altın kiralama fiyatları / KAD-SİS (Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi) | Ziraat Katılım

Altın Kiralama Fiyatları

altın kiralama fiyatları

Düğünlerin vazgeçilmezi takılar için yeni formül! Kuyumcudan kiralık

Her geçen gün fiyatı artan altının, önlenemez yükselişi sürüyor. Yeni evlenecek çiftler, takı takmanın adeta imkansız hale gelmesiyle formül arayışına yöneldi. Evlilik hazırlığı yapan ancak ekonomik durumu iyi olmayan gençler, altın kiralama dönemi başlattı.

Eş, dost ve akrabaların yardımıyla tanıdık bir kuyumcu bulan gençler, takılacak altının gramı kadar kuyumcunun belirlediği fiyat üzerinden ödemeyi yapıyor. 

Düğünden önce yapılan takı merasiminde kız ve erkek tarafı adeta altın takma yarışını girişiyor. Gelinin kolları altın bilezikle doluyor, damadın ceketi ise adeta kuyumcu dükkanına dönüyor. Düğün yapılan yerde çekilen videoda ise takı yarışı ölümsüzleşiyor.

Davetlilerin dağılmasının ardından altınları kiralayan kuyumcu ile yardımcıları verdikleri altınları tartarak alıp, teminat olarak bırakılan senet ya da çeki geri veriyor.

İstanbul'da kuyumculuk yapan ve ismini vermek istemeyen işadamı "Ben her çek ya senet vermeye hazır olan herkese altın kiralamıyorum. Kiralayan meslektaşlarım var. Tanıdık, benim olmazsa olmazım. Fiyatta anlaşırsak kiralıyorum. Bileziklerin kalınlığına göre fiyatı değişiyor. Altının gramına göre ve kuyumcunun insiyatifine göre fiyatlar değişim gösteriyor" dedi.

"Samimiyet durumu ve altının ağırlığı da fiyatta belirleyici oluyor" diyen iş adamı "İsmimi ondan vermek istemedim. Geçenlerde samimi olduğum bir aile geldi. Evlenecek çocuklarını da yanlarında getirdi. 2'si Trabzon olmak üzere, 15 bilezik ile 2 set istediler. Senet yaptık. Bu aileden 1000 TL aldım. Sonra kız tarafını getirdiler. Onlardan da aynı orandaki altın için 1500 TL aldım" dedi.

Ağustos ayında dünyaevine girecek olan bir çift de ismini vermemek şartıyla konuştu. İşinin pamuk ipliğine bağlı olduğunu ve özel bir güvenlik şirketinde müdür yardımcısı olarak çalıştığını söyleyen genç "Aldığım ücret 4 bin lira. Bu parayla hem düğün yapıp, hem de takı takmam imkansız. Müstakbel eşim ile konuştuk. Kiralık takı işini kendisine de anlattım" dedi. 

Kız da gülerek "Fikir ondan çıktı" diyerek topu damat adayına attı.

Genç adam anlatmaya devam etti: "Zaten satın da alsak. Ertesi gün bozdurup borçlarımızı ödeyecektik. Kiralamak daha ucuz ve mantıklı geldi. Hem benim hem de onun ailesi de kiralık altın takacak. Düğün bitince de altınları verip, çekimizi geri alacağız. Bu devirde evlenmek büyük cesaret işi. Ama 4 yıldır ha bugün ha yarın diyerek 2020 yılına geldik."

altin.jpg

KAD-SİS (Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi)

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önderliğinde kamu bankalarının paydaş olduğu KAD-SİS (Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi) projesi ile hurda altın toplama faaliyetlerinin artırılması, daha geniş kitlelere ulaşılması ve yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması amaçlanmaktadır. 
Hali hazırda Banka şubelerinde görevlendirilen sınırlı sayıdaki eksper ile belirli zamanlarda altın toplama günleri düzenlenmekteyken KAD-SİS ile ülke genelinde İstanbul Altın Rafinerisi’nin anlaşmalı kuyumcuları aracılığı ile hafta sonu da dahil olmak üzere fiziki altın toplama işlemi gerçekleştirilebilecektir. Bu sayede altın günlerini beklemeden kuyumcular aracılığı ile tasarrufunuzda bulunan altınlarınızın değerlemesini yaptırarak gram karşılıklarını anında Bankamızdaki Altın cari hesaplarınıza aktarabilirsiniz. Size en yakın Altın Değerleme Noktası (ADN) bilgisine http://kadsis.com/adnlistesi adresinden ulaşabilirsiniz.

İstanbul Altın Rafinesi’ nin anlaşmalı olduğu Altın Değerleme Noktalarından KAD-SİS aracılığıyla bilezik, kolye, çeyrek altın, beşibiryerde gibi tüm altınlarınızı hesabınıza yatırın. Hesabınızdaki altınların  bloke süresini beklemeden hemen Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı açın, avantajlarından yararlanmaya başlayın.

Düğünlerde gösteriş için 'kiralık altın' dönemi

İHA'da yer alan habere göre; altın fiyatlarının zirve yapmasıyla birlikte kuyumcularda altın kiralama sistemi de popüler hale geldi. Kiralama sisteminde, kuyumcudan alınan altınlara verilen senet ya da teminat miktarı, altınlar teslim edildikten sonra geri alınıyor veya altın bedeli peşin alındıktan sonra düğünün ardından yüzde 2 ile 8 arasında kesinti yapılarak iade ediliyor.

Kuyumcu Yunus Yurt, vatandaşların anı kurtarma derdine düşerek böyle bir yola başvurduklarını söyledi. Samimi müşterilerine altın kiralama konusunda yardımcı olduklarını belirten Yurt, “Bir düğün altını en kötü ihtimalle 50-60 bin liraya mal oluyor. İnsanların buna gücü yetmediği için düğünde eş, dost gelinin üzerinde altınları görsün diye kiralık altın alıyorlar” diye konuştu. Yurt, kiralama sisteminin cüzi bir miktar ödenerek yapılmadığının altını çizerek “Kişi, altının ücretinin tamamını öder, altını iade ederken de küçük bir kesintiyle parasını geri alır. İnsanlar mecbur kaldığı için böyle bir yola başvuruyorlar” dedi.



Kuyumculuk yapan Niyazi Üstündağ ise altın kiralamanın sıkıntılı bir iş olduğunu ve önermediklerini vurgulayarak, “Kuyumcular, altın kiralarken genelde teminat alıyor. Bu teminat da çok büyük güven meselesi. İnsanlar düğün yapmadan önce 20-30 bin liralık altın alacaksa ona karşılık teminat bırakıyor. Düğünü yaptıktan sonra teminatını alıyor, takıları geri veriyor” diye konuştu. Altın kiralamanın gösteriş için yapıldığını belirten Üstündağ, “Altın fiyatlarının yükselmesinden dolayı, insanların gücü yetmiyor, böyle bir yola başvuruyorlar” ifadelerini kullandı.

Yakında düğün yapacak olan Bilge Yücesoy isimli bir vatandaş düğün sezonu geldiğini ve altın fiyatlarının çok yükseldiğini belirterek, “İnsanlar altın alamıyor. İnsanlar ya kuyumculardan altın kiralayacak ya da altın almayacak, altınsız evlenecek” diye konuştu.

Evlenecekler için altın kiralama dönemi başladı

Ekonomik gücü olmayan genç çiftler altını almak yerine kiralamayı tercih ediyor. Kiralık altınlarla düğün yapılıyor. Kuyumcular tanıdıkları vatandaşlara senet karşılığında kiralık altın veriyor

Yayınlanma:

Evlenecekler için altın kiralama dönemi başladı

Kuyumcular, evlilik hazırlığı yapan ancak ekonomik durumu iyi olmayan gençler için altın kiralama dönemi başlattı. Kuyumcular tanıdık ve altın alamayan kişilere belirli bir ücret karşılığında altın kiralıyor. Düğün günü altınlarını takan çiftler düğünden sonra tekrar kuyumcuya teslim ediyor.

Batmanlı kuyumcu Mehmet Cantunç, Batman’da işsizliğin had sefada olduğunu ve evlenecek gençlerin altın alacak gücü olmadığı için düğün günü için altın kiraladıklarını belirterek, “Millet özel günleri ve düğünlerinde altın takıp fotoğraf çektirmek istiyor. Ama alım gücü olmadığı için kuyumculardan altın kiralıyorlar. Daha önce günde en az 4 kilogram altın satarken şimdi ayda ancak 4 kilogram satabiliyoruz. Bunun nedeniyse vatandaşların satın alma yerine altını kiralamayı tercih etmesidir. Özellikle FETÖ operasyonundan sonra çok kişinin işsiz kalması ve Batman’daki işsizliğin tırmanması vatandaşın alım gücünü de etkiliyor. Bundan dolayı vatandaş altın kiralama yöntemine gidiyor. Altın şu anda alıcı bulmuyor kiralama yöntemi daha mantıklı geliyor. Altın kiralamak isteyen vatandaş 300 gram almak istediğinde 30-40 bin liralık senet imzalatıyoruz. Ama kuyumcular tanımadıkları kişilere altın kiralamıyor. Kuyumcu esnafı bu kiralama işinde 500 ile bin lira arasında para kazanıyor” dedi.

Mehmet Cantunç

Mehmet Cantunç

‘ALTIN KİRALAMAK DAHA UYGUN’

Sözlü olan ve düğün hazırlıkları yapmak için kuyumcuya gelen Enes Demir isimli genç ise, altın fiyatlarının yüksek olmasından dolayı evlenemediğini belirterek, altın kiralamayı daha uygun gördüğünü söyledi.

Şerif Ekinci

Şerif Ekinci

isimli kuyumcu ise “Milletin altın almaya gücü yetmediği için müşteriler altın alma yerine kiralama yönetmene gidiyor. Kiralama yönteminde ucuz bir miktar kar alıyoruz. Bir set ve 4-5 burmalı bilezik alıyorlar. 200-250 lira arasında kira alıyoruz. Ancak herkese vermiyoruz sadece tanıdık ve eş dosta kiralıyoruz” diye konuştu. İHA

BATMAN İŞSİZLİĞİN EN YÜKSEK OLDUĞU İLLER ARASINDA

Türkiye’nin 26 bölgeye ayrıldığı 2017 istatistiklerinde  işsizlik oranı en yüksek bölge yüzde 28,3 ile “Mardin, Batman, Şırnak, Siirt” bölgesi olarak belirlendi. Bunu yüzde 17,2 ile “Şanlıurfa, Diyarbakır” bölgesi takip etti. İşsizlik oranı en düşük bölge ise yüzde 4,5 ile “Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane” bölgesi oldu.

AltınArtvinBatmanDiyarbakırdüğünFETÖGiresunGümüşhaneMardinOrduRizeŞanlıurfaSiirtŞırnakTRABZONTürkiye

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır