zayıflayamama nedenleri / Zayıflayamama Nedenleri Haberleri - Son Dakika Zayıflayamama Nedenleri Haber Başlıkları

Zayıflayamama Nedenleri

zayıflayamama nedenleri

Facebook

Su, kalorisi olmayan besinlerdendir ve bireylerin "Su içince bile kilo alıyorum." ifadesi aslında vücutta bir şeylerin yanlış gittiğinin göstergesidir.

⭐ Peki bu nedenler ne olabilir?
👉 Bireyin zayıflayamama veya kilo verme sürecinin yavaşlaması ve/veya durmasının nedenleri;
◇ Sağlıklı ve dengeli besin örüntüsüne sahip bir beslenme düzeninin olmaması
◇ Bireyin sağlıklı besin tercihleri yapmaması
◇ Bireyin yeterli su tüketimi sağlamaması
◇ D vitamini düşüklüğü
◇ Uyku düzeni bozuklukları
◇ Uyku düzeni bozuklukları
◇ Kötü mikrobiyotaya sahip olma
◇ Hormonal dengesizlikler

⭐ Eğer kilo veremediğinizi veya hızla kilo aldığınızı düşünüyorsanız en kısa zamanda tahlillerinizle birlikte bir diyetisyene başvurmalısınız.

Brak dost&#x;pnego opisu zdj&#x;cia.

Zayıflayamama Nedenleri

Hizli kilo verirken altinci ayda ve birinci yilda boy, agirlik, vucut kitle indeksi, bel cevresi olculmeli ve ne kadar zayiflandigi takip edilmelidir. Ilac alanlarin daha siki takip edilmesi gerekebilir. Diyet yapan kisinin, alti ay-1 yil icinde agirliginin %10'nunu kaybetmesi, zayiflama programinin iyi gittiginin bir isaretidir. O zaman bu kiloyu muhafaza etme asamasina girilir. Risk faktorleri devam ediyorsa yogun kilo verme programina devam etmelidir.

Kilo verme cabasi basarisizlikla sonuclanmissa, bunun nedenlerini degerlendirmek gerekir. Kilo verememenin nedenleri genellikle sunlardir:

' Fazla yemeye devam etmek

' Hareketi yeterince artirmamak, devamli oturmak

' Psikolojik olaylarin araya girmesi

' Ailede diger kisilerin yardimci olmamasi ve sosyal baskilar

' Depresyon, tikinircasina yeme nobetleri (yeme davranis bozukluklari)

' Tiroid hormon yetmezligi veya baska hormon bozuklugu olmasi

' Yumurtalarda kist olmasi (Polikistik over hastaligi)

' Kanda insulin hormonunun yuksekligi ve aclik ataklarinin devami

' Erkeklerde kanda erkeklik hormonu testosteronun azligi

' Kanda kalsiyum, selenyum ve magnezyum azligi

' Ogunleri atlamak

' Yemekleri zamaninda yememek

' Az su icmek

' Alkol kullanmaya devam etmek

Yukarida belirtilen durumlardan birisi sizde varsa ona yonelik girisimde bulunmak gerekir. Fazla yemek yiyorsaniz zayiflayamazsiniz. Az yediginiz halde hic hareket etmiyorsaniz yine problem var demektir. Hareket etmeden zayiflamak mumkun degildir. Psikolojik problemleriniz ve asiri stres varsa basarisiz olma olasiligi yuksektir. Bir psikolog veya psikiyatristten yardim almak ve gevseme tekniklerini ogrenmek size yardimci olabilir. Geceleri uyaniyor ve dogru buzdolabina gidip atistirmalarda bulunuyorsaniz kaninizda insulin hormonunda yukseklik olma olasiligi vardir. Bunun icin uygun ilaclar almaniz ve diyetinizi ayarlamaniz gerekir. Bu amacla bir endokrinoloji uzmanina gitmeniz gerekebilir.

Siklikla karsilasilan bir durum ise, belirli bir kilo verdikten sonra, daha fazla kilo verememektir. Bunun nedeni vucudun kendini koruma mekanizmasidir. Bu koruma mekanizmalarindan biri, kalori azalinca tiroid hormonu olan T4'un T3'e donusumunu saglayan 5' deiyodinaz enziminin calismasinda bir yavaslama olmasidir. T4 hormonundan T3 hormonu az olustugu icin, metabolizma biraz yavaslar ve bu durum da kilo vermeyi onler. Kilo veren kisilerin kanlarindaki T3 isimli tiroid hormonunun azalmasinin bir baska nedeni de, insulin direncinin duzelmemesidir. Insulin hormonunun kanda yuksek olmasi ve hucrelere kan sekerini sokamamasi nedeniyle ortaya cikan duruma insulin direnci adi verilir. Insulin direnci yuksek olan kisilerde, kan sekeri dusuklugu (hipoglisemi) ataklari olusur. Bu durum insani sekerli seyler yemeye yoneltigi icin zayiflamak mumkun olmaz. Uygun diyete ragmen aclik ataklari devam eden kisilerde doktorunuz gerek gorurse insulin direncini azaltan acarboz veya metformin gibi ilaclar bu konuda faydali olabilir. Kilo vermeyi engelleyen bir diger hormon, midemizden salgilanan ghrelin isimli hormondur. Kilo vermeye basladikca kanimizda ghrelin hormonu artmaya baslar ve bizi yemek yemeye yonlendirir. Beyinden salgilanan oreksin isimli hormon da yemek yemeyi artirmaktadir. Leptin isimli hormondaki degisiklikler de kilo vermeyi onlemektedir. Yag kaybettikce veya kilo verdikce, kanimizdaki leptin hormonu duser. Dusuk leptin duzeyleri bu defa beyini uyararak yemek yemeyi artirir. Gordugunuz uzere vucudumuz salgiladigi hormonlarla, devamli kilo vermeye karsi direnc gosterir.

Belirli miktarda kilo verildikten sonra, vucut yeni duruma karsi bir denge saglamaya calisir ve kilo kaybi azalir, bazen durur. Bu kisiler umitsizlige kapilmamali, saglikli beslenme ve egzersize devam etmeli hatta egzersizi biraz daha artirmalidirlar.

Stres ve depresyon kilo vermeyi engeller. Bu hastalarin bir kisminda tikanircasina yeme krizleri ve gece atistirmalari fazla gorulur. Beynimizin hipotalamus bolgesinden salgilanan kortikotropin hormonu (CRH) ve bobrek ustu bezinden salgilanan kortizol isimli hormonun stresli kisilerde iyi calismadigi saptanmistir. Bu hormonlarin bozuklugu ise istahi artirmakta ve kilo alinmasina neden olmaktadir. Stresli kisilerde artan kortizol hormonu ''Konfor Saglayici Gidalar'' denilen yuksek yagli ve sekerli gidalar yenmesine neden olmaktadir. Stres ve depresyon yeme bozuklugu olan kisilerde siklikla birlikte bulunur. Konfor gidalarini yani yagli ve sekerli gidalar yenince beyindeki stres hormonu CRH azalmakta ve kisiler rahatlamaktadir. Bu kisilerin kanlarinda kortizol ve ACTH hormonu biraz fazladir. Kilo alan, fazla yiyen ve depresyonda iken fazla uyuyan kisilerde stres hormonu bozuklugu mevcut demektir. CRH'yi azaltmak icin kisa zaman icin bu gidalari yemek stresi giderir, ancak uzun devam etmesi halinde kilo alimi olmaktadir.

Stresi azatlamak icin sunlar yapilabilir:

1-Egzersiz yapiniz. Egzersiz stresi giderdigi gibi zayiflamaniza da faydali olur.

2-Kahvalti mutlaka yapiniz ve ogun atlamadan az yemeye calisiniz.

3-Iyi uyku uyuyunuz ve dinlenmek icin kendinize zaman ayiriniz.

4-Isinizden arta kalan zamanlarda baska islerle mesgul olmaya calisiniz.

5-Kahve, sigara ve alkolu azaltin

6-B kompleks ve C vitamin destegi aliniz. 

Kaynak:


1. GI Diyeti, Dr. Metin Ozata, Erko yayincilik,

2. funduszeue.info

3. funduszeue.info

FacebookTwitter

Zayıflayamıyorum, Peki Neden?

Kadın Sağlığı

Zayıflayamıyorum, Peki Neden?

"Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, kilo vermenin sadece yediklerimiz, içtiklerimiz ve günlük hareketlerimiz ile ilgili olmadığının altını çiziyor"

Sağlıklı ve hafif bir vücuda sahip olmak günümüzde birçok insanın hedefleri arasında yer alıyor. Ancak pek çok insan zayıflamak için diyet ve spor yapmasına rağmen kilo veremiyor. Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin “İyi Yaşa” programı kapsamında önerilerde bulunan Şeber, hormonların ve kandaki bazı vitamin ve mineral düzeylerinin kilo verme aşamasında çok önemli olduğuna dikkat çekiyor. Şeber “Bu değerlerdeki düşme ve yükselmeler siz farkında olmasanız da zayıflamanızın önünde görünmez bariyerler oluşturabilir” dedi.
Zayıflayamıyorum, Peki Neden
Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, zayıflamanın sadece beslenme ve spor yapmayla ilgili olmadığını hatırlatırken, hormonların yanı sıra kanda bulunan vitamin ve minerallerin de zayıflama üzerinde oldukça etkisi olduğunu belirtti. Diyet ve egzersiz yapılmasına rağmen kilo verememe ya da çok yavaş verme durumunda mutlaka bir dâhiliye uzmanına başvurulması gerektiğini söyleyen Şeber “Her durumda da doktorunuzun bütün istediği tahlilleri yaptırmalı ve başladığı tedaviyi aksatmadan uygulamalısınız. Unutmayın ki sebebini çözemediğiniz problemin sonucuna ulaşamazsınız” dedi.
İşte zayıflamanıza engel olabilecek bariyerler;

Yavaş çalışan tiroid hormonu zayıflamayı imkânsız hale getirebilir!

Tiroid hormonu hayatımızı yöneten ana hormonların başında geliyor. Tiroid hormonunun yavaş çalışmaya başlaması ve TSH değerinin yükselmesiyle ortaya çıkan hipotiroid hastalığı zayıflamaya engel olan bariyerlerin başında yer alıyor. Teşhis ve tedavisi yapılana kadar kilo vermeyi yavaşlatan hipotiroid hastalığı, kimi durumlarda zayıflamayı imkânsız hale getirebiliyor. Bağışıklık sisteminin tiroid hormonlarına saldırmasıyla oluşan haşimato isimli oto-immün hastalığı da kilo vermeyi zorlaştırmakta ve yavaşlatmaktadır.

Stresle alarm veren vücut kilo kaybını durduruyor!

Vücudun stres hormonu olarak bilinen kortizol, gereğinden fazla salgılandığında alarma geçen vücut yapılan diyete rağmen kilo kaybını durdurabiliyor. Kan seviyelerinin sabah saatlerinde ölçülmesi ile yüksekliği tespit edilen kortizol hormonu, mutlaka doktor kontrolünde araştırılması gereken bir durumdur.
Zayıflayamıyorum, Peki Neden
İnsülin direnciyle vücut kilo vermeye de direniyor

Toplumumuzda sıkça rastlanan ve kilo verme hızını ciddi oranda olumsuz etkileyen insülin direnci, vücutta insülinin salgılandığı fakat etkisini yitirdiği için metabolizmanın yavaş çalışmasına neden olmaktadır. Günümüz toplumunda insülin direncinin bu denli sık görülmesinin en temel nedeni hareketsizliktir. Fiziksel aktivitenizi artırmanız insülin duyarlılığınızı da artıracaktır.

İnsülin hormonu sorunlarında hesaplanmayan karbonhidrat şişmanlatıyor!

İnsülin hormonunun vücutta salgılanamaması durumunda ortaya çıkan Tip-1 diyabet hastalığında hastalar ihtiyaçları olan insülin hormonunu dışardan enjeksiyon uygulamasıyla almaktadır. Burada en çok dikkat edilmesi gereken nokta kan şekeri dengesini sağlamak için insülin yapılırken, hastanın günlük olarak alacağı karbonhidrat miktarının iyi hesaplanmasıdır. İyi hesaplanamayan günlük karbonhidrat alımı hastaya hızlı kilo alımı olarak geri dönmektedir.
Zayıflayamıyorum, Peki Neden
Prolaktin yüksekliği de kilo vermenize engel olabilir

En temel görevi kadınlarda süt salgısı olan prolaktin, çeşitli nedenlerle yükselebilir. Prolaktin yüksekliğinin en bilinen belirtisi olan memelerden süt gelmesi her hastada görülmeyebilir. Bu nedenle eğer diyete rağmen kilo veremiyorsanız mutlaka göz önünde bulundurmanız ve doktor kontrolünde gerekli tahlilleri yaptırmanız gereken bir hormondur.

Düşen demir seviyesi metabolizma hızını etkiliyor

Demirin vücutta depolanmış hali olan ferritin seviyesinin düşmesi de kilo vermeyi zorlaştıran etkenlerin arasında yer almaktadır. Vücuda oksijen taşıyan demir mineralindeki düşüş vücuda taşınan etkin oksijenle birlikte metabolizma hızını ve yağ yakımını yakından etkilemektedir.
Zayıflayamıyorum, Peki Neden
D vitamini yetersizliği kilo aldırıyor!

Yapılan son bilimsel araştırmalar, toplumumuzda en yaygın sağlık sorunlarından biri olan D vitamini yetersizliğinin de kilo almaya sebep olduğunu ortaya koymuştur.

False

Ayvanın Sağlığa Faydaları Diyette Yenir mi?

Ayvakış meyveleri arasında yer alan, meyvesiyle olduğu kadar çekirdekleri ve çiçeğiyle de birçok faydaya sahip olan tatlı bir meyvedir. A, B2 ve C vitaminleri açısından zengin olan ayva potasyum, demir ve bakır gibi vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengindir.
Dünyanın birçok yerinde yetiştirilen ayva Türkiye'de de önemli bir yere sahiptir. Ayva kalbe, akciğere, bağırsaklara, boğaz, mide, göz ve böbreklere son derece faydalı bir meyvedir. Birçok organa faydası bulunan ayvanın daha birçok konuda da faydası var. Ayvanın sağlığa faydalarını soranlar için;
ayva yemenin yararları
  • Ayva çocuklarda büyüme ve gelişmeyi desteklediği gibi sağlığı korumada da son derece faydalı bir meyvedir.
  • Bağırsak ve mideyi güçlendirmesinin yanı sıra hazımsızlık probleminin çözümünde de etkilidir.
  • Ayva cildin sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar.
  • Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların iyileşme sürecinde etkilidir.
  • Kanda bulunan kötü kolesterol oranını azaltmayı sağlar.
  • Sinir sistemini güçlendirici etkisi vardır.
  • Ayva kabuğunun kaynatılıp içilmesi idrar yolu iltihabının sökülmesine iyi gelir.
  • Ayva kalbe iyi gelir ve kalbi kuvvetlendirir.
  • Ayva yaprağını kaynatıp içmek ishali geçirir.
  • Ayva suyu bağırsak kanamalarını keser. Aynı zamanda kadınlarda aşırı adet kanamalarını da önler.
Okuyun
&#; Ayva Neye İyi Gelir?

Diyette Ayva Yenir mi?

Pek çok hastalığa iyi gelen ayva içerdiği lifler sayesinde diyet yapanlar için de önem taşıyor. Özellikle de diyet yaparken bile tatlıya olan tutkusundan vazgeçemeyenler için ayva suyu mükemmel bir seçenek oluyor. Diyette ayva yenir mi diyenlere ayvanın iştah kesici olduğunu söylemekte fayda var.

Yemeklerden yarım saat önce kadar 1 bardak ayva suyu içilmesi vücudun insülin dengesini sağladığı için iştahı kesmektedir. Bu sayede ayva suyunun zayıflamaya olan etkisinden faydalanmanız mümkün. Ayrıca ayvanın içinde bulunan pektin adındaki madde de tokluk hissi sağlamaktadır. Siz de ayvanın zayıflamaya olan etkilerinden faydalanabilirsiniz. Ancak ayva tüketiminde abartmamanızın üzerine dikkat çekmek gerekiyor. Aşırı ayva tüketimi ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. Bu nedenle ayva tüketirken zayıflamak için abartıya kaçmamanızı tavsiye ederiz.
&#; Bir önceki Kilo Verememenin 5 Önemli Nedeni başlıklı yazımızda 'zayıflayamama nedenleri, kilo verme hataları, yanlış tutumlar, beslenme hataları' hakkında bilgiler verildi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası