hamilelikte geğirme ne zaman geçer / Hamilelik reflüsü nedir, nasıl geçer? Gebelikte reflüye ne iyi gelir? - Sağlık Haberleri

Hamilelikte Geğirme Ne Zaman Geçer

hamilelikte geğirme ne zaman geçer

Hamilelikte Şişkinlik ve Çözüm Yolları

Hamilelikte şişkinlik, pek çok kadının tecrübe ettiği en yaygın görülen gebelik belirtisidir. Hamilelikte karın şişliği vücuttaki gaz artışına bağlı olarak meydana gelir ve rahatsızlık hissi verir. Özellikle ilk haftalarda hamilelikte mide şişkinliği ve mide bulantısı sıklıkla görülür. Sizde, fazla yemek yemiş hissi uyandırır.

Hamilelikte Şişkinlik Neden Olur?

Hamilelikte karın şişmesi nedenleri şunlardır:

Hamileliğin 4. haftasında, döllenmiş yumurta rahim içerisine yerleşir. Erken gebelik sırasında gelişmekte olan embriyoyu korumak için rahim astarı kalınlaşır. Rahme yüksek kan akışı ile beraber kalp hızı artar ve rahim şişmesi oluşur.

Hamilelikte, alınan gıdaların sindirim kanalından geçişi daha yavaş olur ve gıdalar bağırsaklarda daha uzun süre kalır. Bu yavaşlama, fetüsün beslenmesi için daha iyidir. Çünkü alınan gıdaların bünyesindeki su daha iyi emilir ve böylece dışkı daha katı olur. Katı dışkının rektuma ulaşması daha çok zaman alır. Sonuçta bu durum, hamilelikte mide ağrısı ve şişkinlik  gibi sorunlara neden olur.

Daha çok acıkan ve öğünleri sıklaştıran gebeler, aynı zamanda artan kilo ile birlikte hareketsiz kaldıklarında ve daha az fiziksel aktivite ile uğraştıklarından hamilelikte şişkinlik sorunu ile karşılaşabilirler.

Hamilelikte Şişkinlik Kaçıncı Haftada Başlar?

Şişkinlik tüm hamile kadınlar tarafından yaşanan bir durumdur. Hamileliğin ilk haftalarında rahatsızlık hissettirecek derecede fazla olabilir. Ana nedenlerinden biri ise hormonal dengesizliktir. Progesteron hormonu genellikle vücut ve gastrointestinal sistem içinde düz kas dokularını rahatlatır. Bu yavaş sindirim süreci gaz, geğirme ve şişkinliğe neden olur. Hamileliğin haftasından itibaren de şişkinlik devam edebilir. Özellikle hızlı kilo alma ve düzensiz beslenme gibi durumlar varsa hamileliğin son 3 ayında şişkinlik daha da artar.

Hamilelikte Ödem Nasıl Oluşur, Tehlikeli midir?

Hamilelik döneminde vücuttaki kan basıncı %50 oranında arttığından dolayı damarlarda genişleme olur. Artan kan basıncı ve damarların genişlemesi ile birlikte vücutta sıvı birikmeye başlar. Bu duruma ödem denir.

Hamilelikte ödem genellikle yüz, eller ve ayaklarda oluşur. Genellikle ağrılı olmayan bu şişkinlikler beslenme düzeninde değişiklikler yapılarak kontrol altına alınabilir. Ancak geçmeyen baş ağrısı ve karın ağrısı ile birlikte görülen bir ödem durumu varsa hem anne hem bebek için tehlikeli olabilir. Hamilelikte oluşan ödemler takip edilmeli ve anormal bir durum hissedildiğinde mutlaka doktora danışılmalıdır.

Hamilelikte Şişkinlik Ne Zaman Olur?

Hamilelikte şişkinlik, her dönemde olabilir ancak özellikle beşinci ay ve sonrasında daha belirginleşir, gebeliğin üçüncü döneminde ise farklı nedenlerden dolayı artar.

Aşağıdaki nedenler de gebelikte şişkinlik nedeni olabilir:

  • Yaz sıcakları,
  • Uzun süre ayakta kalkmak,
  • Tüm gün aktif olmak,
  • Potasyum eksiklikleri,
  • Fazladan kafein alınması,
  • Fazla sodyum alınması.

Hamilelikte şişkinlik beklenen bir durumdur ancak elleriniz veya yüzünüzde normalden daha fazla bir şişme varsa bu pre-eklampsi belirtisi olabilir. Bu durum tehlikelidir ve hemen doktorunuzla iletişime geçmeniz gerekir.

Hamilelikte Şişkinlik için Alınacak Önlemler

Hamilelikte şişkinliği önlemek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

  • Uzun süre ayakta kalmaktan kaçının.
  • Hava sıcaksa dışarıda daha az zaman geçirin.
  • Ayaklarınızı havaya kaldırarak dinlendirin.
  • Yüksek topuklu giymeyin ve rahat ayakkabılar tercih edin.
  • Destekleyici kıyafetler ve çoraplar tercih edin.
  • Bileklerinizi sıkan kıyafetler giymeyin.
  • Havuzda yüzün ya da dinlenin.
  • Şiş bölgelere soğuk kompres uygulayın.
  • Bol su için, bu sayede bedeninizin su tutmasını engelleyebilirsiniz.
  • Sodyum (tuz) alımını azaltın ve yemeklere ekstra tuz ekmeyin.

Ayrıca;

  • Rafine şekerden uzak durun.
  • Lif bakımından zengin gıdalar ile beslenin.
  • Düzenli egzersiz yapın.
  • Gaz yapan ve kızarmış gıdalardan kaçının.
  • Hangi gıdaların sizde şişkinlik yaptığını belirleyin.
  • Sıvı almaya özen gösterin.
  • Doktorunuzdan size özel hazırlanmış bir diyet listesi isteyin.

Doğum Sigortasının avantajlı fiyatlarını görmek için teklif alın!

Gebelik Durumu

Teklif Al

Hamileyken, bir sürü sorun ile karşılaşmak muhtemeldir. Hamilelik sürecinde karşılaşabileceğiniz sorunları doğum sigortası ile çözebilirsiniz. Bu dönemde maddi olarak yıpranmamak için tamamlayıcı sağlık sigortası doğum paketlerini veya hamileyken doğum sigortası yaptırmak için detayları mutlaka inceleyin.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 24 Temmuz Salı

Güncellenme Tarihi: 5 Mayıs Cuma

Gas pain in pregnancy is an indispensable problem for the expectant mother. During pregnancy, as a result of the baby's feeding from the mother and taking a place in the uterus, the expectant mother experiences some discomfort. Changes occur in the body of the expectant mother with the change of hormones during pregnancy. Why gas pains during pregnancy and how they pass are among the most curious topics.

 

 Causes Gas Pain During Pregnancy?

 

 The cause of gas pain in expectant mothers is mostly due to the hormones that change during pregnancy. Especially due to the progesterone hormone, smooth muscles in the digestive system are relaxed. In the advancing pregnancy period, it compresses the intestines and stomach with the growth of the uterus and delays the discharge of these organs. Gas in the stomach is among the causes of gas pain by swallowing air. In addition, consuming too much fatty and spicy foods, being inactive for too long can cause gas pains. The answer to the question of whether it is normal to have gas pains during pregnancy can be answered that it is normal.

 

 What Is Good For Gas Pain During Pregnancy?

 

 In response to the question of what is good for gas pains during pregnancy, it is recommended to drink the following between meals. Especially comfortable clothes are among the things that are good for gas pain. It is recommended to walk and exercise in response to the question of what to do for the expectant mother with gas pain complaints. When asked about what causes gas pain, eating less foods frequently reduces gas pains. In particular, anise and fennel are very useful as herbal solutions. However, it should not be consumed without consulting a doctor. Regular exercise and walking is very beneficial.

 

 At What Week Do Pain Symptoms Begin and How Long Do They Last?

 

 The discomfort in the abdominal and intestinal area, bloating and the desire to pass gas are signs of gas pain. In these cases, it is useful to start taking measures against gas pains. A comfortable environment should be provided for mother and baby during pregnancy. Avoiding stress, taking a warm shower and lifting the feet will do better for mother and baby. Gas pain symptoms begin in the second month of pregnancy and can last until birth. There is no harm to mother and baby. However, those who experience gas pains for a long time should be examined by a doctor. In addition, gas, bloating and discomfort cause groin pain.

Hamilelik bir kadının yaşamındaki en özel ve keyifli dönemlerden biri… Bir de şu mide bulantıları ve bağırsak sorunları olmasa daha da güzel olacak. Bazı kadınlar bulantı ve kabızlık sorununu o kadar yoğun yaşıyorlar ki hamilelik onlar için keyif olmaktan çıkıyor. Sizler için hazırladığımız mide ve bağırsak sorunları ile başa çıkma rehberi ile hamilelik döneminin sadece keyfini yaşayacaksınız!

Hamileliğinizle ilgili bütün keyifli duyguların ortasında, aynı zamanda dönem dönem mide bulantıları yaşayabilirsiniz. Bulantı ve kusma hali daha çok sabahları görülmesine rağmen gün içinde ya da geceleri yaşanabiliyor. Bazı kadınlar ara sıra bu sorunu yaşarken, bazıları da hiç yaşamıyor kimi ise her gün birkaç kere yaşıyorlar. Genellikle üçüncü aydan sonra kendiliğinden geçen bu duruma ne sebep olur?
Bu bulantının genellikle hamilelik hormonuna bağlı olduğuna inanılıyor. Ayrıca yaşam tarzınız da bu sorunun şiddetinde etkili olabilir. Yeteri kadar dinlenemeyen ve stres altında olan kadınlar bu tür ataklarla daha sık karşılaşabiliyorlar.

Hamilelikte Mide Şişkinliği Ve Gaz İle Mücadele

Mide Bulantıları Nasıl Geçirilir

●Yataktan yavaşça kalkın. Ani kalkışların baş dönmesine neden olabileceğini unutmayın.

●Yataktan kalkmadan önce birkaç kraker, sade mısır ya da kuru tahıl yerseniz sabah bulantılarıyla daha kolay başa çıkabilirsiniz.

●Mutfağınızı iyi havalandırın ve mutfağa sinen yemek kokularından mümkün olduğunca arındırın. Hamile kadınlar genellikle kokuya duyarlı olurlar.

●Tereyağı, margarin, mayonez, soslu etler, kızartmalar gibi yağlı yiyeceklerden uzak durun.

●Kepekli tost, kraker, haşlanmış patates, pilav, makarna ya da meyve gibi sindirimi kolay gıdalar tüketin.

●Sıklıkla küçük şeyler yiyin. Gün içinde yediğiniz küçük yiyecekler kandaki şeker oranını sabit tutacak ve midenizin boş kalmasını engellemiş olacak.

●Soğuk yiyecekler tüketmeyi deneyin. Soğuk oldukları için çok fazla kokmaz ve yutması da kolay olur.

●Eğer sık kusuyorsanız, vücudunuzun susuz kalmasını önlemek için bol su için. Eğer günde 2 kereden fazla kusuyorsanız doktorunuzla irtibata geçin.

●Egzersiz yapın. Böylece stresiniz ve sabah yorgunluğunuz azalacak.

En Sık Görülen Bağırsak Sorunu Olan Kabızlıkla Savaşmak

Gittikçe büyüyen bebeğiniz ve genişleyen rahminiz bağırsaklarınıza baskı yapmaya başlıyor ve bu da sindirim sisteminizde yavaşlamaya neden oluyor. Ayrıca hormonsal değişiklikler de kaslarınızı rahatlatarak bağırsağınızı genişletiyor. Bu rahatlama sindirimde de yavaşlamaya sebebiyet veriyor. Bunun sonucunda ya kabızlık ya da midenizde gaz sıkışması görülüyor. Bu durumla başa çıkmanın en iyi yolu lifli gıdalar tüketimini arttırmak ve daha fazla sıvı almaktır. Başka neler yapabilirsiniz? İşte bazı öneriler:

    ●Kahvaltıda bol lifli tahıl yemeyi deneyin ve her geçen gün miktarını arttırın.
    ●Birkaç tane kuru erik ya da bir avuç kuru üzüm yiyin.
    ●Günde ortalama 8 bardak sıvı tüketin.
    ●Kabızlığınız geçtikçe midenizdeki gazın da gittiğini göreceksiniz. Bu süreçte fasulye, brokoli, lahan  soğan ve kızarmış gıdalardan uzak durun

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası