ciltteki beyaz lekeler nasıl geçer / Yüzdeki Lekeler Nasıl Geçer? - Trendyol Blog

Ciltteki Beyaz Lekeler Nasıl Geçer

ciltteki beyaz lekeler nasıl geçer

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer? Yüz Lekesi Kesin Çözüm

Cilt lekeleri birçok kişinin problemlerinden biridir. Ciltte hiperpigmentasyon ve koyu lekelerin oluşması ciltte bazı bölgelerde melaninin daha fazla üretilmesine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Özel bir pigment olan melanin; saçlara, gözlere ve cilde rengini verir.

Cilt üzerinde oluşan koyu lekeler herhangi bir sağlık sorununun belirtisi değildir. Kişinin endişeye kapılmasına neden olabilecek bir durum değildir. Herhangi bir tedaviye ihtiyaç duyulmadan çeşitli kozmetik ürünlerle ciltten atılması tercih edilen yöntemlerden biridir. Oluşum sebeplerine bağlı olarak bazı koyu renkli lekeler, yaşa ve güneş ışınlarına bağlı lekeler ciltten atılmak istenebilir.

Cilt Lekelerinin Belirtileri Nelerdir?

Ciltteki koyu renkli lekeler genellikle kahverenginin tonunda görülür. Lekelerin koyuluğu ve rengi kişinin cilt tonuna göre değişiklik göstermektedir. Deri üzerinde lekelerin bulunduğu alanlar leke olmayan alanlar ile aynı dokuya sahiptir. Herhangi bir sağlık problemine neden olmasa da içeriğinde bulunan melanin pigmenti ciltteki diğer bölgelere göre farklı davranır.

Vücutta herhangi bir yerde oluşan cilt lekeleri çeşitli boyutlarda gelişebilir. Lekeler sıklıkla ciltte güneş ışınlarına maruz kalan bölgelerde görülür. Genelde yüzde ve belirli vücut bölgelerinde oluşan cilt lekelerinin yaygın görüldüğü alanlar şu şekildedir:

  • Yüz bölgesindeki lekeler
  • Sırtta oluşan lekeler
  • Omuz bölgelerindeki lekeler
  • Ellerin üstündeki lekeler

Cilt rengi koyu olan bireylerde cilt tonundan daha koyu tonda olan lekeler yaklaşık ay içerisinde kaybolabilir. Cilt yüzeyinden daha derinlerde oluşan lekelerin solması ve kaybolması uzun zaman alabilir. Derinlerde oluşan renklenmeler genellikle gri ve mavi olarak oluşur. Fakat bir nokta daha koyu kahverengi rengine sahip olarak doğal ten renginden koyu olabilir.

Cilt Lekeleri ve Yüz Lekeleri Nasıl Geçer, Kesin Çözüm Nedir?

Ciltteki koyu lekelerin giderilmesi lazer tedavisi ile mümkün olabilir. Bazı koyu lekeler için lazer tedavisi gerekmeyebilir. Cildinde leke oluşan bazı insanlar lekelerin giderilmesi için kozmetik ilaçlar ya da ürünler de tercih edebilirler.

Dermatolog tarafından lekelerin çıkartılabilmesi ya da görüntüsünün hafifletilebilmesi için çeşitli prosedürler uygulayabilir ya da kremler önerebilir. Uygulanabilecek tedavi prosedürleri kremlerden daha maliyetli olsa da cilt üzerinde hızlı etki gösterebilir. Bunun yanından yan etki oluşma riski daha yüksektir.

Cilt lekelerinin tedavisinde uygulanabilecek en iyi tedavi yöntemi; lekenin boyutu, hangi durumlarda ortaya çıktığı ve kişinin cilt yapısına göre değişiklik gösterebilir. Koyu lekeler için dermatologlar tarafından farklı yöntemler tavsiye edilmektedir. Bunlar şu şekildedir:

1 &#; Lazer Tedavisi

Lazer tedavileri siğiller, akne (sivilce) izleri ve hatta kalıcı dövme silme gibi birçok farklı alanda uygulanmaktadır. Cilt üzerindeki koyu lekelerin tedavisi için yaygın olarak lazer ışığı demeti yoğun olarak cilde uygulanır. Lazer ışınları melanini hedefleyerek cilt lekelerini ve iz oluşumlarını tedavi eder ve karanlık noktaların parçalanarak yok edilmesini sağlar.

Ayrıca leke tedavilerinde uygulanan güncel lazer tekniklerinden bazıları şunlardır:

 

Cilt Lekeleri İçin Tedavi Fiyatları Ne Kadar?

2 &#; Mikrodermabrazyon

Kısa süreli dermatolojik bir tedavi olan mikrodermabrazyon, bazı insanlar tarafından cildi dinlendirici, spa etkisi gösteren bir tedavi olarak görmektedir. Güzelliğine dikkat eden bireylerin çokça tercih ettiği yöntemlerden biridir. Mikrodermabrazyon tedavisi sırasında dermatolog ya da plastik cerrah tarafından ciltteki; renk bozukluklarını, güneş lekelerini ve akne izlerini ciltten sıyırmak için bir alet kullanarak en üstteki cilt tabakasına nazikçe işlem yapar.

Kolajen artışını destekleyen bir tedavi olan mikrodermabrazyon, cildin parlaklık ve aydınlık kazanmasını sağlayan bir yöntemdir. Hastanın herhangi bir ağrı ve acı hissetmemesi sebebi ile sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.

3 &#; Kimyasal Peeling

Cilde dakika süreyle kimyasal peeling maddesinin uygulanması sonradan temizlenmesi işlemidir. Kişinin cilt tipine ve sorunlarına göre peeling maddesi uygulanır. Kullanılan asitler TCA (derin katmanlara nüfuz edebilen peeling maddesi) ya da AHA (salisilik asit, glikolik asit, laktik asit, hidroksi asit) içeriğine sahiptir.

Bu uygulamadan sonraki hafta içerisinde cilt kırmızılaşır ve soyulur. Bu süreç içerisinde güneşten kaçınılması önemlidir. Cildin artan bir fotosensitiviteye sahip olması nedeni ile güneş ışınlarından uzak durulması önemlidir. Kimyasal peeling işlemleri kırışıklık tedavileri açısından da oldukça tercih edilen bir uygulamadır.

Kimyasal peeling uygulaması yüzde en çok &#;Karbon Peeling&#; olarak tercih edilmektedir. Karbon bileşenin yüze uygulanması sonrası soyma işlemi uygulanır ve ciltte tazelenme sağlanır.

4 &#; Kriyoterapi

Ciltteki koyu lekeleri sıvı azot içeren bir madde ile dondurma işlemi ve sonrasında bu lekelerin giderilmesi kriyoterapi olarak adlandırılmıştır. Leke oluşan ve zarar gören cilt hücrelerine uygulanarak kendini yeniden yapılandırmasını sağlar. Cilt lekelerinin oluşmasını engeller.

Kriyoterapi lipoliz ile aynı yapıda çalışmaktadır, uygulama olarak benzer süreçleri içeren &#;Soğuk Lipoliz&#; uygulaması da bölgesel zayıflama için cilt altına soğuk uygulanması prosedürünü içerir. Lipoliz uygulaması bölgesel zayıflama amaçlı kullanılan medikal bir cihaz iken kriyoterapi daha çok siğiller gibi leke oluşumlarında tercih edilmektedir.

5 &#; Fraxel Lazer

Lazer işlemlerinin temeli olarak biline Fraxel, ciltteki güneş lekelerinin gidermesinin yanı sıra tamamıyla cildi dönüştürme becerisinde sahiptir. Ciltteki pigmentasyon sorunlarının tedavi eder. Vücudun kolajen üretmesini sağlayarak yaşlılık belirtilerinin oluşum sürecini uzatma becerisine sahiptir. 

Tedaviden sonra ciltte kızarıklık ve şişkinlikler oluşması normaldir. İşlemden sonra cildin sakinleşmesi için birkaç gün istirahat etmek önemlidir. Böylelikle cildiniz sıkı, pürüzsüz ve hafif bronzlaşmış bir görünüme kavuşabilir.

Ayrıca güncel bir metot olan &#;Altın İğne Tedavisi&#; yazımıza da göz atabilirsiniz.

 

Akne ve Sivilce İzleri İçin Kesin Çözüm Önerileri

Cilt Lekeleri ve Yüz Lekelerinin Giderilmesi İçin Neler Yapılabilir?

Fiziksel olarak güzellik ve cazibeli olabilmek için genellikle; parlak cilt, parlak saçlar, temiz dişler, dolgun dudaklar ve fit bir vücut aranan özellikler arasında yer alır. Cilt lekelerinin kurtulmanın yanı sıra sıkı ve sağlıklı bir cilde sahip olmakta önemlidir. Çeşitli yöntemler ve metotları uygulayarak cildinizde ve sağlığınızdaki olumlu değişimleri fark edebilirsiniz.

Güzelliği ön plana çıkaran faktörlerin başında cildimiz gelmektedir. Parlak, sağlıklı ve lekesiz bir cilde sahip olabilmenin pek çok yolu bulunmaktadır. Temelde sağlığın iyileşmesi cildin de iyileşmesini sağlayacağı için temel bir unsurdur. Sorunlu bir cildin oluşmasında pek çok faktör rol oynayabileceği gibi mükemmel bir teni oluşturan da pek çok yöntem ve unsur bulunur.

Cildi üzerinde etkisi olan etmenler;

  • Yaşam tarzı
  • Yaşanılan çevre
  • Hava kalitesi
  • Sağlık sorunları
  • Yaş
  • Stres
  • Etkin köken vb. gibi faktörlerdir.

Cildiniz; yaşınız, yaşam tarzınız, yaşadığınız yerin hava kalitesi, sağlık sorunlarınız, etnik yapınız vb. gibi pek çok faktörden etkilenir. Herkesin cilt yapısında etkili olan bazı temel faktörler bulunmaktadır. Cildin tipi, yaşınız ve yaşamınız fark etmeksizin cildinizi çeşitli yöntemlerle güzelleştirebilirsiniz. Herkes için uygulanabilecek yöntemler şu şekildedir:

1 &#; Düzenli aralıklarla peeling uygulaması

Cildin lekesiz ve kusursuz bir görünüme sahip olabilmesinin en önemli özelliği ölü derilerin dökülmesidir. Cildimiz düzenli olarak kendini yenileyen ve yeni hücrelerin üretimini sağlarken ölü hücreleri ciltten uzaklaştıran bir yapıya sahiptir. Ölü cilt hücreleri dökülmediği zaman deri üzerinde birikerek cildin cansız, solgun ve donuk görünmesine yol açar.

Ölü derilerin düzenli olarak dökülmesi yalnızca cildin temizlenmesine neden olmaz. Parlak, temiz, canlı ve lekesiz bir görüntü oluşturarak cilde derin bir şekilde yerleşen kirlerin ciltten uzaklaşmasını ve sebumun temizlenmesini sağlar. Düzenli bir şekilde cilt yapısına uygun peeling ürünlerinin uygulanması pürüzsüz ve yumuşak bir cilde kavuşmanız için önemlidir.

Ayrıca ilgili olarak &#;H Gençlik Aşısı Nedir?&#; yazımıza da göz atmayı unutmayın!

2 &#; Sağlıklı bir diyet uygulayın

Tükettiğimiz herhangi bir besin vücuda girmesinden sonra kısa süre içinde ciltte ve yüzünüzde etkisini gösterebilir. Cildinizin sağlığını belirleyen faktörlerin başında beslenme düzeniniz gelmektedir. Tükettiğiniz her gıda cildinizde belirgin bir şekilde görülmektedir. Cildinizin canlı bir görünüme sahip olabilmesi için organik ve canlı gıda tüketmeye özen göstermelisiniz.

Cildinizin pürüzsüz ve lekesiz bir görünüme sahip olabilmesi için psikolojik açıdan mutluluk verecek sağlıklı meyve ve sebzeler tüketmelisiniz. Bunun yanında; kepekli tahıllar, süt ve fındık gibi yiyecekler tüketmelisiniz. Yediklerimizin vücutta maksimum fayda oluşturabilmesi için doğru bir şekilde tüketmeniz de önemlidir. Sık yemek, küçük parçalara bölerek besinleri tüketmek ve yavaş yemek olarak sıralanabilir.

3 &#; Egzersiz ve spor aktiviteleri 

Düzenli olarak egzersiz yapılması kan dolaşımını artırdığı için cilde oldukça faydalıdır. Sağlıklı bir cilde sahi olabilmenin yollarından biri de kan dolaşımının iyi olmasıdır. Herhangi bir formdaki yapılan fiziksel egzersizler kan dolaşımının artmasını sağlarken, yağ hücrelerinin azalmasını ve kas oranının artmasını sağlar. Ciltteki toksinleri temizleyerek sıkılaşmasını sağlar. Ölü derilerin ciltten atılmasında rol oynar.

4 &#; Dermatolog muayenesi ve medikal estetik tedavileri

Cildinizde aşırı derecede yıpranma ya da lekelenme varsa yapmanız gereken ilk şey bir dermatoloğa muayene olmaktır.  Benler, egzama, sedef hastalığı, siğil oluşumu, kistik akne gibi ciddi cilt sorunları için yapmanız gereken ilk şey dermatoloğa görünmektir.

Hekim tarafından reçeteli ilaçlar önerilebilir ya da tedavi yöntemlerini fikrinize sunabilir. Bunun için bir sağlık kuruluşuna ve alanında uzman hekimlere başvurmanız cildinizin sağlığı açısından önemlidir.

Düzenli olarak yaptırabileceğiniz anti-aging cilt tedavileri ve takviyelerinden birkaçı şunlardır:

5 &#; Cilt yapınıza uygun cilt bakımı uygulamaları

Günlük olarak cilt tipinize uygun ürünlerle bakımınızı yapmak oldukça önemlidir. Ara sıra güzellik salonlarında yapılan cilt temizliği günlük olarak yapılan bakım kadar etkili değildir. Yapılan işlemler cildinize kısa süreli bir parlaklık ve canlılık kazandırırken, cilt yapınıza uygun ürünlerle günlük cilt bakımının yapılması kalıcı ve daha sağlıklı bir parlaklık kazandırır.

Dikkat etmeniz gereken hususlardan biri de cildinize kullandığınız ürünlerin doğru seçilmiş olmasıdır. Bunun için bir dermatoloğa başvurarak tavsiye edilen ürünleri kullanabilirsiniz. Sağlık kuruluşlarında çalışan uçman cilt hekimlerine başvurabilirsiniz. 

Cilt bakım ürünleri alırken cilt tipinize ve yapınıza uygun ürünler tercih etmeniz cildinizin iyi bir görüntüye sahip olabilmesi için önemlidir. Örnek olarak yağlı cilde sahip bireylerin uyguladığı ürünler ile kuru cilde sahip bireylerin uyguladıkları ürünler birbirinden farklıdır. 

 

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer?

Yüz ve Cilt Lekeleri Neden Olur?

Cilt üzerinde doğuştan meydana gelen ya da sonradan oluşan cilt lekeleri farklı türlere sahiptir. Bu lekelerin oluşmasının farklı sebepleri bulunmaktadır. Bunlara detaylı olarak aşağıda yer verilmiştir.

Akne (Sivilce)

Sivilceler yani akne oluşumları genellikle ciltteki fazla yağ üretimine bağlı olarak oluşmaktadır. Görüldüğü zaman dilimi genellikle ergenliktir. Yağ üretim haricinde; stres, depresyon, aşırı terleme, makyaj ve hormonal değişikliklere bağlı ortaya çıkmaktadır.

Akneler; beyaz nokta, siyah nokta ya da sivilce olarak da görülebilir. Aknelerin sıkılması içerisindeki iltihabın yayılmasına neden olurken, doğru bir şekilde tedavi edilmezse cilt üzerinde kalıcı lekeler oluşturabilir. 

İlgili olarak &#;Cilt Gözenekleri Nasıl Sıkılaşır?&#; yazımıza da göz atabilirsiniz.

Melazma

Ciltte güneş gören bölgelerde görülen kahverengi ya da siyah lekeler malezma olarak adlandırılmaktadır. Genellikle dudak üstü, alın, burun ve yanaklarda sıklıkla görülmektedir. Doğum kontrol hapları, genetik faktörler, kozmetik ürünler ve gebelik gibi durumlar da güneş ışınları gibi leke oluşumunda etkili olabilir.

Küçük cilt lekeleri olarak bilinen malezma, genellikle hormonal durumlara bağlı olarak görülür. Özellikle hamilelik döneminde hormonların artışıyla çok sık görülmektedir. Yüz bölgesinde kahverengi lekeler olarak beliren malezma cilt hastalığı, % oranında kadınlarda ve hamilelik dönemlerinde oluşur.

Vitiligo

Ciltte süt beyaz renginde oluşan bu lekeler, melanosit hücrelerinin ölmesi ya da yeteri kadar üretiminin yapılmamasına bağlı olarak oluşur. Genellikle; bacak, yüz, kol ve genital bölgede görülür. Vitiligo hastalığına genetik faktörlerin sebep olduğu düşünülse de kesin olarak bir bulgu elde edilmemiştir.

Güneş Hasarı

Güneş ışığına maruz kalan bireylerin ciltlerinde lekeler oluşabilir. Cilt güneş ışığına tepki olarak bronzlaşma tepkisi geliştirir. Oluşan lekeler karaciğer lekesi ya da güneş mercimekleri olarak adlandırılmaktadır. Vücutta kol, el ve yüz bölgesi güneşe en çok maruz kalan alanlar olduğu için lekeler en çok buralarda oluşur. Yaz aylarında güneş lekeleri daha koyu bir ton olabilir.

Ayrıca ilgili olarak &#;Güneşlenmenin Faydaları ve Zararları Nelerdir?&#; yazımıza da göz atabilirsiniz.

Çiller

Genellikle açık ten rengine sahip bireylerde görülen çiller, ciltte belirli bölgelerde yoğunlaşan melanosit hücreleri ile ortaya çıkmaktadır. Kahverengi ya da sarı renkte görülen çiller çocukluk zamanlarında ortaya çıkabileceği gibi yetişkinlik döneminde de gelişebilir. Vücutta yüz bölgesi başta olmak üzere, el ve sırtta görülür.

Bununla ilgili olarak &#;Lazerle Çil Tedavisi&#; yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Doğum Lekeleri

Kişinin doğum anından itibaren görüşen cilt rengindeki bozukluklara doğum lekesi adı verilmektedir. Pigmentasyon ve damarlara bağlı olarak iki farklı şekilde oluşur. Sağlık açısından zararsız lekelerdir. Doğumdan önce oluşabileceği gibi doğumdan sonra da meydana gelebilir. Siyah, kahverengi ve gri renklerde ortaya çıkabilir.

Deri Döküntüleri

Gül hastalığı, sedef ve egzama gibi cilt hastalıkları deride dökülmelere yol açabilen lekeler oluşturabilir. Hastalığa bağlı olan bu durum çeşitli yöntemlerde tedavi edilebilir.

Cilt Kanseri

Kanserli hücreler ciltte lekelere sebep olabilir; skuamöz, melanom ve bazal hücreli türlerinde farklı lezyonlar ve lekeler oluşabilmektedir. Kanserli hücreler kesin çözüm yöntemi olan cerrahi kanser işlemi uygulanarak tedavi edilebilir, bazı durumlarda ise lekeler ciltte kalıcı hale gelebilmektedir. Doktorunuza danışarak bu süreçte daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

İlaç Yan Etkileri

Ciltte pigmentasyonun artmasına ve koyu lekelerin oluşmasına bazı ilaçlar yol açabilir. En yaygın olan ilaçlar ise; NSAID’ler yani anti-enflamatuar ilaçlar (steroidal olmayan), psikotropik ilaçlar ve tetrasiklinlerdir.

Yara İzleri

Cildin çeşitli edenlere bağlı olarak zarar görmesinden dolayı koyu lekeler meydana gelebilir. Yanma ya da böcek ısırması gibi durumlardan sonra cilt dokusu iyileşse de leke kalabilir. Oluşum şekline ve kişiden kişiye göre kısa ya da uzun zaman içerisinde kaybolabilir. İlgili olarak &#;Yara İzi Tedavisi&#; yazımızı inceleyebilirsiniz.

Tahriş

Farklı kozmetik ürünler, kimyasal maddeler, saç ve cilt bakım ürünleri koyu lekelerin ve ciltte tahrişin oluşmasına yol açabilir. Özellikle medikal amaçlı kullanılabilen peeling ve bakım ürünlerinde doktor tavsiyelerine dikkat edilmesi en sağlıklısı olacaktır.

Diyabet

Cildin bazı bölgelerinde koyulaşma görülmesinin nedenlerinden biri de diyabet olabilir. Diyabetin neden olduğu diğer cilt hastalıkları ise; kadifemsi ve karanlık bir cilt, incinme ya da hasar lekeleri, akantozis nigrikanslarının neden olduğu diyaber dermopatisi örnek olarak gösterilebilir.

Umur OzayT+

Related Posts

Yüzdeki Lekeler Nasıl Giderilir?

Yüz lekeleri neden olur diye merak ediyorsanız bunun cevabı olarak birçok faktör sayılabilir. Güneş ışığına fazla şekilde ve korumasız olarak maruz kalma, sivilce kaynaklı bazı tahriş durumları ve benzeri birçok faktör leke oluşumuna sebebiyet verebilir. Yüz lekeleri için doğal çözümler de elbette mevcuttur. Evdeki malzemeler ile kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz bazı maske tarifleri vardır. Yüz lekeleri için doğal maske tarifleri arasında karbonat ve yoğurt mucizesi yer almaktadır.

Bu doğal maske için gereken malzemeler yoğurt ve karbonattır. 1 çay kaşığı kadar karbonat ve 1 çorba kaşığı yoğurdu karıştırmalısınız. Sonrasında yüzünüzdeki lekeli bölgelere uygulayıp 15 dakika kadar beklemelisiniz. Yeterince bekledikten sonra ılık bir su yardımıyla bu karışımı sürdüğünüz yeri durulayabilirsiniz. Düzenli şekilde bu maskeyi uyguladığınızda lekelerinizde meydana gelen azalmaya şahit olacaksınız. Lekelerinizden kurtulmak için kullanabileceğiniz ürünleri incelemek için Trendyol’u ziyaret edebilirsiniz.

Beyaz nokta nedir ilk etapta bunu incelemeye ne dersiniz? Beyaz nokta; cilt yüzeyinde bulunan minik ve beyaz sert kabarıklıktır. Bu noktalar meydana gelecek sivilce ve aknenin habercisidir. Ancak her beyaz noktayı da sivilce ya da akne olarak görmemek gerek. Evet birçok beyaz nokta iltihaplı olup, sonrasında sivilceye dönüşse de bazı cilt problemlerinde karşılaşılan beyaz noktalar tamamen sivilceden bağımsız bir cilt sorunudur. Beyaz noktaya neden olan etkenler, sivilce oluşumu ile aynıdır. Gözeneceklerin dolması, cildin yeteri kadar temizlenmemesi gibi nedenler nasıl ki akne oluşumu için başlıca maddeler ise beyaz nokta oluşumunu da tetikler. Bunun için sağlıklı bir cilt için en önemli kuralın temiz bir cilt olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Ancak şunu da iyi bilmek gerekir ki, stres ve kötü beslenme de cilt sorunlarını etkilemektedir.

yuzdeki-beyaz-noktalar-nasıl-gecer

Yüzdeki Beyaz Noktalar Nasıl Oluşur?

Cilt hastalıkları ya da cilt problemlerine genel olarak bakımsız bir cilt neden olur. En temel hali ile bunu söyleyebiliriz. Temizlenmemiş bir cilt başta olmak üzere yanlış ürün kullanımı, cilde yeteri hassasiyeti göstermemek cilt sorunlarına neden olduğu gibi dış etkenler de cilt hastalıklarını tetiklemektedir. Bunların en önemli kaynağı strestir. Cilt hastalıklarına temeline bakıldığı zaman hemen hemen hepsinde stres altyapısı görmek mümkün. Beyaz nokta nasıl oluşur denildiğinde, bu soruna neden olan pek çok etken rol vardır. Başta gözeneklerin tıkanmasını sayabiliriz. Bunun haricinde, hava kirliliği, ciltte meydana gelen sürtünme ki gözlük kullanımı da beyaz nokta oluşumuna neden olabilmektedir.

Beyaz Noktalar Nasıl Geçer?

Güzellik ve bakımın ana kaynağı doğru ürün kullanımı ve temiz bir cilttir. Ki eğer cilt yeteri kadar temizlenmemişse, kullanılacak olan ürün ne kadar kaliteli ya da güvenilir olursa olsun herhangi bir faydasını göremeyeceksinizdir. Bunun için sağlıklı bir cildin önündeki en büyük engel olan cilt kirliliğini ortadan kaldırmak, cildi ölü hücrelerden ve fazla sebumdan arındırmak gerekir. Böylece cilt nefes almaya başlayacak ve gün geçtikçe sağlıkla ışıldayacaktır.

Doktor kontrollü beyaz nokta tedavisi olduğu gibi evde de kendi tedavinizi yapabilirsiniz. Bu da doğru ürün kullanımı ile olacaktır. Şunu en başta söylemek gerekir ki, yaşanılan cilt problemi ne olursa olsun ilk etapta doktora danışmak ve muayene olmakta fayda vardır. Herhangi bir hastalık ya da sorun teşkil edecek bir durum söz konusu değilse, doğru kozmetik ürün kullanımı ile kendi tedavinize başlayabilirsiniz. Peki hangi ürünleri nasıl kullanmak gerekir? Şimdi hep birlikte beyaz nokta tedavisinde kullanılması önerilen ürünleri ele alalım.

Kore kozmetiği dünya kozmetik sektörüne yön veren bir isim haline gelmiştir. Tüm cilt ihtiyaçlarına göre hazırlanan ürünler ile markalar birçok kadının tercihi durumundadır. Ülkemizde de Korendy Türkiye ile pek çok Kore kozmetik markası satışı yapılmaktadır. Beyaz nokta tedavisi için en başta tavsiye edebileceğimiz ürün, Kore kadınlarının da severek kullanmış olduğu By Whishtrend’tir. Markanın birbirinden yararlı ürünleri, ihtiyaç duyduğunuz bakım ve tedaviyi kısa sürede mutluluğa dönüştürmektedir.

By Whishtrend ile Beyaz Noktalar Veda

By Whishtrend, özellikle peelingleri ile birçok soruna kısa sürede çözüm getirmektedir. Doğal içerikli kremler, jeller, losyonlar, maske ve peelingler cildin ihtiyaç duyduğu sağlığa kavuşmasını sağlamaktadır. Beyaz nokta tedavisinde özellikle badem özlü peeling kullanımı şiddetle tavsiye edilmektedir. By Whistrend badem özlü peeling, cildi soyarak ölü hücrelerden temizler. Devamlı belirtildiği gibi ölü hücrelerden, kirden, fazla yağdan arınmış bir cilt sağlıklı bir hal almaya başlayacaktır. Bunu ışıltısından ve yumuşaklığından anlayacağınız gibi savaş verdiğiniz cilt probleminin yavaş yavaş son bulmasından da rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Bunun haricinde markaya ait olan pürüzsüzleştirici tozlar, akne tedavi edici ampuller, tonikler de beyaz noktalara karşı savaşmaktadır.

I’m From, beyaz nokta tedavisi için önerilebilecek bir diğer Kore markası da I’m From’dur. Özellikle ginseng maske ile ciltte mucizelere neden olmaktadır. Maske içeriğinin oldukça büyük çoğunluğunu ginseng oluşturmaktadır ve doğal bir üründür. Ürünün en önemli özelliklerinin başında ciltteki kan dolaşımını hızlandırmasıdır. Bu da cildin canlanmasına neden olmaktadır. Cildi yatıştırma, cilt bariyerini güçlendirme, yatıştırma, ferahlatma özellikleri ile beyaz nokta ve sivilcelere neden olan yağlı kökü kurutmaktadır. Kuruyan ve temizlenen gözenek, meydana getirmiş olduğu problemlerden de kurtulmuş olacaktır.

Herhangi bir cilt sorunu ya da problemi ile karşı karşıya kalmamak için cildi olabildiğince temiz tutmak gerekmektedir. Sağlıksal sorunlardan dolayı oluşan bir problem değil ise, evde kullanacağınız uygun ürünler ile cilt sorunlarınızla savaşabilirsiniz. Bunun için Kore kozmetiği ürünlerini gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Cilt tipinizi iyi bildikten sonra ürün seçimi yapmakta zorlanmayacaksınızdır. Karma, yağlı ya da kuru bir cilde sahipseniz buna göre ürün seçmeye dikkat etmelisiniz. doğru beslenme ve bol su tüketimi de cilt sağlığı için önemli konulardandır. Gerek beyaz nokta tedavisi gerek cilt bakımı, konu ne olursa olsun temiz bir cilt ve cilde uygun ürünler ile kendi bakımınızı yapmanız mümkün. Unutmayın, güzellik doğru bakım ile mümkündür. 😊

PaylaşFaceboook'ta paylaşTweetleTwitter'da paylaşPinlePinterest'te paylaş

Ciltteki Beyaz Lekeler Nasıl Geçer?

Zeynep soruyor

Merhabalar, 22 yaşındayım ve 5 yıl önce belimde beyaz güneş lekeleri oluştu. Fototerapi aldım uzun bir süre ama maalesef geçirmedi ve lekelerin daha fazla yayıldığını görüyorum. Sizce lazer etkili olur mu?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Zeynep Hanım, Lazer sistemleri ciltteki fazla melanin üretimini karşı hassastır. Yani bu teknolojiler cilde kahverengi bir renk veren pigmentleri hedef almak üzere tasarlanmıştır. Bu nedenle beyaz lekeler üstünde etkili değildirler. Bir dermatoloğa başvurarak önce problemin arkasındaki nedenin anlaşılması ve soruna yönelik bir tedaviye başlanması gerekir. Bu arada cildinizi güneşten korumaya maksimum özen göstermeniz gerektiğini unutmayın

Özgür soruyor

Merhaba benim elimde ve ayaklarımda beyaz lekeler var ne yapacağım konusunda yardımcı olur musunuz?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar el ve ayaklarda oluşan beyaz lekelerin ardında farklı cilt problemleri olabilir sedef hastalığı ya da vitiligo gibi. Bir dermatoloğa başvurmanızı öneriyorum. Benim uzmanlığım anti-aging tedavilerdir.

Cansu soruyor

Merhaba yüzümde kahverengi nokta nokta güneş lekeleri var. Özellikle çene ve dudak üstünde. Ne kadar koruyucu da sürsem, maske de yapsam, leke açıcı krem de kullansam lekelerin rengi açılmıyor. Sizce hangi tedaviyi yaptırmalıyım?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Cansu Hanım. Maalesef leke tedavisi en zorlu tedavidir bu evde aldığınız önlemler, sürdüğünüz kremler için de, profesyonel sistemlerin kullanıldığı tedaviler için de geçerli. Yaptığınız şeyleri yapmaya devam edin. Bu çok önemlidir. Büyük ihtimalle bu önlemleri almasanız lekeleriniz daha koyu bir renk alacaktı ve sayıları fazlalaşacaktı. Ekstra önlem olarak güneşli günlerde geniş kenarlı bir şapka kullanabilirsiniz. Bu arada güneş kreminizi birkaç saate bir tazelediğinizden emin olun. Bu kremlerin etkisi sadece birkaç saat sürer. Kış aylarına girerken de profesyonel tedavilere başlanabilir. Leke tedavisinde başarılı sonuçlar aldığımız sistemlerden biri Icon lazerdir. Bu tedavi HydraFacail gibi cildi nazikçe soyan bir cilt bakım sistemi ile desteklenebilir. Bir hatırlatma da daha bulunmak istiyorum, leke oluşumunu tetikleyen başlıca şeylerden biri de hormonlardır. Eğer doğum kontrol hapı kullanıyorsanız doktorunuzla konuşup hormon oranı daha düşük bir hapa geçebilirsiniz, daha da iyisi hap dışında başka bir yöntem kullanabilirsiniz. Bahsettiğim tedavilerde de güneş korumanın büyük öne taşıdığını unutmayın. Tedavi sonrasında başarılı sonuçlar alınsa bile 10 dakika güneşte korumasız dolaşmak lekelerin geri dönmesine neden olabilir.

Nezaket soruyor

Merhabalar. Ben yıl önce dudak üstü tüylerime lazer epilasyon yaptırdım. Üç uygulamadan sonra bölgedeki ten rengimin açıldığını fark edince korktum uygulamayı bıraktım. Dudak üstü bölgemle, yüz bölgem arasında renk farklı. Dudak üstü bölgem beyaz duruyor yüzüme göre. Bunun tedavisi olabilir mi? Teşekkür ederim.

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Nezaket Hanım. Bu tür bir uygulamadan sonra işlem yapılan bölgenin beyazlaşması, burada bulunan ve cilde pigment veren hücrelerin etkilendiği anlamına geliyor. Maalesef bunun geri dönüşü yok. Durum tam tersi olsaydı, yani bu hücreleri aşırı pigment üretiyor olsaydı, burada lekeler meydana gelirdi. Lekelerin rengini açmak mümkün ama tam tersi söz konusu olduğunda yapılacak bir şey yok.

Meltem soruyor

Herkes yüzündeki kahverengi lekelerden rahatsızdır. Ben de tam tersine cildimdeki beyaz lekelerden mutsuzum. Özellikle güneşte yandığımda bu lekeler daha da belirgin bir hal alıyor. Ciltteki beyaz lekeler nasıl geçer? Bunun bir tedavisi var mı? Merhabalar ciltteki bu tür beyazlamalar da genelde ciltteki güneş hasarına bağlıdır.

Dr. Mustafa Karataş

Maalesef kahverengi lekelerde artan pigment yoğunluğunu lazer sistemleri ile dağıtarak lekeyi hafifletmek mümkün olsa da ciltteki yok olan pigmenti geri getirmek mümkün değil. Cildinizi güneşten korumaya optimum özen göstermelisiniz. Aksi halde bu beyaz lekeler artabilir.

Hilal soruyor

İyi günler birkaç gün önce kutanoz amiloidoz tanısı aldım ve fototerapiye başladım. Daha önceleri yeni başladığım bir leke tedavisi vardı; izotreonin ve eritromisin bazlı cilt soyucu bir krem. Fototerapi de UVB bazlı bir işlem olduğu için yüzümde leke kalmaması için ne yapmalıyım? Leke tedavisini yarıda mı kesmeliyim? Fototerapiye girmeden önce cildime bolca güneş kremi sürüyorum ve yüzümü havlu ile kapatıyorum sizce yeterli mi?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Hilal Hanım. Eğer yüzünüzü korumasaydınız leke oluşması kaçınılmaz olurdu. Çünkü leke tedavisi sırasında cilt iyice hassaslaştığı için güneş ışınlarına karşı iyice savunmasız kalır. Sizin de belirttiğiniz gibi bu tedavi sırasında cilt güneşten yayılan UVB ışınlarına maruz bırakılıyor. Ancak siz gerekli önlemleri almışsınız hem güneş kremi sürmeye hem de yüzünüzü havluyla kapatmaya devam edin.

Seda soruyor

Merhabalar. Yüzümde çene bölgesinde beyaz noktalar var bir süre sonra sivilceye çeviriyor zamanla tedavisi nasıl olmalı acaba?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Seda Hanım. Bir dermatoloğa başvurmanızı öneriyorum. Size bu konuda en doğru tedavi yöntemi hakkında bilgi verecek olan bir dermatologdur.

Ceren soruyor

Merhabalar Mustafa Bey. Herkes yüzündeki kahverengi lekelerden şikâyetçi, benimse sorunum tam tersine cildimdeki beyaz lekeler. Ciltteki beyaz lekeler için ne yapmalıyım? Nasıl geçerler? Bunlardan kalıcı olarak kurtulmanın bir yolu yok mu? Lütfen bana yardımcı olun.

Dr. Mustafa Karataş

Ciltteki beyaz lekeler o bölgedeki melanin hücrelerinin hasar görmesi, görevlerini yerine getirememelerine bağlı olarak ortaya çıkar. Kahverengi lekelerde ise sorun bunun tam tersidir. O bölgede fazla melanin hücresi vardır ve bu hücreler fazla aktiftir. Maalesef melanin hücrelerini azalmak mümkün olsa da bunun tam tersi mümkün değil, Yani ciltte melanin olmayan bir bölgede yeniden melanin hücresi üremesini sağlamak mümkün olmuyor. Ancak bu problemin daha da ilerlemesini durdurmak için alabileceğiniz bir önlem var: Düzenli olarak güneş koruyucu kullanmak. Cildinizi zararlı güneş ışınlarından etkin bir şekilde korursanız beyaz lekelerin artmasını önleyebilirsiniz.

Fadime soruyor

Merhabalar. Ben 32 yaşındayım. Herkes kahverengi lekelerden şikâyetçidir, benim sorunum tam aksine yüzümdeki beyaz lekeler. Bazıları giderek büyüyor gibi. Ciltteki beyaz lekeler nasıl geçer?

Dr. Mustafa Karataş

Beyaz lekeler cilde rengini veren melanin üretimindeki bozukluk yüzünden meydana gelir. Maalesef beyaz cildin yeniden eski rengini alması mümkün değildir, ancak cildinizi güneşten korumaya maksimum özen göstererek sorunun ilerlemesini önleyebilirsiniz.

Ender soruyor

Herkes kahverengi lekelerden şikâyetçidir. Benim sorunum ise tam tersi, yüzümde ufak ufak beyaz lekeler var. Gün geçtikçe de fazlalaşıyorlar. Ciltteki beyaz lekeler nasıl geçer? Bana ne önerirsiniz?

Dr. Mustafa Karataş

Beyaz lekelerin nedeni de genelde güneştir. Ancak kahverengi lekelerin tersine beyaz lekelerde güneş yüzünde ciltte pigment kaybı olur. Bu kaybın geri dönmesi de mümkün değildir. Dilerseniz bir dermatoloğa görünün. Ve tabii ki cildinizi güneşten korumaya optimum özen gösterin, yoksa lekelerin daha da artar.

Hande soruyor

Merhaba, Leke ve sivilce amaçlı aldığım bir krem yüzümde çil gibi lekelere ve süt beyazı lekeye sebep oldu:( yüzümü nasıl nötrleyebilirim. Evde yapabileceğim en etkili yöntemi veya tedavi önerebilir misiniz:) ? Teşekkürler

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Hande Hanım. Maalesef koyu renkli lekeleri hafifletmek, hatta yok etmek mümkünken beyaz renkli lekelerde etkili bir tedavi yok. Bunun nedeni beyaz lekelerde ciltteki sorunun pigmentasyon kaybı olması ve bunu geri koymanın mümkün olmamasıdır. Yine de bir dermatoloğa danışmanızda fayda var. Bu arada cildinizi güneşten korumaya özen gösterin, aksi halde beyaz lekeler daha da artabilir ya da var olan lekeler büyüyebilir.

Fatma soruyor

Doktor bey ben size beyaz lekeler ile ilgili soru sormak istiyorum. Benim de dudak üstünde epilasyondan sonra beyazlık kaldı. Bir dermatolog lazer tedavisi denedi. O bölge koyulaştı renk tonum eşitlendi fakat 3 ay içinde tekrar beyazlaştı. Ve bir tarafım da oluşan beyazlık biraz daha arttı. Güneş beyaz lekeleri arttıracak etkiye sahip lazer de güneş etkisi yapıyor. Neden umut tedavileri uyguluyorlar sizce?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Fatma Hanım. Güneş genelde koyu renk lekeleri artırır (nadir olarak da beyaz lekelere neden olur- sizin durumunuzda olduğu gibi), lazer tedavileri ise koyu renk lekeleri hafifletme etkisine sahiptir. Ancak bazı lazer sistemlerinde istenmeyen bir etki olarak lekelerin rengini koyulaştırma gibi bir sonuç gözlenebiliyor. Icon lazer gibi yeni nesil sistemler bu istenmeyen etkinin minimuma indiği tedavi olanağı sunar. Maalesef beyaz lekelerde etkili bir tedavi yok. Çünkü koyu lekeler melanin (cilde rengini veren pigment) üretiminin artması ve pigmentlerin belli bölgelerde kümeleşmesi ile oluşurken, beyaz lekeler güneş yüzünden melanin pigmentinin zarar görmesi yüzünden meydana gelir. Lazer sistemleri ile kümelenmiş pigmentleri dağıtmak mümkündür ama zarar gören, yok olan pigmentleri yerine koymanın olanağı yoktur.

Tunahan soruyor

Kolumda beyaz lekelenme var doktor pigmentasyon eksikliği dedi acaba geçer mi?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar. Maalesef kahverengi lekeleri hafifletmek mümkün ama beyaz lekelerde etkili bir tedavi mevcut değil. Ancak sorunun daha da artmaması için kolunuzu güneşten korumaya optimum özen gösterin.

Ayşe soruyor

Merhabalar benim bacağımda ve kollarımda beyaz nokta nokta lekeler var. Sebebi nedir ve ne iyi gelir?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Ayşe Hanım. Zararlı güne ışınları sadece kahverengi lekelere değil kimi zaman beyaz lekelere de neden olabilir. Maalesef pigment kaybına bağlı olarak meydana gelen bu lekelerin bir tedavisi yok. Düzenli güneş koruyucu kullanarak fazlalaşmalarını önleyebilirsiniz.

Fatma soruyor

Merhaba hocam. Benim kızım beş yaşında karnında beyaz ufak bir leke vardı şu an çoğaldı. Ne yapmam gerekiyor? Lütfen yardımcı olur musunuz hocam? Çocuk küçük tedavisi var mıdır? Çok korkuyorum.

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Fatma Hanım. Bir çocuk doktoruna ya da dermatoloğa başvurmanız gerekiyor. Sorunun neden kaynaklandığı, bir tedavi uygulanması gerekip gerekmediği doktor tarafından belirlenmeli.

Ece soruyor

Doktor bey merhaba senedir alt bacağımda ve kollarımın üst kısmında beyaz benekler var muhtemelen pigmentasyon eksiliğinden kaynaklı. Acaba güneş kremi kullanarak önüne geçebilir miyim bu durumun? Yoksa tedavi görmem şart mı?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Ece Hanım. Güneş kremi kullanmanız çok önemli. Güneş ışınları sorunun daha da artmasına neden olur. Ancak yine de bir dermatoloğa görünmenizde fayda olduğunu düşünüyorum.

Şerife soruyor

Merhabalar. Lazer sonrası bacaklarımda yanıklar oluştu. Derim su toplaması fakat derilerim soyulduktan sonra beyaz lekeler kaldı. Doktor pigmentasyon kaybı dedi ve izleri kalır dedi. Bunun bir tedavisi yok mu? Bacaklarım diz altından itibaren beyaz lekelerle dolu. 1 buçuk ay oldu. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Şerife Hanım. Maalesef doktorunuz haklı. Ciltte yanığa bağlı pigmentasyon kaybı meydana geldiğinde bu beyazlıklar eski rengine geri dönmez. Ancak cildiniz zamanla bir nebze daha az belirgin bir görünüm alacaktır.

Eylem soruyor

Merhaba doktor bey. Boynumda doğuştan gelen beyaz bir leke var. Tedavisi mümkün mü acaba?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Eylem Hanım. Koyu renk lekelerde lazer tedavileri fayda sağlayabilir, ancak maalesef beyaz lekeleri giderecek, o bölgede normal cilt rengini yeniden yaratacak herhangi bir tedavi bulunmuyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası