demirdöküm kombi sıcak suyu açınca petekler ısınıyor / Kombiden sıcak su gelmiyor » Sıcak su Arızasının çözümü..!

Demirdöküm Kombi Sıcak Suyu Açınca Petekler Isınıyor

demirdöküm kombi sıcak suyu açınca petekler ısınıyor

Yaz Konumunda Tüm Petekler Isınıyor

Kombileri kullanma amacımız yaz kış her mevsim sıcak su elde etmek, kış veya sonbahar dönemlerinde petekler ile ısınmaktır. Petekler bu durumda aracıdır. Petekler içerisinde suyu dolaştıran ve ısınmamızı sağlayan ise peteklerin bağlı olduğu kombilerdir. Tabi büyük dairelerde kombi dışında kazan, brülör gibi farklı sistem cihazlar da vardır.

Yaz Konumunda Tüm Petekler Isınıyor

Yaz dönemindeyken zaten sıcaktan bunalırız ve çoğu zaman suyu sıcak kullanmak yerine direk ılık ya da soğuk kullandığımız da olur. Ancak yaz döneminde peteklerin kendiliğinden ısınması büyük bir sorundur. Peki bu sorun neden yaşanır ve kullanıcı ne yapar? Açıklayalım.

Kullanıcı Ne Yapabilir?

Kullanıcı bu durumda en uzakta kalan peteğe kadar kontrol etmelidir. Peteklerin eğer bir-iki tanesi ısınıyorsa bu bir sorun değildir. Önemli olan birkaç peteğin değil tüm peteklerin ısınıyor olmasıdır. Tüm petekler ısınıyorsa kullanıcı “kesinlikle petek vanalarını kapatmamalıdır”. Aksi halde kombide aşırı ısınma sorunu oluşabilir ve bu durum parçaların arızalanmasına neden olabilir.

Muhtemel Sebepler Nelerdir?

·       Anakart arızası

·       Üç yollu vana arızası

·       Sensör arızası

Yaşanan soruna bağlı olarak belirtilen 3 parçadan birinde ya da birkaçında sorun olabilir. Kullanıcılara genelde ısı ayarlaması yapılan düğme bozuk gibi gelir. Fakat kombide düğmeler anakart potansına bağlıdır. Bu yüzden düğme değil karta müdahale gerekebilir.

Üç yollu vana dediğimiz parça kombide sıcak su ile petek konumunu birbirinden ayırmaktadır. Bu parça arızalandığı zaman sıcak su kullanımında suyu ısıtmadığı gibi kapalı konumda olan petekleri ısıtabilmektedir. Yani sıcak suyu kalorifere kaçırabilmektedir. Bu durumda üç yollu vana arıza durumuna bağlı tamir edilebilir ya da değişimi yapılabilir.

Sensör arızası bu durumda nadir olarak karşılaştığımız bir durumdur. Sensör arızalıysa kendiliğinden devreye girebilir, petekleri ısıtabilir.

Arızanın net olarak hangi parçadan kaynaklandığını yerinde tespit etmek gerekir. Muhtemel arızalar bu şekilde sıralanabilir. Ancak önerimiz servis yardımı almanız yönündedir.

Kombi Çalışıyor Petekler Isınmıyor

Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsa bu durum bir kaç farklı sorundan kaynaklanabilmektedir. Bu sorunlardan biri yüzünden kombi çalışıyor petekler ısınmıyor olabileceği gibi birden fazla sorun da aynı anda meydana gelebilmektedir.

dekoratif radyatör
panel radyatör

Kombi çalışıyor petekleri ısıtmıyorsabu sorun birkaç farklı noktadan kaynaklanıyor olabilir;
  • Doğalgazdan kaynaklı sorun,
  • Kombi basıncından kaynaklı sorun,
  • Kombi filtresinden kaynaklanan sorun,
  • Peteklerden kaynaklanan sorun,
  • Kalorifer borularından kaynaklı sorun

Olmak üzere 5 farklı sorundan dolayı kombi çalıştığı halde petekleri ısıtmıyor olabilir. Bu sorunları tek tek ele alalım.

Doğalgazdan Dolayı Kombi Çalışıyor Petekler Isınmıyor

Bilindiği gibi kombiler doğalgaz ve elektrik birleşimi ile çalışan cihazlardır. Elektrik veya doğalgazdan biri eksik olursa kombi çalışmaz. Elektrik ile ilgili bir sorun olması durumunda, kombi gösterge paneli kapanır ve elektrik olmadığını rahatlıkla anlarız.

Doğalgaz kesintisi durumunda ise gösterge paneline bakılmazsa, kombinin çalıştığını sanabilirsiniz. Oysa gösterge panelinde bir ikaz göstergesi çıkar, dikkat edilmezse kombinin çalıştığı sanılır. Bu gibi durumlarda gösterge paneline dikkatli bakılmalıdır. Doğalgaz ikaz işareti varsa, doğalgaz vanasının açık olduğundan emin olunuz. Doğalgaz vanasını açtıktan sonra sorununuz çözülecektir. Bazı kombi markalarında, gaz vanasını açtıktan sonra kombiyi yeniden başlatmanız gerekebilir.

Kombi Basıncından Dolayı Kombi Çalışıyor Petekler Isınmıyor

Kombiler, kalorifer sistemi içindeki suyun ısınarak peteklere iletilmesi ile çalışır. Bu işlem kombi açık olduğu sürece devam eder.

Kalorifer sisteminin içinde bulunan suyun basıncı belli bir seviyenin altına düşmemelidir. Düşmesi durumunda kombi pompası gereksiz yere enerji harcar. Ancak kombi firmaları, kombi pompasının gereksiz yere çalışmasını engellemek için güvenlik önlemi almışlardır. Kombi basıncı belli bir seviyenin altına düşerse, kombi çalışmayı durdurur. Bu güvenlik tedbiri standart olarak bütün kombilerde bulunmaktadır.

kombiye su nasıl verilir
kombiye su nasıl verilir

Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsa kombi basıncını kontrol etmelisiniz. Çünkü kombi basıncı düştüğü zaman kombi gösterge paneline bakmadığınız sürece fark edemezsiniz ve kombi çalıştığı halde petekler ısınmıyor sanırsınız.

Kombilerin altında, su takviye vanası bulunmaktadır. Su takviye vanasını saat yönünün tersine çevirerek kombi basıncını 1,5 bar seviyelerine getirebilirsiniz. Kombi basıncını uygun değerlere getirdikten sonra kombiyi tekrar çalıştırmanız gerekebilir. Böylece petekler ısınmaya başlar.

Kombi basıncı dışında, kombi termostatından kaynaklı bir sorunda söz konusu olabilir. Kombi termostatı derecesi düşükse petekler ısınmaz. Bunun için kombi termostat derecesini yükseltmelisiniz.

Kombi Filtresinden Dolayı Kombi Çalışıyor Petekler Isınmıyor

Kombilerin altında kombi filtreleri bulunmaktadır. Filtrelerin görevi; dönüş suyunun kombi içine yabancı cisimleri taşımasını engellemektir. Böylece kombiyi olası arızalardan korumaktadır.

Kombi filtresi uzun süre kontrol edilmezse yabancı cisimler birikip, suyun kombiye giriş kısmını tıkarlar. Tıkanıklık yüzünden suyun dolaşımı durur ve peteklerin ısınması mümkün olmaz. Siz kombi çalışıyor petekler ısınmıyor sanırsınız ancak suyun dolaşımı durmuştur bu yüzden petekler ısınmaz.

kombi filtresi
kombi filtresi

Kombi filtresinin çıkarılıp temizlenmesi gerekmektedir. Ancak kombi filtresini çıkarırsanız kombi içindeki su dışarı çıkacaktır. Öncelikle kalorifer tesisatı içindeki suyu boşaltmalısınız. Bunun için; bazı tesisat sistemlerinde banyoda veya balkonda su tahliye musluğu bulunur. Musluğu açarak kalorifer tesisatı içindeki suyu boşaltabilirsiniz. Su tahliye musluğu yoksa herhangi bir peteğin alt kısmında bulunan pürjör vanasını açarak suyu boşaltabilirsiniz.

Kombinin altıda kolektör varsa, suyu boşaltmanıza gerek yoktur. Kolektörün, su giriş çıkış vanalarını kapatarak filtreyi çıkarabilirsiniz. Kombi filtresini diş fırçası yardımı ile çeşme önünde yıkayınız. Kesinlikle deterjan kullanmayınız.

Kombi filtresini temizledikten sonra, yerine takınız ve kombi suyunu boşaltmışsanız, kombi altında bulunan su takviye vanasını açarak, kombiye su ilave ediniz. Kombi bar göstergesini kontrol ederek 1,5 bar seviyesine gelinceye kadar su takviye vanasını kapatmayınız. 1,5 bar seviyesine geldikten sonra musluğu kapatabilirsiniz. Bu işlemleri yaparak peteklerin ısınmasını sağlayabilirsiniz.

Peteklerden Dolayı Kombi Çalışıyor Petekler Isınmıyor

Peteklerden kaynaklanan sorunlarda ilk bakılması gereken peteklerin vanalarıdır. Petek vanalarının açık olduğundan emin olmalısınız. Hem giriş hem çıkış vanalarını kontrol ediniz.

Petek içinde dolaşan su, zamanla peteğin içinde tortu birikmesine sebep olur. Tortular dibe çöker. Bazen petek içinde, su çıkış kısmını tıkar. Tıkama meydana geldikten sonra petek ısınmaz.

Petek içindeki tortuların temizlenmesi için petek temizliği yaptırmanız gerekir. Firmamız profesyonel olarak petek temizliği hizmeti vermektedir. Ayrıca petek temizliği yapıldığı sırada (Alüminyum petekler hariç) petekler sökülmez, evinizde hiçbir tadilat çalışması yapılmaz.

Kalorifer Borularından Dolayı Kombi Çalışıyor Petekler Isınmıyor

Kalorifer tesisatının içindeki su zamanla peteklerin içinde tortu birikmesine sebep olduğunu belirtmiştik. Petek içindeki tortuların bir kısmı kalorifer borularının tıkanmasına da sebep olmaktadır. Tortu dışında sudaki kireçlenme de kalorifer borularını tıkayabilmektedir. Tıkanan kısım üzerinde ne kadar petek varsa bu olumsuz durumdan etkilenir ve ısınmaz. Kalorifer borularındaki tıkanıklık, kombinin hemen çıkış kısmında meydana gelmişse, daire içindeki bütün petekleri etkiler ve ısınmaz.

Kalorifer borularında meydana gelen tıkanıklıkları petek temizliği yaptırarak giderebilirsiniz. Petek temizliği sadece tıkanıklıkları açmakla kalmaz, sisteminizin korunmasına da yardımcı olur. Ayrıca kullanılan kimyasal ilaç sayesinde, kalorifer borularında meydana gelen kılcal çatlakların tamiri de mümkün olur.

Firmamız profesyonel olarak hizmet vermektedir. Arayıp servis kaydı oluşturduğunuzda en geç 2 saat içinde adresinize gelmekteyiz.

Petek temizliği
boru tıkanıklığı
Petek temizliği

Petek Temizliğinin Faydaları

Petek temizliği, 2 yılda bir yapılması gereken bakım çalışmasıdır.

  • Petek temizliği yaptırarak, kombinizin ömrünü uzatmış olursunuz. Sistem içindeki yabancı cisimler temizlendiği için kombi pompası, suyu daha rahat pompalar ve pompa daha az yıpranmış olur.
  • Petek temizliği sayesinde, peteklerin içindeki yabancı cisimler temizlendiği için daha az enerji ile yüksek verim elde edilir.
  • Petek temizliği kalorifer borularındaki yabancı cisimleri temizlemekle kalmaz aynı zamanda borularda meydana gelmiş olan çatlakları da onarmış olur. İlerde olası su kaçakları da önlenmiş olur.
  • Petek temizliği yapıldıktan sonra kombi filtresi de temizlenir. Böylece kombi filtresinin dolarak suyun akışını engellemesi önlenmiş olur.
  • Kombi tesisatının içindeki su değiştirilmiş olur ve suyun kireçlenmesi engellenir.
  • Petek temizliği sırasında kullanılan koruyucu kimyasal sayesinde, kombi eşanjöründe meydana gelen kireçlenme temizlenmiş olur.
  • Petek temizliğinin bir diğer faydası da şüphesiz peteklerinizin ömrünü uzatmasıdır.

Petek temizliğini ihmal etmeyin. Firmamız en uygun fiyatlarla en kaliteli hizmeti sizlere sunmaktadır. Firmamızı arayarak hemen bir servis kaydı oluşturabilirsiniz. 35 servis aracına sahip firmamız, İstanbul’un tüm ilçelerine fiyat farkı almaksızın hizmet vermektedir.

Demirdöküm kombi petekler ısınıyor su ısıtmıyor sorununu yaşıyor olabilirsiniz. Kombiniz çalıştığı halde peteklerinizde ısınma var su da yoksa bunun nedenlerinin araştırılması gerekir. Öncelikle kombi vanalarının açık olduğundan emin olun. Kombinin altında bulunan borularda iki adet vana bulunmaktadır. Bunların açık konumda olması hem petekleri hem de suyu ısıtmak için gereklidir. Kombinin su ayarını kontrol edin. 1,5 bar üzerinde olması gerekir. Kombiler yaz ve kış aylarında devamlı kullanıldığı için bazı sorunlarla karşılaşmanız normaldir. Bu sorunlarda kendiniz müdahale etmemeli sadece genel bir kontrolde bulunmalısınız.

Demirdöküm Kombi Petekler Isınıyor Su Isıtmıyor Neden?

Servislerden yardım talep ederek sorunun nedenini öğrenmeli ve arızaya uygun olan tamir yönteminin uygulanmasını sağlamalısınız. Petekler ısındığı halde su ısınmıyorsa bunun bazı nedenleri olabilir:

  • Sıcak su pompasında sorun olabilir.
  • Fan arızası olabilir.
  • Elektronik kart arızası ortay çıkmış olabilir.
  • Plaka eşanjör arızası olabilir.
  • Vana, conta gibi parçalar eskimiş arıza yapmış olabilir.

Bütün sorunlar Demirdöküm servisi tarafından incelenerek suyun ısınması sağlanacaktır. Karşılaştığınız sorunlarda servisten faydalanmanız önemlidir.

Sıkça Sorulan Sorular

Demirdöküm kombim sıcak su vermiyor, ne yapabilirim?

Demirdöküm kombiniz sıcak su vermiyor ancak petekleriniz ısınıyorsa, kombinizin plakalı eşanjörü tıkanmış olabilir. Bu durumda kombinizin bakımını yaptırmalısınız.

Demirdöküm kombimin su basıncı düşük, bu sorun sıcak suyu etkiler mi?

Demirdöküm kombinizin su basıncı düşükse, kombi içerisindeki sıcak su miktarı azalacaktır. Bu nedenle kombinizin su basıncını kontrol etmeli ve gerektiğinde artırmalısınız.

Demirdöküm kombim çalışıyor ancak petekler ısınmıyor, ne yapabilirim?

Demirdöküm kombiniz çalışıyor ancak petekleriniz ısınmıyorsa, kombinizin pompa motoru arızalı olabilir. Bu durumda kombi servisinden destek alarak pompa motorunun kontrol edilmesini ve gerektiğinde değiştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Demirdöküm kombimde sıcak su sadece bazen geliyor, nedeni nedir?

Demirdöküm kombinizde sıcak su sadece bazen geliyorsa, kombi içerisindeki filtreler tıkanmış olabilir. Bu durumda kombi filtrelerinin temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekebilir.

Demirdöküm kombimdeki sıcak suyun basıncı düşük, bunu nasıl yükseltebilirim?

Demirdöküm kombinizdeki sıcak suyun basıncı düşükse, kombinin su basıncı da düşük olabilir. Kombinin su basıncını artırmak için kombinin su giriş hortumu üzerindeki vanayı açarak su basıncını yükseltebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir