maliye bölümü okuyanların yorumları / Maliye Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Maliye Bölümü Çalışma Alanları - Eğitim Haberleri

Maliye Bölümü Okuyanların Yorumları

maliye bölümü okuyanların yorumları

Maliye bölümü mezunları ne iş yapar? Maliye mezunları maaşları ve iş olanakları

Maliye bölümü 4 yıllık lisans ve 2 yıllık ön lisans olmak üzere ikiye ayrılır. Maliye bölümünün içerisinde temel dersler olarak hukuk, maliye, muhasebe ve ekonomi yer alır. Bu unsurlar maliye bölümünün yapı taşı gibidir ve hepsi birbiriyle bağlantılıdır. Maliye bölümünden mezun olduktan sonra da çalışacağınız birçok iş dalı mevcuttur. Öğrenciler genelde maliye bölümü mezunları ne iş yapar? Konusunu merak etmektedir. Çünkü mezun olduktan sonra artık iş arayışı başlayacaktır. Bu yazımızda da maliye mezunları iş imkânları bilgilerine değineceğiz.

MALİYE MEZUNLARI NE İŞ YAPAR?

Maliye mezunu olabilmek için üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinden mezun olmak gerekir. 4 yıllık bir eğitimin ardından başarılı bir şekilde üniversite eğitimini tamamlayanlar diplomasını alarak mezun olurlar. Maliye bölümü mezunu öğrenciler maliye, muhasebe, ekonomi, hukuk gibi konularda eğitimleri almışlardır. Öğrencilerde hem sözel hem sayısal yeteneğin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Özellikle vergi hukuku, kamu hukuku gibi derslerde sözel yeteneğe ihtiyaç duyulmaktadır. İktisat, muhasebe gibi derslerde de sayısal yetenek devreye girmektedir. Özetleyecek olursak; maliye bölümü mezunları iktisadi alanlarda kendini geliştirdiği gibi hukuksal konularda da kendilerini geliştirerek birçok bölümden mezun olmuş kadar eğitimlerini tamamlarlar.

Böyle bir bölümden mezun olan öğrenciler hem kamuda hem özel sektörde iş bulabilirler.

MALİYE MEZUNU İŞ İMKÂNLARI

Üniversiteden mezun olan gençlerin en büyük sıkıntısı iş bulmaktadır. Üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra iş hayatına atılmak isteyen gençler iş arayışına başlarlar. İş arayışına başlamadan önce mezun olduğunu bölümle alakalı işleri iyi bilmeniz gerekir. Bu yüzden "Maliye mezunları nerede çalışır?" Sorusunun yanıtını araştırmanız gerekir. Bu sorunun yanıtını araştırdıktan sonra iş ilanlarını daha iyi takip ve analiz edebiliriz. İşte maliye mezunları iş olanakları:

  • Değerleme Uzmanlığı
  • Denetmenlik ve Kontrolörlük
  • Merkez Bankası Uzmanlığı
  • Kaymakamlık
  • İdari Hâkimlik
  • Bakanlıkların uzmanlık ve müfettişlik kadroları (gelir uzmanlığı, vergi müfettişliği, SPK uzmanı vs.)
  • TBMM
  • Sayıştay Denetçiliği
  • Denetmenlik ve Kontrolörlük
  • Mali Müşavirlik

Bunların dışında özel sektörde de birçok alanda iş imkânları mevcuttur.

Maliye bölümü mezunları hangi bölümlerde yüksek lisans yapabilir? Konusunda Bankacılık ve Finans, Maliye tezli yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi yüksek lisans olarak örnek verebiliriz.

MALİYE MEZUNLARI MAAŞLARI

Maliye bölümü mezunlarını iş alanları haricinde bir de maaşlarını merak ederler. Maliye bölümü mezunlarının kamu ya da özel sektörde çalışma durumuna göre maaşları değişmektedir. Uzman yardımcısı maaşları biraz daha düşüktük. Özel sektörde ise bu maaşlar daha düşük olabilmektedir. Genellikle asgari ücretle başlar ve ilerleyen yıllarda artarak devam eder. Bankalarda çalışan maliye mezunları asgari ücretten biraz daha yüksek alırlar.

MALİYE ÖN LİSANS MEZUNLARI NE İŞ YAPAR?

  • Gümrük Bakanlığı
  • Bankalar
  • Diğer özel ekonomi ve finans kuruluşları
  • Mahalli İdareler (Valilikler, Kaymakamlıklar)
  • Kamu İktisadi Teşebbüsleri
  • Sosyal Sigortalar Kurumu
  • Devlet Planlama Teşkilatı
  • Maliye Bakanlığı veya bağlı birimleri
  • Mal Müdürlükleri
  • Vergi Daireleri
  • Defterdarlıklar
  • Serbest Muhasebeci

2 yıllık maliye mezunları Mali Müşavir olabilir mi? Sorusu da merak ediliyordu. 2 yıllık mezunlar eğitimlerini 4 yıllığa tamamladıktan sonra Mali Müşavir olabilirler.

İktisat mezunları nerelerde, hangi sektörlerde çalışır? İktisat bölümü mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir?

Maliye B&#;l&#;m&#; nedir ve mezunu ne iş yapar? B&#;l&#;m&#; olan &#;niversiteler, dersleri ve iş imkanları

Haberin Devamı

Maliye Bölümü bölümünün Amacı Nedir?

 Maliye Bölümünün amacı, devlete mali konularda araştırmalar yapacak paranın nasıl kullanılacağını, değerlendirileceğini ve yatırım yapılacağını belirleyecek çalışmalar yapmaktır. Bu bölümde yetiştirilen uzman kişiler sayesinde para piyasaları profesyonel kişiler tarafından yönetiliyor.

Maliye Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

 Maliye bölümünden mezun olan kişilerin çok geniş bir çalışma alanı bulunuyor. Bu bölümden mezun olan kişiler, bir bireyin, şirketin ya da hükümetin sermaye olarak ihtiyacı olan parayı şirket olarak nasıl elde ettiği ve bu parayı nasıl değerlendirdiği, harcadığı ya da yatırım yaptığı işe ilgilenir. Bu bölümden mezun olan kişiler hem kamu kurumlarında hem de özel kurumlarda görev yapabilir.

Maliye Bölümü Kaç Yıllıktır?

 Maliye Bölümü, üniversitelerde aynı isimle 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans programı olarak okutuluyor. Bu programların temelinde iktisat, işletme, hukuk, ekonomi ve maliye gibi dersler okutularak pek çok alana hakim olacak uzman kişiler yetiştirilmesi amaçlanıyor. 4 yıllık lisans bölümü okutulan üniversitelerin bazıları öğrencilerine 1 yıl İngilizce hazırlık sınıfı okutuyor. Bu sayede eğitim süresi 5 yıla çıkıyor.

Haberin Devamı

Maliye Bölümü Okumak için Ne Gereklidir?

 Maliye bölümü Okumak isteyen kişilerin öncelikle TYT ve AYT sınavlarına girerek yeterli puan alması ve barajı geçmesi gerekir. Aynı zamanda bu bölümü okuyacak kişilerin sayısal yeteneği yüksek, hesaplama becerisi, pratik düşünce yeteneği ve araştırmacı yapısı olması gerekir.

Maliye Bölümü Öğretimi İngilizce midir?

 Maliye Bölümü, Türkçe verilen bir lisans eğitimidir. Fakat bazı üniversitelerde öğrencilere 1 yıl İngilizce hazırlık sınıfı okutuluyor. Bu sayede öğrencilerin İngilizce bilgisinin artması amaçlanıyor.

Maliye Bölümü Hangi Puan Türü ile Öğrenci Alıyor?

 Maliye bölümüne girebilmek için TYT sınavından puan ve üzeri alarak AYT sınavlarından eşit ağırlık puan türünden sınırlı kontenjana yerleşebileceğiniz yeterli puan almanız gerekir. Bu bölümde sayısal ağırlıklı dersler verildiği için tercih yaparken sayısal derslerle aranızın iyi olup olmadığını

Haberin Devamı

 bir daha değerlendirmeniz üniversite hayatında zorlanmamanızı sağlar.

Maliye Bölümü Dersleri Nelerdir?

Şirketler Muhasebesi

Kamu Maliyesi

Devlet Borçları

Devlet Bütçesi

Genel Vergi Hukuku

İdari Hukuku

Kamu Yönetimi

Bütçe Politikası

Bütçe Teorisi

Borçlar Hukuku

Makro İktisat

Mikro İktisat

İktisada Giriş

Maliye Bölümünün İş İmkanları ve Olanakları Nelerdir?

 Maliye bölümü okuyan kişiler kamu ve özelde pek çok alanda ve Farklı pozisyonlarda çalışma imkanı bulabilirler. Maliye bölümü mezunları, eğitim süresince aldıkları kapsamlı eğitim sayesinde pek çok alanda çalışabilir.

Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir?

 Maliye bölümü mezunları, serbest muhasebeci, mali müşavir, yeminli müşavir, çeşitli kamu kurumlarında memur gibi alanlarda çalışabilir ve kendi işlerini kurabilirler.

Haberin Devamı

Maliye Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Çukurova Üniversitesi

Selçuk Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

MANİSA CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir