full red lepistes özellikleri / Full Red Lepistes Hakkında Bilmedikleriniz, RREA, WREA Bakım &Üretimi

Full Red Lepistes Özellikleri

full red lepistes özellikleri

FULL RED

Selamlar arkadaşlar bu yazımda sizlere canlı doğuranlar familyasının en popüler üyesi olan lepistes balığının bakımı, üretimi, varyeteleri ve nasıl bir akvaryum ortamına ihtiyaç duyduğu konuları hakkında kendi kişisel deneyim ve bilgilerime dayanarak bir rehber hazırlamaya çalışacağım. Karışık olmaması ve daha akıcı olması açısından konuları ayrı ayrı başlıklar altında derleyeceğim, umarım yararlı bilgiler edinme fırsatı bulursunuz.


funduszeue.infosource


  • Lepistes balığının ihtiyaç duyduğu akvaryum ortamı nasıl olmalıdır?
  • Lepistes balıklarının ne tür varyeteleri mevcuttur?
  • Lepistes balığının üretimi nasıl yapılmalıdır?
  • Lepistes balığının beslenme alışkanlığı nasıldır?
  • Lepistes balığı hangi türlerle bir arada beslenebilir?
  • Lepistes balığının yakalanabileceği hastalıklar ve tedavi şekilleri nelerdir?

Lepistes balığının ihtiyaç duyduğu akvaryum ortamı nasıl olmalıdır?


funduszeue.infosource


Lepistes balıkları doğal ortamlarında genellikle bitkili sığı derelerde yaşarlar bu yüzden bir lepistes akvaryumunun olmazsa olmazı bitkidir. Bitkili bir akvaryumda beslenen lepistesler çok daha huzurlu ve doğal ortamındaymış gibi yaşama fırsatını bulmuş olur. Lepistes akvaryumlarının kum tercihi ya özel bitki akvaryumları için üretilmiş olan bitki kumları olmalıdır yada midye kırı, dere kumu tarzındaki kumlar tercih edilmelidir, silis kumları tavsiye etmiyorum çünkü yapısı gereği çok ince taneli olan silis kumlarda bitki yetiştirmek mümkün olmuyor. Su sıcaklığı doğal ortamında olduğu gibi 22 - 28 derece aralığında olmalıdır, eğer halime balıkların gebelik sürecini hızlandırmak istiyorsanız akvaryum sıcaklığınız 26 derecenin altına düşmemelidir. Lepistes akvaryumunda büyük kayalar kullanmaktan kaçınmanızı tavsiye ederim çünkü kayalar suyun sertliğini arttıracağından lepisteslerinizin doğal ortamındaki su değerlerini taklit etmenizi güçleştirecektir, sizlere tavsiyem akvaryumda mutlaka bir adet mangrow kökü bulundurmanız olacaktır. Mangrow kökünü iyice kaynatıp yıkadıktan sonra akvaryum ekleyin su değerlerini yumuşatacak ve lepistesleriniz için harika bir doğal ortam oluşturacaktır.

Lepistes balıklarının ne tür varyeteleri mevcuttur?

Lepistes balıklarının bugün uzak doğu ve tayland bölgeleri de dahil olmak üzere binlerce farklı varyetesi mevcuttur. Ben bu başlık altında bizim ülkemizde en yaygın olan türleri sizlere tanıtmaya çalışacağım. Öncelikle belirtmeliyim ki tüm bu varyeteler farklı renklerdeki lepisteslerin kendi aralarında çaprazlama yöntemiyle çiftleştirilmesi sonucunda ortaya çıkmış türlerdir. Çaprazlama yönteminin ne demek olduğunu bir başka başlığımız olan üretim başlığında açıklamaya çalışacağım. Türkiye'de en yaygın lepistes türleri sırasıyla; Full Red, Full Black, Moscow Blue, Moscow Green, German Lepistes, Fil kulak, Koi Lepistes şeklinde sıralara biliriz şimdi tüm bu türlerin resimlerini sizlerle paylaşacağım.


funduszeue.infosource



funduszeue.infosource



moscow funduszeue.infosource



moscow funduszeue.infosource



funduszeue.infosource



fil funduszeue.infosource



funduszeue.infosource


Lepistes balığının üretimi nasıl yapılmalıdır?


funduszeue.infosource


Lepistes balığı üretimi çok basit olan bir türdür aslında fakat yinede bazı ince teknikleri bilmenizde fayda var. Üretim yapmak istiyorsanız mutlaka su sıcaklığınız 26 - 28 derece aralığında olmalıdır, üretim iki yolla yapılabilir. İlk yol normal bir şekilde bitkilendirilmiş akvaryumda sıcaklığı 26 dereceye ayarlayıp balıklarınızı normal akışına bırakıyorsunuz, bir süre sonra hamile olan balıkların karnı siyahlaşmaya ve şişmeye başlayacaktır. Hamile balıklar ortalama 15 gün içinde doğuracaktır, yavrular doğar doğmaz yüzmeye başlayacak ve bitkilerin arasında saklanarak yaşam mücadelesine başlayacaklar, saklanamayanlar diğer balıklara yem olacaklar. Siz hiç bir balığın yem olsun istemiyorsanız hamile balığınızı gün de yavruluğa ayırıp burada doğum yapmasını bekleyebilirsiniz. Bir diğer ve daha zahmetli olan yöntem ise 1 erkek ve 2 dişi balığınızı boş bir akvaryuma salıyor ve çiftleşmelerini bekliyorsunuz, hamile kalan balığı ayrı bir akvaryuma alıyorsunuz ve doğumdan sonra dişiyi yine eski akvaryumuna geri koyuyorsunuz. Yavrular aynı akvaryumda cinsiyet ayrımı yapılabilecek boya gelene kadar büyütülüyor ve daha sonra dişiler ayrı bir akvaryuma erkekler aynı bir akvaryuma alınıyor. Aynı işlemleri ilk akvaryumdaki diğer dişi balık içinde yapıyorsunuz ve bu şekilde kardeş balıkların çiftleşmesini önleyerek gen kalitesinin düşmesini önlemiş oluyorsunuz, elde etmiş olduğunuz balıklarınızdan en güzel dişi ve erkeği başka bir üreticiden bulacağınız güzel bir dişi ve erkekle çiftleştirerek çok kaliteli bir ırk elde edebilirsiniz. Unutmadan lepistes balıklarında neredeyse tüm diğer balık türlerinde olduğu gibi erkek dişi balığa göre daha gösterişli ve güzeldir.

Lepistes balığının beslenme alışkanlığı nasıldır?


funduszeue.infosource


Lepistes balığı doğal ortamında genellikle bitkisel ağırlıklı olarak beslenmektedir, kayaların üzerinde ve bitki yapraklarında oluşmuş küçük yosunların afiyetle tüketirler. Aynı zamanda protein ihtiyaçlarını yine doğal ortamlarında yakaladıkları mikro organizmaları yiyerek karşılarlar. Akvaryum ortamında lepistesler haftanın 7 günü sık sık ama azar azar yemlenerek beslenmelidirler, siz yemi attığınızda saniye içinde attığınız yem bitecek şekilde yemleme işlemini yapmalısınız. Haftada bir gün protein ağırlıklı geri kalan 6 gün ise bitkisel ağırlıklı yemleme yapmalısınız. Piyasada çok kaliteli bitkisel pul yemler mevcuttu bunların yanında yine bitkisel granül yemlerde kullanabilirsiniz. Protein içerikli yem olarak ise artemiayı tavsiye ederim.

Lepistes balığı hangi türlerle bir arada beslenebilir?


funduszeue.info
source


Lepistes balığı barışçıl bir balık türüdür yine kendisi gibi canlı doğuran familyasına ait balıklar ile bir arada beslenmesi tavsiye edilir. Narin ve saldırgan olmayan lepistesiniz canlı doğuran türlerinin bir çoğu ile bir arada huzur içinde yaşayabilir fakat bir tanesi hariç Valiferia cinsi olan balık avcı bir kimliğe sahip olduğundan lepistesler ile bir arada beslemenizi ben kendi adıma tavsiye etmiyorum. Lepistes balığını sorunsuz besleyebileceğiniz diğer canlı doğuran türlerine bir kaç örnek verecek olursak; Molly, Endler ve Platy gibi barışçıl türlerle bir arada beslemeniz bir sorun oluşturmayacaktır. Lepistes akvaryumunuzda cüce vatoz elma salyangozu ve çöpçü balığı diye adlandırılan killfish familyasına ait olan bir çok balık türü ile de bir arada beslemeniz de bir sakınca olmayacaktır.

Basit Bir Akvaryum Balığı Gibi Görünen &#;Lepistes&#;, Aslında Milyonlarca İnsanın Hayatını Kurtardı: Peki ama Nasıl?

Kendimize bir dost edinmenin en kolay yolu evimize bir evcil hayvan almaktır ama kabul edelim kedi, köpek ve hatta kuş bakımı bile zor ve çok fazla sorumluluk gerektiriyor. Yine de bir evcil hayvan beslemek istiyorum diyenlerin diğer tercihi ise lepistes gibi akvaryum balıkları oluyor. Tabii lepistes deyip geçmeyelim bu işi profesyonelce yapıp harika akvaryum sistemlerine sahip olanlar var. 

Lepistes, hem dünyada hem de ülkemizde en popüler akvaryum balıklarının başında geliyor. Çünkü harika bir görüntüsü var, bakımı oldukça kolay ve en önemlisi uygun şartlar sağlandığı zaman son derece hızlı ve kolay bir şekilde üreyebiliyor. Tabii bu onların yalnızca bilinenleri, bir de hakkında hiç bilmediğiniz detaylar var. Lepistesler hakkındaki ilginç bilgilere gelin yakından bakalım. 

Lepistes balıkları hakkında sıra dışı bilgiler:

  • Lepistes türü yüz yıldan daha uzun bir zaman önce keşfedildi.
  • Hindistan, lepistes sayesinde sıtmadan kurtuldu.
  • Lepistes çeşitleri elliden fazladır.
  • Ortalama ömürleri değişkenlik gösterir.
  • Lepistes bakımı kolaydır ama dikkat edilmesi gereken önemli noktaları var.
  • Akvaryum boyutlarına dikkat etmezseniz ölürler.
  • Lepistesler her şeyi yerler ama bazı favori gıdaları vardır.
  • Çılgın gibi ürerler.
  • Dikkat, kendi yavrusunu yiyebilir.
  • Her balık, lepistes ile birlikte yaşayamaz.

Lepistes türü yüz yıldan daha uzun bir zaman önce keşfedildi:

lepistes

Latince poecilia reticulata olarak bilinen lepistes, Güney Amerika kökenli tropikal bir balıktır. Tatlı suda yaşar ve boyu en fazla 6 cm olur. Lepistesin adı, yılında keşfedilip İngiltere’ye getirildikten sonra onu inceleyen deniz biyoloğu tarafından verilmiştir. Hem etçil hem de otçuldur. Renkleri değişkenlik gösterir ama erkek olanlar daha canlı renklere sahiptir.

Hindistan, lepistes sayesinde sıtmadan kurtuldu:

Sıtma, sivrisinekler tarafından insanlara bulaştırılan ölümcül bir hastalıktır. yılında Hindistan, sıtma ile büyük bir mücadele başlattı ama sonuçsuz kaldı. Son çare olarak sivrisineklerin bol olduğu sulara sürü sürü lepistes bırakıldı. Lepistesler leziz sivrisinek larvalarıyla beslendiler ve böylece yeni sivrisineklerin üremesi durduruldu. Lepistes hareketi olarak adlandırılan bu olay zaman zaman bazı Asya ülkeleri tarafından kullanılmaktadır. 

Lepistes çeşitleri elliden fazladır:

lepistes

  • Red mozaik lepistes
  • Red tail lepistes
  • Full black lepistes
  • Yellow tiger lepistes
  • Blue grass lepistes
  • Koi lepistes
  • Panda lepistes
  • Moscow lepistes
  • Mozaik lepistes
  • Kobra lepistes
  • Tuksedo ( tuxedo ) lepistes
  • Albino Lepistes
  • Albino full red lepistes
  • Hb yellow pastel lepistes
  • Red dragon lepistes
  • Hb white lepistes
  • Multi Color Guppy lepistes
  • Çim lepistes
  • Albino lepistes
  • Full red lepistes
  • Fil kulak lepistes

En popüler lepistes çeşitlerinden bazıları bu şekilde. Bu türlerin popüler olmasının nedeni kolay bulunuyor ve daha rahat bakılıyor olmalarıdır. Bazı nadir lepistes türleri vardır ama bunların hem fiyatları son derece yüksektir hem de bakımları çok daha zahmetlidir. Zaten özel bir ilginiz yoksa öyle her hayvan dükkanına girip de bulamazsınız. 

Ortalama ömürleri değişkenlik gösterir:

lepistes

Lepistelerin ömrü nasıl bakıldığına göre değişiklik gösterebilir. İyi bakılan bir lepistes yıl bile yaşayabilir. Tabii donanımlı bir akvaryumda değil de küçük bir fanusta yaşarlarsa, yeterince sosyal değillerse, farklı türde besinler verilmezse çok daha kısa sürede ölebilirler. Yine de bakımı kolay olduğu için kısa sürede ölmeleri zordur.

Lepistes bakımı kolaydır ama dikkat edilmesi gereken önemli noktaları var: 

lepistes

Lepistes bakımı sırasında en çok dikkat edilmesi gereken detay akvaryum suyunun sıcaklığıdır. Akvaryum ısısının sürekli olarak 25 derecede tutulması önerilir. Daha düşük sıcaklıklarda ölmez ama ömrü azalır. Akvaryum ısısının 20 derece altında düşmesi ise lepistesi hasta eder ve kısa sürede ölür. Unutmayın, lepistes Güney Amerika kökenli tropikal bir balık

Lepistes bakımı sırasında diğer bir dikkat edilmesi gereken detay da akvaryumdaki bitkilerdir. Doğal hayatında yaşadığı alanda bol bol bitki bulunduğu için yaşadığı akvaryumun da tabanında bir bitki örtüsü olmalıdır. Özellikle üreyen lepistesler için bitki ve kayaların büyük önemi vardır çünkü yavrunun saklanacak alana ihtiyacı vardır. 

Akvaryum boyutlarına dikkat etmezseniz ölürler:

Lepistes küçük bir balık olduğu için küçük bir fanus içinde rahatça yaşayacağını düşünüyor olabilirsiniz ama sağlıklı bir yaşam sürmesi için en az 15 litrelik bir akvaryum kullanmak zorundasınız. Aksi takdirde kendisini bir hapishane hücresinde gibi hisseder ve ölür. Bitkilerin yanı sıra akvaryumda süsler de olmalı çünkü saklanmayı severler ama bu süslerin ona zarar verecek türde olmamasına dikkat etmelisiniz. 

Lepistesler her şeyi yerler ama bazı favori gıdaları vardır:

lepistes

Lepistes balıklar hem etçil hem de otçuldurlar yani ne verseniz yerler ve bu nedenle de beslenmeleri son derece kolaydır. Dikkat edilmesi gereken ise beslenme miktarı ve beslenme sıklığıdır. Düzenli olarak yeterince yem verilmeyen bir lepistes gelişemez, renklenemez ve daha da önemlisi üreyemez.

Su piresi ve artemia gibi protein açısından zengin besinler lepistesler için idealdir. Bunun yanı sıra çiğ sebze de yerler. Bezelye, salatalık, ıspanak gibi sebzelere bayılırlar. Önemli olan besin çeşitliliği sağlamaktır. Tıpkı insanlar gibi zaman zaman sebze zaman zaman et yerlerse gerekli olan tüm vitamin ve mineralleri alırlar. 

Çılgın gibi ürerler:

lepistes

Lepisteslerin libidosu yüksek balıklar olduklarını söylesek yanlış olmaz. Özellikle erkek lepistesler bu konuda oldukça aktif oldukları için bir akvaryumda birden fazla dişi lepistes olması gereken durumlar olabilir. 

Çiftleşme sonrası 20 ile 30 gün arasında dişi lepistes yavrular. Evet, lepistesler yumurtlamaz. Canlı olarak doğan yavruların sayısı bile olabilir ama ortalama 50 yavru doğar. Dişi, yavruladıktan kısa bir süre sonra yeniden çiftleşmeye hazır hale gelir. Doğan yavrular yaklaşık 3 ay sonra çiftleşmeye hazır hale gelirler. 

Dikkat, kendi yavrusunu yiyebilir:

lepistes

Lepisteslerin çiftleşmesi için akvaryum sıcaklığının 25 derece olması son derece önemlidir. Sağlıklı sperm ve yumurta üretimi için düzenli ve çeşitli beslenme gerekir. Suyun temiz olması zaten olmazsa olmazdır ama en önemlisi akvaryumdaki bitki ve süslerdir.

Lepistes balıklar doğaları gereği yavrularını yiyebilirler. Bu nedenle akvaryumda bol bol bitki ve süs eşyası olmalıdır ki yavrular saklanıp büyüme imkanı bulsunlar. Bazı akvaryum sahipleri yavruların saklanması için özel alanlar yaparlar ancak akvaryumda yeterince bitki ve saklanma oyuklarına sahip kayalar varsa özel bir alana ihtiyaç yoktur. 

Her balık, lepistes ile birlikte yaşayamaz:

Büyük bir akvaryum kurma hayaliniz varsa elbette içinde lepistesten farklı balıklar da olacaktır ama lepistesin her balıkla uyum içinde yaşadığını düşünmeyin. Örneğin melek balığı avcı bir tür olduğu için özellikle yavrular için tehdit oluşturabilir. Beta balığı, kiraz barb balığı, neon tetra balığı gibi türler ise beslenme ve yaşam şekilleri benzer olduğu için lepistes ile birlikte huzur içinde yaşayabilirler. 

Dünyada ve ülkemizde en popüler akvaryum balıklarından olan lepistesler hakkındaki sıra dışı bilgilerden bahsettik. Lepistes bakımı hakkında da genel bir bilgilendirme yaptık ancak bulunduğu ortama göre bakım şartları değişebileceği için gerekli durumda işin uzmanından yardım alabilirsiniz. 

Kaynak : funduszeue.info

Emoji İle Tepki Ver

13

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası