transfer sonrası kasık ağrısı kaç gün sürer / Tüp bebek transferi sonrası bunlara dikkat! - Acıbadem Hayat

Transfer Sonrası Kasık Ağrısı Kaç Gün Sürer

transfer sonrası kasık ağrısı kaç gün sürer

Tüp bebek transferi sonrası 2 haftalık süreç çiftler için son derece heyecanlı ve merak içerisinde geçiyor. Embriyo transferi gerçekleştirildikten sonra ‘acaba hamile kalacak mıyım’ düşüncesi heyecanlı bir bekleyişe dönüşüyor. Elbette bu süreçte bazı hususlara da dikkat edilmesinde fayda var. Doğal yolla hamilelik elde edemeyen çiftlerin başvurduğu yardımcı üreme tekniği tüp bebek tedavisine adet döneminin ikinci ya da üçüncü günü başlanıyor. Tedavi yaklaşık olarak 16 ila 17 günde tamamlanıyor. Bu süreçte dikkat edilmesi gerekenleri de sizlere aktaracağız.

Embriyonun transfer edilmesinden sonra 12 ila 13 gün beklemek gerekiyor ve sonrasında gebelik testi uygulanıyor. Hamileliğin elde edilip edilmediği yapılan gebelik testi ile kolaylıkla anlaşılabilir. Ancak gebelik elde edilmediğinde tedavinin tekrarlanması da mümkündür. Tüp bebek tedavisi sadece bir kez uygulanan bir yöntem değil. Defalarca uygulanabilir ve ilk denemede gebelik elde edilememiş olsa da sonraki denemelerin hamilelik ile sonuçlanma olasılığı da bulunur.

Bilgin olsun –> https://www.drismetyildirim.com/sperm-hareketliligi-kac-olmali

Transfer Sonrası Kaç Gün Yatmalı?

Halk arasında tüp bebek transferi sonrası mutlaka yatılması ve istirahat edilmesi gerektiği yönünde bir inanış var. Oysa sadece bazı durumlarda kadın hastalıkları ve doğum uzmanları transferin ardından istirahat öneriyor. Embriyonun transferi gerçekleştirildikten sonra sadece 20 dakika istirahat etmek yeterli olabiliyor. Anne adayının kendini iyi hissetmesi durumunda 20 dakika sonrasında ayağa kalkmasında ve günlük hayatına geri dönmesinde hiçbir sakınca bulunmadığını belirtmek gerekiyor.

Bununla birlikte tüp bebek transferi sonrası iş hayatına da ara vermek gerekmediğini belirtelim. Şayet anne adayı, vücudu çok fazla zorlayan, çok fazla efor gerektiren bir işte çalışmıyorsa, transfer sonrasında iş hayatına ara vermesine de gerek olmuyor. Sonuç olarak tüp bebek tedavisinde ‘transfer sonrasında ne kadar dinlenirsem, yatarsam hamile kama olasılığım da o kadar artar’ düşüncesi doğru değildir.

Dinlenmek ile hamile kalmak arasında bir ilişki bulunmuyor. Sadece bazı spesifik durumlarda doktorunuz 10 ila 12 gün boyunca yatmanızı isteyebilir. Bu durumda da doktorun önerisine harfiyen uyulması tüp bebek tedavisinde başarı elde edilmesi bakımından büyük önem taşıyor.

Dr. İsmet Yıldırım der ki…

Tüp bebek işleminde transfer aşamasından sonra muhakkak yapılması gereken bazı durumlar vardır. İşlemden hemen sonra hafif bir ağrı olabilir ve ağrı kesici alabilir. 20 dakika sonra hasta evine gidebilir. Transfer işlemini desteklemek amacıyla muhakkak verilen hormon tedavisi ve antibiyotik tedavisinin harfiyen yapılması gerekir. İlaç kullanımı konusu ile ilgili bir sorun olduğunda muhakkak doktorunuz ile görüşmelisiniz.

Transfer işleminden On gün sonra kanda gebelik testi yapılır. Sonucun pozitif veya negatif olma durumuna göre ilaç tedavisine devam edilir veya kesilir. Transferden yaklaşık 17-18 gün sonra rahim içinde gebelik kesesini ultrasonografi de görmek gerekir. Transfer işleminden sonra özel bir durum yok ise hastanın dinlenmesine gerek yoktur normal günlük aktivitesine devam edebilir…

Tıkla öğren –> https://www.drismetyildirim.com/tup-bebek-fiyatlari

Tüp Bebek Transferi Sonrası Hamilelik Belirtileri

Hamilelik belirtileri bakımından doğal yolla gebe kalmak ile tüp bebek tedavisi ile gebe kalmak açısından bir fark bulunmaz. Bir başka deyişle tüp bebek transferi sonrası hamile kalındığında ortaya çıkan belirtilerin doğal yolla hamile kalındığında görülen belirtilerden hiçbir farkı yoktur. Tüp bebek tedavisine özel bir gebelik belirtisi bulunmuyor. Hamilelik belirtilerini ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Adet gecikmesi
  • Göğüslerde hassasiyet
  • Meme uçlarında hassasiyet
  • Baş dönmesi
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Halsiz ve bitkin hissetme
  • Kokulara karşı hassasiyet
  • Sırt ve bel ağrısı
  • Karın bölgesinde şişkinlik
  • Vajinal akıntı
  • Yerleşme kanaması
  • Meme uçlarının koyu bir renk alması
  • Vücut sıcaklığının yükselmesi

Elbette tüp bebek transferi sonrası bu belirtilerin tamamı hemen ortaya çıkmaz. Bebek haberi alma konusunda sabırsız davranan anne adayları belirtilerin tamamının bir an önce görülmesini de arzulayabiliyor. Ancak bu belirtilerin bir bölümü henüz ortaya çıkmadan önce zaten kanda gebelik testi yapılıyor ve gebelik elde edilip edilmediği anlaşılıyor. Mide bulantısı, kusma, kokulara karşı hassasiyet gibi belirtiler bir süre geçtikten sonra yaşanan gebelik belirtileridir.

Faydası olur öğren –> https://www.drismetyildirim.com/tup-bebek-nasil-yapilir

Transfer Sonrası Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Anne adaylarının tüp bebek transferi sonrası bazı kritik unsurlara dikkat etmesi gerekiyor. Elbette bu unsurlar anne adaylarının günlük hayatını ya da iş hayatını ciddi anlamda sıkıntıya sokan durumlar değildir. Dikkat edilmesi gerekenleri bir tedbir olarak düşünebilirsiniz. Transfer işleminin ne kadar sürdüğüne de değineceğiz ancak öncesinde dikkat edilmesi gereken unsurları gözden geçirelim.

  • Anne adayları tüp bebek transferi sonrası ciddi bir sıkıntı yaşamaz. Çünkü zorunlu durumlar olmadıkça narkoz uygulaması yapılmadan transfer işlemi gerçekleştiriliyor. Bu nedenle transferin yapıldığı gün araç kullanılmasında da bir sakınca görülmüyor.
  • Transferin ardından birkaç gün çok uzun süren araç yolculuğu yapılmamalıdır.
  • Transferin gerçekleştirildiği gün duş alınmamalıdır.
  • Basit ev işleri yapmanın hiçbir sakıncası bulunmuyor. Ayrıca halk arasında sanıldığı gibi hapşırma ya da öksürme gibi durumlar embriyoyu etkilemez ve hamile kalma şansını da asla düşürmez. Bu tür konularda gereksiz bir endişeye kapılmamalısınız.
  • Embriyo transferinin ardından ağır spor aktivitelerinden uzak durulmalıdır. Yürüyüş yapılmasında hiçbir sakınca bulunmuyor. Ancak hızlı tempo ile koşma, vücudu aşırı derecede zorlama gibi hareketlerden de kaçınmakta fayda olacaktır.
  • Transfer işleminin ardından kesinlikle alkol alınmamalı, sigara içilmemelidir.
  • Hafif kahverengi lekelenmeler görülmesi son derece normal ve beklenen bir durumdur. Aynı zamanda kasık bölgesinde hafif derecede ağrı olması da normaldir.
  • Embriyo transferinin ardından asitli içecekler, kahve, bitki çayları tüketilmesi tavsiye edilmez. Aşırı yağlı ve şeker içerikli gıdalardan da uzak durulmasında fayda olacaktır.
  • Doktorun onayı olmadan basit ağrı kesici ilaçların bile kullanılmaması gerekiyor. Bu nedenle tüp bebek tedavisine başlandığında düzenli kullandığınız ilaçlar varsa doktorunuza mutlaka bilgi vermelisiniz.
  • Transfer sonrasında enfeksiyon riski nedeniyle sauna, hamam, deniz ve havuza girilmemelidir.
  • Gebelik testi yapılana kadar cinsel ilişkiye girilmemesi gerekir.
  • Stres ve gerginlik vücudu da olumsuz etkilediğinden anne adayları olabildiğince sakin kalmaya çalışmalı ve her türlü stresten, endişeden arınmalıdır. Yapılan embriyo transferinin hamile kalmak için tek şans olduğu düşünülmemelidir.

Tüp Bebek Transferi Ne Kadar Sürer?

Genellikle embriyo transferinin zorlayıcı ve uzun süren bir işlem olduğu düşünülüyor. Oysa transfer işlemi yaklaşık 10 dakikada tamamlanıyor. Öncesinde anestezi işlemine de gerek duyulmadığından embriyo transferine hazırlık sürecinin de çok uzun sürmediğini belirtebiliriz. Bu arada işlemin acıya da ağrıya neden olmadığını da belirtebiliriz. Zira transfer öncesinde anesteziye ihtiyaç duyulmaması da bundan kaynaklanıyor. Sadece tüp bebek transferi sonrası hafif düzeyde bir ağrı hissedilebilir.

Merak edenler için –> https://www.drismetyildirim.com/tup-bebek-sonrasi-adet

Tüp Bebek Transferi Sonrası Kasıklarda Ağrı

Kasık bölgesinde tüp bebek transferi sonrası ağrı olabilir ve bu durum normaldir. Anne adayları kasık bölgesinde ağrı olduğunda hamile kaldığı ve bebeğin düştüğü endişesine kapılabiliyor. Bu ağrıyı farklı şekillerde yorumlayabiliyor. Ancak ağrı endişelenmenizi gerektirecek bir durum değildir. Gayet normal ve beklenen bir durumdur. Şayet dayanılamayacak kadar şiddetli bir karın ya da kasık ağrısı yaşarsanız derhal doktorunuza bilgi vermelisiniz.

Transfer Sonrası Kanama Olur Mu?

Yapılan tüp bebek transferi sonrası işlemin üzerinden yaklaşık 15 gün geçtikten sonra hafif lekelenme şeklinde bir kanama olabilir. Bu kanamada kanın rengi genellikle kahverengiye yakındır. Söz konusu kanamanın gebelik durumunda meydana gelen implantasyon yani yerleşme kanaması olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bir de transfer sonrasında luteal faz kanaması meydana gelebiliyor.

Hastadan hastaya değişkenlik gösterebilen bu kanama çoğunlukla birkaç gün içerisinde kendiliğinden duruyor. Kanamaya neden olan ise transfer öncesinde yumurtaların toplanmasıdır. Kanama olması transferin başarısız olacağı anlamına gelmez. Bu nedenle anne adaylarının embriyo transferi sonrasında kanama olmasını da olumsuz değerlendirmemesin de fayda var.

Konu ile alakalı yabancı kaynaklar:
https://progyny.com/education/ivf-facts/embryos-dont-fall-out/

Detaylı bilgi almak için aşağıdaki bilgilerden bizlere ulaşabilirsiniz.

Mail: [email protected]
Cep Tel: 0532 325 30 08
Asistan Tel: 0535 761 60 97

Tüp Bebek Sonrası En Çok Merak Edilenler

Bu yazımızda tüp bebek transferi sonrası nelere dikkat etmeniz gerektiği, ne gibi durumlarla karşılaşıldığna dair soruların cevaplarınız bulacaksınız. 

Tüp bebekle ilgili detaylı bilgiye ve Anatolia Tüp Bebek Merkezi'nde yapılan tüm uygulamalara tüp bebek sayfamızdan ulaşabilir, süreç öncesi ile ilgili merak ettikleriniz cevaplarını ise tüp bebek öncesinde dikkkat edilecekler yazımızdan okuyabilirsiniz.

tüp bebek tedavisi

Sevinciniz, Sevincimiz... Anatolia Ailesine Katılan Çiftlerimiz Anlatıyor.

Tüp Bebek Transfer Sonrası Kahverengi Lekelenme Neden Olur?

Tüp bebek tedavisi sonrasında embriyo transferi gününe kadar kırmızı ya da kahverengi renkte kanama olması beklenmez. Ancak bazen transfer yapıldığı ay yumurta toplama yapıldı ise,  vajenden iğne giriş yerinden kahverengimsi lekelenme şeklinde birkaç gün süren kanama olabilir. Ya da rahim ağzı kırılgan yapıda olan hastalarda embriyo transferi sonrasında hafif lekelenme görülebilir. Hiçbir önemi yoktur.

Tüp Bebek Transfer Sonrası Kanama Olmaması Normal midir?

Tüp bebek transferi sonrasında gebelik testine kadar herhangi bir kanama olmaması normaldir.

Tüp Bebek Transfer Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?

Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi sonrasında özel bir beslenme şekli yoktur. Ancak mevsim normali olan sebze meyvelerin tüketilmesi, çiğ etle yapılmış gıdalardan uzak durulması tavsiye edilir.

Tüp Bebek Transfer Sonrası Yan Yatmak Doğru mudur?

Tüp bebek tedavisinde transfer sonrasında istenilen şekilde yatılabilir. Yüz üstü ya da yan yatmanın bir sakıncası yoktur.

Tüp Bebek Transfer Sonrası İğne Kullanımı Nasıldır?

Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi sonrasında uygulanmış olan tedavi protokolüne göre bazı destek ilaçları kullanmaktayız. Bu ilaçlar ağızdan ya da vajinal yolla uygulanabileceği gibi, bazen kalçadan ya da ciltaltı iğne şeklinde de olabilmektedir. İlaçlarınızın detayları size transfer sonrasında anlatılacaktır.

Tüp Bebek Transfer Sonrası Kabızlık Olur mu?

Tüp bebek tedavisinde kullanılan destek ilaçları ve stress nedeniyle kabızlık olabilmektedir. Bol su içilmesi, posalı diyetle beslenilmesi kabızlık açısından önerilir.

Tüp Bebek Transferi Sonrası Tutunma Belirtileri Nelerdir?

Tüp bebekte transfer sonrasında gebelik olup olmadığını gösteren özel bir belirti bulunmamaktadır. Hafif düzeyde kasık ağrısı ve göğüslerde gerginlik her kadında olabilir. Ancak zamanı gelince kanda gebelik testi yapılarak gebelik varlığı anlaşılabilmektedir.

Tüp Bebek Embriyo Transferi Sonrası Kasık Ağrısı Olur mu?

Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi sonrasında hafif düzeyde kasık ve bel ağrısı görülebilir. Ancak şiddetli ağrı olur ise doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.

Anatolia Tüp Bebek Merkezi, 2005 yılından bu yana 20 binden fazla ailenin tüp bebek sevincine ortak olmuş, laboratuvar imkanları ve deneyimli ekibi ile Ankara Çankaya’da faliyetlerini sürdürmektedir. Siz de bu ailenin bir parçası olmak için whatsapp üzerinden ya da iletişim sayfamızdan bizimle irtibata geçebilirsiniz. 

Tüp bebek sonrası kanama normal mi?

Tüp bebek tedavilerinde hastaların kafasını karıştıran en önemli sorulardan biri, tüp bebek transferi sonrası düzenli yatak istirahati gerekip gerekmediğidir. Normal gebelik ile tüp bebek gebeliklerinin süreçleri farklı olsa da her ikisi de döllenmeden belirli süre sonra rahim içine (endometrial kavite) düşer ve tutunma öncesi benzer aşamalardan geçer. Rahim içi tabakası neredeyse ağırlığı ihmal edilecek bir embriyoyu yakalamak için çok uygundur, hasta ayakta olduğunda veya yatarken aynı eğim açısına sahiptir. 2011 yılında İspanya’da yapılan bir çalışmada transfer sonrası yatak istirahati yapan gruba göre yatak istirahati yapmayan grupta gebelik ve canlı doğum oranları daha yüksek bulunmuştur. Benzer şekilde sürekli yatak istirahatinin bağırsak alışkanlıklarını etkileyeceğini ve hastanın psiklojisine negatif etki yapacağını unutmamak gerekir. Hekimlerin önerisi embriyo transferi sonrası hastanın normal günlük aktivitelerine devam etmesi şeklindedir.


Tüp bebek sonrası spor

Tüp bebek tedavisinde verilen ilaçlara bağlı olarak yumurtalıklarda anormal büyümeler oluşur. Bu durum, ani hareketler ile yumurtalıklarda torsiyon dediğimiz kendi etrafında dönerek dolaşımın bozulma riskine veya batında su toplama gibi tüp bebek yan etkilerine karşı vücudu hassas hale getirir. Aşırı aktivite ile ağrılar artabilir. Bu sebeplerden nedeniyle transfer sonrası aşırı aktivite, karına müdahale gerektiren sporlar yapılmamalıdır. Doktor ile görüşülüp yüzme ve hafif aktivite gerektiren sporlar yapılabilir. Yürüyüş yapılmasında sakınca yoktur. Donmuş embriyo transferinde bu riskler neredeyse yok gibidir.

Tüp bebek sonrası cinsel ilişki

Tüp bebek tedavisinde yumurta toplama işlemi vajinal yoldan yapılır. Bu işlem sonrası cinsel ilişki rahatsızlık veya enfeksiyon riski yaratabilir. Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlara bağlı yumurtalıklarda aşırı büyüme olması, ilişki esnasında yumurtalıklarda torsiyon denilen, acil ameliyat gerektirecek sonuçlar doğurabilir ve batında su toplanmasına bağlı hassasiyet olması cinsel ilişkiyi riskli hale getirir. Ayrıca vajinal progesteron kullanımı sırasında ilişki yapılmaması gerekir. Gebelik olduğunda kalp atışları izlendikten sonra ilişki olabilir. Doğal siklusa yapılan donmuş embriyo transferinden sonra ilişki veya orgazm olunabilir.

Donmuş embriyo transferinde düşük riski çok az

Doğal yol ile kıyaslandığında taze tüp bebek tedavisinde anormal hormon seviyeleri, embriyonun tutunması ile ilgili anormallikler yapar. Özellikle aşırı yumurta toplanan hastalarda bu yatkınlık daha da artar ve yaklaşık iki kat oranında düşük ve erken doğum riskleri olur. Donmuş embriyo transferlerinde bu riskler yok denenecek kadar azdır.

Tüp bebek sonrası kanama normal mi?

Tüp bebek tedavisi sonrasında kullanılan ilaçlara ve hormonal düzeye göre fazla ve uzun süren kanamalar olabilir. Fakat bir sonraki adet döneminde kanamalar normale döner. Doğal gebelikte kanamaya nasıl yaklaşılıyorsa tüp bebek sonrasında da benzer yaklaşım gerekir. Bu tür kanamalar için genellikle progesteron desteğini artırmak gerekebilir.

Tüp bebek sonrası yaptırılması gereken testler

Transfer sonrası 10’uncu veya 12’nci günde kanda gebelik hormonuna bakılır. Genellikle iki gün sonra bu test tekrarlanır. Beklenen oran yüzde 50 veya üzeridir. Daha anormal değerlerin dış gebelik veya düşük açısından takibi gerekebilir. Bu tahlil dışında özel bir durum yok ise rutin gebelik tahlilleri yapılmalıdır.

Tüp bebek sonrası ilaç kullanımı

Taze tüp bebek sikluslarında luteal destek olarak isimlendiğimiz progesteron veya korpus luteum denilen progesteron hormonu salgılayan yapıyı aktive etmek için ilaçlar kullanılır. Donmuş embriyo transferinden sonra kullanılan tedavi rejimine göre, estrojen ve progesteron kullanılabilir. Doğal bir siklusta donmuş embriyo transferi yapıldığında hiç ilaç kullanılmayabilir. Gebelik öncesi veya başlangıcında folik asit kullanılabilir. Bunun dışında kullanılan çoğu ilacın kanıtlanmış artı bir etkisi yoktur.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

Tüp Bebek Transfer Sonrası Tutunma Belirtileri

Tüp bebek transfer sonrası tutunma belirtileri çiftlerin en çok merak ettikleri ve bilmek istedikleri konuların başında gelmektedir. Tüp bebek tedavisiyle hamile kalan hastaların bir çoğunda herhangi bir belirti ortaya çıkmamaktadır. Ancak çiftler embriyo transferi sonrasında gebelik testi yapılıncaya kadarki sürede embriyonun tutunmasına işaret edebilecek bazı belirtilerin gerçekleşmesini beklemektedir. Çiftlerin tüp bebek transfer sonrası tüp bebek tutma belirtileri veya tedavi başarısızlığı olabileceğini düşündükleri belirtilerin başında “Transfer sonrası adet olacakmış gibi ağrı, dondurulmuş embriyo transferi sonrası kasık ağrısı, transferden sonra karın ağrısı, transferden sonra bacak ağrısı, transfer sonrası mide bulantısı, embriyo transferi sonrası bel ağrısı” gelmektedir. 

Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi gerçekleştikten sonra çiftler için heyecanlı süreç başlamaktadır. Doğal olarak çoğu çift bu süreçte embriyo transferi sonrası hamilelik belirtileri olabilecek bazı durumların ortaya çıkmasını beklemektedir. Birçok hasta herhangi bir belirti olmadığında tedavisinin başarısızlıkla sonuçlandığını düşünmektedir. Özellikle adet dönemine yakın günlerde ortaya çıkan ağrılara benzer şikayetler gelişmeye başladığında, kadınlar gebelik ihtimallerini neredeyse imkansız görebiliyor; ancak bu düşünce kesinlikle yanlıştır. 

Tüp bebek transfer sonrasında hafif kasık ağrıları, lekelenme, vücutta şişkinlik hissi gibi belirtiler birçok kadında ortaya çıkabilmektedir. Ancak bu durum embriyonun tutunup tutunmadığını gösteren bir durum değildir. Sonuç olarak gebeliğin gerçekleşip gerçekleşmediğini gösteren herhangi bir “tüp bebek transfer sonrası tutunma belirtisi” yoktur.

Embriyo Transferi Sonrası Tutunma Ne Zaman Olur?

Embriyo transferi sonrası tutunma yaklaşık olarak  transferin 2.günü başlar, transferin 6-7. gününe kadar devam eder. Embriyonun rahim iç zarına tutunma sürecinde çok sayıda moleküler düzeyde mekanizma rol oynamaktadır. Embriyonun tutunma şansını artırmak amacıyla embriyo transferinden önce rahim kalınlığının yeterli düzeye ulaşması ve embriyonun tutunma sürecinde rol oynayan moleküler mekanizmaları düzenleyebilmek için bazı ilaçlar (östrojen ve/veya progesteron içerikli ilaçlar) kullanılmaktadır. 

Embriyonun Rahme Tutunması Nasıl Anlaşılır? Transfer Sonrası Yerleşme Kanaması Kaçıncı Gün Olur?

Embriyonun rahme tutunması herhangi bir belirtiyle anlaşılamamaktadır. Ancak embriyonun rahme tutunması sürecinde lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir. Bu lekelenme tarzındaki kanamalara “tutunma kanaması” denilmektedir. Tüp bebek transfer sonrası tutunma belirtileri için söylenebilecek tek belirti tutunma kanaması olabilir, ancak her lekelenme tarzında kanaması olan kadında embriyonun tutunduğunu söylemek mümkün değildir.

Tüp Bebeğin Tutmadığı Nasıl Anlaşılır?

Tüp bebek transfer sonrası tutunma belirtileri kadar tüp bebeğin tutmadığının nasıl anlaşılabileceği de bir o kadar merak edilmektedir. Embriyo transferi sonrasında rahim iç zarını düzenleyen ilaçlar kullanıldığı için çoğu zaman embriyo tutunmasa bile adet görülmesi beklenmiyor. Çünkü bu ilaçlar kadınlarda adet görülmesini engellemektedir. 

Sonuç olarak tüp bebeğin tutmadığı embriyo transferinden 12 gün sonra yapılan kanda gebelik testiyle anlaşılabilmektedir. 

Tüp Bebek Transfer Sonrası Tutunma Belirtileri İle İlgili Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Tüp bebek tedavisi uyguladığımız hastaların en sık sordukları soruları sizler için cevapladık.  

Tüp bebek transfer sonrası kanama olmaması

Tüp bebek transfer sonrası süreçte herhangi bir kanama beklenmemektedir. Embriyonun rahim zarına tutunması sırasında lekelenme tarzında ufak kanamalar olabilmektedir. Kanama miktarı artarsa veya taze kırmızı renkte kanama olması durumunda doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

Embriyo transferi sonrasında gebelik testi negatif çıkan kadınlarda rahim zarını güçlendirmek amacıyla verilen ilaçlar adet görmeyi engellemektedir. İlaçlar kesildikten sonra adet görülecektir. 

Embriyo transferi sonrası vücut ısısı 

Embriyo transferi sonrasında vücut ısısında herhangi bir değişiklik beklenmemektedir. Ancak progesteron içerikli iğneler kısa süreli vücut ısısında geçici artışa neden olabilmektedir. 

Steril şartlarda yapılmayan işlemlere bağlı olarak enfeksiyon gelişebilir, bu nedenle ateş, karın ağrısı gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bu durumda mutlaka doktorunuzla iletişime geçmeniz gerekmektedir. 

Transferden sonra belirtiler nelerdir?

Transfer sonrası belirtiler belirtmiş olduğumuz gibi en merak edilen konuların başında gelmektedir. 

Tüp bebek transfer sonrası günlere göre süreç nasıl ilerlemektedir?

Embriyo transferi sonrası 1.gün; embriyo, kendini çevreleyen kabuktan ayrılmaya başlar. 

Embriyo transferi sonrası 2.gün; embriyo, rahim iç zarına tutunmaya başlar.

Embriyo transferi sonrası 3.gün;transferin 3. gün belirtilerinde, embriyo rahim iç zarının daha derin kısmına doğru ilerlemeye ve tutunmaya çalışır. 

Embriyo transferi sonrası 4.gün;transferden sonra 4.gün belirtilerinde en önemli durum embriyonun rahim iç zarına doğru tutunma süreci devam etmektedir.

Embriyo transferi sonrası 5.gün; artık tutunma süreci tamamlanır ve transferin 5. gün belirtileri embriyoyu oluşturan hücrelerin farklılaşarak bebeği ve bebeğin eşini oluşturma aşamasına geçişidir.

Embriyo transferi sonrası 6.gün; embriyodan salgılanan hcg hormonunun kana karışmaya başlaması transferden sonra 6.gün belirtilerinin en önemli kısmıdır. 

Embriyo transferi sonrası 7-9.gün; embriyonun büyüyerek gelişimini devam ettirmesi ve hcg üretimini giderek arttırması tüp bebekte 7.gün belirtilerindendir.Embriyo transferi sonrası 10-11.gün; artık kanda beta hcg hormonun yeterli düzeyde saptanacak seviyeye ulaşması transferin 10.gün ve transferin 11. gün belirtilerinden en kritik olanıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası