2019 yks ücreti / YKS Başvuruları | Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı

2019 Yks Ücreti

2019 yks ücreti

YKS başvuruları nasıl ve nereden yapılır? (&#;SYM Y&#;ksek&#;ğretim Kurumları Sınavı)

YKS başvuru süreci bugün başladı. Üniversite sınavı için kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler ÖSYM tarafından paylaşılan kılavuzda yer alan bilgilendirmelere göre hareket edecek. İşte Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili bilinmesi gerekenlerin tamamı…

ÖSYM başvuru süreciyle ilgili yaptığı uyarlarda adayların kayıtlarını yaptırmalarının yeterli olmayacağını hatırlattı. Sınav ödemelerini gerçekleştirmeyen adayların internet üzerinden yaptığı kayıtların geçersiz sayılacağı bilgisinin yer aldığı hatırlatmada ücretlerin ödenmesi gerektiği hatırlatıldı.

İşte ÖSYM’nin YKS ile ilgili yaptığı o uyarıların bir bölümü…

YKS’ye başvuru işleminizi kılavuzda belirtildiği şekilde yaptıktan sonra sınav ücretini yatırınız.
YKS başvuru bilgilerinizi, ÖSYM’nin funduszeue.info internet adresinden başvuru süresi içinde kontrol ediniz. Sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinizin dökümünü edinerek özenle saklayınız.

YKS KILAVUZU

Başvuru bilgilerinizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine girilmiş olması sınava başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini süresi içinde yatırmadığınız takdirde başvurunuz tamamlanmamış olacağından, sisteme girilmiş olan başvuru bilgileriniz geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı bilginiz var ve başvuru işleminizi herhangi bir başvuru merkezinden yapmanız gerekiyorsa başvuru merkezine gitmeden önce ÖSYM’nin funduszeue.info internet adresine T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak sistemde bulunan eğitim bilgilerinizi kontrol ediniz.

YKS SINAV ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

YKS’ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Adaylar sınav ücreti olarak;

  • Sadece TYT’ye girecek adaylar 50,00 TL,
  • TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar ,00 TL,
  • TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise ,00 TL yatıracaklardır.

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabileceklerdir.
Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 7 Mart tarihinde mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 7 Mart tarihinde saat ’da sona erecektir.

Bankadan ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Yurt dışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, belirtilen sürelerde ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaktır.

12 Şubat-6 Mart tarihleri arasında YKS başvurusunu yapmayan adaylar, geç başvuru gününde (19 Mart tarihinde) YKS başvurularını yapabileceklerdir. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, geç başvurunun yapıldığı gün (19 Mart tarihinde) ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenmelidir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.

YKS geç başvuru ücreti ne kadar? Bugün son şans! YKS’ye geç başvuru detayları…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geç başvuru tarihinin 19 Mart Salı olduğu bildirildi. Çok sayıda öğrenci YKS geç başvuru ile ne kadar sınav ücreti ödeyeceğini merak ediyor. Peki YKS ne zaman?

Yayınlanma: - 18 Mart Güncellenme:

 YKS geç başvuru ücreti ne kadar? Bugün son şans! YKS’ye geç başvuru detayları…

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek YKS’ye yaklaşık 2 milyon aday katılacak. Sınav hazırlıklarına devam eden öğrencilerden, Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvurularını kaçıranlar geç başvuru tarihini bekliyordu ve beklenen gün geldi. YKS geç başvuruları yarın alınacak. Peki ücret ne kadar?

YKS GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN?

Adaylar, 19 Mart tarihinde başlayacak olan geç başvuru kapsamında TYT/AYT/YDT Her Biri İçin 75 TL ücret ödeyecek.

TYT Puanı ve Üzeri Adaylardan, YKS’nin Hiçbir Oturumuna Girmeden TYT Puanını YKS yerleştirmede kullanmak isteyenler için YKS Başvuru Ücreti/Geç Başvuru Günü Başvuru Ücreti : 20,00 TL/30,00 TL (Geç Başvuru Gününde yapılan Başvurularda Başvuru Ücreti aynı gün ödenmelidir.)

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NEREYE ÖDENECEK

12 Şubat-6 Mart tarihleri arasında YKS başvurusunu yapmayan adaylar, geç başvuru gününde (19 Mart tarihinde) YKS başvurularını yapabileceklerdir. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, geç başvurunun yapıldığı gün (19 Mart tarihinde) ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenmelidir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.

YKS NE ZAMAN?

ÖSYM'den yapılan açıklamada şöyle denildi: “ Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Haziran tarihlerinde yapılacaktır. 15 Haziran tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

YKS'DE BAZI YASAKLAR KALKTI

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat), kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlarla, kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla, her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dahil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka veya kredi kartı gibi kartlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla girilemeyecek.

Adayların, her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, her türlü müsvedde kağıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi gibi araçlarla, şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç içecek, yiyecek gibi gıda tüketim maddeleriyle, ilaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği gibi sağlık malzemeleri ve araçlarla gelmeleri de yasak olacak. Kılavuzda adayların, sınav binalarına başörtü için kullanılan boncuklu veya boncuksuz toplu iğne, metal para, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing ile girebileceği bilgisi de yer aldı. Engelli veya sağlık sorunu olan adayların ise kılavuzdaki ilgili maddeleri dikkatle okumaları gerekiyor.

bankacep telefonuGüneşinternetöğrenciÖSYMparaSağlıksalısınavYKS

Üniversite başvurusu YKS oturum ücretleri kaç para?

Üniversite hayali kuran öğrencilerin gireceği YKS üniversite sınavı başvuruları 12 Şubat&#;ta başlamıştı. YKS sınav başvuruları ise 6 Mart Çarşamba günü sona erecek. Peki TYT, AYT ve YDT sınav başvuru ücretleri kaç para oldu, YKS başvuru ücretleri hangi bankaya yatacak?

Abone ol

YKS üniversite sınavı başvuruları devam ediyor. 12 Şubat'ta başlayan YKS başvuruları için ÖSYM'nin belirlediği son gün 6 Mart Çarşamba günü oldu. Peki YKS, AYT ve YDT başvuru ücretleri kaç para oldu, başvuru paraları hangi bankaya yatırılacak? 

yılındaki sınav ücreti Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Sınavı’na girecek adaylar her oturum için 50’şer lira olaral belirlenmişti. 

ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre sınav merkezinin sisteminde 50 ayı geçmemiş fotoğrafı bulunanlar; internet üzerinden başvuru yapabilir. İlk defa sınava girecek olanlar ve sistemde fotoğraf 50 ayı geçmiş olanlar ise sınav başvuru merkezlerinden başvuru yapacaklar.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK? SINAV ÜCRET KAÇ TL OLACAK:  Şu an sınıf iseniz okuduğunuz okulda başvuru yapacak ve sonrada ücreti yatıracaksınız ve böylece başvurunuz tamamlanmış olacak. Başvurularını kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri'nden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapacaklar. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) başvuru ücretini henüz belirlemedi.

Geçtiğimiz seneki sınav ücretini uygulaması halinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Sınavı’na girecek adaylar her oturum için 50’şer lira ödeyecek.

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç )

* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

* Ayrıca geç başvurular için 75 TL ödenecek.

YKS SINAVI NE ZAMAN DÜZENLENECEK? Temel Yeterlilik Testi, Alan Yeterlilik Testi, Yabancı Dil Testi olmak üzere üç oturumlu yapılacak. Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı, 15 Haziran tarihinde, Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı, 16 Haziran tarihinde, Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı 16 Haziran tarihinde yapılacaktır. Sınav saati Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi  tarafından kılavuzda açıklanacaktır.

15 DAKİKA KALANA KADAR SINAVA GİREBİLECEKLER:  YKS'nin birinci oturumu TYT, 15 Haziran Cumartesi günü saat  'te başlayacak ve dakika sürecek. İkinci oturumu AYT ise 16 Haziran   Pazar günü saat 'te başlayacak ve dakika sürecek. Üçüncü oturum YDT ise 16 Haziran Pazar günü 'te başlayacak  ve adaylara dakika süre verilecek. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat  'dan sonra, öğleden sonra oturumunda ise saat 'dan sonra sınav  binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra da sınav salonlarına  alınmayacaklar.

ÜNİVERSİTE SINAVI SORULARI NASIL OLACAK: Sınav sorularının nasıl olacağını merak eden öğrenciler soruların geçmiş yıllarda uygulanan sınavlarda sorulanlardan farklı olacağını uzmanlar tarafından açıkladı. TYT sorularının küçük bir IQ testi kıvanımda olacağını ve sınavın ALES tarzı paragraf sorulardan oluşacağı belirtildi. Temel Yeterlilik Testi (TYT)'de adaylara 40’ar Türkçe ve matematik, 20 sosyal bilimler (dinden muaflar için ekstra 5 felsefe), 20 fen bilimleri sorusu sorulacak. Sosyalde 5’er tarih, coğrafya, felsefe ile din kültürü ahlak bilgisi; fende ise 7’şer fizik ve kimya, 6 biyoloji sorusu yer alacak.

YKS başvurusu üniversite sınav başvurusuÖSYM

YKS başvuru işlemleri nasıl yapılır? ÖSYM ile üniversite sınavı YKS başvuruları ne zaman sona erecek?

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Üniversite hayaline sahip yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiren YKS başvuru işlemleri başladı. Üniversite sınavı başvuruları ÖSYM tarafından alınırken, ilgili sınava yönelik detaylar da gerek öğrenciler gerekse veliler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Bu doğrultuda, 'YKS başvuruları nasıl yapılır?' ve 'YKS başvuru ücreti ne kadar?' soruları cevabı en çok merak edilenler arasında öne çıkarken mezun olan bireyler de başvuruları nasıl yapacağını araştırıyor. ÖSYM, yayımladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı kılavuzu ile ilgili bütün sorulara yanıt verdi. İşte, üniversite sınavı hakkındaki o detaylar

 YKS başvuru işlemleri nasıl yapılır? ÖSYM ile üniversite sınavı YKS başvuruları ne zaman sona erecek?

Yıl içerisinde bir kez, 3 farklı oturumla uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı kılavuzu ÖSYM tarafından erişime açıldı. Milyonlarca velinin üniversite sınavı olarak adlandırdığı YKS başvuru işlemleri de 12 Şubat Salı günü itibari ile alınmaya başlandı. Güzel bir üniversite hayali çalışmalarını sürdüren öğrenciler bir yandan da YKS başvurularını gerçekleştiriyor. Bilindiği üzere, TYT, AYT ve YDT oturumlarına katılım sağlanması için YKS başvuru işlemlerini tamamlamak zorunlu. Peki, YKS başvuru nasıl ve nereden yapılır? Hangi tarihte sona erecek? Adım adım izlemeniz gereken yolları derledik.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca yayımlanan sınav takvimi neticesinde,

YKS'nin 1. oturumu TYT 15 Haziran, 2. oturum AYT ile YDT 16 Haziran tarihlerinde üç farklı oturum olarak düzenlenecek.

12 Şubat Salı günü başlayan YKS başvuru işlemleri, 6 Mart Çarşamba gününe kadar devam edecek. Bu tarihler arasında işlemlerini tamamlayamayan adaylar için geç başvuru günü 19 Mart olarak belirlendi.

YKS başvurularına yönelik detaylar için ilerleyiniz

YKS BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

?YKS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla funduszeue.info adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

YKS'ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtiler bankalardan herhangi birine veya ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

Başvuru bilgilerinizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine girilmiş olması sınava başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini süresi içinde yatırmadığınız takdirde başvurunuz tamamlanmamış olacağından, sisteme girilmiş olan başvuru bilgileriniz geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır.

YKS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Yayımlanan YKS kılavuzuna göre, TYT/AYT/YDT her bir sınav için 50 TL ücret ödenecek. Geç başvuru sınav ücreti ise her bir sınav için 75 TL olarak belirlendi.

TYT Puanı ve Üzeri Adaylardan, YKS'nin Hiçbir Oturumuna Girmeden TYT Puanını YKS Yerleştirmede Kullanmak İsteyenler İçin YKS Başvuru Ücreti/Geç Başvuru Günü Başvuru Ücreti : 20,00 TL/30,00 TL (Geç Başvuru Gününde yapılan Başvurularda Başvuru Ücreti aynı gün ödenmelidir.)

ÖDEMELER HANGİ BANKAYA YAPILACAK?

Adaylar her oturum için 50,00 TL olan ödemeleri şu bankalar üzerinden gerçekleştirebilecek;

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (funduszeue.info)

YKS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

YKS'ye aşağıdaki şartları yerine getiren adaylar başvurabilir.

  • öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında okumakta olan öğrenciler
  • Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar
  • Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar
  • Ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar

OTURUM BİLGİLERİ

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT):

YKS'nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), tüm adaylar için zorunludur.

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT):

YKS'nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), tüm adaylar için zorunludur. AYT'ye de girmek isteyen adaylar, "Alan Yeterlilik Testleri (AYT)" seçeneğini işaretleyecekler, AYT'ye girmek istemeyen adaylar ise bu seçeneği boş bırakacaklardır.

AYT'ye girmek istemediği için bu seçeneği boş bırakan adaylar, istedikleri takdirde, başvuru süresi içinde ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (funduszeue.info) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak bu seçeneği işaretleyebilecekler, daha sonra süresi içinde gerekli sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adayların AYT ile ilgili bilgileri sistemden silinecektir.

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT):

YKS'nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), tüm adaylar için zorunludur. YDT'ye de girmek isteyen adaylar, "Yabancı Dil Testi (YDT)" seçeneğini işaretleyeceklerdir.

YDT'ye girmek istemeyen adaylar, "Yabancı Dil Testi (YDT)" seçeneğini boş bırakacaklardır.

YDT'ye girmek istemediği için bu seçeneği boş bırakan adaylar, istedikleri takdirde, başvuru süresi içinde ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (funduszeue.info) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak bu alanda değişiklik yapabileceklerdir. Bu değişikliği yaptıktan sonra süresi içinde gerekli sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adayların YDT ile ilgili bilgileri sistemden silinecektir.

YKS'DE BARAJ PUANI VAR MI?

TYT'de ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT' de ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler.

TESTLERDEKİ DERS DAĞILIMLARI

TYT'de adaylara 40 soruluk Türkçe, 20 soruluk Sosyal Bilimler, 40 soruluk Temel Matematik ve 20 soruluk Fen Bilimleri testi olmak üzere soru yöneltilecek.

AYT'de adaylara, 40 soruluk Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, 40 soruluk Sosyal Bilimler-2 testi, 40 soruluk Matematik ile 40 soruluk Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecek.

AYT'de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacak. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabilecek.

YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak. Her dil için 80 sorudan oluşan ayrı soru kitapçığı bulunacak. Sınavda adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.

ULAŞIM KARTI VE ANAHTAR SERBEST

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat), kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlarla, kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla, her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dahil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka veya kredi kartı gibi kartlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla girilemeyecek.

SINAVDAN 15 DAKİKA ÖNCE BİNALARA ALIM DURDURULACAK

YKS'nin birinci oturumu TYT, 15 Haziran Cumartesi günü saat 'te başlayacak ve dakika sürecek. İkinci oturumu AYT ise 16 Haziran Pazar günü saat 'te başlayacak ve dakika sürecek.

Üçüncü oturum YDT ise 16 Haziran Pazar günü 'te başlayacak ve adaylara dakika süre verilecek. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 'dan sonra, öğleden sonra oturumunda ise saat 'dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra da sınav salonlarına alınmayacaklar.

ARKADAŞINA GÖNDER

YKS başvuru işlemleri nasıl yapılır? ÖSYM ile üniversite sınavı YKS başvuruları ne zaman sona erecek?

SON DAKİKA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası