giresun tireboluda gezilecek yerler / Giresun Gezilecek Yerler | Gezimanya

Giresun Tireboluda Gezilecek Yerler

giresun tireboluda gezilecek yerler

Giresun’un turistik kentlerinden olan Tirebolu, her yıl yüz binlerce turisti ağırlamaktadır. Genellikle yaz aylarında ziyaret edilen ilçe denizcilik faaliyetleriyle ön plana çıkmaktadır. Tarihi ve doğal güzellikleriyle turistlerin ilgisini çekmeyi başaran Tirebolu ilçesi, gezi programlarının sıklıkla gerçekleştirildiği yerler arasında bulunmaktadır.

Seyahat açısından sıklıkla tercih edilen ilçede mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında; Bedrama Kalesi, Tirebolu Kalesi, Andoz Kalesi, Selim Ağa Çeşmesi, Garigan Yaylası, Olucak Yaylası, Ağaç Başı Yaylası, Böğürtlen Bükü Yaylası, Güvende Yaylası, Kara Ovacık Yaylası, Yaşmaklı Ağaçbaşı Yaylası ve Tirebolu plajı yer almaktadır.

Bedrama Kalesi

İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta yer alan Bedrama Kalesi her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya otobüslerle ulaşım sağlayabileceğiniz Bedrama Kalesi tarihi yapısıyla ön plana çıkmaktadır. Yüzlerce yıllık geçmişe sahip olan kale genellikle yaz aylarında tercih edilmektedir.

Fotoğraf çekmek isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerler arasında bulunan Bedrama Kalesi, yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında bulunmaktadır. Yaklaşık metrekare alanı kapsayan tarihi kale Tirebolu ilçesinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen kalenin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Özel araç girişine de uygun bir bölgede yer alan Bedrama Kalesi, restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Aile ziyaretlerinin sıklıkla gerçekleştirildiği kale ve çevresinde özgürce vakit geçirmeniz mümkündür.

Bedrama Kalesi’nin giriş ücreti yoktur.

Tirebolu Kalesi

İlçe merkezinden 10 kilometre uzaklıkta yer alan Tirebolu Kalesi, yüzlerce yıllık geçmişiyle ön plana çıkmaktadır. Yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer alan kale, özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz fotoğraf etkinlikleri açısından da tercih edilmektedir.

Tirebolu’da mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunan Tirebolu Kalesi, yüzölçümü açısından da oldukça geniş bir bölgeyi kapsamaktadır. Arkadaş grupları tarafından sıklıkla ziyarete edilen kale, Osmanlı Devleti açısından büyük bir öneme sahiptir.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen kalenin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Çeşitli bölgelerden gezi turlarının da gerçekleştirildiği tarihi kaleye rahatça ulaşım sağlanması mümkündür.

Tirebolu Kalesi’nin giriş ücreti yoktur.

Andoz Kalesi

İlçe merkezinden 12 kilometre uzaklıkta bulunan Andoz Kalesi, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Çeşitli pek çok aktivitenin gerçekleştirildiği kale ve çevresi kültürel açıdan da büyük bir öneme sahiptir. Restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşan kaleye özel araçlarla veya otobüslerle seyahat etmeniz mümkündür.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen kalenin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Özgürce gezip vakit geçirebileceğiniz kale, turistlerin sıklıkla vakit geçirdiği yerler arasındadır.

Andoz Kalesi’nin giriş ücreti bulunmamaktadır.

Selim Ağa Çeşmesi

Tirebolu’da mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunan Selim Ağa Çeşmesi, her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya gezi otobüsleriyle rahatça ulaşım sağlayabileceğiniz Selim Ağa Çeşmesi, yüzlerce yıllık geçmişiyle de bilinmektedir. Osmanlı İmparatorluğu zamanında inşa ettirilen çeşme, yerli halk tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

Yılın her günü ziyarete açık olan çeşmenin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Araç girişine uygun bir konumda yer alan Selim Ağa Çeşmesini özgürce ziyaret etmenize olanak sağlanmaktadır. Tirebolu’da mutlaka görülmesi gereken Selim Ağa Çeşmesi, yol kenarında bulunmaktadır.

Selim Ağa Çeşmesi’nin herhangi bir giriş ücreti yoktur.

Garigan Yaylası

Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Garigan Yaylası, sessiz ve sakin bir bölgede yer almaktadır. İlçe merkezinden 7 kilometre uzaklıkta bulunan yaylaya özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlanması mümkündür. Kamp ve piknik gibi aktivitelerin ön planda olduğu yayla ve çevresi, Tirebolu’da mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Zaman zaman festivallerinde düzenlendiği Garigan Yaylası’nda fotoğraf çekme aktiviteleri de sıklıkla gerçekleştirilmektedir. Aile ziyaretleri açısından da uygun olan Garigan Yaylası, yılın her günü ziyarete açıktır. Herhangi bir giriş kısıtlamasının olmadığı yayla ve çevresi araç girişine de uygun bir noktada yer almaktadır.

Garigan Yaylası’nın girişi ücretsizdir.

Olucak Yaylası

Tirebolu’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan Olucak Yaylası, her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya otobüslerle ulaşım sağlayabileceğiniz yayla ilçe merkezinden 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Genellikle doğa ile iç içe olmak isteyen kişiler tarafından ziyaret edilen yayla ve çevresi, piknik açısından da uygundur.

Yılın her günü ziyarete açık olan Olucak Yaylası, geniş yüzölçümüyle de ön plana çıkmaktadır. Daha çok yaz aylarında tercih edilen yayla ve çevresi, futbol ve voleybol gibi spor aktiviteleri açısından da uygundur. Herhangi bir giriş kısıtlaması olmayan yaylayı özgürce gezebilmeniz mümkündür. Araç girişine de uygun bir konumda yer alan yaylayı istediğiniz zaman  gezebilirsiniz.

Olucak Yaylası’nın giriş ücreti yoktur.

Ağaç Başı Yaylası

Tirebolu’nun eşsiz yaylaları arasında yer alan Ağaç Başı Yaylası, ilçe merkezinden 12 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Özel araçlarla veya gezi otobüsleriyle ulaşım sağlayabileceğiniz yayla ve çevresi kamp aktiviteleri açısından sıklıkla tercih edilmektedir. Bölgede yer alan çadır kiralama merkezleri sayesinde istediğiniz zaman kampçılık aktivitelerine katılım sağlamanız mümkündür.

Arkadaş grupları tarafından sık sık ziyaret edilen yayla, fotoğraf çekimi açısından da uygun bir bölgede yer almaktadır. Doğu Karadeniz’in eşsiz manzaralarının fotoğrafını çekebileceğiniz yayla ve çevresi deniz seviyesinden oldukça yüksek bir bölgede bulunmaktadır.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu bilinen yayla ve çevresinin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Araç girişine de uygun bir noktada yer alan yayla, genellikle yaz aylarında tercih edilmektedir.

Ağaç Başı Yaylası’nın giriş ücreti yoktur.

Böğürtlen Bükü Yaylası

İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta yer alan Böğürtlen Bükü Yaylası, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya otobüslerle ulaşım sağlayabileceğiniz yaylada futbol, voleybol gibi spor etkinliklerinin yanı sıra doğa yürüyüşü ve dağ tırmanışı gibi pek çok aktivite gerçekleştirebilirsiniz.

Yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen yaylanın herhangi bir giriş kısıtlaması bulunmamaktadır. Yılın her günü ziyarete açık olan yayla ve çevresinde saatlerce vakit geçirmeniz mümkündür.

Böğürtlen Bükü Yaylası’nın giriş ücreti bulunmamaktadır.

Güvende Yaylası

Tirebolu ilçe merkezinden  5 kilometre uzaklıkta yer alan Güvende Yaylası, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen doğal yapılar arasındadır. Özel araçlarla veya otobüslerle ulaşım sağlayabileceğiniz yayla ve çevresi yılın her günü ziyarete açıktır.

Gençlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerler arasında bulunan Güvende Yaylası, konaklama açısından da tercih edilmektedir.

Herhangi bir giriş kısıtlamasının bulunmadığı yayla, eşsiz manzarasıyla da ön plana çıkmaktadır. Araç girişine uygun noktada yer alan Güvende Yaylasını özgürce ziyaret edebilirsiniz.

Güvende Yaylası’nın giriş ücreti yoktur.

Kara Ovacık Yaylası

Sessiz ve sakin bir bölgede yer alan Kara Ovacık Yaylası, ilçe merkezinden 5 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.  Genellikle aile grupları tarafından tercih edilen yayla ve çevresi, yabancı turistlerin de uğrak noktaları arasında bulunmaktadır. Yayla girişinde yer alan kafe ve restoranlar üzerinden yeme - içme ihtiyaçlarını gidermeniz mümkündür.

Genellikle bahar aylarında tercih edilen yayla ve çevresi çiçeklerin açmasıyla eşsiz manzaraları turistlere tanıtmaktadır. Kamp ve piknik aktivitelerinin ön planda olduğu yaylada eğlenceli vakit geçirmeniz mümkündür.

Kara Ovak Yaylası’nın giriş ücreti yoktur.

Yaşmaklı Ağaçbaşı Yaylası

Tirebolu’nun doğal güzellikleri arasında yer alan Yaşmaklı Ağaçbaşı Yaylası, ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Deniz seviyesinden oldukça yüksek bir bölgede yer alan yaylaya özel araçlarla  veya gezi otobüsleriyle ulaşım sağlanması mümkündür. Dağcılık ve doğa yürüyüşü gibi spor aktivitelerinin ön planda olduğu yayla ve çevresi geniş bir yüzölçümüne sahiptir.

Saatlerce eğlenip vakit geçirebileceğiniz yaylada herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Araç girişine uygun bir konumda yer alan Yaşmaklı Ağaçbaşı Yaylası’nı istediğiniz zaman gelebilirsiniz.

Yaşmaklı Ağaçbaşı Yaylası’nın giriş ücreti yoktur.

Tirebolu Plajı

Sahil kesiminde yer alan Tirebolu, yaz sezonunun vazgeçilmez kentleri arasında bulunmaktadır. Her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Tirebolu Plajına özel araçlarla veya yürüyerek ulaşım sağlamanız mümkündür. Şehir merkezine 2 kilometre uzaklığı bulunan plaj, pek çok restoran ve bar mekanına da ev sahipliği yapmaktadır.

Yılın her günü ziyarete açık olan plaj, Tirebolu’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Sıklıkla ziyaretlerin gerçekleştirildiği plaj, araç girişine de uygun bir konumda yer almaktadır.

Tirebolu Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti yoktur.

Giresun Antik Çağ’a kadar uzana kadim tarihiyle ve doğal güzellikleri ile bilinen bir şehirdir. Karadeniz içerisinde yer alan şehir farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Ilıman iklimi ve birbirinden görkemli doğal güzellikleri ile ünlüdür.

Her bir eserde tarihi dokunun hissedildiği Giresun gezilecek yerler bakımından çeşitlidir. Farklı kültürlerin buluşma noktasında yer alan Giresun yemek çeşitliliği bakımından da dikkat çekicidir.

Şehrin tabiat harikası alanlarının yanı sıra plajları da oldukça popülerdir. Görsel şölen sunan şelaleleri ve gölleriyle Giresun görülmeye değerdir. Masmavi plajları ve serin yaylalarıyla Giresun’da gezilecek 20 yer listesi sizlerle!

Not: Bu yazımızı okuduktan sonra Giresun en iyi otellerini keşfetmek için « Giresun Otelleri » yazımıza bakmayı unutmayın.

Giresun’da Gezilecek En İyi 20 Yer

1. Tirebolu Kalesi

Tirebolu Kalesi Giresun’un muazzam manzaraya sahip tarihi bir mekandır. Kendine hayran bırakan güzelliği ve yöresel yapılarıyla meşhur bölgenin göz bebeğidir. Tirebolu Kalesi’ni akşam ışıklarında ve kaleyi çevreleyen sulardaki teknelerle seyredebilirsiniz. Ayrıca kaleye nazır çay bahçelerinde keyifli bir mola vermek mümkündür.

Tirebolu ilçe merkezinde konumlanan tarihi yapı yarımada üzerindedir. Merdivenlerden kaleye çıkmak ve harikulade manzaranın tadını çıkarmak olanaklıdır. Yapı, bölgedeki en önemli tarihi eserlerden birisi olarak öne çıkar.

Tirebolu Kalesi - Giresun Gezilecek Yerler

2. Giresun Müzesi

Giresun Müzesi tarihi yapının kalıntılarının değerlendirilmesi ile ’lı senelerde tekrar inşa edilmiştir. Kadim dokusu korunan müze iki tarafındaki çeşmeler ve geleneksel üslupla oluşturulmuş mimarisi ile dikkat çekicidir.

Yaklaşık yıllık bir geçmişe sahip olan ve önceleri Gogora Kilisesi olarak bilinen uapı restorasyon işlemlerinden sonra müze olarak değerlendirilmiştir. senesinde müze olarak ziyaretçilere açılan mimaride pek çok tarihi eser vardır. Helenistik, Hitit dönemlerinin yanı sıra Roma, Selçuklu ve Osmanlı gibi farklı dönemlere ait eserler mevcuttur. Taş kabartma, eski dönemde kullanılmış olan giysi, para ve diğer antik eserler müzede görülebilecek ürün çeşitliliğine örnektir.

Giresun Müzesi - Giresun Gezilecek Yerler

3. Bedrama Kalesi

Bedrama Kalesi Giresun gezilecek yerler kapsamında önemli eserlerden biridir. Günümüze kadar gelen tarihi değerlerden biri olan kale oldukça kıymetlidir.

1Tüm şehrin manzarasını muazzam şekilde sunan kale Tirebolu’dadır. Tirebolu ile Giresun merkez arasındaki mesafe toplam 46 kilometredir. Kale ise Tirebolu Merkez’den yaklaşık 8 kilometre uzaklıktadır.

Tarihi dokusu ve görkemli doğal güzelliği ile kendine hayran bırakan kale önemli bir kültür turizm alanıdır. Yemyeşil patika yolculuğu takip ederek ulaşılan Bedrama Kalesi, Giresun seyahatinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır.

Bedrema Kalesi - Giresun Gezilecek Yerler

4. Kümbet Yaylası

Kümbet Yaylası, zengin bitki örtüsünün yanı sıra mis gibi havası ve tertemiz su kaynakları ile ünlüdür. Giresun’a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan yayla tüm Karadeniz ve ülkemiz kültürü açısından önemlidir. Bölge, nefes kesen doğal güzellikleri ve yayla etkinlikleriyle meşhurdur.

senesinde turizm merkezi olarak ilan edilen yayla pek çok etkinliğe ev sahipliği yapar. Özellikle yöresel unsurların ön plana çıkarıldığı yayla kültürü ile öne çıkar. Eğlence çeşitlerinden yöresel mimari örneklerine ve Giresun’un leziz yemeklerine kadar bölgeye has değerlere şahit olabilirsiniz.

Kümbet Yaylası - Giresun Gezilecek Yerler

5. Giresun Kalesi

Giresun Kalesi bölgenin bir başka özel değeridir. Giresun gezilecek 20 yer listesine dahil edilmesi gereken yerlerden biridir. I. derece arkeolojik ve doğal sit alanı kabul edilen kalenin geçmişi hakkında bilgiler yeterli değildir. Ancak çok eski dönemlere dayanan köklü bir tarihi olduğu bilinmektedir.

Eşsiz yapı iki bölümden meydana gelir. İç Kale ve Dış Kale olarak adlandırılan bölgede tarihi bir yolculuk yapmak mümkündür. Ayrıca kale içinde Milli Mücadele kahramanı olan Topal Osman Ağa’nın anıt mezarı da yer alır. Giresun Kalesi, günümüzde ziyaret ve piknik alanı olarak öne çıkan bir alandır.

Giresun Kalesi - Giresun Gezilecek Yerler

6. Giresun Meydan

Giresun meydan, şehrin kalbinde yer alan ve hareketliliği ile dikkat çeken bir bölgedir. Giresun’un gündelik yaşamına ışık tutan ziyaretçi yoğunluğu olan bir meydandır. Alışveriş yapmak isteyen ya da keyifli bir akşam yürüyüşü gerçekleştirmek isteyenlerin uğrak noktaları arasında yer alır.

Çok sayıda etkinliğin düzenlendiği meydan Giresun’un en gözde alanlarından biridir. Cıvıl cıvıl yapısını her daim koruyan meydan Giresun ziyaretinde tercih edebileceğiniz bölgelerden birisi.

Giresun Meydan - Giresun Gezilecek Yerler

7. Mavigöl Kuzalan Şelalesi

Mavigöl Kuzalan Şelalesi, Giresun’un görkemli doğa harikalarından biridir ve merkeze yaklaşık 45kilometre uzaklıktadır. Dereli ilçesinde konumlanmış olan şelale Mavigöl Tabiat Parkı’nın içindedir. Şehrin doğal dokusunu en iyi şekilde yansıtan alanlardan birisi Mavigöl Kuzalan Şelalesi’dir.

Ayrıca bölgede anıt ağaçlar, tarihi mağaralar ve değirmenler başta olmak üzere çok sayıda önemli eser mevcuttur. Tarihi değerlerin yanı sıra yüksek bir ekosistem barındıran tabiat parkı şelalenin çevresinde konumlanır. Toplam adet kuş türü ve çeşit bitki türü ile öne çıkar.

Mavigöl Kuzalan Şelalesi - Giresun Gezilecek Yerler

8. Millet Bahçesi

Millet Bahçesi Giresun gezilecek yerler başlığında ön sıralarda yer alır. Giresun’un günümüze kadar taşıdığı doğal güzelliklerin bir yansıması konumundadır. Millet bahçesinin içinde çeşitlilik gösteren peyzaj bitkileri bulunur.

Ayrıca çay salonu ve teraslı balkon gibi farklı dinlenme alanları mevcuttur. Anıt ağaçlar yemyeşil ve manzaralı alanın değerine değer katar. Yaz aylarında yeşilin her tonunu görebileceğiniz Millet Bahçesi gezilecek yerler kategorisinde ilk sıralarda yer alır.

Millet Bahçesi - Giresun Gezilecek Yerler

9. Kuzalan Şelalesi Tabiat Parkı

Kuzalan Şelalesi Tabiat Parkı hektarlık alanda bulunur. yılında tabiat parkı olarak ilan edilen bölge muhteşem bir doğa manzarasına sahiptir. Eşsiz güzelliklere bünyesinde barındıran Kuzalan şelalesinin yanı sıra pek çok etkinlik imkanı barındırır.

20 metre yükseklikten Aksu çayına dökülen tertemiz sularıyla ünlüdür. Görenleri kendine hayran bırakan Kuzalan Şelalesi şehirde görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Tabiat Parkı Giresun için olduğu kadar ülkemiz açısından da büyük bir değerdir.

Kuzalan Şelalesi Tabiat Parkı - Giresun Gezilecek Yerler

Giresun Adası Botanik Bahçesi

Giresun Adası Botanik Bahçesi görkemli yapısıyla öne çıkan bir alandır. Giresun gezilecek 20 yer kategorisine dahil edilmesi gereken botanik bahçesi oldukça değerlidir. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde insanların yaşam sürdüğü tek ada olarak öne çıkar.

Giresun adasının geliştirilmesi fikri sonucu botanik bahçesi oluşturulmuştur. Amaç adanın koruma dengesini sağlamak ve sürdürülebilirliğine katkı sunmak olurken muhteşem bir botanik bahçesi ortaya çıkmıştır.

Girseun Adası Botanik Bahçesi - Giresun Gezilecek Yerler

Paşakonağı Yaylası

Paşakonağı Yaylas tertemiz havası ile olduğu kadar görsel şöleni ile de ön plana çıkar. Özellikle fotoğrafçıların ilgi odağı haline gelmiştir. Turistlerin ve bölge halkının en sevdiği alanlardan birisi olan Paşakonağı Yaylası Giresun için de önemli bir değerdir.

Sarı, beyaz ve mor açelyalarıyla ünlüdür. Ayrıca dikkat çeken derin vadileri ve bölgedeki şelaleleri ile meşhurdur. Bulancak ilçe sınırlarında yer alan Paşa Konağı Yaylası merkeze ortalama 45 dakika mesafededir. Denizden metreyükseklikte bulunan yayla tüm tabiat özellikleri ile şifa kaynağıdır.

Paşakonağı Yaylası - Giresun Gezilecek Yerler

Göksu Travertenleri

Göksu Travertenleri Giresun gezilecek yerler listesinde ilk sıralardadır. Şehrin Dereli ilçesinde bulunan travertenler ile meydana gelen göletler muhteşem bir manzara barındırır. Beyaz ve turkuaz renklerin buluştuğu bu özel alan görüntüsü itibariyle Pamukkale’yi andırır.

Güzeller güzeli Mavi göl de Göksu Travertenleri’ne oldukça yakındır. Mavigöl’ün muazzam turkuaz rengini alan suyun aynı olduğu biliniyor. Bölgenin yeni projelerinden biri olan travertenler görselliği ile kendine hayran bırakıyor. Bölgenin turizm hareketliliğini sağlamak açısından meydana getirilen Göksu Travertenleri Giresun’un doğal şifalı sularından mevcuttur.

Göksu Travertenleri - Giresun Gezilecek Yerler

Eynesil Kalesi

Eynesil Kalesi, tıpkı İnebolu Kalesi gibi Giresun’un önemli tarihi yapılarına biridir. Eynesil ilçesinde bulunan kale merkeze yaklaşık 2 kilometre mesafededir. Yarımada üzerinde konumlanan eserin yapım tarihi ile ilgili bilgiler net değildir.

Kalenin yapımında taş malzemenin kullanıldığı bilinmektedir. Bölgenin dokusunu en iyi şekilde yansıtan yapılardan biridir. Eynesil Kalesi Giresun’da bulunan doğal güzellik ve tabiat harikalarının yanı sıra görülmesi gereken tarihi bir mimariye sahiptir.

Eynesil Kalesi - Giresun Gezilecek Yerler

Kurul Kalesi

Kurul Kalesi, Ordu şehir merkezine 13 km uzaklıkta bulunan tarihi bir yapıdır. Giresun’a da 58 dk’lık bir uzaklıkta bulunduğundan, Giresun gezinizde Kurul Kalesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Bayadı Köyü sınırları içinde bulunan sivri bir kaya üzerine kurulmuştur.

Birinci derece arkeolojik alandır, bu nedenle oldukça önemli bir yere sahiptir. Oldukça kadim bir tarihe sahip olduğu, yapılan kazılar ile ortaya çıkarılmıştır. Bu nedenle dikkatleri üzerine çekmekte olup ziyaretçilerin görmek istediği alanlardan bir tanesidir.

Kurul Kalesi - Giresun Gezilecek Yerler

Espiye Andoz Kalesi

Espiye Andoz Kalesi, ülkemizin önemli tarihi alanlarından biridir. Tüm vadi ve denize nazır bir konumda bulunan kalenin milattan önce ’lü senelerde yapıldığı düşünülmektedir.  Diğer tarihi dönemlere ışık tutmakla birlikte Osmanlı döneminde de önemli yapısını korumuştur. Giresun gezilecek yerler kategorisinde ön sıralarda yer alan kalenin etrafı surlarla çevrelenmiştir.

Kalenin bazı alanlarında kuleler vardır. Bölgenin hâkim noktasında bulunan tarihi kaleden günümüze gelen yapılar surlardır. Yakın tarihli gerçekleştirilen restorasyonlarla aslına uygun şekilde oluşturulan kale orijinal görüntüsüyle ziyaretçilere açıktır.

Tüm şehri gözler önüne seren konumuyla eşsiz bir manzaraya ev sahipliği yapan kale dikkat çekicidir. Espiye ilçesi ve Giresun merkez arası toplam 32kilometre uzaklıktadır. Kalenin ilçe merkezine mesafesi ise 2 kilometre kadardır.

Espiye Andoz Kalesi - Giresun Gezilecek Yerler

Şimşirli Göl

Şimşirli Göl Giresun’un meşhur güzelliklerinden biridir. Bulancak ilçesi sınırlarında yer alan göl aynı zamanda bir ekoturizm tesisidir. İçinde alabalık turistik tesisinin yanı sıra muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan çok sayıda ayrıntı mevcuttur. Yaz aylarında yeşilin ve mavinin her tonunu bir araya getiren Şimşirli Göl kış aylarında bembeyaz örtüsüyle görenleri kendine hayran bırakır.

Açık ve kapalı alanları bulunan Şimşirli Göl etrafındaki tesislerle çok sayıda hizmet sunar. Bungalov restoran konsepti, gezi alanları, basketbol ve voleybol sahası, havuz gibi çok sayıda etkinlik imkânı mevcuttur. Giresun gezilecek 20 yer başlığı altında değerlendirilebilecek özel bir mekandır. Şehrin eşsiz doğa manzarasına karşı çayınızı yudumlayabilir ve Şimşirli Göl çevresinde keyifli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Şimşirli Göl - Giresun Gezilecek Yerler

Giresun Adası

Giresun Adası Karadeniz’de yer alan iki adadan birisi olma ünvanına sahiptir. Kefken Adası ile beraber bu ünvanı alan Giresun Adası kıyıdan yaklaşık kilometre açıktadır. Toplam metrekare alanda konumlanan adam zengin bitki örtüsüyle dikkat çekicidir. Yalancı akasya ve Akdeniz defnesi gibi özel türler ile birlikte yaklaşık 71 adet bitki çeşidi barındırır.

Şehrin doğal güzelliklerinin net bir örneği olan Giresun Adası masmavi denizin ortasında kendine hayran bırakan bir görüntüye sahiptir. Şehri ziyaret edenler II. derece arkeolojik sit alanı kabul edilen Giresun Adası’na uğrayabilir. Doğu Karadeniz’de insanların yaşadığı tek ada olan Giresun Adası oldukça ünlüdür.

Giresun Adası - Giresun Gezilecek Yerler

Ağaçbaşı Yaylası

Ağaçbaşı Yaylası ülkemizin yaylaları ile ünlü Giresun şehrinin bir diğer güzelliğidir. Doğa koruma alanı olarak kabul edilen yayla oksijen kaynağı olarak bilinir.

İlkbahar ve yaz aylarında rengarenk çiçekleriyle doğanın cömertliğini yansıtan Ağaçbaşı Yaylası içinde tabiat parkı da mevcuttur. Giresun merkeze yaklaşık 68 kilometre mesafede konumlanır. Yaylanın en yüksek alanı metre yüksekliktedir.

Zengin bitki örtüsünün yanı sıra canlı çeşitliliği ile de dikkat çekicidir. Ağaçbaşı yaylası yaklaşık 75 bitki türü ve omurgalı hayvan çeşidini kapsar. Ülkemizin önemli değerlerinden birisi olan yayla, tarihi kervan yolu üzerinde bulunan Kuşluhan Kalesi’ni de bünyesinde barındırır. Giresun gezilecek yerler listesine Ağaçbaşı yaylasını dahil edebilir ve her sene temmuz ayında gerçekleşen Ağaçbaşı Yayla Şenliği’ne katılabilirsiniz.

Ağaçbaşı Yaylası - Giresun Gezilecek Yerler

Seyyid Vakkas Türbesi

Seyyid Vakkas Türbesi Giresun’un önemli tarihi alanları arasındadır. Türbe kubbeli ve sekizgen yapısıyla önemli bir Osmanlı yapısıdır. Fatih Sultan Mehmet’in uç beylerinden birisi olan Seyyid Vakkas için yaptırılmıştır. Giresun’un fethi sırasında yaptırılan türbe şehir merkezindedir.

Bölge halkı başta olmak üzere yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen bir alandır. senesinde türbenin yapısı ahşap ziyaretgâhtan tipik kümbet mimarisine dönüştürülmüştür. Tarihi mimariye ilgi duyan ziyaretçilerin mutlaka görmesi gereken mekanlardan biridir.

Seyyid Vakkas Türbesi - Giresun Gezilecek Yerler

Gölyanı Yaylası

Gölyanı Yaylası Giresun’un Yağlıdere mevkiinde yer alır. Giresun gezilecek yerler listesinde başı çeken yaylalardan biridir. Saklı bir cennet olarak kabul gören yayla bulutlara uzanmış hissi veren sisleri ve muhteşem güzellikleriyle ünlüdür.

Yayla tarifsiz manzaralara ev sahipliği yapar. Giresun şehrinin doğal güzellikleri arasında gösterilen Gölyanı Yaylası mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ettiğimiz alanlardan birisi.

Yaylalar cenneti olarak kabul edilebilecek Giresun kültür turizmi açısından önemli bir şehirdir. Her biri kendine özgü bitki örtüsü ve canlı çeşitliliği barındıran yaylalar oldukça dikkat çekicidir. Pek çok kişinin oksijen kaynağı olarak gördüğü ve şifa bulmak için tercih ettiği yayla kültürü turizm açısından da öne çıkar.

Gerek yerli gerekse yabancı turistlerin her geçen gün daha fazla ilgi gösterdiği yaylalar kültürü; bir başka yanıyla sağlık turizmi içinde de değerlendirilir. Ülkemizin önemli zenginliklerinden birisi olan Gölyanı Yaylası da bu kapsamda yer alır.

Gölyanı Yaylası - Giresun Gezilecek Yerler

Giresun’da Gezilecek Yerler

Giresun, köklü tarihi ile çok sayıda medeniyete tanıklık etmiş bir şehirdir. Bunun sonucu olarak farklı kültürlerle yoğrulmuş ve insanlık tarihi açısından önemli değerler barındıran bir merkez konumundadır. Şehri yakından tanımak isteyenler Giresun gezilecek yerlerle ilgili bilgi edinebilir. Bölge, milattan önce çağlarda meydana getirilmiş eserler, geleneksel Osmanlı mimarisini yansıtan türbe gibi sayısız esere sahiptir.

Her bir adımda doğanın nimetlerine şahitlik edebileceğiniz güzel şehir Giresun’da konaklamak için imkanlar mevcuttur. Geleneksel çarşıları, muhteşem yaylalarıyla öne çıkan şehir, ülkemiz için de çok önemli bir kültür merkezidir.

Giresun’un kendine has lezzetlerini tatmak isteyenler için yöresel restoranlara ulaşmak mümkündür. Şehrin dokusunu tanımaya yardımcı olan tarihi yapılar, çarşılar ve yayla şenlikleri ile keşfe çıkabilirsiniz. Giresun Restoran ve Giresun’da Ne Yenir yazılarımızla daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

gezilecek yerlerGiresun

Tirebolu’da Gezilecek Yerler

Tirebolu gezilecek yerler
TireboluGiresun’un ilçelerinden biridir. İl merkezine 45 kilometre mesafede bulunur. Yeşilin ve mavinin buluştuğu muhteşem bir doğaya sahiptir. Karadeniz bölgesindeki en ilgi çekici yerlerden biridir. Tarihi dokunun korunduğu sokakları ziyaretçilerin ilgisini çeker. Tirebolu ismi üç şehir anlamına gelen iki kelimeden türemiştir ve buraya ismini veren üç kale vardır. Sakin bir yaşayışı ve görülmeye değer pek çok yeri vardır.


Lafı fazla uzatmadan makalemizin geri kalan bölümünde Tirebolu gezilecek yerlerlistemizi inceleyelim.

Bedrama Kalesi

Bedrama Kalesiilçe merkezine 8 kilometre mesafede bulunur. İlçeye bağlı Örenkaya köyünün sınırları içinde yer alır. Kale, Harşit Vadisi’ni gören yüksek bir tepenin üzerindedir. Tam olarak ne zaman ve kim tarafından inşa edildiği bilinmemektedir. Çok eski bir tarihten kaldığı belli olan yapıdan günümüze surları ulaşabilmiştir.

Tirebolu Saint Jean Kalesi

Saint Jean Kalesiilçe merkezinde bulunur. Bir tepedeki kayalıklar üzerine inşa edilmiştir ve tepenin üç yanı denizle çevrilidir. Kalenin ve ilçenin ismi Tri polis kelimelerinden türemiştir ve üç şehir anlamına gelir. Yapı, 13’üncü yüzyıldan kalma bir eserdir. Bizans bölgede hakimken inşa edilmiştir. Denizle çevrili olan yapı oldukça ilgi çekicidir ve manzarası muhteşemdir. Kalenin tamamı günümüze ulaşmamıştır. Fakat surları, kuleleri ve kalenin içindeki mezar taşları günümüzde sağlamdır. İlçede en dikkat çeken yapı bu kaledir.

Andoz Kalesi

Andoz Kalesiyakın zamana kadar Tirebolusınırları içinde kalıyordu. Fakat sonradan buradan ayrı bir ilçe haline gelen Espiye ilçesi sınırlarına dahil edilmiştir. İlçenin ismindeki üçüncü kale Andoz Kalesi’dir. İlçe merkezine 10 kilometre mesafede bulunur. Yapının inşa edildiği tarih tam olarak bilinmemektedir. Fakat 13’üncü yüzyılda günümüzdeki şeklini aldığı, bölge olan Türkmen akınlarına karşı güçlendirildiği tahmin edilmektedir.

Tirebolu Kum Plajı

Tirebolu’da denize girilebilecek birçok plaj bulunur. Bunlardan en eskisi Kum Plajı’dır. İlçe merkezinde bulunan plaj günümüzde yoğun ilgi görmektedir. Karadeniz bölgesindeki plajlar genellikle kumsuz olmasına karşın buranın plajına kum hakimdir. Yaz aylarında sıkça tercih edilen plajlardan biridir. Burada yaz aylarında çeşitli spor etkinlikleri de düzenlenir. Bunlardan en meşhuru ise Plaj Voleybolu Şampiyonalarıdır.

Tirebolu Sahili

Tirebolu sahiliyeşilin mavinin buluştuğu muhteşem bir manzaraya sahiptir. Sahil boyunca devam eden uzun bir yürüyüş parkuru bulunur. Burada uzun mesafeli yürüyüşler yapılabilir. Karadeniz bölgesindeki en meşhur plajlar bu sahilde bulunur.

Selimağa Çeşmesi

Tirebolu’da çok eski tarihlerden günümüze ulaşan birçok çeşme vardır. Selimağa Çeşmeside bunlardan biridir. yılında inşa edilen çeşme Çarşı Mahallesi’nde bulunur. Kethüdazade Mehmet Emin Paşa bu çeşmeyi oğlu adına yaptırmıştır. Bulunduğu caddenin ismi de çeşme ile aynıdır.

Tirebolu Yaylaları

Tirebolu da Karadeniz Bölgesi’nin genelinde olduğu gibi yemyeşil yaylalara sahiptir. İlçe sınırları içinde birçok yayla bulunur. Bu alanlarda çeşitli doğa sporları, doğa yürüyüşleri gibi etkinlikler yapılabilmektedir. Yaylalarda veya sahile yakın noktalarda kamp yapmak için uygun alanlar da bulunur. Buradaki yaylalar yılın her mevsimi ayrı bir güzelliğe sahiptir. Bu sayede yıl içinde çok sayıda ziyaretçi ağırlar. İlçe sınırları içindeki yaylalar Garigan, Olucak, Ağaçbaşı, Böğertlenbükü, Güvende, Karaovacık, Yaşmaklı, Ağaçbaşıve Kazıkbeli Yaylasıolarak sıralanabilir.

Tirebolu Nerede? Nasıl Gidilir?

Tireboluile bağlı olduğu Giresunarasında 45 kilometre mesafe bulunur. İlçenin Espiyeile arasında 10 kilometre, Göreleile 17 kilometre, Doğankent ile 33 kilometre, Güce ile 22 kilometre uzaklık vardır.


Birçok ilden Tirebolu’ya doğrudan otobüs seferi vardır. Bunun yanında Trabzon, Rizeve Artvinistikametinde yol alan tüm otobüsler ilçeden geçer. Hava yolu ile ilçeye gitmek isteyenler Trabzon Uluslararası Havaalanı’nı tercih edebilir. Buradan indikten sonra havaalanından kalkan servisler ile doğrudan Tirebolu’ya ulaşmak mümkündür.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası