otogardan sultanahmete nasıl gidilir / Sultanahmet'ten Esenler Otogara | DonanımHaber Forum

Otogardan Sultanahmete Nasıl Gidilir

otogardan sultanahmete nasıl gidilir

Gölcük - Esenler Otogarı Otobüs Bileti Ara

İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Esenler Otogarı veya yeni adıyla 15 Temmuz Demokrasi Otogarı, şehrin en büyük ve en hareketli otobüs terminallerinden biri. Her gün binlerce yolcuya hizmet veren otogarda onlarca otobüs firmasının ofisi bulunuyor.

Yolcuların otogardan şehrin pek çok noktasına ulaşımı için 24 saat hizmet veren pek çok ulaşım aracı sağlanıyor. Gitmek istediğiniz yere göre İETT, ÖHO ve OAŞ otobüsleri, metrobüs, metro, minibüs ve taksi kullanabilirsiniz.

İETT, ÖHO ve OAŞ Otobüsleri

57 duraklı B Silivri Cezaevi-Otogar, 20 duraklı Mecidiyeköy-Otogar, Eminönü-Otogar, 64 duraklı Cihangir Mahallesi-Otogar, Taksim-Otogar, 39O Yeşilpınar-Otogar, ES Tuzla-Esenler ve 76O Cihangir Mahal otobüsleri ile sabah saat ’dan gece ’a kadar otogardan İstanbul’un pek çok mahallesine gidebilirsiniz.

Otogar-Bayrampaşa arasında hizmet veren , 48E ve 49Z, Otogar-Büyükçekmece arası çalışan B ve 34BZ (Metrobüs), Otogar-Kozyatağı hattı olan 19F ve T veya Otogar-Fatih hatları olan 38 ve 48A ile de İstanbul’un pek çok noktasına otogardan ulaşabilirsiniz.

Metro

Birçok duraktan geçtiği için tercih edebileceğiniz M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattı (Kirazlı-Bağcılar, Bağcılar Meydan, Üçyüzlü, Menderes, Esenler, Otogar, Kocatepe, Sağmalcılar, Bayrampaşa-Maltepe, Topkapı-Ulubatlı, Emniyet-Fatih, Aksaray ve Yenikapı) veya M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattı (Atatürk Havalimanı, DTM-İstanbul Fuar Merkezi, Yenibosna, Ataköy-Şirinevler, Bahçelievler, Bakırköy-İncirli, Zeytinburnu, Merter, Davutpaşa-YTÜ, Terazidere, Otogar, Kocatepe, Sağmalcılar, Bayrampaşa-Maltepe, Topkapı-Ulubatlı, Emniyet-Fatih, Aksaray ve Yenikapı) ile kolayca otogardan gitmek istediğiniz noktaya gitmeniz mümkün.

Ücretsiz Yolcu Servisleri

Yolculuk yaptığınız firmanın size sunacağı ücretsiz şehir içi yolcu servisleriyle de İstanbul’un pek çok yerine kısa sürede ekonomik olarak gitme şansınız var. Genellikle 9 güzergâh olan ve her saat başı hareket eden bu yolcu servislerin uğradığı duraklar ise şöyle:

1. Hat: Okmeydanı Köprü, Taksim Meydan, Taksim Gümüşsuyu, Beşiktaş.

2. Hat: Cevatpaşa Mahallesi, Beşyüzevler, Gaziosmanpaşa, Pazariçi.

3. Hat: Esenyurt Üniversitesi, Depo Durağı, Parseller, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü, Avcılar E-5, Pelican AVM, Avcılar Ambarı, Torium AVM, Haramidere Carrefoursa, Marmara Park AVM, Beylikdüzü, Cumhuriyet Mahallesi (Metrobüs Durağı), Beykent Metrobüs Durağı, Büyükçekmece.

funduszeue.info: Topkapı (Ulubatlı), Vatan Caddesi, Aksaray, Fındıkzade, Çapa Tıp Fakültesi, Şehremini, Kocamustafapaşa, Zeytinburnu, Zeytinburnu Bulvarı.

funduszeue.info: Merter, İncirli Bakırköy, Şirinevler E-5, Yenibosna.

6. Hat: Gazi Mahallesi, Alibeyköy Cep Otogarı, Sanayi Mahallesi, Üst Geçit Sanayi Mahallesi, Maslak İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak, İstinye.

7. Hat: Halkalı Arena Park, Halkalı Meydan, Sefaköy, Cennet.

8. Hat: Haliç Köprüsü-Ayvansaray, Halıcıoğlu, Okmeydanı, Çağlayan Üst Geçidi, İstanbul Adliyesi, Mecidiyeköy.

9. Hat: Yüzyıl Köprüsü, Bağcılar Meydan, Çamlıkahve, Yayla.

Minibüsler

İstanbul’un hem Anadolu hem de Avrupa yakasından direk veya aktarmalı olarak Esenler Otogarı’na minibüs bulabilirsiniz. Ana caddeler üzerinde durakları bulunan bu minibüsler, güzergâhlarına göre ve arasında hizmet veriyor.

Taksi

Esenler Otogarı içerisinde ve çevresinde, 7 gün 24 saat açık birçok taksi durağı bulunuyor. Taksiler, İstanbul içinde yoğun olarak kullanılan ulaşım araçları ve taksi ile kısa sürede rahat bir yolculukla şehirde istediğiniz her yere gidebilirsiniz.

05 05 numaralı telefondan ulaşabileceğiniz Esenler Otogar Taksi’nin yanı sıra yine 24 saat hizmet veren ve otogara çok yakın olan 37 10 numaralı CarrefourSa Taksi Durağı’ndan da taksi çağırabilirsiniz.

Marmaray ile Sabiha Gökçen&#;e nasıl gidebilirim?

İçindekiler:

  1. Marmaray ile Sabiha Gökçen&#;e nasıl gidebilirim?
  2. Sabiha Gökçen&#;e tramvay var mı?
  3. Pendikten Sabiha Gökçen nasıl gidilir?
  4. Sabiha Gökçen Esenler nasıl gidilir?
  5. Sabiha Gökçen Sultanahmet nasıl gidilir?
  6. Istanbul otogardan Sabiha Gökçen nasıl gidilir?
  7. Sabiha Gökçen servisleri nereden kalkıyor?
  8. Sabiha Gökçen Havalimanından Uzunçayıra nasıl gidilir?
  9. Pendik hızlı tren garından Sabiha Gökçen nasıl gidilir?
  10. Taksim Sabiha Gökçen Havaş ne kadar sürüyor?

Marmaray ile Sabiha Gökçen'e nasıl gidebilirim?

Size en yakın Marmaraydurağından Marmaray'a binmelisiniz. Anadolu Yakası'na geçtikten sonra MarmarayAyrılık Çeşmesi durağında inebilirsiniz. Sabiha Gökçen'een yakın marmaraydurağı Ayrılık Çeşmesi durağıdır. Burada indikten sonra Kadıköy – Tavşantepe metrosuna aktarma yaparak, Kartal durağında inebilirsiniz.

Sabiha Gökçen'e tramvay var mı?

Bu Tramvayhatları SabihaGökçen Havalimani yakınından geçiyor: T1.

Pendikten Sabiha Gökçen nasıl gidilir?

Metroyla havalimanına ulaşabilmek için de Tavşantepe-Kadıköy Metro hattının Soğanlık durağında inmeniz ve 16S ya da E otobüslerinden birine binmeniz gerekiyor. Metro Kartal'dan Tavşantepe'ye kadar uzatıldığından, metrodan Pendikdurağında inip taksiyle hava limanına daha kolay ulaşabilirsiniz.

Sabiha Gökçen Esenler nasıl gidilir?

İstanbul Sabiha GökçenHavalimanı ile EsenlerOtogar arasındaki 52 kilometrelik mesafeye gidebilmek için kullanabileceğiniz en kolay ve zahmetsiz ulaşım aracı kesinlikle taksiler. Aktarma yapmadan, direkt olarak otogara gidebileceğiniz taksilerle yolculuk trafiğe bağlı olarak ortalama 70 – 80 dakika sürecektir.

Sabiha Gökçen Sultanahmet nasıl gidilir?

Sabiha GökçenHavalimanı'ndan Sultanahmet'e ulaşmak için havalimanı HAVABUS otobüslerini kullaranak Taksim'e gidebilir ve Taksim'den Sultanahmet'e IETT otobüsleri yahut metro hattını kullanarak ulaşabilirsiniz.

Istanbul otogardan Sabiha Gökçen nasıl gidilir?

Şüphesiz ki Esenler Otogarı'ndan İstanbul Sabiha GökçenHavalimanı'na gitmenin kolay yolu taksi kullanmak. Esenler Otogarı'ndan kalkan taksilerle İstanbul Sabiha GökçenHavalimanı'na ortalama 70 – 80 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz. Ancak, yolculuk için 1 TL civarında bir parayı gözden çıkarmanız gerekiyor.

Sabiha Gökçen servisleri nereden kalkıyor?

Otobüsler beyaz renkli olup, Sabiha GökçenHavalimanı hareket noktası terminal binası gelen katı çıkışı karşısındadır. Otobüsler, Taksimden Taksim Divan oteli karşısında, Abdulhakhamit caddesinde Point Otel önünden, Kadıköy'den de rıhtım İETT durakları önünden hareket etmektedirler.

Sabiha Gökçen Havalimanından Uzunçayıra nasıl gidilir?

Metrobüsten Uzunçayır Metrobüs Durağı'nda inin. "Uzunçayır Metrobüs Otobüs Durağı"na yürüyün. 16S Hatlı otobüse binin. Sabiha GökçenHavalimanı'nda (son durak) inin. Metrobüsten sonraki tahmini varış süresi dk.

Pendik hızlı tren garından Sabiha Gökçen nasıl gidilir?

İstanbul'da Sabiha GökçenHavalimanı-PendikYüksek Hızlı Tren Garıarasında ulaşım, İETT'nin yeni açılan MR60 hattıyla sağlanıyor. Yeni açılan MR60 hat numaralı Pendik YHT-Sabiha GökçenHavalimanı arasında ulaşımı sağlayan otobüsler, günde tek yön sefer süresi 23 dakika olmak üzere karşılıklı 27 sefer yapıyor.

Taksim Sabiha Gökçen Havaş ne kadar sürüyor?

Havabüs Taksim- Sabiha GökçenHavalimanı Otobüs Sefer Saatleri. Güncel havabüs servis saatleri için tıklayın. Sefer süresi ortalama saatolup trafik yoğunluğuna göre değişebilmektedir.

Sultanahmet Gezilecek Yerler

Sultanahmet Gezilecek Yerler

İstanbul’da tarihi yarımada içinde bulunan çoğu mekân yoğun ziyaretçi alan yerler ancak Sultanahmet bölgesi, başta Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii ve Topkapı Sarayı olmak üzere tarihi ve mimari açıdan önemli pek çok eseri barındırması dolayısıyla Türkiye’nin ve İstanbul’un en çok ziyaret edilen turistik noktası.

Roma ve Bizans döneminden bugüne ulaşan eserler, Osmanlı’nın yönetim merkezi olan Topkapı Sarayı ve daha birçok yapı ile Sultanahmet gezilecek yerler denilince birçok seçenek karşımıza çıkıyor. Tarih, kültür, sanat, din… Sultanahmet Meydanı ve çevresi tüm ziyaretçilerin bir şekilde ilgisini çekecek birikime sahip. Sultanahmet’te Hipodrom’dan Topkapı Sarayı’na kadar olan bölgenin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmış olması da buranın önemini tescilleyen bir durum. Bir başka deyişle, Sultanahmet gezilecek yerler listenize dâhil edeceğiniz yerler yıllardır özenle korunmaya çalışılıyor.

Sultanahmet Hakkında

Sultanahmet gezilecek yerler konusuna geçmeden önce Sultanahmet hangi semtte sorusunun cevabını verelim. İstanbul’un Fatih ilçesinin bir mahallesi olan Sultanahmet, Avrupa Yakası’ndadır ve Binbirdirek, Cankurtaran ve Küçükayasofya mahalleleri ile İstanbul Boğazı tarafından çevrelenmiştir.

İstanbul’un ilk kurulup geliştiği bölge olan tarihi yarımada ya da Suriçi bölgesi içinde yer alan Sultanahmet, tam da bu sebeple bünyesinde sayısız tarihi eser barındırmaktadır. Geçmişi Roma İmparatorluğu dönemine kadar götürülebilen ve Bizans İmparatorluğu zamanında Hipodrom, Osmanlı Devleti’nde ise Atmeydanı olarak anılan Sultanahmet Meydanı her dönemde meydan özelliğini korumuştur. Araba yarışları, at yarışları, cirit oyunu ve törenlerle şenliklere ev sahipliği yapan meydan aynı zamanda mitinglere ve ayaklanmalara da şahitlik etmiştir.

Sultanahmet Gezilecek Yerler

İstanbul’un merkez ilçesi Fatih’te gezilecek yerler deyince ilk akla gelen Sultanahmet bölgesi oluyor. Hatta yalnızca Fatih değil, İstanbul’da gezilecek yerler denildiğinde de ilk sayacağımız yerler Sultanahmet ve çevresinde yer alan mekânlar olur. Peki Sultanahmet’te gezilecek yerler nereler?

Sultanahmet gezilecek yerler arasında ilk söylememiz gereken elbette ki Sultan Ahmet Camii. Günümüzde bu bölgenin Sultanahmet olarak anılmasının müsebbibi olan camii, – yılları arasında Sultan I. Ahmet tarafından yaptırılmış olup camiinin mimarı Sedefkâr Mehmet Ağa’dır. Sultan Ahmet Camii’nin hemen karşısındaki Ayasofya Camii de Sultanahmet gezilecek yerler listenizin olmazsa olmazı. Yüzyıllara meydan okuyan bu eski kilise, yılında müzeye çevrilmişti ancak yılında tekrar camii statüsü kazandı.

Sultan Ahmet Camii’nin yan tarafına baktığımızda ise üzerinde birçok tarihi eseri barındıran Sultanahmet Meydanı ile karşılaşırız. Sultanahmet gezilecek yerler listenizde mutlaka olması gereken Sultanahmet Meydanı’nda Delfi’deki Apollon Tapınağı’ndan getirilen Yılanlı Sütun, Örme Dikilitaş ve Mısır’dan getirilen Obelisk bulunur. Ayrıca Alman imparatoru II. Wilhelm’in İstanbul’a ve II. Abdülhamid’e hediyesi olan Alman Çeşmesi de meydan üzerinde yer alır.

Sultanahmet Meydanı’na paralel konumda bulunan İbrahim Paşa Sarayı ise bugün Türk ve İslam Eserleri Müzesi olarak faaliyet gösteriyor. Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Türk – İslam eserlerinin sergilendiği ilk müze olma özelliğini taşıyor. İbrahim Paşa Sarayı’nın hemen arka sokağında ise İstanbul’un en büyük ikinci sarnıcı olan Binbirdirek Sarnıcı yer alır. Doğu Roma zamanında yapılmış bir diğer sarnıç da Şerefiye Sarnıcı’dır. Binbirdirek Sarnıcı’nın iki sokak üstünde bulunan Şerefiye Sarnıcı diğer sarnıçlara kıyasla daha küçüktür. Sultanahmet gezilecek yerler arasındaki en önemli yapılardan ve İstanbul’un en büyük kapalı sarnıcı olan Yerebatan Sarnıcı ise Ayasofya Camii’nin hemen karşısında bulunur.

Sultanahmet’te aslında çok önemli olan ancak çoğu kimsenin dikkat etmeden önünden geçip gittiği bir tarihi eser de Yerebatan Sarnıcı’nın hemen üstünde kalan Milyon Taşıdır. Bu taş, yapıldığı dönemde dünyadaki diğer Roma şehirlerinin İstanbul’a uzaklığını hesaplamak için kullanılmış, yani sıfır noktası kabul edilmiştir.

Ayasofya Camii ile Topkapı Sarayı arasında kalan Soğukçeşme Sokağı da Sultanahmet gezilecek yerler arasına kolaylıkla dâhil edebileceğiniz bir yer. Eski tarzda evlerin ve ’lerden kalma bir çeşmenin bulunduğu bu sokaktan yürüyerek Gülhane Parkı’na inebilir ya da Ayasofya’dan çıktıktan sonra buradan yürüyerek Topkapı Sarayı’na ulaşabilirsiniz. Topkapı Sarayı’na girmeden hemen önce III. Ahmet Çeşmesi’ni de şöyle bir incelersiniz. Oldukça sanatlı bu çeşme Osmanlı’da batı etkisinin mimaride ilk hissedildiği eserlerden biri.

Sultan Ahmet Camii’nin arkasında yer alan Arasta Çarşısı ya da diğer adıyla Sipahiler Çarşısı da Sultanahmet gezi rotası için düşünebileceğiniz yerlerden. Birbirinden güzel kilim, halı ve çinilerin satıldığı çarşıda hiçbir şey almasanız bile dolaşmaktan keyif alacağınıza eminiz. Arasta Çarşısı’nın içinden girilen Büyük Saray Mozaikleri Müzesi ise Sultanahmet gezilecek yerler arasında sayılabilecek bir diğer nokta. Geç Roma – Erken Bizans döneminden günümüze ulaşabilen mozaikleri görebileceğiniz müze, Sultanahmet’te gezilecek yerler arasında diğerlerine nispeten daha az ziyaretçi çeken bir mekân.

Sultan Ahmet Camii’nden biraz ileri gittiğimizde bizi Topkapı Sarayı ve bitişiğindeki İstanbul Arkeoloji Müzeleri karşılar. Ayasofya çevresinde gezilecek yerler olarak da zikredebileceğimiz bu mekânlardan Topkapı Sarayı’nda, Osmanlı Devleti’nin yanı sıra saray yaşamına dair bilgi alabilir ve Kutsal Emanetleri görebilirsiniz. Ayrıca Topkapı Sarayı’nın ilk avlusunda yer alan ve İstanbul’un ilk kilisesi ve müzesi unvanını elinde tutan Aya İrini Kilisesi de Sultanahmet gezilecek yerler listenize almanız gereken bir yapı. Topkapı Sarayı’nın hayli geniş bir alana yayıldığını ve sergilenen eser sayısının da yüksek olduğunu belirtelim. Burayı hakkıyla gezebilmek için 4 saat ve üzeri zaman ayırmanızı tavsiye ederiz. İstanbul Arkeoloji Müzeleri de Sultanahmet’te görmeniz gereken yerlerden biri. Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olmak üzere üç müzeyi içeren bir kompleks mahiyetindeki İstanbul Arkeoloji Müzeleri, yaklaşık bir milyon eserle gününüzün diğer yarısını alacak bir mekân.

İstanbul Arkeoloji Müzelerinin hemen alt kısmında ise sizi yüzlerce yıllık bir park karşılar: Gülhane Parkı. Sultanahmet’e geldiyseniz Gülhane’ye uğramadan dönmeyin deriz. Müzeleri ve Topkapı Sarayı’nı gezip dolaştıktan sonra bir yorgunluk kahvesi için buraya yönelebilirsiniz. Bunun yanı sıra Gülhane Parkı içinde yer alan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi de Sultanahmet gezilecek yerler arasında sayabileceğimiz mekânlardan. Bir sürü de müze varmış canım, dediğinizi duyar gibiyim. Evet, doğru düşündünüz: Sultanahmet müzeler açısından zengin bir lokasyon.

Sultanahmet’e Ne Zaman Gidilir?

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alan Sultanahmet aslında yıl boyu ziyaret edilebilir. Marmara Bölgesi’nin en çok yağış alan şehirlerinden biri olan İstanbul’da yıl boyunca gözlenen en düşük sıcaklık iken en yüksek sıcaklık +40 derecedir. Özellikle kurak memleketlerden gelenleri rahatsız edebilecek asıl husus ise İstanbul’un nemidir. Şehirde ortalama nispi nem oranı %75’tir ki bu da bazı günler – çok hassassanız – nemi koklayabileceğiniz anlamına gelir. İstanbul’da kar yağışı çok sık karşılaşılan bir hava olayı olmamakla birlikte Aralık – Mart aylarında az da olsa kar yağışı görülebilmektedir. Sultanahmet gezilecek yerler için yola çıkmadan önce hava durumunu kontrol edip yanınıza alacağınız eşyaları ona göre belirlemekte fayda var.

Sultanahmet’te Nerede Kalınır?

Sultanahmet bölgesini gezecekseniz ve İstanbul’a şehir dışından geldiyseniz Sultanahmetçevresi oteller konaklama için düşünebileceğiniz alternatifler arasında. Sultanahmet otel seçeneklerini araştırırsanız fiyat ve kalite açısından yelpazenin geniş olduğunu göreceksiniz. Kimi oteller oda kahvaltı olarak çalışıyor. Burada aynı zamanda apart oteller ve lüks oteller de bulunuyor.

Kalacağım yerin Sultanahmet gezilecek yerler ile uzaklığı çok mühim değil, derseniz İstanbul içinde merkezi başka lokasyonlarda da otel araştırabilirsiniz. Beşiktaş’ta Barbaros Bulvarı, Dolmabahçe Caddesi ve Çırağan Caddesi yakınlarında konaklayabileceğiniz birçok otel bulunur. Buralarda uygun fiyatlı oteller bulabileceğiniz gibi balayı otelleri ve lüks oteller de görebilirsiniz. Beşiktaş’ın yanı sıra Taksim otelleri de Sultanahmet’e kolay ulaşım sağlayacaktır. Taksim’den yalnızca Sultanahmet’e değil, İstanbul’un her yerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Sultanahmet gezilecek yerler ile daha yakın mesafede bulunan semtlere geldiğimizde Karaköy, Eminönü ve Sirkeci karşımıza çıkıyor. Karaköy alışveriş ve yeme içme açısından birçok seçeneğin bulunduğu bir lokasyon olduğu gibi Sultanahmet’e giden tramvay hattına yakınlığıyla da seyahatiniz sırasında işinizi kolaylaştıracaktır. Eminönü ve Sirkeci araç ve insan trafiğiyle İstanbul’un en yoğun noktalarından. Dolayısıyla İstanbul’un bu hareketliliğini ilk elden yaşamak isterseniz bu Eminönü otelleri ya da Sirkeci otelleri sizin için tatmin edici olacaktır. Araç trafiğinin yoğun olması, elbette pek çok ulaşım alternatifinin bulunması anlamına geliyor. İstanbul’un her yerine ulaşım sağlayabileceğiniz alternatifleri barındıran bu semtlerden ayrıca Sultanahmet’e giden tramvay hattı geçiyor.

Sultanahmet gezilecek yerler ve çevresine en yakın otel seçenekleri Beyazıt ve Aksaray olarak da sayılabilir. Beyazıt otelleri arasında her bütçeye uygun mekânlar bulunuyor. Kimi otellerde odalar daha küçük kalırken kimi oteller özellikle çocuklu ailelerin rahatlıkla konaklayacağı büyüklükte odalara sahip. Aksaray otelleri arasından tramvay hattına yakın olan seçenekler de Sultanahmet gezinizde tercih edebileceğiniz yerler arasında. Konaklamanız boyunca belirli bir standartta hizmet almak isterseniz hem Beyazıt hem de Aksaray’da zincir otellere rastlamak mümkün.

Sultanahmet’e Nasıl Gidilir?

Sultanahmet’e ulaşım konusuna geçmeden önce Sultanahmet’e nasıl gidilir sorusunu cevaplayalım. Yani öncelikle İstanbul’a ulaşım konusuyla ilgili bilgi verelim. İstanbul’a Türkiye’nin her yerinden otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ankara’dan İstanbul’a otobüs yolculuğu 6 – 7 saat kadar sürmektedir. İzmir’den İstanbul’a ise 7 – 8 saat içinde ulaşılabilmektedir. İstanbul’a otobüsle geliyorsanız ve Sultanahmet gezilecek yerler listenizdeki mekânlara yakın bir yerde konaklamak isterseniz Alibeyköy Cep Otogarı ya da Esenler Otogarı’nda inebilirsiniz. Çoğu firmanın şehir içine servisi bulunur ve ayrıca otogarlardan şehir merkezine ulaşım kolaydır.

Ankara’dan İstanbul’a uçak yolculuğu 1 saat kadar sürmektedir. İzmir’den İstanbul’a uçak yolculuğu ise 50 dakika – 1 saat arası zaman alır. Uçakla İstanbul Havalimanı’na gelirseniz Havaist otobüslerini kullanarak Sultanahmet, Taksim, Aksaray, Beyazıt, Beşiktaş başta olmak üzere İstanbul’un pek çok ilçesine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Atatürk Havalimanı’na varışlarda ise metro hattını kullanarak Yenikapı’ya gelebilir ve buradan da M2 metro hattını ya da yürüyerek ulaşabileceğiniz Bağcılar – Kabataş tramvay hattını kullanarak Sultanahmet gezilecek yerler arasında saydığımız noktalara yakın duraklara ulaşabilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapacaksanız Havaş otobüsleriyle Taksim’e ulaşabilirsiniz. Ayrıca havalimanı içinden Kadıköy ve Üsküdar yönüne giden İETT otobüsleri de kalkmaktadır.

 Sultanahmet’e Ulaşım

Sultanahmet gezilecek yerler ve çevresi, İstanbul içinde en kolay ulaşım sağlayabileceğiniz bölgelerdendir. Eminönü Sultanahmet arası 2,5 kilometrelik bir mesafedir ve dakika yürüyerek Eminönü’nden Sultan Ahmet Camii’ne ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra Eminönü’nden Bağcılar yönüne giden tramvaya binip Sultanahmet durağında inerseniz de Sultan Ahmet Camii’ne ve bölgedeki saydığımız tüm tarihi yapılara yürüyerek kolayca ulaşabilirsiniz.

Taksim yönünden gelecekseniz Eminönü’ne otobüsle ulaşmak mümkün olacaktır. Bununla birlikte Yenikapı yönüne giden metroya binerek Vezneciler durağında inip beş dakikalık yürüyüşle Laleli-Üniversite tramvay durağına ulaşabilir ve oradan Kabataş yönüne giden travmaya binerek Sultanahmet durağına gidebilirsiniz.

Bu saydığımız lokasyonların hepsi Avrupa Yakası’nda. Peki Anadolu Yakası’ndan Sultanahmet’e nasıl giderim? Sultanahmet gezilecek yerler için Kadıköy’den ya da Üsküdar’dan Marmaray’ı kullanarak Sirkeci’ye ulaşabilir ve Sirkeci tramvay durağından Bağcılar yönüne giden tramvaya binip Sultanahmet durağında inebilirsiniz. Biraz deniz havası alalım, yer altından gitmeyelim diyorsanız Kadıköy’den veya Üsküdar’dan Şehir Hatları ya da özel vapurları kullanarak Eminönü’ne varabilir ve Eminönü tramvay durağından Bağcılar yönüne giden tramvaya binip Sultanahmet durağında inebilirsiniz.

Sultanahmet’te Ne Yenir?

Sultanahmet gezilecek yerler ve çevresinde yeme içme için pek çok alternatif bulunduğunu söyleyebiliriz. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin geldiği bu bölgede Türk mutfağının en iyi örneklerini bulabileceğiniz gibi dünya mutfağından yemekleri de tadabilirsiniz. Yalnızca ana cadde üzerinde bile onlarca restoran ve kafe bulmak mümkündür. Bununla birlikte Sultanahmet’te yemek yenecek yerler konusunda araştırma yapıyorsanız ana cadde üzerindeki restoranlarla sınırlı kalmamanızı öneririz. Sultanahmet’in arka sokaklarında ve ara sokaklarda da hem yiyecek hem de içecek konusunda gözünüzü ve gönlünüzü doyuracak bir sürü mekânı keşfedebilirsiniz.

Sultanahmet, bir yerde oturup yemek için uzun uzun vakit ayırmak istemeyenler için de onlarca alternatifin bulunduğu bir nokta. Ekmek arası köfte veya dönerinizi alıp Sultan Ahmet Camii’nin ön tarafındaki banklarda etrafı seyrederek öğle yemeğini halledebilirsiniz. Benim yeterince zamanım var ve yemeğimin tadını çıkarmak istiyorum diyorsanız geleneksel Türk mutfağının en leziz yemekleri ve tatlıları Sultanahmet gezilecek yerler ve çevresindeki restoranlarda sizleri bekliyor.

 Sultanahmet Kaç Günde Gezilir?

Sultanahmet gezisi için ne kadar süre ayırmak isteyeceğiniz aslında size bağlı. Yukarıda saydığımız mekânların tümünü gezmek ya da bazılarını Sultanahmet gezilecek yerler listenizin dışında bırakmak istemenize göre buraya ayırmanız gereken süre de değişecektir. Bununla birlikte Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri gibi temel yerleri gezeyim, diğerleri için vakit ayırmak istemiyorum derseniz bunları iyi bir programla bir gün içinde bitirebilirsiniz. Sultanahmet’te gezilecek yerler için yalnızca bir gün ayırabilecekseniz sabah erkenden yola düşerek öncelikle Topkapı Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Yerebatan Sarnıcını gezmenizi öneririz. Buraların sabit açılış kapanış saatleri olduğundan önce bu mekânları bitirirseniz günün geri kalanında da Ayasofya ve Sultanahmet’i görebilirsiniz. Topkapı Sarayı ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ne gitmeden önce biraz araştırma yapıp özellikle ilginizi çeken bölümler ve eserler için bir liste hazırlarsanız ziyaretiniz daha verimli geçebilir. Ayrıca zaman yönetimi açısından da bu daha faydalı bir yöntem olacaktır.

Aslında bizim tavsiyemiz Sultanahmet gezilecek yerler için en az 2 gün ve hatta mümkünse daha fazla zaman ayırmanız zira böylelikle Topkapı Sarayı ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ni hakkıyla gezip görebilirsiniz. Ayrıca Sultanahmet bölgesinde gezilecek yerler içinde saydığımız diğer noktaları da ziyaret etme fırsatınız olur. Bununla birlikte başta da söylediğimiz gibi tatilinizin süresi elbette ki tamamen size bağlı.

Sultanahmet’te Alışveriş

Sultanahmet gezilecek yerler listenizdeki noktaları ziyaret ettiniz ama bir de alışveriş yapmak istiyorum, nereye gideyim diyorsanız Sultanahmet ve çevresinde alışveriş yapabileceğiniz binlerce dükkân olduğunu söylemeliyiz. Sultanahmey Meydanı civarında özellikle turistlere yönelik hediyelik eşyaların satıldığı dükkânlarda çeşit çeşit kilimler, halılar, otantik lambalar, çantalar bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra Sultanahmet ve İstanbul temalı kartpostal, buzdolabı magneti, kupa ve anahtarlık modelleri de raflarda satın alınmayı bekliyor.

Tarihi Sultanahmet bölgesinde büyük alışveriş merkezleri olmadığını belirtmeliyiz. Bununla birlikte Beyazıt tarafında bulunan ve yüzlerce yıldır ayakta olan Kapalı Çarşı’ya yürüyerek ya da tramvayla ulaşabilirsiniz. Sultanahmet bölgesine yakın konumda bulunan Aksaray’da ise modern anlamda bir alışveriş merkezi olan Historia AVM’de giyimden teknolojiye pek çok kategoride eşyayı bulabilirsiniz. Alışveriş için Eminönü ve Taksim’i düşünebilirsiniz. Eminönü’nde de alışveriş merkezi bulunmamakla birlikte semtin kendisi açık bir alışveriş merkezidir desek yanlış olmaz. Taksim’de ise yine irili ufaklı birçok dükkânın yanı sıra Demirören AVM yer alır.

  • İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alan Sultanahmet aslında yıl boyu ziyaret edilebilir. Marmara Bölgesi’nin en çok yağış alan şehirlerinden biri olan İstanbul’da yıl boyunca gözlenen en düşük sıcaklık iken en yüksek sıcaklık 40 derecedir.

  • Sultanahmet bölgesini gezecekseniz ve İstanbul’a şehir dışından geldiyseniz Sultanahmet çevresi oteller konaklama için düşünebileceğiniz alternatifler arasında. Sultanahmet otel seçeneklerini araştırırsanız fiyat ve kalite açısından yelpazenin geniş olduğunu göreceksiniz. Kimi oteller oda kahvaltı olarak çalışıyor. Burada aynı zamanda apart oteller ve lüks oteller de bulunuyor.

  • Sultanahmet’e ulaşım konusuna geçmeden önce Sultanahmet’e nasıl gidilir sorusunu cevaplayalım. Yani öncelikle İstanbul’a ulaşım konusuyla ilgili bilgi verelim. İstanbul’a Türkiye’nin her yerinden otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ankara’dan İstanbul’a otobüs yolculuğu 6 – 7 saat kadar sürmektedir. İzmir’den İstanbul’a ise 7 – 8 saat içinde ulaşılabilmektedir. İstanbul’a otobüsle geliyorsanız ve Sultanahmet gezilecek yerler listenizdeki mekânlara yakın bir yerde konaklamak isterseniz Alibeyköy Cep Otogarı ya da Esenler Otogarı’nda inebilirsiniz. Çoğu firmanın şehir içine servisi bulunur ve ayrıca otogarlardan şehir merkezine ulaşım kolaydır.

Sultanahmet, Fatih, nerede, Otobüs, Tramvay, Metro, Tren veya Minibüs / Dolmuş ile nasıl gidilir?

Uygulamada yol tarifi al

Fatih bölgesindeki en çok ziyaret edilen yerlerden Sultanahmet adresine toplu taşıma ile nasıl gidilir burada bulabilirsiniz.

Aşağıdaki toplu taşıma hatları Sultanahmet - yakınından geçiyor

Otobüs ile Sultanahmet konumuna nasıl gidilir?

Haritalar, hareket saatleri ve canlı saatler ile adım adım yol tariflerini görmek için Otobüs güzergahına tıklayın.

Metro ile Sultanahmet konumuna nasıl gidilir?

Haritalar, hareket saatleri ve canlı saatler ile adım adım yol tariflerini görmek için Metro güzergahına tıklayın.

Durak adıMesafe
Çemberlitaş4 dk yürüme
Durak adıMesafe
Sirkeci9 dk yürüme
Durak adıMesafe
Sirkeci - Yenikapi Yönü12 dk yürüme
Hat AdıYön
BN1Halkali Park -Eminönü Misir ÇarşisiGÖRÜNTÜLE
  • Sultanahmet konumuna gitmek için en yakın duraklar nerede?

    Sultanahmet konumuna en yakın duraklar:

    • Çemberlitaş metre uzaklıkta, 4 dk yürüme mesafesinde.
    • Sirkeci metre uzaklıkta, 9 dk yürüme mesafesinde.
    • Sirkeci - Yenikapi Yönü metre uzaklıkta, 12 dk yürüme mesafesinde.
  • Hangi Otobüs hatları Sultanahmet yakınından geçiyor?

    Bu Otobüs hatları Sultanahmet yakınından geçiyor, 30D, 46Ç, 47E, 54E, 66, 92C, EM1

  • Hangi Metro hatları Sultanahmet yakınından geçiyor?

    Bu Metro hatları Sultanahmet yakınından geçiyor:M2

  • Hangi Tramvay hatları Sultanahmet yakınından geçiyor?

    Bu Tramvay hatları Sultanahmet yakınından geçiyor:T1

  • Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet, tramvay durak ne kadar uzaklıktadır?

    Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumuna en yakın tramvay durak 4 dk yürüme mesafesindedir.

  • Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumuna en yakın tramvay durak hangisidir?

    Çemberlitaş durak, Fatih içindeki Sultanahmet konumuna en yakındır.

  • Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet, tren durak ne kadar uzaklıktadır?

    Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumuna en yakın tren durak 9 dk yürüme mesafesindedir.

  • Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumuna en yakın tren durak hangisidir?

    Sirkeci durak, Fatih içindeki Sultanahmet konumuna en yakındır.

  • Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet, otobüs durak ne kadar uzaklıktadır?

    Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumuna en yakın otobüs durak 12 dk yürüme mesafesindedir.

  • Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumuna en yakın otobüs durak hangisidir?

    Sirkeci - Yenikapi Yönü durak, Fatih içindeki Sultanahmet konumuna en yakındır.

  • Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumundan ilk Tramvay saat kaçta geçer?

    T1, Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumundan geçen ilk Tramvay aracıdır. civarında geçer.

  • Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumuna son Tramvay saat kaçta gider?

    T1, Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumuna giden son Tramvay aracıdır. civarında buradan geçer.

  • Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumundan ilk Tren saat kaçta geçer?

    MARMARAY (HALKALI - GEBZE), Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumundan geçen ilk Tren aracıdır. civarında geçer.

  • Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumuna son Tren saat kaçta gider?

    MARMARAY (HALKALI - GEBZE), Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumuna giden son Tren aracıdır. civarında buradan geçer.

  • Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumundan ilk Otobüs saat kaçta geçer?

    BN1, Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumundan geçen ilk Otobüs aracıdır. civarında geçer.

  • Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumuna son Otobüs saat kaçta gider?

    BN1, Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumuna giden son Otobüs aracıdır. civarında buradan geçer.

  • Sultanahmet için Trenücreti ne kadar?

    Sultanahmet için Tren ücreti yaklaşık ₺ - ₺ tutar.

  • Sultanahmet için Tramvayücreti ne kadar?

    Sultanahmet için Tramvay ücreti yaklaşık ₺ tutar.

  • Sultanahmet için Otobüsücreti ne kadar?

    Sultanahmet için Otobüs ücreti yaklaşık ₺ - ₺ tutar.

  • Sultanahmet için Minibüs / Dolmuşücreti ne kadar?

    Sultanahmet için Minibüs / Dolmuş ücreti yaklaşık ₺ - ₺ tutar.

  • Sultanahmet için Metroücreti ne kadar?

    Sultanahmet için Metro ücreti yaklaşık ₺ tutar.

Sultanahmet durağıAhmet tarafından çekildi

Uygulamada yol tarifi al

Fatih şehrinde Sultanahmet konumuna Toplu Taşıma

Fatih, Türkiye'de Sultanahmet için yol tarifi mi arıyorsunuz?

Sultanahmet durağından geçen Otobüs, Tramvay, Metro, Tren veya Minibüs / Dolmuş hatlarının saatlerini görmek ve adım adım yol tarifi almak için Moovit Uygulamasını indirin.

Sultanahmet konumuna en yakın durakları mı arıyorsunuz? Hedefinize en yakın durakların listesine göz atın: Çemberlitaş; Sirkeci; Sirkeci - Yenikapi Yönü.

OtobüsD46Ç47E54ECEM1Metro:M2Tramvay:T1

Toplu taşıma araçlarıyla Sultanahmet konumuna gitmeyi kolaylaştırıyoruz. Bu nedenle Fatih konumundaki kullanıcılar dahil olmak üzere milyondan fazla kullanıcı, toplu taşıma için en iyi uygulama olarak Moovit'e güveniyor.

Havaalanı, hastane, stadyum, market, alışveriş merkezi, kafe, okul, kolej ve üniversite gibi popüler yerlere gitmek için uygulamayı kullan.

Konum: Fatih, İstanbul

Sultanahmet, Fatih

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası