halfeti piknik alanı / Halfeti'ye 43 bin metrekarelik mesire alanı - Ajans Urfa

Halfeti Piknik Alanı

halfeti piknik alanı

Halfeti Gezilecek Yerler ve Turistlik Yerler:

Halfeti, sahip olduğu tarihi değer taşıyan pek çok yapının yanı sıra doğal güzellikler bakımından da çeşitli mekanlara sahip. Kız Mağarası da bu bağlamda Halfeti doğal güzellikler listesi içerisinde yer alan bir mekan oluyor. Bu mağara bölgede “Kral Kızı Mağarası” olarak da biliniyor. Mağaranın çevresinde gelişen hüzünlü bir de hikaye bulunuyor. Anlatılanlara göre bu bölgede yaşayan krallardan bir tanesinin çok güzel bir kızı oluyor. Bu kız köyün çobanına aşık oluyor. Kızının çobanla olmasını istemeyen kral da kızını buraya getirtip uzun seneler bu mağarada yaşamasını sağlıyor. Bu mağaraya tekne turları ile ulaşabilirsiniz ancak mağaranın içini gezmek pek mümkün değil.

Halfeti doğal güzellikler listesi içerisine ekleyebileceğimiz bir diğer mekan ise bir park oluyor. Geçtiğimiz senelerde açılışı gerçekleştirilen Halfeti Kent Parkı, yaklaşık 43 bin metrekarelik bir alan kaplıyor. Şehirde yaşayan halkın yaz aylarında sık sık vakit geçirmek için uğradığı bu mekan, ziyaretçilerine yeşillikler içerisinde ferah bir nefes alma imkanı sunuyor.

Halfeti tüm bu değerlerin yanı sıra dünyada oldukça ender bir şekilde karşımıza çıkan siyah gülü ile de biliniyor. Arap gelini ya da Mezopotamya sümbülü gibi isimlerle bilinen bu gül, çeşitli yerlerde de yetiştirilmeye çalışılıyor fakat hiçbir yerde bu bölgede olduğu kadar güzel bir şekilde açmıyor. Urfa’nın bu değerli ilçesini ziyaretiniz esnasında bu siyah gülleri de görebilirsiniz.

Urfa Halfeti gezilecek yerler ziyaretiniz esnasında bölgenin doğal güzelliklerine ve de tarihi mekanlarına bölgede düzenlenen tekne turları vasıtası ile bir göz atma fırsatı yakalayabilirsiniz. Fırat Nehri üzerinde yapacağınız bu tekne turu, sizleri hem Fırat’ın görkemli sularının içerisinde huzurlu hissettiriyor hem de bölgedeki değerli mekanlara ulaşmanıza fırsat sağlıyor. Bu tekne turları esnasında en çok ziyaret edilen yerlerden bir tanesi Rumkale olarak karşımıza çıkıyor. Kayalıkların üzerindeki bu tarihi kaleyi tekne üzerinden seyre dalabilirsiniz. Bununla birlikte kale içerisinde Halfeti tarihi yerler listesi içerisinde de bulunan Nerses Kilisesi ve Barşavma Manastırı da bulunuyor. Yaklaşık bir saat kadar süren bu tekne turları ile keyifli bir gezinti sizleri bekliyor. Hava şartlarına bağlı olarak belli bir sayıya ulaştığında kalkan bu teknelere merkez bölgeden ulaşabilirsiniz.

Halfeti Tarihi Yerler

Şanlıurfa’nın en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olan Halfeti, bünyesinde pek çok tarihi değeri de bulunduruyor. Bu bağlamda şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere gezmelerini tavsiye edeceğimiz önemli tarihi mekanlar bulunuyor. Eski Halfeti, Halfeti gezilecek yerler içerisinde öne çıkan ilk duraklardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Buradan bahsetmeden önce Halfeti’nin Eski Halfeti ve de Yeni Halfeti olarak iki ayrı bölüme ayrıldığını bildirmek istiyoruz. Sizlere gezmenizi önerdiğimiz Eski Halfeti ise sular altında kalan bir yer olmasına rağmen değerini ilk günkü gibi koruyor. Halfeti neden sular altında kaldı diye soracak olursanız da kısaca bu konu hakkında sizlere bilgi vermek istiyoruz. Geçtiğimiz senelerde bu bölgeye ulaşım kolaylıkla sağlanabilirken senesinde yapılan Birecik Barajı, suların yükselmesine sebep oluyor, bölge sulara esir düşüyor. Böylelikle ilçenin merkezi de başka bir bölgeye taşınıyor. Sular altında kalan ve terk edilen bu bölge de halk arasında “Sakin Şehir” olarak da adlandırılıyor.

Halfeti tarihi yerler listesinin bir diğer önemli mekanı ise Asma Köprü olarak karşımıza çıkıyor. Sahip olduğu nahif görüntü ile dikkatleri üzerine çeken bu köprü yöre halkı tarafından “Halfeti Gerdanlığı” olarak da adlandırılıyor. Manzarası ile ziyaretçilerini büyüleyen köprü, güneşin batması ile ışıklandırılıyor ve bu sefer de ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Bu hali ile hem turistlerin hem de yerli halkının fotoğraflar çektirmeyi en çok sevdiği yerler arasında bulunuyor da diyebiliriz. Fırat Nehri’nin tüm güzelliği ile altından aktığı Asma Köprü bölgesini Halfeti gezilecek yerler listeniz içerisine eklemenizi tavsiye ediyoruz.

Halfeti Ulu Camii, Urfa Halfeti gezilecek yerler arasındaki bir sonraki durağımız oluyor. ’lü senelerin başlarında Ermeni taş ustalarınca inşa edilen bu cami, Eski Halfeti bölgesinin en göze çarpan mekanlarından bir tanesi oluyor. senesinde sular altında kalan pek çok yapı ile aynı kaderi paylaşmasa da taban kısmının şu an sular altında kaldığı biliniyor. 

Halfeti Antik Kenti, Halfeti antik kentler listesi arasında öne çıkan bir isim oluyor. İlçe ile aynı ismi taşıyan bu antik kentin tarihlendirmesi MÖ ’lü yıllara dek uzanıyor. Tarih sahnesi içerisinde pek çok medeniyete ev sahipliği yapan bu antik kent Yunanlılar tarafından Urima, Süryaniler tarafından Kala Rhumeyta, Araplar tarafından ise Katül Rum olarak isimlendiriliyor. Kente bugünkü bildiğimiz ismini veren ise Bizanslılar oluyor. Urfa Halfeti gezilecek yerler listesi içerisine bu görkemli geçmişi ile giren kenti sizlerin de ziyaret rotanız içerisine eklemenizi öneriyoruz.

Halfeti gezilecek yerler listenizde yer alan tüm bu mekanları hakkı ile gezmek için sizlere bir günden fazlası gerekebilir. Bu gezi esnasında bölgede karşınıza çıkabilecek olan konaklama seçeneklerine göz atmak için sitemizde bulunan Halfeti otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Bütçeniz ve tatil planınız için en uygun tesisi seçerek keyifli bir Halfeti gezisi planı oluşturmaya şimdiden başlayabilirsiniz. Yolunuz Halfeti’ye kadar gelmişken Urfa’da bulunan tarihi ve doğal güzelliklere sahip mekanları görmek isterseniz de sizler için hazırladığımız Şanlıurfa gezi rehberine göz atabilirsiniz. 

halfeti mesire alanı

Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerde büyük projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Halfeti'ye 43 Bin metrekarelik mesire ve yeşil alan kazandırıyor.

Şanlıurfa merkez ve kırsal ilçelere yeşil alan kazandırmak için her ilçeye park yapma projesini uygulamaya koyan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, tüm ilçelerde çalışmalarını eş zamanlı sürdürüyor.

Turizm ilçesi Halfeti'de yeşil alan yapan Büyükşehir Belediyesi, Halfeti'nin yaşam koşullarını  daha da yükseltmeyi amaçlıyor. Oyun alanları, kamelyalar, çeşme, oyun grubu, oturma birimleri, yürüyüş yolları, seyir tepesinin yer alacağı modern proje ile Halfetililerin nefes alacağı park yapımı hızla sürüyor.

Halfeti kent parkında mevsim şarlarının el verdiği çerçevede çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri park yapımında yüzde 40 oranına ulaştı.

Halfetililere modern bir park hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, hedeflenen tarihte

Türkiye’nin ‘Peygamberler Şehri’ olarak adlandırılan önemli inanç turizm merkezlerinden biri olan Şanlıurfa, birçok medeniyetin ve bu medeniyetlerin arkalarında bıraktıkları kalıntılara ev sahipliği yapan yerlerden biridir. Tarihiyle olduğu kadar farklı kozmopolit yapısı ve zengin geleneksel kültürüyle de ziyaretçilerine pek çok şey sunan şehir tüm bu zenginliğin odağında yerli ve yabancı turistlerin mutlaka görmek istedikleri yerlerin başında gelmektedir.

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde kalan Şanlıurfa, zengin tarihi yapıları, damak çatlatan lezzetli yemekleri, sıra dışı gece müzikleri ve kültürel birikimiyle eşsiz deneyimlerin yaşanacağı bir şehirdir. Bölgeyi keşfe çıkıp çevre ilçelere gittiğinizde ise birbirinden güzel mesire alanları, vadiler ve Fırat Nehri kenarında eşsiz gün batımı ve gün doğumlarına şahit olabileceğiniz yerleri görebilirsiniz.

Sizlere bu yazımızda Şanlıurfa ve çevresinde kamp atabileceğiniz yerleri paylaşıyoruz. Bir sonraki Şanlıurfa gezinizde kamp atarak konaklamayı düşünürseniz doğayla iç içe olup vakit geçirebileceğiniz birkaç harika yer bulunuyor.

İçindekiler

Ücretsiz Kamp Yerleri

Halfeti (Çekem Mahallesi) Kamp Alanı

Halfeti Kamp Alanı

Şanlıurfa’nın adeta bir açık hava müzesi olan Halfeti, tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turistin geldiği yerlerden biridir. Doğayla iç içe olup güzel bir vakit geçirmek, Fırat Nehri üzerinde tekne turu yapıp sular altında kalan yapıları görmek ve etrafı keşfetmek için bölgede yapacağınız bir gezide Halfeti’ye en azından yarın dâhil olsa vakit ayırmanızı tavsiye ederiz. Burası aynı zamanda Türkiye’nin sakin şehirlerinden (Cittaslow) biridir.

Tarihi taş evleri ve meşhur karagülü ile doğaseverlere olağanüstü manzaralar sunan Halfeti, kamp atacak olanlara da uygun alanlar sunuyor. Halfeti Belediye Başkanlığında ilçenin Çekem Mahallesi bölgesine kurulan ücretsiz kamp alanları çadır ve karavan kampı düşünenler için oldukça ideal bir yer. Kalabalık şehir hayatından kaçıp doğayla baş başa kalabileceğiniz, aynı zamanda tarihi taş evleri ve bölge hayatını keşfedebileceğiniz Halfeti, Şanlıurfa’da geçireceğiniz vakti daha keyifli anlara dönüştürebilecek bir yerleşim yeri.

Kamp atacaklar için Halfeti ilçe merkezinde ihtiyaçların karşılanmasına yönelin hemen her şey bulunmaktadır. Zaten küçük bir yerleşim yeri olması nedeniyle kamp alanına yakın cami, bakkal, lokanta ve fırın gibi yerler yürüme mesafesindedir. Halfeti’nin eşsiz doğasında sessizliğin de verdiği huzur ile unutulmaz bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

Ulaşım da oldukça kolaydır. Şanlıurfa’dan her gün belirli saatlerde Halfeti’ye minibüsler hareket etmektedir. Aracıyla gelecek olanlar Gaziantep istikametinde ilerleyerek tabelalar yardımıyla Halfeti’ye ulaşımlarını sağlayabilirler. İlçe merkezinde aracınızı park edebileceğiniz ücretsiz yerler bulunmaktadır.

Konumu: Nehir Kenarı

Kamp Olanakları: Halfeti ilçe merkezinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bakkal, fırın, market, manav ve mescit gibi yerler bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Birecik Kamp Alanı

Birecik Kamp Alanı

Şanlıurfa’da ücretsiz olarak kamp atabileceğiniz bir diğer yer ise Birecik ilçesidir. Burası da tıpkı Halfeti gibi Fırat Nehri kenarında, doğayla iç içe olabileceğiniz, nehrin kıyısında keyifli bir yürüyüş yapıp ilçenin tarihi taş evlerini yerinde gözlemleyebileceğiniz bir yer. Fırat’ın her iki kıyısında da yerleşimi bulunan Birecik, ihtiyacınız olabilecek tüm gereksinimlere cevap veren bir yer. İlçe nüfusu bine yakın ve geniş bir alan üzerine kurulu.

İlçe çıkışında, Fırat Nehri kıyısı boyunca çadır kampı atabileceğiniz geniş düz alanlar bulunmaktadır. Bu bölgelerde ücretsiz olarak güvenle kamp atabilirsiniz. Karavan sahipleri dilerse ilçe merkezindeki Mirkelam Dinlenme Tesisleri’ne gelerek buradaki park yerinde çok cüzi bir fiyata konaklamalarını yapabilirler. İhtiyaçlarınızı Birecik ilçe merkezinde karşılayabileceğiniz bakkal, market, fırın, manav ve mescit türü yerler bulunmaktadır. Halfeti ilçesine de çok fazla uzak olmayan Birecik, bölgede tarihi ve kültürel bir gezi planlayanlar için ideal rotalardan biridir.

Birecik, Şanlıurfa’ya 83, Gaziantep’e ise 63 km uzaklıkta bulunuyor. Her iki şehirden de Birecik’e her gün belirli saatlerde minibüsler hareket etmektedir. Özel araç veya karavanıyla gelecek olanlar için Birecik, Şanlıurfa ve Gaziantep şehirlerinin tam orasında kalmaktadır. Her iki şehirden de tabelaları takip ederek gelebilmek mümkün.

Konumu: Nehir Kenarı

Kamp Olanakları: Birecik ilçe merkezinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bakkal, fırın, market, manav ve mescit gibi yerler bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Tek Tek Dağları Milli Parkı Kamp Alanı

Tek Tek Dağları Milli Parkı Kamp Alanı

Şanlıurfa’nın güneyinde Harran ilçe merkezine 20 km mesafede bulunan Tek Tek Dağları, hektarlık kapladığı alan ile Şuayip Şehri Harabeleri, Soğmatar Harabeleri ve Senem Mağarası gibi önemli arkeolojik kalıntıları barındıran bir milli park yeridir. Burası halk arasındaki inanca göre Şuayp Peygamberin yaşadığı yer olarak geçiyor. Harabeler arasında kalan mağarada Şuayip Peygamberin ziyarete açık makamı da bulunmaktadır. Diğer yandan Soğmatar Harabeleri de Senem Mağarası da burada görülmeye değer önemli kalıntılardan biridir.

Tek Tek Dağları’nın olduğu bölge oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. Birçok mezra yerinin olduğu ve yöre halkının hayvanlarını otlattığı bir yerdir. Tarih ve kültürel bir gezinin yanı sıra yöre hayatını yerinde görmek ve köy yaşantısını deneyimlemek için Tek Tek Dağları’nın çevresi ziyaretçisine birçok zenginlik sunmaktadır.

Milli parkın olduğu çevre geniş bir alan olması nedeniyle park sınırları dışında kalan yerlere ücretsiz olarak çadır kampı atabiliyorsunuz. Ancak etrafta tek bir ağacın bile olmayışı sizi bölgenin kavurucu yaz sıcaklarında biraz tehlikeye atabilir. Bu nedenle yalnızca günübirlik kamplar için idealdir. Tabi kamp öncesi yanınızda çadırınızı ve sizi koruyarak bir çadır üstü tente getirmenizi tavsiye ederiz. Milli park dışında kalan bölgede ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi küçük bir ücret karşılığında milli parka giriş yaparak buradaki kafeden temin edebilirsiniz.

Toplu taşıma ile buraya ne yazık ki gelinemiyor. Şanlıurfa veya çevre şehirlerden Harran’a ulaşımınızı sağladıktan sonra ilçe merkezinden bir taksi tutarak milli parka gelebilirsiniz. Özel aracıyla gelecek olanlar ise Şanlıurfa’dan çıkıp Akçakale istikametinde ilerleyerek Harran yönüne sapabilir ve ilçe merkezine geldikten sonra buradan milli parkı gösteren tabelaları takip ederek ulaşımlarını sağlayabilirler. Milli park içerisinde otopark yeri bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, çocuk oyun alanı, kafe, otopark alanı, tarihi yapı, seyir terası, piknik alanları, mescit ve yürüyüş yolu.

Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 3 TL, öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3 TL, motosiklet 4,5 TL, otomobil ve kamyonet 9 TL, minibüs 27 TL, midibüs 45 TL ve otobüs 81 TL. Milli park çevresinde ücretsiz çadır kampı atabileceğiniz yerler bulunmaktadır.

Web Sitesi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Harran Ovası Kamp Alanı

Harran Ovası Kamp Alanı

Tek Tek Dağları’nı da içerisine alan Harran Ovası, Şanlıurfa’nın Akçakale’den sonra Suriye sınırına yakın olan ilçelerinden biridir. Burası dünyanın ilk bilim merkezlerinden biridir. Öyle ki, dünyada kurulmuş ilk üniversite yeri buradadır. Anadolu’nun kadim yerleşim birimlerinden biri olan Halfeti, nüfusunun tamamına yakınını oluşturduğu Arap kökenli Türk vatandaşların yaşadığı yerdir. Arap kültürünü yerinde görmek, meşhur kubbeli Harran evlerini keşfetmek için Şanlıurfa seyahatlerinde mutlaka uğranılması gereken bir destinasyondur.

Harran, üniversite kalıntıları ve Tek Tek Dağları’nı da kapsayan düz ve geniş ovası ile ziyaretçilerine uzunca bir yürüyüş yolu ve yol üzerinde çeşitli kalıntılar sunuyor. Bölge kültürünü keşfederken aynı zaman tarihi kalıntıları da yerinde görmüş oluyorsunuz. Ancak bu tarihi ve kültürel zenginliği tam manasıyla sindirebilmek için en azından 1 gün Harran’da kalınması gerekir. Eğer sırt çantalı biriyseniz veya bir yerli turist olarak gelip çadır kampı atmayı düşünüyorsanız, Harran Ovası size ücretsiz olarak kamp atabileceğiniz geniş bir alan sunuyor. Dilerseniz Harran Evleri’nin olduğu alana da kamp atabilirsiniz.

Harran’da atacağınız kamp süresi boyunca tüm ihtiyaçlarınızı ovaya yakın ilçe merkezindeki fırın, market ve bakkal gibi yerlerden karşılayabilirsiniz Şanlıurfa’ya uzaklık 44 km’dir. Özel aracıyla gelecek olanlar Akçakale istikametinde ilerleyip Mutlukaya Köyü’nü geçtikten yaklaşık 2 km sonra Harran yönüne dönerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Ayrıca Şanlıurfa otogarından Harran’a her gün belirli saatlerde minibüsler de hareket etmektedir.

Kamp Olanakları: Harran ilçe merkezinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bakkal, fırın, market, manav ve mescit gibi yerler bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Bozova Kamp Alanı

Bozova Kamp Alanı

Şanlıurfa’nın Fırat Nehri’ne kıyı sayılabilecek yakınlıktaki ilçesi Bozova, bölgede ücretsiz kamp atabileceğiniz bir diğer yerdir. İlçe, yaklaşık nüfuslu bir yerdir. Her yıl Eylül ayında düzenlenen yelkenli yarışlarıyla da bilinen Bozova, doğa ve kamp severlere güzel bir ortam sunuyor. Fırat Nehri kıyısı boyunca yemyeşil düzlük alan yürüyüş ve kamp için oldukça idealdir. Bununla birlikte nehrin kıyısında yer alan Çatak Mesire Alanı, gün boyu doğayla baş başa kalıp keyifli bir vakit geçirmek için harika bir alternatiftir.

Bozova civarında kamp atmayı düşünüyorsanız Fırat Nehri kıyısı boyunca çadır kurmaya müsait alanlar bulunmaktadır. Ancak ilçe merkezinden uzaklaştıkça kıyı yerlere ulaşım zorlaşmaktadır. Bu nedenle mesire alanı civarında çam ormanlarının içerisinde güvenle kamp atılabilir.

Kamp süresi boyunca ihtiyaçlarınızı Bozoava ilçe merkezindeki bakkal, market, lokanta, fırın ve manav gibi yerlerden karşılayabilirsiniz. Şanlıurfa’ya 38 km ve yaklaşık 45 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Bozova’ya her gün düzenli olarak minibüsler çalışmaktadır. Buraya aynı zamanda çevre ilçelerden ve Nizip’ten de ulaşım sağlanabiliyor. Aracıyla gelecek olanlar Hilvan istikametinde ilerleyip Adana-Adıyaman kavşağından Bozova istikametine dönerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Yol boyunca ilçe tabelaları bulunmaktadır.

Konumu: Fırat Nehri Kenarı

Kamp Olanakları: Bozova ilçe merkezinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bakkal, fırın, market, manav ve mescit gibi yerler bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Takoran Vadisi Kamp Alanı

Takoran Vadisi Kamp Alanı

Şanlıurfa’nın Siverek ilesinde Fırat Nehri kenarında bulunan Takoran Vadisi, eşsiz manzarası kanyon, piknik ve kamp alanlarıyla bölgenin popüler uğrak yerlerinden biridir. Burası aynı zamanda tekne ve yürüyüş turlarının yapıldığı yerdir. Vadinin eşsiz manzarası eşliğinde Fırat Nehri üzerinde tekne gezintisine çıkabilir veya vadi boyunca yürüyüş yaparak etrafı keşfedebilirsiniz.

Doğa ve su sporları tutkunu birçok insan hem Şanlıurfa’dan hem de çevre şehirlerden buraya gelerek aktiviteler yapıyor, akşamları çadır kurarak konaklamalarını yapıyorlar. Vadi boyunca birkaç şelale yeri de burada görülmeye değer yerlerden biridir. Vadi, yerleşim yerlerine uzak olması nedeniyle ziyaretçilerine muazzam bir sessizlik sunuyor. Doğayla baş başa kalmak isteyenler için Şanlıurfa çevresinde kamp düşünenlere önerdiğimiz Takoran Vadisi adeta bir saklı cennet.

Vadi çevresinde herhangi bir tesis olmadığından WC, çeşme, elektrik ve duş gibi olanaklar ne yazık ki bulunmuyor. Ayrıca yiyecek ve içeceklerinizi vadiye en yakın yer olan Divan Köyü’nden temin edebilirsiniz.

Takoran Vadisi, Siverek ilçe merkezine 41, Şanlıurfa’ya ise km mesafede yer almaktadır. Şanlıurfa otogarından Siverek ilçesine her gün belirli saatlerde minibüsler hareket etmektedir. Özel aracıyla gelecek olanlar Hilvan istikametinde ilerleyip Siverek ilçe merkezine gelebilir ve buradan Kahta yönüne dönerek yol üzerinden Ergen ve Divan köylerinin olduğu yola saparak vadiye en yakın köy olan Divan’a gelebilirler. Araç sahipleri arabalarını Divan köyünde park ettikten sonra yaklaşık 1 km kadar yürümeleri gerekmektedir.

Konumu: Fırat Nehri Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı vadiye en yakın yerleşim yeri olan Divan Köyü’ndeki bakkallardan karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Gölpınar Tabiat Parkı Kamp Alanı

Gölpınar Tabiat Parkı Kamp Alanı

Şanlıurfa şehir merkezine 16 km ve 20 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Gölbaşı Tabiat Parkı, bölgenin aşırız yaz sıcaklarından kaçıp gelmek için son derece ideal yerlerden biridir. Çam ağaçları ile çevrili bu doğa harikası park alanı, yöre insanının haftanın tüm günü gelip piknik yaptığı keyifli noktalar arasında yer alıyor. Her yaştan insanın gelip günün dilediği saatinde sevdikleriyle hoşça vakit geçirdiği tabiat parkı piknik ve yürüyüş aktiviteleri adına şehrin önemli rekreasyon alanlarından biridir.

Park alanı büyük çam ağaçlarının yer aldığı ve yeterince gölgelik alanın olduğu bir yer. Piknik yapabilmeniz için masalar, WC, çeşme ve yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir kır lokantası bulunmaktadır. Bununla birlikte çocukların vakit geçirebilecekleri bir oyun parkı bulunuyor. Park alanı içerdiği doğal kaynakları nedeniyle şehrin nefes alabileceğiniz ender yerlerinden biridir.

Yerleşim yerlerine olan uzaklığı nedeniyle yalnızca doğayla baş başa kalabilir ve tabiatın tüm nimetlerinden yararlanabilirsiniz. Dilerseniz doğa yürüyüşü yapabilir, dilerseniz çadır kampı atabilirsiniz. Bununla birlikte kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılık için de fazlasıyla malzeme sunuyor.

Gölpınar Tabiat Parkı, Şanlıurfa’nın kuzeyinde Karaköprü’yü geçtikten sonra Göbeklitepe yolu üzerinde kalıyor. Özel aracıyla gelecek olanlar için tabiat parkında otopark yeri bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Şanlıurfa ilçe otogarından Gölpınar Köyü istikametine giden minibüslere binerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, piknik alanları ve piknik masaları, kır lokantası, etkinlik alanı, giriş kontrol noktası, büfe, çocuk oyun alanı, güvenlik noktaları ve kafe.

Giriş Ücreti: Şahıs 4,5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 4,5 TL, motosiklet 6,5 TL, otomobil 13 TL, minibüs 40 TL, midibüs 67 TL ve otobüs TL.

Web Sitesi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Şanlıurfa’nın en dikkat çeken ilçelerinden biri olan Halfeti, köklü tarihi öne çıkmaktadır. Tarihi M.Ö. ’lü yıllara dayanan ilçe, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. senesinde Birecik Barajı’nın inşası esnasında sular altında kalan ilçe, bu yüzden Eski ve Yeni Halfeti olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Yıl boyunca şehir dışından çok sayıda turist ilçeyi ziyaret etmektedir. Sakin yapısı ile dikkat çeken ilçede, gezilip görülecek birçok yer bulunmaktadır.

Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile gelen ziyaretçilerini ağırlayan ilçede mutlaka görmeniz gereken yerler arasında; Eski Halfeti, Rum Kale, Savaşan Köyü, Asma Köprü, Halfeti Ulu Cami, Aziz Nerses Kilisesi, Halfeti Kent Parkı ve Barşavma Kilisesi yer almaktadır. Halfeti geziniz boyunca bu yerleri ziyaret ederek, ilçenin sahip olduğu güzellikleri yakından görebilir ve keyifli bir gezi deneyimi yaşayabilirsiniz.

Eski Halfeti

Eski Halfeti, Halfeti ilçesinin sular altında kalan bölgesidir. Yaklaşık 3 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan bölgeye, Atatürk Caddesi üzerinden ulaşım mümkündür.

Eski Halfeti, sular altında kalmasına rağmen tarihi açıdan büyük bir öneme sahiptir. Birecik Barajı’nın yapımı esnasında sular altına gömülen bölge, ortalama senelik bir geçmişin izlerini taşımaktadır. Bölgeye gezip görebileceğiniz birçok alan bulunmaktadır. Farklı mimarisi ile öne çıkan Halfeti evleri bu bölge içerisindedir. Tarih kokan bu evleri mutlaka görmelisiniz.

Bölgede sular altında kalan cami minaresi de oldukça dikkat çekmektedir. Sadece ilçede yetişen Karagüller, bölgenin en önemli simgelerinden biridir. Bölge aynı zamanda Halfeti Antik Kenti olarak da anılmaktadır. İlçeye geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir.

Rum Kale

Fırat Nehri ile Merzimen Çayı’nın birleştiği noktada yer alan Rum Kale, ilçe merkezine yaklaşık olarak km uzaklıktadır. Kale, sular altında kalan Eski Halfeti bölgesinde yer aldığı için ulaşım tekneler ile yapılmaktadır.

M.Ö. yılında yapılan kale, ilçenin en önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Geçmişte birçok savaşa tanıklık eden kale, buna rağmen sağlam bir şekilde günümüze kadar gelmiştir. Özellikle tarih tutkunları tarafından sıklıkla ziyaret edilen kale, Bizans ve Ermeni mimarisinin özellikleri taşımaktadır.

Kaleyi ziyaret ederek, ilçenin köklü tarihi hakkında detaylı bilgilere ulaşabilir, tarihi kalıntıları yakından görebilirsiniz. Ayrıca bölge, muhteşem gün batımı manzarası ile de dikkat çekmektedir. Kaleye gittiğinizde gün batımını seyredebilir ve manzara fotoğrafları çekebilirsiniz.

Rum Kalesi’ne girişler ücretsizdir. Gün boyu ziyarete açıktır.

Savaşan Köyü

Halfeti ilçesine bağlı bir köy olan Savaşan Köyü, Fırat Nehri’nin kıyısında yer almaktadır. İlçe merkezine yaklaşık olarak 22 km uzaklıkta bulunan köye ulaşım için; Şanlıurfa Halfeti Yolu’nu kullanabilirsiniz.

Birecik Barajı’nın inşası sırasında sular altında kalan bölgelerden biridir. Kültür turizmi açısından büyük bir öneme sahip olan köyde, görülmeye değer birçok yapı bulunmaktadır. Mimari özellikleri ile dikkat çeken tarihi evler, Arnavut kaldırımlı sokaklar bu köyde yer almaktadır.

Ayrıca bir bölümü sular içinde kalan cami, bölgenin en dikkat çeken yapısıdır. Günümüzde kimsenin yaşamadığı bu köyü, her sene şehir dışından binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret etmektedir. Savaşan Köyü, gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken bölgeler arasında yer almaktadır.

Savaşan Köyü’ne girişler ücretsizdir. Gün içerisinde ziyaret edebilirsiniz.

Asma Köprü

Fırat Nehri üzerinde yer alan Asma Köprü, ilçe merkezine yaklaşık olarak km uzaklıktadır. Bölgeye ulaşım sadece tekneler ile gerçekleşmektedir. İlçeden bölgeye giden tekneleri kullanarak, ulaşım sağlayabilirsiniz.

Asma Köprü bölge halkı tarafından Halfeti Gerdanı olarak da bilinmektedir. Bu ismin denmesinin sebebi, görüntüsünün gerdana benzemesindendir. İlçenin doğal güzelliklerini yansıtan köprü, eşsiz manzarası ile de gelen ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaktadır. Hem bölge halkı hem de şehir dışından gelen turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Bölgeyi ziyaretiniz esnasında bol bol manzara fotoğrafı çekebilir, eşsiz gün batımını bu bölgeden izleyebilirsiniz. Çevresindeki ağaçlık alanları ile de dikkat çeken bölgeyi, Halfeti gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz. Asma Köprü’yü ücretsiz bir şekilde günün herhangi bir saatinde ziyaret edebilirsiniz.

Halfeti Ulu Camii

Halfeti ilçesinin Şimaliye Mahallesi’nde yer alan Halfeti Ulu Cami’ye ulaşım son derece kolaydır. Yaklaşık 2 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan camiye ulaşım için; Orta Caddesi’ni ve Atatürk Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

İlçenin görülmeye değer tarihi yapılarından biri olan Halfeti Ulu Cami, ile tarihleri arasında yapılmıştır. Cami, yapıldığı dönemde halklar tarafından dostluğu simgelemiştir. Caminin içerisinde büyük bir avlu bulunmaktadır. Bu avlunun su ile dolu manzarası ise gelen ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekmektedir.

Halfeti Ulu Camii, gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken yerlerden biridir. Camiyi gün içerisinde ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Aziz Nerses Kilisesi

Rum Kalesi’nin güney bölümünde yer alan Aziz Nerses Kilisesi, ilçe merkezine yaklaşık olarak km uzaklıktadır. Ulaşım için; Adana-Şanlıurfa Otoyolu’nu/O/E90 yolunu kullanabilirsiniz.

Kültürel açıdan büyük bir öneme sahip olan Aziz Nerses Kilisesi, yılında inşa edilmiştir. Kim tarafından inşa edildiğine dair net bir bilgi funduszeue.infoçenin görülmeye değer tarihi yapıları arasında yer alan kilise, gotik mimarisi ile öne çıkmaktadır. Kilisen günümüze yalnızca kalıntıları ulaşmıştır.

Aziz Nerses Kilisesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Halfeti Kent Parkı

Halfeti Kent Parkı, Halfeti’nin Siyahgül Mahallesi’nde yer almaktadır. İlçe merkezine yaklaşık olarak 10 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Şanlıurfa Halfeti Yolu üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Halfeti Kent Parkı, bölgenin en yeşillik alanlarından biridir. Par içerisinde görülmeye değer birçok doğal güzellik bulunmaktadır. Parkın yeşil alanları piknik yapmak için oldukça elverişlidir. Aileniz veya arkadaşlarınız ile birlikte keyifli bir piknik yapabilirsiniz. Huzur dolu saatler geçirmek isteyenlerin tercih ettiği noktalardan biridir.

Halfeti Kent Parkı’nı gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz. Parka girişler ücretsizdir.

Barşavma Kilisesi

Rum Kalesi’nin içerisinde yer alan Barşavma Kilisesi, ilçe merkezine yaklaşık olarak km uzaklıktadır. Bölgeye hem tekne hem de özel araç ile ulaşım mümkündür. Özel araç ile ulaşım için; Adana-Şanlıurfa Yolu’nu/O/E90 yolunu kullanabilirsiniz.

Yakubi Azizi Barşavma tarafından yüzyılda yaptırılan tarihi kilise, ilçenin görülmeye değer tarihi yapılarından biridir. İki yapının yan yana gelmesinden oluşan kilisenin yapımında kesme taş ile birlikte kemer ve tuğla kullanılmıştır. Kiliseden günümüze yalnızca bir kısmı sağlam bir şekilde ulaşmıştır.

Halfeti gezilecek yerler listenizde mutlaka olması gereken Barşavma Kilisesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Halfeti’de Günübirlik Gezebileceğiniz Yerler

Halfeti, özellikle tarihi dokusu ile dikkat çeken turistik bir ilçedir. Bünyesinde barındırdığı görülmeye değer tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile sık ziyaret edilen ilçelerden biridir. Gezilecek yerler listesi sadece ilçe ile sınırlı değildir. İlçeye yakın konumda yer alan diğer ilçeleri de günübirlik ziyaret edebilir ve sevdikleriniz ile birlikte harika vakitler geçirebilirsiniz.

Suruç Ulu Cami

Suruç Ulu Cami, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Karataş Köyü’nde yer almaktadır. Halfeti ilçe merkezine yaklaşık olarak 65 km uzaklıktadır.

Suruç Ulu Cami, bölgenin önemli tarihi yapılarından biridir. Yapımında kesme taşlar kullanılmıştır. Dikdörtgen formda inşa edilen cami, sade tasarımı ile dikkat çekmektedir. Üzeri betonla örtülü olan yapı, toplam yedi kemerden oluşmaktadır. Cami dışında ve içerisinde hiçbir süsleme yoktur. Tarih kokan bu camiyi, günübirlik gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Suruç Ulu Camisi’ne giriş ücreti yoktur. Gün boyu ziyarete açıktır.

Atatürk Barajı

Atatürk Barajı, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde yer almaktadır. Halfeti ilçe merkezine yaklaşık olarak 63 km uzaklıktadır.

Atatürk Barajı, Türkiye’nin en büyük barajı olma özelliğini taşımaktadır. Baraj duvarının boyu yaklaşık olarak m, eni ise 15 m’dir. Baraj çevresinde seyir terası olmak üzere dinlenme tesisleri, su ve doğa sporu yapmanıza olanak sağlayan tesisler yer almaktadır. Bölgeyi ziyaret ederek, seyir terasına çıkabilir ve muhteşem baraj manzarasını seyredebilirsiniz.

Atatürk Barajı’nı ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası