil gibi çalışmalardan oluşur.

(2) Bir öğrenci bir yarıyılda en çok 45 (kırk beş) AKTS’lik derse yazılabilir. AKTS ve değerlendirme esasları Senato tarafından belirlenir.

(3) Öğrencinin lisans ve yüksek lisans eğitiminde başarılı olduğu dersler sanatta yeterlik kredisine sayılmaz.

Başarı denetlemesi

(1) Sanatta yeterlik yapan öğrencinin; yeterlik sınavına girebilmesi için ağırlıklı genel not ortalamasının en az olması gerekir. Ortalama şartını sağlayamayan öğrenci yeterlik sınavına giremez, tekrar veya yeni ders almakla yükümlüdür. Mezuniyet için genel ağırlıklı not ortalaması ’ten az olamaz.

En Ucuz Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programları (3. sayfa)

  • Teğmen
    Mesaj
    Tezsiz y&#;ksek lisans mı oluyor bu acaba 2 &#;zeri diploma notu yetiyo mu kayıt i&#;in ve şubat da kaydı var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teğmen
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: blackcalderas

    Az &#;nce Kastamonu &#;niversitesi ile g&#;r&#;şt&#;m.

    Siyaset bilimleri her d&#;nem kesin a&#;ılıyor ve 90 k&#;s&#;r kişi falan oluyormuş.
    A&#;ılmayan b&#;l&#;mleride buraya kaydırıyorlarmış.
    TL 3 d&#;nem &#;creti. 2 taksitte alınıyormuş.
    Ve uzaktan eğitimmiş..

    Bilginize.

    F/P olduğundan Kastamonu &#;niversitesini bekliyorum ben.
    seafoodplus.info

    Hocam uzaktan eğitim olduğuna eminmisin. Normalde uzaktan eğitim olan okullarda başvurular, kayıtlar her şey internetten ve posta yoluyla yapılmakta. Ancak ilgili d&#;k&#;mana baktığımda başvuruların şahsen yapılması gerektiği ve evrakların posta yoluyla kabul edilmediği yazıyor.




  • Er
    7 Mesaj
    Uzaktan eğitim değil arkadaşlar Kastamonu yazıyor zaten orada İkinci &#;ğretim tezsiz bir b&#;l&#;m ama devam zorunluluğu var mı onu &#;ğrenmek lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teğmen
    Mesaj
    Kemerburgaz &#;niversitesi (Yeni adı Altınbaş ) uzaktan eğitim ile işletme y&#;ksek lisansı yapılabiliyor. Araştırdığım kadarıyla İstanbul'da en uygun fiyatlı &#;zel uni burasi tl fiyat verdiler pesin fiyatına 12 taksit. Nişantaşı uni fiyat verdi ama &#;rg&#;n &#;ğretim, uzaktan eğitim yokmuş. Kemerburgaz uni hakkında &#;ok fazla bilgiye ve yoruma ulaşamadım, bar mi g&#;r&#;şen veya burada y&#;ksek lisans yapmış olan ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: crazy_mulo

    Kemerburgaz &#;niversitesi (Yeni adı Altınbaş ) uzaktan eğitim ile işletme y&#;ksek lisansı yapılabiliyor. Araştırdığım kadarıyla İstanbul'da en uygun fiyatlı &#;zel uni burasi tl fiyat verdiler pesin fiyatına 12 taksit. Nişantaşı uni fiyat verdi ama &#;rg&#;n &#;ğretim, uzaktan eğitim yokmuş. Kemerburgaz uni hakkında &#;ok fazla bilgiye ve yoruma ulaşamadım, bar mi g&#;r&#;şen veya burada y&#;ksek lisans yapmış olan ?

    donemlik ucret mi ? ahmet yesevi daha uygun
  • Teğmen
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: crazy_mulo

    hayır paket olarak, 3 d&#;nemlik TL ahmet yesevi işletme de kontenjan kalmamış malesef

    3 donem ise &#;ok iyi hocam peşin mi alıyorlar ? bende bugun yarın kayıt yaptırcaktım yeseviye buraya gidelim eğer okul sorunsuzsa?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONQUER. -- 10 Ağustos ; >
  • Teğmen
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: crazy_mulo

    kredi kartına 12 taksit yapıyorlarmış hocam, eğer kart yoksa denizbanktan hesap a&#;ıp (KMH) yine 12 taksitte &#;deyebiliyormuşuz. Okul hakkında nette ki yorumlar fena değil, ama y&#;ksek lisansla ilgili &#;ok fazla bilgi bulamadım. Bana &#;zelden mail adrsinizi atın, okulun bana attığı maili y&#;nlendireyim size.

    attım hocam
  • Teğmen
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: CONQUER.


    quote:

    Orijinalden alıntı: crazy_mulo

    kredi kartına 12 taksit yapıyorlarmış hocam, eğer kart yoksa denizbanktan hesap a&#;ıp (KMH) yine 12 taksitte &#;deyebiliyormuşuz. Okul hakkında nette ki yorumlar fena değil, ama y&#;ksek lisansla ilgili &#;ok fazla bilgi bulamadım. Bana &#;zelden mail adrsinizi atın, okulun bana attığı maili y&#;nlendireyim size.

    attım hocam

    Burada ş&#;yle bir risk var, tamamını bir seferde alıyorlarsa, atıyorum &#;n&#;m&#;zdeki sene ortası bedelli &#;ıktı, okulla ilişiğinizi kesmek istediniz, paranızı geri alamayacaksınız. D&#;nemlik olarak alıyorlarsa iyi.
  • Teğmen
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: CONQUER.


    quote:

    Orijinalden alıntı: crazy_mulo

    kredi kartına 12 taksit yapıyorlarmış hocam, eğer kart yoksa denizbanktan hesap a&#;ıp (KMH) yine 12 taksitte &#;deyebiliyormuşuz. Okul hakkında nette ki yorumlar fena değil, ama y&#;ksek lisansla ilgili &#;ok fazla bilgi bulamadım. Bana &#;zelden mail adrsinizi atın, okulun bana attığı maili y&#;nlendireyim size.

    attım hocam

    Hocam maili bana da iletebilir misiniz ? &#;ni'yi aradım ama telefon s&#;rekli meşgul &#;alıyor.
  • DH Yönetici
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
    Uzaktan &#;ğretim programlarının diplomalarında "uzaktan &#;ğretim" ibaresi yer alacaktır.

    Duyurulur. İyi d&#;ş&#;n&#;p kararınızı verin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teğmen
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    İZ&#; de d&#;nemlik
    Ahmet yesevi de

    daha ucuzları varsa paylaşın pls :)
  • Çavuş
    56 Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: c3nq

    Beyler kastaomu var program 5 6 7 eylul basvuru tarihleri ve sahsi basvuru istiyor ben gitmeyi dusunuyorim acikcasi kontejanlar basvuru sayisi kadarmis haberiniz olsun

    İlan yayından kaldırılmış



    Kaynak var mı g&#;ncel sitesinde ilan yok boşa gitmeyin

    Edit: Buldum ama 2 kere( başvuru + kayıt) gidip geleceksiniz kastamonuya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quakka -- 6 Eylül ; >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çavuş
    56 Mesaj
    Dostum yenilendi bayram nedeniyle basvuru tarihleri web sitesinde duyuru olarak gectiler en son caremiz olarak kaldi kastamonu yarin gidicem buyuk ihtimalle hem fiyat olarak iyi hemde kesin kayit yapiyosun 25 kiside gelsin bi zahmet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binbaşı
    Mesaj
    c3nqc kullanıcısına yanıt
    hocam devam zorunluluğu var mı bunlarda?
    ankaradan gidip gelecek miyiz s&#;rekli

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çavuş
    56 Mesaj
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir