7 aylık erkek bebek kaç kilo olmalı / One moment, please...

7 Aylık Erkek Bebek Kaç Kilo Olmalı

7 aylık erkek bebek kaç kilo olmalı

7 aylık bebeklerin beslenme ve kilo gelişimi nasıl olmalı?

Bebeğin beslenme ve kilo gelişimini takip etmek bebek sağlığı açısından oldukça önemli. Eğer siz de 7 aylık bebeklerin beslenme ve kilo tablosu nasıl olmalı merak ediyor ya da 7 aylık bebek kaç saatte bir beslenmeli öğrenmek istiyorsanız "7 aylık bebeklerin beslenme ve kilo tablosu, 7 aylık bebek kaç saatte bir beslenmeli?" haberimize bir göz atın.

7 aylık bebeklerin beslenme ve kilo tablosu

7 aylık kız bebeklerde kilo; alt sınır 5800 gram ortalama kilo 8000 gram üst sınır 9800 gramdır.

7 aylık erkek bebeklerde kilo; alt sınır 6000 gram ortalama 8200 gram üst sınır 10 250 gramdır.

7 aylık bebeklerde boy

7 aylık kız bebeklerin boyu; alt sınır; 61 cm, ortalama boy 67 cm. üst sını 73 cm'dir.

7 aylık erkek bebeklerin boyu; alt sınır; 62 cm, ortalama boy 67 cm. üst sınır, 75 cm'dir.

7 aylık bebek beslemesi

Bebeklerin açlık ve tokluk metabolizmaları doğdukları andan itibaren harekete geçer. Bu yüzden bebeğinize yemek konusunda aşırı ısrarcı davranmamanız, yemediğinde çabucak paniğe kapılmamanız gerekir. 7 aylık bebek beslenmesi sürecinde, bebeğiniz uzun zamandır sadece anne sütü aldığından yeni gıdalara alışması biraz zaman alacaktır. Bu durumun onun için büyük bir değişiklik olduğunu unutmayın ve onu anlamaya çalışın. Metabolizmanın ihtiyaçları bu dönemde değişmeye başlar. Yalnızda besin içeriği yüksek olan gıdaları tercih etmeniz gerekir. Burada önemli olan nokta besinleri asla birlikte vermemenizdir. İlk başlarda tane tane vererek herhangi bir sorunla karşılaşıp karşılaşmadığınızı tespit etmelisiniz.

7 aylık bebek beslenmesinde ek gıdaya geçiş

6 ila 8. aylar arasında bebeğinize ek gıdaların yanı sıra anne sütü de vermelisiniz. Bunun yanı sıra besin çeşitlerinden her gün 2 tanesini seçerek vermelisiniz. Ancak 8. aydan önce bebeğinizi kahvaltı + 4 öğün beslenme düzeninize geçirmemeniz önerilir. Bebeğinizin beslenmesi için mutlaka bir uzmandan destek almayı unutmayın. Bebeğinize yoğurt, meyve püresi, yumurta sarısı, mercimek, kıyma, su, ekmek içinin yanı sıra karnabahar, brokoli, kereviz ve enginar deneyebileceğiniz sebzeler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra kabuklarını soymak şartıyla kuru fasulye, nohut da deneyebileceğiniz kuru baklagiller arasındadır. Bu besinlerin tümünü 3-4 gün arayla vererek deneyin. Bebeğinizde herhangi bir alerji veya gaz oluşunun olup olmadığını kontrol edin. Eğer bir sorun yoksa vermeye devam edebilirsiniz.

7 Aylık Bebek

7 AYLIK BEBEK FİZİKSEL GELİŞİMİ

Bebeğinizin dengesi önceki aylara göre iyice gelişmiştir. Bu ayda normalde desteksiz olarak oturabilmektedir. Ancak bunu yapamıyorsa mutlaka yanına onu koruyacak nesneler koymayı unutmayın. Genelde oturma becerisi 8. ayda tamamlanmaktadır. Bu nedenle endişelenmeniz gerekmez. Koltuk veya kanepeye tutunarak, ayağa kalkmaya ve orada bulunan bir nesneyi tutmaya, ağzına götürerek onu tanımaya çalışabilir.   Ellerini artık daha iyi kullanabilecek duruma gelmiştir. Elleri arasında nesnelerin geçişini rahatça yapabilir. Bebeğiniz bu ay ilk dişini çıkarabilir. Ancak unutmayın bu da diğer durumlar gibi bebekten bebeğe değişebilmektedir. Bazı bebekler ilk dişlerini 13. veya 14. ayda bile çıkarabilmektedirler.

7 AYLIK BEBEK SOSYAL VE BİLİŞSEL GELİŞİM

Bebekler için dünyanın merkezinde hala anne vardır. Sizi tanımak için her şeyi yapacaktır. Saçınızı çekecek, yanağınızı emmeğe, ısırmaya çalışacak, burnunuzu tutacaktır. Bu sizi tanıması için önemli bir adımdır. Görme becerisi de her geçen gün daha da gelişmeye devam eder.Bebeğiniz bu ayda da sesler çıkarmaya devam eder. Ancak dünyasını keşfetmenin verdiği zevkle beraber bu seslerde kimi zaman azalma olabilir. Yine de sizi görünce ne kadar mutlu olduğunu neşeli çığlıkları ve gülücüğüyle anlayabilirsiniz. Bebeklerin genelde yakınında bulunan kişilerin seslerini taklit etmeye çalıştığını artık biliyoruz. Eğer bebeğinize hayır derseniz o, ses tonunuzdan bunu anlayacaktır.7 aylık bebek neden-sonuç ilişkisi kurmaya başlamıştır. Örneğin, bir örtünün üzerinde duran oyuncağına ulaşıp ulaşamayacağını hissedecektir. Oyuncağı alıp alamayacağını ancak örtüyü çekerse kestirebilir. Bu tür davranılar onların gelişimi için oldukça önemlidir.   Bakmanız Fayda Sağlayabilir : Bebeğiniz Emeklemeye mi Çalışıyor?

7 Aylık Bebeğinizle Müzik Eşliğinde Dans Edin

Algısının gelişmesi sayesinde hikaye kitaplarında veya gazetelerde yer alan büyük resimlere ilgi gösterir. Sizin tepkilerinize ve onunla olan oyunlarınıza daha hızlı tepkiler vermeye başlar. Yabancı kişilerle aile üyelerinin ayrımını daha kolay yapabilecek duruma gelmiştir. Bunu mimikleriyle de anlayabilirsiniz. Hikaye kitaplarını okuyarak, onunla müzik eşliğinde dans ederek, hayvanların çıkardığı sesleri taklit ederek, kitaplardaki ilgisini çekebilecek büyük resimleri göstererek bebeğinizin öğrenmesini geliştirebilirsiniz. Bu aynı zamanda aranızdaki bağında güçlenmesine destek olur. 6. aydan itibaren bebeğinizde ayrılma korkusu gelişebilir.   7 Aylık bebek gelişimi

Bebeğiniz Bu Ayda Size Daha da Bağlanır

Sizden ayrılacağı düşüncesi onu rahatsız edebilir. Özellikle 12. ayda bu daha da artabilir. Bunun bebek gelişiminde normal bir durum olduğunu ve endişelenmemeniz gerektiğini unutmayın. Bebeğiniz günden güne size daha çok bağlanacaktır. Bu nedenle eğer ondan ayrılmanız gerekiyorsa bunu ona teker teker anlatın ve onu terk etmediğinizi, mutlaka geri geleceğinizi, iyi vakit geçirmesini söyleyin. Ayrıca bebeğinizde ortaya çıkabilecek olan ayrılık duygusuyla yabancıları reddetme duygusu aynı anda ortaya çıkabilir. Bu nedenle bebeğinizi mutlaka yakın tanıdığınız birilerine bırakmanız çok önemlidir. Çünkü bebeğinizin neleri sevip neleri sevmediğini önceden bilecektir.

7AYLIK BEBEK KİLOSU

  • 7aylık kız bebeklerde kilo; alt sınır 5800 gr. ortalama kilo 8000 gr. üst sınır 9800 gr'dır.
  • 7aylık erkek bebeklerde kilo; alt sınır 6000 gr. ortamalama 8200 gr. üst sınır 10 250 gr. dir.

  7 aylık bebeklerde boy ve kilo  

7AYLIK BEBEKLERDE BOY

  • 7 aylık kız bebeklerin boyu; alt sınır; 61 cm, ortalama boy 67 cm. üst sını 73 cm'dir.
  • 7 aylık erkek bebeklerin boyu; alt sınır; 62 cm, ortalama boy 67 cm. üst sınır, 75 cm'dir.

    Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmaları Gerekir?  

7 AYLIK BEBEK BESLENMESİ

Bebeklerin açlık ve tokluk metabolizmaları doğdukları andan itibaren harekete geçer. Bu yüzden bebeğinize yemek konusunda aşırı ısrarcı davranmamanız, yemediğinde çabucak paniğe kapılmamanız gerekir. 7 Aylık Bebek Beslenmesi sürecinde, bebeğiniz uzun zamandır sadece anne sütü aldığından yeni gıdalara alışması biraz zaman alacaktır. Bu durumun onun için büyük bir değişiklik olduğunu unutmayın ve onu anlamaya çalışın. Metabolizmanın ihtiyaçları bu dönemde değişmeye başlar. Yalnızda besin içeriği yüksek olan gıdaları tercih etmeniz gerekir. Burada önemli olan nokta besinleri asla birlikte vermemenizdir. İlk başlarda tane tane vererek herhangi bir sorunla karşılaşıp karşılaşmadığınızı tespit etmelisiniz.   7 aylık bebek beslenmesi  

7 Aylık Bebek Beslenmesinde Ek Gıdaya Geçiş

6 ila 8. aylar arasında bebeğinize ek gıdaların yanı sıra anne sütü de vermelisiniz. Bunun yanı sıra besin çeşitlerinden her gün 2 tanesini seçerek vermelisiniz. Ancak 8. aydan önce bebeğinizi kahvaltı+4 öğün beslenme düzeninize geçirmemeniz önerilir. Eğer sütünüz yetmiyor veya hiç gelmiyorsa o zaman aşağıda belirteceğimiz tüm besin çeşitlerini verebilirsiniz. Bebeğinizin beslenmesi için mutlaka bir uzmandan destek almayı unutmayın.Bebeğinize yoğurt, meyve püresi, yumurta sarısı, mercimek, kıyma, su, ekmek içinin yanı sıra karnabahar, brokoli, kereviz ve enginar deneyebileceğiniz sebzeler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra kabuklarını soymak şartıyla kuru fasulye, nohut da deneyebileceğiniz kuru baklagiller arasındadır. Bu besinlerin tümünü 3-4 gün arayla vererek deneyin. Bebeğinizde herhangi bir alerji veya gaz oluşunun olup olmadığını kontrol edin. Eğer bir sorun yoksa vermeye devam edebilirsiniz.  

7 Aylık Bebek Kahvaltısı

7. Aya gelen ve artık yavaş yavaş ek gıdaya başladığınız bebeğinizin kahvaltısı besleyici olmanın yanı sıra bebeğinizin sindirim sistemine ağır gelmeyecek besinlerden hazırlamalısınız. Beslenme uzmanları tarafından önerilen 7 aylık bebek kahvaltısında olması gerekenler; 3-4 adet bebek bisküvisi, 1 çorba kaşığı labne peyniri, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz, 1 adet haşlanmış yumurta sarısı, yarım muz, bisküvileri ıslatmak için çok az kaynamış su. Hazırlanışı: Bisküvileri su ile yumuşattıktan sonra muzu ezin, yumurta sarısı ve diğer tüm malzemeler de ekleyerek karıştırın. Kahvaltının katı ya da daha yumuşak olmasını bebeğinizin yiyebileceği şekilde ayarlayabilirsiniz.

Ek Gıda ve Meyve Sebzeler

  Bebeklerin beslenmesi konusundaki en önemli hususlardan birisi de meyve ve sebzelerin nasıl verileceğidir. Bebeğiniz henüz katı gıdaları tüketemediği için besinleri ezerek vermeniz gerekir. Ancak ezme işlemini rondo-blender gibi sebze ve meylerin vitamin ve minerallerinin azalmasına neden olabilecek araçlarla yapmamanız gerekir. Besinleri mümkün oldukça çatalla ezerek vermeniz önerilir. Eğer tam olarak ezemiyor ve bebeğiniz besinlerin pütürlü halinden rahatsız oluyorsa ancak o zaman son tercihiniz olarak mutfak aletlerini kullanmalısınız. Besinleri ezme işlemini 8. aydan itibaren bırakmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bu durum bebeğinizin ileride çiğneme problemleri yaşamasına, yediklerini çıkarmasına ve enerji alımının kısıtlamasına neden olabilir.     Bakmanız Fayda Sağlayacaktır: Bebeğim Ek Gıdaya Geçiyor Bebeğim Ne Yiyecek?Yine bebeğinize verebileceğiniz diğer besinler ise şu şekildedir: peynir, muz, turunçgiller, ayran, tavuk eti ve bitkisel yağlardır.Özellikle bazı besinleri bebeğiniz 1 yaşına gelene kadar vermemelisiniz. Bunlar;

  • Bal
  • Çilek
  • Balık haricindeki deniz ürünleri
  • Tatlandırıcı içeren tüm hazır gıdalar
  • Çiğ inek sütü
  • Yumurtanın beyazı
  • Salam, sucuk ve sosis gibi işlenmiş etler
  • Konserveler
  • Sakatatlar
  • Tütsülenmiş balıklar
  • Kafeinli tüm içecekler
  • Asitli ve/veya bol şeker içeren içecekler
  • Doğal olmayan meyve suları

7 AYLIK BEBEKLERDE UYKU DÜZENİ

Bebeğinizde herhangi bir sağlık problemi yoksa uyku düzeninde değişiklik olmaz. Gece boyunca hiç uyanmadan deliksiz uyuyabilir. Diş çıkarma döneminde ağrıdan dolayı uykuya dalma konusunda biraz sıkıntı yaşayabilir. Kimi bebekler gün içinde çok fazla yoruldukları için yorgunluktan uyuya kalabilirken kimi bebekler ise yorgunlukta uyuyamazlar. Siz de bebeğinizin uyku durumuna geçip geçmediğini mutlaka gözlemleyin. Bebeğinizin uyku saati yaklaştıkça, ev içindeki gürültü oyunları azaltmanız gerekir. Bebeğinizi rahatlatmak ve derin bir uykuya dalmasını sağlamak için uykudan önce ılık bir duş yaptırabilirsiniz. Ancak bebek küvetine artık sığmadığından banyodayken güvenliğini iyi sağlamanız gerekir. Yanından ayrılmamaya, suyun derecesinin ve yüksekliğinin uygun olduğuna emin olmalısınız.

7 AYLIK BEBEK DOKTOR KONTROLÜ VE YAPILMASI GEREKEN AŞILAR

Doktorların pek çoğu eğer aşısı yoksa bu ay için herhangi bir kontrol muayenesiyapmazlar. Ancak bir sonraki aya kadar beklemek istemiyorsanız kaygılarınız veya şüpheleriniz için bebeğinizi doktora götürebilirsiniz. Bu ay yapılacak herhangi bir aşı bulunmaz. Motor becerilerinin gelişmesiyle birlikte bebeğiniz yürüyüp zıplayabilir ve koşabilir. Her ay bu becerileri daha da düzelecektir. Yardım almadan dişlerini fırçalamakta, sıçramakta, top atmakta ve ellerini yıkamakta daha becerikli olacaktır. Bu nedenle kendi kendine yardımınız olmadan bakabilir.  

7 Aylık Bebek Gelişimi

7 Aylık Bebek Gelişim Özellikleri

Sırt üstü yatarken kafalarını ve omuzlarını kaldırıp etrafa bakmaya çalışabilir duruma gelirler.

7 Aylık Bebeğin Fiziksel Gelişimi

Oyuncaklara uzanıp onları kavrayabilecek ve onları bir elinden diğerine geçirebilecek kavrama gücünü geliştirmişlerdir. Vücutları yardımsız oturabilecek ve yuvarlanabilecek güce erişmiştir.

7 Aylık Bebek Gelişimi Hareketleri

● Karın üstü yatarken sırt üstü dönebilir, sırt üstü yatarken karın üstüne dönebilir.

● Objelere tek eliyle uzanıp alabilir.

● Bir elinden diğer eline objeleri geçirebilir.

● İlk önce kendi ellerinden destek alarak oturur, daha sonra ellerini kullanmadan oturmayı başarır.

7 Aylık Bebeğin Motor Gelişimi

7 aylık bebekler etrafta dolanmayı öğrenmeye başlarlar; Bazı bebekler etrafta dolanmak için sürünebilir, yuvarlanabilir veya emekleyebilir, bazıları da bu hareketlerin hepsini kullanır. Bu hareketleri teşvik etmek için, bebeğinizin oyuncağını bebeğin hareket edip ulaşabileceği yakın bir mesafeye koyabilirsiniz. 7 aylık bebek artık sırt üstü ve karın üstü yuvarlanabildiği için, bebeğiniz özellikle alt değiştirme masası gibi yüksek yerlerde yatarken gözünüz üstünde olmalı. 7 aylık bebek artık yardımsız şekilde oturup oyuncaklara da kendisi erişebildiğinden, oyun zamanı artık çok daha bağımsız bir hal alır. Bardağı elinde tutabilir ve o bardaktan içebilir, aynı zamanda kaşığı kendi tutarak yemek yiyebilir, objelere tek elle uzanıp objeleri bir elinden diğerine geçirebilir.

7 Aylık Bebeğin Boyu ve Kilosu Nasıl Olmalıdır?

7 aylık bebek kilosu yakında takip edilen konulardan biridir. 7 aylık kız bebek kilosu ortalama olarak 7,7 kg’dır, ortalama boy ise 67,3 cm’dir. 7 aylık erkek bebek kilosu ortalama olarak 8,4 kg’dır, ortalama boy ise 68,5 cm’dir.

7 Aylık Bebeğin Zihinsel Gelişimi

7 aylık bebek gelişimi incelenirken şunlar öne çıkar:

  • Daha önceki aylar yalnızca acıktığında veya rahatsız olduğunda ağlarken, şimdi birçok farklı neden için ağlayabilir.
  • Başka bir oyuncak istediği için, sıkıldığı için veya yabancı birinin kucağında durmak istemediği için ağlayabilir.
  • Sonuç olarak, artık bebeğinizin neyi isteyip istemediğini daha kolay anlayabileceksiniz.
  • 7 aylık bebek, kısmen şekilde saklanmış objeleri bulabilir.
  • Sizin ve eşiniz arasındaki farkı anladığı gibi yabancıları da sizden ayırabilir. 7 aylık bebek gelişim dönemde artık tüm renkleri ayırt edebilir ve uzak mesafeleri görme becerisi daha gelişmiştir.

7 Aylık Bebeğin Dil Gelişimi

7 aylık bebekler dilin anlamını çözmeye başlarlar, Örneğin, “hayır” kelimesinin hayır olduğunu anlarlar ama her bebek bu “hayır” kelimesine uymaz. Bebeğinizin adını söylediğinizde, en azından başını döndürüp size bakar. Keyifli olduğunu veya rahatsız olduğunu belirtmek için sesler çıkarır ve ünsüz harf zincirlerini mırıldanabilir (da-da-da gibi).

Bebeğinizle konuşmak, ona kitap okumak ve çıkardığı seslere cevap vermek dil gelişimini olumlu etkileyecektir. Siz onunla konuştukça o da kelimelerin anlamlarını daha iyi sökmeye başlayacaktır. Yabancı bir dil biliyorsanız, ana diliniz ile birlikte bu yabancı dili de onunla konuşabilirsiniz.

7 Aylık Bebeğin Sosyal Gelişimi

7 aylık bebekler azar azar dili çözmeye başlayıp dile tepki vermeye başladıkları gibi sözsüz iletişim becerileri de hız kazanır. Artık büyük gülümsemeler ve surat asmalar gibi değişik yüz ifadeleri yapabilirler, aynı zamanda sizin ses tonunuzdan duygularınızı anlarlar ve yüz ifadelerinizden de duygu çıkarımı yapabilirler. Birçok farklı ses çıkararak sizinle iletişim kurmaya çalışır ve kahkaha atarlar.

7 Aylık Bebeğin Psikolojik Gelişimi

7 aylik bebek bu dönemde, bebeğiniz size ve/veya başka bakım verenlere güçlü bağlılık gösterebilir. Yeni yüzlere karşı biraz korku duyabilirler, bu durum “ayrılma korkusu” ve “yabancı korkusu” olarak kendini gösterebilir, bunlar 7 aylık bebeğin gelişimi açısından normal şeylerdir.

7 Aylık Bebek - Gelişim Oyuncakları ve Oyunları

7 aylık bebek gelişimi döneminde bebek, dünyayla ilgili daha çok şey öğrenme isteğine girer; Ziller, çıngıraklar gibi objelere yakından bakıp onları sallar, küpleri birbirine çarpıştırır ve onları düşürdüğünde arar. 7 aylık bebek bir şeyleri yerden kaldırmak, bir şeyleri yakalamak ve kendine doğru sürüklemek için parmaklarını kullanmak gibi gelişmeler gösterir. Bu gelişmeleri teşvik etmek için oyuncaklarını hemen kucağına veya eline vermek yerine, oturduğu yerin biraz yakınına koyabilirsiniz. Renkli halkaların boyutlarına göre üst üste dizildiği halka oyuncağı da bebeğinizin el-göz-beyin koordinasyonunu geliştirecek özelliğe sahiptir. Müzik çalan, alfabeyi, sayıları, renkleri öğreten oyuncak piyano vs. gibi oyuncaklar da onlar için oldukça eğitici olacaktır. 7 aylık bebek, sizinle oynamayı çok sever, özellikle Ce-e oynamaya ve saklanan oyuncakları bulmaya bayılır. Sizin yaptığınız şeyleri taklit etmek, beraber komik sesler ve hayvan sesleri çıkarmak çok hoşuna gider. Beraber oynadığınız oyunlar bebeğinize sevildiğini ve güvende olduğunu hissettirir.

Ay ay bebek gelişim özelliklerini aşağıdaki yazılarımızla öğrenebilirsiniz:

  ● 8 Aylık Bebek Gelişim Özellikleri

  ● 9 Aylık Bebek Gelişim Özellikleri

  ● 10 Aylık Bebek Gelişim Özellikleri

  ● 11 Aylık Bebek Gelişim Özellikleri

  ● 12 Aylık Bebek Gelişim Özellikleri

7 Aylık Bebek Neler Yapar?

  • Yardımsız olarak oturabilir.
  • Kendi kendine kraker yiyebilir.
  • Dik tutulduğunda bacakları üzerine ağırlık verebilir.
  • Oyuncağını aldığınızda itiraz edebilir.
  • Ulaşamayacağı bir yerdeki oyuncağı alabilmek için çabalayabilir.
  • Bir elinden diğerine bir nesneyi geçirebilir.
  • Düşen bir nesneyi arayabilir.
  • İnsan sesine doğru dönebilir.
  • Birisine ya da bir eşyaya tutunarak ayakta durabilir.
  • Oturur durumdan ayakta durur duruma kendini çekebilir.
  • Yüzükoyun yatarken oturur duruma geçebilir.
  • Eşyalara doğru yürümeye çalışabilir.
  • Anlamını bilmeksizin anne ve baba diyebilir.

7 Aylık Bebek Gelişimi

7 Aylık Bebek Beslenmesi – Ek Gıdaya Geçiş

7 Aylık bebek beslenmesi nasıl olmalı diyorsanız; Yumuşak, topaksız, yarı sıvı püreler vermenizi öneririz.

  • Pirinçunu muhallebisi: kaynamış su, anne sütü, yada hazır mama ile karıştırarak.
  • Havuç püresi: soyulup haşlanan havuçlar püre haline getirilir.
  • Meyve püresi: elma yada yumuşak olgun armut ezilerek yapılır.
  • Patates püresi: haşlanan patatesler hafif sulandırılarak iyice ezilir.
  • Verebileceğiniz diğer uygun besinler: kabak, karnabahar, bezelye ve iyi pişmiş taze fasulye.

Eğer bebeğiniz için yapabileceğiniz faydalı bir tarif arıyorsanız, Şekersiz Bebek Muhallebisi tarifimizi inceleyebilirsiniz.

Ek gıdaya geçiş ile birlikte, bebeğiniz için su içme dönemi de başladı. Bebekler için suyun ph değerleri ve sodyum oranları çok önemlidir. Henüz böbrekleri gelişim aşamasında olduğundan mümkün olduğunca sodyum oranı düşük olanları tercih etmelisiniz. Bebeklerde su konusunda daha ayrıntılı bilgi için, Bebeklerde Su İçmenin Önemi makalemizi inceleyebilirsiniz.

7 Aylık Bebek Kaç Kilo Olmalıdır?

7 aylık kız  bebek ortalama 8000 gr, 7 aylık erkek bebek ise ortalama 8200 gr ağırlığındadır.

7 Aylık Bebek Boyu Kaç cm Olmalıdır?

  • 7 aylık kız bebek boy alt sınırı: 61
  • 7 aylık kız bebek boy üst sınırı: 73
  • 7 aylık erkek bebek boy alt sınırı: 62
  • 7 aylık erkek bebek boy üst sınırı: 75

Bebeğinizin tüm gelişim sürecindeki boy ve kilo durumunu öğrenmek için Boy ve Kilo Cetvelimizi inceleyebilirsiniz.

7 Aylık Bebek Diş Çıkarması

Bebeğiniz en erken 4 aydan başlasa da, 7 aylık bebeklerde diş çıkarma belirtileri kendini göstermeye başlar. Bebeğiniz elini sürekli ağzına götürüyorsa, oyuncaklarını ısırmak istiyorsa, ağzından bol bol salya çıkarması artık dişlerinin çıkmak üzere olduğunun göstergesidir.

7 Aylık Bebek Oyunları

Bebeğiniz 7. ayında bol bol diş kaşıyıcılarla oynamak isteyecektir. Bu dönemde ona sağlıklı malzemelerden oluşan diş kaşıyıcılar alabilirsiniz.

Bebeğin 7 aylıkken yapabilecekleri bunlarla sınırlı değildir ayrıca ; Yumuşak toplar da bu dönemde bebeğinizin rahatça oynayabileceği oyuncaklar içerisinde yer alır.

Bebeğinizin elleriyle ve ayaklarıyla sık sık oynamaya başladığını göreceksiniz, bu nedenle onunla el ayak çırpma oyunları yapabilirsiniz. Yalnızca oyuncakla değil, sizinle temas kurarak oyun oynaması onun sosyal gelişimi açısından çok önemlidir.

“Üzgünüm anneciğim, sabrını denemeye başlıyorum”

Bu dönemde bebeğiniz sizin onu uyardığınız konularla ilgili aksiyon alma eğiliminde olabilir. Örneğin bir oyuncağı yere fırlatmak, oyuncaklarını ağzına sokmak gibi. Bu süreçte unutmamanız gereken bir şey var, bebeğiniz büyüyor ve çok merak ediyor. 🙂 Hep sizi ve tepkilerinizi hem de nesnelerin tepkilerini görmek onun hoşuna gidiyor. Anlamadığını düşünmeden ona uyarılarda bulunabilirsiniz, emin olun sizin ne demek istediğinizi çok iyi biliyorlar. 🙂

7 Aylık Bebek Gelişimi videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bebekler Ne Zaman Dik Oturmaya Başlar?

7 aylık bebekler artık dik oturmaya başlayabilir, ona bu konuda destek olarak, daha uzun süre oturması konusunda teşvik edeceğiniz oyunlar kurabilirsiniz.

Bebeğinizin 7. Aydaki Gelişimi

Bebekler Ne Zaman Yabancılamaya Başlar?

7. ayında bebeğiniz çevresindeki kişileri yabancılamaya başlar ve sürekli sizinle olmak isteyebilir. Sürekli sizinle olmak istemesi aslında onun etrafı keşfetmeye başladığını ve yavaş yavaş insanları tanıdığını gösterir. Bu nedenle yabancılama durumu sizi korkutmasın. 🙂 Mümkün olduğunca onun yanında olarak bu süreci daha rahat geçirebilirsiniz.

7 Aylık Bebek Doktor Kontrolü

Doktorların çoğu bu ayda eğer çocuğun aşısıda yoksa sağlıklı bebek muayenesi yapmazlar. Bir sonraki aya kadar bekleyemeyecekseniz ve kaygılarınız yada herhangi bir hastalık durumu söz konusu ise doktorunuza başvurun.

Alışveriş Önerisi – Satın Alın

7 aylık bebeğiniz artık kulplu bardaklardan su içmeye başlayabilir, bu dönemde onun kolay kavrayabileceği bardakları ebebek’te bulabilir ve  diğer bebeveynlerin yorumlarını okuyup uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Şimdi Sıra Sizde – Yorum Yazın

7 Aylık bebeğinizi nasıl büyütüyorsunuz? Bu ay içerisinde yaşadığınız sorunlar nelerdi? Nasıl üstesinden geldiniz? Diğer anneler için, yorumlarınızı bekliyoruz.

Beğenip Paylaşmayı Unutmayın!

Diğer annelerin ve anne adaylarının da okuyup bilgilenmesi için 7 aylık bebek gelişimi konulu makalemizi beğenip paylaşmayı unutmayın!

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır