sağlıklı kedi kilosu / Kedinin Kilosu | Hill's Pet

Sağlıklı Kedi Kilosu

sağlıklı kedi kilosu

Kedimin Kilosu Normal Mi? İdeal Kedi Kilosu

Kediler, bakımı en kolay evcil hayvanlardan bir tanesidir ancak beslenmesine oldukça dikkat edilmelidir. Beslenme konusunda en çok göz ardı edilen durumlardan bir tanesi kedilerde görülen obezitedir. Kediler obeziteye yatkın bir bünyeye sahiptir ve her 5 kediden 1 tanesi obezite ile savaşmaktadır.

Kedilerin olması gerekenden daha kilolu olması size sempatik gelebilir ancak ne yazık ki aynı durum kediniz için geçerli olmayacaktır. Olması gerekenden daha fazla kiloya sahip olan kediler hareket etmekte zorlanır ve genellikle mutsuz bir yapıya sahiptirler.

Tüm bunların beraberinde kedilerde fazla kilo durumda bir takım hastalık ihtimalleri doğabilir. Örneğin aşırı kiloya sahip olan kedilerde eklem ağrısı, dermatolojik sorunlar,diyabet ve kalp krizi riski artabilir.

Ev kedilerinin daha kilolu olmasının temel sebebi normalden daha az enerji harcamalarıdır. Ev de yaşayan kediler günlük enerji ihtiyacını karşılayamaz. Başka bir değişle normal kiloya sahip olan bir sokak kedisi günlük kaloriye ihtiyaç duyarken, ev kedileri kaloriye ihtiyaç duyar.

Kedilerin kilolu olması veya gerektiğinden zayıf olması bazı durumlarda anlaşılması güç olabilir. Özellikle uzun tüylere sahip olan kedilerde aşırı kilo veya zayıflık kolay anlaşılmayabilir. Yani tüyleri kilosunu kamufle edebilir. 

Kedinizin kilo kontrolünü yapabilmeniz için ve önlem almanız için yapmanız gerekenleri aşağıdaki makalemizden öğrenebilirsiniz.

kedilerde ideal kilo

Kedilerde obezite gibi zayıflıkta problem yaratmaktadır. Kedinizin yaşam kalitesinin artması için ne zayıf ne de kilolu olmalıdır. Yukarıda belirttiğimiz üzere kedilerde kilo oldukça önemli bir konudur ve hastalık belirtisi dahi olabilir.

Peki, kedimin zayıf olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Elinizle ve gözünüzle yapacağınız bir kaç kontrol sonucunda bir kanıya varabilirsiniz. Kedinizin zayıflığını anlamak için şu teknikleri kullanabilirsiniz.

  1. Eğer kediniz kısa tüylü bir cins ve zayıf bir kedi ise kaburgaları gözle görülebilir.
  2. Kedinize yan tarafından baktığınızda karnı belirgin bir şekilde içeriye doğru çökükse olması gereken kilonun altındadır.
  3. Elinizle kedinizin omurlarını, kalça kemiklerini ve kaburga kemiklerini rahatça (çok bastırmadan) hissedebiliyorsanız kediniz zayıf kediler arasında yer almaktadır.

Bu maddeleri göz önünde bulundurarak kedinizin zayıf olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer kediniz bir anda hızlı bir şekilde kilo vermeye başladıysa bu bir hastalık belirtisi olabilir. Bu duruma kedilerde çok sık rastlanmaktadır. Dolayısıyla kedinizde hızlı kilo kaybı gözlemlediğinizde zaman kaybetmeden veterinerinize gitmenizi öneririz.

Kedim Olması Gerekenden Zayıf Ne Yapabilirim?

Eğer kediniz olması gerekenden daha zayıf bir vücuda sahipse doğrudan kilo alması gerekmektedir. Bunun için üç altın tavsiye şu şekildedir;

  1. Kullandığınız mama kalitesiz ve besin değeri düşük bir mama olabilir. Dolayısıyla besin değeri yüksek ve daha kaliteli bir mamaya geçiş yapmanız kedinizin kilo almasını kolaylaştıracaktır.
  2. Kedinize vitamin ve ödül maması verecek beslenmesini çeşitlendirebilirsiniz.
  3. Yaş mama tüketimini arttırarak kedinizin ek besin almasını sağlayabilirsiniz. Böylece normal besinlerinden daha fazla mama tüketecektir.

Tekrar hatırlatmak isterim ki; kedilerde zayıflık hastalık belirtisi olabilir. Yani eğer kediniz beslenmesinden dolayı zayıf olmayabilir. Dolayısıyla kediniz olması gerekenden zayıfsa ilk olarak veterine gitmelisiniz. Ardından yukarıdaki maddeleri uygulayabilirsiniz.

kedilerde ideal kilo

Yazımızın en başında belirttiğimiz üzere kedilerin %20&#;si obezite durumundadır. Kedinizin yaşam kalitesi artması için ve daha sağlıklı olması için bu duruma hızlı bir şekilde müdahale etmeniz gerekmektedir.

Kedilerde şişmanlık nasıl anlaşılır? sorusunun cevabı için aşağıdaki maddeleri kendiniz uygulayarak anlayabilirsiniz.

  1. Kaburgasının üzerinde kalın bir yağ tabakası bulunuyorsa,
  2. Beli ile karın oyuntusu belirgin bir şekilde ortaya çıkmışsa,
  3. Yukarıdan bakıldığı taktirde orta kısmında kalınlaşma veya şişkinlik görülüyorsa,
  4. Elinizle kontrol ettiğiniz halde kaburgalarını hissedemiyorsanız

kedinizin olması gerekenden daha fazla kilosu bulunmaktadır. Bu durumda kedinizin zayıflaması için işe koyulmanız gerekmektedir.

Kedim Olması Gerekenden Şişman Ne Yapabilirim?

Eğer kediniz hızla kilo almaya başladıysa veya fazla kiloluysa bir an önce zayıflamasını sağlamalısınız. Peki, şişman kedi nasıl zayıflar? Bu sorunun cevabı için aşağıdaki maddeleri inceleyebilirsiniz.

  1. İlk olarak yapmanız gereken kedinizin mama miktarını kontrol altına almak olacaktır.
  2. Aynı şekilde mamanın besin değerlerini inceleyip, içeriğini kontrol etmelisiniz. Eğer gerekliyse kediniz için diyete uygun bir mama seçmeniz gerekecektir.
  3. Mama kabını sadece yemek yemesi gereken saatlerde dolu bırakın ve miktarını kontrol altında tutun. Bunun haricinde mama kabına mama koymayın.
  4. Kedinizin daha fazla su tüketmesini sağlayın.
  5. Eğer yoğun bir şekilde ödül maması veriyorsanız bunu mümkün olduğunca azaltmaya çalışın.
  6. Günlük olarak minimum 20 dakika kadar egzersiz yapmasını sağlayın. Bu egzersizleri yaparken onunla oyun oynayabilirsiniz. Ayrıca ona tek başına oynayabileceği aksesuarlar ve oyuncaklar hediye edin.

Kedi aksesuarları için; Kedi Oyuncakları ve Aksesuarlarıisimli makalemize göz atabilirsiniz.

Tüm bunları uygulamadan önce veterinerinize başvurmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bu durum için en doğru mama tercihini ve egzersizleri veterineriniz belirleyecektir. Bunun haricinde yukarıda düzenlediğimiz maddeler kedinizin yavaş yavaş ideal kilosuna ulaşmayı sağlayacaktır.

kedilerde ideal kilo

Kedinizin sağlıklı bir hayat sürmesi için ideal kiloda olması gerekmektedir. Kedilerin ideal kiloda olması için dengeli beslenmeli ve gün içinde egzersizler yaparak hareket etmelidir. Kedinizin ideal kiloda oluğunu anlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  1. Kedinizin kaburgalarının üzerinde hafif bir yağ tabakası varsa ve gözle bakıldığında kaburgaları çok net belli olmuyorsa,
  2. Kedinize üstten baktığınızda beliyle kaburgaları arasında oyuntu görülebiliyorsa,
  3. Karnı hafif içeriye doğru çökükse,
  4. Vücudu orantılı hatlara sahipse,

kediniz ideal kilosunda demektir. Buradan da kedinizin sağlıklı beslendiğini ve gün içerisinde hareketsiz kalmadığını anlayabiliriz.

Kedinizin günlük olarak besin ihtiyacını karşılaması için ve beslenme tablosu oluşturmak içinKedilerde Beslenme Nasıl Olmalı?isimli makalemizi okuyabilirsiniz.

Bu soruya net bir cevap vermek yanlış olacaktır. Çünkü, kedilerin cinsine ve cinsiyetine göre bu durum fazlasıyla değişebilmektedir. Örneğin; Maine Coon gibi büyük kedi cinslerinin erkeklerinin ideal kilosu 8 kg&#;a kadar olabilir. Ancak küçük bir cins ve dişi bir kedinin ideal kilosu 3 kg olabilir. Ortalama sağlıklı bir sokak kedisinin ağırlığı ile kg arasında değişmektedir. Kediniz için en uygun kiloyu öğrenmek için veterinerinize danışmak en doğru karar olacaktır.

Genellikle dişi kediler ile erkek kediler arasında ciddi kilo farkı görülebilmektedir. Bir kedi cinsinin dişisiyle erkeği arasında kg kadar fark olması oldukça normaldir.

kedilerde ideal kilo

Dünya Veteriner Derneği (WSAVA) tarafından kediler için kilo çizelgesi hazırlanmıştır. Bu çizelge üzerinde kedileri 3 ana guruba ayırıp her grubu da kendi içerisinde gruplara ayırmıştır.

Bu üç ana grup; zayıf, ideal ve şişman olarak ayrılmıştır.

Zayıf Kediler

Bu grup kedi içerisinde 3 gruba ayrılmıştır.

  • 1. Grup: Bu gruptaki kısa tüylü kedilerin kaburgaları gözle görülebilir. Karınları içeri doğru çöküktür ve elle tutulabilir bir yağ tabakası bulunmaz. Bel omurları ve kalçaları rahatlıkla gözlemlenebilir.
  • funduszeue.info: Bu grupta yer alan kedilerin bel omurları belirgindir ve karnı içeri doğru yapışıktır. Yine yağ tabakası bulunmaz ve kısa türlü kedilerde kaburgalar gözlemlenebilir.
  • 3. Grup: Bu gruptaki kedilerde kaburla göz ile belli olmasa da kolaylıkla hissedilebilmektedir. Bel omurgaları belirgindir ve karnında hafif bir yağ tabakası yer alır.

İdeal Kedi Kilosu

Bu gruptaki kediler ise 2 gruba ayrılmaktadır.

  • 4. Grup: Bu kedilerde kaburgaların üzerinde minimum bir yağ tabakası bulunur ve dokunduğunuzda kaburgaları hissedilebilir. Kaburgalarının bitiminde bel oyuntusu belirgindir. Karınları hafif içeri doğrudur ve yağ yastığı bulunmaz.
  •  5. Grup: Bu gruptaki kedilerde ise kaburgalarının arkasında bel oyuntusu görülebilir. Kaburgalarında yer alana yağ tabakası elle tutulabilir. Minimal bir karın yastığı bulunmaktadır.

 Şişman Kediler

Bu grup ise 4 kategoriye ayrılmaktadır.

  • 6. Grup: Kaburgalarının üzerinde normalden biraz daha yoğun bir yağ tabakası bulunur. Bu yağ tabakası elle kolaylıkla tutulabilir. Bel ve karın yastığı arası ayırt edilebilir ancak belirgin değildir. Ayrıca karın kıvrımı bulunmamaktadır.
  • 7. Grup: Kaburgalarda orta derecede yağ kaplaması bulunmaktadır. Bel bölgesi şişkin olarak görülebilir. Karın biraz daha yuvarlak bir yapıya sahiptir.
  • 8. Grup: Kaburgalarının üzeri oldukça yoğun bir yağ tabakası ile kaplıdır. Karınların yağ yastığı oldukça belirgindir. Bel kısımları normale göre çok fazla şişkindir. Bel bölgesinde ise yağ birikintisi oluşur.
  • 9 Grup: Kedinin farklı bölgelerinde belirgin şekilde yağ birikintileri görülür. Yağ tabakasından dolayı kaburgaları hissedilmez. Bel ile karın bölgesi şişkindir.

Yukarıda kendi kendinize dokunarak yapacağınız muayenelerde kedinizin ideal kilosunu anlayabileceğinizi açıklamıştık. İsterseniz gelin bu konuyu biraz detaylandıralım:

Kaburgalarını Kontrol Edin

Kedinizin dört ayak pozisyonunda durmasını sağlayın. Daha sonra iki elinizle sağdan ve soldan kavrayın. Boynundan karnına doğru yavaş yavaş çok bastırmadan kaburgalarını hissetmeyi çalışın. Masaj yapar gibi ilerleyin, bu aşamada tüm kaburgalarını hissediyor olmalısınız.

Kaburgalarını hissetmek için gerektiğinden fazla bastırıyorsanız, kediniz ideal kilonun üzerinde demektir. Aynı şekilde çok kolay bir şekilde kaburgaları sayılabiliyorsakediniz zayıf demektir. Kedinizin kaburgalarını hissetmeye çalışırken yağlanma miktarını da göz önünde bulundurun.

Belini İnceleyin

Kaburgalarının bitiminden kalçasına doğru elinizle hafifçe okşamaya devam edin. Bel oyuntusunu hissediyor olmanız gerekmektedir. Bir bakıma kediniz kum saati biçiminde olmalı ve kaburgasıyla kalçası arasında bir geçiş bölgesi olmalıdır. Eğer bu bel oyuntusunu hissedemiyorsanız ve bu bölgesi şişkin görünüyorsa kediniz aşırı kilolu demektir.

Karnını İnceleyin

Bir başka bakmanız gereken nokta ise karnı olacaktır. Kediler karnına dokunulmasından pek hoşlanmasa bile bir şekilde karnını incelemeniz faydalı olacaktır. Kaburgalarından aşağı doğru karın bölgesine inin. Hafif içeriye doğru mu yoksa olması gerekenden daha şişkin mi diye kontrol edin. Karın yastığını (karnından aşağı sarkan kısım) kontrol edin. Karın yastığı bir miktar bulunabilir bu oldukça normaldir. Ancak karın yastığı yürürken sağa sola sallanıyorsa bu aşırı kiloya işaret etmektedir. Normal bir karın yastığı ortalama bir limon kadar olmalıdır.

Tüm bu aşamaları gözden geçirerek kedinizin ideal kilosunu tahmin edebilirsiniz. Yaptığınız muayeneler sonucunda yukarıdaki tavsiyelerimizi uygulayabilirsiniz. Ancak unutmayın ki ilk olarak bir veterinere danışmanız en doğru seçenek olacaktır.

etiketlerETİKETLER

Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

kedilerin-kilo-cizelgesi-sisman-kedi-nasil-zayiflar

Kendi kilomu kontrol altına alamamışken “İdeal kedi kilosu da nereden çıktı?” dediğinizi duyar gibiyiz 🙂 . Maalesef onların sağlığı için en kritik konulardan bir tanesi de kedilerin kilo çizelgesi.

Kedinizin ideal kilosu konusuna geçmeden önce isterseniz kedilerde obezite konusuna bir göz atalım;

Kedilerde obezite

Kedilerde obezite çok yaygın (Her 5 kediden 1 tanesi) bir problem olmakla birlikte kedi annelerinin çoğunlukla göz ardı ettiği bir konudur. Hatta bir çok kedi annesine kediciklerinin şişmanlığı çok sevimli gelir. O kadar sevimlidir ki onun hareket edemediği için zorlanarak yaptığı hareketler komik göründüğü için 1 numaralı sosyal medya paylaşımı haline gelir.

Halbuki minnoşların obezite derecesinde şişmanlığı tıpkı insanlarda olduğu gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarmaktadır. Hatta gönlünce hareket edemedikleri için şişman kediler mutsuz bir hayat sürmektedir. Kediniz aşırı kilosu sebebi ile eklem ağrısı,cilt problemleri, diyabet ve kalp krizi riski ile bile karşı karşıya gelebilir.

Kedilerde obezitenin bu denli sorun olmasının en büyük nedeni kedilerin bir şehir hayvanı haline gelmesi ve evden dışarı çıkmadıkları için yeterince enerji harcayamamalarıdır. Bu da enerji alımının sınırlanması gerektiği anlamına gelmektedir.

Kedilerin günlük kalori ihtiyacı

Örneğin, ortalama 4 kilo olan bir sokak kedisinin günlük kalori ihtiyacı kcal iken ev kedilerinde bu ihtiyaç kcal’e kadar düşmektedir.

Kedinizin normal kilosunda olup olmadığını anlamanız da çok zor olabilir. Özellikle uzun tüylü bir cins kediniz var ise o tüylerin ardında yatan aslanı farketmeniz sizi zorlayacaktır. Hatta bu uzun tüyler kediniz olması gerekenden daha zayıf ise bunu da anlamanızı engelleyecektir.

Minnoşunuzun obezite kontrolünü evinizde yapabilmeniz için kedilerde kilo çizelgesi hakkında bir paylaşımda bulunmak istedik. Kedinizin ideal kiloda olup olmadığını onu tartmadan el muayenesi ile de anlayabilirsiniz.

Ayrıca kedinizin aşı takibini yapabildiğiniz ama aynı zamanda kedi kilo takibini de sağlayabileceğiniz uygulamamız hakkında sizleri haberdar etmek isteriz; Kedi Aşı Takvimi Uygulaması. Uygulama hakkında detay bilgi almak için tıklayın!

Kedilerin Kilo Çizelgesi &#; Zayıf kedi nasıl anlaşılır?

Kedi kilo çizelgesine göre sizin de kedinizde aşağıda belirttiğimiz belirtiler var ise; üzgünüz, minnoşunuz olması gerekenden daha zayıf. Fazla kilolu kedilerde olduğu gibi zayıf kedilerin de kilosunun kontrol altına alınması gerekmektedir. Peki kedilerin zayıf olduğu nasıl anlaşılır? Zayıflığın göstergesi olarak kabul edeceğimiz belirtilerden bazıları ise şu şekildedir;

    • Kısa tüylü kedilerde kaburgalar net bir şekilde gözle görünüyor ise,
    • Kedinizin karnı belirgin bir şekilde içeriye doğru çökük ise,
    • Kedinizi el ile kontrol ettiğinizde bel omurlarını, kaburga kemiklerini ve kalça kemiklerini kolayca hissedebiliyorsanız,

Minnoşunuzun kilosu olması gerekenden daha az demektir.

Kediler neden zayıflar?

Ayrıca kedilerde ani kilo kaybı varsa bu yaygın kedi hastalıklarından bir tanesinin belirtisi olabilir. Böyle bir durumda bebeğinizi acilen bir veteriner hekime göstermeniz gerekmektedir. Ama öncesinde kedi hastalıkları ile ilgili olan yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kedim çok zayıf. Ne yapmalıyım?

Kediniz olması gerekenden daha zayıf ise onun için yapmanız gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

    • Eğer bu güne kadar yapmadıysanız, kedinizi besin değeri yüksek ve kaliteli mamalar ile beslemeye başlamalısınız,
    • Yaş mama tüketimini arttırarak kedinizin daha fazla mama tüketimi yapmasını sağlayabilirsiniz,
    • Vitamin ve ödül maması takviyeleri ile beslenme döngüsünü çeşitlendirebilirsiniz.

Unutmayın! Tüm bunları uygulamadan önce mutlaka ama mutlaka bebeğinizi veteriner hekime göstermelisiniz ve veterinerinizin bu konudaki tavsiyelerini almalısınız. Beslenme alışkanlıklarından daha büyük bir problem sebebiyle de minnoşunuz kilo alamıyor olabilir. Bu yüzden veteriner hekim değerlendirmesi çok kritiktir.

Kedilerin Kilo Çizelgesi – İdeal kedi kilosu nasıl anlaşılır?

Minnoşunuz aşağıda belirttiğimiz tariflere uyuyor ise sevinebilirsiniz. Son derece sağlıklı bir kiloda demektir. Bunun sebebi sizin iyi bir kedi annesi olmanız mı, yoksa kedinizin son derece tok gözlü bir yaramaz olması mı bilemiyoruz tabi 🙂 . Peki ideal kedi kilosu nasıl tarif edilir? Hangi özelliklere sahip olmalıdır?

Bir kedi kaç kilo olmalı? Kedim kaç kilo olmalı?

    • Kediniz minimum yağ tabakasına sahip ve kaburgaları ideal seviyede belirgin ise,
    • Kedinize üst kısımdan baktığınızda; kaburgalarının hemen arkasında gözle görülür bir bel oyuntusu var ise,
    • Karnı çok hafif bir şekilde içeriye doğru çökük ise,
    • Vücudunda belirgin bir orantısızlık yok ise,

Minnoşunuz tam da olması gerektiği kiloda demektir. Bebeğinizi bu güne kadar olması gerektiği gibi besleyip, yeterince egzersiz yaptırdığınızı anlıyoruz. Aynı düzende devam ederek kediniz ile bir ömür boyu sağlık içinde yaşayabilirsiniz.

Bebeğiniz şişman değil ama resimde gördüğünüz minnoşunki gibi tüyleri onu şişman gösteriyor da olabilir. Ne şanslısınız ki pofuduk tüylü yumuş yumuş bir kediniz var 🙂 . Yukarıda detaylarını verdiğimiz adımları uygulayıp kedinizin şişman olmadığını tespit ettiyseniz sırada tüy dökülmesi probleminiz var demektir. Çünkü pofuduk tüyler maalesef kedilerde tüy dökülmesi problemine davetiye çıkartır. Peki kedilerin tüyleri neden dökülür? Bu konuda ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kedilerin Kilo Çizelgesi – Şişman kedi nasıl anlaşılır?

Yazımıza başlarken de belirttiğimiz gibi; maalesef her 5 kediciğin biri bu gruba dahil oluyor. Üstelik kedinizin şişmanlaması veya zayıflaması tamamen sizin elinizde olduğundan minnoşunuz bu gruba dahil ise bunda payınız büyük 🙁 .

Bu durum, yüksek yağ ve yüksek enerjili gıdaları kendi istediği zaman tüketen ve yeterince kalori harcamayan kedilerde daha çok karşılaşılmaktadır. Ama bu sizi korkutmasın. Çözülemeyecek bir problem değil. Öncelikle kediniz şişman mı onu anlayalım;

    • Kedinizin kaburgalarının üzerinde kalın bir yağ tabakası var ise,
    • Bel ve karın oyuntusu belirgin şekilde ayırt edilemiyor ise,
    • Kedinize yukarıdan baktığınızda orta kısmına doğru gözle görülür bir kalınlaşma/şişkinlik var ise,
    • El ile kontrol ettiğinizde kedinizin kaburgaları hissedilmiyor ise,

Minnoşunuz maalesef obez veya obez olma yolunda ilerliyor demektir. Onu çok seviyor ve onunla birlikte daha uzun yıllar yaşamak istiyorsanız bu konuda bir an önce aksiyon almanız gerekmektedir.

Şişman bir kediniz var ise ne yapmalısınız? Şişman kedi nasıl zayıflar?

Şişman kedi nasıl zayıflar? Kediniz obez veya obezite yolunda hızla ilerliyor ise onun için yapmanız gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

    • İlk iş olarak günlük mama miktarını kontrol altına almalısınız.
    • Kullandığınız mama içeriğini kontrol edip kedinizin diyetine uygun içerikte bir mama kullanmaya başlamalısınız.
    • Mama kabında sadece günün belirli saatlerinde tüketmesi gerektiği kadar mama bulundurmalısınız.
    • Kedinizi daha fazla su tüketmesi için teşvik etmelisiniz.
    • Her gün min dk olmak üzere onunla hareketli oyunlar oynamaya özen göstermelisiniz.
    • Çok sık ödül maması gibi ek gıdalar veriyorsanız bu konudaki tüketimi azaltmalısınız.

Tüm bu yöntemleri uygulamadan önce mutlaka bir veteriner hekime danışmalısınız. Unutmayın! Kediniz için kullanacağınız ideal mama içeriği ve ideal mama miktarı konusunda en doğru bilgiyi veteriner hekimizden alabilirsiniz.

Kedinizin fazla kilosu olup olmadığını el ile muayene ederek de kolayca anlayabilirsiniz. Bu konu ile ilgili yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Aylara göre kedi kilosu

Aya göre kedinin standart kilosu yoktur. İdeal kedi kilosu için ancak bir kilo aralığı verilebilir. Bunun dışında kedinin boyuna ve cinsine göre de kilosunun normal olup olmadığı değişiklik gösterebilmektedir. Kedinizin cinsine göre ideal kilosunda olup olmadığını kedi cinslerini incelediğimiz yazılardan kontrol edebilirsiniz. Kedi cinsleri sayfamıza ulaşmak için tıklayın!

 

Sağlıklı, fit kedileriniz olması dileği ile&#; 🙂

Content Protection by funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası