galataya çıkış ücreti / Galata Kulesi | Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti - İSTANBUL

Galataya Çıkış Ücreti

galataya çıkış ücreti

Galata Kulesi giriş ücreti ! Galata Kulesi öğrenci giriş ücreti ! Galata Kulesi içi! Galata Kulesi giriş ücreti !

Alınan karara göre; yeni dönemde Galata Kulesi giriş ücretleri yüzde zamlanarak artış göfunduszeue.info Kulesi giriş ücreti ! Galata Kulesi öğrenci giriş ücreti ! Galata Kulesi içi! Galata Kulesi giriş ücreti !

GALATA KULESİ GİRİŞ ÜCRETİ !

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlanan Galata Kulesi'ne artık zamlı fiyatla girilebilecek. Yüzde zamlanan tarihi kuleye giriş ücreti, 30 liradan liraya yükseltildi.

GALATA KULESİ ÖĞRENCİ GİRİŞİ !

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzelerin yıllık ziyaret bedeliyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Tüm müzelerimiz; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ile 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için ücretsiz, diğer vatandaşlarımız içinse yıllık ziyaret bedeli 60 TL'dir" denildi.

Galata Kulesi giriş ücreti ! Galata Kulesi öğrenci giriş ücreti ! Galata Kulesi içi! Galata Kulesi giriş ücreti !

Kültür Ve Turizm BakanlığıGalata KulesiGündemGüncelHaberler

Galata Kulesi Rehberi: Turlar, Biletler ve Yapılacak Şeyler

67 metre yüksekliğindeki Galata Kulesi'ni gözden kaçırmak zor. Galata'nın eski ortaçağ Ceneviz yerleşiminde tünemiş, tüm şehri gözetliyor.

Birkaç kez restore edilen kule, dünyanın en eskilerinden biri ve çeşitli amaçlarla kullanılmış. Bugün, şüphesiz İstanbul'un en ikonik yerlerinden biridir. Bu görülmesi gereken yerden, şehrin nefes kesen derecelik manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Bu kılavuzda, tarihi, biletleri, çalışma saatleri ve daha fazlası dahil olmak üzere efsanevi kuleyi ziyaret etmeden önce bilmeniz gereken her şeyi öğreneceksiniz.

Galata Kulesi'nde yapılacak şeyler

Galata Kulesi'nde yapılacak şeyler

İstanbul'daki Ceneviz kolonisinin bir kalıntısı olan Galata Kulesi, Haliç'in girişinde Galata Surları'nın tepesinde yükselir. Silindirik yapısı ile şehir manzarasına hakim olan kule, İstanbul'un en çok ziyaret edilen mekanlarından biridir.

Günümüzde Galata Kulesi sergi salonları ile müze olarak kullanılmaktadır. Toplam dokuz katlıdır. İki asansör, ziyaretçileri yedinci kata çıkarmaktadır

Galata Kulesi'nde neler bekleyeceğinizi aşağıda bulabilirsiniz:

Galata Kulesi Sergileri (editoryal)

1. Sergiler

Sergiler alt katlara yayılmıştır, ancak onları aşağı inerken ziyaret etmek en iyisidir. İstanbul hakkında bir bilgi yarışmasının olduğu interaktif ekranların yanı sıra eski İstanbul'u anlatan bir animasyon kısa filmi de görebilirsiniz.

Serginin öne çıkan özelliklerinden biri, Hezarfen Ahmet Çelebi efsanesini sadece öğreneceğiniz değil, Hezarfen rolünü kendiniz de üstlenebileceğiniz bir simülasyon. Hezarfen'in 'de kollarına taktığı yapay kanatlar yardımıyla Galata Kulesi'nden Boğaz'ı geçerek Anadolu yakasına uçtuğu söylenir.

Galata Kulesi'nde öne çıkan diğer sergiler:

  • Kulenin Tarihi
  • İstanbul'un 'te işgalci güçlerden kurtuluşu
  • Şehrin interaktif modeli
  • Haliç Zinciri
  • Ortaçağ tekne modeli
  • Roma dönemi, Ceneviz yerleşimi ve Osmanlı dönemine ait kazı buluntuları

Dar merdivenlerden inerken yuvarlak kemerli pencerelere de dikkat edin. Muhtemelen kamufle edilmiş gözlem ve koruma için kullanılıyorlardı, ancak bugün İstanbul'un çatılarının ve sokaklarının güzel bir manzarasını sunuyorlar. 

galata kulesi Seyir Güvertesi

2. Gözlem Güvertesi

Döner bir merdiven sizi 7. kattand son iki kata götürür. Gözlem güvertesi, dönüm noktasının tepesinde yer almaktadır.

Tepeye çıktıktan sonra metal süslemeli dar balkona adım atabilir ve İstanbul'un çatılarının üzerinden derecelik nefes kesen manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Galata Kulesi'nin şehrin en güzel manzaralarından biri olarak kabul edilmesi boşuna değil. Gerçekten de buradan İstanbul'un Tarihi Yarımadası, Haliç ve Boğaziçi Köprüsü'nün en iyi havadan görüntülerinden birini seyredebilirsiniz.

İpucu: Burası gün batımı sırasında İstanbul'un güzelliğini yaşamak için harika bir yerdir. Ancak erken gelmeyi unutmayın çünkü bekleme hatları genellikle çok uzundur.

Galata Kulesi Hediyelik Eşya Dükkanı (editoryal)

3. Hediyelik Eşya Dükkanı 

Aşağıya inerken çıkış/giriş yakınında küçük bir hediyelik eşya dükkanı olarak hizmet veren kat ile karşılaşacaksınız. Rengarenk seramikler, mitolojik figürler ve tabii ki Galata Kulesi gibi çeşitli renk ve şekillerde İstanbul gezinizin sıra dışı hediyelik eşyalarını burada bulabilirsiniz.

Ayrıca Galip Dede caddesinde her türlü hediyelik eşya ve deri çanta keten ev tekstili gibi kaliteli ürünler satan çok sayıda dükkan bulabilirsiniz. 

4. Galata Kulesi Restoran

Galata Kulesi'nde kahvaltı ve akşam yemeği servisi yapan popüler restoran ve kafe, yılındaki tadilattan bu yana kapalı.

Galata Kulesi Fotoğraf Fırsatları-

5. Fotoğraf Fırsatları

Galata Kulesi, İstanbul fotoğrafları için bir değil iki harika perspektif sunduğu için mükemmel bir fotoğraf yeridir. İster destansı bir Instagram çekimi olsun, ister bir hatıra fotoğrafı olsun, Galata Kulesi, İstanbul ziyaretçilerinin fotoğraf çekmek için favori noktalarından biridir.

Yukarıdan size açılan manzaranın harika fotoğraf fırsatları sunduğunu söylemeye gerek yok ama Galata Kulesi'nin kendisi de bir fotoğraf için mükemmel bir fon.

İpucu: Akşam karanlığından sonra tekrar gelmeyi deneyin çünkü aydınlatılmış Galata Kulesi geceleri de çok etkileyici.

Galata Kulesi yakınlarındaki gezilecek yerler

6. Galata Kulesi Yakınındaki Gezilecek Yerler

Galata Kulesi çevresindeki dar sokaklarda ve tuğla sokaklarda dolaşırken , şehrin bu bölümünde Avrupa atmosferini gerçekten hissedebilirsiniz. Küçük butiklere ve hediyelik eşya dükkanlarına göz atın ve büyüleyici kafelerden birinde oturun.

Alternatif olarak, Pera Müzesi, SALT Galata, Galata Mevlevihanesi veya Neve Şalom Sinagogu gibi yakınlardaki çok sayıda kilise ve sinagog veya galeri ve müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer ünlü turistik yerler, yeni kruvaziyer limanı Galataport  ve ünlü İstanbul alışveriş caddesi İstiklal Caddesi'dir.

Galata Kulesi'ne Giriş, Biletler ve Turlar (yazılı)

Galata Kulesi'ne Giriş, Biletler ve Turlar

  • Giriş: Galata Kulesi her gün - saatleri arasında açıktır.
  • Biletler: Sitedeki küçük bilet gişesinin önünde genellikle çok uzun kuyruklar olduğu için, online bilet almanız şiddetle tavsiye edilir. Galata Bilet & Turunu buradan online olarak satın alabilirsiniz. Galata Kulesi'ne giriş bileti, gözlem platformuna çıkan ekspres asansörün kullanımı ve profesyonel bir yerel rehber eşliğinde Galata mahallesinde 90 dakikalık bir yürüyüş turu dahildir.
  • İstanbul Müze Kart bu sitede geçerli mi? Evet, İstanbul Müze Kartı geçerlidir. İstanbul Müze Kartını buradan alın.
  • Rehberli Turlar: Tavsiyemiz Taksim ve Galata'da 2 saatlik Yürüyüş Turudur. Gizli hazineleri keşfederken, uzman bir rehber eşliğinde Galata Kulesi'nin tarihi geçmişini ve Galata ve Taksim semtlerinin Avrupa mirasını tanıyın.
  • Seyahat İpuçları: İstanbul'dan Şehir Geçişleri Hoş Geldiniz Kartı ile İstanbul'daki müzeleri ve turistik yerleri ziyaret ederken zamandan ve paradan tasarruf edebilir ve dahil olan rehberli turlar, seyahat ipuçları ve özel indirimlerle daha iyi bir deneyim yaşayabilirsiniz. Deluxe CardPremium Card ve Classic Card'ın yanı sıra İstanbul'daki seyahat deneyiminizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için seyahat uzmanları tarafından tasarlanan Saver Combo Card arasından seçim yapabilirsiniz. 
galata kulesine nasıl gidilir

Galata Kulesi'ne nasıl gidilir?

Galata Kulesi, Galata ve Karaköy mahalleleri arasında, Galataport ve Galata Köprüsü'ne yakın konumdadır.

Sultanahmet'ten: T1 tramvay hattına binin ve Karaköy istasyonuna 4 durak gidin. 10 dakikalık bir yürüyüşten sonra Galata Kulesi'ne ulaşacaksınız.

Taksim'den: M2 metrosuna binin ve Şişhane istasyonuna bir durak gidin. Buradan kuleye yürüyerek 5 dakikada ulaşabilirsiniz.

Galata Kulesi ile ilgili Sık Sorulan Sorular

Galata Kulesi aslen Bizans İmparatoru Anastasius'un emriyle yılında inşa edilmiştir. Cenevizliler onu yüzyılda İsa Kulesi olarak yeniden inşa ettiler . Şehir Osmanlılar tarafından fethedildikten sonra önce zindan, ardından yangın gözetleme kulesi olarak hizmet vermiş. Bugün İstanbul'un en ünlü simge yapılarından biri olarak kabul ediliyor ve bir müze ve seyir noktası olarak hizmet veriyor.

Galata Kulesi, Galata ve Karaköy mahalleleri arasında, Galataport ve Galata Köprüsü'ne yakın konumdadır.

Galata Kulesi'ne Nasıl Gidilir?

Sultanahmet Meydanı'ndan Galata Kulesi'ne ulaşmanın en kolay yolu T1 tramvay hattına binip Karaköy istasyonuna 4 durak gitmek. Buradan 10 dakikalık bir yürüyüşten sonra varacaksınız.

Taksim'den M2 metrosuna binin ve Şişhane istasyonuna bir durak gidin. Yürüyerek 5 dakikada kuleye ulaşabilirsiniz.

Galata Kulesi'nde Ne Yapılır?

Galata Kulesi, Eski Şehir'in muhteşem manzarasını sunan İstanbul'un en iyi seyir noktalarından biridir. Harika fotoğraflar çekebilir ve eski gözetleme kulesinin mimarisine hayran kalabilirsiniz. Ayrıca Galata Kulesi'nin alt katlarına yayılmış sergilere de bir göz atın. Boğaz üzerinden Üsküdar'a uçabileceğiniz Harfezen'in etkileyici simülasyonunu kaçırmayın.

Galata Kulesi'nin çevresi de görülmeye değer. Tarihi mahalleyi ve gizli mücevherlerini kendi başınıza veya bir yürüyüş turuyla keşfedebilirsiniz.

Galata Kulesi'nin Açılış Saatleri Nedir?

Galata Kulesi her gün - saatleri arasında açıktır.

Galata Kulesi bileti ne kadar?

Galata Kulesi giriş ücreti TL'dir. Not : İstanbul Müzekart Sahipleri ücretsiz giriş hakkına sahiptir.

Galata Kulesi Hakkında Tarihsel Gerçekler ve Bilgiler

Galata Kulesi Hakkında Tarihsel Gerçekler ve Bilgiler

Galata Kulesi aslen Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından savunma sisteminin bir parçası olarak civarında inşa edilmiştir. 'da Cenevizliler tarafından Konstantinopolis'in tam karşısındaki Ceneviz kolonisi Galata'nın bağımsızlığını savunmak için inşa edilmiş bir kalenin tepesini işaretleyen "Mesih Kulesi" veya "Christea Turris" olarak yeniden inşa edildi. 3 metreden fazla kalınlığa sahip Galata Kulesi'nin duvarları muazzam sağlamlığını gösteriyor.

'ün fethinden sonra Osmanlılar kuleyi ele geçirdi ve Sultan'ın Yeniçeri birliklerini buraya yerleştirdi. Daha sonra hapishane, gözetleme kulesi ve geç Osmanlı döneminden 'lara kadar itfaiye istasyonu olarak kullanılmıştır.

Defalarca hasar görmesine rağmen sadece bir dizi depremden değil, fırtınalardan ve yangınlardan da kurtulan Galata Kulesi her şeye dayanmış. yılında usta mimar Köksal Anadol tarafından restore edilmiştir. Bunca yıldan sonra orijinal cephesini restore ederek Galata Kulesi'nin konik çatısını yeniden yaptırdı. Daha sonra Galata Kulesi özelleştirildi, restore edildi ve turizme açıldı.  yılında kule, UNESCO Dünya Mirası geçici listesine dahil edildi.  yılındaki yenilenmesinden bu yana müze olarak hizmet veren Galata Kulesi, İstanbul'un en güzel seyir noktalarından biri olmaya devam ediyor.

Ziyaret Edilecek En İyi Sesli Rehber-İstanbul-

İstanbul'u Ziyaret Etmek İçin En İyi Sesli Rehber

Sesli rehberler, şehrin önemli noktalarını kendi hızınızda keşfetmenin harika bir yoludur! Bu şekilde, sadece cep telefonunuzu kullanarak şehri ucuza tanıyabilirsiniz. YourMobileGuide, gezginler için en iyi AudioGuide uygulamasıdır. Sadece yerel uzmanlar tarafından yazılmış kendi kendine rehberli turlar, ücretsiz bir şehir haritası ve özel indirimler sunan uygulamayı indirin.

İstanbul ziyaretiniz için YourMobileGuide size çeşitli heyecan verici kendi kendine rehberli sesli turlar sunuyor. İlk kez gelen ziyaretçiler, sizi İstanbul'un en popüler ve önemli turistik yerlerinin yanı sıra bazı gizli mücevherlere yönlendiren Best of Istanbul Tour'a bayılacaklar. Geleneksel Türk sokak yemekleri için ipuçları sayesinde, Boğaziçi metropolünün mutfak tarafına da bir giriş yapabilirsiniz

  • Adres: Bereketzade, Galata Kulesi, Beyoğlu/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: Her gün - arası
  • Toplu Taşıma: Metro 2, Şişhane Durağı
  • Resmi Web Sitesi: GalataKulesi
Google Maps

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Galata Kulesi GİRİŞ ÜCRETİ ve SAATLERİ (Güncel )

Galata Kulesi, İstanbul&#;un panoramik manzarasını seyretmek isteyenler için şehirdeki en iyi yer. Bizans döneminden kalma askeri bir yapı olan kule, günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Bu yazıda Galata Kulesi giriş ücreti ve ziyaret saatleri hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Galata Kulesi uzun zamandır İstanbul Büyükşehir Belediyesi&#;ne bağlı olan BELTUR tarafından işletiliyordu. Ancak yılından itibaren artık Kültür ve Turizm Bakanlığı&#;na bağlı bir müze oldu. Büyük çaplı bir restorasyon geçiren kulenin üst katındaki restoran kaldırıldı. Böylece ziyaretçiler için daha çok alan açılmış oldu.

Müzeyle ilgili detaylardan bahsetmeden önce, Galata Kulesi&#;nin tarihi hakkında bilgi paylaşmak isterim. Zira Bizans döneminde inşa edilmiş olan bu kule, şehrin tarihi ile ilgili çok önemli olaylara şahitlik etmiş.

Galata Kulesi&#;nin Tarihi

Galata Kulesi&#;nin tarihi yıl öncesine kadar uzanıyor. Kulenin inşası Bizans İmparatorluğu&#;nun son yıllarına denk gelir. Kuleyi inşa edenler, bir İtalyan kent devleti olan Ceneviz Cumhuriyeti idi.

Bu noktada, &#;İstanbul o dönemde Bizans&#;a ait olduğu halde kuleyi neden Cenevizliler yapmış?&#; sorusu akıllara gelecektir. Bu soruyu layıkıyla cevaplamak için Roma dönemi İstanbul&#;unu anlatmakta fayda var.

1. İstanbul&#;un Kuruluşu

Galata Kulesi Hakkında Bilgi

İmparator Konstantin, Roma İmparatorluğu’nun başkentini Byzantium isimli küçük bir kente taşımaya karar verdiğinde büyük bir şaşkınlık yaşanmıştı. Konstantin‘in bu köklü değişikliği yaparken en önemli gerekçeleri şunlardı:

Barbar kavimlerin saldırıları altında olan ve artık stratejik önemini tamamen yitirmiş olan Roma‘dan uzaklaşmak ve imparatorluk tahtını güvenli bir limana taşımak.

İmparatorluğun iki ezeli düşmanı olan Batı’daki barbar kavimlere (Germenler ve Gotlar) ve Doğu’daki Sasani İmparatorluğu‘na eşit mesafede bulunmak ve gerektiği anda iki cepheye de müdahale edebilmek.

Roma imparatoru Büyük Konstantin, bu amaçla yılında başkenti Roma‘dan, Byzantium‘a (İstanbul) taşıdı. Şehir, önceleri “Yeni Roma” sonraları ise Konstantin’in şehri anlamına gelen &#;Konstantinopolis&#; adıyla anılmaya başlandı. İstanbul’un kuruluşu milattan önce gerçekleşmiş olsa da, gerçek anlamda bir şehir olması Roma dönemine tarihlenir.

2. İtalyan Ticaret Kolonileri

Bizans dönemi İstanbul

İstanbul’un gelecekte büyük bir ticaret merkezi olacağını ilk gören kişi Konstantin olmuştu. Gerçekten de İstanbul birkaç yüzyıl içinde dünyanın en önemli ticaret limanı haline geldi. Hindistan ve Çin’den gelen ipekli kumaşlar ve baharatlar, Konstantinopolis limanında toplanıyor ve buradan Avrupa’ya ihraç ediliyordu.

Bu ticaretin başında ise meşhur İtalyan denizciler olan Venedikliler ve Cenevizliler vardı. Okula gittiğimiz yıllarda karşımıza sınav sorusu olarak çıkan bu koloniler, İstanbul’un tarihi boyunca ticarette önemli bir pay sahibi oldular.

Venedikliler ve Cenevizliler’in İstanbul’a yerleşmesi, Bizans (yani Doğu Roma) dönemine uzanır. İstanbul geçmişte yalnızca Tarihi Yarımada‘dan ibaret bir yer iken, Haliç‘in karşı kıyısında (bugünkü Karaköy ve Galata) İtalyan ticaret kolonileri vardı. Aslen Katolik olan İtalyanlar ile Ortodoks olan Bizanslılar’ın ilişkisi oldukça inişli çıkışlı olmuştur.

3. İstanbul’da Latin İstilası ()

Latin İstilası

Asya‘nın zenginliklerini asırlar boyunca Avrupa‘ya ihraç eden bu koloniler, ‘te İstanbul’da Latin İstilası sebebiyle bir yol ayrımına geldiler. IV. Haçlı Seferi sırasında esas amaçları Kudüs‘ü ele geçirmek olduğu halde İstanbul’a gelen ve Ortodoksluğun başkentine saldıran Haçlıların başında Venedik Dükası Enrico Dandolo vardı. Haliyle şehirdeki Venedik kolonisi işgalcilere yardımcı oldu.

Katolikler, İstanbul’da varlığı 57 yıl sürecek olan bir Latin Krallığı kurdular. Nihayetinde yılında şehir Bizanslılar tarafından geri alındığında, Cenevizliler çok yardımcı oldu. Bizanslılar ise bunun karşılığında Ceneviz kolonisine bugün Galata olarak bildiğimiz liman semtini tahsis ettiler.

4. Galata Kulesi’nin İnşa Edilmesi

Galata Kuledibi Meydanı

Cenevizliler, İstanbul şehrinin savunması için Galata Kulesi ve Yoros Kalesi (Anadolu Kavağı’nda) gibi askeri binalar inşa ettiler. Bizanslıların güçlü olduğu yıllarda, şehrin kalbine böyle bir askeri gözcü kulesinin, yabancı bir güç tarafından dikilmesi söz konusu olamazdı. Ancak artık Bizans İmparatorluğu çöküşteydi ve görkemli isminin ancak gölgesi olabilecek kadar güçlüydü.

5. İstanbul’un Fethi ()

İstanbul’u fethetmek için Yıldırım Bayezid ve II. Murad da girişimler yapmıştı. Ancak fetih Fatih Sultan Mehmet’e kısmet oldu. Kuşatma sırasında Haliç’e gerilen zincir sebebiyle, Galata Kulesi ve çevresinin ele geçirilmesi gecikti.

Bizanslılar ve Cenevizliler kuşatmaya karşı beraber savunma yaptılar. Zira yüzyıla gelindiğinde Konstantinopolis‘in nüfusu çok azaldığı için, şehrin savunulması için her bir askere ihtiyaç vardı.

Bizans imparatorunun Batı’dan yardım almak için yaptığı çağrılar sonuçsuz kaldı. Cevap veren nadir devletlerden biri ise Ceneviz Cumhuriyeti’ydi. Ünlü komutan Giovanni Giustiniani komutasında asker göndermişlerdi. Giustiniani, şehrin savunmasını örgütlemede büyük rol oynadı. Fetihin gecikmesinin en büyük sebebi, bu komutanın askeri dehasıydı.

Ancak Giustiniani yaralandı ve durumun da bir gelecek vaat etmediğini de fark ederek şehri terk etti. İstanbul&#;un fethi önündeki son engelin kalkmasıyla, Osmanlı ordusu 29 Mayıs’ta şehre girdi. Galata Kulesi’nin anahtarı da aynı gün padişaha teslim edildi. (kule duvarlarındaki kitabede not edilmiştir)

6. Venedikliler ve Cenevizliler’e İmtiyazlar

Fatih Sultan Mehmet, çok gerçekçi ve pratik bir yöneticiydi. Asırlar boyunca İstanbul’a kıymetli mallar ve para akıtmış olan ticaret sistemini bozmak istemiyordu. Bu amaçla geleneksel ticaretin devamına yol verdi.

Venedikliler ve Cenevizliler‘e imtiyazlar tanındı ve onlar da İstanbul ile Avrupa arasında köprü olmaya devam ettiler. Elbette Osmanlı İmparatorluğu da bu işten yüksek vergiler aracılığı ile para kazandı.

Galata Kulesi Giriş Ücreti

Galata Kulesi Güncel Bilet Fiyatları

Galata Kulesi giriş ücreti yılında Türk Lirası‘dır. Galata Kulesi artık Kültür ve Turizm Bakanlığı&#;na bağlandığı için girişte müzekart geçerlidir. Bilet fiyatlarına ilişkin bilgiler en son 2 Haziran tarihinde güncellenmiştir.

Yabancı turistler için Galata Kulesi giriş ücreti TL’dir. İstanbul&#;da birçok müzede uygulanan yerli ziyaretçi için ucuz bilet uygulaması bu müzede yok. Ancak müzeye bu fiyatın çok altında satılan müzekart edinerek girebileceğiniz için yüksek fiyat yerli turistleri etkilemiyor.

Galata Kulesi Ziyaret Saatleri

Galata Kulesi ziyaret saatleri ile gece saatleri arasındadır. Gişelerdeki bilet satışı itibariyle sona ermektedir. Müze haftanın her günü ziyaret edilebilir. Müzenin açılış ve kapanış saatlerine ilişkin bilgiler en son 2 Haziran tarihinde güncellenmiştir.

İstanbul’daki müzelerin giriş saatlerinde etkinliklere ve tadilatlara bağlı olarak değişiklik olabilir. Müzeye gitmeden önce Galata Kulesi’nin resmi internet sitesini ziyaret edip, son durumu gözden geçirmenizi öneririm.

Galata Kulesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

Galata Kulesi Güncel Ziyaret Saatleri

Galata Kulesi İstanbul&#;un en turistik ilçelerinden biri olan Beyoğlu&#;nda konumlanır. Kuleye hem Karaköy&#;den, hem de İstiklal Caddesi&#;nden yürüyerek kolayca ulaşabilirsiniz.

Günümüzde Galata Kulesi ve çevresi güzel bir sosyal hareketlilik içerir. Galata Kulesi’nden Galip Dede Caddesi aracılığı ile Galata Mevlevihanesi’ne geçebilirsiniz. Zaten Mevlevihane’nin yanı da İstiklal Caddesi’nin başladığı Tünel Meydanı’dır.

Ayrıca son dönemde üzerinde harika kafeler ve butik dükkanlar açılan Serdar-ı Ekrem Caddesi de yine Galata Kulesi’ne çok yakındır. Yine kulenin bitişiğindeki Büyük Hendek Caddesi aracılığı ile Şişhane’ye çıkabilir ve Meşrutiyet Caddesi’ne (Pera) bağlanabilirsiniz.

Son Söz

Galata Kulesi, Bizans dönemine kadar uzanan bir tarihe sahip. Osmanlı döneminde de önemini koruyan bu yapı, Cumhuriyet döneminde ise İstanbul’un en iyi müzeleri arasında sağlam bir yer edindi.

Bu müzeyi ziyaret etmek için Beyoğlu&#;na gittiyseniz civardaki diğer müzeleri de tavsiye ederim. Bunlar arasında İstiklal Caddesi&#;ndeki Madame Tussauds Balmumu Müzesi&#;ni ve Meşrutiyet Caddesi&#;ndeki Pera Müzesi&#;ni gezmenizi özellikle öneririm.

İstanbul’daki müzeler hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bu sitenin İstanbul Müzeleri kategorisinde buna benzer onlarca yazı bulabilirsiniz. Bu kategori altında 30’a yakın müze tanıtılmaktadır.

Galata Kulesi Müzesi Hakkında Bilgi by Serhat Engül

Filed Under: Müzeler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası