27 haftalık gebelik kaç aylık / Hamileliğin 27. Haftası - 27 Haftalık Gebelik | Uni Baby

27 Haftalık Gebelik Kaç Aylık

27 haftalık gebelik kaç aylık

27 Haftalık Gebelik

27 Haftalık Gebelik

Hamileliğinizin yirmi yedinci haftasına hoş geldiniz! Geride birçok değişiklikle geçen 26 haftanız var.

Gebeliğin 27. haftasında belirtiler

Kilo almaya devam ediyorsunuz. 27. haftalık gebelikte ortalama olarak kilo alımı yaklaşık 9-14 kg arasındadır. Normalin üzerinde kilo alımınız var ise biraz yavaşlamanız önerilmektedir. Önerilenden daha hızlı kilo alırsanız gebelik sürecinde komplikasyonları arttırabilirsiniz. Ek olarak erken doğum riski de yükselebilir.

Gebeliğin 27. Haftasında Anne Adayındaki Değişiklikler

  • 27. haftada kadınların birçoğu sırt ve bel ağrılarından dolayı yakınırlar.
  • Kadınların geneli enerjisinin azlığından ve yorgun hissetmekten dolayı şikayet ederler. Bu problemlerle baş etmek için uykunuza dikkat etmelisiniz. Esneme egzersizleri yapmak ise enerji depolamanızı ve kaslarınızı güçlendirmenizi sağlar.
  • Burun kanamaları yaşıyor olabilirsiniz. Bunun nedeni salgılıyor olduğunuz hormonlarınızdır. Endişelenmenize gerek görülmemektedir. Ek olarak diş eti kanamalarından da şikayet edebilirsiniz.
  • Alınan kilolar ve derinizin esnemesi sebebiyle vücudunuzda çatlaklar oluşmaya başlamış olabilir. Çatlakların oluşmasını engellemek için vücudunuzu yağlar ve kremlerle nemlendirip koruyabilirsiniz. Hangi kremi ve yağı kullanacağınızı ise doktorunuzdan öğrenebilirsiniz.

Gebeliğin 27. haftasında neler olur?

  • Vücudunuzdaki hormonların seviyesi artmış durumdadır. Hamilelik hormonlarınızın seviyesindeki artış sebebiyle burun kanamaları yaşayabilirsiniz. Ancak yüksek ihtimalle endişelenmenizi gerektirmez. Burun kanamanızı evde kendiniz kolay bir şekilde durdurabilirsiniz. Burun kanamalarınızın miktarı ve sıklığı çoksa doktorunuza danışmalısınız.
  • Hamilelikte bazı kadınlarda çatlaklar çok olurken bazılarında da hiç olmayabilir. Çatlaklar genellikle karın, kalça, basen bölgesi ve memelerde görülmektedir. Ancak bunların birçoğu kalıcı değildir ve zaman içerisinde kaybolurlar.

Gebeliğin 27. haftasında anne karnı ne kadardır?

Atık karnınız iyice büyümüş bir halde. Karnınız doğuma kadar haftalık 2 cm bir büyümeye devam edecektir.

Gebeliğin 27. haftasında beslenme

  • Alkollü ve kafeinli içeceklerden uzak durmalısınız.
  • Büyük, ağır ve çok yağlı öğünlerden kaçınmalısınız.
  • Sık sık ama az tüketerek sindirim sorunlarını minimuma indirirsiniz.
  • Mide yanması yaşıyor olabilirsiniz. Yemeklerden sonra dik bir şekilde yürüyüş yaparak mide yanmanızı azaltabilirsiniz.
  • Omega 3 ve demir yağı almalısınız. Balık yağı gibi takviyeleri doktorunuza danışarak onay halinde alabilirsiniz.
  • Günde en az 2 litre su içmelisiniz. Su, sağlığınız için çok önemlidir.
  • Mümkünsü tuzdan uzak durarak vücudunuzdaki ödemi azaltabilirsiniz.

27 haftalık gebelikte dikkat edilmesi gerekenler

  • Baş dönmeniz olabilir. Başınızın dönmeye başladığını hissettiğiniz ilk anda yapmanız gereken bir yere uzanmak ve ayaklarınızı kaldırmaktır.
  • Diş eti kanamanız olabilir. Her gün 2 kere dişlerinizi fırçalamayı ve iplemeyi ihmal etmemelisiniz.
  • Ayak krampları 27. haftada çok sık görülür. Ayaklarınızı esneterek ve bol su içerek krampları minimuma indirebilirsiniz.
  • Sırt ağrıları yaşıyor olabilirsiniz. Bu sebeple esnetme için yapılan egzersizler fayda sağlayabilir. Bu egzersizler kontrollü bir şekilde olmalıdır.
  • Uyurken yastıklardan destek alarak ağrılarınızı azaltabilirsiniz.

Gebeliğin 27. haftasında cinsellik

Hamileliğinizin son 4 haftasına kadar eğer doktorunuz farklı bir şey söylemediyse cinsel yaşamınıza devam etmenizde bir sorun görülmemektedir.

Gebeliğin 27. haftasında spor ve egzersiz

  • Bu dönemde anne adaylarının birçoğu hamile pilatesi yapmaktadır.
  • Siz kendinize en uygun sporu bulmak için doktorunuza danışmalısınız.
  • Doktorunuzun kontrolünde spor yapmanızda bir sakınca görülmemektedir.
  • Ağır egzersizlerden kaçınmalısınız.
  • Doktorunuz da önerdiyse hamile pilatesi ve hafif yürüyüşler yapabilirsiniz.
  • Gebeliğiniz riskli geçiyorsa doktorunuz spor yapmanızı istemeyebilir..

27 haftalık gebelikte bebek gelişimi

  • Kirpikleri de oluşmaya başlamıştır.
  • Eğer doğru tarafa doğru bakıyorsa bebeğiniz artık sadece seslere değil, çok kuvvetli ışıklara da tepki verebilir.
  • Bebeğinizin kalp atışları 27. haftadan sonra yavaşlar ancak sizin ortalama kalp atışınızın neredeyse 2 katı kadar hızlıdır. Dakikada ortalama 140 kere atmaktadır.
  • Sistemleri gelişmeye devam ediyor. Solunum sistemi, beyni ve sindirim sistemi oluşmasına rağmen gelişmeye ihtiyacı var.
  • Sık bir şekilde göz kırpmaktadır.

27 haftalık bebek ultrasonda nasıl görünür?

Bebeğiniz nefes alma egzersizleri yapıyor. Bunu ultrasonda fark edebilirsiniz. Bebeğiniz size hala zayıf görünebilir fakat vücudunun orantılı olduğunu da fark edeceksiniz.

Bebeğin kalp atışları 27. haftada kaç olmalı?

Bu haftada bebeğinizin kalbi dakikada 140 kere atmaktadır.

Bebeğin ağırlığı gebeliğin 27. haftasında kaç gram olmalı?

Ortalama olarak 875 gramdır.

Bebeğin boyu gebeliğin 27. haftasında kaç cm olmalı?

Yaklaşık olarak 36-40 cm arasındadır.

27 haftalık gebelik kaç aylık?

27 haftalık anne karnındaki bebek 6 ay 9 günlüktür.

Gebeliğin 27. haftasında bebeğin hareketleri

  • Bebeğiniz önceki haftalara oranla size daha hareketli gelebilir.
  • Sürekli karnınızda pozisyonunu değiştirir.
  • Yumruk ve tekme atar.
  • Siz de onun bu hareketliliğini hissedersiniz.

Gebeliğin 27. haftasında bebek karnın neresinde?

Karnınızın büyük bir kısmını bebeğiniz kaplar. Rahminizin üst bölgesi, göbek deliğinizden 7 cm yukarısındadır.

Gebeliğin 27. haftasında bebek doğsa yaşar mı?

Bebeğiniz bu haftada doğarsa prematüre bebek olarak isimlendirilir. Bu haftada doğan bebeğin yaşama olasılığı bebeğin sağlığıyla ve organlarının fonksiyonuyla ilişkilidir. 27 haftalık bebeğin yaşama şansı oldukça fazladır.

İlginizi çekebilecek yazılarımız:

28 haftalık hamilelik

Hamilelikte şeker yüklemesi

27 Haftalık Gebelik: Düşünülecekler, Bebek Gelişimi, Pozisyonu & Görüntüsü

27 Haftalık Gebelik: Bebeğinizin Gelişimi

Artık ikinci üç aylık döneminizin son haftasına geldiniz! Bebeğiniz tekme atma ve esneme hareketleri üzerinde çalışıyor ve kavrama hareketlerini geliştiriyor. Ayrıca, özellikle uyurken gülümsemeye başlıyor. Dahası var: Dört aydan uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra bebeğinizin göz kapakları tekrar açılıyor. Miniğiniz artık ışığı ve gölgeleri görebilir. Çevredeki tanıdık sesleri, özellikle sizin sesinizi fark etmeye başlayabilir. Sesinizi duyduğunda nabzı yavaşlayabilir, bu da onun sakin ve rahat olduğu anlamına gelir. Bebeğinizin küçücük ciğerleri, karaciğeri ve bağışıklık sistemi, tamamen gelişmeden önce daha gidecek çok yolu var, ancak sürekli olarak kilo alıyor ve yağ biriktiriyor. Bu noktada bebeğiniz, doğumda göreceğiniz haline benziyor, sadece biraz daha küçük. 27 haftalık gebelikte bebeğin pozisyonu değişebilir ve pozisyon değişikliği hamileliğinizin sonuna dek devam edebilir. Hamileliğinizin son haftalarında neler olacağını keşfetmek için üçüncü üç aylık dönem kılavuzumuzu indirin. Mutlu son yaklaşıyor!

İLGİLİ GEBELİK ARAÇLARI

Bebek isimleri sözlüğü

Cinsiyete göre filtrele:

Temaya göre filtrele:

27 Haftalık Gebelikte Fetüsün Büyüklüğü

27 haftalık gebelik bebek kilosunu mu merak ediyorsunuz? 27. haftada, ortalama fetüs bir karnabahar büyüklüğündedir. Bu örnek olmasına size bebeğinizin nasıl büyüyüp geliştiği hakkında bir fikir verebilir. Ne kadar da şirin!

27 Haftalık Gebelikte Annenin Vücudu

Muhtemelen hala, değişen bedeninize ve hamilelik kilolarınıza uyum sağlıyorsunuz. Karnınız büyüdükçe yeni ağrı ve sızılar yaşayabilirsiniz. 27 haftalık gebelik kaç aylık olur diye merak ediyorsanız, haftalar aylara eşit olarak sığmadığı için altıncı veya yedinci aydasınız demektir. Şu anda fundal yüksekliğiniz (kasık kemiğinizden rahminizin tepesine kadar olan mesafe) muhtemelen yaklaşık 27 santimetredir. Bu uzunluk genellikle hamile olduğunuz hafta sayısına karşılık gelir, ancak sağlık uzmanınız rahminizin boyutunu ve bebeğinizin büyüme sürecini kontrol etmek için muhtemelen her ziyaretinizde sizi ölçecektir. Bu dönemde, doğum sırasında ağrının nasıl yönetileceği ve Braxton Hicks kasılmalarına karşı gerçek doğum kasılmaları gibi konularda bilgi edinmek faydalı olabilir. Sizi bekleyen süreç hakkında daha fazla bilgi almak, doğum yaklaştıkça özgüveninizi artırabilir. Hamileliğinizin en yoğun döneminde olduğunuz için biraz endişe duyabilirsiniz. Doğum ve ebeveynliğin ilk günleriyle ilgili her şeyi öğrenerek korkularınızı hafifletebilirsiniz. Yol boyunca biraz eğlenmeyi unutmayın, böylece tüm endişelerinizden kurtulabilirsiniz. Neden biraz kafanızı dağıtmak için hamilelik kişilik testimizi yapmıyorsunuz? Yoga yaparak ve geceleri yeterince uyuyarak stresle daha etkin şekilde mücadele edebilirsiniz.

27 Haftalık Gebelik: Belirtiler

27 haftalık gebelikte yaşayabileceğiniz belirtilerden bazıları şunlardır:

  • Pelvik kemik ağrısı. Hamilelik sırasında hormonlar bazı eklem ve bağların gevşemesine neden olarak vücudunuzu doğuma hazırlar. Pelvisinizin iki yarısını birleştiren eklem bu süre zarfında daha esnek hale gelir, bu da bazen pelvik ağrıya neden olur. Uzun süre ayakta durmamaya çalışın ve ağır bir şey kaldırmayın.

  • Kabızlık.Hamileliğinizin bu noktasında zor veya seyrek bağırsak hareketleri de görülebilir. Progesteron hormonu sindiriminizi yavaşlatabilir ve büyüyen rahminiz rektumunuza baskı uygulayabilir. Bu belirtiyi önlemek veya hafifletmek için, bol su için ve diyetinize yüksek lifli gıdalar ekleyin. Meyve ve sebzeler, tahıllar, tam tahıllı ekmeklerin tamamı yüksek lifli iyi seçeneklerdir. Ayrıca sağlık uzmanınızdan reçetesiz satılan güvenli çözümler önermesini isteyebilirsiniz.

  • Vajinal akıntı. Berrak veya beyazımsı bir vajinal akıntı hamileliğiniz sırasında artabilir ve normaldir. Bununla birlikte, renginde, kıvamında veya kokusundaki değişiklikler, bakteriyel vajinoz veya maya enfeksiyonu gibi bir enfeksiyona işaret edebilir. Bu tür değişiklikler fark ederseniz, sağlık uzmanınızla konuşun. Uzmanınız semptomlarınızı değerlendirip gerekirse tedavi önerebilir.

  • Cilt pigmentasyonunda değişim. Hamileliğiniz boyunca vücudunuz cildin daha koyu gösteren bir pigment olan melanin üretimini artırır. Meme uçlarınız koyulaşır ve göbek deliğinizden aşağıya doğru uzanan linea nigra adlı koyu renkli bir dikey çizgi oluşur. Bazı anne adaylarında yanaklarda, burunda ve alında kloazma adı verilen kahverengimsi lekeler oluşur. Cilt tonundaki bu değişiklikler genellikle geçicidir ve doğumdan sonra kaybolur. Güneşten uzak durun veya dışarı çıkmanız gerekince kendinizi mümkün olduğunca koruyun. UV'ye maruz kalmak, koyu lekeleri artırabilir.

  • Canlı (lüsid) rüyalar.Hamilelik sırasında, özellikle üçüncü üç aylık dönemde enteresan rüyalar görebilirsiniz. Bu rüyalar genellikle eğlencelidir ancak bazen iyi bir gece uykusu çekmenize de engel olabilir. Daha sağlıklı bir şekilde uyumanız için kan şekeri seviyenizi yükseltmek üzere yatmadan önce fıstık ezmesi veya peynir gibi yüksek proteinli bir şeyler atıştırın.

  • Kramp. Hamileliğin 27. haftasında veya sonrasındaki karın krampları (ishalli veya ishalsiz) erken doğum belirtisi olabilir. Karın krampları yaşadığınızda sağlık uzmanınıza başvurun.

27 Haftalık Gebelik: Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Egzersiz rutininiz nasıl gidiyor? Hareket etmek için başka bir yol arıyorsanız, özellikle hamileliğinizin 27. haftasında, karnınız büyümeye devam ederken yüzmeyi düzenli fitness aktivitelerinizin bir parçası haline getirebilirsiniz. Yüzme harika bir kardiyo egzersizi sunar, eklemlerinizi diğer egzersiz türlerine göre daha kolay çalıştırır ve hissedebileceğiniz her türlü ağrı ve sızıyı hafifletir. Sıcak yaz aylarındaysanız ve kendinizi rahat hissetmiyorsanız yüzmek serin kalmanın harika bir yolu olabilir.

  • Bebeğinizin kordon kanını alıp saklamak ister misiniz? Bu konudaki kararınızı sağlık uzmanınıza bildirmenin şimdi tam zamanı. Kordon kanı, doğumdan sonra göbek kordonu ve plasentadan alınır ve bazı hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek kök hücreleri içerir. Bir kordon kanı bankasına bağış yapmaya da uygun olabilirsiniz. Bu durumda, bebeğinizin kordon kanı, tıpkı kan bankalarında olduğu gibi, eşleşme olarak kabul edilen herkes tarafından kullanılabilir. Bebeğinizin kordon kanını, toplama ve saklama ücreti alan özel bir bankada saklamayı da isteyebilirsiniz. Bebeğinizin kordon kanının, kendisinin veya diğer yakın aile üyelerinin karşılaşabileceği herhangi bir hastalık veya rahatsızlığın tedavisinde etkili olma olasılığının çok düşük olduğunu unutmayın. Uzmanınız, kordon kanı bankacılığı ve seçenekleriniz hakkında size daha fazla bilgi verebilir.

  • Ön kan testlerinde Rh negatif çıktıysanız bebeğinizin pozitif olması halinde doktorunuz size 24-28. haftalarda bir Rh immün globulin iğnesi verebilir. Bu, vücudunuzun, bebeğinizin kan hücrelerine karşı (ki bu hücreler sizin dolaşım sisteminize girmiş olabilir) antikor üretmesini önleyecektir. Bebeğiniz doğumdan hemen sonra test edilir. Pozitifse, gelecekteki gebeliklerde koruma sağlamak için size bir kez daha Rh immün globulin verilir.

  • Eğer bir doğum planınız varsa, bu zamanı doğum planınızın ince ayrıntılarını düşünmek için kullanın. Örneğin, göbek bağını kesme deneyimini doğum partnerinizin yaşamasını istiyorsanız, bunu sağlık uzmanınıza önceden sorun. Çünkü doğum anında bu konuyu değerlendirmek için zamanınız olmayabilir. Bu konuda rahat hissettiğinden emin olmak için doğum partnerinize de danışın. Hiçbir doğumun tamamen öngörülebilir olmadığını unutmayın. Ancak ebeniz ve sağlık uzmanınız, güvenli olduğu sürece tercihlerinize uyulmasını sağlamak için ellerinden geleni yapacaktır.

  • Yuva kurma içgüdüleriniz devreye giriyorsa, bu zamanı, gardıropları organize etmek, evde düzenlenmesi gereken küçük şeylerin bir listesini çıkarmak veya ev eşyalarını bebek için güvenli hale getirmek gibi adımları atmak için kullanabilirsiniz. Ancak aşırıya kaçmayın, daima dinlenmeye zaman ayırın ve şu anda sizin için tehlikeli olabilecek (merdivene çıkmak gibi) herhangi bir şey için yardım isteyin.

27 Haftalık Gebelik: Doktorunuza Danışın

  • Gestasyonel diyabet riski altında mısınız?

  • Glikoz testine ihtiyacınız var mı?

  • Bebek CPR eğitimi hakkında daha fazla bilgiyi nereden edinebilirsiniz?

  • Bebeğiniz için çocuk doktoru veya başka bir sağlık hizmeti sağlayıcısı bulmanıza yardımcı olacak herhangi bir kaynak var mı?

  • 27 haftalık hamilelikte kilonuz nasıl? Eğer her şey olması gerektiği gibi değilse sağlıklı bir hamilelik kilo alımı için ne yapmalısınız?

  • Erken doğum riskiniz yüksek mi? Erken doğum belirtilerini buradan okuyabilirsiniz.

  • 3D veya 4D ultrason önerir misiniz?

  • Fetal hareketleri saymalı mısınız?

  • Tdap aşısına ihtiyacınız olacak mı?

27 Haftalık Gebelik: Yapılacaklar Listeniz

  • Henüz yapmadıysanız bebeğiniz doğmadan önce ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunuzdan emin olmak için bir bebek hediye listesi oluşturabilirsiniz. Eğer bir doğum öncesi partisi düzenleyecekseniz listenizi parti davetiyesiyle beraber veya ayrı olarak misafirlerinizle paylaşabilirsiniz.

  • Beşik, alt değiştirme masası ve araba koltuğu gibi kullanmayı planladığınız tüm bebek eşyalarının en son güvenlik standartlarını karşıladığından emin olun. Yeni veya kullanılmış bebek ürünlerini satın almadan önce satıştan kalkan ürünleri ve ürün yorumlarını kontrol edin ve bolca araştırma yapın. Bu konuda Tüketici Raporlarından bilgi alabilirsiniz.

  • Doğum planları hakkında daha fazla bilgi edinmek için doğum planı kılavuzumuzu indirin ve yazdırın. Hemen karar vermenize gerek yok ancak ileride doğumunuz için bir plan hazırlamak isteyebilirsiniz.

  • Doğumunuza yardımcı olması için bir doğum koçu ile çalışmayı düşünüyorsanız sağlık uzmanınızdan tavsiye isteyin ve adaylarla görüşmeye başlayın. Bir doğum koçu, doğum sırasında ve sonrasında size çok değerli bir duygusal destek sunabilir ve tavsiyelerde bulunabilir.

  • Pampers Ebeveynleri tarafından önerilen en iyi bebek eşyalarına göz atın.

Daha fazla haftalık hamilelik ipucu için kaydolun

Bu makaleyi nasıl yazdık?

Bu makaledeki bilgiler, American Academy of Pediatrics ve American College of Obstetricians and Gynecologists gibi güvenilir tıp ve devlet kaynaklarında bulunan uzman tavsiyelerine dayanıyor. Bu sayfadaki içerik profesyonel tıbbi tavsiyenin yerini almamalıdır. Tam teşhis ve tedavi için daima tıp uzmanlarına danışın.

Kaynaklar

  • Kitap: Your Pregnancy and Childbirth: Month to Month, Sixth Edition Paperback – January 1, 2016 by American College of Obstetricians and Gynecologists (Author)

  • Cleveland Clinic

  • Mayo Clinic

  • Women's Health

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır