nevşehir mardin otobüs bileti / Mardin Otobüs Bileti | Metro Turizm

Nevşehir Mardin Otobüs Bileti

nevşehir mardin otobüs bileti

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Dicle Bölümü'nde yer alan Mardin, güneyinde Suriye, batısında Şanlıurfa, kuzeyinde Diyarbakır ve Batman, kuzeydoğusunda Siirt ve doğusunda ise Şırnak ile komşudur. Türkiye’nin en kalabalık şehri Mardin’in 10 adet ilçesi bulunmaktadır. Şehrin genelinde karasal iklim özellikleri görülmekte olup kış mevsimi soğuk geçmekte iken yaz ayları ise güneyden gelen çöl ikliminin etkisi ile sıcak geçmektedir. Mardin, İpek Yolu üzerinde bulunup, 5 adet han ve 1 adet kervansaraya ev sahipliği yapmaktadır.  Geçmiş dönemlere uzanan köklü tarihi ve tarihten günümüze taşıdığı eserleri bu tarih kokan şehri funduszeue.info üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Mardin otobüs bileti ile ziyaret edebilirsiniz.  

 

Mardin’de Gezilecek Yerler 
 

Çağlar boyunca ev sahipliği yaptığı uygarlığın izlerini taşıyan, önemli tarihsel ve kültürel mimari zenginliklere sahip olan, kendine has evleri, çarşıları ve kültürü ile dikkat çeken Mardin, eşsiz doğası ve yer altı zenginlikleri ile de ziyaretçilerine farklı aktiviteler yapabilme fırsatı sunmaktadır. Dağ ve doğa yürüyüşü, termal turizm, mağara turizmi, kamp ve karavan turizmi ve av turizmi gibi oldukça çeşitli aktivitenin yapılabildiği bu güzel şehir için Mardin’de Gezilecek Yerler Listesi’ni sizin için hazırladık. Eşsiz bir Mardin tatili ise kolaylıkla satın alabileceğiniz Mardin otobüs bileti kadar uzağınızda.  

 

Deyrulzafaran Manastırı: Merkeze yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan manastır, ismini Süryanice sarı ya da safran anlamına gelen “zafaran”dan almaktadır. Etrafında yetişen safran bitkisinden veya bölgeye özel sarı renkteki taşlarından bu ismi aldığı bilinen bu güzel yapı, Milattan sonra 5. yüzyılda inşa edilmiştir. ’ye kadar yıl boyunca Süryani Ortodoks patriklerine ev sahipliği yapmıştır.  Günümüzde de Süryani Kilisesi’nin önemli dini merkezlerinden biri olan Manastır, dünyanın dört bir yanından gelen Süryaniler tarafından dua ve bereket almak için ziyaret edilmektedir. 

Mardin Kalesi:  yüzyılda Hamdaniler tarafından inşa edilen kale, 1 km. uzunluğunda, metre genişliğindedir. Çeşitli vakitlerde Mardin’e uğrayan gezginlerin verdikleri bilgilerden kalede çok sayıda yapı olduğu bilinmektedir. Diğer bir adı "Kartal Yuvası olarak bilinen ve mükemmel bir manzaraya sahip kalenin bir başka özelliği de kayalıklar üzerine kurulmuş oldukça doğal bir yapı olmasıdır. Şehir merkezinde yer alan ve eşsiz manzarası ve gizemli geçitleriyle her sene yoğun şekilde yerli ve yabancı turist çeken Mardin Kalesi, Mardin’in en önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. 

Mardin Müzesi:  yılında Antakya Patriği İgnatios Behnam Banni tarafından Süryani Katolik Patrikhanesi olarak yaptırılan ve  yılından beri hizmet veren Mardin Müzesi’nde, Paleolitik Çağdan on dokuzuncu yüzyıl'a kadar olan eserler sergilenmektedir. Müze içerisinde çocuk ve yetişkinler için öğretici ve eğlenceli etkinlikler düzenlenmektedir.  

Kayseriye Çarşısı: Artuklu Dönemi’nde inşa edildiği sanılan çarşı dikdörtgen yapıdaki bina yapısının doğu, kuzey ve güney yönlerinde birer kapı bulunuyor. Dört tane giriş kapısı ve iç ve dış olarak iki bölümü bulunan çarşıda gümüşçülerden hediyelik eşya mağazalarına kadar çok fazla dükkân bulunuyor. 

Germ-i Ab Kaplıcası: Dargeçit ilçesine 18 kilometre uzaklıkta yer alan kaplıca, Dicle Nehri kenarında bulunuyor. Suyu 40 derece olup içerdiği minareller ile cilt hastalıkları ve romatizmaya iyi geldiği bilinmektedir. Kaplıcada; bir tedavi havuzu ve içme çeşmeleri bulunuyor. yatak kapasiteli bir tesisi de bulunan alan, konaklamak isteyenler için de konaklama seçeneği de sunuyor. 

Mardin Ulu Cami: Artuklular devri mimari örneklerinden, Mardin merkezde bulunan tarihi cami. Yapıldığında iki minaresi olan yapı, kesme taştan yapılmıştır. 

 

Mardin’de Ne Yenir? 
 

Kendine has yapılış şekillerinin doğal ve taze ürünleri ile birleştiği ve ortaya çıkan nefis yemekleri ile Mardin mutfağının eşi benzeri olmayan tatlarını sizin için tanıttık. Bu zengin mutfak, Mardin tatilinizi eşsiz kılacak mükemmel tatlara sahip. 

 

İşkembe dolması (Kibbe): Kuzu ya da oğlak işkembesi kullanılarak yapılan et, pirinç, nane, yeni bahar ve isteğe bağlı olarak nohuttun konduğu yöresel lezzetlerden biri. 

İrok: Mardin usulü içli köfte olan irok kendine has baharatlarla hazırlanan enfes tatlardan. 

Kiliçe: Hayat Çöreği olarak da bilinen mahlep, zencefil ve tarçın kullanılarak hazırlanan yöresel hamur işi çeşitlerinden olan kiliçe, cenaze, düğün gibi özel günlerde de hazırlanmaktadır. 

İncasiye: Kuru siyah erikle ve kuşbaşı etlerle hazırlanan incasiye Osmanlı saray mutfağına şifalı yönüyle adını yazdırmış bir lezzet. 

Kaburga dolması: Kaburga, kuşbaşı etler ve içli pilavla servis edilen kaburga dolmasını Mardin’i ziyaret ederseniz mutlaka tatmanız gereken lezzetlerden. 

 

Nevşehir Mardin Otobüs Seferleri

Nevşehir Mardin Arasındaki Otobüs Seferleri

Aşağıda Nevşehir ile Mardin arasında sefer yapan otobüs şirketlerinin kalkış ve varış noktalarını görebilir, bilet al butonuna basarak Nevşehir-Mardin için otobüs bileti fiyatlarına ulaşıp satın alabilirsiniz.

Ortalama mesafe km.

Otobüsle ortalama süre 9 saat 21 dk.

  • Nevşehir Otogarı
  • Tepeüstü (Mardin) Otobüs Kalkış-Varış Noktası
  • Bilet Al
  • Nevşehir Otogarı
  • Mardin Otogarı
  • Bilet Al

Nevşehir ile Mardin arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 9 saat 21 dakika sürmektedir. Bu süreler otobüs firması, güzergah, mola yerleri ve trafik gibi etkenler ile değişiklik gösterebilir.

Nevşehir Mardin Arası Sefer Yapan Otobüs Firmaları

  • Metro Turizm

Yol HaritasıYol TarifiHava DurumuFotoğraflar

Nevşehir - Mardin Otobüs Bileti Ara

Hem Nevşehir’in doğal güzellikleriyle ünlü turistik ilçelerinden hem de şehir merkezinde pek çok noktadan otobüs terminaline kolayca gidilebiliyor.

Minibüsler

Sulusaray, Çavuşin, Avanos, Göreme, Ürgüp ve Ortahisar gibi turistik ilçelerden otobüs terminaline gitmek için minibüsler sıkça kullanılıyor. Yaz aylarında sefer sayıları da artan minibüslerle Göreme Milli Parkı çevresindeki her ilçeden 30 dakikada terminale ulaşabilirsiniz.

Özel Halk Otobüsleri

Fevzi Çakmak Caddesi, Kayseri Caddesi ve Ürgüp Caddesi gibi pek çok merkezi noktada ve mahallede durakları bulunan özel halk otobüsleri ile de gece saat ’a kadar terminale gitmeniz mümkün. Halk otobüslerinin Nevşehir merkezindeki Nevşehir Kalesi, Nevşehir Müzesi ve Forum Kapadokya gibi yoğun noktalar önünde de durakları var.

Yolcu Servisleri

Bilet aldığınız otobüs firmasının size sunacağı ücretsiz yolcu servisleri ile Nevşehir Terminali’ne gidebilirsiniz. Nevşehir merkezindeki Aksaray Caddesi, Osmanlı Caddesi ve Yıl Bulvarı gibi pek çok yerde otobüs bileti satış ofisleri var ve ofis önlerinden her 30 dakikada bir yolcu servisi kalkıyor.

Taksi

Kayseri Caddesi’nde durağı bulunan ve () 77 19 numaralı telefonla ulaşabileceğiniz Nevşehir Konak Taksi ve Ürgüp Caddesi üzerinde hizmet veren () 53 24 numaralı telefonla ulaşabileceğiniz Nevtur Taksi ile de terminale gidebilirsiniz. Nevşehir merkezinde ve turistik ilçelerindeki otellerin önünde 7 gün 24 saat boyunca açık olan ve yolculara hizmet veren birçok taksi durağı bulunuyor.

Nevşehir Seyahat Önerileri

İklimi nedeniyle yaz mevsimi Nevşehir’in en popüler olduğu aylar… Coğrafi özelliklerinden dolayı da her mevsim ziyarete açık bir yer. Kış ayları soğuk olmasına rağmen yerli ve yabancı turistler peri bacalarının karlı görüntülerini görmek için bölgeyi ziyaret ediyor. Bahar ayları da Nevşehir’e gitmek için ideal.

Nevşehir’de Gezilecek Yerler

Çoğu insan için Nevşehir demek aslında Kapadokya demek. Açık hava müzeleri, kiliseleri, balonları, taş dokusu, peribacaları ve daha fazlası ile koskoca bir tarihi bulunan şehir, volkanik yapısı ile adını dünyaya duyurmuş durumda. Pek çok gezilecek mekanı bünyesinde barındıran Nevşehir’in en önemli özelliği peribacaları… Bu güzellikler Nevşehir’in simgeleri halinde.

Nevşehir’de gezilecekler listenizin ilk sırasında Kapadokya yer almalı. Gezilip görülmesi gereken yerlerin çoğunluğu da bu bölgede bulunuyor. Burada; UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunan Göreme Açık Hava Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Nevşehir denince ilk akla gelenlerden olan Üç Güzeller’i, bölgenin en güzel yürüyüş yerlerinden olan Ihlara Vadisi’ni, Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi’ni, mutlaka görmelisiniz.

Derinkuyu, Kaymaklı, Örentepe ve Özkonak da Nevşehir seyahatinizde uğramanız gereken yerler arasında bulunuyor.

Nevşehir ’de Alışveriş

Nevşehir’den öncelikle yöreye özgü lezzetlerden alıp, evinize götürmek isteyebilirsiniz. Yöreye has bir lezzet olan tandır halkası, kabak çekirdeği bunların en belirgin örnekleri…

Avanos bölgesinin tarihi Hititlere dayanıyor. Bu sebeple de testi yapımı bu bölgede oldukça meşhur. Kızıl çamurun Avanos bölgesinden çıkıyor olması, testi, çanak ve çömlek yapımının yaygın olmasını sağlıyor. Buradan kendiniz ve sevdikleriniz için bir Nevşehir anısı kalması için çeşitli ürünler satın alabilirsiniz.

Göreme’de çok bilinmese de dokumacılık çok yaygın şekilde yapılıyor. Bu bölgede pek çok dokuma atölyesi ve mağaza yer alıyor. Buradan da dokuma yelekler, çantalar, kilimler ve daha birçok ürün satın alabilirsiniz.

Nevşehir’de Ne Yenir?

Nevşehir denince akıllara hemen yemek ve restoran bakımından ilk olarak Uçhisar, Ürgüp ve Göreme geliyor. Bu üç yerin birleşimine Kapadokya da diyebiliriz. Buralarda bulunan yemekleri Nevşehir’de de bulabilirsiniz. Nevşehir ve bu belirttiğimiz yerlerde yemek yiyerek rahatlıkla farklı bir mekana geçebilirsiniz.

Bölgenin en meşhur yemeği; testi kebabı! Adından da anlaşıldığı gibi testide sunuluyor. Toprak çanaklarla sunulan bu yemek oldukça ilgi görüyor. Testi kırılıp yemeğin döküldüğü an, oldukça lezzetli bir görsel şölen sunuyor. Hem göze hem de mideye hitap eden bu lezzeti mutlaka deneyimlemelisiniz.

Nevşehir’in popüler lezzetleri arasında saç tava da bulunuyor. Buraya kadar gelip kuru kaymağın tadına bakmadan Nevşehir seyahatinizi sonlandırmamalısınız.

Nevşehir Festivalleri

Çağdaş sanat, müzik, gastronomi ve açık hava etkinlikleri ile özgün bir festival havası olan Cappadox Festivali, her sene mayıs ayında Kapadokya’da gerçekleşiyor.

Her yıl ağustos ayının son haftalarında düzenlenen Hacıbektaş Veliyi Anma Törenleri’ne, yurt içi ve yurt dışından oldukça çok katılımcı katılıyor.

Bağbozumunun yapılmaya başlandığı dönemlere denk gelen günlerde 3 gün süreyle Ürgüp Bağbozumu Festivali yapılıyor. Festivalde birçok yarışma ve gösteri düzenleniyor.

Her sene yıl için 5 gün olmak üzere yapılan Avanos Festivali, Senin farklı günlerinde gerçekleşiyor. Uluslararası bir kapsamda düzenlenen festivalde, çeşitli etkinlikler yer alıyor.

Ürgüp’ün Aksalur kasabasında gerçekleşen Aksalur Kiraz Bayramı, her yıl 20 Haziran tarihinde düzenleniyor. Bu etkinlik kasabada kiraz üretimini artırmak ve tanıtmak için yapılıyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası