oyun koluyla oynanan araba oyunları / Oyun Kolu Destekleyen (iOS-Android) Oyunlar 🎮 ­­ – Akıllı Teknolojiler

Oyun Koluyla Oynanan Araba Oyunları

oyun koluyla oynanan araba oyunları

Çevrimiçi araba oyunlarından oluşan muhteşem koleksiyonumuzda bir sürü araç sürüşe hazır ve sizi bekliyor.  Dünyanın en havalı spor otomobillerinin ve Formula 1 arabalarının direksiyonuna geçmeye hazır olun ancak bu sürüş oyunlarında eğlence bu kadarla sınırlı değil! derece döngü pistlerine inanılmaz derecede pahalı arabalarla girebilir ya da spor oyunlarında onları rampalardan KM hızla uçurabilirsiniz. Bunlara benzer başka oyunlar da oynamak isterseniz yarış oyunları koleksiyonumuzda yer alan oyunları da deneyin. Bu ücretsiz çevrimiçi oyunlarda süper hızlı arabalar, tekneler, jetler ve hatta uzay gemilerinde yarış parkurlarının tozunu kaldırabilirsiniz!

Olağanüstü yarış arabaları ve spor otomobillerle birlikte birçok başka aracı da test edebilirsiniz. Hurda arabaları ezmek için bir canavar kamyon kullanın veya bir polis arabasını park etme oyunlarında bazı dar noktalara park edip edemeyeceğinizi test edin. Mad Max filminden fırlamış gibi görünen heyecan dolu bir 3B araba oyununda hayatınız için savaşabilirsiniz.

Daha az tehlikeli ancak yine de heyecan verici bir deneyim için ise yanlama oyunlarında zor manevralar yapın. Stadyumlarda yaşayabileceğiniz türden bir heyecan arıyorsanız birkaç araba yarışı oyununda kendi yarış parkurlarınızı bile tasarlayabilirsiniz. Heyecan verici ücretsiz çevrimiçi araba oyunları koleksiyonumuzdaki olanaklar sınırsızdır!

CEP TELEFONLARINI OYUN KONSOLUNA ÇEVİRİN

Bu hafta önce cep telefonlarını nasıl oyun konsollarına dönüştürebileceğimizi konuşacak sonra da yarış, korku, simülasyon veya RPG gibi farklı kategorilere yönelik oyun kolu destekleyen oyun alternatifleri ile devam edeceğiz.

Herkese merhabalar, ben Hakan Ünsal. Akıllı teknolojiler ve uygulamalar hakkında rehber videolar paylaştığım Youtube kanalıma hoş geldiniz. Videoların tam metinlerine funduszeue.info web sitesinden de ulaşabilirsiniz.

Geçen sene iOS ve Android için ayrı ayrı paylaştığım harici kumanda destekleyen oyun önerilerinden sonra bu hafta her iki platformu birden destekleyen 11 alternatif ile devam ediyoruz. Her zaman olduğu gibi tüm oyunların linklerini açıklamalara ekledim.

  1. Başlangıcı ise cep telefonlarını oyun konsollarına dönüştürmek için ihtiyaç duyacağımız bileşenler ile yapalım.
    • Bu aşamada benim tavsiyem ses ve görüntü transferi yanında aynı anda telefonu da şarj ederek pil sorununu çözen Tip C destekli harici görüntü kaynakları. İnceleme videolarına hem kartlardan hem de açıklamalardan ulaşabileceğiniz Viewsonic 2K Monitör ve M1 Plus projeksiyonu örnek olarak verebilirim. Tabi bu senaryoda telefon girişini harici görüntü kaynağı için kullanacağımızdan Bluetooth destekli herhangi bir Playstation veya XBox oyun koluna ihtiyacımız olacak.
    • İkinci yöntem telefon şarj girişine uygun çoklu adaptörün; HDMI girişine harici görüntü ve ses kaynağını, Tip C girişine şarj adaptörünü, Tip A girişine ise oyun kolu alıcısını bağlamak.
    • Üçüncü yöntem destekleyen akıllı televizyonlar ile telefonu, aynı ağda bulunması şartı ile kablosuz olarak bağlamak. Ancak ağda yaşanabilecek en ufak bir yoğunlukta görüntüde gecikmeler oluşacağından ben bu yöntemi oyunlarda çok tavsiye etmiyorum.
    • Dördüncü ve son yöntem ise yine Bluetooth destekli oyun kumandasına ek olarak telefon girişinin uygun olması durumunda bir ucu Tip C diğer ucu HDMI olan kablolar ile harici görüntü kaynağına bağlanmak. Bu opsiyonda telefonu aynı anda şarj edemeyeceğimizden pilinin hızlı tükenmemesi için ekran parlaklığını tamamen kapatmanızı tavsiye ederim.

Sonuçta gördüğünüz gibi alternatiflerin sayısı oldukça fazla. Ben oyun oynarken aldığım keyfi arttırmak için çekimlerde Viewsonic M1+ projeksiyonu tercih ettim.

  1. Evet şimdi de sizlerden gelen soruları cevaplayarak devam edersem araba yarışı kategorisinin popüler oyunlarından Asphalt 9’u oyun kolları ile oynayabiliyorken aynı firmanın bir başka alternatifi olan Asphalt Nitro’da maalesef oyun kolu desteği bulunmuyor.

FPS oyun kategorisinin önde gelen oyunlarından Fortnite’ı Android tarafında oyun kolu ile oynayabiliyorken PUBG’de maalesef geçen sene olduğu gibi bu sene de beklediğimiz oyun kolu desteği maalesef gelmemiş.

Call Of Duty Mobile ise maalesef sadece Bluetooth üzerinden bağlanabilen oyun kollarını destekliyor. Android tarafında kullandığım Logitech F kumandayı oyuna bu nedenle tanıtamadım.

Sizlerden gelen bir başka soru da GTA San Andreas’ın oyun kolu destekleyip desteklemediğiydi. Samsung Galaxy S10e telefonum oyunu maalesef açmayı başaramadığı için Android tarafında test edemedim ancak oyunun Play Store’daki açıklamalarında oyun kollarını desteklediği açıkça belirtilmiş. Ekrandaki görüntüleri ise iOS versiyonu üzerinden Steelseries’in Nimbus model Bluetooth destekli oyun kolunu kullanarak aldım.

Futbol kategorisinin en başarılı alternatifleri Fifa ve PES ’de yaptığım denemelerde ise oyun kolu desteğinin maalesef bulunmadığını gördüm. Eğer sizin bu kategoride bildiğiniz başarılı örnekler varsa yorumlardan paylaşabilirseniz sevinirim.
Şimdi de bu bölümün oyun kolu destekleyen oyun alternatifleri ile devam edelim.

  1. İlk sırada gerçekten de konsol seviyesinde grafiklere ve hikâyeye sahip olan RPG kategorisindeki Evil Lands Kötülüğe karşı savaş verilen oyunun grafikleri, müzikleri, karakterleri ve 3 boyutlu görselleri oldukça başarılı. Oyun kolunu ise menülerde sadece onay tuşu olarak kullanabiliyorken karakter, obje veya harita seçimleri sadece dokunmatik ekrandan yapılabiliyor. Karakterin tüm kontrolleri ise oyun kolundan gerçekleştirilebiliyor. Görevler tamamlandıkça da farklı objelere ve haritalara ulaşılabiliyor. Marketten ücretsiz olarak indirilen oyunda Türkçe dil desteği de mevcut.
  2. Sırada Nintendo Wii tadında evde ailecek eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Stumble Guys Oldukça renkli ve eğlenceli bir atmosfere sahip olan oyuna kol desteği kazandırabilmek için öncesinde ayarlardan aktif hale getirilmesi gerekiyor. Menü seçimlerini dokunmatik ekrandan gerçekleştirdikten sonra harici kumanda sadece oyun sırasında kullanılabiliyor. Hedefiniz ise size verilen birbirinden değişik ve eğlenceli parkurları aşağıya düşmeden tamamlamak. Ancak bunu başarabilmek için hem diğer oyuncuların arasından sıyrılmanız hem de parkurdaki tuzaklardan geçmeniz gerekiyor. Ben özellikle oyun kolu ile oynarken çok keyif aldığımı söyleyebilirim. Marketten ücretsiz olarak indirebileceğiniz oyunda Türkçe dil desteği maalesef bulunmuyor.
  3. Sırada benim Playstation’da zamanında keyifle oynadığım Virtua Tennis Oyunu, daha ilk açtığımız anda ayarlar menüsünden itibaren oyun kolu ile kontrol edebiliyoruz. Dünyanın birçok ülkesinin açık veya kapalı kortlarında oynanabilen oyunun kontrolleri ise son derece zengin ve rahat, sağdaki tuşlar ile falsolu, aşırtmalı, yerden veya havadan gibi 4 farklı vuruş yapılabiliyor. Soldaki joystick kolundan oyuncumuzu kontrol ederken üstteki düğmeler ile de kameranın bakış açısını ayarlayabiliyoruz. Türkçe dil desteği bulunmayan oyunu marketlerden ücretsiz olarak indirebilir ve hemen oynamaya başlayabilirsiniz.  Ancak bu seçenekte her setin sonunda karşımıza reklamlar çıkıyor. Oyunu test ettikten sonra beğenirseniz tek seferlik ödeme ile reklamlardan kurtulabilirsiniz.
  4. Sıradaki alternatifimiz normal araba yarışlarından sıkılanlar için değişik bir seçenek olan Top Boat. Oyun kolu hem menü geçişlerinde hem de oyun sırasında kullanılabiliyor. Amacınız 25’i aşan sayıdaki sürat tekneleri, jet ski veya hovercraft arasından belirlediğiniz model ile yarışları kazanmak. Düz bir çizgide ilerleyen teknenin vites geçişlerinin doğru zamanda yapılması gerekiyor. Oyun kolunda y tuşu ile bu geçişler yapılırken LB tuşu ile nitroya, RB tuşu ile de gaz pedalına basılabiliyor. Oyun ilk etapta biraz basit gibi gelebilir ancak yarışları kazanabilmek hiç de kolay olmadığı gibi teknenin de sürekli modifiye edilmesi gerekiyor. Sade görünümüne rağmen oldukça rekabetçi sayılabilecek oyun marketlerden ücretsiz olarak indirilebiliyor, yakıtınız bittiğinde ise reklamları seyrederek devam edebiliyorsunuz. Son olarak oyunda Türkçe dil desteği de bulunuyor.
  5. Sırada güçlü senaryosu ve yapacağınız seçimlere göre birden fazla sona sahip olan Life is Strange ’ten bu yana yayınladığı 5 farklı bölüm ile hikayesini tamamlayan oyunun sahip olduğu birincilik ödülleri de bulunuyor. Oyun kolun hem menü seçimlerinde hem de oyun içerisinde tüm özellikleri ile kullanılabiliyor. Sesleri, müzikleri, diyalogları ve güçlü hikayesi ile oldukça başarılı ve merak uyandırdığını da ekleyebilirim. Ancak iki olumsuz yanında biri her bir bölümün ücretli olması bir de Türkçe dil desteğinin bulunmaması. Eğer bu olumsuzluklar sizin için önemli değilse kesinlikle keyif alacağınızı söyleyebilirim.
  6. Sırada uçak simülasyonu kategorisinin başarılı seçeneklerinden Warplanes: WW2 Dogfight Hikayesi ikinci dünya savaşında geçen oyunda amacınız kendi savaş uçağınız ile düşman uçaklarını veya birliklerini yok ederek savaşı kazanmak. Oyuna girerken Almanya, Japonya, Amerika, İngiltere ve Sovyetler Birliği gibi 5 ülkeden biri seçilebiliyor. Seslendirmelerin ise seçilen ülkeye göre değişmesi bence oyuna ayrı bir keyif katıyor. Oyun kolu desteği menü seçimlerinden uçak kontrollerine kadar tüm aşamalarda bulunuyor. Uçağın kontrolleri özellikle pike yaparken veya hızlanırken oldukça keyifli, ancak düşman uçaklarını denk getirip vurabilmek için önce bayağı bir pratik yapmak gerekiyor. Marketten ücretsiz olarak indirilebilen oyunun 11 farklı dil seçeneği arasında maalesef Türkçe bulunmuyor.
  7. Son sırada ise benim de favorim olan korku, gerilim ve aksiyon kategorisinin başarılı örneklerinden Forgotten Memories Amacınız Rose Hawkins adındaki karakterinizi kontrol ederek ve bulunduğunuz ortamlardaki ürkütücü gizemleri çözerek Eden adındaki kayıp çocuğu bulmak. Ortamlardaki detaylar ve bulmacalar gerçekten de oldukça detaylı ve özellikle bunları destekleyen müzikleri ve sesleri ile hemen sizi etkisi altına alabiliyor. Oyun kolu desteği menülerden başlayarak oyunun genellikle birçok aşamasında kullanılabiliyor. Sadece bazı küçük noktalarda ekrana dokunarak ilerlemek gerekiyor o kadar. Marketten tek seferlik ücret karşılığı indirilebilen uygulamada maalesef Türkçe dil desteği bulunmuyor.

Evet umarım bölümde bahsetmiş olduğum oyun alternatiflerinden, özellikle oyun kolu ve daha büyük harici bir ekran kaynağı da ekleyerek keyif alırsınız. Bağlantı tarafında merak ettiğiniz konular veya sizlerin önereceği farklı oyunlar varsa yorumlardan belirtebilirsiniz.

Bölümü sonuna kadar izleyenlere teşekkür ederken, içeriklerimin faydalı olduğunu düşünüyorsanız hem kanala hem de Instagram hesabıma abone olabilirseniz sevinirim.

Haftaya farklı bir içerikte tekrar görüşmek dileği ile kendinize çok iyi bakın.

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

 Google News

Yıllardan beri süregelen bir tartışmadır bu. Oyunlar için klavye-fare kombinasyonunu kullanmak mı daha mantıklı, yoksa bir gamepad ile oynamak mı? Bu yazımızda herhangi bir kontrolcüyü öne çıkartmayacağız. Fakat bir gerçek var ki, bazı oyunları gamepad ile oynamak çok daha keyif verici. Müsadenizle şimdi, gamepad ile oynayarak daha fazla eğleneceğiniz oyun serilerini ve türlerini sıralayalım.

Baştan belirtelim; yazımızda genel ifadelerde bulunacağız. Her benzeyen yapımı buraya yazmak uygun olmaz diye düşünüyoruz.

Yazımızda yer verdiğimiz seriler ve türler, genel mânâda gamepadile oynanması daha eğlenceli olduğu düşünülen yapımlardır.

1- Forza Horizon ve Diğer Tüm Yarış Oyunları

Tamam, yarış oyunları klavye ile de gayet rahat bir şekilde oynanabiliyor. Ama oyun konsollarından tanıdığımız joystick&#;ler ve trigger tuşları sayesinde bu tür yarış oyunlarında, daha hassas bir kontrol olanağına sahip oluyoruz. Tetik tuşuna ne kadar basarsak o kadar gaz veriyor, joystick&#;i ne kadar çevirirsek o kadar sert manevralar yapıyoruz.

2- Fifa ve Diğer Tüm Spor Oyunları

Spor oyunlarındaki tek mesele gol atmak değildir. Bir klavye kullanarak da gayet güzel goller atmanız mümkün. Fakat hocalar, şunu belirtelim ki; kalenin kenarlarından dışarıya çıkan çoğu şutunuzun sorumlusu, sadece 8 yöne hareket imkanı sunan yön tuşları.

derece kontrol hakimiyeti sağlayan joystick&#;ler ile daha isabetli şutlar yollayabilmenin yanı sıra, diğer joystick tuşunu da kullanarak klavyeye nazaran daha pratik çalım hareketleri yapabilirsiniz.

3- Dark Souls Serisi

Dark Souls serisinin özellikle ilk oyunlarını klavye ile oynamanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Bunun asıl sebebi; oyunun ilk olarak konsollar için geliştirilip, sonradan PC&#;ye port edilmesi.

Bu portlama esnasında bazı yapımcılar, klavye kontrolüne gerekli önemi göstermemekte. Siz ne kadar istediğiniz tuşa istediğiniz hareketi atayabilseniz de, oyun gamepad üzerinden tasarlanmış.

4- Mortal Kombat Serisi ve Diğer Tüm Dövüş Oyunları

Dövüş oyunlarında pek çoğumuz rastgele tuşlara basarak rakibi mağlup etmeyi hedefliyoruz. Fakat özellikle Mortal Kombat gibi teknik bilgi gerektiren oyunlarda, comboları gerçekleştirmek için bir gamepad&#;e mutlaka ihtiyacımız var. 

5- Grand Theft Auto Serisi

Bu seriyi hemen hepimiz bilgisayarlarımızda oynamışızdır. Grand Theft Auto serisini genellikle bilgisayarlarda oynayan bizler, çoğu zaman bu tür oyunların gamepad ile oynanamayacağını düşünürüz. 

Fakat belirtmeliyiz ki, özellikle GTA V&#;i kaliteli bir gamepad ile oynamak, çok daha keyifli olacak.

6- Assasin&#;s Creed Serisi

 Yine kabul ediyoruz; klavye ve mause ile oynanabilen yapımlardan biri de Assasin&#;s Creed oyunları. Fakat oynanabilen diyoruz çünkü A.C oyunları, yine gamepad ile kontrol edilmek üzere tasarlanan yapımlardan.

Elinize bir Xbox One kontrolcüsü alıp, oyun üzerinde hakimiyetinizin ne kadar arttığına şahit olun.

7- Tüm Platform Oyunları

Eğer 90&#;lı yılların sonunda ve &#;lerin başında çocuk olduysanız, atari salonlarını mutlaka görmüşsünüzdür. O tür salonlarda eğlenerek oynadığımız oyunların tamamı, arcade kategorisinde yer almakta. 

Hatırlarsanız; o tür makinelerde bir adet joystick ve sağ tarafında 4 ile 8 adet arasında değişen kontrol butonları bulunmaktaydı.

Günümüz gamepad&#;lerini, bu eski makinelerin kontrol sistemlerine benzetebilirsiniz. Tek fark, arkanıza yaslanıp eğlenmeye devam edebilmek. Mâlum, onlarda ayakta kalıyorduk&#;

 

EtiketlerLogitech

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası