buhar makinesi neden buhar vermiyor / Ütü Buhar Vermiyor, Ne Yapmalıyım? - Teknosa Blog

Buhar Makinesi Neden Buhar Vermiyor

buhar makinesi neden buhar vermiyor

funduszeue.info

  • Nesne
  • İçindekiler

    Buhar makinesi neden buhar çıkarmıyor?

    Brülörün içindeki su henüz ısınmamış olabilir Buhar düğmesine basıldıktan sonra brülörün suyu ısıtması gerekir. Yaklaşık 30 saniye sonra cihaz buharlamaya hazırdır.

    Oda içi buhar makinesi temizliği nasıl yapılır?

    Temizleyici Buhar Makinesi Nasıl Temizlenir?

    1. Makinenin Fişini Çekin.
    2. Tanktaki Suyu Boşaltın.
    3. Islanmış ve Kirli Pedleri Yıkayın.
    4. Tankı Temizleyin.
    5. Makine Yüzeyini Silin.
    6. Tankı Yerine Takın.
    7. Buhar Makinesini Güvenli Bir Yere Kaldırın.

    Hava Nemlendirici havayı temizler mi?

    Buhar makineleri, bulunduğu odadaki havayı temizleyip buhar verdiği gibi aynı zamanda içerisinde bulunan havayı da nemlendirir. Hava nemlendirici olarak da bilinen bu makinelerin faydaları olduğu gibi bu konuyla ilgili dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar da bulunmaktadır.

    Buhar makinesi filtresi nasıl temizlenir?

    Nebulizer Temizleme İşlemi Her kullanımdan sonra cihaz içinde kalan sıvıyı dökün. Her parçayı ayırarak ılık sabunlu su ile yıkayın. Cihaz parçalarını bol su ile durulayıfunduszeue.info bir bez veya peçete üzerinde havada kurumaya bırakın. Sonra tekrar cihazın parçalarını birleştirin.

    Bebeklere Ventolin buhar nasıl verilir?

    Ağızlık parçası ile uyguluyorsanız ağızlık parçasının ağzını dişlerinizin arasına yerleştiriniz ve dudaklarınızla cihazı sıkıca kavrayınız. Ağzınızdan DERİN ve YAVAŞ nefes alıp veriniz. 9. Nebulizasyon haznesinde ilaç bitince uygulamayı bitirebilirsiniz. Buhar gelmemeye başlayınca hazne içini kontrol ediniz.

    Buharı nasıl temizlenir?

    Bunun için bir ölçek (yaklaşık yarım çay bardağı) sirkeyi kazanlı ütünüze koyun. Su hazinesini suyla doldurup fişi takın ve ısınmasını bekleyin. Ara sıra buhar düğmesine basılı tutun ve dediklerinden buhar ile sirkenin çıkmasını sağlayın.Böyle yarım saat beklettikten sonra soğutun ve suyu dökün.

    Omron hava makinesi filtresi nasıl temizlenir?

    Ana birim ve hortumun gövdesi kapsamlı temizlik gerektirmez, ancak tabii ki su ile yumuşak bir bez ve hafif bir deterjan kullanılarak temizlenebilir. Gövdeyi silin ve yumuşak temiz bir bezle hemen kurulayın. Hava filtresi yıkanmamalıdır. Çok ıslanması durumunda tıkanıklıkları önlemek için değiştirilmesi gerekir.

    Nebulizatör ile soğuk buhar ne işe yarar?

    Solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan nebulizatör, sıvı şekilde bulunan ilaçları hastanın soluyabilir parçacıklar haline getirir. Sıvı haldeki ilaçlar cihazdaki basınçlı hava etkisiyle buhar hale getirilir. Böylece ilaçlar akciğere kadar inerek solunum yolları rahatlar.

    Ventolin buhar kaç yaşında kullanılır?

    Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanım: 18 aylıktan küçük çocuklarda VENTOLIN&#;in klinik etkisi belirsizdir. Yaşlılarda kullanım: İleri yaştaki hastalarda kullanımı ile ilgili özel bir uyarı bulunmamaktadır.

    Buhar Makinesi Nedir ve Hangi Durumlarda Tedavi İ&#;in Kullanılmalıdır?

    Yaz aylarında yükselen, kış aylarında ise düşen nemi dengelemek için buhar makinesi sıklıkla tercih edilen teknolojik bir üründür. Çocuklu ailelerin, burun ve boğaz problemleri yaşayanların kullandığı buhar makinesinin hem faydaları hem de bazı zararları bulunmaktadır. Kullanım kurallarının dışına çıkılması ile tedavi etmekten daha çok zararı dokunabilecek olan buhar makinesi almadan önce bilinmesi gereken tüm detayları bu makalede inceleyebilirsiniz.

    Buhar Makinesi Nedir ve Ne İşe Yarar?

    Havadaki su buharı miktarı olarak tanımlanan nem; hava koşullarına, mevsime ve yaşanılan ortama göre değişiklik göstermektedir. Yazın bunaltıcı havalara sebep olan yüksek nem oranı, kış aylarında düşer. Yazın yüksek, kışın da düşük nem oranı birtakım sağlık problemlerine sebep olabilir. Çünkü yaz mevsiminde nemli ortamlarda bakteri ve virüsler çok kolay bir şekilde yayılabilirken, kışın ise düşük nem, ciltte kuruluğa yol açtığı gibi üst solunum yolu tıkanıklığına da sebep olabilir.

    Evdeki nem oranını ideal olan % aralığında tutan buhar makinelerinin bilimsel olarak kanıtlanmış bir etkinliği bulunmasa da tıkanık ve kuruluğun giderilmesinde faydalı olduğu düşünülmektedir. İçerisine konulan suyu sıcak veya soğuk olarak ayarlayabilen buhar makinesi, havadaki kötü kokuları gidermek ve nemi normal seviyeye getirmek üzere programlanmıştır.

    Buhar Makinesinin Faydaları Nelerdir? Nelere Dikkat Edilmelidir?

    Bodrum kat, sobalı ya da PVC camın kullanıldığı evlerde nem oranı diğer ortamlara göre daha farklı olabilir. Buhar makineleri, bulunduğu odadaki havayı temizleyip buhar verdiği gibi aynı zamanda içerisinde bulunan havayı da nemlendirir. Hava nemlendirici olarak da bilinen bu makinelerin faydaları olduğu gibi bu konuyla ilgili dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar da bulunmaktadır. Dikkatli ve olması gereken şekilde kullanılmayan makineler sağlığı olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Buhar makineleri faydaları arasında şunlar yer alır:

      • Buhar makinelerinin en önemli faydalarından birisi burun tıkanıklığını gidermesidir. Burun ameliyatı sonrasında, özellikle kış aylarında petek sıcaklığının arttığı zamanlarda, genellikle bebeklerde ve çocuklarda burunda kabuklanma görüldüğü durumlarda ve burun karıştırmasına bağlı kanama görüldüğünde burun mukozası nemini kaybeder. Buhar makineleri ile bu nem dengesi sağlanmakta ve burun sağlığı korunmaktadır.
      • Bademcik ameliyatı sonrasında, burun eti ya da geniz eti büyümesinin görüldüğü durumlarda, kıkırdak eğriliği, ilaçlara bağlı boğaz kuruluğu ve boğaz enfeksiyonu vakalarında ise boğaz mukozasındaki nem dengesi değişir. Buhar makineleri, bu dengenin korunmasına yardımcı olur.
      • Buhar makineleri havada bulunan toz ve kirle birlikte bakteri ve virüsleri içerisinde bulunan suya hapsederek ortam havasının temiz kalmasını sağlar.
      • Buhar makinesi, aynı zamanda, sigara dumanı, yemek kokusu vb. diğer kötü kokuları da içine çekerek havadan uzaklaştırır.

    Buhar makinesi faydaları tedavi edici özellik taşımamaktadır, buhar makinesi sadece koruma ve önleme amacıyla kullanılır. Kişinin nefes almasını kolaylaştırmak ve daha rahat bir yaşam sürmesine destek vermek amacıyla üretilen bu makinelerin kullanımı bazı durumlarda önerilmemektedir. Buhar makinesi kullananların ise dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır:

      • Astım veya alerjisi olan kişilerin buhar makinesi kullanması tavsiye edilmez.
      • Su tanklarındaki suyun her kullanım öncesi yenilenmesi ve tankların düzenli olarak deterjan ile temizlenmesi gerekir.
      • Belirtilen günlük kullanım süresi aşılmamalıdır.
      • Makine üzerinde bulunan dijital göstergeden havadaki nem oranı takip edilmeli ve bu oranın % arasında kalmasına dikkat edilmelidir.
      • Cihazda kullanılan suyun temiz olması, hatta mümkünse makinenin içerisine damıtılmış (distile) su konulması gerekir.
      • Cihazın, içerisindeki su bittiğinde otomatik olarak kapanacak şekilde olmasına dikkat edilmelidir.

    Bebek ve Çocuklar için Hava Nemlendiricisi Kullanılmalı mı?

    Bebeklerde buhar tedavisi bronşiolit rahatsızlığında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bebeklerin ve çocukların kuru ya da balgamlı öksürüklerinde de tedavi niteliğinde olacağı düşünülen bu makinelerin faydalı olduğu henüz bilimsel çalışmalarla kanıtlanmamıştır. Bu yüzden, buhar makinesinin bebek ve çocuklar için rutin olarak kullanımı tavsiye edilmez. Ancak, yine de göz kuruluğu, boğaz tıkanıklığı, deride kuruluk, öksürük gibi kuru havanın verdiği olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için tedaviyi destekleyici bir yöntem arayanların tercih ettiği buhar makinelerini kullanırken ebeveynlerin çok dikkatli olması gerekmektedir.

    İyi temizlenmeyen makinelerde oluşan bakteriler evin her yerine yayılabilir. Halı, perde, koltuk ve başka yüzeylerde oluşabilen gözle görülemeyen bu bakteriler çocuğun sağlığını olumsuz etkiler ve çocukta bulunan bazı hastalıkları tetikleyebilir. Özellikle sıcak buhar makinesi kullananların bu konuya özen göstermesi gerekmektedir. Sıcak buhar makineleri çocuktan uzak tutulmalı ve olası bir yanma tehlikesinin önüne geçilmelidir. Yeni doğan bebekler için buhar makinesi kullanmak isteyen anne ve babalar, bebek için ideal olan nem oranını doktora danışmalı ve buna göre ayarlama yapmalıdır.

    Buhar Makineleri Sıcak mı Soğuk mu Olmalı?

    Sıcak ve soğuk olmak üzere iki tip buhar makinesi bulunmaktadır. Bu iki türün de amacı buhar üreterek havadaki nemi dengelemek ve rahat nefes alınmasını sağlamaktır. Sıcak ve soğuk buhar makinesi arasındaki farklar şu şekilde sıralanabilir:

      • Soğuk buhar makinesi insan kulağının algılayamayacağı hızdaki yüksek frekans titreşimler ile suyu buharlaştırır. Sıcak buhar makinesi ise içerisinde bulunan elektrotlar aracılığıyla suyu kaynatır ve buharlaştırır. Dolayısıyla, sıcak buhar makinelerinde yanma riskine dikkat edilmelidir.
      • Soğuk buhar makinesi sıcak buhar makinesine oranla 4 kat daha az elektrik harcar.
      • Soğuk buhar makinesinde damıtılmış (distile) su kullanılması gerekir. Çünkü musluk suyunda bulunan bazı mineraller soğuk suda birikerek mikropların bu yüzeylere yerleşmesini ve üremesini kolaylaştırır. Sıcak buhar makinesinde ise bakteri ve mikropların üremesi daha zordur.
      • Soğuk buhar makineleri sıcak buhar makinelerine oranla daha sessiz çalışır. Bu da özellikle bebek odalarında kullanımı kolaylaştırır.

    Ütü Buhar Vermiyor, Ne Yapmalıyım?

    Her ne kadar ev işleri arasında pek sevmediğimiz işlerin arasında yer alıyor olsa da, çoğumuz düzenli olarak ütü yapmak zorunda kalıyoruz. İşe giderken daha iyi ve düzenli görünüp kıyafetlerimizin üzerimizde kendini göstermesi için ütü yapmamız gerekiyor. Genellikle küçük bebeği olan aileler de bebeklerinin çamaşırlarında hijyen sağlamak için düzenli olarak ütü yapıyor. Ütülerin hayatımızı kolaylaştıran en önemli özelliği yüksek sıcaklıkta buhar üretmesi oluyor. Böylece kıyafetlerin kırışıklığı en kolay bu şekilde açılıyor ve ütüyü daha kolay yapmamızı sağlıyor. Ancak tüm elektrikli cihazlarda olduğu gibi ütüleri kullanırken de arada sorunlar yaşayabiliyoruz. Bu sorunlar teknik nedenlerden kaynaklandığı gibi kullanımdan kaynaklı da olabiliyor. Ütüyle ilgili yaşanan sorunların başında ise buhar vermemesi geliyor. Ütünün buhar vermemesinin birçok nedeni olabiliyor. Ütünüzde arıza olup olmadığını anlamak için bir dizi yöntem denebiliyorsunuz. Bu yöntemler aynı zamanda ütünüzün kullanım ömrünü de uzatıyor. Ütü buhar vermiyor ise ne yapmalısınız birlikte öğrenelim.

    Ütünüzde Yeteri Kadar Su Var mı?

    Ütü buharı, su tankının içindeki su buharlaştırarak üretiliyor. Bazen ütü yaparken tankın içindeki su seviyesini kontrol etmeyebiliyoruz. Böyle bir durumda çamaşırlarımızı ütülerken, ütümüz buhar vermiyor. Bu tarz durumlarda öncelikle tankın içerisindeki su miktarını kontrol etmemiz gerekiyor. Eğer su miktarı yeterli değilse maksimum seviyeye kadar su doldurmamız faydalı oluyor.

    Sıcaklık Ayarını Kontrol Edin

    Ütünün buhar üretebilmesi için yeteri kadar ısınması gerekiyor. Yeterli sıcaklığa geldiğinde buhar üretmeye başlıyor. Bu nedenle ütünüzü kullanmadan önce fişe taktıktan sonra bir süre beklemeniz gerekiyor. Bu sürede iyice ısındıktan sonra ütü yapmaya başlamanız hem daha kolay ütülemenizi sağlıyor hem de daha fazla buhar üretebiliyor.

    Ütüyü kullanmadan önce buhar işlevi için yeterli sıcaklığa geldikten sonra kullanmaya başlıyorsunuz. Bu sıcaklığın ne kadar olması gerektiğini, kullanma kılavuzundan kontrol ederek öğrenebiliyorsunuz. Eğer kullanma kılavuzunuz yoksa ütü markanızın yetkili servislerinden ya da müşteri hizmetlerinden bu bilgiyi talep edebiliyorsunuz.

    Buhar Fonksiyonunu Aşırı Çalıştırmayın

    Ütü yaparken buhar fonksiyonunu sürekli kullanmamanız gerekiyor. Ütüyü yatay konumda kullanırken bir kez buhar verdikten sonra ütüye devam ediyorsunuz, bir süre geçtikten sonra tekrar buhar vermeye devam edebiliyorsunuz. Eğer arka arkaya çok fazla buhar vermeye çalışırsanız ütünüz bunu karşılayamıyor.

    Ütü Tabanını Temizleyin

    Ütünüzün zamanla kullanımdan kaynaklı tabanında kireç ve kir birikebiliyor. Bunlar buhar deliklerini kapatacak seviyeye geldiğinde ise buhar çıkışını engelliyor.

    Eğer tabanındaki kir ve kireç birikintisi fazla değilse, tabanı ıslak bir bezle silerek sorunu engelleyebiliyorsunuz. Bunun için ütünüzü en düşük sıcaklık ayarına getiriyorsunuz ve bir süre çalıştırarak ısınmasına izin veriyorsunuz. Bir kase su alıp temizlik bezini batırıyorsunuz ve fazla suyu iyice sıkıyorsunuz. Biraz daha fazla temizlik istiyorsanız kasenin içindeki suya birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyebiliyorsunuz. Temizlik sonrası ütünüzün tabanını iyi bir şekilde durulamanız gerekiyor.

    Bezle sildiğinizde kalıntı ve kireçten kurtulamıyorsanız ovalayarak temizlemeniz gerekebiliyor. Temizlik işlemine başlamadan önce ütünüzü fişten çekmeyi unutmuyorsunuz. Aksi durumda beklenmedik yanma durumları oluşabiliyor. Fişten çektikten sonra da ütünüzün tabanına çıplak elle kesinlikle dokunmuyorsunuz. Nemli bezle temas ettiğinizde fazla sıcak gelmeyebiliyor ancak ütünün tabanı ısının direkt olarak verildiği bölge olduğu için sandığınızdan daha yüksek sıcaklıkta oluyor.

    Ütünün tabanını bezle ovalayarak temizlediğinizde de bu sorundan kurtulamıyorsanız, ütünüzü maksimum sıcaklık ayarına getiriyorsunuz ve ısınması için bir süre bekliyorsunuz. Daha sonra buhar işlevini kapatıyorsunuz. Bir kağıt ya da kağıt havlu alarak üzerinde kaydırmaya başlıyorsunuz. Ütünün tabanındaki kireç ve kirin çıkartılması için bu da etkili yöntemler arasında yer alıyor.

    Ütünüzün tabanını temizlerken kesinlikle aşındırıcı deterjanlar, metal ovma süngerleri ya da çelik yünü gibi temizlik ürünleri kullanmıyorsunuz. Çünkü bu tarz maddeler ütünüzün tabanını hemen aşındırmaya başlıyor ve çizilmelere neden oluyor.

    Kendi Kendini Temizleme İşlevini Kullanın

    Ev aletleri konusunda gelişen teknolojiyle birlikte son yıllarda üretilen ütülerde bu soruna da çözüm bulunuyor. Artık yeni model ütülerin birçoğu kendi kendine temizleme özelliği ile birlikte üretiliyor. Bu sayede zamanla oluşan kireç parçacıkları kolaylıkla gideriliyor. Ütünüzün bu özelliğini iki ya da üç haftada bir düzenli olarak kullanırsanız uzun süre ütünüzü sorunsuz kullanabiliyorsunuz.

    Eğer bulunduğunuz bölgenin musluk suyu çok sertse ya da ütü yaparken ütünüzün tabanından kireç parçacıkları çıkıyorsa daha sık kullanmanız gerekiyor. Bu şekilde ütünüzün ömrünü de uzatmış oluyorsunuz.

    Bu özelliği kullanmak için ütünüzü suyla dolduruyorsunuz. Açtıktan sonra ısınması için bir süre bekliyorsunuz. Termostat gösterge ışığı bu konuda size yardımcı oluyor. Işık söndüğünde fişini çekiyorsunuz. Daha sonra ütünüzü lavabonun üzerinde tutuyorsunuz ve kireç temizleme düğmesine basılı tutup sallamaya başlıyorsunuz. Bu işleme tüm su bitene kadar devam ediyorsunuz. Su bittikten sonra düğmeyi bırakabiliyorsunuz. Bu süre birkaç dakikayı bulabiliyor.

    Ardından ütüyü dik konuma getiriyorsunuz ve soğuması için bekliyorsunuz. Ütüyü kaldırmadan önce tabanını bir bezle silip temizleme işlemini tamamlıyorsunuz.

    Ütünüzü Uzun Süre Kullanmadınız mı?

    Ütünüzü ilk kez kullanıyorsanız ya da birkaç haftadır kullanmadıysanız buhar düğmesine ilk kez bastığınızda buhar vermeyebiliyor. Bir kez bastığınızda pompalama sesini duyuyorsanız sorun bundan kaynaklı olabiliyor. Bu nedenle birkaç kez arka arkaya buhar tetik düğmesine basmanız gerekiyor. Yaklaşık 30 saniye içerisinde ütünüzden buharın çıktığını görüyorsunuz.

    utu buhar vermiyorsa ne yapmaliyim teknosa

    Yetkili Servise Başvurun

    Tüm denemeleri yaptığınız halde hala ütünüz buhar vermiyorsa, ütünüzde teknik bir sorun olduğu anlamına gelebiliyor. Bunun için ütü markanızın yetkili servislerine götürmeniz gerekiyor. Bu sorun çözülmeden kullanmaya devam etmeniz durumunda ütünüzün ömrü oldukça kısalıyor.

    Yukarıda ütü buhar vermiyor ise ne yapmalısınız anlatmaya çalıştık.

    Belki de ütünüzü değiştirmenin zamanı gelmiştir. En iyi ütüleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

    BUHAR MAKİNESİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

    Öncelikle bu yazı çok sorulduğu için yazılmıştır. Soğuk buhar nedir? Soğuk buhar nasıl verilir? Hangi cihaz alınmalı ve buhar cihazı evde nasıl kullanılmalı? gibi sorulara yanıt olur umarım.

    Ayrıca bizler hemşire olarak bunun ayrıntılarını bilmeli ve hastalarımıza eğitim verebilmeliyiz. Bu yönden de bilgilendirici bir yazı olur.

    Nebülizatör nedir?

    Bir nebülizör, ilaçları sıvıdan dumana çevirir, böylece akciğerlere daha kolay solunabilen bir ilaç veya buhar olmuş olur. Nebülizerler, bebeklere ve küçük çocuklara ve astım inhaleri kullanmakta zorluk çeken herkese astım ilaçlarının verilmesinde özellikle etkilidir .

    Ayrıca, yüksek dozda inhale edilen bir ilaca ihtiyaç duyulduğunda da uygundur. Nebulize tedaviye genellikle "solunum tedavisi" denir. Ve bir nebülizörle kullanım için hem astım semptomlarının derhal rahatlatılması hem de sürdürülmesi için çeşitli ilaçlar mevcuttur.

    Nebülizerler ev ve taşınabilir modelleri olan bir cihazdır. Ev nebülizörleri daha büyüktür ve bir elektrik prizine takılmalıdır. Taşınabilir nebülizerler, tek kullanımlık veya şarj edilebilir pillerle çalışır veya bir arabanın çakmaklığına takılabilir.

    Bir nebülizör çocuk doktoruna yazdırılarak medikal firmalardan alınabilir veya kendiniz beğendiğiniz özellikte bir buhar makinesi satın alabilirsiniz.

    Buhar makinesi nereden alınır?

    Online alışveriş siteleri de buhar makinesi satmaktadır. Bu makinelerin oldukça pahalı olanlarının yanı sıra basit ve uygun fiyatlı olanları da vardır. Maliyet tl arasında değişir.

    En iyi buhar makinesi hangisi?

    Bu konuda en iyiler şu an bir çok tıbbi cihazı da üreten Philips markasıdır. Bu markanın uygun fiyatlı buhar makinesi tl civarındadır. Ama gelişmiş versiyonları da tl ye kadar çıkar.



    İncelemek için ; link

    Daha uygun bir seçenek te; tl


    İncelemek için; link

    Buhar makinesi ararken veya kullanırken; soğuk buhar makinesi, sıcak buhar makinesi gibi terimler duymuş olabilirsiniz. Soğuk buhar genellikle tedavilerde kullanılır ve krup gibi vakalarda oldukça etkilidir.

    Buharın sıcak veya soğuk olması cihaza bağlıdır; eğer buharı verirken ısıtan bir model ise sıcak buhar alabilirsiniz bu cihazların maliyeti biraz artar ancak gerek duyacağınızı sanmıyorum.

    Cihazın vereceği buhar çok soğuk olmayacaktır. Soğuk buhar diye tabir edilen tedavi genelde cihaza ilaç yerine SF denilen serum suyu veya kaynamış soğutulmuş çeşme suyu konularak elde edilir. Yani buhar verebilen bir cihaz size soğuk buhar da verebilir.


    Nebulizatör Nasıl Kullanılır?

    Bir nebülizör kullanmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:

    Hava kompresörü (cihaz)
    Nebulizatör kabı (maskenin hemen altındaki hazne)
    Maske veya ağızlık
    İlaç ( soğuk buhar için SF veya kaynamış soğumuş su, ventolin, pulmikort gibi reçeteli ilaçlar)
    Kompresör hortumu (cihaz ile maske arasındaki bağlantı hortumu)

    Şimdi burada hastaneden cihaz harici tüm malzemeleri alabilirsiniz bunu belirteyim.

    Nebülizatör cihazı (takım)

    Çocuklara özel nebülizatör



    Valfli sistem maskeli


    Valfli sistem de siz nefes alırken ilacı verir, siz nefes verirken durur; bu sayede bazı ilaçları israf etmeden almış olursunuz.

    Normal nebül haznesi


    Maskesiz de kullanılır, ayrıca maske de başına takılabilir. Bu hastanelerde kullanılanın aynısıdır.



    Ağza alınabilir hazneler


    Bu hazneler uçları ağza alınarak hava tedavinizi almanızı sağlayabilir.

    InnoSpire Elegance Philips gelişmiş bir cihazı



    Gerekli malzemelere sahip olduğunuzda:

    Hava kompresörünü ağırlığını taşıyabilecek sağlam bir yüzeye yerleştirin . Kompresör kablosunu uygun şekilde topraklanmış (üç uçlu) bir elektrik prizine takın.

    Önce ellerini yıka (sabun ve suyla) ve tamamen kurut.

    İlaçları tam olarak talimat verildiği gibi dikkatlice ölçün ve nebulizatör kabına koyun. Günümüzde çoğu ilaç, önceden ölçülmüş birim doz şişeleri halinde gelir, bu nedenle ölçüm gerekli değildir.

    Ölçüm yaparsanız, her ilaç için ayrı, temiz bir ölçüm cihazı kullanın. Örneğin enjektör ile çekebilirsiniz. Çok az ilaç kullanıyorsanız (bebek içn 1/3 ) hazneye ilaç ile beraber SF ekleyebilirsiniz, bu sayede cihaz daha kolay çalışabilir.

    Nebulizatör kabını ve maskeyi veya ağızlığı monte edin. Hortumu hem aerosol kompresöre hem de nebulizatör kabına bağlayın.

    Doğru çalıştığından emin olmak için kompresörü açın. Tüpün arkasından ağızlığın karşısında hafif bir duman görmelisiniz.

    Rahat bir sandalyeye oturun. Tedavi çocuğunuza yönelikse, kucağınıza oturabilir. Bir maske kullanıyorsanız, maskeyi çocuğunuzun yüzüne rahat ve güvenli bir şekilde yerleştirin. Bir ağızlık kullanıyorsanız, bunu sizin veya çocuğunuzun dişlerinin arasına yerleştirin ve dudaklarını etrafına kapatın.

    Yavaş, derin nefesler alın. Mümkünse, nefes almadan önce her nefesi saniye tutun. Bu, ilacın hava yollarına yerleşmesini sağlar.

    İlaç bitene yani buhar kesilene kadar tedaviye devam edin (ortalama 10 dakika). Nebulizatör çıtır çıtır bir ses çıkarır bu ilacın bitmek üzere olduğunu gösterir.

    Eğer baş dönmesi veya titreme olursa (bazı ilaçlar nabzınızı yükseltebilir) , yaklaşık 5 dakika boyunca buhar almadan dinlenin. Tedaviye devam edin ve daha yavaş nefes almaya çalışın. Baş dönmesi veya gerginlik gelecekteki tedavilerde sorun olmaya devam ederse, sağlık uzmanınıza bilgi verin.

    Tedavi sırasında, ilaç nebulizatör kabının yanlarına yapışırsa, damlacıkları gevşetmek için hazneyi sallayabilirsiniz.

    Çocuk doktorunuz size nebülizör kullanma sıklığını ve ne kadar süre kullanmanız gerektiğini söylemelidir. Ayrıca, hangi ilaçların ne zaman kullanılacağını açıklayan bir astım eylem planı verilmelidir.

    Nebulizatörüme Nasıl Bakım Yaparım?

    Temizlik

    Astım nebülizör ekipmanınızı temizlemek ve dezenfekte etmek basit ve çok önemlidir. Uygun bakım enfeksiyonu önler. Temizlik açık pencerelerden uzak, tozsuz ve dumansız bir alanda yapılmalıdır.

    Nebülizörünüzü temizlerken şu talimatları izleyin:

    Her tedaviden sonra nebülizör kabını ılık suyla iyice durulayın, fazla suyu akıtın ve hava ile kurumasını bekleyin. Her günün sonunda nebülizör kabı, maske veya ağızlık ılık sabunlu suyla hafif bir deterjanla yıkanmalı, iyice durulanmalı ve kurumaya bırakılmalıdır. Kompresör hortumunu temizlemenize gerek yoktur.

    Ekipmanınızı yıkadıktan sonra her üç günde bir ekipmanı sirke / su solüsyonu veya ekipman tedarikçinizin önerdiği dezenfektan solüsyonu ile dezenfekte edin. Sirke çözeltisini kullanmak için 1/2 bardak beyaz sirkeyi 1 - 1/2 bardak suyla karıştırın. Ekipmanı 20 dakika bekletin ve sabit bir su akışı altında iyice durulayın. Fazla suyu sallayın ve bir kağıt havlu üzerinde kurumaya bırakın.

    Plastik, fermuarlı bir torbada saklamadan önce ekipmanın tamamen kurumasını bekleyin.

    Umarım faydalı olmuştur, daha detaylı sorularınız var ise forumdakonu açarak sorabilirsiniz. Ekibimiz sizler için yanıtlayacaktır.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası