zenmate exe download / ZenMate VPN - İndir

Zenmate Exe Download

zenmate exe download

Softonic incelemesi

Güvenlik ve Gizlilik Çevrimiçi için Ücretsiz ve Basit VPN Aracı

ZenMate Desktop VPN, güvenli şifreleme, gizlilik taraması, kötü amaçlı yazılım koruması, web engelini kaldırma ve yerleşik veri sıkıştırma özellikleri sunan basit ve ücretsiz bir VPN aracıdır.

Holistik VPN Çözümü

ZenMate Desktop VPN, başka bir VPN servis sağlayıcısı değildir. Çevrimiçi olarak kullanıcı aktivitesini korumak ve korumak için daha fazla bütünsel bir çözüm. Yukarıda belirtilen hizmetleri sunmanın yanı sıra, VPN ayrıca zararlı siteleri engeller ve tüm çevrimiçi trafikte verileri sıkıştırarak faturalarda para tasarrufu sağlar. Ayrıca, araç tüm kullanıcılarına hızlı performans sunmak için dahili hızlandırıcıları ve özel bağlantı protokollerini kullanır. VPN, çevrimiçi trafiği şifreleyerek hackerlardan koruma sunuyor. Bu, dizüstü bilgisayarınızı tek bir tıklama ile savunmasız hale getirebileceğiniz anlamına gelir. Dahası, ZenMate Desktop VPN, cihazınızı başlattığınızda otomatik olarak kendini başlatır, doğrudan sopayı koruduğunuzdan emin olun. VPN, bilgisayarınızı her açtığınızda zihninizi atlamak eğiliminde ise, bu özellik kullanışlı olmalıdır.

Tüm Platformlarda Mevcut

VPN, tüm büyük platformlarda kullanılabilir: Windows, Mac, Android ve iOS. Kullanılabilir tarayıcı uzantıları da var. Doğrudan resmi mağazadan indirilebilen Android sürümü, kolayca etkinleştirilebilen izleme ve anti-malware korumasına sahiptir. VPN'nin sunucuları Birleşik Devletler, İngiltere, Singapur, Avrupa, vb. İçeren 28'den fazla ülkede bulunmaktadır. Hizmet sağlayıcısı, ayrıca şirketin gizliliğine yönelik taahhüdünü yansıtan trafiği kaydetmez.

AVANTAJLAR

  • Basit ve kullanımı kolay
  • Ücretsiz araç
  • Android sürümü mevcut

DEZAVANTAJLAR

  • Windows 7'den önceki sürümlerle uyumlu değil
  • Daha iyi seçenekler mevcut.

Mac, Android, iOS ve PC için en iyi ücretsiz VPN programlarıneler? Bedava VPN hizmetleri ile internette hiçbir ödeme yapmadan anonim bir şekilde gezebilirsiniz. Bu yazıda çevrim içi ortamda kısıtlamaları kaldırmak ve güvenli bir şekilde gezinmek isteyen kullanıcılar için en iyi VPN uygulamalarını bir arada topladık.

İnternet kullanıcıları çeşitli nedenlerden dolayı akıllı telefon, bilgisayar ya da tablette VPN programı kullanmak isteyebilir. Günümüzde hem ücretli hem de ücretsiz çok sayıda hizmet bulunmaktadır. Bu programların bazıları sunduğu yüksek veri tüketim sınırının olmaması ile dikkat çekerken bazıları ise kullanım kolaylığı ile ön plana çıkmaktadır.

Hazırladığımız listede güvenilir ve hızlı VPN hizmetleri yer almaktadır. Bu hizmetleri kullanmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Böylece beğendiğiniz programı hemen indirebilir ve oldukça pratik bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ücretsiz VPN Programları Listesi

  • ProtonVPN
  • Windscribe
  • Hotspot Shield Free VPN
  • VPN Unlimited
  • Express VPN
  • Hapi VPN
  • ZenMate
  • TunnelBear
  • Speedify
  • Hide.me
  • Betternet

İnternet ortamında anonim olarak gezinmenizi sağlayan hizmetler yukarıda sıralanmıştır. Bu hizmetler hakkında daha detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1. ProtonVPN

ProtonVPN, hem ücretli hem de ücretsiz kullanım imkânı sağlar. Buna karşın ücretsiz sürümde sunulan özellikler, genel anlamda rakiplerinin bir tık daha ilerisinde yer almayı başarmaktadır. Muhtemelen en dikkat çeken özellik sınırsız veri aktarım imkanı sağlamasıdır.

Çeşitli sınırlandırmalardan da bahsetmek gerekir. Eğer ücretsiz sürümü kullanıyorsanız, bant genişliği önceliğiniz ikincil olarak ayarlanıyor ve özellikle yoğun dönemlerde daha düşük hızlar elde ediyorsunuz. Öte taraftan bu, çoğu ücretsiz serviste yaşayacağınız durumun aynısıdır.

2. Windscribe

Mac, Android, iOS ve PC için en iyi ücretsiz VPN programları listesinde yer alan Windscribe, kayıt olan her kullanıcıya aylık 2 GB veri aktarım limiti sağlar. Ayrıca bir e-posta adresi paylaşmak isterseniz, aylık limit 10 GB olarak güncelleniyor. Yükseltmelerle elde edeceğiniz avantajlar daha fazla olsa da ücretsiz bir sürüm için cömert imkanlar sağladığını söyleyebiliriz.

VPN programı, güvenlik duvarı, reklam engelleyici, iz sürücü engelleyici, hız kontrolü, gizlilik modu, çift VPN, P2P gibi ücretli VPN’lerin sunduğu özellikleri ücretsiz olarak veriyor. Hızlı, gelişmiş ve de ücretsiz bir VPN programı arıyorsanız tavsiye edebiliriz.

3. Hotspot Shield Free VPN

Kullanımı oldukça basit olan Hotspot Shield Free VPN, Chrome için sağladığı uzantı ile tek tıkla VPN hizmetinden faydalanabilmenize olanak tanır. Üstelik kullanıcılar, her gün yenilenen 500 MB veri aktarım limiti elde etmiş olur. Bu da aylık bazda 15 GB anlamına gelir.

4. VPN Unlimited

Ücretsiz VPN programları listesinin dördüncü sırasında yer alan VPN Unlimited, kullanımı oldukça kolaydır. Yazılımı indirip cihazınıza kurduktan sonra bir hesap açmanız ve size en uygun sunucuyu seçmeniz yeterli olmaktadır. Gerekli ayarlar otomatik olarak yapılandırılıyor ve direkt olarak kullanıma başlayabiliyorsunuz.

5. Express VPN

Düzenlenen testlerin pek çoğunda ilk sıraya oturan Express VPN, ücretli sürümü baz aldığınızda en iyi servis olabilir. Buna karşın ücretsiz sürümdeki kısıtlamalardan ötürü onu biraz daha aşağı taşımaya karar verdik. Kullanımı kolay arayüzü sayesinde bu tür uygulamalar kullanmamış olsanız bile uygulamayı kolayca kullanabilirsiniz. Ayrıca uygulama üzerinde düzenleyebileceğiniz karışık ayarlar da bulunmamaktadır.

6. Hapi VPN 

Sonsuza kadar ücretsiz kullanım avantajı sağlayan Hapi VPN, kullanıcılarına hız ve süre sınırı da koymuyor. Coğrafi olarak kısıtlanan ve erişim engeli olan sitelere erişim sağlamayı son derece kolaylaştıran bir uygulama olarak öne çıkıyor.

Dünyanın her noktasından sunucu bulma ve bağlanma özelliği bulunan Hapi VPN, hızlı olmasının yanı sıra bağlantı kurma sistemine sahip olmasıyla da ideal bir kullanım deneyimi yaşatıyor. Gizliliği ön planda tutuyor ve her zaman ücretsiz kullanılabiliyor.

7. ZenMate

Ücretsiz VPN programları listesinde konumlanan Zenmate ilk olarak sadece bir Google Chrome eklentisi olarak karşımıza çıkmıştı. Sonrasında Zenmate'in Firefox ve Opera versiyonları yayınlanmıştı. Bu tarayıcı versiyonlarına Zenmate'in mobil versiyonu da eklendi.

Zenmate veri trafiği limiti koymaması ve kullanıcı dostu olması nedeniyle önerdiğimiz bir VPN servisidir. Servisin az sayıda sunucu seçeneğine sahip olması da çok büyük bir eksi puan değil; Zenmate genel olarak problemsiz bağlantı kurar.

8. TunnelBear

TunnelBear bilgisayarınızın doğrudan bağlantı kurduğu diğer uzak sunucu ile aranızda olan veri akışını şifreleyerek tüm verilerinizin gizliliğini korumaktadır. Tamamen gizliliğiniz korumaya yönelik olarak tasarlanan TunnelBear'ı mutlaka denemenizi öneririz.

Programı kullanabilmek için öncelikle ücretsiz bir şekilde kayıt olarak, e-posta adresinize gelen onaylama bağlantısına tıklamalısınız. Ardından kendi hesap bilgilerinizle TunnelBear'a giriş yaparak size tanınan aylık 500 MB'lık ücretsiz kotayı kullanabilirsiniz.

9. Speedify

Ücretsiz VPN programları arasında bulunan Speedify, kolay kullanıma sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. Güvenlik, güvenilirlik ve hız odaklı VPN programı Speedify, kanal bağı teknolojisiyle diğer VPN programlarından ayrılır. Bu teknoloji, WiFi, 3G, 4G ve kablolu bağlantıları aynı anda kullanmanıza izin vererek online olarak yaptığınız her şeyi hızlandırır.

İnternet trafiğinizi hücresel ve WiFi bağlantıları üzerinde paketlere bölmenizi sağlayarak daha hızlı ve güvenilir dosya yükleme ve indirmenizi ve de internetten yayın yapmanızı mümkün kılar. Full hızda dosya aktarımı (yükleme, indirme ve paylaşma) sunmasının yanında video izleme platformlarında içerikleri ultra yüksek çözünürlükte yüksek hızda izlemenize imkân vermektedir.

10. Hide.me

Kullanıcıların internette anonim bir şekilde gezinebilmesini sağlayan Hide.me, 256-bit AES şifreleme desteği sayesinde üst düzey güvenlik sunuyor. Hizmette ayrıca çoklu VPN protokolleri, IP sızıntı koruması, sınırsız sunucu değiştirme ve otomatik kill switch desteği de mevcut.

Hızlı ve kolay bir kuruluma sahip olan programda otomatik yeniden bağlanma özelliği yer alıyor. Aktivite kaydı tutmadığını ileri süren hizmette hem ücretsiz hem de ücretli versiyon bulunuyor. Çok sayıda ülkede çeşitli sunuculara sahip olan hizmet, kolay bir kullanıma sahip.

11. Betternet

Ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı sürüme sahip olan Betternet, kullanıcılara güvenli ve hızlı bir bağlantı sunuyor. Programı indirebilir ve çok kolay bir şekilde kurabilirsiniz. Kurulumun ardından internette anonim olarak gezinebilirsiniz.

PC için VPN programı arayan kullanıcılar için harika bir seçenek olan Betternet'i kullanabilmek için hesap oluşturma zorunluluğu bulunmuyor. Askeri düzeyde şifreleme desteğinin yer aldığı hizmet, kötü amaçlı sitelere karşı koruma sağlar.

VPN Hakkında Merak Edilen Her Şey

1. VPN Nedir, Ne İşe Yarar?

VPN ya da Virtual Private Network 'Sanal Özel Ağ' anlamına gelir. VPN'ler, ağ trafiğinizi şifreleyerek internette anonim bir şekilde gezinebilmenizi sağlar ve cihazınızı olduğu yerden başka bir yerde gösterir. Bu sayede internet servis sağlayıcınız ya da diğer yetkili merciler, arama trafiğiniz hakkında bilgi sahibi olamazlar.

2. VPN Neden Kullanılır?

Kullanıcılar farklı sebeplerden ve amaçlardan ötürü akıllı telefonlarında, tabletlerinde, bilgisayarlarında, oyun konsollarında, televizyonlarında ya da akış cihazlarında VPN kullanmak isteyebilirler. Örneğin bölgesel kısıtlamalardan ötürü erişim yetkinizin bulunmadığı bir diziyi ya da filmi izlemek ya da bir dosyayı indirmek için VPN kullanabilirsiniz.

Ayrıca tatilde iken bulunduğunuz bölgede (Örneğin Çin'de) erişime açık olmayan içerikleri ve siteleri de, yine VPN yardımı ile erişilebilir hale getirebilirsiniz. Buna ek olarak ülkemizde yasaklanan ve engellenen sitelere giriş yapmak için de kullanabilirsiniz.

3. VPN Nasıl Çalışır?

VPN servisleri, internet trafiğinizi kendi sunucuları üzerinden yeniden yönlendirir. Normal şartlarda internet trafiğinizin akış şeması şu şekildedir:

  • Cihazınız -> İnternet Sitesi
  • İnternet Sitesi -> Cihazınız

Ancak bir VPN devreye girdiğinde, işler daha karmaşık hale gelir:

  • Cihazınız -> Güvenli VPN Sunucuları -> İnternet Sitesi
  • İnternet Sitesi -> Güvenli VPN Sunucuları -> Cihazınız

Bu işlem sadece güvenliğinizi artırmakla kalmaz, aynı zamanda yeniden yönlendirme sayesinde lokal adresiniz gizlenir. Yani bilgisayarınız, akıllı telefonunuz ya da oyun konsolunuz İzmir'de olabilir ancak internet sitesi, trafiğin geliş lokasyonunu  (sunucuya bağlı olarak) Berlin, New York ya da Dubai olarak algılar.

4. VPN Yasal mı?

VPN'ler dünyanın pek çok bölgesinde tamamen yasaldır ancak bazı ülkelerde çeşitli kısıtlamalara ya da engellemelere konu olabilirler. Söz konusu şey ülkemiz olduğunda, VPN kullanımı ile ilgili herhangi bir yasal kısıtlamanın bulunmadığını vurgulamak isteriz.

Listedeki Mac, Android, iOS ve PC için ücretsiz VPN programları hakkında ne düşünüyorsunuz? VPN hizmetlerine ilişkin düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

En İyi 10 Torrent Sitesi – Ocak 2023 (%100 Güvenli ve Çalışıyor)

Favori torrent sitenize yasak gelmişse Google’da alternatif aramak hem tehlikeli hem de zaman kaybı bir iştir. Bunun sebebi, arama motorlarının bu gibi siteleri saklayıp karşınıza içi porno reklam ve kötü amaçlı linklerle dolu yan siteler çıkarmasıdır. Siz torrent sitesi aramakla uğraşmayın diye, 30’dan fazla siteyi test ettim ve en iyi 10 tanesini sizin için seçtim. Seçtiklerim sorunsuz bir şekilde çalışmakla kalmıyor, aynı zamanda hızlı ve yüksek kaliteli torrent’ler de sunuyorlar.

30’un üzerinde VPN test ettikten sonra gördüm ki, ExpressVPN veCyberGhost VPNtorrent’te hız, kalite ve güvenlik konularında en iyi VPN’ler.

ExpressVPN’le güvenle torrent kullan

Ben ekibimle birlikte yasa dışı torrent kullanımını desteklemesem de torrent’in nasıl güvenle kullanılabileceğini bilmek önemlidir. İndirdiğiniz torrent’lerin telif hakkının olmadığından emin olun. Ayrıca kişisel bilgileriniz ve kimliğinizi, torrent sitelerindeki üçüncü taraf hacker ve web tracker’larından korumak için bir VPN kullanın.

  1. The Pirate Bay (TPB) – Her kategoride milyonlarca torrent ile tartışmasız torrent kralı
  2. RARBG – Her seferinde yüksek kaliteli ve onaylanmış torrent indirdiğinizden emin olur
  3. 1337x – Güvenilir, kullanıcı dostu ve milyonlarca torrent sunuyor
  4. LimeTorrents – Temiz arayüze ve az reklama sahip çok amaçlı site
  5. TorrentDownloads – Great for content you can’t find elsewhere
  6. Torrentz2 – Müzik aramada popüler, çok hızlı bir torrent arama motoru
  7. YTS – Düşük boyutlu ama yüksek kaliteli film torrent’leri
  8. EZTV – Geniş yelpazeli popüler dizi ve programlar
  9. TorLock – Yüksek kaliteli anime ve e-kitap torrent’leri
  10. TorrentGalaxy – Aktif topluluğu torrent’lerin gerçek olup olmadığını doğrular

Anonim Torrent Kullanımı İçin En İyi 5 VPN

  1. Bir VPN edinin. Ben yüksek hıza, askerî düzeyde şifrelemeye ve 30 günlük para iade garantisine sahip ExpressVPN’i tavsiye ederim.
  2. Bir sunucuya bağlanın. Gördüğüm kadarıyla ExpressVPN’in Norveç’teki sunucuları, 2023 yılında bütün popüler torrent sitelerinde gayet iyi çalışıyor.
  3. Torrent sitesine gidin ve indirmeye başlayın!

ExpressVPN’le güvenle torrent kullanın

Güvenlik, torrent kullanırken asla hafife almamanız gereken bir konudur. Bu siteler cihazınıza malware kuran banner reklamlara ve linklere sahip olabilir. Ayrıca internette yasa dışı bir şey yapmıyor olsanız bile, İSS’niz sizi yetkililere bildirebilir. Verilerinizi güvende tutmak için ExpressVPN gibi kaliteli bir VPN servisiyle bağlantızı koruyun.Güvenilirlik de önemlidir çünkü torrent siteleri, telif hakkı kanunları sebebiyle hükûmetler tarafından sık sık hedef alınır. Bir sitenin kuruluş yılı, sitenin yetkililer tarafından kapatılmadan uzun süre hayatta kalıp kalamadığını gösterir. Güvenilir torrent sitelerinin genelde proxy/mirror siteleri de olduğundan ana sitenin engellendiği durumlarda bunları kullanabilirsiniz.

İndirme hızı, içerikleri cihazınıza ne kadar hızlı indirebileceğinizi belirler. Ben bunu belirlemek için ExpressVPN’in Norveç sunucusuna bağlıyken (torrent sitelerinin çoğunun ana merkezi buradadır) tüm torrent sitelerinden aynı dosyayı indirdim.

Kütüphane büyüklüğü ve çeşitlilik, kritik unsurlardandır çünkü aradığınız içeriği ne kadar kolay bulabileceğinizi bunlar belirler. Kaliteli torrent sitelerinde popüler içerikler için birçok farklı torrent ve her torrent için de çok sayıda seeder (dosyayı yükleyen kullanıcılar) bulunur. Seeder sayısı fazla olan torrent’ler daha hızlı iner.

Popülariteyi sitenin aylık trafiğinden anlamak kolaydır. Siteye erişen kişi sayısı ne kadar fazlaysa bolca seeder bulunan büyük bir içerik kütüphanesine sahip olma ihtimali de o kadar fazladır.

1. The Pirate Bay (TPB) – Tartışmasız Torrent Kralı

  • Kuruluş yılı: 2003
  • Torrent sayısı: 3.300.000+ torrent
  • Ortalama indirme hızı: 66 Mbps
  • Anında indirme desteği? Var

The Pirate Bay (TPB) internetteki en eski ve en ünlü torrent sitesidir. On yıllar boyunca çok sayıda devlet yasaklarını ve engellerini aştığı için, gayet güvenilir bir site olduğundan emin olabilirsiniz.

Aslında torrent kullanırken güvenliğinizden %100 emin olmanız imkânsızdır ama TPB bu yüzdeye fazlasıyla yaklaşıyor. Sitede, torrent’lerin güvenilir kullanıcılar tarafından yüklenip yüklenmediği gösteriliyor. Gizlenmiş zararlı dosyaların bulunmadığı kaliteli içerik yükleyen bu onaylı uploader’lar sayesinde, torrent’le birlikte kazara malware ya da spam indirmediğinizi bilebiliyorsunuz. Sitede birazcık reklam var ama bir reklam engelleyiciyle bunları hemen ortadan kaldırabilirsiniz. Torrent kullanırken ekstra güvenli olmak istiyorsanız, CyberGhost yerleşik bir reklam ve kötü amaçlı yazılım engelleyiciye sahip olduğu için iyi bir VPN seçeneğidir.

The Pirate Bay’i ziyaret edin

2. RARBG – Her Seferinde Yüksek Kaliteli, Onaylı Torrent Dosyaları

  • Kuruluş yılı: 2008
  • Torrent sayısı: 800.000+
  • Ortalama indirme hızı: 92 Mbps
  • Anında indirme desteği? Yok

RARBG daha az torrent sayısına sahip ama bunun iyi bir sebebi var. Bu siteye herkes istediği gibi torrent yükleyemiyor ve tüm uploader’ların modaratörler tarafından onaylanması gerekiyor. Tabii bu kötü bir torrent dosyasıyla karşılaşma riskini tamamen ortadan kaldırıyor sayılmaz ama sonuç olarak, sitenin çok yüksek kaliteli torrent dosyalarıyla tanınmasının sebebi, bu özelliği.

Tabii RARBG’nin bu kadar itibarlı olması, birçok devletin de ondan haberdar olduğu anlamına geliyor. Neyse ki, ExpressVPN’in Norveç’teki sunucularını test ettiğimde RARBG ile mükemmel çalıştığını gördüm.

RARBG’de torrent bulma ve doğrulama işleminin çok kolay olduğunu gördüm. Film ve dizilerin torrent sayfasında çoğu zaman ekran görüntüsü bulunuyor. İmleci arama sonuçlarının üzerine getirdiğinizde poster, albüm kapağı ve program görselleri ortaya çıkıyor. Kullanıcılar dosyanın kalitesini göstermek için torent sayfalarına yorum ve puan bırakabiliyor.

Maalesef bu sitede reklam engelleyici tarayıcı eklentinizin durduramayacağı açılır reklamlar bulunuyor. Kötü amaçlı reklamlardan uzak durmak için dâhilî engelleyicisi olan bir VPN kullanmanız önerilir.

RARBG’yi ziyaret edin

3. 1337x – Dev Bir Torrent Kütüphanesine Sahip ve Güvenilir

  • Kuruluş yılı: 2007
  • Torrent sayısı: 2.400.000+ torrent
  • Ortalama indirme hızı: 69 Mbps
  • Anında indirme desteği? Yok

Dünyadaki en popüler üçüncü ve piyasanın da en eski torrent sitelerinden biri olan 1337x her kategoride yüksek kaliteli torrent’lere sahip güvenilir bir seçenektir. Yeni içerikler, günlük olarak sadık bir takipçi grubu tarafından yüklenir. Eski filmlerden dizilere, şarkılara ve oyunlara kadar her şeyi bulabilirsiniz.

Bu sitenin bu kadar uzun süre popüler kalmasının nedenlerinden bir tanesi, moderasyonunun çok ciddi bir şekilde yapılması. Bu da torrent’lerin büyük bir çoğunluğunun fazlasıyla kaliteli olmasını sağlıyor. Ancak buna rağmen ara sıra malware veya spyware içeren kötü torrent’lere rastlanmıyor değil. Siteden indirme yaparken güvenliğinizi garanti altına almak için malware korumalı bir VPN kullanmanızı öneririm.

1337x’in kullanıcı dostu arayüzü, aradığınız torrent’i bulma işini çok kolaylaştırıyor. Her torrent’te toplam indirme, seeder ve leecher sayısı, torrent’in moderatörler tarafından en son ne zaman kontrol edildiği gibi bilgiler bulunuyor. Harley Quinn: Birds of Prey‘in torrent’ini ararken seeder sayısı fazla ve en son bir saat önce kontrol edilmiş bir tanesini hemen bulabildim. Bu bilgiler ışığında torrent’in muhtemelen sorunsuz olduğunu anlamak da kolay oluyor.

1337x’i ziyaret edin

4. LimeTorrents – Her Kategoride Milyonlarca Torrent

  • Kuruluş yılı: 2009
  • Torrent sayısı: 9.800.000+
  • Ortalama indirme hızı: 39 Mbps
  • Anında indirme desteği? Var

Yaklaşık 10 milyon torrent dosyasıyla, LimeTorrents internetteki en büyük torrent sitelerinden. Sitede yüzlerce film, dizi, şarkı, oyun vb. bulunuyor. Yaptığım her aramada karşıma bir sürü sonuç çıktığı için, istediğiniz içeriği bulmada sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Site daha çok yakın zamanda yüklenen dosyalara önem verdiğinden, yeni ve popüler içeriklerin seeder sayısı fazla ve indirme süreleri kısa oluyor. Tabii bu aynı zamanda, eski torrent’lerin pek de bulunmadığı anlamına geliyor.

LimeTorrents’in çok kapsamlı bir tracker listesi ve en yeni popüler torrent’lerin dizinleri bulunuyor. Ayrıca denetlenmiş linkleri bulabileceğiniz ayrı bir onaylı torrent’ler kısmı da mevcut. Torrent’leri seeder sayısına göre sıralayabiliyorsunuz. The Late Show with Stephen Colbert‘ın en son bölümünü arattığımda, torrent’leri istediğim gibi sıralamam ve güvenilir görünenleri bulmam için birkaç tık yeterli oldu.

Maalesef sitede bazı sahte linkler ve Chrome reklam engelleyici uzantının engelleyemediği açılır reklamlar bulunuyor. Cihazınıza virüs bulaştırabilecek herhangi bir şeye kazara tıklamayın diye, sitede gezerken gömülü reklam ve zararlı yazılım engelleyicisi olan bir VPN kullanmanızı tavsiye ederim.

LimeTorrents’i ziyaret edin

5. TorrentDownloads – Başka Yerde Bulamadığınız Şeyler İçin

  • Kuruluş yılı: 2007
  • Torrent sayısı: 16.000.000+
  • Ortalama indirme hızı: 56 Mbps
  • Anında indirme desteği? Yok

İnternetteki en büyük veri tabanlarından birine sahip TorrentDownloads, bir torrent dosyasını hhiçbir yerde bulamadığınız zaman ziyaret etmeniz gereken sitedir. Ayrıca geniş bir dizi, film, oyun, uygulama yelpazesiyle çok amaçlı bir site olma özelliği de taşıyor.

Sitenin arayüzü gayet sade ve kullanımı kolay. Gelişmiş arama seçeneğiyle, arama sonuçlarını kategori ve duruma göre filtreleyebiliyorsunuz. Her torrent’te seeder sayısı ve torrent dosyasının sağlığı gibi bilgiler olduğundan güvenli bir dosyayı seçmeniz kolaylaşıyor. Buna ek olarak, sahte dosya indirmemek için her torrent’in yorum ve puan kısımlarına da bakabilirsiniz. Bu özellikler sayesinde, aradığım torrent linkini bulmak ve denetlemek hiçbir zaman 30 saniyeden fazla zamanımı almadı.

Sitede sinir bozucu pop-up reklamlar var, bu yüzden sitede gezinirken gömülü reklam engelleyicisi olan bir VPN kullanmanızı öneririm.

TorrentDownloads’u ziyaret edin

6. Torrentz2 – Müzik İçin İdeal Aşırı Hızlı Torrent Arama Motoru

  • Kuruluş yılı: 2016
  • Torrent sayısı: İndekslenmiş 61.000.000’dan fazla torrent
  • Ortalama indirme hızı: 87 Mbps (EZTV’nin indirme hızı)
  • Anında indirme desteği? Yok

Torrentz2, veri tabanındaki her torrent sitesini belirttiğiniz arama kriterlerine göre arayan ve ilgili torrent’leri gösteren basit bir torrent arama motorudur. Daha sonra torrent’i gösterilen siteden dosya ya da magnet linki olarak indirebilirsiniz. Eğer istediğiniz içerik favori torrent sitenizde bulunmuyorsa, bu arama motoru gayet iyi bir seçenektir.

Gördüğüm bir dezavantajı Torrentz2’in arama fonksiyonunun diğer test ettiğim sitelere göre zayıf kalmasıydı. Ama eğer bu arama sonuçları arasında biraz zaman harcamayı göze alırsanız, istediğiniz içerik için bir sürü farklı torrent seçeneği bulacağınız kesin.

Bu listedeki diğer çoğu sitede olduğu gibi, Torrentz2’in sitesinde de reklam, pop-up ve şüpheli sitelere yönlendiren sahte linkler bulunuyor. Güvende kaldığınızdan emin olmak için CyberGhost gibi zararlı yazılım engelleyicisi olan bir VPN kullanın.

Torrentz2’i ziyaret edin

7. YTS (YIFY Movies) – Yüksek Kaliteli Filmler İndirin

  • Kuruluş yılı: 2011
  • Torrent sayısı: 30.000+ torrent mevcut
  • Ortalama indirme hızı: 30 Mbps
  • Anında indirme desteği? Evet

YTS hızlı bir şekilde indirebildiğiniz yüksek çözünürlüklü film kütüphanesiyle tanınan bir sitedir. Dosyalarının boyutu küçük olmasına rağmen kaliteden ödün vermediklerinden, sınırlı kotası olanlar için idealdir. YTS’nin tüm torrent’leri denetlenir, bu sayede indirdiğiniz dosyaların gerçek olduğundan ve malware içermediğinden emin olursunuz.

Bu fazlasıyla popüler sitenin bu kadar alt sıralarda olmasının sebebi, içeriğinin epey kısıtlı olması. Sitede yalnızca film bulunuyor, yani dizi, oyun ya da şarkı arıyorsanız başka bir siteyi ziyaret etmeniz gerekecek.

Şu anki yts.am ve yts.gd sitelerinde bayağı pop-up reklam bulunduğundan gizliliğiniz riske girebiliyor. Bu yüzden reklam engelleyicisi olan bir VPN’le korunmayı ihmal etmeyin. Malware korumasıyla ExpressVPN çok iyi bir seçimdir.

YTS’yi ziyaret edin

8. EZTV – Geniş Popüler Dizi Yelpazesi

  • Kuruluş yılı: 2015
  • Torrent sayısı: 155.000+ torrent
  • Ortalama indirme hızı: 110 Mbps
  • Anında indirme desteği? Var

EZTV devasa arşivi, temiz ve reklamsız arayüzü, çeşitli çözünürlük seçenekleriyle diziler için en iyi torrent sitesi olmasıyla tanınır. 

Ancak arşivlerinde yenilerden çok, eski programları bulmak mümkün oluyor. Ayrıca tam bir sezonu indirme seçeneği olmadığından, her bölümü teker teker indirmeniz gerekiyor.

EZTV’yi ziyaret edin

9. TorLock – Güvenli İndirme Sağlayan Topluluk Onay Sistemi

  • Kuruluş yılı: 2010
  • Torrent sayısı: 10.000.000+ torrent
  • Ortalama indirme hızı: 73 Mbps
  • Anında indirme desteği? Var

TorLock’un en iyi özelliği, yalnızca onaylı torrent’lerin bulunması. Siteye internetin tamamından gelen torrent’ler yükleniyor. Bir kullanıcı sahte bir torrent’e rastlarsa, bunu TorLock’a bildirip $1 kazanabiliyor. Ben bu sisteme sahip başka hiçbir torrent sitesi bilmiyorum. Sitenin düzgün çalışması için iyi bir teşvik sağladıkları kesin.

Sitede dolaşmak çok kolay, her dosyanın kategorisi belirlendiği için aradığınızı hemen bulabiliyorsunuz. Ana sayfada her kategorinin en popüler torrent’leri bulunuyor. Bunlar genellikle yeni torrent’ler olduğundan muhtemelen telif hakkı olacaktır ve bunları indirmesi kanunlara aykırıdır.

Boyut, seeder sayısı ve yükleme tarihi gibi dosya bilgileri, dosya adının yanında bulunabilir. Bu bilgileri yakın dönemde yüklenmiş hızlı bir torrent bulmada kullanabilirsiniz.

TorLock’u ziyaret edin

10. TorrentGalaxy — Torrent Dosyalarının Doğrulandığı Aktif Topluluğa Sahip

  • Kuruluş yılı: 2018
  • Torrent sayısı: 5.100.000+ torrent
  • Ortalama indirme hızı: 58 Mbps
  • Anında indirme desteği? Evet

TorrentGalaxy her torrent’i deneyip birbiriyle düzgün olup olmadığını paylaşan çok aktif bir topluluğa sahiptir. Bu da siteyi gönül rahatlığıyla kullanabilmenizi sağlar. Sitenin film, dizi, kitap, program ve daha birçok kategorisi vardır. Çok kullanışlı arayüzü ve az sayıdaki reklamıyla kullanımı rahattır. Mesela ben şu ana kadar sadece bir tane banner reklam gördüm.

TorrentGalaxy’in en iyi özelliklerinden bir tanesi, dosyaları stream’leyebilmeniz. Dosyaları indirmeniz gerekmediği için bant genişliğini de fazla harcamamış oluyorsunuz. Ancak bu özellik stream sırasında sizi kötü amaçlı reklamlarla karşı karşıya bırakabilir. Ben bu sorunu minimuma indirgemek için stream öncesinde PIA gibi dâhilî bir malware engelleyiciye sahip bir VPN açmanızı öneririm.

Bir diğer ilginç özelliği canlı müzik dinleme, arcade oyun oynama ve diğer TorrentGalaxy kullanıcılarıyla sohbet etmedir. Topluluğun canla başla korumak istediği bir atmosfer yaratıldığı için indirdiğiniz torrent dosyasının güvenli olduğundan daha bir emin olabiliyorsunuz.

TorrentGalaxy’ye git

Torrent sitelerinde minimal seviyede güvenlik olduğundan siber suçlular sık sık bu siteler aracılığıyla kullanıcıların cihazlarına malware enjekte ederler. Hacker’lar çeşitli pop-up reklam, sahte link ve virüslü içerikler ile dosyalarınızı rehin alıp hassas bilgilerinizi çalabilirler. Hangi torrent sitesini kullanırsanız kullanın, bağlantınızı koruduğu gibi, zararlı linkleri de engelleyen kaliteli bir VPN‘iniz olmadığı sürece cihazınızı riske atmış olursunuz.

Ayrıca torrent kullandığınız için İSS’niz sizi takip edebilir ve telif hakkı sahiplerine ya da emniyet görevlilerine rapor edebilir. Telif haklı içerik indirmek çoğu ülkede kanunlara aykırı olduğundan cezai veya mülki soruşturma sonrasında para cezası alabilir ve hatta hapse bile girebilirsiniz. İngiltere ve AB’nin çoğunda bu durum ceza gerektiren suç olarak görülür ve on binlerce dolarlık para cezası ve hapis cezasıyla sonuçlanır. ABD’de aldığınız para cezası 150.000 dolara kadar çıkabilir.

Yetkililer genelde site sahiplerini ve seed fanatiklerini hedeflese de torrent sitesinden indirme yaparken yanlış yer ve zamanda yakalanmak istemezsiniz. Leech’lerken (indirme) dosyayı aynı zamanda otomatik olarak diğer kullanıcılara seed’lersiniz (paylaşma). Çoğu yargı alanının kanuna aykırı olarak gördüğü ve yakalanan kullanıcılarına cezai takibat başlattığı asıl eylem, bu dosya paylaşımıdır.

Eğer 8chan ve Reddit gibi mesajlaşma platformunda zaman geçiriyorsanız gizli torrent toplulukları için davetlerle karşılaşabilirsiniz. Bu siteler herkes tarafından kolaylıkla ulaşılamadığı için anonim ve güvenli oldukları sanılabilir. Gizli torrent sitelerine kolayca ulaşılamamasının, telif hakkı yetkililerinin olmadığını garanti etmeyeceğini unutmayın. Bu sitelerde dosya paylaşımı, aynı şekilde yasal sonuçlar doğurabilir.

Torrent’le birlikte gelen gizlilik riskleri, kanuni durumların ötesine geçer. IP adresinizi bilen herkes cihazınıza girebilir, kişisel veri ve gerçek konumunuzu bulabilir, kimliğinizi çalabilir, sizi rahatsız edebilir ve hatta “SWAT”layabilir bile. Swat’lama (masum bir kişinin bulunduğu yere SWAT ekibi göndermek için acil yardım göndericisine sahte aramada bulunma) maalesef oyun topluluğu içinde sıklıkla görülebilen bir şakadır ve bunun sonucunda ABD’de hayatını kaybetmiş kişiler vardır. Bir VPN’le gerçek kimliğinizi maskelemeden torrent kullandığınızda gerçek IP adresiniz ortaya çıkar. Bu da gizliliğinizi ve kişisel güvenliğinizi tehlikeye atabilir.

ExpressVPN’le güvenle torrent kullanın

Sahte Torrent Siteleri Nasıl Fark Edilir

Eğer bir torrent sitesini bulmakta zorlanıyorsanız DuckDuckGo arama motorunu kullanın. Bu motor Google’dan çok daha gizlidir ve DMCA talebi sonucunda URL gizleme ihtimalleri çok daha azdır. DMCA (Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası) telif hakkı koruma önemlerini görmezden gelen siteleri engellemek amacıyla gönderilir.

Sahte torrent sitelerine dikkat edin. Birden fazla pencere, kayıt talebi ve garip görünümlü URL’ler, kötü amaçlı sitelerin habercisidir. Kopya siteler, gerçek torrent siteleri kapandığında onların yerine geçmek için ortaya çıkan sitelerdir ve sizi malware riskine sokabilirler. Güvenilir bir site bulduktan sonra dosyaları indirmek için uTorrent gibi tanınan bir torrent istemcisi kullanın.

İndirmeden önce her torrent dosyasını inceleyin. Dosyayı ilk yükleyen kişinin geçmişine bakarak diğer dosyaları kaliteli mi ve fazla seed’leniyor mu diye bakın. Ben şahsen yeni uploader’lardan (yükleyen kişi) uzak duruyor ve yalnızca onaylı torrent’leri indiriyorum. Onaylanmamış torrent’ler, cihazınıza malware yüklemede kullanılabilir. İndirdiğiniz torrent dosyasının gerçek olma ihtimalini artırmak için yüksek bir seeder/leecher oranına sahip olduğundan emin olun. Ayrıca torrent sayfalarındaki yorumları okumanız da önerilir. İndirdiğiniz dosyalar zararsız olsa bile antivirüs programınızın yanlış pozitif sonuç çıkarabileceğini unutmayın.

RAR, TAR ve ZIP files dosyalarını taramak için kaliteli bir güvenlik programı kullanın ve özellikle de EXE dosyalarına dikkat edin. Bunlar zararlı yazılımlara sahip olabilir. Artık modası geçmiş WMA ve WMV biçimindeki dosyalardan uzak durun.

Torrent kullanırken kişisel bilgilerinizi ve cihazınızı güvende tutmak için güvenli bir VPN indirin ve itibarlı bir anti-malware tarayıcı edinin. Torrent sitelerine girmeden önce ek olarak kaliteli bir reklam engelleme servisi de edinmeniz tavsiye edilir.

Uzak Durmanız Gereken Tehlikeli Torrent Siteleri

Unutmayın ki telif haklı materyalleri yanlışlıkla indirmiş olsanız bile kanun üzerinde başınız derde girebilir. Bu yüzden internetteki etkinliğinizi telif hakkı yetkilileri ve malware’lere açan güvensiz torrent sitelerinden uzak durmanız gerekir. İşte kesinlikle girmemeniz gereken birkaç torrent sitesi:

  • IPTorrents kullanıcılarının ücretli üye olmasını zorunlu tutar. Piyasada birçok ücretsiz alternatifi olduğunu ve ücretli olmasını gerektiren herhangi bir ek gizlilik veya güvenlik sunmadığını düşünürsek verdiğiniz ücret ve kayıt sürecine değmediğini düşünüyorum.
  • KickAssTorrents çok iyi bir siteydi ama asıl versiyonu kapanalı epey bir süre oluyor. Sitenin kurucusu Artem Vaulin telif hakkı ihlali suçunun kefaletle tahliye şartlarını ihlal ettiği için bir süredir ABD yetkililerinden kaçmakta. Ayrıca şu an siteyi kullanmak için bir tarayıcı eklentisi kurmanız isteniyor ki bu internetteki gizliliğine önem veren herkesin uzak durması gereken bir şeydir çünkü kötü amaçlı eklentiler, internette yaptıklarınızı log’layıp başkalarına satar.
  • PassThePopcorn kütüphanesine erişebilmek için ilk önce kullanıcı adı ve şifre girmeniz istenir. Buna rağmen doğrudan kaydolmanın herhangi bir yolu yoktur ve bazı Reddit kullanıcıları rastgele davet aldıklarını bildirmiştir. Eğer herhangi bir online mesajlaşma platformunda davet alırsanız bunu görmezden gelmenizi öneririm.
  • SUMOTorrent, kütüphanesine erişmeden önce istemcisini indirmenizi ister. Bu bile yeteri kadar şüpheli olmakla beraber, sitenin içinde en cesur torrent kullanıcılarını bile korkutmaya yetebilecek bir sürü gramer hatası bulabilirsiniz.
  • Torlock mükemmel bir HD film ve dizi kütüphanesine ve yeterli sayıda seeder’a sahiptir ancak bitmek bilmeyen reklamlar yüzünden (bazıları epey uygunsuz) indirme yapmaya bir türlü başlayamazsınız. Çoğu torrent sayfasının muhtemelen malware içeren pencerelere yönlendirmesi de cabası.

Bir VPN’le Güvenle Torrent Kullanmak

Torrent’i güvenli bir şekilde kullanmanın tek yolu, üst düzey bir VPN’e başvurmaktır. Bir VPN, internet bağlantınızı başka bir IP adresinden yönlendirerek online etkinliğinizi anonim hâle getirir. Eğer malware’den koruma ve reklam engelleme gibi özelliklere sahip bir VPN edinirseniz hacker’ların cihazınıza malware yüklemesine de engel olabilirsiniz.

VPN olmadan da yalnızca The Onion Router (Tor) aracılığıyla torent kullanmanın yeterli olacağını düşünüyorsanız bir kez daha düşünün. Kendi blog’larında yazdığı üzere, Tor, BitTorrent uygulamalarının yükünü kaldıracak şekilde tasarlanmadığı gibi, bu uygulamaların sebep olduğu sızdırmaları da engelleyemez.

Ben 30’dan fazla VPN test ettim ve bunun sonucuna göre, yüksek torrent hızlarına ulaşmak ve dosyaları indirmek için seçebileceğiniz en iyi ürünlerden bir tanesi ExpressVPN. Kendiniz görmek isterseniz ExpressVPN’i torrent için deneyebilirsiniz. 30 günlük para iade garantisi olduğundan memnun kalmazsanız paranızı geri almak çok kolaydır.

ExpressVPN’le güvenle torrent kullanın

1. ExpressVPN – Torrent’leri Hızlı ve Güvenli Bir Şekilde İndirmek İçin Yüksek Hız ve Askerî Düzeyde Şifreleme

Başlıca Özellikler:

  • 94 ülkede 3000+ sunucu; tüm sunucular P2P kulanımını destekliyor
  • Sınırsız bant genişliği ve hız düşürmesiz hizmetiyle istediğiniz kadar torrent indirebilirsiniz
  • AES 256-bit şifreleme ve otomatik durdurma anahtarı (kill switch) sizi casuslara karşı güvende tutar
  • TrustedServer teknolojisi verilerin sabit sürücülerde tutulmadığından emin olur
  • Perfect Forward Secrecy her bağlantınızda yeni bir şifreleme anahtarı vererek torrent faaliyetlerinizi korur

ExpressVPN’in torrent indirme hızı daima yüksek ve stabildi. Tüm dünyada 30’dan fazla ExpressVPN sunucusunu test ettim ve hızım bir kez olsun 300 Mbps’nin altına düşmedi. Bu hız, Netflix’i HD kalitede izlemek ve torrent’leri hızlıca indirmek için fazlasıyla yeterli.

Hangi sunucu konumunu kullanırsam kullanayım ExpressVPN’in bağlantısı her zaman hızlıydı

ExpressVPN’in 3000+ sunucusu da P2P indirmeleri destekliyor. 94+ ülkede sunucuları olduğundan, size yüksek torrent hızı sağlayacak bir sunucu bulamamanız imkânsız. Bant genişliği sınırı da olmadığı için ExpressVPN’le hiçbir sorun çıkmadan istediğiniz kadar torrent indirebilirsiniz. Hızınızı asla düşürmezler ve bu sayede her zaman stabil hız alırsınız.

ExpressVPN torrent kullanırken sizi güvende tutan çok güçlü güvenlik özelliklerine sahip. Askerî düzeyde şifrelemesi, online etkinliğinizin sizi takip etmede kullanılmasını imkânsız kılar. Ayrıca otomatik durdurma anahtarı (kill switch), bağlantınız kopsa bile gerçek IP adresinizin sızmasına engel olur. ExpressVPN’in Türkçe dilinde de uygulama hizmeti verdiğini belirtelim.

Buna ek olarak, ExpressVPN’in TrustedServer teknolojisi, hiçbir kullanıcı verisinin sabit sürücülerde kaydedilmediğinden emin olur. Birçok VPN sıfır kayıt politikasına sahip olduğunu iddia etse de, ExpressVPN bunu iddia etmekle kalmamış, bir cinayet vakasında yetkililerle karşı karşıya gelerekkanıtlamıştır da. 2017 yılında, Türk polisleri bir kullanıcı hakkında bilgi almak için ExpressVPN’in sunucularından birine el koymuştu. Ama bu sunucularda kayıtlı hiçbir bilgi olmadığından herhangi bir şey bulamadılar. Bu da ExpressVPN kullanırken hiçbir devlet yetkilisinin, İSS’nin ya da hacker’ın internette ne yaptığımı ya da torrent’te neler indirdiğimi bilemeyeceğinin bir kanıtı olsa gerek.

Tabii bana körü körüne inanmanıza gerek yok, isterseniz ExpressVPN’i 30 gün boyunca risksiz deneyebilirsiniz. ExpressVPN’in iade politikasını, 7/24 canlı sohbetten bir müşteri temsilcisine ulaşarak test ettim. Müşteri temsilcisi kalmam için beni ikna etmeye hiç çalışmadı ve iade talebimi birkaç dakika içinde işleme koydu. Param 5 gün sonra banka hesabıma geri yatmıştı.

ExpressVPN’in açabildiği siteler: Netflix, Disney+, Hulu, HBO Max, Amazon Prime Video, Paramount+, Peacock, Discovery+, Now TV, Showtime, BBC iPlayer, BritBox, Starz, Crunchyroll, fuboTV, Sling TV, DirecTV, YouTube TV, Kodi ve dahası.

ExpressVPN’in çalıştığı platformlar: Windows, macOS, Linux, Chromebook, Android, iOS, Chrome, Firefox, Edge, PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, Amazon Fire TV, Amazon Fire TV Stick, Nvidia Shield, Xiaomi Mi Box, Google Chromecast, Roku, Android TV’ler, smart TV’ler, yönlendiriciler ve dahası.

ExpressVPN’le güvenle torrent kullanın

2023 Güncellemesi! ExpressVPN sınırlı bir süre için 1 yıllık planında fiyatı aylık $6.67 gibi inanılmaz bir seviyeye çekti (49% indirim kazanmak mümkün) + 3 ay ücretsiz kullanın! Bu zamanla sınırlı bir teklif olduğundan kaçırmayın deriz. Kampanya hakkında daha fazla bilgi burada.

2. CyberGhost – İndirme Hızını Artıran P2P Optimizeli Sunucular

Başlıca Özellikler:

  • 91 ülkede 9,500+ sunucu ve 30’dan fazla konumda adanmış P2P sunucuları
  • Sınırsız bant genişliği ve hız düşürmesiz hizmeti istediğiniz her şeyi torrent’lemenize imkân sağlar
  • AES 256-bit şifreleme hacker’ların ve İSS’lerin bağlantınızı izlemesini engeller
  • Sıfır kayıt politikası, online etkinliğinize dair hiçbir bilginin kaydedilmediğinden emin olur
  • Reklam ve zararlı yazılım engelleyici, torrent kullanımınızı güvende tutar

CyberGhost’un optimize P2P sunucuları, torrent işlemini hızlı ve kolay bir hâle getiriyor. Bu sunucularda kesintisiz indirme ve yüksek hızlara sahip olabiliyorsunuz. Bir dizinin bir saatlik bölümünü indirerek CyberGhost’un sunucularını test ettiğimde indirme yalnızca 4 dakikada tamamlanmıştı.

Kırılamaz askerî düzeyde şifrelemesi, verilerinizin görünür olmasını engeller ve torrent’lerinizi tamamıyla anonimleştirir. CyberGhost’un kimlik ve konum bilgileri gibi verileri gerçekten saklayıp saklamadığını görmek için bir DNS sızıntı testi yaptım. Test sonucuna göre, her bağlandığımda IP adresim sorunsuz bir şekilde gizlenmişti.

Birleşik Krallık'ta optimize edilmiş bir P2P sunucusuna bağlı CyberGhost ile veri sızıntısı olmadığını gösteren IP sızıntı testinin ekran görüntüsü.

CyberGhost IP adresinizi gizli, verilerinizi de anonim tutar

Sıfır kayıt politikası, hiçbir bilgi toplanmadığından İSS’nizin bile torrent etkinliğinizi öğrenememesini sağlar. Buna ek olarak, CyberGhost başka hükûmetlerle istihbarat paylaşım anlaşması olmayan Romanya’da bulunur. Yani devlet yetkililerinin CyberGhost’u kullanarak bilgilerinizi alması oldukça zordur.

Reklamları, zararlı siteleri ve online takipleri engelleme becerisiyle, CyberGhost torrent sitelerinde gezinmeyi çok risksiz bir hâle getiriyor. Kötü amaçlı pop-up, reklam ve şüpheli sitelere giden linklerin bulunduğu torrent sitelerinin ne kadar fazla olduğunu düşününce, bu özellik kendimi çok daha güvende hissetmemi sağladı. CyberGhost uygulamalarının Türkçe kullanılabildiği bilgisini de atlamayalım.

CyberGhost piyasadaki en cömert para iade garantilerinden birine sahip. CyberGhost’u tam 45 gün boyunca risksiz denemek mümkün. Eğer memnun kalmazsanız, paranızı geri almanız için tek yapmanız gereken 7/24 canlı sohbetten bir müşteri temsilcisine ulaşmak.

CyberGhost’un açabildiği siteler: Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max, Paramount+, Peacock, Discovery+, BBC iPlayer, Canal+, Globo, Crunchyroll, Yle, Foxtel, fuboTV, YouTube TV, Kodi ve dahası.

CyberGhost’un çalıştığı platformlar: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Raspberry Pi, Chrome, Firefox, PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, Amazon Fire TV, Amazon Fire TV Stick, Roku, smart TV’ler, yönlendiriciler ve dahası.

CyberGhost’la güvenle torrent kullanın

2023 Güncellemesi! CyberGhost 2 yıllık aboneliğini aylık yalnızca $2.11 gibi bir fiyata çekti + 3 ay ücretsiz kullanım mümkün (83% indirim)! Bu zamanla sınırlı bir teklif olduğundan kaçırmayın deriz. Kampanya hakkında daha fazla bilgi burad.

3. Private Internet Access — P2P Dostu Bağlantılara Sahip Dev Sunucu Ağı

Başlıca Özellikler:

  • 84 ülkede 35000 sunuculuk dev sunucu ağı
  • Torrent esnasında koruma sağlayan AES 256-bit şifreleme
  • Bağımsız olarak denetlenmiş gizlilik politikası, hiçbir log tutulmadığından emin olur
  • MACE adware engelleyici, tehlikeli torrent’lerin cihazınıza erişmesini engeller
  • Torrent kullanma, internette gezinme ve yayın izlemenize sınır koyan herhangi bir kota bulunmaz
  • 30 günlük para iade garantisi

Private Internet Access (PIA) global sunucu ağında 35000‘den fazla sunucuya sahip ve her biri P2P’de kullanılabiliyor. Yani nerede olursanız olun yakınlardaki bir sunucuya bağlanıp hızlı şekilde torrent kullanabiliyorsunuz. Ayrıca o kadar fazla sunucu seçeneğiniz oluyor ki hiçbir sunucuda aşırı kalabalık görmüyorsunuz. 10 saniye içinde bir sunucu seçip PIA’nın korumasına ulaşmak mümkün oluyor. PIA uygulamalarının Türkçe kullanılabilmesi de cabası.

PIA torrent’lerde yüksek bir indirme hızı sağlıyor. PIA’ya bağlandığımda asıl hızım olan 115 Mbps, 64 Mbps’ye düşmüştü ki bu yalnızca %44’lük bir düşüş anlamına geliyor. 5 GB’lık bir dosyayı torrent’le yalnızca 11 dakikada indirebiliyordum.

Eğer sizin normal hızınız benimkinden düşükse PIA’nın ek bağlantı özellikleriyle hızınızı artırabilirsiniz. Mesela şifreleme seviyesini AES-256-bit’ten (sektör standardı) AES-128-bit’e düşürmek mümkündür. AES şifreleme şu ana kadar bir kez bile kırılamamıştır. Yani daha düşük seviyeyle bile verilerinizin güvende kalacağından emin olabilirsiniz. 128-bit şifreleme, yavaş ağların hızını yükseltecektir.

Bağlantı Tercihleri açık ve şifreleme ayarları vurgulanmış halde PIA'nın Windows uygulamasının ekran görüntüsü

PIA’nın şifreleme ayarlarıyla torrent hızınızı yükseltebilirsiniz

PIA’nın MACE adındaki reklam ve malware engelleyicisi de indirme hızınızı yükseltmeye yarar. MACE açıkken gereksiz reklamlar ortadan kalktığı için internet sayfaları daha hızlı yükleniyor ve ayrıca cihazımı tehlikeli olması muhtemel indirmelere karşı uyarıyordu.

İsterseniz 30 günlük para iade garantisiyle PIA’yı risksiz deneyebilirsiniz. İade işlemi son derece kolaydır. Bunu ben denediğimde paramı bir hafta içinde geri alabildim.

PIA’nın açabildiği siteler: Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max, Showtime, Discovery+, Canal+, Crunchyroll, Yle, Vudu, UKTV, 9Now, CBC, YouTube TV ve dahası.

PIA’nın çalıştığı platformlar: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Chrome, Firefox, Opera, Amazon Fire TV, Amazon Fire TV Stick, yönlendiriciler ve dahası.

PIA’yı risksiz deneyin

2023 Güncellemesi! PIA 2 yıllık aboneliğini aylık yalnızca $2.11 gibi bir fiyata çekti + 3 ay ücretsiz kullanım mümkün (82% indirim)! Bu zamanla sınırlı bir teklif olduğundan kaçırmayın deriz. Kampanya hakkında daha fazla bilgi burada.

4. IPVanish — İndirme Hızını Artıran Ücretsiz SOCKS5 Proxy’si

Başlıca Özellikler:

  • 75 konumda 2000‘ü aşkın sunucu
  • Verilerinizi koruyan AES-256-bit şifreleme ve kill switch
  • Kullanıcı verilerini kaydetmeyen log tutmama politikası
  • Daha hızlı anonim indirme sağlayan ücretsiz SOCKS5 proxy’si
  • Sınırsız torrent kullanımı sağlayan kotasız hizmet
  • 30 günlük para iade garantisi

IPVanish torrent sevdalıları için ücretsiz bir SOCKS5 proxy’sine sahip. Ben bu proxy’si denediğim zaman BitTorrent ve Vuze’da hızımın daha yüksek olduğunu gördüm. Bu proxy bir VPN bağlantısı kadar yüksek bir şifreleme seviyesi sunmasa da anonim indirmeler için IP adresinizi maskeler.

IPVanish sınırsız cihaz bağlantısı sunar, yani hesabınızı aile ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Bunu yapınca torrent hızınız birazcık düşecektir. Testlerimde ortalama hızım yaklaşık %34 düştü ve 5 GB boyutundaki bir dosya 10 dakika civarında indi.

İsterseniz IPVanish’i torrent’lerde kendiniz deneyebilirsiniz çünkü 30 günlük para iade garantisiyle bunu yapmak risksizdir. Hesabınızı iptal etmek için tek yapmanız gereken, hesabınızın “Subscription” sekmesinden “Cancel Now” butonuna tıklamaktır. Bunu yaptığımda ben paramı neredeyse anında geri alabildim.

IPVanish’i risksiz deneyin

Güvenle torrent’lemenin en iyi yolu bir VPN kullanmaktır ama her VPN iyi olacak diye de bir kaide yoktur. Kalitesiz VPN’ler IP adreslerini ve DNS taleplerini dışarı sızdırmalarıyla bilinirler, bu da kimliğinizi ve konumunuzu ortaya çıkarabilir. Hatta daha da kötüsü, bu kötü VPN’ler bilgilerinizi log’layıp kötü amaçlı üçüncü taraflarla paylaşabilirler.

Torrent için asla kullanmamanız gereken bir VPN hizmetinin öne çıkan örneklerinden biri HolaVPN’dir.

HolaVPN, trafiğinizin diğer kullanıcıların bilgisayarlarından geçtiği eşler arası bilgisayar ağından faydalanır. Bu ağ içindeyken cihazınız başkalarının trafiğine konak olacağından hem ağınıza gereksiz şekilde yük binmiş hem de muhtemel yasa dışı aktivitelere ev sahipliği yapmış olursunuz. Ayrıca HolaVPN’in bağlantılarında, ücretli VPN’lerde görebileceğiniz üst düzey şifreleme yöntemleri kullanılmadığı için verileriniz hiçbir zaman tam olarak korunmaz.

 

SOCKS5 ProxyDenetlenmiş Sıfır Log PolitikasıRAM veya Sabit Sürücü SunucularıReklam/Malware EngelleyiciMerkezi Göz İttifakı Ülkelerinin DışındaPort Yönlendirmeyi Destekler
ExpressVPNRAM
CyberGhostRAM
PIARAM
IPVanishSabit Sürücü

ExpressVPN’le güvenle torrent kullan

Torrent’te kullanmak üzere bir VPN arıyorsanız seçtiğiniz VPN’in şu özelliklere sahip olduğundan emin olun:

  • Kanıtlanmış log tutmama politikası: Torrent kullanacağınız zaman bir VPN’den isteyeceğiniz en son şey, faaliyetlerinizin kaydını tutmasıdır. Çoğu VPN log tutmama politikası olduğunu iddia etse de kullanıcıları takip etmediği, log’lamadığı ve faaliyetlerini başkalarına sızdırmadığı kanıtlanmış çok az VPN vardır.
  • Askerî düzeyde şifreleme: AES-256 gibi üst düzey bir şifreleme protokolünü kırmak imkânsızdır. Bu protokol varsa online trafiğinizin İSS’nizden, devletlerden ve hacker’lardan gizli kalacağına emin olabilirsiniz.
  • DNS sızıntı koruması: Bir VPN, DNS isteklerini dışarı sızdırıyorsa online kimliğinizin ortaya çıkma tehlikesi vardır. DNS sızdırmayan kaliteli bir VPN tercih edin.
  • Kill switch: Elektrik gitmesi veya bilgisayarın uyku moduna girmesi gibi sebeplerle VPN bağlantınız düşerse bağlantı ve IP adresi bilgileriniz İSS’nize gidebilir. Güvenilir VPN’lerde, VPN bağlantınız koparsa internetinizi tamamen kesen kill switch özelliği bulunur.

Film, dizi, oyun, müzik, e-kitap, uygulama ve dahası için en iyi torrent siteleri hangileridir?

Aşağıdan çoğu içerik türü için en iyi torrent sitelerini görebilirsiniz:

  • Film ve diziler — Eğer film ve dizi arıyorsanız 3,5 milyondan fazla torrent’in bulunduğu indeks kütüphanesiyle Zooqle’ı tercih edebilirsiniz.
  • Oyunlar — TorrentDownloads en son oyun dosyalarının da bulunduğu 16 milyondan fazla torrent’e sahiptir.
  • Müzik — Torrentz2 müzik dosyası arayanlar içini ideal adrestir.
  • E-kitap — The Pirate Bay yalnızca kitaplar için değil, her türlü kategori için en iyi torrent sitelerinden biridir.
  • Uygulama — 1337x Windows, macOS, Android ve Linux uygulamaları için en iyi ve güvenli torrent sitesidir.

Başkaları neyi torrent’lediğimi görürse kanun açısından sorun olur?

Açık kaynaklı programları ve kamuya açık içerikleri başınız herhangi bir derde girmeden indirebilirsiniz. Ancak eğer en yeni film, müzik, kitap, oyun ve uygulamalar gibi telif haklı materyalleri torrent’lerseniz bulunduğunuz konuma göre para cezasından hapis cezasına kadar gidebilen çeşitli cezalara maruz kalabilirsiniz.

Ben ekibimle birlikte yasa dışı torrent kullanımını desteklemesem de torrent’in nasıl güvenle kullanılabileceğini bilmek önemlidir. İndirdiğiniz torrent’lerin telif hakkının olmadığından emin olun. Ayrıca kişisel bilgileriniz ve kimliğinizi, torrent sitelerindeki üçüncü taraf hacker ve web tracker’larından korumak için bir VPN kullanın.

Neden bazı torrent siteleri engelledir?

Bazı devletler, İSS’lere torrent sitelerine erişim engeli koymalarını zorunlu kılar. Google gibi arama motorları, torrent sitelerine giden linkleri saklar ya da onları ilk birkaç sonuç sayfasından çıkarır. Chrome’un AdBlock eklentisi ise yaptığınız aramalardaki torrent site sonuçlarını kaldırır. Çok nadir de olsa bir torrent sitesine girmeye çalıştığınızda sitenin emniyet teşkilatı tarafından kapatıldığına dair bildiri alabilirsiniz. Örneğin Kickass Torrents 2016 yılında kapatılmış, sahibi tutuklanmış ve sitenin alan adlarına ABD İç Güvenlik ve Maliye Bakanlığı tarafından el koyulmuştu.

Eğer aradığınız site hâlen aktifse (bu listedekiler öyledir) ExpressVPN gibi kaliteli bir VPN servisiyle erişebilirsiniz.

Ücretsiz VPN’ler torrent’te kullanılabilir mi?

Piyasada birçok ücretsiz VPN bulunur ama bunları torrent’te kullanmanızı tavsiye etmeyiz. İşte ücretsiz VPN’lerde görülebilen çok yaygın ve tehlikeli bazı sorunlar:

  • Log tutma — Ücretsiz VPN’ler genellikle konum bilgilerinizi ve internette yaptıklarınızı reklamıcılara satarak gelir elde ederler. Online etkinliğinizi log’layan bir ücretsiz VPN’le torrent kullanırsanız üçüncü taraflar bu bilgiye kolaylıkla ulaşabilir.
  • Sızıntılar — Eğer torrent kullanırken bilgileriniz dışarı sızarsa IP adresi, konum, kimlik ve faaliyetleriniz siber suçlular, İSS’niz ve devlete görünebilir. Ücretsiz VPN’lerin hemen hemen hiçbiri IP ve DNS sızıntılarını engelleyemez. HolaVPN, Betternet ve Touch VPN gibi popüler ücretsiz VPN’lerin veri sızıntısına neden olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir.
  • Malware — Torrent siteleri malware’lerle doludur ve ücretsiz VPN’ler sizi onlardan koruyacak güvenlik özelliklerine sahip değildir. Bazı ücretsiz servisler cihaınıza malware bulaştırabilir ve hatta tarayıcınıza el koyup yaptığınız her şeyi takip edebilir.
  • Zayıf şifreleme — Bağlantınızı suçlulardan ve yetkililerden yalnızca askerî düzeyde şifreleme ve güçlü tünelleme protokolleri koruyabilir. Ücretli VPN’ler üst düzey AES-256 şifelemesini ve WireGuard, OpenVPN, IKEv2 gibi gelişmiş protokolleri kullanır. Ücretsiz VPN’lerde bu teknoloji bulunmaz. Mesela Opera’nın ücretsiz VPN’i, bir VPN protokolü yerine basit bir tarayıcı proxy’si kullanır ve internette yaptıklarınızı sızdırma riskine sahiptir.
  • Yavaş ağ hızı — Dosyalarınızı indirmek için günlerce beklemek istemiyorsanız torrent’lerde indirme hızı büyük önem taşır. Ücretsiz VPN’ler sizi genellikle dial-up dönemindeki hızlara götürür. Bunun sebebi az sayıda, çok kalabalık sunuculara sahip olmaları ve eski VPN protokollerini kullanıyor olmalarıdır. Bazı VPN’ler (Hola gibi) bant genişliğinizi “ödünç alarak”, diğer kullanıcılarla paylaşarak ve hatta satarak ağ hızınızı yavaşlatabilir.
  • Kota — Torrent, interneti epey kullanan bir aktivitedir. Bu yüzden veri kullanımınızı sınırlamayan bir VPN edinmeniz gerekir. TunnelBear, Windscribe ve Hide.me gibi çoğu ücretsiz VPN, internet kullanımınızı düşük kotalarla kısıtladığından torrent için uygun değildir.

ExpressVPN gibi çok kaliteli bir VPN’e düşük bir ücret ödeyerek yüksek düzeyli güvenlik edinebilir, tracking’e karşı korunabilir ve hızlı, stabil bir bağlantıya ulaşabilirsiniz.

2023 tarihindeki en hızlı torrent sitesi hangisidir?

Testlerimde en yüksek ortalama indirme hızını EZTV sağlarken Torrent Downloads ve Torrentz2 hemen arkasından geldi. Tabii hızınızın İSS, internet paketi, konum, cihaz performansı ve VPN sağlayıcıya göre değişkenlik gösterebileceğini unutmayın.

Torrent hızımı nasıl artırırım?

Torrent’e optimize edilmiş sunucuların da bulunduğu büyük bir sunucu ağına sahip VPN’ler, daha hızlı torrent kullanmanızı sağlayabilir.Hızlı VPN’ler kullanıcılarına binlerce farklı konum seçeneği sunduğundan hiçbir zaman kalabalık yaşanmaz ve dolayısıyla yüksek hızlara ulaşabilirsiniz.

Eğer İSS’niz fazla torrent kullandığınız ya da fazla bant genişliği harcadığınız için hızınızı throttle’lıyor, yani bilerek düşürüyorsa online etkinliğinizi maskeleyen bir VPN’le bunun önüne geçebilirsiniz. Eğer tavsiye istiyorsanız da torrent için aşırı hızlı sunucuların bulunduğu dev sunucu ağıyla ExpressVPN’i öneririm.

ExpressVPN’le güvende kalın

Torrent riskli bir işlem olabilir ama aynı zamanda internet üzerinde dosya paylaşımının en hızlı ve kolay yollarından biridir. Mac’iniz veye internete bağlanabilen herhangi bir cihazda yaptığınız dosya paylaşımı esnasında verilerinizi ve gizliliğinizi korumak için önünüzdeki en iyi seçenek, bir VPN’dir.

Denediğim VPN’ler arasında, 2023 yılında torrent kullanımı için en iyi VPN, ExpressVPN’di. ExpressVPN her bağlantıda askerî düzeyde şifreleme, yüksek hız ve P2P optimizasyonu sunar. Ben ExpressVPN’i torrent’lerde risksiz denemenizi tavsiye ederim. Memnun kalmazsanız paranızı 30 gün içinde geri alabilirsiniz.


Özet – İşte Torrent İçin En İyi VPN

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır