silikon fayanstan nasıl çıkar / Silikon Nasıl Temizlenir?

Silikon Fayanstan Nasıl Çıkar

silikon fayanstan nasıl çıkar

Silikon Nasıl Temizlenir?

Silikon, kullanım alanı oldukça geniş olan bir malzemedir. Kullanışlı olduğu için evdeki tadilat ve tamirat işlerinde sık sık kullanılır. Ancak tamirat esnasında yere damlama gibi sorunlar görülebilir. Tutkal kadar güçlü olduğu için mermer, cam, ahşap ve benzeri maddeleri yapıştırırken tercih edilir. Ancak zaman içinde yapışkanlığını kaybeder ve sökülmeye başlayabilir. Silikonu temizlerken hızlı bir şekilde hareket edilmelidir. Eski silikon çıkarıldıktan sonra temizleme işlemine geçebilirsiniz.

Donmuş Silikon Nasıl Temizlenir?

Fayans gibi yüzeylerdeki donmuş silikonu temizlemek için, ısı kullanabilirsiniz. Isı tabancası veya kurutma makinesini silikonu çözülene kadar ısıtın. Ardından nemli bir bezle bölgeyi güzelce silin. Ancak bu noktada yüzeyin ısıya dayanıklı olup olmadığına dikkat edin. İkinci yöntem ise solüsyon kullanmaktır. Bazı solüsyonlar direkt silikonu çözebilir. Bunlar aseton, alkol gibi maddelerdir. Ayrıca silikona özel solüsyonlar da bulunur. Solüsyon çok keskin bir madde olduğu için, kullanırken mutlaka eldiven kullanılmalıdır. Donmuş silikon üzerine solüsyon dökülür ve bez yardımıyla yüzey temizlenir.

Duşakabin Silikonu Nasıl Temizlenir?

Duşakabindeki silikonlar, çok fazla suya maruz kaldığı için kısa sürede kararmaya başlar. Su sızdırmasını önlemek için, bölgedeki silikonun yenilenmesi gerekir. Eskiyen silikon bir köşeden tutulup çekilir ve kalıp şeklinde çıkartılır. Yüzeyde kalan silikon parçaları, jiletle kazıyarak çıkartılmalıdır. Jilet yerine silikon sökücü de kullanabilirsiniz. Zımpara yardımıyla silikonu temizledikten sonra yenisini uygulayabilirsiniz.

silikon

Cam Yüzeydeki Silikon Nasıl Temizlenir?

Cam, kolay çizilebilir olduğu için yavaş hareketler uygulanmalıdır. Silikonu nemli bir bezle temizleyebilirsiniz. Temizlerken cam yüzeye yayılmamasına dikkat edin. Cam kenarlarındaki silikon eskidiğinde, kalıp şeklinde sökülmelidir. Maket bıçağıyla dikkatli bir şekilde temizleyebilirsiniz. Eğer maket bıçağı işe yaramıyorsa, sıcak hava tabancasını kullanabilirsiniz. Silikonu çıkardıktan sonra alkol ve sünger kullanarak temizleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Ahşap Yüzeylerdeki Silikon Nasıl Temizlenir?

Silikon, ahşap yüzeylerde iyi bir yapışkanlık göstermez. Bu yüzden sökülen silikonu ahşaptan çıkartmak daha kolaydır. Ahşap yüzeydeki silikon kalıntıları, ısı uygulayarak kolayca çözülür. Saç kurutma makinesi yardımıyla silikonu çıkartın. Ardından silikon temizleyici çözeltilerle ahşap yüzeyi temizleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Yeni alınan buzdolabı nasıl temizlenir?
  2. Cam ocak nasıl temizlenir?
  3. Airfryer nasıl temizlenir?
  4. Ocak demirleri nasıl temizlenir?
  5. Mutfak dolapları nasıl temizlenir?

Silikon Lekesi Nasıl Çıkar? Kumaş, Cam, Ahşap ve Fayans Yüzeylerden Silikon Temizliği

Silikon, yalıtım, sızdırmazlık ve dolgu malzemesi olarak kullanılan, havayla temas ettiğinde kısa sürede donarak nispeten sertleşen bir maddedir. Geniş kullanım yelpazesine sahip silikonların uygulaması her ne kadar kolay ve pratik olsa da lekeleri sinir bozucudur. Neyse ki, dikkatsizlik sonucu bulaşan silikon lekelerini, yumuşak ve sert yüzeylerden çıkarmak için birkaç etkili yöntem var.

Tadilat ve tamirat söz konusu olduğunda ilk akla gelen enstrümanlardan biridir silikonlar. Silikon tabancası yardımıyla istenilen bölgeye kolayca sıkılıp dolgu malzemesi olarak kullanılır. Diğer yandan, jel kıvamında olması nedeniyle bulaşmaya oldukça müsaittir ve lekeleri sinir bozucudur. İyi haber, silikon lekelerini çıkarmak için kullanabileceğiniz çeşitli yöntemler var. Kumaş, Cam, Ahşap ve Fayans gibi yüzeylerden silikon lekesi nasıl çıkar? Hep birlikte inceleyelim…

Silikon Lekesi Kumaş Giysilerden ve Döşemelerden Nasıl Çıkar?

Cam, metal, mermer, ahşap veya fayans gibi sert yüzeylere nazaran, kumaştaki silikon lekesini çıkarmak daha zordur. Eğer kıyafetinize silikon bulaştıysa en güvenli yöntem olarak buz kullanabilirsiniz. Kumaşa yapışan sakızı çıkarmak için buz küplerini kullandığınızı hatırlayın! Aynı şey silikon lekeleri için de geçerlidir. Bir diğer güvenli yöntem ise kuru temizlemedir.

Buz küplerinden sonuç alamadıysanız ve elbisenizi kuru temizlemeciye götürmek istemiyorsanız o halde kıyafetinizi biraz riske atmanız gerekecek. Bunun için oje sökücü olarak kullanılan aseton ve selülozik tiner kullanabilirsiniz. Ayrıca silikonu çözmeye yarayan özel olarak üretilmiş çeşitli kimyeviler satılıyor. Tüm bu ürünler silikon lekesini çıkarma konusunda işe yarasa da kumaşa zarar verebileceğini unutmayın.

Silikon Lekesi Metal, Cam, Ahşap ve Fayans Gibi Sert Yüzeylerden Nasıl Çıkar?

Sert yüzeylerden silikon lekesini çıkarmak nispeten kolaydır ancak bu kolaylık bulaşan silikonun yoğunluğuna göre değişir. Daha yoğun, et kalınlığı olan dolgun bir silikonla karşı karşıyaysanız, bir ucunu kaldırıp çekerek soyabilir veya maket bıçağı ve jilet gibi aletleri kullanarak kazıyabilirsiniz.

Diğer yandan, çok ince şekilde bulaşan kurumuş silikonu kavlatmak zordur. Maket bıçağı ve jilet ile uğraşmak yerine, bulaşık süngerini suya tutup hafifçe nemlendirin. Ardından süngerin yeşil olan sert kısmıyla silikon lekelerini ovalayın. Bu yöntem özellikle metal yüzeylerde etkili sonuç verir.

Fayans, mermer, cam, ahşap ve laminant parkedeki silikon lekelerini çıkarmak için kullanılacak yöntemler ise neredeyse aynıdır. Yukarıda yazdığımız gibi eğer kavlatılmaya müsait, et kalınlığı olan bir silikon lekesi varsa herhangi bir ucunu kaldırıp soyun. Kavlatmakta zorluk yaşıyorsanız o halde biraz ısıya ihtiyacınız olacak. Bunun için saç kurutma makinesi & fön işinizi görecektir. Lekeler ısınıp yumuşayıncaya dek fönü tutun. Sonrasında, kaba kalıntıları jiletle kazıyın ve bir bezi aseton ile nemlendirip lekeli bölgeyi ovalayarak silin. Alternatif olarak aseton yerine selülozik tiner kullanmanız da mümkündür.

Ele Bulaşan Silikon Nasıl Temizlenir?

Eğer eldiven kullanmadan çekomastik ve silikon ile uğraştıysanız çok büyük ihtimalle ellerinize bulaşmıştır. Güneşte eriyip yapışan sakız gibi inatçı ve can sıkıcı bir olaydır. Ne yazık ki, yalnızca su ve sabun ikilisi işe yaramaz. Öncelikle ellerinizi birkaç dakika sıcak suda bekletin veya sıcak suyla iyice yıkayın. Elinizdeki silikon yumuşadığında kredi kartı benzeri sert bir plastikle kazıyın. Ardından toz çamaşır deterjanı ile ellerinizi ovalayarak yıkayın. Halen ellerinizde kalıntı olduğunu düşünüyorsanız bulaşık süngeri ile ellerinizi çok bastırmadan ovun. İşlem sonunda nemlendirici el kremi kullanın.

Silikonu kazımak için jilet ve bıçak gibi aletler kullanacaksanız hem yüzeyi çizmemek hem de kesik yaralanmalarına sebebiyet vermemek için dikkatli olun. Tel fırça ve bulaşık teli gibi sert cisimlerin ise, kullandığınız nesnelerde kılcal çizikler bırakabileceğini unutmayın. Bu sebeple, fazla bastırmadan nazik hareketlerle çalışmanızda fayda var.

Evde bulunan malzemelerle silikon lekesi nasıl çıkar? Sorusunu cevaplandırmaya çalıştık. Aradığınız soruların cevabını bulduğunuz faydalı bir makale olduğunu düşünüyorsanız, sosyal medya hesaplarınızda paylaşmaktan çekinmeyin.

Silikon Elden Nasıl Çıkar?Silikon Lekelerine ÇözümSilikon Nasıl Temizlenir?

Silikon lekesi nasıl çıkar? Cama, fayansa veya ele yapışan silikon lekesi nasıl temizlenir?

Doğru şekilde ele alınmak suretiyle silikon temizlenmediği zaman, ilgili bölgede kötü bir görüntü oluşturur. Aynı zamanda silikonu çıkarırken yanlış uygulama yapılırsa, çıktığı yerde bazı zararlar verebilir. Bunun önüne geçebilmek için değişik malzemeler üzerindeki silikonu temizlemek için farklı yöntemler ele alınabilir.

SİLİKON LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Silikon lekesi genel olarak ısı tabancası ile beraber saç kurutma makinesi kullanmak suretiyle çıkarılmaktadır. Aynı zamanda pasta ile nazik bir şekilde ovalamak suretiyle hemen arkasından tamamen çıkarmak mümkündür. Ancak burada unutulmaması gereken bir husus var. Kesinlikle silikon lekesinin üzerine sıcak su dökülmemelidir. Bu durum silikonu yumuşatması ile beraber aynı zamanda yüzeyde ciddi anlamda istenmeyen bir leke bırakabilir. Daha sonra bu lekenin çıkarılması ise oldukça zor bir hale gelebilmektedir. Bu yüzden yukarıda verilen farklı yöntemleri değişik malzemeler üzerinde kullanmak suretiyle temizlemek mümkün.

CAMA YAPIŞAN SİLİKON LEKESİ NASIL TEMİZLENİR?

Cama yapışan silikon lekesini çıkarmak için özellikle saç kurutma makinesini öncelikle kullanmak gerekir. Bu sayede silikon lekesini camdan çıkması için oldukça hassas ve yumuşak hale gelmesine imkan vermek mümkün. Hemen arkasından temiz ve nemli bir bez ile beraber dikkatli bir şekilde ilgili bölgeyi temizlemek yeterlidir. Tabii camları temizlemek için özel aparatlar ve ayetler bulunur. Ucu plastik bir yapıya sahip olan bu ürünleri kullanmak suretiyle, nemli bir bez ile beraber bu temizleme aleti değerlendirilebilir. Bu işlem temizlenene kadar gerçekleştirildiğinde, camda hiçbir silikon lekesi kalmaz.

FAYANSA YAPIŞAN SİLİKON LEKESİ NASIL TEMİZLENİR?

Özellikle silikon fayansı çok sık yapışan ve leke bırakan ürünler içerisinde gelir. Bu konuda İzopropil alkol ile beraber aynı zamanda yapı marketlerinde satılan sökücü kimyasal ürünler kullanılabilir. Bu ürünler uygulanmak sureti ile ilgili bölge yumuşatılabilir. Daha sonra zımpara ya da bulaşık süngeri kullanmak suretiyle, fayansın üzerinde bulunan bütün silikon lekesini kolayca çıkarmak mümkün hale gelir. Tabii bunu gerçekleştirmeden önce mutlaka fayans üzerindeki sert silikon lekesini öncelikle bir miktar kazımak gerekir. Elbette kazıma işlemini gerçekleştirirken fayansa herhangi bir zarar vermemeye dikkat edilmemelidir.

ELE YAPIŞAN SİLİKON LEKESİ NASIL TEMİZLENİR?

En çok merak edilen konular içerisinde ele yapışan silikon lekesini nasıl çıkacağıdır. Özellikle silikon birçok farklı yerde kullanırken mutlaka ele de bulaşır. Hızlı şekilde kurulması ile beraber silikon lekesi ele yapışır. Bu konuda ele alınması gereken birçok farklı yöntem olduğunu söylemek mümkün.

- Toz deterjan ile el yıkandığı vakit silikon topak topak dökülecektir.

- Sıcak suya da krem ile beraber deterjan kullanmak suretiyle silikon lekesi elden çıkarılabilir.

- Silikonlar aynı zamanda ince kum ya da toprak ile sürtünmek suretiyle çıkarılabilir.

- Aynı zamanda bulaşık deterjanı kullanmak suretiyle, daha sonra bulaşık telini değerlendirerek eldeki silikon lekelerini kolayca çıkarmak mümkün.

Bu şekilde yukarıdaki seçenekler arasından tercih yaparak kolay bir biçimde ele yapışmış olan silikonları çıkarmak mümkündür. Tabii özellikle silikon herhangi bir yere uygulanırken doğal olarak eller devreye girer. Böyle durumlarda ise hemen evde bulunan yukarıdaki malzemeleri kullanarak kolay bir şekilde silikon lekesini çıkarmak mümkün. Tabii farklı yöntemleri de yine değerlendirerek değişik malzemeler üzerindeki silikon lekeleri kolayca ortadan kaldırılabilir.

Silikon Nasıl Temizlenir?

Reklam

Kullanım alanı çok geniş bir malzeme olması nedeniyle silikon, özellikle tamirat ve tadilat işlerinde sıklıkla tercih edilir. Buna ek olarak bazı el işlerinde ya da kendin yap aktivitelerinde de kullanılır.

Bu kadar yaygın olarak kullanılırken, silikonun neden olduğu küçük kazaların başınıza gelmesi de gayet olağandır. Çeşitli el işi aktivitelerinde kullanırken benzer şekilde giysilerinizde lekelenmelere sebep olabilir ya da elinize bulaşabilir. Bu durumların üstesinden gelecek yöntemlerin bazılarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Silikonu Ne Çıkarır?

Silikonun etkilediği yüzey değiştikçe müdahale araçlarınız da duruma uygun şekilde değişmelidir. Farklı özelliklere sahip alanlarda, farklı etkiler göstermesi bunun en temel sebebidir. Ayrıca her temizleme şekli ve temizlik maddesi, bütün yüzeylerin kullanım şartlarına uygun olmayabilir. Örnek vermek gerekirse, fayans için uygulamanız gereken bir işlemi giysinize uygulamanız zarar verebilir, ömrünü kısaltabilir. Bu nedenle, yöntemlerin seçiminde dikkatli davranmalı ve özellikli ürünler için gerekirse ürünün kullanma kılavuzundan faydalanmalısınız.

Her yüzeye uygun olan temizlik yöntemini tercih ettiğinizden emin olun. Herhangi bir temizlik ürününü kullanmadan önce paketin üstündeki kullanma talimatlarını mutlaka okuyun.

Reklam

Ele Bulaşan Silikon Nasıl Çıkarılır?

Eldiven takmayı unutmuş ya da eldiven bulamamış olabilirsiniz. Bu durumda, silikon uygularken elinize bulaştıysa yapmanız gereken ilk hareket ıslak bir mendil ya da bezle müdahale ederek lekelenmenin önüne geçmektir. Her zaman bulaştığı an fark edemeyebilirsiniz.

Kazıyarak Temizleme

  1. Ellerinizi, yakmayacak sıcaklıkta, su içerisinde 5 dakika bekletin.

  2. Bir miktar yumuşamış olan silikonu kesici ya da delici olmayan sert bir materyalle kazıyın.

  3. Silikon temizlenene kadar aynı işlemleri tekrarlayın.

Anket

Mutfak ve banyo yüzeylerinizi temizledikten sonra temiz ve dezenfekte olduğunu nasıl anlıyorsunuz ?

0 Oy Kullanıldı

Bu yöntemde kazıma için asla bıçak ya da benzeri bir araç kullanmamalısınız. Vücudunuza zarar vermemek için kredi kartı benzeri sert plastik ya da kalın karton tercih etmelisiniz

Deterjanla Temizleme

  1. Bir miktar bulaşık deterjanını elinize dökün.

  2. Ellerinizi yakmayacak sıcaklıkta, akan su altında ovuşturun.

Bu yöntem için de önemli olan, içeriğindeki maddelere alerjiniz olmayan bir deterjan kullanmanız. Seventh Generation gibi bitki bazlı bir sıvı deterjan tercih edebilirsiniz.

Donmuş Silikon Nasıl Çözülür?

Silikonun en önemli özelliği havayla temas edince donmasıdır; hatta kullanılma sebebi doğrudan bu özelliği taşımasıdır. Aynı özellik, istenmeyen durumlarda can sıkıcı olabilir.

Tüp İçerisinde Donduysa

Maalesef kullanıldıktan sonra düzgün muhafaza edilmezse bütün bir tüp donabilir. Bu durumda en doğru çözüm yeni bir silikon almak olacaktır. Uzun ömürlü olması için saklama koşullarına dikkat etmek gerekir.

  1. Kullandıktan sonra, takılı olan ucu çıkarın.

  2. Tüpün ağzını, hava almasını engelleyecek bir materyalle sarın.

Bu şekilde tüp içinde donmasının belli bir süre için önüne geçebilirsiniz.

Yüzeyde Donduysa

Isıyla Çözme:

  1. Isı tabancası ya da kurutma makinesi yardımıyla yüzeyi silikon çözülene kadar ısıtın.

  2. Temiz ve nemli bir bezle alanı iyice silin.

  3. İşlemleri yüzey tamamen temizlenene kadar tekrarlayın.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta, ısı uygulanacak yüzeyin bu işlem için uygun olup olmadığıdır.

Solüsyonlarla Çözme:

Silikonu çözebilen bazı solüsyonlar olduğu gibi doğrudan bu amaçla üretilmiş ürünler de vardır. Örneğin izopropil alkol veya aseton silikonun çözülmesini sağlar. Silikon çözücüler ise doğrudan silikonu çözme amacıyla üretilmişlerdir. Kullanacağınız yüzeyin özelliklerini gözeterek bunlardan birini seçebilirsiniz. Kumaş için aseton doğru bir tercih olabilir. Ancak, özellikle hassas kumaşlar için bu yöntemler kullanılmamalı, kuru temizleme tercih edilmelidir.

  1. Ellerinizi korumak için eldiven giyin.

  2. Ürünü silikon lekesinin üzerine uygulayın.

  3. Bir bez yardımıyla tampon hareketlerle yüzeyi temizleyin.

  4. Silikon lekesi tamamen silinene kadar işlemleri tekrarlayın.

  5. Lekeyi tamamen sildikten sonra yüzeyi muhakkak suyla temizleyin ve kurulayın.

Duşakabin Silikonu Nasıl Sökülür?

Duş alanları, silikonun yapısı sebebiyle yoğun olarak kullanıldığı yerlerdendir. Küflenme, eskime, kararma, sızdırma gibi sebeplerle kullanılan silikonların yenilenmesi gerekebilir. Eskiyen silikonları sökmek, yenilerini daha sağlam yapmak için ilk adımdır.

  1. Elinizi koruyacak bir eldiven giyin.

  2. Eskiyen silikonu, yüzeyle bağlantısı kopmuş bir yerden çekerek koparmaya başlayın. Bağlantısı kopmamışsa küçük çizikler atabilirsiniz.

  3. Kalan artıklar için çok bastırmadan, yüzeye zarar vermeden cam kazıyıcı kullanın. Bu adımda kendinizi yaralamamak için de lütfen çok dikkatli olun.

  4. Özel silikon sökücü ya da izopropil alkol kullanarak, yüzeydeki silikon kalıntılarını bulaşık süngerinin sert tarafı, bulaşık teli ya da zımpara yardımıyla temizleyin.

Camdaki Silikon Nasıl Temizlenir?

Cam yüzeyden silikon lekesi silmek dikkatli olunması gereken bir işlem. Kim silikon lekesinden kurtulmaya

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası