numune hastanesi endokrinoloji randevu alma / Doç. Dr. İdris KUZU | Hizmet Hastanesi

Numune Hastanesi Endokrinoloji Randevu Alma

numune hastanesi endokrinoloji randevu alma

Bilim dalının amacı, bilgi ve beceriler ile donatılmış hekimler yetiştirmek; bilime katkı sağlayacak bilgi ve teknoloji üretmek; şehrinde ve bölgesinde kaliteli sağlık hizmeti sunmak;bilim dalının gelişimine katkı sağlayacak etkinlikler düzenlemek; ayrıca, ulusal ve uluslararası temel bilim ve klinik araştırmalar eşliğinde endokrinoloji ve metabolizma hastalıklarında tanı, koruyucu ve tedavi edici hizmetlerde en etkili yaklaşımları araştırmak ve faydalanmalarını sağlamaktır.

Hasta Hizmetleri
Endokrinoloji ve Metabolik hastalıklarının pek çoğu ayaktan tetkik,tedavi ve izlem gerektirmektedir. Bu amaca yönelik olarak düzenlenmiş bulunan polikliniklerimiz Genel Endokrinoloji, Tiroid, Diyabet, Obezite, Lipid Metabolizması, Hipertansiyon, Hipofiz, Adrenal, Metabolik Kemik Hastalıkları ve Osteoporoz polikliniklerinden oluşmaktadır.
Diyabet, en sık gözlenen endokrinolojik rahatsızlıktır. Bölümümüzde kan şekerinin kontrolü ve komplikasyonların önlenmesi amacı ile dünyada uygulanan tüm tedaviler hastalarımıza sunulmaktadır. Diyabete bağlı göz, böbrek ve ayak sorunlarında ilgili bölümlerle irtibat halinde tedavi sağlanmaktadır. Gebelik diyabetinin yakın takibi yapılmaktadır. Hastaların eğitimi için diyabet eğitim hemşiresi ve beslenme eğitimi amaçlı diyetisyen hastaların tedavisine aktif olarak katılmaktadırlar.
Tiroid hastalıklarından hipotiroidi, hipertiroidi, nodüler guatr ve tiroid kanseri ayrıntılı değerlendirilmekte ve gereken tiroid ultrasonografisi, aspirasyon biopsisi veya diğer tedaviler sunulmaktadır. Gerektiğinde Nükleer Tıp bölümü ile irtibata geçilerek radioaktif iyot tedavisi uygulanmaktadır.
Son yıllarda büyük bir toplumsal sorun olmaya başlamış olan obeziteye yönelik ayrıntılı araştırma ve tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Vücut yağ dağılımı son teknolojik yöntemlerle detaylı değerlendirilmektedir. Yakın doktor ve diyetisyen kontrolü ile uzun dönem takip ve lüzumu halinde ilaç tedavisi sağlanmaktadır. Gerekirse Genel Cerrahi bölümü ile irtibata geçilerek hastalar obezite cerrahisine yönlendirilmektedir.
Osteoporozun tanı ve tadavisi için gerekli tüm tetkikler, endokrinoloji bölümü doktorları tarafından yönlendirilmektedir. Diğer metabolik kemik hastalıkları ve kalsiyum metabolizması bozuklukları da endokrinolojinin uzmanlık alanı içindedir (osteomalazi, D vitamini eksikliği ve hiperparatiroidi gibi).
Kolesterol ve yağ metabolizması bozuklukları (dislipidemi) diğer bir yaygın metabolik sorundur. LDL kolesterol veya trigliserid yüksekliği ve HDL kolesterol düşüklüğü genetik, kazanılmış veya bazı endokrinolojik rahatsızlıklara bağlı olabilir. Bu durumlar kalp hastalığı riskini arttırabilmektedir. Bölümümüzde gerekli araştırma ve tedaviler uygulanarak dislipidemiler başarı ile tedavi edilmektedir.
Hipofiz bezi hastalıkları nadir görülmekle birlikte ciddi sorunlara yol açabilmektedirler. Tanı erken ve uygun bir şekilde konulursa tedavi genelde mümkündür. Hipofizin hormon üreten tümörleri (akromegali, cushing, prolaktinoma gibi) önemli sağlık sorunlarına neden olmaktadırlar. Hipofiz bezinin değişik nedenlerle az çalışması da kişinin günlük hayatını etkilemektedir. Tüm bu sorunlar bilim dalımızda ayrıntılı incelenmekte, uyarı veya baskılama testleri yapılmakta ve başarılı tedavileri sağlanabilmektedir. Gerekiyorsa Beyin Cerrahisi bölümü ile cerrahi tedavi açısından temasa geçilmektedir.
Böbrek üstü bezinin (adrenal bez) aşırı çalışması hipertansiyona (yüksek kan basıncına) neden olabilir. Az çalışması ise hayati önem arz eden bir tabloya yol açabilir. Bu durumların ve adrenal kitlelerin tedavisi ve takibi endokrinoloji bölümünde yapılmaktadır. Operasyon gerektiren hastaların operasyon sırasında yakın takipleri sağlanmaktadır.

Departments

Departments

The Backbone of our Clinic

More

Medical Services

Medical Services

A list of all available

More

Find a doctor

Find a doctor

All our staff by department

More

Request an appointment

Request an appointment

Call us or fill in a form

More

Kliniğimizde tam zamanlı olarak randevu ile hasta bakılmakta olup ileri düzey ultrasonumuz ile tiroid hastalıklarının tanı ve tedavileri için gereken görüntüleme ve biyopsi işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Diyabet(şeker hastalığı) hastalarının tanı ve takipleri, hipofiz bezi salgı bozuklukları, metabolik bozukluklar, kilo sorunları(aşırı kilo kaybı ve aşırı kilo alımı) kliniğimizde Dr. Serap Soytaç İnançlı tarafından yapılmaktadır.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Merkezi

İç hastalıkları ve endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları dahilindeki tüm şikayeti olan hastalarımızın baş vurabileceği kliniğimiz Lefkoşa, Ortaköy&#;de Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Bölge Müdürlüğü çaprazında yer almaktadır. Hacettepe İngilizce Tıp mezunu olan Dr Serap Soytaç İnançlı, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden İç Hastalıkları Uzmanlığı ve Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanlığını almıştır. ocak ayından beri Kendi Kliniğinde hizmet veren Dr. Serap Soytaç İnançlı cumartesi günleri Girne&#;deki kliniğinde hasta kabul etmektedir. Klinik hasta muayene saatlerinin güncel bilgisine + numaralı klinik telefonundan ulaşabilirsiniz.

Randevu Alınız

Lefkoşa Kliniğimiz

Klinik ziyaretlerinizden önce randevu alınız.

Randevu al

Tiroid Hastalıkları

Dr. Serap Soytaç İnançlı

More

Tiroid Biyopsisi

Dr. Serap Soytaç İnançlı

More

Diyabet

Dr. Serap Soytaç İnançlı

More

Tetkiklerin Değerlendirilmesi

Doktorunuz şikayetlerinize göre size önereceği tetkikler sayesinde tanı ve tedavinizi düzenleyecektir Doktorunuzla görüşmeden tetkik yaptırmanız sizi tanıya ulaştırmaktan ziyade hastalık tablonuzun tetkike dayalı tanısal ayağını sekteye uğratacaktır. Doktorunuz tekrardan tetkik isteyebilecektir. Takibi devam eden kronik hastalığınızın ilaç düzeylerinin belirlenmesi doktorunuzun bilgi ve tecrübesi ile karar vereceği profesyonel bir karardır. Kendiniz ilaç dozu değişimi yapmaktan kaçınınız. Kendiniz tetkik yaptırmayınız. kronik hastalığınızın yakın takibini doktorunuzun direktiflerini ile beraber yapmanız esastır. Kronik hastalıkların takip sıklığını size doktorunuz bildirecektir. Takip sırasında oluşabilecek ek semptomlar ile ilgili de bilgilendirileceksiniz. Bu ek semptom varlığı durumunda hemen tetkik yaptırmak yerine doktorunuz ile irtibata geçmelisiniz. Eczanelerden reçetesiz alınan ilaçlar da hastalık tablonuzu değiştireceğinden dolayı önermediğimiz bir davranıştır. Bu genel kurallara uyduğunuz sürece size hasar vermeden kronik hastalıkla baş etmeniz mümkün olacak ve hayatınıza devam edebileceksiniz.

RANDEVU AL

Kan Tahlilleri

Kan Tahlilleri

Doktorunuz belirleyecektir.

More

Tiroid İnce İğne Aspirasyon Biyopsisi

Tiroid İnce İğne Aspirasyon Biyopsisi

Doktorunuz Endikasyonunuzu belirleyecektir

More

Tiroid Ultrasonu

Tiroid Ultrasonu

Kliniğimizde Tiroid Ultrasonu Yapılmaktadır.

More

Kliniğimizde hasta muayeneleri, tetkik sonuçlarının değerlendirilmesi, tedavi başlatma ve devamının sağlanması, tiroid ultrasonu ile tiroid dokusunun değerlendirilmesiyle gerekliliği halinde tiroid ince iğne aspirasyon biyopsisi işlemleri yapılmaktadır. Doktorunuz şikayetleriniz doğrultusunda yapacağı muayene sonucunda isteyeceği tetkiklerin ışığında tanı koyarak tedavinizi düzenleyecektir. Tanısı önceden konulmuş hastaların kronik hastalık takipleri ve düzenli aralıklarla yapılacak olan tiroid doku ultrasonu takipleri de kliniğimizde yapılmaktadır.

Muayene Randevusu Alınız!

Çalışma Saatleri

Ücretlendirme

Ultrason tetkiki muayene ücretinize funduszeue.infoon için ek ücret alınmayacaktır. Kontrolde tetkiklerinizin değerlendirilmesi ile ilaç değişikliği ve ek ultrason yapılacak ise ücretlendirilecektir.  Tiroid ince iğne aspirasyon biyopsisi tiroid dokunuzdan alınacak biyopsi sayısına bağlı olarak ücretlendirilecektir. Tiroid biyopsisi ücretine patolojik inceleme dahil edilmektedir.

Copyright © Bütün Hakları Saklıdır.

Designed by İdeza Bilişim

BiyografiEğitimKurum ÜyelikleriÖdüllerYayınlarDoktor Yazıları

Uzmanlık

  • Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları Diyabet Tiroit hastalıkları Hipofiz hastalıkları Obezite Adrenal bez hastalıkları

Biyografi

yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. İç Hastalıkları ihtisasını İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde tamamladı. yılında Endokrinoloji ve Metabolizma yan dal ihtisası amacıyla Kocaeli Üniversitesi'nde göreve başladı. Aynı üniversitede yılında Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, yılında doçent ve yılları arasında profesör olarak Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı’nda görev yaptı. yılında geldiği Anadolu Sağlık Merkezi’nde Endokrinoloji Uzmanı olarak görevini sürdürüyor.

Eğitim

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi,

Haydarpaşa Numune Hastanesi, İç Hastalıkları Uzmanlığı,  

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı, Yan Dal Uzmanlığı,  

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı, Doçent,

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı, Profesör,   

Kurum Üyelikleri

Türkiye Diyabet Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi 

Türkiye Diyabet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Akreditasyon ve Yeterlik 

Kurulu Üyeliği

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Derneği

Amerikan Diyabet Derneği (ADA)

Amerikan Endokrinologlar Birliği (ENDO)

Ödüller

“Lipoprotein (a) concentrations in patient with type 2 diabetes mellitus without cardiovascular diseaserelationship to metabolic parameters and diabetic complications”, Türkiye Diyabet Vakfı, Diabetes Mellitus Bilimsel Yayın Destek Ödülü, En İyi Makale Üçüncülük Ödülü ().


“Bozulmuş glukoz toleransı veya açlık glukozu bulunan hastanın yaklaşık iki yıllık izlem sonuçları”, II. Türk Obezite Kongresi ve I. Beslenme Sempozyumu, , Denizli, Mansiyon Ödülü.


“Endothelial dysfunction in young woemn with polycystic ovary syndrome:Relationship with insulin resistance and lowgrade chronic inflammation”, Türkiye Diyabet Vakfı, Diabetes Mellitus Bilimsel Yayın Destek Ödülü, En İyi Makale Birincilik Ödülü ().


Ulusal Diyabet Kongresi, En İyi Bildiri Üçüncülük Ödülü ().

Yayınlar

1. Selek A., Çetinarslan B., Cantürk Z., Tarkun İ., Akyay OZ., Çabuk B., Ceylan S., The Utility of Preoperative ACTH/Cortisol Ratio for the Diagnosis and Prognosis of Cushing's Disease, J. Neurosci Rural Pract. Jan-Mar; 9(1): doi: /funduszeue.info__

2. Gürkan E., Tarkun İ.*, Şahin T., Effect of Exenatide on Aortic Stiffness and Blood Pressure Parameters. Turkish Journal of Endoc. Metab. 21(4);

3. İ. Tarkun, S. Dumanlı Attitudes, wishes, and needs of diabetes patients and their relatives: Turkish data from the DAWN2 study. Turkish J. Med Sci Apr 18;47(2)

4. Karci AC, Canturk Z, Tarkun İ., Çetinarslan B.,  Matrix metalloproteinase 2 (MMP-2) levels are increased in active acromegaly patients.

5. Selek A, Çetinarslan B, Tarkun İ, Cantürk Z, Üstüner B, Akyay Z.,  Thyroid autoimmunity: is really associated with papillary thyroid carcinoma? Eur Arch Otorhinolaryngol. Mar; (3):

6. Selek A., Barış S., Çetinarslan B., Cantürk Z., Tarkun İ., Akyay Z., New-Onset Sarcoidosis After Remission of Cushing's Syndrome. Turk Thorac J. Jan;17(1)

7. Selek A., Çetinarslan B., Kıvrakoğlu E., Karadağ DT., Tarkun İ., Cantürk Z., Akyay OZ., Histologic outcome of thyroid nodules with repeated diagnosis of atypia in thyroid fine-needle aspiration biopsy. Future Oncol. Mar; 12(6):

8. Selek A., Çetinarslan B., Gürbüz Y., Tarkun İ., Cantürk Z., Çabuk B. Aromatase enzyme expression in acromegaly and its possible relationship with disease prognosis. Endocrine May; 49(1)

9. Green JB, Bethel MA, Armstrong PW, Buse JB, Engel SS, Garg J., Josse R., Kaufman KD, Koglin J., Korn S., Lachin JM, McGuire DK, Pencina MJ, Standl E, Stein PP, Suryawanshi S., Van de Werf F., Peterson ED, Holman RR; TECOS Study Group. Effect of Sitagliptin on Cardiovascular Outcomes in Type 2 Diabetes. N. Engl J. Med. Jul 16;(3)

Gürkan E., Tarkun İ., Şahin T., Çetinarslan B., Cantürk Z., Evaluation of exenatide versus insulin glargine for the impact on endothelial functions and cardiovascular risk markers. Diabetes Res Clin Pract. Dec;(3):

Gürkan E., Gürbüz Y., Tarkun İ., Cantürk Z., Çetinarslan B. Mixed medullary-papillary carcinoma of the thyroid: report of two cases and review of the literature. Indian J. Pathol Microbiol. Oct-Dec;57(4)

Komşuoglu Çelikyurt I., Mutlu O., Ulak G., Uyar E., Bektaş E., Yıldız Akar F., Erden F., Tarkun İ., Exenatide treatment exerts anxiolytic- and antidepressant-like effects and reverses neuropathy in a mouse model of type-2 diabetes. Med Sci Monit Basic Res. Jul 30;  

Nicolucci A., Kovacs Burns K., Holt RI., Comaschi M., Hermanns N., Ishii H., Kokoszka  A., Pouwer F., Skovlund SE., Stuckey H., Tarkun İ., Vallis M., Wens J., Peyrot M Diabetes Attitudes, Wishes and Needs second study (DAWN2™): cross-national benchmarking of diabetes-related psychosocial outcomes for people with diabetes. DAWN2 Study Group. Diabet Med. Jul; 30(7):

Holt RI, Nicolucci A., Kovacs Burns K., Escalante M., Forbes A., Hermanns N, Kalra S., Massi-Benedetti M., Mayorov A., Menéndez-Torre E., Munro N., Skovlund SE.,  Tarkun İ., Wens J., Peyrot M. Diabetes Attitudes, Wishes and Needs second study (DAWN2™): cross-national comparisons on barriers and resources for optimal care-healthcare professional perspective.;. Diabet Med. Jul; 30(7):  

Kovacs Burns K., Nicolucci A, Holt RI., Willaing I, Hermanns N., Kalra S., Wens J., Pouwer F., Skovlund SE, Peyrot M.; DAWN2 Study Group Diabetes Attitudes, Wishes and Needs second study (DAWN2™): cross-national benchmarking indicators for family members living with people with diabetes. Diabet Med. Jul; 30(7):  

Emre Dikmen, İlhan Tarkun, Zeynep Cantürk, Berrin Çetinarslan, Plasma visfatin level in women with polycystic ovary syndrome. Gynecological Endocrinology 27(7): ,

Emre Dikmen, İlhan Tarkun, Funda Öztürk, Berrin Arslan, Zeynep Cantürk. Plasma adiponectin and resistin levels in women with polycystic ovary syndrome: relation to body mass index and insulin resistance. Turkish Journal of Medical Sciences 41(1): ,

Erdem Türemen, Berrin Çetinarslan, Tayfun Şahin, Zeynep Cantürk, İlhan Tarkun. Endothelial dysfunction and low grade chronic inflammation in subclinical hypothyroidism due to autoimmune thyroiditis. Endocrine Journal 58(5): ,

Tarkun İ, Dikmen E,, Cetinarslan B,, Cantürk Z., Impact of treatment with metformin on adipokines in patients with polycystic ovary syndrome. European Cytokine Network 21(4);

Türemen E., Arslan B., Tarkun İ., Cantürk Z., “Cushingoid stria and Cushingoid appearance in a patient with incidentaloma.” Endocrine Practice, 12 (1) () .

Tarkun İ., Çetinarslan B., Türemen E., Şahin T., Cantürk Z., “Effect of Rosiglitazone on insulin resistance, C-reactive protein and endothelial function in nonobese young women with PCOS” European Journal of Endocrinology, , (). 


Tarkun İ., Hacıhanefioğlu A., Tarkun P., Çetinarslan B., Cantürk Z. “Anticardiolipin and anti-β2 glycoprotein I antibody concentrations in patients with type 2 diabetes mellitus”, Diabetes Research and Clinical Practice, 68, ().

Özdemir G, Özden M, Maral H, Kuskay S, Çetinalp P, Tarkun İ. “Malondialdehyde, glutathione, glutathione peroxidase and homocysteine levels in type 2 diabetic patients with and without microalbuminuria.” Annals of Clinical Biochemistry  42, ().

Tarkun İ., Arslan B., Cantürk Z., Türemen E., Şahin T., Duman C. “Endothelial dysfunction in young women with polycystic ovary syndrome: Relationship with insulin resistance and low-grade chronic inflammation”, Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, 89, () ( Bu yayının özeti aşağıdaki dergi tarafından JCEM’ den izin alınarak ve editör yorumu eklenerek Obstetrical and Gynecological Survey  60, , yayınlanmıştır). 

Tarkun İ., Cantürk Z., Arslan B., Türemen E., Tarkun P. “The plasminogen activator system in young and lean women with polycystic ovary syndrome”, Endocrine Journal, 51, ().

Şengül E., Çetinarslan B., Tarkun İ., Cantürk B., Türemen E. “Homocysteine concentrations in subclinical hypothyroidism”, Endocrine Research, 30, ().

Tarkun İ., Çetinarslan B., Cantürk Z., Tarkun P., Ağaçdiken A., Komşuoğlu B. “Homocysteine concentrations in type 2 diabetic patients with silent myocardial ischemia: A predictive marker”, Journal of Diabetes and its Complications, 18, ().

Cantürk Z., Çetinarslan B., Tarkun İ., Cantürk N.Z., Özden M. “Lipid profile and lipoprotein (a) as a risk factor for cardiovascular disease in women with subclinical hypothyrodism”, Endocrine Research, 29, ().

Cantürk Z., Çetinarslan B., Tarkun İ., Cantürk N.Z. “Serum ferritin levels in poorly and well controlled diabetes mellitus”, Endocrine Research, 29, ().

Cantürk Z., Çetinarslan B., Tarkun İ., Cantürk N.Z., Özden M., Duman C. “Hemostatic system as a risk factor for cardiovascular disease in women with subclinical hypothyroidism”, Thyroid ,13, ().

Cantürk Z., Cantürk N.Z., Çetinarslan B., Utkan N.Z., Tarkun İ., “Nosocomial infections and obesity in surgical patients”, Obesity Research, 11, (). 

Çetinarslan B., Akkoyun M., Cantürk Z., Tarkun İ., Kahraman G., Komsuoğlu B. “Duration of the P wave dispersion in subclinical hyperthyroidism”, Endocrine Practice, 9, ().

Tarkun İ., Çetinarslan B., Cantürk Z. “Lipoprotein (a) concentrations in patients with type 2 diabetes mellitus without cardiovascular disease: relationship to metabolic parameters and diabetic complications”, Nutrition Metabolism and Cardiovascular Disease, 12, ().

Uluslararası ve ulusal kongrelerde sunulmuş ' yi aşkın sözel ve poster bildiri.

Yayınlar; yılı itibariyle ’ ün üzerinde atıf almıştır.

Doktor Yazıları

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası