makina resim konstrüksiyon nedir / Ege Meslek Yüksekokulu -Ege Üniversitesi

Makina Resim Konstrüksiyon Nedir

makina resim konstrüksiyon nedir

Makine Resim Konstrüksiyon Teknikeri mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu :

Meslek Adı : Makine Resim Konstrüksiyon Teknikeri 

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları 

M. Grubu : Fizik Ve Mühendislik Bilimleri Teknisyenleri 

M. Birim Grubu : Teknik Ressamlar

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans 

Meslek Detay Bilgileri

Meslek Tanımı Nedir?

Makine veya parçasının imalat resimlerini belirlenmiş standartlara uygun olarak çizen ve bu makine parçalarının imalatını yapan kişidir. 

Görev ve İşlem Basamakları :

Makine Resim Konstrüksiyon Teknikeri ; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

whatsapp-imageatjpeg

    Makine ve ilgili parçaları çizim öncesi incelemek,
    Yapılacak işlemleri sırasına göre planlamak,
    Ölçme sonuçlarını esas alarak üretimi istenen parçaların imalat resimlerini hazırlamak,
    Makineyi çalıştırmak, çalışma verimliliğini izlemek, gerektiğinde ilgililere haber vermek,
    Üretimi istenen parçaların detaylı taslaklarını yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Haberin Devamı

Makine Resim Konstrüksiyon Teknikeri Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: İnşaat Kalfası (Genel) mesleği için “” kod olarak kullanılır iken Başbakan mesleği için “” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

Makine Resim Konstrüksiyon Teknikeri Meslek Kodu “” olarak belirlenmiştir.

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

Etiketler :

Makine Resim Konstrüksiyon Teknikeri Nedir? Ne İş yapar? Makine Resim Konstrüksiyon Teknikeri Nedir? Ne İş yapar?

Makine Resim Konstrüksiyon Teknikeri Meslek Tanımı : Makine veya parçasının imalat resimlerini belirlenmiş standartlara uygun olarak çizen ve bu makine parçalarının imalatını yapan kişidir.

Makine Resim Konstrüksiyon Teknikeri Ne İş Yapar? ; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Makine ve ilgili parçaları çizim öncesi incelemek,
b) Yapılacak işlemleri sırasına göre planlamak,
c) Ölçme sonuçlarını esas alarak üretimi istenen parçaların imalat resimlerini hazırlamak,
d) Makineyi çalıştırmak, çalışma verimliliğini izlemek, gerektiğinde ilgililere haber vermek,
e) Üretimi istenen parçaların detaylı taslaklarını yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Makine Resim Konstrüksiyon Teknikeri Meslek Kodu :

Meslek Ana Grubu :
Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Alt Ana Grubu :
Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Grubu :
Fizik Ve Mühendislik Bilimleri Teknisyenleri

Meslek Birim Grubu :
Teknik Ressamlar

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :
Önlisans

Güncel Meslek :
EVET

Meslek Dosyası Olanlar :
Meslek Bilgi Dosyası bulunmaktadır.

# meslek kodu nedir?#Makine Resim Konstrüksiyon Teknikeri meslek kodu nedir?#Makine Resim Konstrüksiyon Teknikeri ne iş yapar?#tekniker

Makine-Resim-Konstrüksiyon Teknikeri Kimdir, Ne İş Yapar, Makine-Resim-Konstrüksiyon Teknikeri Nasıl Olunur, Meslek Tanıtımı ve Mesleğin Özellikleri



Makine-Resim-Konstrüksiyon Teknikeri



TANIM 
Bir makine veya parçasının imalat resimlerini belirlenmiş standartlara uygun olarak çizen ve bu makine parçalarının imalatının yapılacağı makinelerin işletilmesini bilen kişidir.

GÖREVLER 
Makineler ve bunlarla ilgili parçaların çizim öncesi inceler ve yapılacak işlemlerin sırasını belirler,
Ölçümlemeyi yaparak, üretimi istenen parçaların imalat resimlerini hazırlar ve bunların detaylı taslaklarını yapar, üretim faaliyetlerini planlar, Gerektiğinde seçilmiş bulunan üretim metodunun yapılabilirliğini değerlendirir, Özellikle makineleme sırasında üretimi denetler, Yapılan işi işlem sırasında kontrole tabi tutar ve gerekli durumlarda düzeltmeler yapar,
Belirlenmiş standartların uygulanmasını sağlar.

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER 
Çeşitli çizim alet ve malzemeleri (Tcetveli, pistole, gönye takımı, pergel takımı, çizim masası, antetli çizim kağıtları, çizim kalemleri v.b.) Bilgisayar Destekli Tasarım Programları (CAD/CAM programları) Büro makineleri (uygun özellikte bilgisayar, ozalit makinesi v.b.) İmalatta kullanılan çeşitli tezgahlar, ölçme ve kontrol avadanlıkları. 

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER 
Makine Resim Konstrüksiyon Teknikeri olmak isteyenlerin; temel bilimlere karşı ilgi duyan ve bu alanda başarılı (fizik, kimya, matematik) Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip,
Tasarım ve çizim yeteneğine sahip, Başka insanlarla işbirliği yapabilmek için uyumlu, Düzgün şekil çizebilen, Alet ve makinelerle çalışmaktan hoşlanan, Sabırlı ve dikkatli kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI 
Makine Resim Konstrüksiyon Teknikerleri, makine parçalarını üreten büyük fabrikaların teknik bürolarında, kalite kontrol ünitelerinde veya bunlara yakın yerlerde kurulan tasarım bürolarında çalışırlar. Büyük fabrikalarda çalışılan ortam diğer işyerlerine nazaran daha iyi donatılmış, bilgisayar destekli üretime uygun, istenilen ışıklandırma düzeneğine sahip, sessiz ve temiz ortamlardır. Çalışmalarını makine mühendisi gözetiminde yürütür, diğer çalışma arkadaşları ile de iletişim halindedir.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI 
Makine Resim Konstrüksiyon Teknikerleri kamu sektöründe (DDY Genel Müdürlüğü, MKE Kurumu, Belediyeler vb.) ve özel sektörde endüstriye yönelik alanlarda çalışabilirler. Özel sektörde büyük ve orta ölçekli işletmelerde istihdam edilenler endüstriyel tasarımcı ve konstrüktör olarak görev yapabilmektedirler. İSO kalite belgesi çalışmalarında makine çizimlerinin uygunluğunun sağlanmasında çalışabilirler. Edindikleri malzeme bilgisi ve teknik çizim becerilerinin iş piyasasında birçok alanda (otomotiv, inşaat gibi) kullanılması nedeniyle; üretim planlamacısı, satınalma teknikeri, kalite kontrolörü ve ısıl işlemci olarak kolaylıkla istihdam edilebilmektedirler.
Ayrıca yine özel sektörde faaliyet gösteren Mühendislik/Müşavirlik bürolarında çalışabilirler.
Kendi adlarına işyeri açma olanakları da vardır.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER 
Meslek eğitimi, meslek yüksekokullarının "Makine Resim Konstrüksiyon" bölümünde verilmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI 
Meslek liselerinin Makine Model, Makine Ressamlığı, Model, Modelcilik bölümlerinden mezun olanlar "Makine-Resim-Konstrüksiyon" ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler.
Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile açık olan programlara isteklerine ve ÖSS puanlarına göre yerleşfunduszeue.info için bu kişilerin ÖSYM Başkanlığınca yapılan Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girmeleri ve yeterli "Sayısal-1 (SAY-1)" puanı almaları gerekir.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ 
Mesleğin eğitim süresi 2 yıldır. 1. ve 2. yarıyıllarda yoğunlaştırılmış teknik ağırlıklı teorik dersler, 3. ve 4. yarıyıllarda ise uygulamalar ve mesleki teknolojik bilgilerin verildiği dersler görülmektedir. Ayrıca yaz döneminde yapılan (2. ve 4. yarıyıl sonu) Endüstriye Dayalı Öğretim (EDÖ) adı altında staj söz konusudur. Eğitim süresince Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil gibi kültür derslerinin yanında Makine Resim, Mukavemet, Malzeme Teknolojisi, Statik, Dinamik, Matematik, Üretim Teknolojisine Giriş, Kalıpçılık Bilgisi ve Resmi, Kalite Kontrol, HidrolikPnömatik Sistemler, Bilgisayar Destekli Tasarım, Elektrik Bilgisi, Makine Elamanları ve Konstrüksiyon, Fabrika Organizasyonu gibi mesleki dersler verilmektedir.

MESLEKTE İLERLEME 
"Makine-Resim-Konstrüksiyon" ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde, Döküm Öğretmenliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Kalıpçılık Öğretmenliği, Makine Mühendisliği, Makine Resmi ve Konstrüksiyonu Öğretmenliği, Metal Öğretmenliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Otomotiv Öğretmenliği, Talaşlı Üretim Öğretmenliği, Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.Çalıştıkları işyerlerinde belli bir uzmanlaşma döneminin ardından atölye şefi, grup amiri, teknik müdür hatta fabrika müdürü olabilirler.
BENZER MESLEKLER
Makine Mühendisi, Makine Teknikeri, Makine Ressamı

BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU 
Eğitim boyunca, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun sağladığı kredi ve burslar ile özel bazı işletme ve vakıfların burslarından faydalanılabilir. Aynı zamanda bu meslekte part-time çalışma olanağı olduğundan öğrenciler az da olsa maddi kazanç sağlamaktadırlar.Eğitim sonrası kamu sektöründe çalışılması durumunda yasal olarak belirlenen derece ve kademeden ücret alırlar. Özel sektörde ise işletmenin büyüklüğüne göre değişmekle birlikte ilk işe girişte asgari ücret ya da iki katı civarında ücret alırlar. Tecrübe ve yeteneklerine bağlı olarak kazanç artmaktadır.
DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULACAK YERLER
İlgili eğitim kurumları, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi,
Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl ve Şube Müdürlükleri.

Makine-Resim-Konstrüksiyon Teknikeri tanıtımı sayfasından Makine-Resim-Konstrüksiyon Teknikeri Ne İş Yapar? Makine-Resim-Konstrüksiyon Teknikeri Çalışma Alanları, Makine-Resim-Konstrüksiyon Teknikeri Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Makine-Resim-Konstrüksiyon Teknikeri Mezunları Ne İş Yaparlar? Makine-Resim-Konstrüksiyon Teknikeri Kazanç Durumu ve İş Olanakları gibi temel olarak Makine-Resim-Konstrüksiyon Teknikeri mesleği hakkında merak ettiğiniz sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

Makine-Resim-Konstrüksiyon Teknikerimeslek tanımı kez okunmuştur.

Twitter'da PaylaşFacebook'ta PaylaşWhatsApp'ta PaylaşGoogle+'da Paylaş

Makine Ressamı Nedir?

Makine Ressamı Ne Demek?

Makine ressamı; mühendisler tarafından belirlenen taslak, şema ve ölçüler doğrultusunda ilgili makinelerin bilgisayar destekli çizim ve tasarımlarını gerçekleştirir. Tüm çalışmaların, işletmenin politika, hedef ve talimatlarına uygun şekilde yapılmasından sorumludur.

Makine Ressamı Ne İş Yapar? G&#;rev ve Sorumlulukları Nelerdir?

  • İlgili mühendislerden yapılacak çizim için ölçümler, tasarım fikirleri ve teknik özellikler hakkında ayrıntılı bilgi almak,
  • Proje gereksinimlerini anlamak ve tasarım detaylarını doğrulamak için proje yöneticileri ile koordinasyon sağlamak,
  • Üretim kalıplarının tasarlanması, oluşturulması ve test edilmesinde üretim personeline yardımcı olmak,
  • İlgili projelere ait temin edilmesi gereken malzeme listelerini oluşturmak,
  • Mevcut ekipmanlar üzerinden ölçüm yaparak parçanın teknik ölçülerini çıkartmak,
  • Bilgisayar destekli ekipmanları kullanarak, bileşenler veya makineler için ayrıntılı spesifikasyonlar geliştirmek,
  • Üretilecek ürünlerin 2D ve 3D boyutlu tasarımını yapmak,
  • Çizimleri elektronik ortamda muhafaza etmek,
  • Tasarımı yapılan makine veya ekipmanın imalat aşamalarını takip etmek,
  • İşletme eksikliklerini düzeltmek ve üretim sorunlarını azaltmak için tasarımları değiştirmek veya revize etmek,
  • Teknolog, teknisyen ve diğer üretim ekibini denetlemek,
  • Üretimde kalite standartlarına bağlı kalınmasını sağlamak,
  • Günlük faaliyet raporu hazırlamak ve üretim müdürüne sunmak,
  • Genel müdür ve üretim müdürünün vereceği tüm araştırma ve geliştirme işlerini yerine getirmek.

Nasıl Makine Ressamı Olunur?

Makine ressamı olmak için, teknik lise veya meslek yüksekokullarının, Makine Ressamlığı veya Tasarım ve Konstrüksiyon bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.

Makine Ressamında Olması Gereken &#;zellikler

  • Analitik düşünme yeteneğine sahip olmak,
  • İş birliği ve ekip çalışmasına yatkınlık göstermek,
  • Problemler karşısında çözüm üretme becerisi sergilemek,
  • Detaycı ve sistemli çalışma yeteneği göstermek,
  • Planlama ve organizasyon becerisi sergilemek,
  • Bilişim teknolojilerine hakim olmak.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası