kktc tc kimlik kartı yenileme / Pasaportsuz Kimlikle Gidilen Ülkeler Listesi | Pegasus Hava Yolları

Kktc Tc Kimlik Kartı Yenileme

kktc tc kimlik kartı yenileme

GENEL BİLGİLER  

Öğrencilere kimlik kartları üniversiteye kayıtlarından sonra verilir ve bu kimlikler öğrenci programa kayıtlı olduğu sürece geçerlidir.

Kimlik kartları ücretsizdir. Ancak kullanım hatasından kaynaklanan nedenlerle, öğrencinin kendi isteği ile yenilemesi, bilgi değişikliği (soyadı değişikliği) veya kimlik kartının kaybı nedeniyle yenilenmesi durumunda ücret ödenmesi gerekir. Öğrenciler, öğrenci kimlik kartının çalınması durumunda yapılan resmi işlemlere dair Emniyetten (İl / İlçe emniyet müdürlükleri veya polis karakolları) alınacak karakol tutanağı / kayıp belgesi ile ücret ödemeden yeni kart başvurusu yapabilir.

Manyetiği bozuk kartlar için BİDB akıllı kart birimine giderek onay alınması gerekmektedir.

Başarısızlık ya da kendi isteğiyle kayda gelmeme nedeniyle ara veren öğrencilerin kimlik kartları kapatılır. Üniversiteye tekrar kayıt yaptırdıklarında yeni kimlik için ücret ödenmesi gerekmektedir. 

Kimlik kartları hazır olduktan sonra ilgili akademik birimlerden (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul) teslim alınabilir. Kimlik, kimlik sahibine teslim edilir. Altı ay içerisinde teslim alınmayan kimlikler imha edilir.

Kimlik ücretinin ödenmesi gereken durumlar için banka hesap numaraları ve ödenecek ücret “Ödemeler” başlığı altında belirtilmiştir. Dekont üzerinde mutlaka öğrenci numarası ve ad-soyad bulunmalıdır. Banka tarafından dekont tek kopya olarak verileceğinden dekont muhafaza edilmelidir. 

KİMLİK KARTI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Öğrenciler, kimlik başvurusunu aşağıdaki web adresinde yer alan program üzerinden elektronik ortamda yapar.

funduszeue.info

Kimlik başvurusunun yapılabilmesi için ODTÜ kullanıcı kodu ve şifresinin alınmış olması gerekir.

Kimlik kartı ücreti ödemekle yükümlü olan öğrencilerin, ödemelerine ilişkin banka dekontunu sisteme yüklemesi gerekir.

Başvuru sırasında sistemde varsa mevcut fotoğrafınız görüntülenecektir. Kimlik kartınızda bu fotoğrafı kullanabilir veya farklı bir fotoğraf yükleyebilirsiniz.

1. Fotoğraf Özellikleri

  1. Vesikalık fotoğraf ebadı 50 mm x 60 mm, beyaz fonda ve desensiz olmalıdır.
  2. Fotoğraf 3MB’ı aşmamalı ve png/ jpg/ jpeg/ gif formatında olmalıdır.
  3. Başın konumu dik olmalı, baş herhangi bir yöne dönük olmamalıdır. Fotoğraf gülme vb. mimikler olmadan, ağız kapalı olarak çekilmelidir.
  4. Gözler açık konumda olmalı ve net olarak görünmelidir. Saçlar gözleri kapatmamalı ve fotoğraf çekilirken doğrudan kameraya bakılmalıdır.
  5. Yüz, fotoğraf üzerinde ortalanmış olmalıdır.
  6. Kişinin zorunlu olarak kullandığı gözlük dışında şapka ve vb. aksesuar bulunmamalıdır.

2. Fotoğrafın sisteme yüklenmesi

Fotoğrafın sisteme yüklenmesine ilişkin bilgiler, programın içinde yer almaktadır. Yükleme yapılırken fotoğrafın programda gösterilen çerçeveyi tam ortalayacak şekilde ve boyutta yerleştirilmesi gerekir. Açıklamalara uygun olmayan formatta yüklenen fotoğraflar nedeniyle kimlik başvurusu reddedilecektir.

3. Kimlik kartının hazırlanma süreci

Öğrencinin kimlik başvurusu ÖİDB tarafından kontrol edilir ve uygun olan başvurular için sistemden onay verilir. Başvurusu uygun olmayan (fotoğrafın belirtilen formatlara uygun olmaması, ödeme yapması gereken öğrencilerin dekontunun bulunmaması veya hatalı dekont bulunması vb. durumlar nedeniyle) öğrencilerin kimlik başvuruları ret olarak sonuçlanır. Öğrenciler başvuru sürecini, başvurularının onaylanıp onaylanmadığını, kimliklerinin hazırlanıp hazırlanmadığını başvuru yaptıkları program ( funduszeue.info ) üzerinden takip edebilir.

Başvuru programında “hazır” uyarısı; firmanın basım aşamasını tamamladığı anlamına gelmektedir. Bu nedenle "Öğrenci Kimlik Kartlarının" ilgili akademik birimlere (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul) ulaştırılması zaman alabilir. Bu zaman dikkate alınarak "Öğrenci Kimlik Kartlarının" teslimi için ilgili akademik birimlere (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul) gidilmesi gerekir.

Ret olarak sonuçlanan başvurularda, öğrencinin programa girerek gerekli düzeltmeyi yapması ve başvurusunu tamamlaması gerekir.

4. Kimlik kartının alınması

Kimliği hazırlanan öğrenci, kimliğini ilgili akademik birimlerden (Fakülte/Enstitü/Yükseokul) "T.C Kimlik Kartı" na bakılmak suretiyle teslim alabilir. Hasarlı kimlik kartları ilgili akademik birilere (Fakülte/Enstitü/Yükseokul) teslim edilir. 

KİMLİK KARTININ KAYBEDİLMESİ

Kampus içinde kayıp kimlik kartlarının bulunması durumunda bulunan kimlik kartları, aşağıdaki birimlere iletilmektedir. Bu nedenle öncelikle kimlik kartı bu birimlerden sorulmalıdır.

  • İç Hizmetler Müdürlüğü/ Rektörlük/ Giriş Kat
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (ÖİDB)/ Öğrenci Bankoları
  • Akademik Birimlerin (Fakülte/Enstitü/Yükseokul) Sekreterliği

Kimlik kartının kaybedilmesi veya çalınması durumunda yapılan resmi işlemlerin belgelerinin (karakol tutanağı, gazete ilanı) saklanması önerilmektedir.

Kimlik kartları akıllı kart özelliğinde olduğundan ve aynı zamanda elektronik cüzdan özelliği de taşıdığı ve kart üzerinde para yüklü olabileceği için, kart kaybolduğunda bir başkası tarafından kullanımının engellenebilmesi açısından, kart sahibi tarafından  funduszeue.info adresi üzerinden iptal edilmesi gerekmektedir. Bu iptal yapılmadığı takdirde olası  risk ve sorumluluk öğrenciye aittir. 

KİMLİK KARTININ KULLANIMA KAPATILMASI

Mezuniyet, kendi isteğiyle kayıt sildirme, yatay geçiş, kayıtsız kalma gibi nedenlerle Üniversite ile ilişiği kesilen öğrencilerin kimlikleri kullanıma kapatılır.

KİMLİK KARTI İLE İLGİLİ OLARAK YAPILMAMASI GEREKENLER

  • Kartı cüzdan dışında ve özellikle pantolon arka cebinde taşınmamalıdır.
  • Su, yağ, kimyevi madde vb. ile temas ettirilmemelidir.
  • Karta zımba ve benzeri delik açılmamalıdır.
  • Kart bükülmemelidir, buz kazımak vb. işler için kullanılmamalıdır.
  • Kart kesici ve delici aletlerle çizilmemelidir.
  • Kart sıcak ortamlarla temas ettirilmemelidir.
  • Kart özellikle güneş altında uzun süre bırakılmamalıdır.
  • Elektronik cüzdan özelliği taşıdığından rehin olarak bırakılmamalıdır.
  • Kimlik kartı başkalarına verilmemelidir. Bazı öğrencilerimiz kimlik kartlarını üniversite dışından kişilere vererek kampusa girişlerini sağlamaktadır. Öğrencilerimiz, kimlik kartlarını üniversite dışından kişilere vererek üniversiteye girişlerini sağlamanın sonuçlarını düşünmeden, genelde masum gerekçeler ile bunu yapmaktadır. Ancak, bu davranış OKULDAN UZAKLAŞTIRMA CEZASI öngörülen ciddi bir disiplin suçudur. Bu nedenle birçok öğrencimiz disiplin soruşturmasına uğramakta ve ceza almaktadır. Disiplin cezaları öğrencilerimizin siciline işlenmektedir ve verilen cezaların kaldırılması mümkün değildir. Bu konuda dikkatli davranılması ve gelecekte pişman olunacak sonuçlara yol açacak bu davranıştan kaçınılması önerilir.

Günümüzde en çok merak edilen konulardan biri de geçici kimlik belgesi ile Kıbrıs’a gidilip gidilemeyeceği olur. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre 30 Haziran tarihinden bu yana geçici kimlik belgesiyle Türkiye’den çıkışlar yasaklanmıştır. Bu nedenle eski tip nüfus cüzdanlarınız ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geçici kimlik belgesiyle geçiş de mümkün değildir. Bu tarihten itibaren KKTC’ye gidiş için yeni kimlik kartlarının kullanımı zorunludur.

u kural kimliğini değiştirmemiş olan herkes için geçerlidir, bu yüzden eğer siz de Kuzey Kıbrıs’a gitmeyi planlıyorsanız en kısa zamanda yeni kimliğinizi edinmelisiniz. Bu noktada ister istemez yeni kimlik kartına nasıl başvuru yapılır, kimlik yenileme belgeleri nelerdir gibi sorular gündeme gelin. Gelin hep birlikte bu sorulara yanıt bulalım.

Yeni Kimlik Kartına Nasıl Başvuru Yapılır?

Geçici Kimlik Belgesi ile Kıbrıs'a Gidilir mi

Siz hala eski nüfus cüzdanınızı mı kullanıyorsunuz? Bu durumda hiç vakit kaybetmeden yeni kimlik kartınızı almanızı tavsiye ederiz. Çünkü eski kimliğinizle ya da geçici kimlik belgenizle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitmeniz artık mümkün değil.

Yurt içinde geçici kimlik belgesiyle uçuş yapılabilmesi ister istemez Kuzey Kıbrıs’a da bu tarz geçici kimlik kartlarıyla gidilebileceği konusunda insanları yanılgıya düşürür. Bununla birlikte yılının haziran sonundan itibaren bu uygulama sona ermiştir. Bu noktada yeni kimlik kartı çıkarmanız zorunlu hale gelir. Peki, yeni kimlik kartına nasıl başvuru yapılır?

Günümüzde yeni kimlik kartı başvurusu oldukça kolaydır. Dilerseniz "funduszeue.info" internet sitesinden başvuru yapabilir dilerseniz de "Alo " çağrı merkezi üzerinden randevu alarak işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Randevu almadan da ilçe nüfus müdürlüklerine giderek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Şayet yurt dışındaysanız dış temsilciliklere gitmeniz yeterli olur.

Başvuru yaptığınızda Nüfus Müdürlüğü’nde çalışan personel öncelikle TC kimlik numaranızı sorgular. Ardından kimlik bilgilerinizi ve en son almış olduğunuz nüfus cüzdanınızı kontrol eder. Herhangi bir sorun çıkmadığı takdirde işlemleriniz tamamlanır. Ayrıca bu süreçte parmak izi, el ayası damar izi, parmak damar izi, biyometrik veriler sisteme kaydedilir.

Geçici kimlik belgesi alınırken 15 yaşını tamamlamış herkes şahsen başvuru yapabilecek. Bu yaşın altındakilerin kimliklerinde ise fotoğraf olması zorunlu değildir. Şahsen talep edilmesi durumunda fotoğraf kimliğe yerleştirilebilir.

Kimlik Kartı Alan Kişilerin İhtiyacı Olan Belgeler Nelerdir

Kimlik Kartı Alan Kişilerin İhtiyacı Olan Belgeler Nelerdir?

Kimlik kartı ilk kez alınacaksa nüfus cüzdanı, pasaport, uluslararası aile cüzdanı, ehliyet gibi kimlik belgesi yerine fotoğraflı belgelerden birine ihtiyaç duyulur. Bu tarz belgelerde bulunan fotoğrafların son 6 ay içerisinde çekilmiş olması gerekir. Fotoğrafın ICAO standartlarına uygunluk göstermesi de aranan şartlardandır.

Yenidoğan kimlik kartı için ise anne ile babanın şahsen kimlikle başvuru yapması, aynı zamanda doğum belgesini sunması gerekir. Bu süreçte kimlik için herhangi bir bedel talep edilmez. Ayrıca bebeğin kimlik kartı olması nedeniyle şifre içeren zarf verilmez.

15 yaşından küçükler yeni kimlik kartı alırken velisinin de kendisine eşlik etmesi gerekir. Ayrıca aşağıdaki belgelerin hazır bulundurulması önemlidir:

  1. Nüfus cüzdanı
  2. Banka dekontu
  3. İsteğe bağlı olarak biyometrik fotoğraf

Yeni kimlik kartı almak için 15 ila 18 yaşında olanların velileriyle birlikte başvuru yapmaları gerekir. Başvuru belgeleri ise şu şekildedir:

  1. Nüfus cüzdanı
  2. Banka dekontu
  3. Biyometrik fotoğraf

18 yaşından büyükler başvuru yapacağı zaman aşağıdaki belgeleri yanına alması gerekir:

  1. Nüfus cüzdanı (üzerinde fotoğraf varsa)
  2. Biyometrik fotoğraf
  3. Banka dekontu

Kıbrıs adası tüm yıl boyunca kendisine birçok yerli ve yabancı turisti çeker. Bu güzel adanın bazı şehirlerinde sezon zamanlarda turistler yerli halktan daha fazla sayıda bile olabilir. Böyle durumda konaklama için oteller yerine kiralık daire ve villa seçenekleri çok daha büyük kolaylık sağlar. Kıbrıs kiralık daire ve villa seçenekleri ile hem rahat hem lüks hem de özgür şekilde burada konaklayabilirsiniz.

Kimlik Değiştirmek İçin Son Tarih Ne Zaman?

Henüz kimliğini yenilememiş olan kişiler, kimlik değiştirmek için son tarihi merak eder. Siz de hala eski kimliğinizi kullanıyorsanız en geç ’e kadar başvuru yapmanız ve yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi gerekli evrakları hazırlayarak yanınızda götürmeniz gerekir.
Yeni kimlik alacağınız zaman öncelikle randevu almanız talep edilir. Böylece de çok daha hızlı ve de rahat bir şekilde işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayabilirsiniz. Randevu işlemlerini gerçekleştirmek için de "Alo " olarak bilinen müşteri hizmetlerini arayabilir ya da internette "e-kimlik" sayfasından işlem yapabilirsiniz. Randevu saatinize uygun şekilde Nüfus Müdürlüğü’ne giderek gerekli evrakları oradaki ilgili personele teslim ederek yeni kimliğinizi kısa sürede alabilirsiniz. Yeni kimliğinizi aldığınız gibi Kuzey Kıbrıs’a gidebilir, aynı zamanda hem kamu hem de özel teşebbüs hizmetlerinden çok daha hızlı bir şekilde yararlanma imkânı bulabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs’ta yaşamak ve vatandaşlık konularında daha fazla bilgi edinmek isterseniz de “Kıbrıs’ta Vatandaşlık Alma” başlıklı blog yazımızı okuyabilir, merak ettiğiniz konuları öğrenebilirsiniz.

Kimlik kartı başvurusu için gelen vatandaşlarımızın önce doğum bölümünden sıra numarasını alıp doğum kütüklerini kontrol ettirmeleri ve kimlik kartı başvurusu için tekrardan sıra numarası almaları gerekmektedir.

 

a) İlk Kez Kimlik Kartı Çıkaracak Yetişkinler İçin Gerekli Evraklar:

1. Biyometrik Fotoğraf

o Gözlüklü çekilen fotoğraf kabul edilmemektedir

o Başörtüsü takan vatandaşlarımızın yüz, yanak, alın ve kulakları açık olacak şekilde fotoğraf çekilmelidir

2. K.K.T.C. Doğum Kayıt Belgesi

3. Şahsın T.C. vatandaşlığı varsa T.C. nüfus cüzdanı, yurttaşlık belgesi, evli ise evlenme belgesi, evli ise eşinin kimlik kartının aslı ve fotokopisi

4. 18 yaşını doldurmuş erkeklerin Lefkoşa Asal Şube’den alınmış mühürlü belge sunmaları gerekmektedir.

 

b) Kimlik Kartını Yenilemek İçin Gerekli Evraklar:

1. Biyometrik Fotoğraf

o Gözlüklü çekilen fotoğraf kabul edilmemektedir.

o Başörtüsü takan vatandaşlarımızın yüz, yanak, alın ve kulakları açık olacak şekilde fotoğraf çekilmelidir.

2. K.K.T.C. kimlik kartı aslı ve fotokopisi

3. Şahıs evli ise Evlenme Belgesinin aslı ve fotokopisi

4. Şahıs boşanmış ise boşanma belgesinin aslı ve fotokopisi (Hükmü kesinleşmiştir olarak)

5. Meslek değişikliği varsa meslek belgesinin aslı veya fotokopisi

6. Adres değişikliği varsa muhtardan alınacak ikâmetgâh belgesi 2 aza tarafından imzalanmış, üzerinde TL’lik damga pulu bulunmalı (Harçlar her yıl düzenlenmektedir.)

7. Kan grubunu yazdırmak isteyen vatandaşlar özel veya Devlet Hastanesinden alacakları kan grubu belgesinin aslı ve fotokopisi

yılından önce evlenen bayan vatandaşlarımızda soyadı değişikliği varsa eşi ile birlikte gelip, memur huzurunda imza atılması gerekmektedir

9. yılından sonra evlenen şahıslardan nikâh memurunun verdiği Evlenme Beyannamesinin aslı ve fotokopisi istenmektedir

 

c)  11 yaş ve Altı Çocukların Kimlik Kartı Başvurusu İçin Gerekli Evraklar:

 1. Çocuğa Ait 1 Adet Biometrik Resim,

 2. Çocuğa Ait Orjinal Doğum Kayıt Belgesi,

 3. Adres İle İlgili Bir Belge (İkametgah Belgesi),

 4. Sonradan KKTC Vatandaşı Olan Çocuklar İçin Yurttaşlığa Kabul Belgesi Ve Kimlik/Pasaport Fotokopisi

 

  • Başvuru Anında Çocuk, Anne ve Baba Birlikte Hazır Bulunacaktır,
  • Anne ve Baba Başvuru Evrağını Birlikte İmzalayacaktır,
  • Kimlikte Baba İmzası Olacaktır.

 

d) K.K.T.C. Kimlik Kartını Kayıp Olanların Sunması Gereken Evraklar:

1. 1 adet Biyometrik resim

2. Kimlik kartının kaybolduğu bölgedeki Polis Müdürlüğünden alınacak kayıp formu

3. Şahıs evli ise evlenme belgesi aslı ve fotokopisi

4. Boşanmış ise boşanma belgesi aslı ve fotokopisi (Hükmü kesinleşmiştir olacak)

5. Meslek değişikliği varsa meslek belgesinin aslı ve fotokopisi

6. Adres değişikliği varsa muhtardan alınacak ikâmetgâh belgesi 2 aza tarafından imzalanmış, üzerinde TL’lik damga pulu bulunmalı (Harçlar her yıl düzenlenmektedir)

7.  Kan grubu yazdırmak isteyen vatandaşlar özel veya Devlet hastanesinden alacakları kan grubu belgesi aslı ve fotokopisi

ÖNEMLİ NOT: Kimlik kartı hasar görmüş, seri numarası okunmayan kimlikler için İlçedeki Polis Müdürlüğünden kayıp belgesi alınması gerekmektedir.

 

e) Kimlik Tesliminde Gerekli Evraklar:

1. Başvuru Belgesi (Kaybolduğu takdirde kimlik tesliminde, kimlik kartının içinde bulunduğu zarf alınır ve kimlik teslim edilir)

2. Makbuz

Not: Kimlik kartı sahibinin şahsen veya kimliği teslim alacak şahsın kimliği ile birlikte Kaymakamlığa gelmesi gerekmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası