makatta kanama hangi doktor / Makattan kan gelmesi hangi rahatsızlıkların belirtisidir?

Makatta Kanama Hangi Doktor

makatta kanama hangi doktor

Hemoroid (Basur) Belirtileri, Ameliyatı ve Tedavi Y&#;ntemleri

Günümüzde oldukça yaygın bir şekilde görülen ve halk arasında basur olarak da bilinen hemoroid; makatta görülen damar genişlemesidir. Yetişkinlerin ortalama dörtte birinde görülen bu hastalık her zaman belirti göstermese de bazı hastalarda günlük hayatını etkileyecek şiddette ağrıya neden olabilmektedir.

Hastalığın yaygın olarak görülmesi nedeniyle çoğu kişi hemoroid nasıl geçer şeklinde araştırma yapmaktadır. Günümüzde bu hastalığın tedavisinde pek çok farklı yöntem uygulanmaktadır. Cerrahi operasyonların yanı sıra hastalığın ilerlemediği vakalarda evde tedavi yöntemleri de etkili olmaktadır. Hemoroide ne iyi gelir sorusunun da cevabı olan bu yöntemler ve hastaların yaşam tarzlarında yapacakları küçük değişiklikler sayesinde hemoroid kontrol altına alınmaktadır.

Hemoroid (Basur) Nedir?

Rektum ve makat çevresinde bulunan damarların tıpkı bacaklarda ortaya çıkan varis gibi şişmesiyle oluşan hastalık, hemoroid nedir sorusunun da cevabıdır. Mayasıl ya da basur gibi isimlerle de bilinen hastalık, makat bölgesindeki damarların genişlemesi nedeniyle çevrede bulunan dokuların sarkması ile karakterizedir.

Özellikle yaşa bağlı olarak görülme sıklığı artan hemoroid neden olur sorusu çoğu kişinin hastalıkla ilgili araştırma yaptığı noktalardan biridir. Sağlıklı bireylerin makat bölgesinde dışkılamayı tutmayı sağlayan bir doku bulunmaktadır. Hemoroid hastalarında ise damarlarla kaplı bu doku varis gibi şişerek dışarıya doğru sarkma göstermektedir. Bu damar şişmeleri ve doku sarkmalarının nedeni tam olarak bilinmese de bazı faktörlerin bu hastalığın ortaya çıkmasında etkisi bulunmaktadır:

  • Kronik kabızlık ve ishal,
  • Gebelik,
  • İleri yaş,
  • Sürekli oturur vaziyette zaman geçirmek,
  • Egzersizden uzak yaşam tarzı,
  • Bisiklet sürmek gibi spor aktiviteleri,
  • Aşırı alkol ya da baharatlı yiyecekler tüketmek,
  • Genetik yatkınlık.

Hemoroid, yerleşim yerine göre iç ve dış hemoroid olmak üzere ikiye ayrılmaktadır:

İç Hemoroid Nedir?

İnternal hemoroid olarak da bilinen iç hemoroid anüsün ve rektumun derin ve iç bölümlerinde ortaya çıkan hemoroid türüdür. Genellikle gözle görülemeyecek bir noktada oluşan damar şişmeleri, bu bölgede sinirlerin yoğun olmamasından dolayı hastalar tarafından çoğu zaman hissedilmemektedir. Bu anlamda, iç hemoroidin en önemli belirtisi ağrısız kanamalardır. İç hemoroid belirtileri arasında en önemlisi dışkılama sırasında görülen kanamadır. Bununla birlikte dışkılama sırasında bu dokular dışarı çıkabilmekte ve yalnızca bu durumda acı ve ağrıya neden olabilmektedir.

İç hemoroidler dokuların sarkmasına göre dörde ayrılmaktadır:

I. Evre: Çok yoğun olmayan kanamalar görülen bu evrede dokular dışkılama sırasında anüs içinde hareket halinde olsa da eski haline dönmektedir. Dokuların dışarı çıkmaması nedeniyle hemoroid yalnızca rektoskopi yöntemiyle görüntülenmektedir.

II. Evre: Bu evrede dokular hastaların dışkılama sırasında ıkınması nedeniyle dışarı çıkmakta fakat dışkılama sonrasında içeri girmektedir. Hastalarda, küçük kanamalar ve dışkılama sonrası hafif ağrı gibi belirtiler görülmektedir.

III. Evre: Dışkılama sırasında anüs dışına çıkan doku dışkılama sonrasında elle müdahale olmadığı sürece içeri girmemektedir. Kanama ve kaşıntıların yanı sıra memelerin dışarıda kalması sonucunda ıslaklıklar da görülmektedir. Dışkılama esnasında ve sonrasında ağrı hissi olabilir.

IV. Evre: Hemoroid evreleri arasında en şiddetli ağrı ve kanamaların görüldüğü bu evrede hemoroid memesi olarak da bilinen hemoroid pakeleri anüsten dışarı çıkmakta ve elle müdahale edildiğinde dahi pakeler tekrar dışarı çıkabilmektedir. Bazı durumlarda bu memeler içeri hiç girmemektedir. Bu evrede yoğun kanama, kaşıntı, ağrı ve akıntı görülebilmektedir.

Dış Hemoroid Nedir?

Anüsün dış çevresinde görülen ve burada bulunan yoğun sinirler nedeniyle hastalar tarafından ağrı hissedilen ve gözle görülen hemoroid türü eksternal ya da dış hemoroid olarak adlandırılır. Ağrı, kaşıntı ve kanama gibi belirtilerin görüldüğü dış hemoroid semptomların şiddetine göre tedavi edilmektedir. Dışkılama sırasında bu belirtilerle karşılaşan çoğu kişi ise dış hemoroid kendiliğinden geçer mi şeklinde araştırma yapmaktadır. Kanama ve ağrıların düşük seviyede olduğu vakalarda yaşam tarzında yapılan değişiklikler basurun kendiliğinden geçmesini sağlamaktadır. Bu dönemde hemoroidin belirtilerini artıran kabızlığın yaşanmaması da önemli noktalardan biridir.

Hemoroid (Basur) Nasıl Anlaşılır?

Yerleşim yerine göre oldukça ağrılı bir hastalığa dönüşebilen hemoroid günümüzde yetişkinlerde yaygın olarak görülen hastalıklardan biridir. Özellikle yaşla birlikte görülme olasılığı artan hemoroid nasıl anlaşılır merak edilen noktalar arasında bulunmaktadır. İç ve dış hemoroid olarak ayrılan hastalık genel olarak anüste hissedilen ağrı ve kanamalarla karakterizedir. Anüsün içinde ortaya çıkan şişlikler genellikle kanama dışında belirti göstermemektedir. Bu nedenle, hemoroid en net şekilde kanamalardan anlaşılmaktadır.

Anal çatlaklardan kaynaklanan rektal kanamalar ve ağrılar hemoroidle karıştırılmaktadır. Bu nedenle, anüs çevresinde bu belirtiler görüldüğünde bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekmektedir.

Hemoroid Belirtileri

Hastalığın yerleşim yerine ve evresine göre hemoroid belirtileri değişiklik göstermektedir. Hemoroid kanaması hastalığın en sık görülen belirtisidir. Bununla birlikte hastalar farklı semptomlardan da şikayetçi olabilmektedir:

  • Dışkıda açık kırmızı renkte kanama,
  • Kaşıntı,
  • Ağrı,
  • Anüs çevresinde akıntı ve ıslaklık,
  • Anüs çevresinde ağrılı şişlik.

Bu belirtilerin bazıları hemoroid kaynaklı olmayabilmektedir. Rektum kanseri, sindirim sistemi problemleri gibi hastalıklarda da bu belirtiler görülmektedir.

Hemoroid Nasıl Tedavi Edilir?

Anüs ve rektum muayenesinin ardından tanısı konan hemoroid, hastalığın türüne uygun olarak çeşitli yöntemlerle tedavi edilmektedir. Bu yöntemler arasında medikal ilaçlar ve cerrahi operasyonların yanı sıra hastaların yaşam tarzlarında yapacakları değişiklikler de bulunmaktadır.

Dış hemoroid tedavisi genellikle belirtilerin şiddetine göre şekillenmektedir. Şiddetli ağrı ve kanama görülmeyen hastalarda bu belirtiler kendi kendine yok olabilmektedir. Bu nedenle, uzman doktorlar semptomlara göre tedavi planı oluşturmaktadır.

Erken dönem hastalarda ise öncelikle hemoroide neden olan rahatsızlıkların giderilmesi amaçlanmaktadır. Kabızlığın giderilmesi için lifli gıdalar tüketmek, çok fazla ayakta kalmamak ve gün içinde bol su içmek kolaylıkla uygulanabilecek yöntemlerdir. Dış hemoroidi olan ve hemoroid memesi nasıl geçer şeklinde araştırma yapanlar da bu yöntemleri uygulayabilmektedir.

Belirtileri hafifleten yöntemlerden biri de oturma banyosudur. Genellikle sıcak su içinde belli bir süre oturmak yalnızca başlangıç seviyesindeki hemoroidlerde değil şiddetli belirtilerin hafifletilmesinde de etkilidir.

Semptomların hafif olduğu I. ve II. evre hastalarda özellikle kabızlığın giderilmesinde ve dışkılama sonrası ağrıların azaltılmasında hemoroid ilaçları da kullanılmaktadır. Oral yolla alınan hapların yanı sıra ağrılı bölgeye uygulanacak pomat ve hemoroid fitil çeşitleri de etkili olmaktadır. Özellikle belirtilerin kendiliğinden geçmediği hastalarda hemoroid kremi, fitil ve kremler tedavinin önemli parçalarıdır.

Bu yöntemlerden yanıt alınamayan durumlarda girişimsel yöntemler ve cerrahi operasyonlar uygulanmaktadır. İç hemoroid tedavisinde Band Ligasyon olarak da bilinen bant ile bağlama tekniği iç hemoroidlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu yöntemle kanama belirtisi gösteren ve anüsten dışarı sarkan pakeler bağlanmaktadır. Bu bağ birkaç gün içinde hemoroid memesiyle birlikte düşmekte ve bölge birkaç hafta içinde iyileşmektedir.

Enjeksiyon olarak da bilinen Skleroterapi yönteminde ise genişlemelerin ve dışarıya doğru sarkmanın önüne geçmek amacıyla damar içine sıvı enjeksiyonu gerçekleştirilir.

Hemoroid Tedavisini Hangi Bölüm Yapar?

Dışkılama sırasında kanama ve anüs çevresinde ağrı gibi semptomlardan muzdarip olanlar öncelikle hemoroidden şüphelenmektedir. Bu nedenle, bu belirtileri gösteren çoğu kişi hemoroid hangi bölüm tarafından tedavi edilir şeklinde araştırma yapmaktadır. Basur tedavisi Genel Cerrahi bölümü tarafından yapılmaktadır. Kanama, ağrı ve kaşıntı gibi şikayetlerde hastalar Genel Cerrahi bölümünden randevu alarak muayene olabilmektedir.

Hemoroid Ameliyatı

I. ve II. evre hemoroidlerde genellikle hemoroid ameliyatı tercih edilmezken belirtilerin şiddetli olduğu III. ve IV. evre hemoroidde cerrahi operasyon uygulanmaktadır.

Açık hemoroidektomi (Miligan/Morgan) ve kapalı hemoroidektomi (Ferguson) benzer yöntemlerle yapılmaktadır. Açık ameliyatta bisturi ile genişleyen doku çıkarılır ve bu bölge açık bırakılırken kapalı operasyonda bu bölge sağlıklı dokularla kapatılmaktadır. Bu operasyonlar genel anestezi altında yapılmaktadır.

Bu geleneksel yöntemlerin yanı sıra hemoroidin çıkarılmasında stapler kullanılan longo yöntemi operasyonlardan biridir. Bu yöntemde anüsten sarkan hemoroid memesinin sinir uçlarının yoğun olmadığı bir bölgede kesilmesi ve bu bölgenin normal haline getirilmesi amaçlanmaktadır. Bu yöntem II., III. ve IV. evre hastalar için ideal yöntemlerden biridir.

Lazerle hemoroid ameliyatı ise I. ve II. evre hastalarda hemoroid pakelerini söndürmede; III. ve IV. evre hastalarda ise genişleyen ve sarkan memeleri kesmek amacıyla tercih edilmektedir. Hastalar, genellikle 1 gün istirahatin ardından günlük hayatlarına geri dönmektedir.

Hemoroid Ameliyatı Öncesi

Hemoroid ameliyatı öncesinde Aspirin ve Plavix gibi kan sulandırıcı ilaçların en az bir hafta önceden kesilmesi gerekmektedir. Ameliyattan bir gece önce ise su ve gıda tüketimi yapılmamaktadır. Bununla birlikte çoğu hemoroid operasyonundan önce hastalara bağırsakların boşaltılmasını sağlayan müshil etkili ilaçlar verilmekte ya da lavman uygulamaktadır.

Hemoroid Ameliyatı Sonrası

Hemoroid ameliyatı sonrası iyileşme süresi ameliyat tekniğine göre değişiklik göstermektedir. Lazerli operasyonlarda açık yara bulunmadığı için hastalar 1 gün istirahatin ardından taburcu olurken açık ve kapalı hemoroidektomi ameliyatlarından sonra yaralı bölgenin iyileşmesi daha uzun sürmektedir.

Operasyonlar sonrasında belirtilerin tekrarlamaması içinse hemoroid ameliyatı sonrası beslenme şekline ve hijyen koşullarına dikkat etmek gerekmektedir. Uzman doktorun önerilerine göre ilk birkaç gün sindirimi kolay posasız besinler tüketilmelidir. Bu dönemin ardından ise lif oranı yüksek gıdalar alınabilmektedir.

Tuvalete gittiniz büyük abdestinizi yaptınız ve o da nesi? Kırmızı renkte kan lekesini gördünüz. Artık birşeylerin yanlış gittiğinin farkındasınız, zihninizde onlarca soru dolaşıyor ama ne düşüneceğinizden emin değilsiniz. Bu tipteki kanamalara tıpta &#;rektal kanama&#; adı verilir. Pek çok farklı durumda ortaya çıkan rektal kanama şikayeti çok basit bit anal fissür gibi bir patolojiden dolayı ortaya çıkabileceği gibi kolorektal kanser gibi durumlardan ötürü de ortaya çıkabilir. Bu nedenle bu tip durumlarda mutlaka bir doktora başvurmanız gerekmektedir. Peki büyük abdestten kan gelmesi için hangi doktora gidilir?

Makattan Gelen Kanın Rengi Önemlidir !!!

Parlak Kırmızı Kan: Rektumda kanamayı işaret eder.
Kestane Rengi Kan: Kolonda Kanamayı işaret eder.
Koyu Katran Rengi Kan: Midede kanamayı işaret eder.

Büyük Abdestten Neden Kan Gelir?

Büyük abdesttin kanlı olmasının en sık görülen nedenlerinden biri hemoroid hastalığıdır. Anüsün içerisinde bulunan damaların çeşitli nedenlerden dolayı şişmesi neticesinde büyük abdestin yapılması anında bu damar veya damarların kanama göstermesidir. Bu nedenle dışkıda kan görülebilir.

funduszeue.info

Kabızlıkta kanamalara neden olabilmektedir. Düşük seviyelerde kabızlıklarda böyle etkiler genel olarak görülmez. Ancak ileri derecede kabızlık görüldüğünde dışkı çok sert olduğu durumlarda makat bölgesinden çıkarken çevresine zarar vermesi neticesinde kanamalar meydana gelebilir.

En sık görülen nedenlerin arasında makattaki çatlaklarda gelmektedir. Bu hastalığa anal fissür denmektedir. Çatlaklar nedeni ile büyük abdest yapılırken çatlakların gerilmesi ile kanamalar görülebilir.

funduszeue.info

buyuk abdestten kan gelmesi icin hangi doktora gidilir

Gıda zehirlenmeleri de kanlı dışkılamanın nedenleri arasındadır. Çeşitli nedenlerden dolayı gıda zehirlenmesi gerçekleştiğinde kişinin ishal olması ile dışkısında kan görülebilir. Özellikle funduszeue.info ve norovirüs gibi etkenler nedeniyle de kanlı ishaller görülebilmektedir.

funduszeue.info

İltihaplı bağırsak hastalıkları türlerinden biride kolit hastalığıdır. Bağırsakta birçok nedenden dolayı ve çeşitli hastalıklardan dolayı iltihaplanma oluşabilmektedir. İltihaplar nedeni ile dışkıda kan görülmesi olasıdır. Bu hastalıkların yanı sıra yapısal damar bozuklukları, bağırsak veya kolan tıkanıklıkları, peptik ülser, kanser, divertikül, yiyecek alerjileri, ince bağırsak tümörü gibi hastalıklarda büyük abdest yaparken kanamanın görülmesine neden olabilir. Kanama görüldüğünde ilk fırsatta bu durum uzman bir doktor tarafından araştırılması gerekir.

funduszeue.info

Büyük Abdestte Kan için Hangi Bölüme Gidilir?

Makattan kan gelmesi şikayetiniz için ilk olarak gitmeniz gereken bölüm aile hekimliği polikliniğidir. Aile hekiminiz ilk muayenenizi yapacak ve ardından sizi en uygun bölüme yönlendirecektir.

Aile hekimini gidemediğiniz durumlarda gidilmesi gereken bölüm sıklıkla genel cerrahi bölümdür. Genel cerrahlar ilgili muayeneyi yaptıktan sonra size doğrudan tedavi verebileceği gibi farklı bölümlere sevkinizi sağlayabilir.

funduszeue.info

Bir diğer büyük abdestten kan gelmesi ile ilgilenen bölüm ise proktoloji bölümüdür. Proktoloji bölümünde bazı durumlar için uygun tedaviler verilir.

funduszeue.info

Hala Hangi Bölüme Gideceğime Emin Değilim

Hala hangi bölüme başvuracağınıza emin değilseniz yapmanız gereken durumunuzu detaylı bir şekilde altta bulunan yorum bölümüne yazmaktır. Durumunuzu yorum bölümüne yazdığınızda eldeki veriler ışığında değerlendirip sizin için en uygun yönlendirmeyi yapacağım.

funduszeue.info

funduszeue.info

Büyük Abdestten Kan Gelmesi Nasıl Durdurulur?

Uzman doktora başvurduğunuzda doktor bazı testler yaparak durumun nedenini kesin olarak tespit etmeye çalışacaktır. Bu konuda yapılan testler ise kolonoskopi ve gaita testleridir. Çıkan sonuçlara göre tedavi uygulamaya başlanır.

funduszeue.info

Tespit edilen hastalığın türüne göre ilaç tedavisi başlatılabileceği gibi cerrahi operasyonlarında gerektirdiği hastalıklarda görülebilmektedir. İlaç ve cerrahi operasyonlardan sonra ise kişinin beslenmesine dikkat etmesi çok önemlidir. Bu konuda uzman doktorlar gerekli tavsiyeleri vererek kişinin bir daha böyle bir durum ile karşılaşmaması için nelere dikkat etmesi belirtilir. Diğer yandan oturma banyosu gibi tedavilerde kullanarak kişinin yaşadığı bu sorunu rahat bir şekilde atlatması hedeflenerek tedaviler uygulanır. Mutlaka bir sağlık profesyoneline başvurarak destek alınız.

funduszeue.info

Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu atındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Kaynakça:

  1. Rectal Bleeding &#; StatPearls &#; NCBI Bookshelf (funduszeue.info) Erişim Tarihi:
  2. The Evaluation of Rectal Bleeding in Adults (funduszeue.info) Erişim Tarihi:

(Bu yazı ilk defa 24 Mayıs tarihinde yazılmıştır. Ardından 21 Ekim tarihinde güncellenmiştir.)

Bu Başlıklar İlginizi Çekebilir:

Kategoriler Hangi Doktora Gidilir?, Genel CerrahiEtiketler Anüs

Makat Kanaması Hangi Hastalıklara Bağlı Olarak Ortaya Çıkabilir?

Makat kanamam var sebebi ne olabilir? Makat kanaması karşılaşıldığında genellikle endişeye neden olmaktadır ve birçok farklı hastalığa bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Genellikle utanma, çekinme gibi nedenlerle doktora geç başvurulan makat kanaması birçok ciddi hastalığın belirtisi olabilmektedir. Makat kanaması genellikle dışkılama ile birlikte makattan kan gelmesiyle görülmektedir. Ciddi durumlarda dışkılama olmadan da makat kanaması görülmesi mümkündür.

Makat Kanaması Hangi Şekillerde Ortaya Çıkar?

Makat kanaması sıklıkla yanma hissiyle birlikte ortaya çıkmaktadır. Makatta kanama ve yanmanın birlikte görülmesi genellikle hemoroid nedeniyle görülmektedir. Dışkıda çizgi şeklinde kan görülmesi polipler, rektal kanser ve hemoroidden dolayı meydana gelebilmektedir. Makat kanaması ve ağrı belirtilerinin birlikte görülmesi anal fissürün sık görülen belirtisidir. Anal fissür yani anal çatlaklar dışkılama esnasında yırtılır tarzda ağrı ve kanamaya neden olabilmektedir. Tuvalet kâğıdında kan görülmesi de hemoroid ve anal fissür nedeniyle görülebilmektedir. Dışkılamanın ardından damlama şeklinde ortaya çıkan kanama ileri evre hemoroid hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Makattan pıhtılı şekilde kan gelmesi ciddi kanama işaretidir bu nedenle en kısa sürede uzman hekime başvurulmalıdır. Kronik kabızlık, bağırsak fıtıkları, tümörlerde makattan kanama görülmesine neden olabilmektedir.

Makat Kanamasını Dikkatli Şekilde Gözlemlemeyi Unutmayın

Makat kanamasını fark ettiğinizde dikkatli şekilde gözlemlemeniz gereken bazı faktörler mevcuttur. Ortalama olarak görülen kanın miktarı, koyu kırmızı mı, parlak kırmızı mı olduğu dikkat edilmesi gereken detaylar arasındadır. Kanın tuvalet kâğıdında mı yoksa klozette mi görüldüğüne de dikkat edilmesi gerekmektedir. Dışkılama esnasında kendinizi zorlayıp zorlamadığınızda dikkat etmeniz gereken detaylar arasındadır.

İsmail D.

Servet Hoca işinin erbabı, aynı zamanda adam gibi adam olarak, yılında yapmış olduğu tedavi ile Allahıma çok şükür sıhhatime kavüstum, bunun üzerine kendisini herzaman her yerde minnet ve şükranla anmaktayımKendisinden yaşça büyük olmama rağmen her gördüğüm yerde ellerine sarılırım.

Aşkın T.

Ameliyat ettim oldu bitti ilaç yazdım geçti diye birşey Yok hastalığın sonuna kadar iyileşene kadar her zaman yanında olan 7/24 telefon desteği olan çok başarılı bir doktor abim allah bir degil bin kere razı olsun rabbim gönlüne göre versin işinin en iyi doktoru Bursa'da üzerine genel cerrah tanımam.

Ömer D.

Tam bir sene önce kıvranarak gitmiştim. yaklaşık 15 yıllık acı 15 dk da gitti. yorum yapmak için özellikle bekledim tekrar hastalık nüks edermi diye; şuan sağlığım çok çok iyi eğer bu yorumu okuyan hasta varsa hiç düşünmeden gitsin servet bey ona yaşam kalitesinde bi kaç sınıf birden atlatsın.

Yasin Ş.

Dr Servet Bey işinin ehli,hastaya karşı ilgili ve hastaya hastalığının durumunu anlaşılır bir şekilde anlatan bir doktor.
makat çatlağı ve hemoroid hastalığı olduğumu söyledi ve ameliyat funduszeue.infoine ÇOK TEŞEKKÜR ederim.
Bu tarz sorunları olan arkadaşlar Dr Servet Bey'e korkmadan rahatlıkla tedavi ve ameliyat olabilirler.

Mediha B.

İlgisini, desteğini esirgemeyen BAŞARILI bir doktor olarak tanıyorum kendisini.. Benimde aklıma Genel Cerrah denince SERVET YETKİN'den başkası gelmiyor

Semray C.

Mükemmel bir cerrah işinde uzman.

Birol Ç.

İlgili ve merhametli hekim

Murat B.

Aylarca çektiğim anal fistür tedavisinde bütün ağrılarım son buldu insancıl ve bir abi gibi yaklaşması harika

Erdal D.

İşinin uzmanı herkese tavsiye ederim hemoroid vb sıkıntısı olan Servet hocama gönül rahatlığıyla gidebilir

Pınar K.

On numara beşyıldızlı bir aile doktoru. Tebrikler.

Murat & Elif T.

Size çok tesekkür ederiz bizi tekrar hayata döndürdunüz güler yüzünüz ve şifalı ellerinize çok minnettarız.

Hacı Abdi S.

Mesleğinde titiz ve gerçekten harika bir cerrah hastası olduğum. Doktoruma mesleğinde başarılar dilerim.

Mesut M.

Kibar,ilgili ve işini iyi yapan ,deneyimli bir doktor.

doktorunuza sorun

BİZ SİZİ ARAYALIM



Makat çatlağı belirtileri nelerdir?

Makat çatlağı belirtileri nelerdir?

Makat çatlağı (anal fissür) makat bölgesinde çeşitli sebeplere bağlı olarak oluşan çatlaklardır. Bu bölgede oluşan yırtılmalar dışkılamada zorlanma, sürekli olarak ıkınma ve süregelen ishaller sonucu makat bölgesinin sürekli temizliği sonucu oluşmaktadır. Oluşan çatlaklar bazen basit görünümlü olduğu gibi bazen de ciddi ağrılara sebebiyet verebilir. Çatlağın boyutuna göre bazen de makat bölgesinde kanamalar oluşabilir. Makat çatlağı sorunu yaşayan hastalarda oluşan belirtiler hemen hemen aynıdır. Fakat çatlağın büyüklüğüne göre ağrı şiddeti değişkenlik gösterir. Makatta ağrı ve şişlik, dışkılamada güçlük çekme, dışkılama sırasında yırtılma ve yırtılma bölgesinde kaşıntı, makat çatlağının belirtileri arasındadır. Bu belirtileri yaşayan hastalar mutlaka hastaneye başvurmalı ve gerekli tetkikleri yaptırmalıdır.

Makat çatlağı için hangi doktora gidilmeli?

Makat çatlağı sorunu yaşayan kişiler genel cerrahi bölümüne başvurabilirler.

Makat çatlağına ne iyi gelir?

Makat çatlağı eğer erken dönemde fark edilirse bağırsak yöntemi ile iyileşme sağlanabilir. Dışkıyı yumuşatma adına kremler, lif takviyesi, su tüketiminin arttırılması ve lif oranı fazla olan diyetlerin uygulanması makat çatlağına iyi gelebilecek yöntemlerdir. İyileşme adına narkotik ağrı kesici ilaçlar kullanılmamaktadır. Çünkü kabızlığı arttırır. Bunların yanında topikal ağrı kesici ilaçlar da kullanılabilir.

Makat çatlağı tedavisi nasıl yapılır?

Makat çatlağı tedavisi çatlağın boyutuna ve durumuna göre belirlenir. Durumuna göre kremler, botulinum toksini ve ameliyat ile tedavi edilebilir. Ne kadar erken teşhis edilirse tedavi bir o kadar kolay çözüm olacaktır. Hastalığın teşhisinde ilk 15 gün ise kremler yardımı ile tedavi sağlanabilir. Çatlağın kronikleşmesi durumunda kremler herhangi bir etki göstermez. Bu durumda uygulanacak bir diğer yöntem botulınum toksindir. Son zamanlarda tedavide sıkça kullanılmaktadır. Botulınum toksin küçük bir enjektör yardımı ile çatlağın etrafına uygulanır. İlaç iç sfinkter kasını 6 aya kadar etkisiz hale getirerek iyileşme olanağı sağlar. Bu yöntem ile iyileşme günde gerçekleşir. Tedavide son çare ameliyattır. Ameliyat açık ve kapalı olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. Ameliyatta amaç iç sfinkter kasının kesilmesidir. Kapalı olarak yapılan ameliyatta küçük bir delikten girilerek sfinkter kası kesilir. En avantajlı olan yöntem kapalı olarak yapılan yöntemdir. Açık ameliyatta ise cildin cm kesilerek sfinkter kasına ulaşılır ve kesilerek çıkarılır. Makat çatlağı tedavisinde günümüz imkanları ile lazerle tedavi yöntemi de sıkça uygulanmaktadır. Lazerle makat çatlağı tedavisi gören hastalar kısa iyileşme süresi avantajı ile normal hayatlarına dönebilmektedir. Lazer yöntemiyle makat çatlağı tedavisi hakkında ayrıntılı bilgi almak için lazerle makat çatlağı tedavisi nasıl yapılır yazımızı okuyabilirsiniz.

İstanbul Bağcılar’daki hastanemizde alanında uzman doktorlar ile hijyenik hastane ortamında makat çatlağı tedavisi imkanı sunmaktayız. Makat çatlağı, makat çatlağı tedavisi ve makat çatlağı tedavisi fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiyi hastanemiz genel cerrahi servisinde bulabilirsiniz. Makat çatlağı ve makat çatlağı tedavisi hakkında merak ettiklerinizi telefon numaramız ve whatsapp bilgi hattımızdan bize ulaşarak sorabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası