icra dosyası sorgulama e devlet / İcra Borcu Nasıl Öğrenilir? e-Devlet İcra Dosyası Sorgulama İşlemleri...

Icra Dosyası Sorgulama E Devlet

icra dosyası sorgulama e devlet

İcra borcu sorgulama nasıl yapılır? TC kimlik ile icra borcu nasıl öğrenilir?

Haberin Devamı

 Bir diğer seçenek olarak da https://www.turkiye.gov.tr/adalet-icra-dosyasi-sorgulama sayfasına girerek daha kısa bir yoldan direkt olarak sorgulama sayfasına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 Görüntülediğiniz sayfada ise, icra dosyalarınız sıralanır. Bu listenin sağ tarafında bulunan “Detay Görüntüleme” butonunu tercih ederek dosyanızın durumunu, türünü, açılış tarihini ve dosya numaranızı kolaylıkla görebilirsiniz. Aynı zamanda bu ekrandan davadaki tarafları ve davaya bakan avukatları da görüntüleyebilirsiniz.

TC Kimlik ile İcra Borcu Nasıl Öğrenilir?

 e-Devlet ile Adalet Bakanlığı'nın işbirliğinde icra dosyaları ‘dava sorgulama’ bölümünden çıkarılarak farklı bir sorgulama sayfası haline getirildi. İcra dosyası olan kişiler de bu sayfa üzerinden kolaylıkla sorgulama yapabiliyor ve icra dosyasının detaylarını kısa zamanda görüntüleyebiliyor. E-Devlet üzerinden icra dosyası sorgulama işlemi ise şu şekilde yapılır:

Sorgulama yapabilmek için T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak arama çubuğuna “İcra Dosyası Sorgulama” yazmanız gerekir.

Haberin Devamı

Açılan sayfadan da icra dosyalarınız sıralanır. İlgili dosyaların sağ tarafında bulunan "Detay Görüntüleme" sekmesini tercih ederek durumunu, dosyanızın türünü, dosya numaranızı ve açılış tarihini öğrenebilirsiniz.

Aynı zamanda bu sayfada davadaki taraflar ve eğer varsa avukatlar da görüntülenir.

İcra borcu sorgulaması yapmak için şu linki kullanabilirsiniz: https://www.turkiye.gov.tr/adalet-icra-dosyasi-sorgulama

Uyap Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır

uyap dosya sorgulama nasıl yapılır ile ilgili diğer konu başlıkları, uyap dosya sorgulama nasıl yapılır, yargıtay dosya sorgulama nasıl yapılır, mahkeme bilgilerini kullanarak dosya sorgulama nasıl yapılır, icra dosya sorgulama nasıl yapılır, şirket icra dosya sorgulama, internet sayfasından dosya sorgulama nasıl yapılır, dava dosya sorgulama nasıl yapılır, ilkay hukuk bürosu avukatları ankara.

Yargıtay Temyiz Dosya Sorgulama

Yargıtay temyiz kararlarını online olarak sorgulama işlemleri günümüzde internetten kolayca yapılabilmektedir. Geliştirilen sistemler sayesinde vatandaşlar internet üzerinden online olarak bu sorgulamayı yapabilmektedir. Yargıtay aracılığı ile verilmiş olan tüm kararlara internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Bunun için e- devlet sistemini kullanabilir ya da Yargıtay’ın resmi internet sitesi aracılığı ile işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Yargıtay Temyiz Dosya Sorgulama hizmetleri sayesinde:

Özellikle GBT hakkında bilgi sahibi olmak bu noktada oldukça önemlidir. Genel Bilgi Toplama sistemi olan GBT İçişleri Bakanlığı ile çalışan sistemleri ifade eder. Bu sistemler Türkiye Cumhuriyeti kapsamında çalışan bir sistemdir. Kişiler hakkında bilgileri yasal düzenlemeler çerçevesinde toplamaktadır.

Yargıtay Kararı ile Dosya Sorgulama

Yargıtay karar sorgulama sistemleri günümüzde Yargıtay’ın resmi internet adresinden ya da e- devlet sistemleri üzerinden yapılabilmektedir. Özellikle Genel Bilgi Toplama sistemi olan GBT aracılığı ile vatandaşlar, tüm bilgilerini online olarak görüntüleme olanağına sahiptir. Bu hizmet için Yargıtay’ın resmi internet sitesine giriş yapmanız yeterlidir. Bu bilgilere ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Temyiz davaları, Yargıtay tarafından görülen davalar olduğu için bu sistemde kolaylıkla görüntülenmektedir. Türk vatandaşı olan ve TC kimlik numarasına sahip olan tüm vatandaşlar e- devlet sistemi üzerinden dosyalarını kolaylıkla sorgulayabilir.

Yargıtay Dosya Sorgulama E- Devlet

Mahkeme dosya sorgulama hizmetleri de online olarak görüntülenebilir. Bu aşamada Yargıtay’ın resmi internet sitesine giriş yapabilirsiniz. Bu sisteme giriş yapabilmek için:

E- devlet sistemini kullanarak Yargıtay sonuçları ve dava bilgilerini görüntüleyecekseniz, bu aşamada e- devlet şifresi ile giriş yapmanız gerekir. E- devlet şifresini herhangi bir PTT şubesinden, 2 TL karşılığında satın alabilirsiniz.

UYAP VATADAŞ PORTALI NEDİR NASIL ÇALIŞIR

UYAP’ta vatandaşların yargıya daha hızlı erişmeleri, yargı hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmaları hedefiyle Vatandaş Bilgi Sistemi geliştirilmiştir. Vatandaşların internet üzerinden e-Devlet şifresi,e-imza, mobil imza ve e-devlet üzerinden dört seçenekle UYAP Vatandaş Portalına bağlanarak; Türkiye genelindeki tüm davalarına ait bilgileri takip edebilmektedirler.

Uyap Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır – Resmi İnternet Sitesi

Uyap dosya sorgulama işlemi için öncelikle uyap dosya sorgulama linki olan ( https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandasportal/index.jsp )  adresinden Vatandaş Portal giriş sayfasına giriş yapılır. Bu sayfadan kolayca uyap dosya sorgulaması yapılır.

Uyap  Vatandaş Portal’a dört farklı şekilde giriş yapılabilir.  1) E-Devlet Şifresi ile giriş  2)Elektroniz İmza ile giriş 3)Mobil İmza ile giriş  4)E-Devlet üzerinden giriş;

YARGITAY  DOSYA SORGULAMA NASIL YAPILIR

Vatandaşlar, kurum ve kuruluşlar ve vekilleri internet sayfamızdan Yargıtay’da bulunan dosyalarının takibini yapabilmektedirler.  Dosyaya ilişkin yerel mahkeme bilgileri (Mahkeme Adı, Esas ve Karar numarası ölçütlerinden en az iki tanesi girilerek) ya da Yargıtay bilgileri (Daire Adı ve Esas Numarası) girilerek yargıtay dosya sorgulaması yapılır. Yargıtay dosya sorgulaması iki şekilde yapılır.

Mahkeme Bilgilerini Kullanarak Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır : Mahkeme bilgilerini kullanarak Yargıtay da var olan dosyanızı görebilmeniz için “Mahkeme”, “Mahkeme Esas No”, “Mahkeme Karar No” alanlarından en az ikisi doldurulmalı ve “Bul” düğmesine basılmalıdır. “Mahkeme”  bilgisini seçebilmek için öncelikle dosyanın mahkemesine ait “İl” ve ardında “Mahkeme Türü” seçilmelidir (Örnek: Sulh Hukuk Mahkemesi vb…). bu işlem sonrasında Mahkeme seçim kutusunun İçeriği dolacaktır.
Daire Bilgilerini Kullanarak Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır: Eğer Dosyanızın bulunduğu Yargıtay dairesi ve Yargıtay esas numarası bilinmiyorsa biliyorsanız “Daire Adı” kutusundan ilgili Yargıtay dairesi ve esas numarası yıl ile birlikte yazılarak dosya bilgilerine ulaşabilecektir.

İCRA  DOSYA SORGULAMA NASIL YAPILIR

İcra dosya sorgulaması yapılır. İcra ve Davalarınız sonuçlanarak kesinleşmiş ise; Dava dosyanızın bulunduğu Mahkeme/İcra dairesine müracaat ederek, dosya durumunun UYAP üzerinde kapatılmasını talep etmeniz gerekmektedir. İlgili birim tarafından dosyanız işlemden kaldırılarak, UYAP üzerinden dosyanızın kapatılması halinde eş zamanlı olarak E-devlet sistemine dosyanızın kapalı olduğu yansıyacak ve dosyanız e-devlet ve vatandaş portalında görülmeyecektir.

DAVA  DOSYA SORGULAMA NASIL YAPILIR

Uyap Sistemine giriş yapılarak vatadaş portalına girilir. Dava dosya sorgulaması yapmak için uyap vatadaş portalına girilmesi gerekmektedir.  Vatandaş Portal’a dört farklı şekilde giriş yapılabilir.  1) E-Devlet Şifresi ile giriş  2)Elektroniz İmza ile giriş 3)Mobil İmza ile giriş  4)E-Devlet üzerinden giriş şeklinde yapılır. Dava sonra taraf olduğunu dava dosyasının dosya numaralarını kontrol ederekve girilerek dava dosya sorgulama yapılır ve  son durumu görülebirlir.

 

Etiketler

avukat, Uyap Dava Dosya Sorgulaması Nasıl Yapılır, uyap sorgulama, Yargıtay Dosya Sorgulama E- Devlet, Yargıtay Kararı ile Dosya Sorgulama, Yargıtay Temyiz Dosya Sorgulama, Yargıtay Uyap Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır

İcra Dosyası Sorgulama - E-Devlet UYAP İcra Dosyası Sorgulama Nasıl ve Nereden Yapılır?

İcra dosyası sorgulama işlemini artık online olarak avukatlara ve icra dairelerine başvurmadan yapmak mümkün. Vatandaşların kamu işlerinde büyük kolaylık olan E-Devlet uygulaması hizmeti, birçok işlemin yanı sıra icra dosyası sorgulama işlemini yapmamıza olanak sağlamaktadır. Şimdi hep birlikte, icra dosyası sorgulama nasıl yapılır inceleyelim.

E-Devlet UYAP Üzerinden İcra Dosyası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ülkemizin 18 yaş üstü vatandaşlarının hemen hepsinin kamuyla alakalı başvuruları, sorgulamaları ve pek çok işlemi için kullandığı E-Devlet hizmeti uygulaması sayesinde dava dosyalarına ulaşmamız mümkündür. Adli pek çok işlemin, başvurunun yahut sorgulamaların yapılabildiği E-Devlet hizmeti uygulaması sayesinde icra dosyalarının ne durumda olduğunu öğrenmek mümkün. Eskiden icra davalarının ne durumda olduğunu öğrenmek için vatandaşlar icra dairelerine yahut avukatlara gitmek zorundayken, şimdi e devlet hizmeti sayesinde online olarak icra dosyası sorgulama işlemini yapabilmektedir.

Vatandaşlar eskiden açılmış ya da şu anlık şahıslarına açılmış bir icra davası olup olmadığını öğrenmek için icra dosyası sorgulama işlemini yapabilmek için sadece E-Devlet şifresine sahip olarak, E-Devlet uygulamasına erişim sağlamasını yeterli. Eğer sizde E-devlet üzerinden ya da UYAP üzerinden icra dosyası sorgulama işlemini yapmak istiyorsanız, sizler için izlemeniz gereken adımları şöyle sıralayabiliriz;

E-Devlete giriş> Kurumlar> Adalet Bakanlığı> UYAP Portalı Vatandaş Girişi

Ya da

E-Devlete Giriş> Kurumlar > Adalet Bakanlığı> İcra Dosyası Sorgulama

Hatırlatmakta fayda var, yukarıdaki her iki işlem için de E-Devlet şifresine sahip olmak gereklidir.

E Devlet İcra Dosyası Sorgulama Ekranı İçin Tıklayınız

İcra Borcu Nasıl Öğrenilir? e-Devlet İcra Dosyası Sorgulama İşlemleri...

Haberler

Teknoloji

İcra Borcu Nasıl Öğrenilir? e-Devlet İcra Dosyası Sorgulama İşlemleri...

Teknolojinin ilerlemesiyle birçok devlet vatandaşlarına internet üzerinden erişebileceği kolaylıklar sunuyor. Ülkemizde bu konuda 2006 yılında bir adım atarak e-Devlet sistemini kurdu. e-Devlet sistemi vatandaşların ihtiyaçlarına göre hazırlanmış olup, birçok resmi işi internet üzerinden halletme imkan sağlıyor. Web tabanlı bir sistem olarak karşımıza çıkan e-devlet birçok vatandaşın kurumlara gitmeden internet üzerinden sorgulama yapabilmesine olanak tanıyor. Bu sorgulamalardan en çok kullanılanı ise icra dava dosyası sorgulama işlemi oluyor. Peki, icra borcu nasıl öğrenilir? e-Devlet'te icra borcu sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Ülkemizde milyonlarca vatandaş resmi işlerini kurumlara gitmeden e-Devlet sistemi üzerinden halledebiliyor. 2006 yılında kullanıma açılan e-Devlet kapısı içerisinde birçok başlık barındırarak çeşitli sorgulama işlemlerinin yapılmasına olanak tanıyor. Bu sorgulama işlemleri arasında en merak edileni ise icra dosyası takibi veya icra borcu sorgulama işlemi oluyor. Vatandaşlar internet üzerinden icra borcumu nasıl öğrenebilirim? Gibi sorgulamalarda bulunuyor. Bu sorunun cevabını ise e-Devlet kapısından bulmak mümkün. e-Devlet üzerinden icra dosyası sorgulama ve icra borcu öğrenme işlemlerine dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

e-Devlet'ten icra Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır?

e-Devlet'ten icra Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası