dis eti cekilmesi dogal yontem / Diş Eti Çekilmesi Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Dis Eti Cekilmesi Dogal Yontem

dis eti cekilmesi dogal yontem

Diş eti &#;ekilmesine ne iyi gelir, nasıl ge&#;er? Diş eti &#;ekilmesini &#;nlemek veya durdurmak i&#;in &#;&#;z&#;mler

Diş eti çekilmesi, dişleri çevreleyen dokunun geri çekilerek diş kökünü ortaya çekilmesi olarak ifade edilen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık sonucunda diş eti çizgisi olarak tanımlanan bölgede boşluklar oluşmaktadır. Peki, diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Diş eti çekilmeleri nasıl geçer? Sizler için diş eti çekilmesini önlemek ya da durdurmak için başvurulabilecek çözüm yollarını hazırladık. Diş eti çekilmesi, fark edildiği anda tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Çünkü bu probleme müdahale edilmediği taktirde dişlere destek veren doku kemikler ciddi zararlar görebilmektedir. Hattı ilerleyen aşamalarda diş kaybı ile de karşılaşılmaktadır. Ancak diş eti çekilmesi, çözümü olmayan bir rahatsızlık değildir.

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir?

Diş eti çekilmesi farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Diş eti çekilen kişilerde buna ek olarak; kanama, lekelenme, ağrı ve diş köklerinin ortaya çıkması şeklindeki belirtilerle karşılaşılmaktadır. Hem estetik hem de sağlık açısından oldukça rahatsız edici bu belirtileri geçirebilmek için farklı çözümlere başvurulabilmektedir. Gargara yapmak ve diş bakım ürünlerinden faydalanmak bu çözümlerin en başında gelmektedir.

Diş eti için hazır alınabilecek gargaralar olduğu gibi, bunların evde hazırlanması da mümkündür. Evde hazırlanabilecek gargaralar; tuzlu su, karbonatlı su ve ada çayı olarak sıralanmaktadır. Bu gargaralar diş eti kaynaklı oluşan ağrı ve kanamaları gözle görülür bir şekilde azaltmaktadır. Ancak tam bir tedavi için yeterli sayılmamaktadır. Tuzlu su ve karbonatlı sudan hazırlanan gargaralar aynı oranda konulmaktadır. Bunlar için bire çay kaşığı tuz ve karbonat ile bir çay bardağı ılık suyun karıştırılması yeterli olmaktadır. Ada çayından yapılacak gargara ise bu çayın demlenmesi ile hazırlanabilmektedir. Bu bağlamda ada çayının önce demlenmesi, sonra da süzülerek ağızda gargara yapılması gerekmektedir.

Diş fırçalamak, ağız bakımının ilk kuralı olarak kabul edilmekte ve daha çocukluk döneminde bir alışkanlık halini almaktadır. Ancak diş fırçalama, diş eti çekilmeleri için yeterli bir çözüm yolu değildir. Diş pastası ve diş ipleri bu bağlamda destek alınan ağız bakım ürünleri olarak kabul edilmektedir. Bu ürünlerden her ikisinin de periyodik aralıklarla diş temizliği ve ağız bakımında kullanılması tavsiye edilmektedir.

Diş eti çekilmesi nasıl geçer?

Diş eti çekilmesine yönelik destek alınabilecek farklı bitkisel tedaviler bulunmaktadır. Bu bağlamda kullanılabilecek bitkisel içerikler; yeşil çay, aleo vera, Hindistan cevizi ve susam yağı olarak sıralanmaktadır. Hindistan cevizi yağı, başka hiçbir dokunuş gerektirmeden gargara yaparak kullanılabilmektedir. Bu bağlamda, ağza alınan bir miktar Hindistan cevizi yağı ile gargara yapmak yeterli olmaktadır. Bu yağın ağız içerisinde 2 dakika kadar durması, diş etlerindeki çekilmeyi tetikleyen mikroorganizmaları öldürmektedir.

Susam yağı da tıpkı Hindistan cevizi yağı gibi gargara şeklinde kullanılmaktadır. Ancak susam yağını kullanmak isteyenlerin bunu miktar ısıtması tavsiye edilmektedir. Isının susam yağı ile yapılan gargara da diş eti çekilmeleri üzerinde sağlıklı bir etki göstermektedir.

Yeşil çay ise ister içilerek isterse de gargara şeklinde kullanılabilen bir tedavi yöntemidir. Yeşil çay içilirken alınan yudumun ağızda bir iki dakika bekletilmesi bile, diş etlerindeki ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Yeşil çay, aynı zamanda diş etlerinde başlayan çekilmelerin hızını da yavaşlatmaya yardımcı olmaktadır. Aloe vera ise, diğerlerinden farklı olarak uygulanan bir tedavi seçeneğidir. Buna göre bitki içerisinden alınan jelin, sorunlu diş etleri üzerine sürülmesi tavsiye edilmektedir. Bu uygulamanın hafta da 2 ya da 3 kez tekrarlanması diş etlerindeki problemlerin iyileşme sürecine katkı vermektedir.

Diş eti çekilmesine karşı alınabilecek farklı doğal yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemler; misvak, kristal tuz, çay ağacı, karbonat, limon yağı, hardal yağı ve karanfil olarak sıralanmaktadır. Doğal olarak tarif edilen bu ürünlerden; kristal tuz, çay ağacı ve karbonat suya katılarak gargara haline getirilmektedir.

Limon yağı ise bölgeye masaj yapılarak uygulanmaktadır. Bu yağ ile yapılan diş eti masajı, sorunlu bölgedeki dokuların onarımını hızlandırmaktadır. Hardal yağı da tıpkı limon yağı gibi çekilen diş etlerine masaj yapılmaktadır. Hem limon hem de hardal yağının haftada iki kez ve 3 dakika olmak üzere diş etlerine sürülmesi tavsiye edilmektedir. Karanfil, antiseptik özelliğe sahip doğal bir üründür ve diş eti çekilmesini tetikleyen organizmaları öldürmeye yardımcı olmaktadır. Bu bağlamda 2 ya da 3 tane karanfilin çiğ olarak çiğnenmesinin bu rahatsızlığa iyi geldiği düşünülmektedir. Karanfil uygulamasının özellikle yemeklerden sonra yapılması önerilmektedir.

Diş eti çekilmesini önlemek veya durdurmak için çözümler

Diş eti çekilmesini durdurmanın başlıca yolu düzenli ve doğru diş bakımı yapmaktır. Bu bağlamda her gün diş fırçalamak ve gerektiği durumlarda da diş ipi ile temizleme yapılması tavsiye edilmektedir. Yıl içerisinde belirli aralıklarla diş hekimine gitmek de diş eti çekilmelerine karşı alınabilecek bir önlemdir. Diş eti çekilmesi yaşayan kişilerin, fırçalama esnasında daha yumuşak fırçalar kullanması gerekmektedir. Bunun yanı sıra doğru diş kullanma tekniklerinin de araştırılması ve uygulanması gerekmektedir.

Sigara ve tütün ürünlerinden uzak durmak, dengeli ve düzenli besin almak da diş eti çekilmeleri için oldukça önemli faktörlerdir. Bunun yanı sıra kişinin ağız bakımı yaparken burada meydana gelen değişikliklere de dikkat etmesi gerekmektedir. Diş etlerinde görülen kanama ve renk değişliklerinde vakit geçirmeden önlem alınması ya da bir uzmana başvurulması tavsiye edilmektedir.

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir?

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Bu sorunun yanıtı, pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Diş eti çekilmesi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilen yaygın bir problemdir. Tedavi edilmediği takdirde diş kaybına dek uzanan pek çok hastalık ve soruna neden olabilmektedir.

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Diş eti çekilmesi için evde doğal yöntemlerle uygulanabilecek çeşitli tedaviler söz konusudur. Bu uygulamalar problemden kaynaklanan semptomları azaltabilir ancak kalıcı ve kesin bir tedavi ancak hekim tarafından yapılabilir. Uygun şekilde tedavi edilmeyen diş eti çekilmesi sonucunda diş destek dokusu ve kemik yapılarında ciddi hasarlar ortaya çıkabilir, diş dökülmesi gibi sorunlar oluşabilir.

Diş Eti Çekilmesi Nedir?

Literatürde gingiva olarak adlandırılan diş eti, dişlerin görünen kısmının etrafından başlayarak diş köküne kadar onu saran, özel pembe bir dokudur. Diş etleri dişleri ve diş köklerini koruyan kan damarları bakımından zengin bir dokudur. Bu yüzden diş sağlığı için sağlıklı diş etleri olmazsa olmazdır.

Diş eti çekilmesi de bu dokuda meydana gelen bir ağız problemidir. Her diş yapısında ve her yaşta görülebilen diş eti çekilmesine sebep olan farklı sorunlar olabilir. Diş eti çekilmesi önemli diş ve ağız hastalıklarının da habercisi olabileceği için diş eti çekilmesinden şüpheleniliyorsa veya belirti varsa en kısa zamanda bir diş hekimine görünmek gerekir.

Diş Eti Çekilmesi Nedir?
Diş Eti Çekilmesi Belirtileri Nelerdir?

Diş Eti Çekilmesi Belirtileri Nelerdir?

Diş etlerinde oluşan çekilme, öncelikle dişlerde yüksek düzeyde hassasiyeti yaşanmasına sebep olur. Fakat hassasiyet haricinde de bazı belirtiler görülmektedir.

  • Dişler fırçalanırken oluşan kanama ve ağrı
  • Dişte ve diş etlerinde oluşan yüksek hassasiyet
  • Dişlerde hissedilen sızlama
  • Sert besinler tüketilirken dişlerde görülen kanama
  • Dişlerde hissedilen uzamış görünüm
  • Diş etlerinin şişmesi ve kızarması

Diş Eti Çekilmesinin Sebepleri

Diş eti çekilmesi birçok farklı sebepten kaynaklanabilir. Bunlar bakteri veya başka diş hastalıkları olabileceği gibi yeme içme alışkanlığı veya zararlı alışkanlıklar da olabilir. Diş eti çekilmesine sebep olan faktörler;

  • Bakteriyel enfeksiyonlar: Bakteriyel diş eti iltihabı ve iltihaplanmaya bağlı oluşan diş eti rahatsızlıkları hem diş eti dokusuna zarar vererek diş eti çekilmesine sebep olabilir. Tedavi edilmediği taktirde diş kaybına kadar gidebilen enfeksiyonlar en kısa sürede tedavi edilmelidir.
  • Genetik faktörler: Çoğu hastalıkta olduğu gibi diş eti çekilmesinde de yatkınlığa sebep olan bazı genetik faktörler bulunur
  • Şeker Hastalığı: Şeker hastalığı bulunan kişilerde diş etlerinde hassasiyet ve diş eti çekilmesi görülebilmektedir
  • Yetersiz ağız bakımı: Düzenli ve doğru şekilde yapılmayan ağız bakımı diş minesinin zarar görmesinden dişlerin arasında bulunan plakların tartar denen diş eti taşlarına dönüşmesine kadar birçok diş ve diş eti problemine sebebiyet vererek diş eti çekilmesine neden olabilir
  • Zararlı alışkanlıklar: Sigara veya tütün ürünleri gibi maddeler dişlerde tartar birikimine sebep olarak diş eti çekilmesine sebep olabilmektedir
  • Hormonal değişiklikler: Hamilelik, ergenlik, menopoz veya emzirme dönemlerinde hormonlarda meydana gelen değişimler diş ve diş etlerinin hassaslaşmasına ve diş eti çekilmesine neden olabilir
  • Ağız içi piercingler: Dile veya dudak bölgesine yaptırılan piercing gibi aksesuarlar ağız içi dokularının zamanla yıpranmasına ve diş etlerinde çekilme görülmesine sebep olabilir.

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözümler

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Diş eti çekilmesine iyi gelebilecek bazı bitkisel çözümler bulunmaktadır. Fakat bu bitkisel çözümleri uygulamaya başlamadan önce diş hekiminin görüşünü almakta fayda vardır. Aksi takdirde, ileride diş etlerinde ve dişlerde daha büyük sorunların meydana gelmesi muhtemeldir.

Diş eti çekilmesine iyi gelen bitkisel yöntemleri sizin için aşağıda sıraladık.

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir?
  1. Yağ Çekme

Diş etine uygulanan yağ çekme yöntemi, yakın zamanda faydaları kabul edilmiş doğal bir yöntemdir. Ağızda yağ çekme işlemi, bir çorba kaşığı hindistancevizi yağının yaklaşık 20 dakika kadar ağızda çalkalanması, ardından yağın tükürülerek ağzın durulanması şeklinde yapılır.

Bazı kaynaklarda bu teknik susam yağıyla da anlatılır. Fakat yapılan araştırmalar hindistancevizi yağının, bazı bakterilerin diş minesine zarar vermesini daha çok engellediğini göstermektedir. Hindistancevizi yağının ise dişleri ve diş etlerini güçlendirdiği kabul gören bir bilgidir.

  1. Okaliptüs Yağı

Okaliptüs yağı mevcut hasarlı diş etlerini tedavi edebilen ve yeni diş eti dokusunun büyümesine yardımcı olan bir anti-enflamatuar mikrop öldürücüdür. Yine yağ çekme işleminde olduğu gibi gargara yöntemiyle uygulanır.

  1. Tuz

Diş eti iltihaplanmasına karşı tuzlu suyla gargara yapmak eskiden beri bilinen ve sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bir çay kaşığı tuz ve bir bardak ılık su karışımını ağızda yaklaşık 30 saniye boyunca gargara yaparak, ardından tuzlu suyu tükürüp ağız durulanarak uygulanır.

  1. Yeşil Çay

Yeni araştırmalar, yeşil çay tüketiminin dişleri ve diş etlerini desteklemeye yardımcı olduğunu gösteriyor. Günde bir ya da iki fincan yeşil çay tüketmek daha sağlıklı diş etlerine kavuşmaya yardımcı olabilir.

  1. Aloe Vera

Aloe vera içerikli tıbbi jeller, iltihaplı diş etlerine bir süredir uygulanıyordu. Yapılan araştırmalar, aloe veranın tek başına da diş eti problemlerini çözmede destekleyici olabileceğini kanıtladı. Aloe vera bitkisinin özünü diş etlerine sürmek diş eti çekilmesinin iyileşmesine yardımcı olur.

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Önlenir?

“Diş eti çekilmesine ne iyi gelir?” sorusunu yanıtlamaya ve alınabilecek doğal önlemlere dair bilgiler vermeye çalıştık. Fakat diş eti çekilmesi önlemek için alınacak en etkili önlem ağız ve diş bakımının doğru ve düzenli bir şekilde yapılmasıdır. Günde en az iki kez, iki dakika boyunca dişleri fırçalamak; her gün diş ipi kullanarak gıda artıklarını temizlemek diş eti çekilmesi ya da diş eti iltihabı yaşamamak için olmazsa olmazdır.

Diş eti çekilmesi ya da iltihabı yaşıyorsanız diş hekiminize başvurarak hangi tedavi yöntemlerinin sizin için uygun olduğunu öğrenmeniz tavsiye edilir. Rutin diş hekimi kontrolleri de aynı zamanda birçok problemi önlemede bize yardımcı olmaktadır. İlerlemeden görülen ve tedavi edilen yüzeysel diş eti problemleri çoğunluktadır. Bu sayede birçok problem oluşmadan önüne geçilmiş olur.

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Önlenir?
Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş eti çekilmesi rahatsızlığı yaşayan hastaların diş hekimine görünmesinin ardından diş etlerinde cerrahi bir müdahale gerektirmeyecek hafif durumdaysa bu durum tedavi uygulanarak giderilir. Fakat diş eti çekilmesi derinlere kadar inmiş veya kemik kaybı yaşanmasına sebep olmuşsa oluşan hasarın onarılması gibi durumlar için ameliyat gerekebilmektedir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi diş eti çekilmesi hafif düzeyde ise diş hekimi, çekilmenin olduğu bölgeyi derinlemesine temizleyerek tedaviye başlar. Bu işlem sırasında diş etlerinin dişlerle birleşen bölgelerinde ve diş köklerinde birikmiş tartar tabakası temizlenir. Diş köklerinin yüzeyi bakteri birikiminin engellenmesi için de düzleştirilir.

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir?

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Diş eti çekilmesini durdurmak ve tedavi etmek için farklı yöntemler söz konusudur. Evde yapılabilen doğal uygulamalar, ilaç tedavisi ve ileri vakalarda cerrahi müdahale gibi seçeneklerle diş eti çekilmesi tedavisi ve semptomlarının azaltılması mümkündür.

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir, sorusunun birden fazla yanıtı vardır. Ancak herhangi bir uygulamaya başlanmadan önce bir hekim tarafından muayene edilmek ve yönlendirilmek oldukça önemlidir. Diş çekilmesi oldukça önemli bir hastalıktır ve tedavi edilmediği takdirde ilerleyebilir ve cerrahi uygulamalarla tedavi edilmesi gerekebilir.

Diş Eti Çekilmesi

Diş eti çekilmesi, dişlerin diş eti ile kaplı olması gereken kısımlarının açığa çıkması durumudur. Dişlerin mineyle kaplı olmayan, daha güçsüz kısımları ortaya çıktığından dişlerde hassasiyet, sızlama gibi şikayetler oluşmaya başlar ve çene kemiğine zarar verecek şekilde ilerleyebilir.

Diş Eti Çekilmesi Nedenleri

Diş eti çekilmesi, pek çok nedene bağlı olabilir. Bunlardan bazıları şu şekildedir;

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir?
  • Bakteriler: Ağız florası, bakterilerin yaşama ve çoğalmasına oldukça uygun bir bölgedir. Burada çoğalan bakteriler, çeşitli diş eti hastalıklarına neden olabilir ve oluşan hastalıklar sonucunda kişide diş eti çekilmesi görülebilir. Diş eti dokusuna yerleşen bakteriler, zamanla çene kemiğine ve hatta kişinin dolaşım sistemine kadar ilerleyebilir.
  • Ağız bakımına özen gösterilmemesi: Dişlerin düzenli fırçalanmaması, diş ipi kullanılmaması gibi durumlarda diş minesi zarar görebilir. Bu da diş plaklarına, diş taş denilen oluşumlara, en nihayetinde diş eti çekilmesine neden olur
  • Zararlı alışkanlıklar: Sigara ve diğer tütün ürünleri, diş ve diş etlerinde hasara yol açabilmektedir.
  • Hormonal değişiklikler ve genetik faktörler: Hamilelik, ergenlik ya da menopoz dönemlerinde diş ve diş eti hastalıklarına, diş eti çekilmesine yatkınlık oluşabilir. Ayrıca diş eti çekilmesi genetik nedenlerle de görülebilir.
  • Diyabet: Diyabet hastalığından mustarip kişilerde diş eti çekilmesi yaygın olarak görülmektedir.

Bunların yanı sıra çok sert diş fırçalarının kullanılması, asitli içecekler, tedavi edilmeyen çarpık dişler ve diş çürükleri, ağız içindeki piercingler de diş etlerinde çekilmeye yol açabilecek nedenlerdendir.

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir?

Diş Eti Çekilmesi Belirtileri

Diş eti çekilmesi uzun bir süreci kapsadığından kişi sorunu hızlı şekilde fark edemeyebilir. Bunun yanı sıra diş etlerinde çekilme yaşandığına dair bazı belirtiler şunlardır;

  • Diş etlerinin çok kırmızı ya da beyaz renkte olması,
  • Diş eti kanamaları,
  • Dişlerde soğuk ve sıcağa karşı hassasiyet,
  • Ağız kokusu ve tat değişiklikleri,
  • İlerlemiş vakalarda diş sallanması ve
  • Görünür biçimde dişlerin uzaması, dişlerden uzaklaşmış olan diş etleri,

Diş eti çekilmesi belirtisi olarak görülmeli ve bu şikayetlere sahip bireyler bir diş hekimi tarafından muayene ve kontrol edilmelidir.

Diş Eti Çekilmesine Evde Ne İyi Gelir?

Diş eti çekilmesi tedavisi problemin hangi derecede olduğuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Sorunun nedeni tespit edilmeli, önleyici ve ilerlemeyi durduracak işlemlerle süreç desteklenmelidir. Tıbbi olarak uygulanacak ilaç tedavileri ve cerrahi müdahalelerin dışında evde uygulanabilecek yöntemler şu şekildedir;

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir?
  • Ağız hijyenine önem göstermek (düzenli olarak dişlerin fırçalanmasının yanı sıra ağız bakım suyu ve diş ipi kullanımıyla ağız temizliğini desteklemek),
  • Diş etlerine aloe vera jelleri ve çeşitli yağlarla yapılan masajlar (bu uygulamalardan önce bir diş hekimine danışılmalıdır),
  • Yeşil çay gargarası (antioksidan özelliği bilinen yeşil çayın enflamasyonu azalttığı ve hassasiyetlerin önüne geçtiği bilinmektedir),
  • Tuzlu gargara uygulaması yapmak.

Bu uygulamalar, diş eti çekilmesine ne iyi gelir, sorusunun tam yanıtı olmamakla birlikte, semptomları azaltmakta ve sorunun ilerlemesini yavaşlatabilmektedir. Ancak detaylı bir muayene ve tedavi için diş hekimine danışmak, pek çok ciddi sorunun önüne geçilmesini sağlayabilir.

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi

Evde diş eti çekilmesi tedavisi için bazı seçenekler olsa da sorunun en etkili çözümü, bir diş hekimi tarafından belirlenecektir. Hekimlerin uyguladığı diş eti çekilmesi tedavileri ise şu şekildedir;

  • Diş taşı temizliği,
  • Diş eti çekilmesine neden olan soruna yönelik ilaç tedavileri,
  • İlerlemiş vakalarda diş etinin açılarak enfeksiyonun temizlenmesi,
  • Yine ileri derecedeki çekilmelerde kemik kaybına uğramış çene ve dişler için kemik grefti işlemleri.

Dent Ümitköy, sizlerin sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmanız için tüm kadrosuyla, özveri içinde çalışmaktadır. Bu ve benzeri sorunlarınız için bize ulaşabilir, sağlıklı ve konforlu bir yaşam için dişlerinizdeki sorunları çözebilirsiniz.

Diş eti &#;ekilmesine ne iyi gelir ve nasıl ge&#;er? Diş eti &#;ekilmesi neden olur? Evde diş eti &#;ekilmesine iyi gelen bitkisel &#;&#;z&#;mler ve doğal y&#;ntemler

Haberin Devamı

Diş eti dokusunu etkisi altına alan diş eti çekilmesi, son derece ağrılı ve tehlikeli bir hastalıktır. Hastanelerin periodontoloji bölümlerinde bakılan bu rahatsızlık, birçok farklı rahatsızlığın habercisi ve sonucu olabilir. Vitamin, kalsiyum ve protein eksikliğinde ortaya çıkan sağlık sorunları önce dişleri sonra diş etlerini olumsuz olarak etkilemektedir. Zamanında müdahale edilmediği takdirde kişi, yemek yerken ve konuşurken dahi zorluk yaşayabilir.

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir? Evde Diş Eti Çekilmesine İyi Gelen Bitkisel Çözümler ve Doğal Yöntemler

Gargara: Diş eti çekilmelerine karışı evde hazırlanabilecek gargaralar da tercih edilebilir. Tuzlu su, karbonat ve ada çayı ile yapılacak gargaralar diş eti çekilmesi sonucu hissedilen kanamaları veağrıların azaltılmasına yardımcı olabilir. Ancak söz konusu uygulamalar hastalığın geçmesi için yeterli değildir.

Diş Bakım Ürünleri Kullanmak: Dişlerin düzenli olarak fırçalanması oldukça önemli. Ayrıca diş ipi ve diş pastası gibi bakım ürünleri de periyodik aralıklarla kullanılabilir.

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Geçer?

Söz konusu hastalığın ilerlemesini engellemek ve tamamen düzeltmek için cerrahi müdahale şarttır. Öncelikli olarak diş taşlarının ve tartarlarının alınması gerekir. Toplamda üç ya da dört seans sonunda çekilmenin yol açtığı hasar düzeltilir. Bölgenin sağlıklı dokusundan alınan bir parça bölgeye dikilir. İyileşme süreci toplamda bir ya da iki ay sürebilmektedir.

Diş Eti Çekilmesi Nedenleri

1- Genetik etkenler: Bazı kişilerin genetik yatkınlığı diş eti hastalıklarının ortaya çıkmasında önemli bir rol oynuyor. Örneğin anne - babasında ya da yakın akrabalarında buna benzer problemler yaşamış kişilerde görülme olasılığı mevcuttur. Genetik yatkınlık ağız içi yaralarının ortaya çıkmasında etkili olduğu gibi diş eti çekilmelerinin çok daha şiddetli hissedilmesine de neden olmaktadır.

2- Yanlış ve yetersiz diş fırçalamak: Dişlerin fırçalaması sağa sola değil yukarı aşağı olmalıdır. Üst dişler aşağı doğru, alt dişler ise yukarı doğru yavaşça fırçalanmalıdır. Bununla birlikte haftada en az bir gün damakları hafifçe kanatacak şekilde fırçalamakta fayda var. Bu sayede damaklarda biriken pis kanlar atılırken, diş etleri de kendini yenilemiş olur.

3- Hormonal bozukluklar: Özellikle kadınlarda birtakım hormonal bozukluk ve dengesizlikler çeşitli hastalıklara yol açabilir. Diş eti çekilmesi de hormonal dengesizliklerin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir.

Diş Eti Çekilmesi Neden Olur?

Yukarıda sayılan nedenler belli başlı ve en sık görülen sebeplerdir. Ancak bazı durumlar ender görülse de yavaş yavaş diş etlerinin çekilmesine ve kişilerin hasta olmasına neden olabilir.

1- Piercing: Özellikle merdiven altı işletmelerde hijyen ve sağlık kurallarına dikkat edilmeden takılan piercingler mikrop yaymaya başlar. Dudaklardan damaklara geçen enfeksiyon söz konusu hastalığın dolaylı nedenlerinden biri olarak gösterilmektedir.

2- Yoğun sigara ve kahve kullanımı: Kahve ve sigara alışkanlığı dişlerin sararmasına ve çürümesine neden oluyor. Bununla beraber özellikle vitaminsiz kalmış bünyelerde diş eti çekilmesi daha ciddi rahatsızlıklarda da bu tür alışkanlıklar etkili olmaktadır.

Diş Eti Çekilmesi Belirtileri

1- Kanama: Kanama, en büyük ve yaygın diş eti çekilmesi belirtilerinin başında gelmektedir. Sadece fırçalarken, gündelik yaşam içerisinde de kanamalar ortaya çıkabilir. Özellikle hastalığın ilerleyen safhalarında hasta diş etlerinin üzerinde kurumuş kan görebilir.

2- Beyaz lekeler: Çekilme sonucu diş etleri hasta bir görünüme sahip olabilir. Beyaz ve açık sarı lekeler çekilmenin yoğunluk olduğu bölümlerde çıplak gözle görülebilir.

3- Ağrı: Çekilen diş etleri en az çürük dişler kadar ağrı yapar. Kişi yemek yerken, uyurken ve diğer gündelik işlerini yaparken zorlanır.

4- Diş kökü: Diş eti çekilmelerinin en kötü sonuçlarından biri dişlerin ''kendi kendilerini yemeye başlamasıdır.'' Protein ve vitamin eksikliğine bağlı olan bu belirti, sadece diş köklerinin kalmasına ve ağrı yapmasına sebep olur.

Haberin Devamı

Not: Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesin tanı, teşhis ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası