radyoloji uzmanı kaç yıl okur / Tıpta Uzmanlık Öğrencisi – Acil Tıp Anabilim Dalı

Radyoloji Uzmanı Kaç Yıl Okur

radyoloji uzmanı kaç yıl okur

TIBB&#x; GÖRÜNTÜLEME TEKN&#x;KLER&#x; (RADYOLOJ&#x;)

ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI

Yükseköğretim Kurulu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav sonucunda TYT puan türünde yeterli puanı almış olan öğrenciler alınmaktadır. Programa ayrıca, yatay geçiş yoluyla da öğrenci kabul edilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen kontenjan sayısı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.

ÜST DERECE PROGRAMLARA GEÇİŞ (Yatay-Dikey Geçiş )

Tıbbi görüntüleme teknikleri bölümünden mezun olan öğrenciler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde ÖSYM tarafından yayınlanan klavuzda yer alan ilgili Fakültelerin belirli bölümlerine geçerek lisans mezunu olabilirler.

ÖLÇME-DEĞERLENDİRME

Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslere ve uygulamalı derslere devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, DC ve DD harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar.

Mezun durumuna gelen üç dersi veya tek dersi kalan öğrenciler için tek ders veya üç ders sınavı yapılmaktadır.

MEZUNİYET KOŞULLARI

Bölümden mezun olabilmek için akademik not ortalamasının en az 2 olması ve 4 yarıyıl sonunda zorunlu ve seçmeli dersler ile AKTS krediyi tamamlamaları gerekmektedir.

AMAÇ

Hekim tarafından gerek hastalığın tanısı veya tedavisinde Radyoloji hizmetleri alanında günün çağdaş koşullarına uygun, mesleki bilgi, beceri ve davranış kazandırılmış nitelikli elemanlar yetiştirmektir.

PROGRAM HAKKINDA KISA BİLGİ

Bu programda; Radyoloji, Nükleer Tıp, Radyasyon Onkolojisi birimlerinde kullanılan cihazların işleyişi ve hastadan istenilen ilgili tetkik için gerekli hazırlıklarının yapılması ve görüntüsünün alınması konularında teknik eleman yetiştirilmektedir. Mezunlar bireysel olarak çalışma yetkisine sahip olmayıp özel sağlık ve kamu kuruluşlarında iş bulma olanaklarına sahiptirler. Programın teorik dersleri Yüksekokul bünyesinde yapılırken, staj ve diğer uygulamalar Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılmaktadır. Dersler Yüksekokulumuzdaki öğretim elemanları ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesindeki öğretim elemanları tarafından verilmektedir. Gelişen teknoloji ve sağlık sektörünün önemi dolayısıyla programın gelecegi aydınlık olup özel sağlık sektörlerinde, DMS/KMS sınavında başarılı olanlar kamu kurumlarında kolaylıkla istihdam edilebilirler. Ayrıca DGS sınavında başarılı olanlar ilgili programa yakın, 4 yıllık (Lisans) eğitimine devam hakkını kazanabilirler.

Eğitim Süresi: 2 yıl

Diploma türü: Önlisans

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı: Doç. Dr. Hayriye Gökçen ÇETİNKAYA

Program Başkanı: Doç. Dr. Hayriye Gökçen ÇETİNKAYA

Program Kadrosu:

Doç.Dr. Ebru BEYZİ

Doç.Dr. Hayriye Gökçen ÇETİNKAYA

Öğr. Gör. Hacı DOĞAN

Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ŞİMŞEK

Öğr.Gör. Mustafa KAYA

Derslik Sayısı: 2

ÖĞRENCİLERDE ARANAN NİTELİKLER

Fiziksel Özellikler: Kanunen bir kısıtlama olmamakla birlikte, bu meslekte el ve göz becerisi gerektiğinden bu uzuvlarında bir sakatlığın olmaması, mezuniyet sonrası şahsın başarısının yüksek olmasında etkendir. Gece ve/veya gündüz nöbet şeklinde çalışma olabileceğinden ve görüntüleme odalarında devamlı ayakta durulduğundan bununla ilgili ortopedik bir sakatlığın olmaması da dikkate alınmalıdır.

Yetenek: El becerisi ve hızlılık gerektiren işlere yatkın olmak.

İlgi: Teknik cihazlara, bilgisayar ve diğer otomasyon cihazlarına ilgisi olmak.

YÜKSEKOKULDA YAPILAN STAJ UYGULAMA VE SÜRESİ

Staj eğitim süreleri: Dönem II de yaz stajı  30 iş günü, Dönem IV' de bahar stajı haftada 3 iş günü, olarak yapılmaktadır.

PROGRAMI BİTİRENLERİN ÜNVANI VE ÇALIŞMA ALANLARI

Radyoloji programını başarı ile bitirenlere Sağlık Teknikeri ünvanı ile birlikte ön lisans diploması verilir. Çalışma alanları ise sağlık sektöründe çok önemli ve geniş bir alana sahiptir. Hastalığın teşhisi için istenmiş olan direkt filmler, Bilgisayarlı tomografi, Magnetik Rezonans, Mammografi, Ultrasonografi gibi birimlerinde veya ışın tedavisi gören hastaların cihazlarının hazırlanması ve uygulanmasında ve Nükleer tıp bölümünün çeşitli ünitelerinde çalışma alanları vardır. İŞ İMKANLARI: Radyoloji Teknikeri ünvanı almış olan öğrencilerimizin Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda, Devlet ve Sosyal sigorta hastaneleri, Üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve polikliniklerde iş imkanı bulabilmektedir.

MESLEĞİN GELECEĞİ

Öğrencilerimiz Yüksekokulumuzda başarılı olduktan sonra Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin açmış olduğu Dikey geçiş sınavına girip başarılı olduğu taktirde, Lisans eğitimi yapmaya hak kazanırlar. Gelişen teknolojiyle beraber sağlık kuruluşları kalifiye elemanlara ihtiyaç duyduklarından üniversite mezunlarını tercih etmeye başlamakta ve gelecekte daha da önemli olması beklenmektedir.

Genel Cerrahi Eğitimi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda çeşitli kıdemlerde toplam 33 genel cerrahi araştırma görevlisi bulunmaktadır. Genel Cerrahi uzmanlık eğitimi 5 yıl&#;dır. Genel cerrahi uzmanlık eğitimi pre ve postoperatif hasta bakımında, cerrahi hastalarının ameliyatsız tedavisinde giderek yoğunlaşan sorumluluk ve klinik sorunlarda tek başına karar alabilme becerisini kazandırmayı amaçlamaktadır.

Genel cerrahi eğitiminin ilk yılında hasta bakımında deneyimin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu aşamada elde edilmesi amaçlanan hedefler temel cerrahi yeteneklerinin kazandırılması, liderlik, öğretme, öğrenme, hasta bakımındaki öncelikleri değerlendirme ve sorun çözme yeteneklerinin geliştirilmesidir. İlk yıl cerrahi asistanları ameliyathane, acil servis ve klinikteki aktivitelere katılırlar.

İkinci yıl eğitiminin amacı çeşitli alt birimlerde çalışarak değişik cerrahi hastaların bakımını öğrenmek ve yoğun bakımda zor hastaların bakımı konusunda yeteneklerin geliştirilmesidir. Bu aşamada giderek daha fazla cerrahi girişime aktif olarak katılırlar.

Cerrahi eğitiminde üçüncü yıl büyük oranda cerrahi yeteneklerin daha da geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Orta kıdemli olarak çalıştıkları bu dönemde cerrahi asistanları klinikler-arası konsültasyonlara katılır, karar alma mekanizmalarında aktif olarak yer alır ve kendilerinden daha kıdemsiz asistanlara liderlik etme becerilerini geliştirirler.

Cerrahi eğitimin dördüncü ve beşinci yılında cerrahi asistanlar kıdemli asistan olarak her bir servisin sorumlusu olurlar. Bu dönemde daha da zor cerrahi işlemler konusunda yeteneklerini geliştirirler. Eğitimin bu dönemindeki amaç liderlik yeteneklerinin geliştirilmesidir. Bu aşamada öğretim üyeleri ve uzman cerrahlara karşı sorumludurlar.

Beş yıllık genel cerrahi eğitimi içinde 2 ay Anestezi ve Reanimasyon, 2 ay Göğüs Cerrahisi, 2 ay Kadın Hastalıkları ve Doğum, 2 ay Ortopedi ve Travmatoloji, 1 ay Patoloji, 2 ay Üroloji rotasyonları vardır.

Türkiye’de uzmanlık eğitimindeki yönetmeliklerin bir sonucu olarak cerrahi asistanları birer araştırma tezini tamamlamak zorundadırlar. Cerrahi eğitiminin 1 yılının sonunda belirlenen tez konusu ile ilgili araştırmaları ilerleyen yıllar içinde tamamlayıp, beşinci yıla başlamadan tezlerini yazmış olmaları istenir. Tez dışında cerrahi eğitim sırasında cerrahi asistanları bir çok klinik ve deneysel çalışmaya katılırlar. Özellikle deneysel çalışmalar sırasında araştırma süresince tamamen klinik işlerden ayrılarak çalışmalarını gerçekleştirirler.

Akademik yıl içerisinde Çarşamba günleri eğitim günü olarak düzenlenmiş olup haftalık vaka takdimi toplantısı, mortalite ve morbidite toplantıları, Radyoloji ve Patoloji Anabilim Dalları ile ortak toplantılar, makale ve seminer saatleri gerçekleştirilmektedir. Yine Çarşamba günleri öğleden sonra öğretim üyeleri tarafından araştırma görevlilerine cerrahi uygulamalar sırasında karşılaşacakları konular ile ilgili dersler verilmektedir. Gerek bu dersler gerekse cerrahi konularla ilgili olarak yılda bir kez sınav yapılmaktadır.

 

Uzmanlık Eğitim Süreleri

Ana Dallar
Eğitim Süreleri 1- Acil Tıp4 yılİç Hastalıkları uzmanları için 2 yıl
Genel Cerrahi uzmanları için 2 yıl2- Adli Tıp4 yılPatoloji uzmanları için 2 yıl3- Ağız, Yüz ve Çene Cerrahisi5 yılKulak-Burun-Boğaz Hastalıklarıuzmanları için 2 yıl
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanları için 2 yıl4- Aile Hekimliği3 yıl5- Anatomi3 yıl6- Anesteziyoloji ve Reanimasyon4 yıl7- Askeri Sağlık Hizmetleri *3 yıl8- Beyin ve Sinir Cerrahisi5 yıl9- Çocuk Cerrahisi5 yıl Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları4 yıl Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları4 yılRuh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanları için  2 yıl Deri ve Zührevi Hastalıkları4 yıl Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji5 yılTıbbi Mikrobiyoloji uzmanı tabibler için 3 yıl Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon4 yıl Fizyoloji3 yıl Genel Cerrahi5 yıl Göğüs Cerrahisi5 yılKalp ve Damar Cerrahisi uzmanları için 2 yıl
Genel Cerrahi uzmanları için 3 yıl Göğüs Hastalıkları4 yılİç Hastalıkları uzmanları için 2 yıl Göz Hastalıkları4 yıl Halk Sağlığı4 yıl Hava ve Uzay Hekimliği3 yıl Histoloji ve Embriyoloji3 yıl İç Hastalıkları4 yıl Kadın Hastalıkları ve Doğum4 yıl Kalp ve Damar Cerrahisi5 yılGöğüs Cerrahisi uzmanları için 3 yıl
Genel Cerrahi uzmanları için 3 yıl Kardiyoloji4 yılİç Hastalıkları uzmanları için 2 yıl Kulak Burun Boğaz Hastalıkları4 yıl Nöroloji4 yıl Nükleer Tıp4 yıl Ortopedi ve Travmatoloji5 yıl Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi5 yılGenel Cerrahi uzmanları için 3 yıl Radyasyon Onkolojisi4 yıl Radyoloji4 yıl Ruh Sağlığı ve Hastalıkları4 yıl Spor Hekimliği4 yılFiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanları için 2 yıl
Ortopedi ve Travmatoloji uzmanları için 2 yıl Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp3 yıl Tıbbi Biyokimya4 yıl Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji3 yıl Tıbbi Farmakoloji4 yıl Tıbbi Genetik4 yıl Tıbbi Mikrobiyoloji4 yılEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanları için 2 yıl Tıbbi Patoloji4 yıl Üroloji5 yıl

Acil Tıp Anabilim Dalı&#;nda &#;Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Eğitim Programı&#; gerek uzmanlık öğrencileri gerekse tüm Tıp Fakültesi öğrencilerine rehber olması ve çağdaş topluma yakışan bir hizmet verilebilmesi için oluşturulmuştur.

Acil Tıp Anabilim Dalı&#;nda &#;Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Eğitim Programı&#; Akademik Kurul Kararı ile belirlenen yıllık eğitim programı doğrultusunda her salı &#; saatleri arasında Anabilim Dalı Konferans salonunda, Öğretim Üyeleri gözetiminde, Dahili ve Cerrahi klinikleri araştırma görevlileri, rotasyoner araştırma görevlileri, katılmak isteyen intern doktorlar ve diğer katılımcılar eşliğinde düzenlenmektedir.

Eğitim toplantıları; ders, seminer, literatür, olgu sunumu, vaka tartışması ve pratik eğitimlerden oluşmaktadır. Tıpta Uzmanlık Öğrencileri, yetenek ve acilde profesyonel açıdan gelişimlerini denetlemeye yönelik yılda 2 kez (6 ayda bir) değerlendirmeye alınmakta, resmi olarak yazılı ve sözlü yılda bir kez sınavdan geçirilmektedir.

Acil Tıp Uzmanlık Eğitimi 4 yıl olup eğitimin 13 ayını diğer klinik rotasyonları oluşturmaktadır. Rotasyona gidilen kliniklerin geri bildirimi olan &#;Rotasyoner Araştırma Görevlisi Değerlendirme Formu&#; değerlendirmelerde önemli yer tutmaktadır.

Tıpta Uzmanlık Öğrencilerinin Yapması Gerekenler (İlgili Form ve Belgeler)  &#; detaylı bilgi için >>

Uzmanlık Eğitimi Sürecinde Kullanılan Formlar

Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Eğitim Programı ve ekleri:
Mezuniyet Sonrası Yeterliğe Dayalı Eğitim Programı Çerçevesi
Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Eğitim Kılavuzu
Rotasyon Yerleri ve Süreleri
Acil Tıp A.D. T U Ö Eğitim Programı
Acil Tıp A.D. T U Ö Eğitim Programı
Acil Tıp A.D. T U Ö Eğitim Programı
Acil Tıp A.D. T U Ö Eğitim Programı
Acil Tıp A.D. T U Ö Eğitim Programı
Acil Tıp A.D. T U Ö Eğitim Programı
Acil Tıp A.D. T U Ö Eğitim Programı
Acil Tıp A.D. T U Ö Eğitim Programı
Acil Tıp A.D. T U Ö Eğitim Programı
Acil Tıp A.D. T U Ö Eğitim Programı
Acil Tıp A.D. T U Ö Eğitim Programı
Acil Tıp A.D. T U Ö Eğitim Programı
Acil Tıp A.D. T U Ö Eğitim Programı
Acil Tıp A.D. T U Ö Eğitim Programı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası