endokrin ve tiroid cerrahi polikliniği neye bakar / Genel cerrahi nedir? Hangi hastalıklara bakar? - Son dakika sağlık haberleri – Sözcü

Endokrin Ve Tiroid Cerrahi Polikliniği Neye Bakar

endokrin ve tiroid cerrahi polikliniği neye bakar

Endokrinoloji Nedir? Endokrinoloji Hangi Hastalıklara Bakar? Uzmanı Ve Doktoru Neye Bakar?

Hormonlar vücut fonksiyonları için gereken enerji ve besin sağlanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda salgı bezleri, hipotalamus, hipofiz, tiroid, paratiroid, pankreas ve yumurtalıklar endokrin sistemini oluşturur.

Endokrinoloji Nedir?

Vücut sisteminde endokrinoloji çok önemli bir yere sahiptir. İnsan vücudundaki büyüme, gelişme ve üreme gibi pek çok fonksiyon aslında sinir sistemi ve hormonlar sayesinde gerçekleşiyor. Vücutta bulunan hormonlar sinir sistemi ile koordineli bir şekilde çalışmaktadır. Endokrinoloji , endokrin bezlerindeki çalışma sistemi ile üretilen hormonlarla ilgilenen ve araştıran bilim dalıdır.

Bu dalın anatomik sınırları olmadığı için de diğer bölümlerden ayrılmaktadır. Endokrinoloji genellikle hormon hastalıkları ve iç salgı hastalıkları ile ilgilenir. Çeşitli metabolizma hastalıkları, şeker hastalıkları, tiroit bozuklukları gibi hastalıklar endokrinoloji bölümü tarafından incelenir.

Endokrinoloji Hangi Hastalıklara Bakar?

Metabolizma hastalıkları Endokrinoloji dalı tarafından incelenir. Özellikle de şeker hastalığı rahatsızlıklarında mutlaka Endokrinoloji bölümünden yardım alınır. Böbrek üstü rahatsızlığı yaşayanlar, metabolik kemik hastaları, testis ve yumurtalık hormonu eksikliği gibi hastalıklar ile Endokrinoloji bölümü ilgilenir. Aynı zamanda çeşitli metabolizma hastalıkları ile hormon hastalığı olan kişiler tedavi için Endokrinoloji bölümüne giderler. Oldukça fazla endokrin sistem hastalıkları vardır. Bunun yanı sıra basit guatr ve tiroit bezi hastalıklarında da mutlaka Endokrinoloji doktoruna gidilmelidir.

Uzmanı ve Doktoru Neye Bakar?

Metabolizma hastalıklarına bakan Endokrinoloji bölümündeki hekimlere Endokrinolog denilir. Uzmanlığını Endokrinoloji bölümünde yapmak isteyen kişiler 6 yıl Tıp Fakültesi'nde okurlar. Tıp eğitiminin ardından ise 4 ve ya 5 yıl boyunca İç Hastalıkları bölümünde ihtisas yapılır. Bunun ardından ise 3 yıl kadar endokrin bölümü eğitimi alınır. Bunun yanı sıra bu eğitimi alan Endokrinoloji Uzmanları endokrin sistemi hastalıkları ile ilgilenirler. Bu kapsamda tanı koyduktan sonra doğru tedavi yöntemini belirlerler. Genellikle İç Hastalıkları doktorları hastalara tanı ve tedavi uygulaması için Endokrinoloji bölümüne yönlendirirler. Burada hastalığa uygun tanı konulur ve doğru tedavi uygulanır.

Endokrin Sistem Hastalıkları Nelerdir?

Günümüzde pek çok farklı endokrin sistem hastalıkları bulunuyor. Bunlar genellikle hipofiz bezi hastalığı ve hipofiz bezi yetmezliği, boy kısalığı ve büyüme hormonu eksikliğidir. Aynı zamanda bazı zamanlarda büyüme hormonu fazlalığı ile Prolaktin hormon fazlalığı konusu incelenir. Kadınlarda görülen tüylenme, polikistik over sendromu, yumurtalık hormonları bozuklukları gibi pek çok konu Endokrinoloji dalının baktığı hastalıklardandır. Aynı zamanda erkeklerde ise meme büyümesi, testosteron eksikliği, testis hormonları ve hastalıkları endokrin sisteminde yer alır. Bunun yanı sıra guatr ve tiroit bezleri ile ilgili olan durumlarda da endokrinoloji dalı bakar.

Endokrin Hastalıklarında Tanı Ve Tedavi Yöntemleri

Endokrinoloji bilim dalında bulunan pek çok hastalığın yanı sıra tanı ve tedavi yöntemleri de bulunur. Her hastalığın kendine göre bir tanısı ve tedavi yöntemi vardır. Endokrin hekimleri de gelen kişinin hastalığına uygun bir tanı koyduktan sonra ilaç tedavilerine başlıyorlar. Bunun ardından ise gerekli görüldüğü takdirde cerrahi müdahaleler de yapılabiliyor. Hastalığa göre hekim tarafından radyolojik tetkikler ve laboratuvar tetkikleri istenir. Şikayet, belirti ve sonuçlara göre hastalığın da tanısı konulur. Bu noktada insülin direncinin tespiti de çok önemlidir. Günümüzde diyabet hastalığı çok sık görülüyor. Metabolizma hastalığı olarak bilinen diyabetin de pek çok farklı belirtisi bulunuyor.

Şeker hastaları genellikle çok sık kilo alıp verirler. Bunun yanı sıra sürekli bir acıkma hissi olur. Ciltte kuruma, kaşıntı ve vücutta karıncalanma gibi pek çok belirti bulunur. Glikoz ölçümleri yapılarak diyabet hastalığı ile ilgili her şey daha da netleşir. Diyabet günümüzde Tip-1 ve Tip-2 olarak ikiye ayrılır. Tanısı ve belirtileri konulan bu hastalığın tedavisi yapılırken de bazı detaylara dikkat edilir. Tedaviler ise diyabetin tipine göre belirlenir. Bu tedaviler diyabetin tipine ve hastanın özelliklerine göre de değişmektedir. Hastanın özelliklerine göre diyabet tedavisi başlamış olur. Buna göre diyabet hastalığının da önüne geçilir. Bu gibi hastalıklarda iyi bir hekime gidilmelidir.

Genel Cerrahi Nedir?

Cerrahinin Latince kökeni “chirurgiae” yani el işi manasına gelmektedir. İlaç ya da farklı tıbbi işlemlerle tedavisi gerçekleşmeyen rahatsızlıkların ameliyat gibi cerrahi işlemlerle iyileştirmeyi amaçlayan disiplindir. Genel prensipleri yani yara iyileşmesi, yaralanmaya metabolik cevap gibi konuları da içine almaktadır.

Tıp biliminin en eski dallarındandır. Birçok çalışma alanı vardır. Onkoloji, endokrinoloji, travmatoloji gibi uzmanlık alanlarıyla birlikte çalışmaktadır.

Hangi Hastalıklara Bakar?

Hastanın durumuna göre yapılacak olan ameliyatlarda, gerekli organ veya bağlı olduğu sistemler hangi genel cerrahi bölümü tarafından gerçekleştirileceğini belirler. Tiroid bezi ameliyatları, endokrinoloji bölümünde tedavi edilmektedir. Sindirim sistemine bağlı hastalıklar ve bu hastalıklara bağlı ameliyatlar genel cerrahi bölümü tarafından gerçekleştirilmektedir. Yapılan ameliyatlar açık veya kapalı olarak gerçekleşebilmektedir. Memeyle ilgili hastalıklar, memede bulunan iyi ya da kötü huylu oluşumların ameliyatlar alınması bu bölümün alanındadır. Kanser vakalarında başvurulan bölümdür. Kanser hastalarının gerekli tedavi ve ameliyat sonrası yapılacak adımlar için patoloji, gastroenteroloji, medikal ve radyasyon onkolojisiyle iş birliği içinde hareket etmektedir.

Genel cerrahi nelere bakar? Sorusunun cevabı ve ilgili hastalıklar şu şekildedir:

  • Tiroid bezi hastalıkları
  • Meme kanseri ve memede oluşmuş ağrı, sertlik durumlarında
  • Apandisit
  • Karın bölgesinde ağrı, şişlik
  • Ortopedik sorunlar
  • Hemoroid
  • Kıl dönmesi
  • İnce ve kalın bağırsak sorunları
  • Karaciğer sorunları
  • Mide ile ilgili rahatsızlıklar
  • Yağ bezesi, et beni gibi cilt sorunları
  • Dışkı esnasında kan görülmesi
  • Karın ağrıları
  • Göbek bölgesi ve çevresindeki şişlikler ve ağrılar
  • Tekrarlayan ve süreklilik gösteren ishal, kabızlık
  • Kasık ağrıları ve kasıktaki şişlikler
  • Acil vakalar
  • Kaza sonrası yaralanma ve travmalar
  • Safra kesesinde ağrı, rahatsızlık
  • Pankreas problemleri
  • Akut ya da kronik pankreatitler
  • Dalakta oluşan cerrahi hastalıklar
  • Çeşitli yumuşak doku enfeksiyonları
  • Kistler
  • Fistül

Birçok hastanın mide, karın gibi bölgelerde yaşadığı rahatsızlıklar sonucunda aklına gelen soruların başında "Genel cerrahi hangi şikayetlere bakar?" sorusu gelmektedir. Bu bölüm özellikle karın, safra kanalları, karaciğer, pankreas, dalak, mide sorunları, memeyle ilgili sorunlar, sindirim sistemi, tiroid bezleriyle ilgili olan şikayetlerde başvurulan bilim dalıdır.

Yukarıdaki rahatsızlıklardan herhangi birine sahipseniz veya şüpheleniyorsanız “Genel Cerrahi” bölümüne başvurmalısınız. Bulut Klinik üzerinden online veya yüz yüz “Genel Cerrahi” bölümüne randevu alabilirsiniz.

Genel cerrahi nedir? Hangi hastalıklara bakar?

Halk arasında ismi hariciye olarak geçen genel cerrahi, tıbbın en önemli ve geniş kapsamlı alanlarından biridir. Peki, Genel cerrahi nedir? Hangi hastalıklara bakar? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

funduszeue.info

Yayınlanma: - 20 Ağustos Güncellenme:

Genel cerrahi nedir? Hangi hastalıklara bakar?

Çok çeşitli sağlık problemlerini ve hastalıklarını tedavi etmek için çeşitli cerrahi prosedürlerin gerçekleştirilmesini içeren genel cerrahi hakkında bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz… Genel cerrahi nedir? Hangi hastalıklara bakar? İşte cevaplar…

GENEL CERRAHİ NEDİR?

Genel cerrahi, çok çeşitli sağlık problemlerini ve hastalıklarını tedavi etmek için çeşitli cerrahi prosedürlerin gerçekleştirilmesini içeren tıbbi bir disiplindir. Genel cerrahlar, özellikle karın ve buna bağlı organlarla ilgili olanlar olmak üzere birçok hastalık tipini teşhis edebilir. Bunlara safra kanalları, karaciğer, pankreas, dalak, ek, ince ve kalın bağırsak, rektum ve mide dahildir. Cerrah ayrıca torasik bölgeyi, tiroiddeki bezleri ve fıtıkları da tedavi edebilir.

GENEL CERRAHİ HANGİ HASTALIKLARA BAKAR?

– Sindirim sistemi
– Karın ve içeriği
– Meme, cilt ve yumuşak doku
– Travma, vasküler, endokrin, konjenital ve onkolojik bozukluklar dahil olmak üzere baş ve boyun – özellikle cilt tümörleri, tükürük bezleri, tiroid, paratiroid ve ağız boşluğu
– Kafa içi damarları ve kalbi hariç, vasküler sistem
– Tiroid, paratiroid, adrenal ve endokrin pankreas dahil endokrin sistem
– Kanser hastasının tarama, gözetleme, cerrahi yardımcı tedavi, rehabilitasyon ve takip ile koordine çok modlu yönetimi dahil olmak üzere cerrahi onkoloji
– Kas-iskelet sistemi, el ve kafa yaralanmaları dahil olmak üzere kapsamlı travma yönetimi. Yaralı hastanın tüm bakım aşamalarındaki sorumluluk, genel cerrahinin temel bir bileşenidir
– Acil serviste, yoğun bakım ünitesinde ve travma / yanık ünitelerinde kritik cerrahi hastalıkları olan hastaların tam teşekküllü bakımı

İç hastalıklar (dahiliye) nedir? Hangi hastalıklara bakar?İlginizi Çekebilirİç hastalıklar (dahiliye) nedir? Hangi hastalıklara bakar?

doktorkanserSağlık

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası