k belgesi istemeyen araçlar / K Belgesi Nedir? K1-K2-K3 Belgeleri Nereden Ve Nasıl Alınır? - En Son Haberler - Milliyet

K Belgesi Istemeyen Araçlar

k belgesi istemeyen araçlar

K Belgesi Nedir? K1-K2-K3 Belgeleri Nereden Ve Nasıl Alınır?

K belgeleri araçların kapasitesi ya da kullanım alanına göre verilen belgeler arasında gelmektedir. Bu bağlam da çeşitli sınıflandırma içerisinde bulunan araçlara K yetki belgeleri verilmektedir.

K Belgesi Nedir?

K1, K2 ve K3 olarak üç sınıfa ayrılan ve araçların sınıfına göre verilen belgelere K belgesi adı verilmektedir. Kamyon ve kamyonet tarzı araçlar ile ticari iş yapabilmek amacıyla araç sahiplerinin bu araçları anılan hizmetlerde kullanabilmeleri için K belgesini alma yükümlülüğü vardır. Bu belgeler şahıs adına alınabileceği gibi şirket adına ve tüzel kişiliklere de alınabilir. Şirketler bir tek K belgesi almak yeterli olacaktır.

K Belgesi Türleri Nelerdir?

K1 yetki belgeleri yurt içinde ticari eşya taşımacılığı yapacakların alması gereken belgedir. K2 belgeleri hususi taşımacılık yapanların alması gereken belgedir. K3 belgesi ise taşınma işlemlerini ticari amaçla yapanlara verilen belgelerdendir.

K1-K2-K3 Belgeleri Nereden ve Nasıl Alınır?

Ulaştırma Bakanlığınca koordine ve takip edilen bu işlemler e-devlet üzerinden alınabilmektedir. Böylece bu belgenin alınması daha kolay ve daha pratik hale gelmiştir. Bu yolu kullanmak istemeyenler ya da K belgesi ile ilgili daha başka işlemleri olanlar Bakanlığa direkt başvurabilirler. Eğer bulunan illerde ilgili müdürlükler varsa, bu müdürlüklere de başvuru yapılabilir.

Başvuruyu ilgili şahsın yapması gerekmektedir. Tüzel kişiler için yetkilendirilmiş kişilerin, şirket için ise ortaklardan bir tanesinin başvurması yeterli olmaktadır. Böylece ticari işlemlerin yapılması mümkün hale gelecektir.

ANA SAYFA

K BELGELERİNDE ÖNEMLİ DUYURU
K2 BELGESİ İÇİN BAŞVURANLAR
;
YILI TARİFESİ,

  • K1 &#; K1(Ö) Yetki belgesinin yılı toplam maliyeti ,00 TL
  • K1* Yetki Belgesi (Yıldızlı) belgesinin yılı toplam maliyeti ,00 TL
  • K2 Yetki Belgesi belgesinin yılı toplam maliyeti ,00 TL
  • K2* Yetki Belgesi (Yıldızlı) belgesinin yılı toplam maliyeti ,00 TL
  • K3 Yetki Belgesi belgesinin yılı toplam maliyeti ,00 TL
  • K3* Yetki Belgesi (Yıldızlı) belgesinin yılı toplam maliyeti ,00TL
  • K Yetki Belgesi Fiyatları

K2 Yetki belgesi başvurusu ve detaylar  için İstanbul Bölge Ulaştırma Müdürlüğünün 58 00 nolu telefonundan ulaşabilirsiniz.

YILINDA YILINDA K BELGELERİNDE %75 İNDİRİM
Not:
%75 İndirimden yararlanacak olan firmaların araçlarının tamamı 3,5 tona kadar yük taşıyan kamyonet cinci olması zorunludur. 3,5 ton ve üzeri araçlar kamyon olarak kabul edildiği için indirimden faydalanamazlar.

6 BİN TL HARÇ İNDİRİMİNDEN  YARARLANMAK İÇİN ACELE EDİNİZ !!!

8 BİN TL. YERİNE %75 İNDİRİMLE BERABER ,00 TL. ÖDEYEREK ,00 TL. İNDİRİMDEN FAYDALANABİLİYORSUNUZ.
(K2 BELGESİ CEZA TL )

K BELGESİ KİMLER ALIR?

Kamyonet

Hususi-Yük Nakli , Ticari-YÜK Nakli ibarelerini taşıyan araçlar şahsi (aile için) kullanım dışında kullanıyor ise K belgesi alması zorunludur.

Kendi öz mal araçları ile hususi veya ticari olarak alınmış olsun şayet araç yük taşımaya haiz bir araç ise yapılan işe uygun K Belgesi mutlaka alınması gereklidir.

Src 5 BelgesiSRC 5 Belgesi &#; Tehlikeli Eşya Taşımacılığı

K TÜRÜ YETKİ BELGE ÇEŞİTLERİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR;

K Yetki Belgesi : Yurt içi Eşya Taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilere verilir.

TAŞIMANIN ŞEKLİNE GÖRE TÜRLERE AYRILIR.
K1 Yetki Belgesi : 

  • Ticari amaçla Eşya Taşımacılığı yapacaklara, Şirketler için ton taşıma kapasitesi şahıslar için 35 ton kapasite şartı uygulanmaktadır.
  • K1 (il içi ) Ticari amaçla il içinde kamyonetlerle yapılan taşımalar

K2 Yetki Belgesi :

  • Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari taşımacılık yapmayacaklara,

K2 (3,5 ton altı araçlar) :

  • Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili kamyonetlerle eşya taşımacılığı yapacak ve ticari taşımacılık yapmayacaklara,

K2 BELGESİ İNDİRİM

K2 YETKİ BELGESİ ÜCRETİ %75 İNDİRİMİNİ KAÇIRMAYINIZ. DİKKAT SON GÜNLER. TL YERİNE SADECE   TL ÖDEYİN.

K2 Belgelerinde indirim oranı 1 Ocak tarihinden itibaren  % 75 ‘ olarak belirlendi.

Kendi malını taşıyan ve toplam yüklü ağırlığı  kg. (3,5 tonu) geçmeyen (kamyonet türü) eşya ve kargo taşımacılığı yapan araçlar için alınması gereken K2 belgelerinde, Ulaştırma Bakanlığına ödenecek olan harç ücreti olan TL yerine % 75 indirim tutarı olan TL ‘lik harç ödeyerek K2 Belgesini alın. ( yıldızlı k2 yetki belgesiK2)

Resmi Gazete’nin 9 Eylül sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne istinaden yurtiçi eşya- yük taşımacılığı için alınması zorunlu olan k belgelerinde denetimler başlamış durumda ve belgesiz araç kullanmanın cezası da kesinleşmiş olup Karayolu Taşıma Kanunu Madde 26/a ‘ya maddesine göre 2,,00 TL gibi ağır bir cezası ile karşı karşıya kalınabilmektedir.

Daha önceden k2 belgesini almış olup taşıt kartının aslını araçta bulundurmayan araç sahiplerine de para cezası uygulanmaktadır. Belgelerini almadan taşımacılık yapanlara Karayolu Taşıma Kanunu’nun 26/a maddesine istinaden (K2 BELGESİ CEZASI)  TL para cezası verilecektir. Ayrıca

  • K Yetki Belgesi’ni almış olup da taşıt kartının aslını aracında taşımayanlara da para cezası uygulanacaktır.
  • K belgeleri başvuruları Ulaştırma Bölge Müdürlüklerine yapılmaktadır. Ulaştırma Bakanlığı Bölge Müdürlüğü olmayan illerde ise başvurular Ticaret Odalarına yapılmaktadır.

NOT : K2 yetki belgesi sahibi firmalar, sadece kendi adına kayıt ve tescil edilmiş öz mal taşıtları taşıt belgelerine kaydettirerek kullanabilirler.

K3 Yetki Belgesi :

  • Ticari amaçla Ev ve Büro eşyası taşımacılığı yapacaklara verilir.
  • K türü belgelerinin ücretleri: T.C. Ziraat Bankası ve Vakıflar Bankası hesaplarından birisine yatırılmaktadır.

Ulaştırma Bakanlığı Bölge Müdürlüklerinin Adresleri

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır