op dr celal ünver / Dr Celal Ünver - Dailymotion Video

Op Dr Celal Ünver

op dr celal ünver

Türkiye'de bir ilk!

Horlamak, uykuda nefesi kesilmek pek çok kişinin ortak sorunu. Özellikle de "Uykusunda hık diye gitti" deyimi de bu hastalar için sıkça kullanılıyor. Boşanmaların sebebi olan horlama, nefes alamama sorununa ilişkin Türkiye'de ilk kez bir yöntem denendi. Yaşar Güzel isimli hasta dil köküne yerleştirilen bir pille horlamasız, kesintisiz, sağlıklı bir uykuya adımını atmış oldu.

Prof. Dr. Mehmet Ömür, Tuğgeneral Prof. Dr. Mustafa Gerek ve Op. Dr. Celal Ünver'den oluşan cerrah grubu tarafından yapılan ve Türkiye'de bir ilk olan saat süren operasyonla Yaşar Güzel isimli hastaya "dil kökü pili" takıldı.Türkiye''de bir ilk olan ameliyatı ve ardındakileri Op. Dr. Celal Ünver''e sorduk.

Dil kökü pili tedavisi nedir?

yılında Amerika''da uygulanan ardından çeşitli ülkelerde devam eden ve özellikle orta ve ileri derecede uyku apne hastalığını tedavisinde büyük başarı elde edilen bir cerrahi yöntem. İki meslektaşım Pr. Dr. Mehmet Ömür ve Tuğgeneral Pr. Dr. Mustafa Gerek''le beraber birkaç senedir uyku apnesi üzerine araştırmalar yaptık. Bu araştırmalar çerçevesinde ''dil kökü pili'' yöntemini araştırmak için uygulamanın en yaygın olarak yapıldığı Belçika''ya gittik. Orada kadavra üzerinde çalışmalar yaptık. Dil kökü pili ameliyatlarına katıldık. Daha önce dil kökü pili taktıran hastalarla görüştük, onlardaki iyileşme sürecini gözlemledik. Elde ettiğimiz bütün bulgular dil kökü pili takılan hastalarda iyileşme sürecinde büyük başarılar elde edildiği yönünde oldu.

Dil kökü pilinin kullanımı zor mudur?

Kullanımı çok kolay olan "dil kökü pili" cerrahi operasyonla dil köküne giden sinire yerleştiriliyor. Pilden gelen sinyaller siniri uyararak dil kökünün çalışmasına neden oluyor. Bu şekilde uykuda nefesin kesilmesinin önüne geçiliyor, kesintisiz solunum, horlamasız ve sağlıklı uyku sağlıyor. Uzaktan kumanda ile çalışan "dil kökü pili" sadece gece çalıştırılıyor. 10 yıldan fazla süreyle kullanılabiliyor. İstenirse küçük bir cerrahi operasyonla çıkarılabiliyor. Bu açıdan geri dönüşü mümkün yöntem. Sosyal yaşamı kısıtlayan herhangi bir etkisi bulunmuyor. "Dil kökü pili" takılan hastalar MR cihazından geçme dışında istediği herşeyi yapabiliyor.

HER UYKU APNESİNDE KULLANILIR MI?

Dil kökü pili tedavisi her uyku apne hastasına uygulanabilir mi?

Orta ve ileri derecede uyku apne hastalarına öneriyoruz. Uyurken nefesi saatte kez kesilen hastalar orta, saatte 30''dan fazla nefesi kesilen hastalar ileri derecede uyku apne hastasıdır. Bu hastaların uykuda ani ölüm riski yüksektir. Uyku apne hastalığının belirtileri gün içinde olur olmaz yerde uyuma, gece baş ve ense terlemeleri, aşırı horlama, uykudan yorgun uyanma, sürekli bitkin hissetmedir. Bu ve benzer şikayetler hissedenler KBB uzmanı, nörolog, kardiyologi, akciğer uzmanı yada bir dahiliye uzmanına başvurmalı. Uzman doktorların gözetiminde geçici ya da cerrahi yöntemlerle tedavi aşamasına geçilir.

Türkiye''de ne kadar uyku apne hastası var?

Türkiye'de yaklaşık 2 milyon uyku apnesi hastası bulunmakta. Yapılan araştırmalar dünya nüfusunun yaklaşık % 4'ünün uyku apnesi hastası olduğu yönünde. Amerika'da ise rakam 10 milyon. Uyku apnesi hastalarının uykuda ani ölüm riski var. Ayrıca kalp hastası olma ve beyin damarlarını tıkanması geçirme riski diğerlerine oranla 3 kat fazla, trafik kazası yapma riski de 7 kat fazla. Hipertansiyon, ve kalp enfaktüsü uyku apnesi hastalarını bekleyen diğer rahatsızlıklar. Kesin bir tedavisi olmayan uyku apnesinde için geçici çözümler var. "Dil kökü pili" uyku apnesi hastaları için büyük umut oldu. Yapılan ameliyatlarda büyük başarı elde edildi.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir