vazelin yararları ve zararları / Vazelin nedir? Ne işe yarar? Vazelin faydaları nelerdir? - Sağlık Haberleri

Vazelin Yararları Ve Zararları

vazelin yararları ve zararları

Vazelin yüze sürülür mü? Vazelinin cilde faydaları nelerdir? Vazelin kullanım alanları

Vazelin yüze sürülür mü? Vazelinin cilde faydaları nelerdir? Vazelin kullanım alanları

7'den 70'e herkesin mutlaka evinde bulundurduğu yoğun krem şeklinde olan vazelin geçmiş yüzyıllardan günümüze kadar geldi. Genellikle kuruyan ellere çözüm olduğu bilinen vazelinin yüze de faydaları olduğunu bilir muydunuz? Daha önce vazelin hakkında hiç duymadığınız bilgiler haberimizin detaylarında

Ham petrolden üretilen yoğun kıvamlı, renksiz mineral yap olan vazelin, Robert Chesebrough adlı bir kimyager tarafından keşfedilmiş bir maddedir. Genellikle herkesin evinde mutlaka bulunan vazelinin ömrü uzattığını iddia ederek  Robert Chesebrough 1 kaşık yediği söylenmiştir. Ancak bunu kesinlikle denemeyiniz. Birçok losyon, el kremi, yüz bakım ürünlerinde bulunan vazelin herkes tarafından bilindiği üzere kuruluğu giderek pul pul dökülmelerin önüne geçer. Vazelinin cilde faydaları bununla kalmıyor. Daha önce hiç duymadığınız vazelinin yüze ve diğer faydalarını sizler için mercek altına aldık.

En etkili cilt beyazlatıcı kremler! Eczanedeki cilt beyazlatıcı kremler neler İLİŞKİLİ HABEREn etkili cilt beyazlatıcı kremler! Eczanedeki cilt beyazlatıcı kremler neler

Vazelinin cilde faydaları

Vazelinin cilde faydaları

VAZELİN KREMİN FAYDALARI NELERDİR?

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre; vazelinin içerisinde yüksek miktarda doğal yağ bulunuyor. Bu özelliğinden dolayı kaş ve kirpik uzatmada oldukça başarılı bir ürün. Kaş şeklinizin düzgün görünmesini sağlamak istiyorsanız vazelini benmari usulü eritip her gece yatmadan önce kaşınıza sürün. Bunu yaparken kreminin iyice erimiş olmasına özen gösterin. Çünkü katı kıvamda olan vazelin kaşların dökülmesine neden olabilir. 

Özellikle kış aylarında kuruyan tüm bölgelere gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz vazelin, çatlayarak kuru hale gelen dudaklara uygulandığında; kurumuş ve çatlamış dudakları nemlendirir, onarır, bakımı sağlayarak pürüzsüz yumuşak hale gelmesine yardımcı olur.

Vazelin yüze sürülür mü

Vazelin yüze sürülür mü

Saçlarınızı boyarken alnınıza ya da kulaklarınıza bulaştığından şikayetçiyseniz, saç boyamaya başlamadan önce bulaşmasını istemediğiniz ve yüzün bitiş çizgilerine vazelin uygulayabilirsiniz. 

Yüzünüzdeki makyajı çıkarmak için muhteşem bir ürün arıyorsanız vazelin imdadınıza yetişiyor. Dudaktaki ruju, kurumuş rimeli hatta göz kalemini bile acıtmadan kolayca temizlemek istiyorsanız pamuğa kremden alıp temizlemek istediğiniz noktaya ovalaya sürebilirsiniz.

En etkili yara izi kremi! Yara izlerini gideren eczanedeki kremler neler İLİŞKİLİ HABEREn etkili yara izi kremi! Yara izlerini gideren eczanedeki kremler neler

Vazelin nasıl kullanılır

Vazelin nasıl kullanılır

Gün içerisinde dağılan ya da karışık duran kaşlarınızı sabitlemek için vazelini kullanabilirsiniz. Kaş jeline benzer yapıda olmasıyla kaşları sabitleyen vazelini özgürce kullanabilirsiniz.

KIRIŞIKLIK GİDEREN VAZELİN MASKESİ

 1 adet yumurta sarısı
 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tatlı badem yağı
 1 çay kaşığı vazelin

YAPILIŞI

İşe ilk olarak vazelini mikrodalga fırında eriterek başlayın.. Eğer mikrodalga fırınınız yoksa benmari usulü de eritebilirsiniz. Daha sonra yumurta sarısını ve tercih ettiğiniz yağı ilave ediniz, bütün malzemeler iç içe geçene kadar güzelce karıştırın. 

Hazırladığınız kremi yüzünüze sürerek 1 saat bekleyin ve cildiniz maskeyi iyice emdikten sonra ılık su ile durulayın. Bu işlemi haftada kere tekrarlayabilirsiniz. Bu uygulamadan sonra bir cilt yağı ile cildinize masaj yaparak yüz kaslarınızı rahatlatıp kırışıklık oluşumunun önüne geçebilirsiniz.

Vazelin nedir, faydaları neler? Vazelinin sağlığa faydaları ve zararları!

Kozmetik ürünlerindeki çeşitlilik arttıkça rutin olarak kullandığımız bakım ürünlerinin de sayısı artı. Çoğu insan artık eli için ayrı, vücudu için ayrı, yüzü için ise ayrı nemlendirici ve bakım kremi kullanıyor. Oysa bir süre önce tüm bu alanlar için ortak kullanılan pek çok ürün mevcuttu. İşte bu ürünlerden biri olan vazelinin aslında ne olduğunu, neyden üretildiğini biliyor musunuz? İşte Vazelin Nedir sorusunun cevabı ve Vazelin Faydaları hakkında merak edilen detaylar

Vazelin Nedir?

Keşfi yıllarına uzanan vazelin yüz yıllardır kullanılan nemlendirici ve bakım ürünüdür. Vazelin, New Yorklu kimyager Robert A. Chesebrough tarafından yılında keşfedilmiştir. Robert A. Chesebrough, petrol kuyularında gezerken parafine benzeyen bir maddenin ayağına yapıştığını fark eder. Bu maddeyi incelemeye koyulan Robert A. Chesebrough, ayağına yapışan bu maddenin ayağındaki yaralara ve kesiklere iyi geldiğini fark eder ve bu maddeyi laboratuvarda incelemeye başlar.

Uzun laboratuvar çalışmaları sonucunda petrolden iyice arındırılan bu madde vazelin olarak adlandırılır.

Vazelin Faydaları Nneler?

Vazelinin tam olarak ne işe yaradığı her zaman en çok merak edilen konuların içinde yer alıyor. Gelin hep birlikte Vazelin Faydalarını sıralayarak internette sıkça araştırılan Vazelin Saça Sürülür Mü, Vazelin Cilde Sürülür Mü, Vazelin Kaşa Sürülür Mü gibi pek çok soruyu yanıtlayalım.

Vazelinin tüm dünyada en çok nemlendirici olarak kullanıldığı görülür. Ciltle temas ettiğinde içeriğindeki yoğun yağlı yapının etkisiyle eriyen vazelin vücudunuzun kuru ve çatlak bölgelerin nemlenmesini ve yumuşamasını sağlar.

Cilt yüzeyine yayılan vazelin ciltte kuru olan bölgeye nemi hapseder ve soğuk hava ile rüzgârla karşılaşıldığında bile vücudun nemini korumasına yardım eder.

Vazelin, özellikle duyan dirsek ve topuk dışarısı ile en çok temas eden bölgelerde oluşan yaraların ve kurulukların iyileşmesine katkı sağlar.

Ciltte rahatlıkla kullanılabilen vazelini tüm bunların dışında bir de kaş ve kirpik bakımında kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Vazelin kaşlarınızı ve kirpiklerinizi bekler. Ancak kirpiklerinize ve kaşlarınıza sürdükten sonra temizliği için oldukça dikkatli olmalısınız. Kirpiklerde ve kaşlarda vazelin kalması yüzünüzdeki gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir.

Manikür yaptıranlar çok iyi bilecektir ki manikür yapılırken zaman zaman tırnak etlerinin kanadığı olur. Tırnak etlerini yumuşatmak için vazelin kullanılabilir.

Özellikle soğuk havalar etkisini gösterdiğinde çok kolay kuruyan ve çatlayan dudakları iyileştirmek için de vazeline başvurabilirsiniz.

Vazelini sadece cildinizde kullanmazsınız. Evinizdeki ahşap eşyaları korumak, deri eşyaları parlatmak ya da herhangi bir yere damlayan boya lekelerini çıkartmak için de vazeline başvurabilirsiniz.

Vazelin Zararları Nelerdir?

Vazelin, kullanan kişilerin cilt tipine göre kötü sonuçlara neden olabilir. Örneğin yağlı cilt tipine sahip kişiler ya da akneye meyilli cilt tiplerinde vazelin akneyi arttırabilir.

Vazelini bir makyaj temizleme ürünü olarak kullanmamalısınız çünkü yoğun yağlı yapısıyla gözeneklerinizin tıkanmasına neden olabilir.

Vazelin Nedir, Ne İşe Yarar ve Faydaları Nelerdir?

En çok kullanılan bakım ürünleri içinde yer alan vazelin, birçok faydası bulunan, merhem formlu bir nemlendirici ürün. Herkesin evinde yer verdiği popüler bir bakım ürünü olan vazelin, petrol jelatini olarak da adlandırılan, herhangi bir kokuya sahip olmayan bir üründür. Vazelin ne işe yarar, faydaları nelerdir diye sorulursa liste oldukça uzun. Yalnızca mineral içeren bir bileşene sahip olan vazelin, alerjik etki göstermeyen bir üründür. Saf ve tek bir içeriğe sahip olmasının diğer bir avantajı da tüm ciltlerde kullanılabilmesidir. Vazelinin faydaları nelerdir sorusunun yanıtlarına gelelim.

Saçlarınızda Daha Canlı Bir Görünüm Sunar

Birçok kişi bilmese de vazelin, saç bakımında tercih edilebilecek en önemli ürünler arasında yer alıyor. Saç bakımında kullanılan şampuan, saç kremi gibi ürünlerin içeriğinde vazelin yer alıyor. Saçlarda yumuşatıcı etkiye sahip olan vazelin, kurumuş ve güçsüzleşmiş saçların bakımında yıpranma karşıtı olarak kullanılır. Saçların yumuşaması ve daha kolay bir şekilde taranmasını sağlayan vazelin, aynı zamanda saçların daha çok uzamasını da sağlar. Vazelin, düzenli kullanıldığında kırılmaları da azaltır.

Daha Güçlü Kaşlara Sahip Olmanızı Sağlar

Vazelin, içerdiği etkili bileşenlerle dökülen kaşlar üzerinde bir etkiye sahiptir. Daha gür ve güçlü kaşlara sahip olmak istiyorsanız, kaş ve kirpiklerinize vazelin uygulayabilirsiniz. Kaş diplerini besleyen vazelin, her gün yatmadan önce sürüldüğünde farkı hissettirecektir.

Tırnak Bakımına Yardımcı Olur

Tırnaklarınızın bakımında da tercih edebileceğiniz vazelin, tırnak kırılmasının yanı sıra, tırnakta kat kat form gibi istenmeyen durumlara karşı kullanılabilir. El ve ayak tırnaklarına düzenli olarak vazelin sürüldüğünde, tırnakların beslenmesini sağlayan bu ürün ayrılma ya da kırılma gibi sorunları en aza indirir.

Parlatıcı Etki Sunar

Kişisel bakım ürünleri içinde, parlatıcılar önemli bir yere sahip. Doğal yapısı ile vazelin, kol ve bacaklarda daha parlak ve iddialı bir görüntü istiyorsanız tercih edebileceğiniz bir ürün. Parlak ve bakımlı bir cilt görünümüne sahip olmak için, cildinize vazelin uygulayabilirsiniz.

Bebek Bakımına Yardımcı Olur

Vazelin aynı zamanda bebek bakım ürünleri içinde de yer alıyor. Bebeklerin özellikle doğum sürecinin hemen ardından, ilk bir yaşın tamamlanmasına kadar yaşadığı en büyük problemler içinde pişik ve kızarıklıklar bulunuyor. Vazelin, bebeklerde pişik ve kızarıklık oluşmasını önler. Vazelin aynı zamanda bebeklerin cildini rahatlatıcı ve yumuşatıcı özelliğe de sahip.

Dudakları Çatlaklara Karşı Korur

Kış mevsiminde birçok kişinin yaşadığı sorunlar içinde dudak kuruması geliyor. Vazelin, dudaklarda düzenli bir şekilde kullanıldığında nemlendirici bir etkiye sahiptir. Ruj gibi dudak bakımı ürünlerinin içeriğinde de yer alan vazelin, dudak dokusunu beslemesinin yanı sıra, ölü hücre yapılarından arınma sağlar. Bu etkisi ise, parlak bir dudak formuna sahip olunmasını sağlar. Vazelin dudak bakımında düzenli tercih edildiğinde doğal rengi olan pembenin daha canlı bir tonda görülmesini de sağlar.

Cilt Bakımında Fayda Sağlar

Kozmetik alanında en çok tercih edilen ürünlerden biri olan vazelin, cilt bakımında yaygın şekilde tercih edilir. Ciltte kuruluğu engelleyen ve yumuşatıcı bir etki ortaya koyan vazelin, bir merhem formunda da kullanılabilir. Cilt kuruluğundan şikayetçi olanların tanık olduğu dökülme ve pullanma gibi sorunlara karşı etkili bir ürün olan vazelin, nemlendirici etkisi ile cildin gençleşmesini sağlar.

Vazelinin Zararları Var mı?

Gördüğünüz gibi vazelinin faydaları saymakla bitmiyor ve cilt bakımından saç bakımına, kaş ve kirpik bakımından diğer alanlara kadar birçok alanda etkili. Peki vazelin zararları mevcut mu? Elbette ki tüm dermokozmetik ürünlerin, doğru bir şekilde kullanılmadığında çeşitli zararları mevcut olabilir. Vazelin çok fazla kullanıldığında, olumsuz etkilerinden biri dışarıda cildin maruz kaldığı etkiler içinde yer alan tozların cilde yapışması sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Vazelinin zararları arasında, çok yoğun bir şekilde kullanıldığında ciltte yaşlanmayı hızlandırıcı etki de öne çıkıyor.

Birçok faydası bulunan vazelin, doğru bir şekilde kullanıldığında etkili bir üründür. Bununla birlikte çok fazla kullanıldığında çeşitli sorunlar söz konusu olabilir. Vazelin fiyatları konusunda en iyi seçeneklerin yer aldığı sitemizde, ihtiyacınız olan bakım ürünlerini kolay bir şekilde sepetinize atabilirsiniz.

Vazelinin Cilt İ&#;in Faydaları Nelerdir?

Vazelin, ham petrolden elde edilen, macun kıvamında ve açık renkli bir tür mineral yağdır. Kolayca yayılabildiği için, cilt üzerinde sıklıkla kullanılır. Vazelin, yılı aşkın süredir yara, yanık ve tahriş olmuş ciltler için merhem niteliğinde tercih edilir. Vazelinin ana maddesi petrol olsa da, bu petrol cilt ve ellerinizde güvenle kullanılabilecek bir şekilde sunulur. Vazelin, mevcut nemi cilde hapsederek bir tür bariyer oluşturur. Bu yüzden cilt için bazı faydaları da bulunur.

Vazelinin Cilt Üzerindeki Faydaları Nelerdir?

  1. Göz makyajı: Vazelin, petrol bazı sayesinde hemen hemen her türlü makyajı nazikçe çözer. Bu sayede göz çevresinde de (gözlere çok yakın olmayacak şekilde) kullanılabilir. 
  2. Nemi hapseder: Vazelin, cildi tahriş edebilecek maddeler eklemeden, ciltteki nemi hapseder. Uyumadan önce uygulandığı takdirde, yüzünüzün doğal nem ve yumuşaklığını geri kazandırır.
  3. Kesikleri iyileştirir: Vazelin, uygulanan bölgeyi kapatan koruyucu bir tabaka oluşturur. Bu tabaka, küçük kesiklerde ve sıyrıklarda iyileşmeyi kolaylaştırır. Aynı zamanda bakterilerin yarayı işgal etmesini de engeller.
  4. Çatlayan dudakları onarır: Dudaklar sıcak veya soğuk havanın etkisiyle kolayca kuruyabilir. Dudaklarınıza vazelin sürdüğünüzde, bu bölgedeki hücreler yenilenir ve çatlaklar kısa sürede geçer. Ayrıca tat ve koku içermediği için, alerjik reaksiyon riski düşüktür.
  5. Kaşları şekillendirir: Vazelin, kaşları şekillendirme konusunda da etkilidir. İnce bir tabaka halinde uygulayarak tüyleri düzleştirebilirsiniz.

sedef hastalığı

Vazelin Hangi Cilt Hastalıklarına İyi Gelir?

  1. Gül hastalığı

Vazelinin tıkayıcı özelliği, gül hastalığı olan kişilerde iltihaplı ve kırmızı cildin korunmasına yardımcı olabilir.

  1. Sedef hastalığı

Sedef hastalığının görüldüğü bölgelere vazelin uygulamanız, iyi bir önlemdir. Günlük kullanım için pratik olmasa da vazelin yüzünüze uygulayarak cildinizi tahriş etmeden nemi kapatabilirsiniz.

  1. Yaşlanma

Araştırmalar, vazelinin cildinizin yüzeyindeki peptitlerin düzenlenmesini arttırdığını buldular. Peptitler, daha popüler ve kanıtlanmış güzellik kremlerinin ve sıkılaştırıcı ürünlerin bazılarında popüler bir bileşendir.

vazelin

Vazelin Hangi Durumlarda Kullanılmaz?

  1. Güneş Sonrası Bakımı

Vazelin, güneş yanığı ve güneş hasarını tedavi etmek için güvenli değildir. Yağ bazlı olduğu için ısıyı hapsedebilir ve güneş yanığı semptomlarını kötüleştirebilir.

  1. Sivilce

Akneye meyilli bir cildiniz varsa, vazelin bu salgınları tetikleyebilir. Eğer cildinizde aktif bir sivilce varsa, vazelini yüzünüze sürmeyin.

yağlı cilt

Vazelin Hangi Cilt Tiplerinde Kullanılır?

  1. Kuru Ciltler

Vazelin, kuru ciltlerde kullanılması tavsiye edilen bir üründür. Çünkü kuruyan cilde yatıştırabilir ve cilde ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırabilir.

  1. Yağlı Ciltler

Vazelin, yağlı ciltlerde de güvenle kullanılır. Ancak karma veya aşırı yağlı bir cildiniz varsa, daha farklı ürünler kullanmayı deneyebilirsiniz.

  1. Hassas Ciltler

Vazelinin cilt üzerindeki etkileri kişiden kişiye göre değişebilir. Ancak hassas cilt tipine sahip olan kişiler de, genellikle vazelin kullandıktan sonra herhangi bir sorun yaşamıyor.

Vazelinin Dezavantajları Nelerdir?

  1. Alerjik reaksiyonlar: Vazelin, nadiren de olsa ciltte alerjik reaksiyona neden olabilir. Özellikle petrol ürünlerine karşı hassasiyetiniz varsa, vazelin sürmekten kaçının.
  2. Tek başına nemlendirmez: Vazelin cildinizdeki nemi hapseder. Yani tek başına nemlendirici olarak kullanılmaz.
  3. Kiri hapsedebilir: Vazelin yüzünüzdeki nemi ve kiri kapatır. Bu yüzden temiz cilde uygulanması gerekir.
  4. Cildin üzerinde kalır: Vazelinin emilmesi daha fazla zaman alır ve her zaman cilt üzerinde bir tabaka kalır.
  5. Vazelin, makyajın altına uygulamak için çok kalın kalabilir. Bu yüzden genellikle makyajı temizlemek için tercih edilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Cilt dokusunu iyileştirme yolları
  2. Retinol ne işe yarar?
  3. Kuru şampuan nasıl kullanılır?
  4. C vitamini serumunun faydaları nelerdir?
  5. Aromaterapi nasıl uygulanır?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası