laparoskopik kasık fıtığı ameliyatı fiyatı / Açık veya kapalı Laparoskopik Kasık Fıtığı Ameliyatı

Laparoskopik Kasık Fıtığı Ameliyatı Fiyatı

laparoskopik kasık fıtığı ameliyatı fiyatı

Kasık Fıtığı

KASIK FITIĞI

Fıtık, bağırsakların ve diğer karın içi organlarının ve dokularının, karın zarından oluşan bir kese içinde, karın duvarındaki zayıf bir bölgeden ya da yırtıktan dışarı doğru çıkmasıdır
Fıtık oluşumu için öncelikle bireyin dokusunda bir zayıflık olması gerekir. Bu durum fıtığın altyapısını hazırlar.

Bu zemine,

• kronik öksürük,
• Sigara alışkanlığı,
• kabızlık,
• fazla kilo,
• aşırı ağırlık kaldırılması
• idrar yaparken zorlanmaya neden olacak patolojiler (örnek: prostat hipertrofisi) eklenmesi durumunda var olan fıtık büyüyebilir veya ağrılı hale gelebilir.

Fıtık hem gözle görülen hem başlangıç halindeyken hissedilebilen bir hastalıktır. Belirginleşmiş olgularda, fıtık bölgesinde gözle görülür bir şişlik vardır. Bu his, fıtık bölgesinde bir basınç, rahatsızlık veya künt bir ağrı şeklinde olup, bunların şiddeti fiziksel aktivite ile artabilir.
Bugünkü bilimsel kanıtlara göre tüm karın duvarı fıtıklarının tedavisi cerrahidir. İlaçla ya da başka bir yöntemle tedavi mümkün olmamaktadır. Fıtık, karın duvarında gelişen geri dönüşsüz bir değişikliktir ve kendiliğinden kaybolması olanak dışıdır.

Ameliyat olmalı mıyım?

1. Hiçbir fıtığın kendiliğinden iyileşmesi mümkün değildir.
2. Fıtıkların zamanla büyüme olasılığı yüksektir. Erkeklerin kasık fıtıkları skrotuma (torbaya) inebilir.
3. Fıtığınız zamanla şiddetli ağrıya ve fiziksel aktivite kısıtlığına neden olabilir.
4. Komplikasyon gelişme riski mevcuttur (boğulmuş fıtık).
5. Geciktirilen fıtıkların tedavisi ve ameliyat sonrası dönemi daha zor olabileceği gibi, beklemenin ameliyatın uzun dönem sonuçlarını olumsuz etkilemesi gibi olumsuz bir durum da söz konusu olabilir. Bugün için genel kanı ve öneri; bir kez fıtık tanısı almışsanız fıtığınızı en kısa sürede tedavi ettirmenizdir.

Lichtenstein Onarımı

Yama kullanılarak yapılan bu modern teknikte dokularda gerilim oluşmaz. Bireyin kendi dokusu dikişle yaklaştırılmadan kendi rahatlığına bırakılır. İyileşmeyi, bölgeye yerleştirilen ileri teknoloji ürünü yama sağlar. Ameliyatta yapılan cerrahi travma azdır. Geniş doku ayrılmalarına ve dikilmelerine gerek yoktur.

Laparoskopik Teknik

Laparoskopik fıtık onarımı da yama ile yapılan bir ameliyattır. Bu nedenle, temelde Lichtenstein onarımına benzer. Ancak bu onarım lokal anestezi ile yapılamaz. Hasta mutlaka genel anestezi almak zorundadır.
Kasık fıtıkları tedavisinde nüks oranını % 1’in bile altına düşüren Lichtenstein Onarımı, A.B.D.’nin Los Angeles kentindeki Lichtenstein Fıtık Enstitüsü’nün (Lichtenstein Hernia Institute) kurucusu Dr.Lichtenstein tarafından geliştirilmiştir. Yöntem, Amerikan Cerrahlar Koleji’nce (American College of Surgeons) kasık fıtığı tedavisinde çağımızın altın standardı olarak kabul edilmiştir. Bu teknikte, dokulara yapılan cerrahi travma da çok azdır. Bu nedenle ameliyat sonrası ağrı da hafiftir. Nüks oranı ise çok düşüktür. Lichtenstein Onarım’ nın en önemli avantajlarından biri de lokal anestezi ile, hastanın uyutulmasına ya da belinden geniş ölçüde uyuşturulmasına gerek kalmadan yapılabilmesidir. Ameliyattan sadece yarım saat önce merkezimize ulaşan hastalarımız, olağan durumda yaklaşık 30-45 dakika süren operasyonu takiben kısa süreli bir dinlenme ve derlenme dönemi geçirmekte ve yine normal koşullarda ameliyattan 2 saat sonra evine dönebilmektedir. Lokal anestezinin önemli bir üstünlüğü de bölgeden ağrı duyusunu taşıyan sinirlerin ameliyattan önce anestezik madde ile bloke edilmiş olması nedeniyle ameliyattan sonra ağrı seviyesinin çok düşük olmasıdır. Zira, cerrahi girişimlerden sonraki ağrı, dokuların kesilmesi ve ayrılması sırasında ortaya çıkan aracı maddelerin sinir uçlarını etkileyerek ağrı döngüsünü başlatmalarıdır. Lokal anestezi ile daha ameliyat başlamadan sinirlerin bloke edilmesi, ağrıya yol açan bu aracı maddelerin etkisini en az indirir.
Lichtenstein tekniği veya Prolene Hernia System kullanılılarak yapılan kasık fıtığı onarımları gerilimsiz olduğundan ciddi bir ağrı duyulmasına yol açmazlar. Zaten, ameliyat sırasında yapılan lokal anestezinin etkisi birkaç saat daha sürecektir. Bundan sonra ise hastanın bireysel toleransına göre uygun ağrı kesiciler reçete edilecektir.

Fıtık Ameliyatı

Okuma Süresi: 4dakika

Fıtık Nedir?

Fıtık, bağırsağın bir parçası gibi bir doku parçasının karın kaslarındaki zayıflamış bir yerden dışarı itilmesiyle oluşur. Oluşan yumru, özellikle öksürürken, eğilirken veya ağır bir nesneyi kaldırırken ağrılı olabilir. Ancak birçok fıtık ağrıya neden olmaz.

Fıtığının her türü tehlikeli değildir. Ancak kendi kendine iyileşmezse hayatı tehdit eden komplikasyonlara yol açabilir.

Fıtık Nasıl Teşhis Edilir?

Genel olarak, kasık fıtığını teşhis etmek için sadece fizik muayene gereklidir. Doktor kasık bölgesinde bir yumru olup olmadığını kontrol edecektir. Ayağa kalkmanız ve öksürmeniz veya ıkınmanız istenebilir, çünkü bu hareketler fıtık olup olmadığını belirlemeyi kolaylaştırır.

Tanı açık değilse, doktorunuz karın ultrasonu, BT taraması veya MRI gibi bir görüntüleme testi isteyebilir.

Fıtık belirtileri ve semptomlar

  • Dik olduğunuzda ve özellikle öksürürken veya ıkındığınızda daha belirgin hale gelen kasık kemiğinin her iki tarafındaki bölgede bir yumru
  • Yumru bölgesinde yanma hissi veya ağrı
  • Özellikle eğilirken, öksürürken veya ağırlık kaldırırken kasıkta ağrı veya rahatsızlık
  • Kasıkta ağırlık veya sürüklenme hissi
  • Kasıkta zayıflık veya basınç
  • Bazen bağırsağın çıkıntılı kısmı skrotuma inerken testislerin etrafında ağrı ve şişlik

Çocuklarda fıtık belirtileri ve semptomlar

Yenidoğanlarda ve çocuklarda kasık fıtıkları, doğumda var olan karın duvarındaki zayıflıktan kaynaklanır.Bazen fıtık sadece emzirilen bebek ağladığında, öksürdüğünde veya bağırsak hareketi sırasında zorlandığında görülebilir. Asabi hale gelebilir ve normalden daha az iştahı olabilir.

Fıtık Tedavisi

Fıtık küçükse ve sizi rahatsız etmiyorsa doktorunuz beklemenizi ve izlemenizi önerebilir. Bazen bir bağcık takmak semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir, ancak giysinin doğru şekilde oturması ve doğru şekilde giyilmesi önemlidir çünkü önce doktorunuza danışın. Çocuklarda doktor, ameliyatı düşünmeden önce yumruyu azaltmak için manuel basınç uygulamaya çalışabilir.

Boyutu büyük olan veya vücutta ağrıya sebebiyet veren fıtıklar genel olarak hastanın bu rahatsızlığı gidermek ve oluşabilecek ciddi komplikasyonları önlemek için operasyonla ortadan kaldırılır.

Fıtık Tedavisi İçin Nereden Randevu Alınır?

Fıtık tehşisi için ortopedi birimine başvurarak gerekli tetkiklerin yapılmasını isteyebilirsiniz.

Fıtık Ameliyatı

Fıtık ameliyatları kapalı (Laparoskopik) fıtık ameliyatı ve açık fıtık ameliyatı olarak ikiye ayrılır. Açık Fıtık Ameliyatı Bassini Tekniği, Shouldice Tekniği ve McVAY olmak üzere kendi içinde farklı teknikler içerir.

Kapalı (Laparoskopik) Fıtık Ameliyatı

Laparoskopik fıtık ameliyatı diğer laparoskopik işlemlere benzer. Genel anestezi verilir ve göbek deliğinden veya hemen altından küçük bir kesi yapılır. Cerrahın karındaki organlarını görebilmesi için karın hava ile şişirilir.

Fıtığı ameliyatının gerekli olup olmadığına karar verirken fıtığın hapsedilmiş mi yoksa boğulmuş mu olduğu ve kasık fıtığı onarımı ameliyatından önce ele alınması gereken başka durumların olup olmadığı gibi düşünülmesi gereken birçok şey vardır.

Laparoskopik fıtık ameliyatı geçiren kişiler ameliyattan sonra daha az rahatsızlık yaşar, yara izi riski daha düşüktür ve normal aktivitelerine daha çabuk dönebilirler.

Açık Fıtık Ameliyatı

Genel anestezi veya lokal anestezi ve sedasyon altında yapılabilen açık fıtık ameliyatı yapmak için kasıkta tek, uzun bir kesi yapılır. Fıtık karın duvarından dışarı taşarsa çıkıntı yerine geri itilir. Fıtık kasık kanalına uzanıyorsa fıtık kesesi ya geri itilir ya da bağlanır ve çıkarılır.

Geleneksel olarak, fıtığın içinden çıktığı kas duvarındaki zayıf nokta, sağlıklı kas dokusunun kenarlarının dikilmesiyle onarılır. Ancak cerrahi yaklaşım kas duvarının tamir edilecek bölgesine ve cerrahın tercihine göre değişiklik göstermektedir.

  1. Bassini Tekniği (Açık Fıtık Ameliyatı)

Adını 1880’lerde geliştiren Dr. Edoardo Bassini’den alan Bassini onarımı, kasık fıtığı için bulunan ilk etkili onarımdır. Bassini tekniği, maliyetli protezler ve laparoskopik ameliyattan kaçınmak istendiğinde, sınırlı bir maliyetle gerçekleştirilebilecek basit, sağlam ve uygun bir seçenektir. Genelde olarak, kasık fıtığı onarımı için en uygun yöntem, protez takviyeli bir ağ kullanılmasıdır. Protez malzemelerine erişimin sınırlı olduğu durumlarda, Shouldice veya Bassini teknikleri etkili alternatiflerdir. Yine de bu teknikler, özellikle az deneyimli cerrahlar için bir zorluk teşkil etmektedir.

  1. Shouldice Tekniği (Açık Fıtık Ameliyatı)

Shouldice tekniği, 1940’larda tekniği icat eden Kanadalı cerrah Dr. Edward Earle Shouldice’in (1890–1965) adını almıştır. Bu cerrahi yöntem, bazı modifikasyonlarla Bassini onarımına dayanmaktadır.

Dr. Shouldice, tekniği II. Dünya Savaşı sırasında fıtıkları nedeniyle askere gidemeyen erkeklere yardım etmek için geliştirmiştir. Bu yöntem sayesinde cerrahi sonuçlar iyileşti ve iyileşme süresi azaldı. Shouldice tekniği zamanının acemi askerlerini askeri eğitim için hızlı bir şekilde fiziksel uygunluk durumuna getirdi.

Prosedür, kalıcı dikişler (ağ, yama veya elek olmadan) kullanarak kaslarınızın onarılmasını içerir. Gaz anestezisi ile değil intravenöz sedasyon ile yapılır. Ayrıca ameliyat sırasında ve ameliyattan birkaç saat sonra ameliyat bölgesini uyuşturmak için deriye enjekte edilen lokal anestezik ilaçlar yardımıyla uygulanır.

  1. McVAY (Açık Fıtık Ameliyatı)

Anson ve McVay, inguinal kanalın tabanının açılmasını da gerektiren daha derin bir anatomik onarımı yıllar içinde popüler hale getirdi ve üst kasları pektineal ligamente (Cooper’s ligament) yaklaştırdı. “McVay” tekniğinin gerçekleştirilmesi daha zordur, ancak femur fıtıklarının ve birçok direkt kasık fıtığının tedavisinde tercih edilen popüler bir prosedür haline gelmiştir.

Fıtığın Tekrarlaması Mümkün mü?

Sentetik malzemeden yapılmış ağ yamaları artık fıtıkların onarımında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu özellikle büyük fıtıklar ve tekrarlayan fıtıklar için geçerlidir. Fıtık tekrar yerine itildikten sonra karın duvarındaki zayıflamış bölgeye yamalar dikilir. Yama, zayıflamış karın duvarındaki stresi azaltarak fıtık tekrarlama riskini azaltır.

Açık ameliyattan sonra fıtık tekrarlama şansı, yapılan 100 açık ameliyatta 1 ile 10 arasında değişmektedir.

Laparoskopik cerrahi ile açık cerrahi arasındaki farklar

  • Laparoskopik cerrahi, tek bir büyük kesim yerine birkaç küçük insizyon gerektirir.
  • Her iki tarafta da fıtık varsa ikinci bir büyük kesi yapılmasına gerek kalmadan aynı anda onarılabilir.
  • Laparoskopik cerrahi, cerrahın hem kasık bölgelerini hem de olası tüm fıtık bölgelerini anormallikler açısından incelemesine olanak tanır.
  • Laparoskopik cerrahide olası tüm zayıf alanları kapatacak şekilde yama veya ağ yerleştirilebilir, bu da fıtığın aynı yerde tekrarını veya farklı bir yerde oluşmasını önlemeye yardımcı olur.
  • Laparoskopik onarım için genel anestezi gereklidir.
  • Açık fıtık cerrahisi genel, spinal veya lokal anestezi altında yapılabilir.

Fıtık Ameliyatının Riskleri

Genel olarak anestezi ve ameliyatın riskleri şunlardır:

  • ilaç reaksiyonları
  • Solunum problemleri
  • Kanama, kan pıhtıları veya enfeksiyon

Enfeksiyon Riski

Cerrahi müdahale yapılan alanda ameliyattan sonra şişlik ve rahatsızlık hissedilmesi sık karşılaşılan bir durumdur. Bu ameliyatın iyi geçmediği anlamına gelmez. Şişliği ve ağrıyı azaltmak için bölgeye bir seferde 10 ila 20 dakika buz veya soğuk bir paket koyun. 1-2 saat kadar aralıklarla yapın. Buz ve cildiniz arasına ince, soğuğu geçirecek bir bez koyun.

Fıtık Ameliyatı Sonrası

Günlük aktivitelerinize geri dönmeniz birkaç hafta alabilir.

Bu sürede;

  • ağrıya neden olan hiçbir şey yapmayın.
  • 2 hafta sonra veya artık kasık ağrınız olmadığında tekrar araba kullanabilirsiniz.
  • Yaklaşık 3 hafta sonra ise cinsel aktivitelerinize geri dönebilirsiniz.

Ne zaman normal hayatıma dönebilirim?

Büyük olasılıkla 3 hafta içinde hafif aktiviteye dönebileceksiniz. İyileşmeden 6 hafta sonrasına kadar yorucu egzersizlerden kaçınmalısınız.

Açık ve Kapalı Fıtık Ameliyatı Fiyatları Hakkında Fiyat Bilgisi Almak İçin Formu Doldurabilirsiniz.

 

Paylaş:

Kasık fıtığı tedavisi fiyatları ne kadar?

Fıtık, insanları en fazla rahatsız eden fiziksel hastalıklardan birisidir. Genellikle bel bölgesinde ortaya çıkan bu rahatsızlık, zaman zaman boyunda da görülmektedir. Fıtıklar genellikle tek başlarına kaybolmazlar. Önce hafif ağrı ile başlayan süreç eğer dikkat edilmezse daha sancılı bir sürece evirilebilir.

Tiplerine göre fıtıklar ise, bel fıtığı, kasık fıtığı, mide fıtığı (mide boşluğunda oluşan fıtık), göbek fıtığı, boyun fıtığı gibi birçok bölgede çıkabilir.

Kasık Fıtığı Tedavisi FiyatlarıFıtığın belirtilerine gelecek olursak, en yaygın semptomu oluştuğu bölgede şişkinlik veya yumru şeklinde kendisini göstermesidir. Örneğin, kasık fıtığı durumunda, kasık kemiğinizin her iki tarafında kasık ve uyluğunuzun birleştiği yerde bir yumru fark edebilirsiniz. Buna ek olarak oluşan yumrunun çevresinde zaman zaman dayanılmaz boyutta ağrı söz konusu olabilir. Bazı durumlarda kişiler fıtık olduğunu doktor kontrolü sonrasında öğrenirler.

Fıtık tedavisine gelecek olursak, bunun en etkili yolu cerrahidir. Elbette ameliyat kararı alınmadan önce doktorunuz detaylı bir muayene yapacaktır ve fıtığınızın ilerleme durumuna göre size bilgi verecektir. Doktorunuz belirli bir süre fıtığınızı izlemek isteyebilir. Fıtık tedavisinde kiriş de kullanılmaktadır. Bu kirişler zaman içerisinde semptomları azaltmaya yardımcı olabilmektedir.

Mide fıtığında ise asidi azaltacak önlemler alınarak tedavinin etkisi artırılmaya çalışılabilir. Dolayısıyla her fıtıkta ona özel yöntemler uygulamaya alınabilir.

Kasık fıtığı tedavisi fiyatları ne kadar?

Kasık fıtığı, iç uyluğun üst kısmında ortaya çıkan ciddi bir rahatsızlıktır. Bölgede bulunan kas dokusu zayıf bir noktadan itilir ve fıtık başlangıcı meydana gelmiş olur. Kasık fıtığı iki şekilde iyileşebilir. Birincisi açık cerrahi yöntemi ile yapılacak ameliyat ile gerçekleşir. İkincisi ise, laparoskopik cerrahi dediğimiz yoldur.

Kasık fıtığı tedavisi fiyatları ise kurumdan kuruma göre değişiklik göstermektedir. Bu açıdan bakıldığında özel hastaneler kendi şart ve koşullarına göre fiyat belirlemektedir. Bunun için tedavi alacağınız hastaneye başvurarak gerekli bilgiyi edinebilirsiniz.

Kasık fıtığı tedavisi fiyatları hangi kriterlere göre belirlenmektedir?

Kasık fıtığı tedavisinde fiyatı belirleyen en önemli kriter ameliyatı yapacak hastanenin kullandığı ekipmanlardır. Bunun yanı sıra operasyonu gerçekleştirecek olan ekip de fiyatı doğrudan etkiler. Ayrıca uygulanacak tedavinin yöntemi de bu durumda önemlidir.

İstanbul Kasık Fıtığı Tedavisi

İstanbul kasık fıtığı tedavisi konusunda geniş imkanlara sahip önemli kentlerimizdendir. Kentte bu alanda çalışan birçok hastane bulunmaktadır. Özellikle sağlık turizmi kapsamında yurt dışından birçok hasta İstanbul’a kasık fıtığı tedavisi olabilmek için gelmektedir.

Özel Hastanede Kasık Fıtığı Tedavisi

Özel hastanede kasık fıtığı tedavisi için öncelikle doktorunuz ile görüşmelisiniz. Sizi detaylı muayene etmek isteyecek olan hekim, tüm tetkiklerin sonucuna göre ameliyat önerebilir. Bu noktada özel hastane seçeneğiniz varsa hekimlerin daha önce bu alanda yaptıkları ameliyatları araştırarak detaylı bir geçmiş taraması yapabilirsiniz. Böylece yaptırmak istediğiniz fıtık ameliyatına kendinizi rahat bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Laparoskopi fiyatları 2023, ameliyat nedenine göre farklılık gösterir. Laparoskopi Ankara doktorları tarafından yapılan laparoskopi ameliyatı, karın içindeki organları incelemek için kullanılan cerrahi bir tanı işlemidir. Sadece küçük kesikler gerektiren düşük riskli, minimal derecede invaziv bir işlemdir. Laparoskopi Ankara doktorlarımız ve Laparoskopi fiyatları 2023 için bizi arayınız.

Laparoskopi, karın organlarına bakmak için laparoskop denilen bir alet kullanır. Bir laparoskop, ön tarafında yüksek yoğunluklu ışık ve yüksek çözünürlüklü kamera ile uzun, ince bir tüptür. Cihaz, karın duvarındaki bir kesiden sokulur. Hareket ettikçe, kamera görüntüleri bir video monitöre gönderir.

Laparoskopi doktorunuzun vücudunuzun içinde açık cerrahi olmadan, gerçek zamanlı olarak görmesini sağlar. Doktorunuz ayrıca bu işlem sırasında biyopsi örnekleri alabilir.

Laparoskopi ameliyatı neden yapılır?

Laparoskopi genellikle pelvik veya karın ağrısının kaynağını tanımlamak ve teşhis etmek için kullanılır. Genellikle invaziv olmayan yöntemler tanıya yardımcı olamadığında gerçekleştirilir.

Laparoskopinin riskleri nelerdir?

Laparoskopi ile ilgili en yaygın riskler kanama, enfeksiyon ve karnınızdaki organlara verilen zarardır. Ancak, bunlar nadir görülen durumlardır.

İşleminizden sonra herhangi bir enfeksiyon belirtisi için dikkat edilmesi önemlidir. Aşağıdaki belirtileri yaşarsanız doktorunuza başvurun:

  • Ateş veya titreme
  • Zamanla daha yoğun hale gelen karın ağrısı
  • İnsizyon bölgelerinde kızarıklık, şişme, kanama veya drenaj
  • Sürekli mide bulantısı veya kusma
  • Kalıcı öksürük
  • Nefes darlığı
  • İdrara çıkamama
  • Baş dönmesi

Laparoskopi sırasında incelenen organlarda küçük bir hasar riski vardır. Bir organ delinirse, vücudunuza kan ve diğer sıvılar sızabilir. Bu durumda, hasarı onarmak için başka bir ameliyata ihtiyacınız olacaktır.

Daha az görülen riskler şunları içerir:

  • Genel anesteziden kaynaklanan komplikasyonlar
  • Karın duvarı iltihabı
  • Leğen kemiğine, bacaklarına veya akciğerlerine gidebilecek bir kan pıhtısı

Bazı durumlarda, cerrahınız tanısal laparoskopi riskinin minimal invaziv bir teknik kullanmanın yararlarını garanti etmek için çok yüksek olduğuna inanabilir. Bu durum genellikle karın ameliyatları geçirmiş olanlar için görülür ve bu durum karın içindeki yapılar arasında yapışma riskini artırır. Yapışıklıklar varlığında laparoskopi yapmak çok daha uzun sürecek ve organların yaralanma riskini artıracaktır.

Laparoskopi ameliyatına nasıl hazırlanırım?

Doktorunuza aldığınız reçeteli veya reçetesiz satılan ilaçlar hakkında bilgi vermelisiniz. Doktorunuz işlemden önce ve sonra nasıl kullanılması gerektiğini size söyleyecektir.

Doktorunuz laparoskopinin sonucunu etkileyebilecek herhangi bir ilacın dozunu değiştirebilir. Bu ilaçlar:

Hamileyseniz veya hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız doktorunuza da söylemelisiniz. Bu, gelişen bebeğinize zarar verme riskini azaltır.

Laparoskopiden önce doktorunuz kan testleri, idrar tahlili, elektrokardiyogram (EKG veya EKG) ve göğüs röntgeni isteyebilir. Doktorunuz ayrıca ultrason, BT taraması veya MRI taraması dahil bazı görüntüleme testlerini de yapabilir.

Bu testler, doktorunuzun laparoskopi sırasında incelenen anormallikleri daha iyi anlamasına yardımcı olabilir. Sonuçlar ayrıca doktorunuza karnınızın içine görsel bir rehber sunar. Bu laparoskopinin etkinliğini artırabilir.

Laparoskopiden en az sekiz saat önce yemek yemekten ve içmekten kaçınmanız gerekecektir. Ayrıca, aile üyelerinden birinin veya arkadaşınızın işlemden sonra sizi eve bırakması için düzenleme yapmalısınız. Laparoskopi sıklıkla genel anestezi kullanılarak yapılır; bu da sizi uykulu yapar ve ameliyattan sonra birkaç saat araba kullanamaz hale getirir.

Laparoskopi nasıl yapılır?

Tanısal Laparoskopi genellikle ayaktan tedavi şeklinde yapılır. Bu, ameliyatınızla aynı gün eve gidebileceğiniz anlamına gelir. Hastanede veya ayakta tedavi merkezlerinde yapılabilir.

Muhtemelen bu tip bir ameliyat için genel anestezi yapılır. Bu işlem boyunca uyuyacağınız ve herhangi bir acı hissetmeyeceğiniz anlamına gelir.

Laparoskopi ameliyatı sırasında, cerrah göbek deliğinizin altından bir kesi yapar ve sonra kanül adı verilen küçük bir tüp yerleştirir. Kanül, karnınızı karbondioksit gazı ile şişirmek için kullanılır. Bu gaz doktorunuzun karın organlarınızı daha net görmesini sağlar.

Karnınız şişirildiğinde, cerrah laparoskopu kesiden geçirir. Laparoskopa takılan kamera, organlarınızın gerçek zamanlı olarak izlenmesini sağlayan görüntüleri ekranda görüntüler.

Kesi sayısı ve büyüklüğü, cerrahınızın hangi belirli hastalıkları onaylamaya veya ekarte etmeye çalıştığına bağlıdır. Genellikle, her biri 1 ila 2 santimetre uzunluğunda olan bir ile dört insizyon yapılır. Bu insizyonlar diğer aletlerin yerleştirilmesine izin verir.

İşlem yapıldıktan sonra, aletler çıkarılır. İnsizyonunuz daha sonra dikiş veya cerrahi bantla kapatılır. Kesi üzerine bandaj yerleştirilebilir.

Laparoskopiden iyileşmek ne kadar sürer?

Ameliyat sona erdiğinde, hastaneden çıkmadan birkaç saat önce gözlemleneceksiniz. Nefes alma ve kalp atış hızınız gibi hayati işaretleriniz yakından izlenecektir. Hastane personeli ayrıca, uzun süre kanamayı izlemenin yanı sıra, anesteziye veya prosedüre yönelik olumsuz reaksiyonları da kontrol edecektir.

Laparoskopi ameliyatı ile miyom alınması, çikolata kisti çıkarılması, rahmin alınması, tüp bağlanması, daha önce bağlanmış tüplerin açılması ve tüm jinekolojik operasyonlar rahatlıkla gerçekleştirilir.

Genel anestezi aldıysanız bir aile üyesi veya arkadaşınızın sizi eve götürmesi gerekir. Genel anestezinin etkileri genellikle birkaç saat sürer.

Laparoskopiyi takip eden günlerde, insizyon yapılan bölgelerde orta derecede ağrı hissedebilirsiniz. Herhangi bir ağrı veya rahatsızlık birkaç gün içinde düzelmelidir. Doktorunuz ağrıyı hafifletmek için ilaç yazabilir.

İşleminizden sonra omuz ağrıları olması da yaygındır. Ağrı genellikle, cerrahi aletler için çalışma alanı yaratmak üzere karnınızı şişirmek için kullanılan karbondioksit gazının bir sonucudur. Ayrıca biraz şişkinliğe neden olabilir. Rahatsızlık birkaç gün içinde kaybolmalıdır.

Tüm normal aktivitelere genellikle bir hafta içinde devam edebilirsiniz. Laparoskopiden yaklaşık iki hafta sonra doktorunuzla bir takip randevusuna gitmeniz gerekir.

Daha rahat bir iyileşme sağlamak için şunları yapabilirsiniz:

  • Kan pıhtılaşması riskinizi azaltmak için, mümkün olan en kısa sürede hafif aktiviteye başlayın.
  • Normalde olduğundan daha fazla dinlenebilirsiniz.
  • Boğaz ağrısının ağrılarını hafifletmek için boğaz pastillerini kullanın.
  • Bol kıyafetler giyin.

Ankara Laparoskopi Sonuçları

Bir biyopsi yapıldıysa, bir patolog onu inceleyecektir. Bir patolog, doku analizinde uzmanlaşmış bir doktordur. Sonuçları ayrıntılandıran bir rapor doktorunuza gönderilecektir.

Laparoskopiden elde edilen normal sonuçlar karın kanaması, fıtık ve bağırsak tıkanmalarının olmadığını gösterir. Ayrıca tüm organlarınızın sağlıklı olduğu anlamına gelir.

Laparoskopiden elde edilen anormal sonuçlar, aşağıdakileri de içeren belirli koşulları gösterir:

  • Yapışıklıklar veya cerrahi izler
  • Fıtıklar
  • Apandisit, bağırsak iltihabı
  • Rahimde miyom ameliyatı
  • Kistler veya tümörler
  • Kanser
  • Kolesistit, safra kesesi iltihabı
  • Uterusun astarını oluşturan dokunun uterusun dışına doğru büyüdüğü bir hastalık olan endometriozis
  • Belirli bir organda yaralanma veya travma
  • Pelvik inflamatuar hastalık, üreme organlarının enfeksiyonu

Doktorunuz sonuçları gözden geçirmek için sizinle bir randevu alacaktır. Laparoskopi sonrası ciddi bir tıbbi durum tespit edilirse, doktorunuz uygun tedavi seçeneklerini sizinle görüşecek ve bu durumu ele almak için bir plan bulmak için sizinle birlikte çalışacaktır.

Laparoskopi Fiyatları 2023 Ankara

Laparoskopi fiyatları 2023 yılında Ankarada laparoskopi ameliyatının ne için yapılacağı, kulanılacak malzemeler ve yapılacak hastaneye göre değişir. Laparoskopi fiyatları 2022 yılında 5.000 – 20.000 tl arasında değişmektedir. Ankara laparoskopi ücretleri için bizi arayınız.

Laparoskopi ameliyatı ve diğer jinekolojik ameliyatlar hakkında bilgi almak için www.ankarakadindogumuzmani.com adresini de tıklayabilirsiniz.

laparoskopi ameliyatı fiyatları 2022laparoskopi ankaraLaparoskopi doktorları ankaralaparoskopi fiyatları 2022Laparoskopi fiyatları ankaraLaparoskopi ücretleri 2022Laparoskopi ücretleri ankara

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası