7.sınıf bursluluk sınavı taban puanı 2022 / Bursluluk Sınavı Taban Puanları ( Sınıf) | Öğrenci Gündemi

7.sınıf Bursluluk Sınavı Taban Puanı 2022

7.sınıf bursluluk sınavı taban puanı 2022

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve burs sağlamak için düzenlenen Bursluluk sınavına (PYBS) ve sınıf öğrencileri katılabiliyor. Sınav sonucu MEB tarafından belirlenen taban puana sahip olan olan öğrenciler barınma ve burs imkanından faydalanmaya hak kazanıyor. Peki Bursluluk Sınavına Kimler Girebilir? Bursluluk sınavı taban puanları kaç? Sınıf Bursluluk sınavı taban puanları  

Bursluluk Sınavı Taban Puanları

MEB tarafından her yıl düzenlen bursluluk sınavına İlköğretim 5, 6 7 ve 8. sınıf öğrencileri, Lise düzeyinde ki okullarda hazırlık sınıfı öğrencileri ve liselerde 9, 10 ve sınıf öğrencileri girebilmektedir. Belirlenen taban puanı alan öğrenciler MEB tarafından sunulan barınma ve burs imkanından faydalanabilmektedir. PYBS bursları her ayın 15&#;inde yatırılmaktadır yılında TL olan bursun yılında TL civarında olması bekleniyor.

yılı PYBS için en düşük taban puan en yüksek taban puan , 72 olarak belirlendi. Bursluluk sınavı taban puanları kontenjana ve sınıfa göre değişmektedir. Taban puanları her yıl kontenjana göre değişmektedir. Genel olarak yılında geçerli olacak PYBS taban puanları şu şekildedir.

  Sınıf DiğerÖğrtmn

Çocuğu

Muhtaç ÇocukOkul

Olmayn

5. Sınıf,,,,
6. Sınıf,,85,,
7. Sınıf,,,,
8. Sınıf,,,,
9. Sınıf,,,,
Sınıf,,,,
Sınıf,,,,
Hazırlık Sınıfı,72,&#;

Bursluluk Sınavına Kimler Girebilir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yılında yapılacak olan Bursluluk Sınavı (PYBS) girebilmek için aşağıdaki şartları taşıyor olmanız gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

c. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5&#;inci, 6&#;ncı, 7&#;nci ve 8&#;inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9&#;uncu, 10&#;uncu ve 11&#;inci sınıflarında öğrenci olmak,

ç. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/ cezası almamış olmak,

d. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu&#;nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın Mali Yılı için tespit edilen ,00 (onaltıbinseksen) TL&#;yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.


👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İOKBS Bursluluk Sınavı Taban Puanları

Deneme sınavlarınızı karşılaştıracağınız en önemli puan hiç kuşkusuz bir önceki seneye ait bursluluk sınavı taban puanları yani bursluluk sınavını kazanan en düşük puanlardır. Aşağıdaki listede bursluluk sınavı taban puanlarını görebilirsiniz.

Devlet Parasız ve Yatılılık Bursu (PYBS) yeni adıyla İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) her sene yapılmaktadır. Bu sınavlara giren adaylar başarılı puan aldıkları takdirde bursluluk ücretini almaya hak kazanırlar. Puanlama sisteminde farklı kriterler bulunmaktadır. Öğretmen çocukları, Korunmaya muhtaç çocuklar, bulunduğu yerde okul olmayan çocukların taban puanları diğer çocuk kontenjanlarından pozitif ayrımcılıkla birlikte doğal olarak biraz daha düşük olmakta. 

Not: Güncellenen taban puanları ile birlikte taban puanların bir önceki seneye göre epey bir düşüş gösterdiği görülmektedir. Taban puanlar diğer çocuk kontenjanları için güncel olarak paylaşılmıştır.

Bursluluk Sınavı Taban Puanları

5. Sınıf Bursluluk Sınavı Taban Puanları

  • 5. Sınıf Diğer Çocuk Kontenjanı için Puan:
  • 5. Sınıf Öğretmen Çocuğu Kontenjanı için Puan : ,
  • 5. Sınıf Kanunla Özel Hak Tanınan Kontenjanı için Puan :
  • 5. Sınıf Oturduğu Yerde Okul Yok Kontenjanı için Puan : ,
5. Sınıf Bursluluk Sınavı Puan Hesaplama

6. Sınıf Bursluluk Sınavı Taban Puanları

  • 6. Sınıf Diğer Çocuk Kontenjanı için Puan :
  • 6. Sınıf Öğretmen Çocuğu Kontenjanı için Puan : ,
  • 6. Sınıf Kanunla Özel Hak Tanınan Kontenjanı için Puan :
  • 6. Sınıf Oturduğu Yerde Okul Yok Kontenjanı için Puan : ,
6. Sınıf Bursluluk Sınavı Puan Hesaplama

7. Sınıf Bursluluk Sınavı Taban Puanları

  • 7. Sınıf Diğer Çocuk Kontenjanı için Puan :
  • 7. Sınıf Öğretmen Çocuğu Kontenjanı için Puan : ,
  • 7. Sınıf Kanunla Özel Hak Tanınan Kontenjanı için Puan :
  • 7. Sınıf Oturduğu Yerde Okul Yok Kontenjanı için Puan : ,
7. Sınıf Bursluluk Sınavı Puan Hesaplama

8. Sınıf Bursluluk Sınavı Taban Puanları

  • 8. Sınıf Diğer Çocuk Kontenjanı için Puan :
  • 8. Sınıf Öğretmen Çocuğu Kontenjanı için Puan : ,
  • 8. Sınıf Kanunla Özel Hak Tanınan Kontenjanı için Puan :
  • 8. Sınıf Oturduğu Yerde Okul Yok Kontenjanı için Puan : ,
8. Sınıf Bursluluk Sınavı Puan Hesaplama

9. Sınıf Bursluluk Sınavı Taban Puanları

  • 9. Sınıf Diğer Çocuk Kontenjanı için Puan :
  • 9. Sınıf Öğretmen Çocuğu Kontenjanı için Puan : ,
  • 9. Sınıf Kanunla Özel Hak Tanınan Kontenjanı için Puan :
  • 9. Sınıf Oturduğu Yerde Okul Yok Kontenjanı için Puan : ,
9. Sınıf Bursluluk Sınavı Puan Hesaplama

Sınıf Bursluluk Sınavı Taban Puanları

  • Sınıf Diğer Çocuk Kontenjanı için Puan :
  • Sınıf Öğretmen Çocuğu Kontenjanı için Puan : ,
  • Sınıf Kanunla Özel Hak Tanınan Kontenjanı için Puan :
  • Sınıf Oturduğu Yerde Okul Yok Kontenjanı için Puan : ,
Sınıf Bursluluk Sınavı Puan Hesaplama

Sınıf Bursluluk Sınavı Taban Puanları

  • Sınıf Diğer Çocuk Kontenjanı için Puan :
  • Sınıf Öğretmen Çocuğu Kontenjanı için Puan : ,
  • Sınıf Kanunla Özel Hak Tanınan Kontenjanı için Puan :
  • Sınıf Oturduğu Yerde Okul Yok Kontenjanı için Puan : ,
Sınıf Bursluluk Sınavı Puan Hesaplama

Sınav başvurularının tamamlanması sürecinde veliler EK-1 beyannamesiyle birlikte bu beyannamede kendinden istenen belgeleri temin edip öğrenci başvurularını okul idaresine teslim etmektedir. Bunun sonucu başvurular onaylanmakta ve başvuru sürecinin sonrasında sınav giriş belgeleri süreci başlamaktadır. Sınav giriş belgeleri yine okul idaresi tarafından e-okuldan çıkarılacaktır.

Sınav giriş belgesinde bursluluk sınavı için sınav giriş yeri, sınav saati, sınav saati gibi sınavla ilgili bilinmesi gereken temel bilgiler yer almaktadır.

İdareciler e-okulda fotoğrafı olmayan öğrencilerin başvurularını o öğrencinin fotoğrafını ekledikten sonra yapmalıdır.

Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi MEB tarafından belirlenen tarihten itibaren e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenip imzalandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.

Öğrencilere fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve oturacağı sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve oturacağı sırada sınava girecektir.

Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi üzerine ÖDSGM’nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir.

Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden alabilecektir.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinde, sınavda alacağı sınav hizmeti de yer alacaktır.

Bursluluk Sınavı Başvuruları Nasıl Yapılır?

Bursluluk sınavı okul idaresi tarafından verilen EK-1 gelir durumunu gösteren belgenin doldurulması ve istenen belgelerle birlikte okul idarecilerine teslim edilmesiyle yapılır.

Bursluluk Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

Sınav giriş belgeleri bursluluk sınavı başvurularından sonra okul idaresi tarafından e-okuldan çıktı halinde alınarak öğrencilere, öğrenci velilerine verilir.

Bursluluk Sınavı Nedir?

Bursluluk sınavı (İOKBS) ekonomik geliri belli bir bütçenin altında olan öğrencilerin girebileceği ve başarılı sonuç alınması halinde devlet tarafından burs ile ödüllendirilen sınavdır.

İOKBS Nedir?

İOKBS, İlköğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın kısaltmasıdır. PYBS’nin (parasız yatılı ve bursluluk sınavı) yeni adıdır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir