zıplayarak zayıflama hareketleri / Adrese Teslim Diyet Yemek Servisi Hizmeti | 90Fit

Zıplayarak Zayıflama Hareketleri

zıplayarak zayıflama hareketleri

Trambolin Ne İşe Yarar?

Trambolin Ne İşe Yarar?

Trambolin ne işe yarar konusuyla ilgili en yaygın düşünce şüphesiz çocukların çok sevdiği bir eğlence aleti olmasıdır. Trambolin ne demek dendiğinde ilk akla gelen düşünce eğlence amaçlı olacaktır. Ancak çocuklar tarafından sevilmesinin yanında aynı zamanda spor aletidir. Çeşitleri arasından en çok bilinenleri şişme trambolin ve zemin trambolin olarak söylenebilir. Üzerinde jimnastik hareketler yapılabilmesiyle birlikte de olimpiyat oyunları içerisine girmiştir. Günümüzde spor salonlarında fitness aletleri alanında trambolin de konulmaya başlanmıştır. Hem eğlenip hem de spor yapma fikri insanlar tarafından çok sevilir. Bu nedenle jimnastik hareketlerinin trambolin üzerinde kolaylıkla yapılabilmesiyle spor ve eğlence bir araya getirilmiştir. Anlaşılacağı üzere trambolin, insanları eğlendirirken spor yaptıran bir alettir. Günümüzde pek çok spor merkezlerinde kullanılır. Zıplayarak yağ yakıcı hareketler yapmak herkes tarafından sevilmeyebilir. Ancak işin içerisine trambolin gibi eğlenceli bir alet girince en sıkıcı bulunan egzersizler bile keyifli olabiliyor. Spor merkezlerindeki hocalarda öğrencilerine trambolin ve müzik eşliğinde zıplama hareketleri yapmalarını tavsiye ederek kardio yapmayı sevdirmeye çalışır.

Trambolin Kimler İçin Uygundur?

Trambolin Kimler İçin Uygundur?

Trambolinin kimler ve hangi yaş grubu için uygun olduğu kullanım amacıyla alakalıdır. Trambolin spor aleti ve eğlence aleti olarak iki farklı şekilde kullanılabilir. Eğlence amaçlı çok sevilen bir alet olsa da zıplamak amaçlı yapılan herhangi bir ters hareket sonucunda sakatlık oluşabilir. İki amaçla da kullanılırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey binmeden önce kullanıcıların ısınma egzersizleri yapmış olmasıdır. Eğlenirken olumsuz bir durumla özellikle sağlık sorunuyla karşılaşmayı kimse istemez. Bu yüzden dikkatli olmak son derece önemlidir. Sadece oyun alanlarında eğlence amaçlı kullanılacaksa 3 yaş ve üzeri her çocuk trambolin kullanabilir. 3 yaşın altında olabilecek küçük çocuklar için trambolin tehlikeli olabilir. Ancak spor aleti için kullanılacaksa ve özellikle jimnastik sporu için kullanılacaksa ilk aşamada basit hareketleri yapacak herkes için uygundur. Daha sonrasında bir profesyonle ve trambolin aletine tamamen hakim olan kullanıcılar için uygundur.

Trambolin İle Zayıflamak Mümkün müdür?

Trambolin İle Zayıflamak Mümkün müdür?

Trambolin nedir ne işe yarar konusunda en temel işlevi spor aleti olmasıdır. Zıplama esnasında bacak ve el hareketleri yapılmasından dolayı o bölgedeki kasları aktif hale getirerek güçlendirmektedir. Bacak ve kol bölgesi dışında yapılan hareketlerin değişikliğine göre göğüs ve karın bölgenizi de çalıştırarak kas oranınızı arttırabilirsiniz. Geliştikçe bilek ve kol ağırlıkları kullanarak egzersizlerinizi zorlaştırıp daha fazla güçlenebilirsiniz. Spor yapmayı eğlenceli hale getirerek fitness ve kondisyon seviyenizi arttırabilirsiniz. Günde dakika boyunca trambolin ile egzersiz hareketleri yapmak zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Zıplarken sıçrama yoluyla lenf sistemi uyarılır ve vücuttaki toksinler atılmaya başlanır. Toksinlerin atılmasıyla da kişinin enerjisi artar. Ayrıca trambolin üzerinde egzersiz yapmak kalp ve damar sağlığı açısından sağlıklıdır. Trambolin ile düzenli bir şekilde egzersizlerinizi yaparak hem zayıflayabilir hem de sağlığınız için olumlu adımlar atabilirsiniz. Sadece egzersizlerinizi yapıp sağlıklı beslenmezseniz kilo veremeyebilirsiniz. Egzersizlerinizi desteklemek amaçlı öğünlerinizi hafif ve sağlıklı tutarak, fit ve kaslı bir görünüm elde edebilirsiniz. Sizler de sağlığınıza destek olabilecek tüm fitness aletleri kategorisini Trendyol’dan inceleyebilirsiniz.

Zıplamanın faydaları nelerdir, zıplayarak kilo verilir mi? Zıplamak hangi kasları &#;alıştırır?

Zıplamak; eklemleri ve bağışıklığı güçlendirme, detoksu destekleme gibi pek çok faydaya sahiptir. Ayrıca sinir sistemine de fayda sağlar.

ZIPLAMANIN FAYDALARI NELERDİR?

1) EKLEMLERİ GÜÇLENDİRİR

Eklemleri güçlendiren zıplama eklem ağrısı yaşayan kişilere önerilmektedir. Trambolinde ya da sert bir zeminde zıplayarak eklemlerinizi daha da güçlendirmeniz mümkündür. Zıplama en güvenli ve hafif etkili olarak bilinmektedir. Zıplama darbelerin de etkisini azaltmaktadır. Eğer eklem sorunları ya da sırt ağrıları yaşıyorsanız zıplayarak eklemlerinizi daha da güçlü bir hale getirebilirsiniz.

2) DETOKSU DESTEKLER

Detoks yaparak zayıflamak isteyen birçok kişi bulunmaktadır. Zıplamak aynı zamanda detoksu desteklemektedir. Detoks vücuttaki serbest radikalleri uzaklaştırmaktadır. Detoks ile birlikte mükemmel bir şekilde zayıflamanız mümkündür. Detoksun ritmik sıçrama ile birlikte destekleyerek etkili bir şekilde kilo verebilirsiniz. Aynı zamanda zıplamak hızlı bir şekilde kalori yakmanızı da sağlamaktadır. Vücudun asitli ve bazik maddelerden arındıran zıplamak birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Eğer bölgesel olarak zayıflamak için detoks yapıyorsanız detoksu desteklemek için zıplama egzersizleri de yapabilirsiniz.

3) BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Eğer bağışıklık sisteminiz düşükse zıplayabilirsiniz. Zıplama yapılan araştırmalar ile birlikte bağışıklığı güçlendirdiği belirlenmiştir. Bağışıklık sistemimiz lenf sistemi ile birlikte çalışır. Aynı zamanda bağışıklık sistemi hastalıklara karşı vücudun savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi vücudumuzda hareketliliği de arttırmaktadır. Zıplayarak bağışıklık sistemini daha hızlı çalıştırabilir ve aynı zamanda daha da güçlü hale getirebilirsiniz.

4) SİNİR SİSTEMİNE FAYDA SAĞLAR

Yapılan araştırmalar sonucunda zıplamanın sinir sistemine oldukça fayda sağladığı bilinmektedir. Zıplama hareketleri ile birlikte ritmik hareketler vücudun daha da zinde olmasını sağlar. Sinir sistemine olumlu yönde fayda sağlayan zıplama hareketleri uzman doktorlar tarafından da tavsiye edilmektedir. Isınma hareketleri ile birlikte sinir sistemini iyileştirebilirsiniz. Zıplama hareketleri ayrıca stres atmayı da sağlamaktadır. Sinir sistemini sakinleştirmektedir.

ZIPLAYARAK KİLO VERİLİR Mİ?

Yapılan araştırmalar ile birlikte zıplamak hızlı bir şekilde yağ yakmayı sağlamaktadır. Aynı zamanda hızlı bir şekilde kalori yaktığından dolayı zıplamak kilo vermeyi de sağlamaktadır. Eğer kilo problemi yaşıyorsanız zıplama hareketlerini tercih edebilirsiniz. İp ile atlayarak hızlı bir şekilde kalori yakabilir ve bölgesel olarak da zayıflamak mümkündür. Zıplamak vücutta birçok bölgeyi çalıştırır ve vücudun ısı derecesini de arttırır. Isınan vücut daha hızlı enerji ve kalori yakmaya başlar. Bu şekilde terleme de gerçekleşir. Düzenli olarak zıplama hareketleri ile birlikte hızlı bir şekilde kilo vermek mümkün hale gelmektedir.

ZIPLAMAK HANGİ KASLARI ÇALIŞTIRIR?

Zıplamak vücutta pek çok kasları çalıştıran çok güzel bir egzersizdir. İlk olarak zıplayarak bacak kaslarını çalıştırabilirsiniz. Bacak kasları düzenli zıplama egzersizleri ile birlikte daha hızlı gelişir ve bu bölgedeki yağlanma oranı da düşer. Aynı zamanda zıplama ile birlikte karın ve kalça kasları da birlikte çalışır. Karın ve kaslar çalıştığı gibi hızlı bir şekilde kilo verme de sağlanmaktadır. Zıplayarak aynı anda çalışan bir diğer kas grubu ise sırt ve kol kaslarıdır. Sırt ve kol kasları bu şekilde daha da gelişir. Aynı zamanda duruş bozukluğu gibi şikayeti olan kişiler de sırt kaslarının gelişmesi ile birlikte bu tarz şikayetlerinden hızlıca kurtulabilir.

En iyi sıkılaştırıcı 6 egzersiz hareketi


PLANK: Şınav çeker pozisyonda yere uzanın. Dirseklerinizi 90 derecelik açıyla bükerek yere yerleştirin. Bu pozisyonda yere sadece dirsekleriniz, kolunuzun ön kısmı ve ayak parmak uçlarınız değmeli. Vücudunuz düz bir çizgi halinde kalça ve karın kasları mümkün olduğunca kasılarak bu izometrik çalışma türünü yapabilirsiniz.

Bu egzersizi 30’ar saniyeden 3 set uygulayabilirsiniz. Set aralarında 30 saniye dinlenebilirsiniz.

En iyi sıkılaştırıcı 6 egzersiz hareketi

AIR SQUAT: Squat temel bir harekettir. Aynı anda birden çok kasın çalışması ve kalça kaslarını etkin biçimde çalıştırması onun vazgeçilmez olmasının nedenlerinden sadece bir tanesidir. Ayaklarınız omuz genişliğinde açık, parmak uçlarınız karşıyı gösterecek şekilde konuşlanmalı. Hareketin yapılış aşamasında çömelirken kalça dışarıya çıkarılmalı, gövde dik bir pozisyonda olmalı ve dizleriniz parmak uçlarınızı geçmemeli. Çömelirken nefes alınmalı, kalkarken kontrollü bir şekilde verilmelidir.

Bu faydalı egzersizi 3 set 12 tekrar yapabilirsiniz. Set aralarında 30 saniye arası dinlenebilirsiniz.

En iyi sıkılaştırıcı 6 egzersiz hareketi

LUNGE: Normal duruş pozisyonunda bir bacak, bir adım öne doğru atılır. Öne doğru atılan bacakta dizin parmak ucunu geçmemesi önemlidir. Diğer ayağın parmak uçları yerdedir. Hareket uygulanır ve başlangıç pozisyonuna dönülür. Aynı hareket diğer bacakla tekrarlanır. Bacak öne atıldığında nefes almak, geriye giderken nefes vermek kaidesiyle hareket uygulanır. Bu hareket, kalça kaslarının sıkılaşmasında etkin bir rol üstlenmektedir.

3 set 12 tekrar uygulanabilir. Set arasında saniye arası dinlenebilirsiniz.

En iyi sıkılaştırıcı 6 egzersiz hareketi

JUMP: Ayaklarınız omuz genişliğinde açık, zıplayıp dizlerinizi karnınıza çekerek, olduğunuz yere kontrollü bir şekilde inerek hareketi tamamlamış oluyorsunuz. Bu egzersizde hem bacak kaslarınız etkin bir biçimde çalışırken hem de kardiyovasküler sistem çalışması yapılır. Bu da bir yandan sıkılaşma, diğer yandan da vücudunuzdaki fazla yağlardan kurtulmanızda size yardımcı olacaktır.

3 set 30 saniye boyunca hareket uygulanabilir. Set arasında 45 saniye dinlenebilirsiniz.

En iyi sıkılaştırıcı 6 egzersiz hareketi

PUSH UP: Eller omuz genişliğinde açık yere konmalıdır. Bacaklar ayak parmak uçları yerde olacak şekilde geriye doğru uzatılır. Bütün vücut ağırlığı kollardadır. Nefes alınarak gövde yere indirilir ve nefes verilerek tekrar yukarıya itilir. Bacaklar gergin ve ayaklar bitişik olmalıdır. Birden fazla kas grubu birlikte çalıştığı için hem iyi bir ısınma egzersizi hem de vücudun kuvvetlenmesi adına yapılabilecek nadir egzersizlerden biridir.

3 set 12 tekrar uygulayabilirsiniz. Set aralarında 45 saniye dinlenmeniz sizin için yeterli olacaktır.

En iyi sıkılaştırıcı 6 egzersiz hareketi

REVERSE LUNGE: Bu egzersizde normal duruş pozisyonunda vücut dik bir konumda olmalıdır. Geriye geniş bir adım atılır ve diz bükülerek yere doğru çökülür. Diz yere değmemeli fakat değmeye yaklaşmalıdır. Vücudun dik konumu korunmalı, önde olan bacağın konumu 90 derece olmalıdır. Diz kapağının parmak ucunu geçmemesi, hareketin doğru bir biçimde uygulanması adına önemlidir. Başlangıç pozisyonuna döndükten sonra diğer bacak çalıştırılmalıdır. Vazgeçilmeziniz olacak bu egzersizde ön, arka uyluk kasları ve kalça kasları etkin bir biçimde çalışır.

3 set 12 tekrar uygulayabilirsiniz. Set aralarında saniye dinlenebilirsiniz.

En iyi sıkılaştırıcı 6 egzersiz hareketi
False

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır